Bouzková se nechce spoléhat jen na tenis, ve Spojených státech si udělala bakalářský titul

23. 5. 2022, 09:20
Aktuality 12
Nezvyklou přípravu měla před pařížským grandslamem tenistka Marie Bouzková. Místo turnaje v Římě odletěla do Spojených států amerických, raketu vyměnila za talár a na promoci na Indiana University East si došla pro bakalářský titul.
Profily hráčů
Marie Bouzková (© Twitter M.B.)

"Jsem šťastná, že jsem tu cestu podnikla. Celý den jsem strávila v kampusu, pak jsme měli promoci. Potkala jsem pět set dalších studentů. Taky bylo fajn vidět profesory, naživo jsem je nikdy nepotkala, teď jsme měli možnost si trochu promluvit," řekla Bouzková, která vystudovala obchod se zaměřením na sportovní marketing a management online, proto s profesory nepřišla do přímého kontaktu.

"Na jeden den jsem se se vším všudy cítila jako stoprocentní studentka," uvedla. Velký den si užila s rodinou. "Bylo to pro nás všechny super. Trochu šílený výlet, ale důležitá věc."

Promoci dala přednost před kvalifikací antukového turnaje v Římě. "Rozhodnutí pro mě bylo celkem lehké, promoce je jednou za život," prohlásila a dodala: "Šaty jsem si koupila už minulý rok, takže jsem věděla, že pojedu. Jen se mi ulevilo, že se to nekrylo s grandslamem, to nevím, co bych dělala. Jsem ráda, že to vyšlo. Snad budu moct v Římě hrát v příštích letech."

Školu vystudovala, aby se nemusela spoléhat jen na tenis. "Abych měla něco, co by se mi hodilo po kariéře. Přiučila jsem se něco nového, mám větší rozhled. A taky mě to bavilo," uvedla 69. hráčka světového žebříčku WTA, která na okruhu vydělal před dva miliony dolarů. Nově by mohla při tenisu používat titul u jména. "To bych tak nehrotila, ale teoreticky by to šlo," podotkla s úsměvem.

Indiana University East spolupracuje s organizací WTA a podobně jako Bouzková zde studovaly například Američanka Venus Williamsová nebo Kanaďanka Leylah Fernandezová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
paddy
něco jako plzeňská práva?

to se dá stihnout přes víkend i s výletem smile smile
Reagovat
paddy
vzdělání nikdy neuškodí

Fulnek by ale víc ocenil, kdyby si raději udělala VUML smile

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ve%C4%8Dern%C3%AD_univerzita_marxismu-leninismu
Reagovat
Mr.P.Nesss
...
Reagovat
vergus
Jsem jediný, komu se na těch fotkách ukazuje upozornění na potenciálně choulostivý obsah? smile
Reagovat
Pe3k
ne
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi to je pro cenzora potenciálně choulostivýsmile
Nebo robot odhalil odhalené nohysmilesmile
Reagovat
Nenela
jo, to bude tema nohama. Pritom Maru je ma fakt pekne, v te minisukni je to poradna kocka smile
Reagovat
horska.kraslice
Taky se mi to objevilo, holt umělá inteligence úřaduje hlava nehlavasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže dřív hlídala kotníky mravnostní, teď je bude hlídat robotsmile Super pokrok, opravdu jsme vyspělejší a vyspělejší společnost. Lidi se prostě ztratili... Sice ne všichni, ale většina bohužel ano.
Reagovat
misa
Maruška zahrála včera pěkně a vylepšila si tak kariérní max. na French Open :)
Reagovat
RFanousek
Jo jo, není sama kdo teď státnicuje, také mě to čeká smile
Reagovat
Paixx
Taky takysmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist