Bouzková v maratónu udolala Andreescuovou a je podruhé ve finále! O první titul si zahraje s Kasatkinovou

18. 2. 2021, 09:16
Aktuality 45
WTA MELBOURNE - Marie Bouzková na turnaji WTA 250 v Melbourne udolala po odvrácení mečbolů a třech hodinách boje světovou devítku Biancu Andreescuovou z Kanady a podruhé v kariéře postoupila do finále. O premiérový titul si 22letá Češka zahraje s Ruskou Darjou Kasatkinovou.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková letos hraje zatím jen v Melbourne, kde odehrála devět zápasů a prohrála pouze dva z nich proti hráčkám Top 10 Ashleigh Bartyové a Elině Svitolinové.

Sedmé vítězství v roce 2021 zaznamenala dvaadvacetiletá Češka v dnešním semifinále podniku WTA 250 proti Biance Andreescuové. O dva roky mladší Kanaďanku udolala po 3 hodinách boje 6-7 6-2 7-5, byť ve třetím setu prohrávala 1-4 a za stavu 4-5 čelila dvěma mečbolům.

Vítězka předloňského US Open ale pokaždé udělala nevynucenou chybu a Bouzková mohla dokonat obrat. Po brejku na 6-5 ještě čelila brejkbolu, ale v dlouhé výměně se ubránila a s proměněním hned prvního mečbolu jí soupeřka pomohla returnem za základní čáru.

Bouzková porazila Andreescuovou, jež hrála teprve druhý turnaj po více než roční pauze zaviněné zraněním kolena, na třetí pokus po dvou antukových porážkách z roku 2019. Hráčku Top 10 porazila počtvrté v kariéře, v minulosti zaskočila také Sloane Stephensovou, Simonu Halepovou a Elinu Svitolinovou (poslední dvě soupeřky vzdaly).

Do finále turnaje WTA postoupila 50. hráčka světa Bouzková podruhé v kariéře. Poprvé v něm loni v březnu v mexickém Monterrey nestačila na turnajovou jedničku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny.

V Melbourne bude její poslední soupeřkou 75. hráčka žebříčku Darja Kasatkinová. Jediný vzájemný duel loni v říjnu v kvalifikaci halového turnaje v Ostravě vyhrála ve třech setech o rok starší Ruska.

Bývalá světová desítka Kasatkinová dnes zdolala 6-2 6-7 6-1 osmou nasazenou Američanku Daniellu Collinsovou a do finále postoupila pošesté v kariéře. To poslední před třemi lety na domácí půdě v Moskvě proměnila v druhý triumf, poprvé zvítězila v Charlestonu 2017.

• WTA 250 MELBOURNE•
Austrálie, tv. povrch, 235.238 dolarů
čtvrteční výsledky (18. 02. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Bouzková (13-ČR) - Andreescuová (2-Kan.) 6-7(9) 6-2 7-5
Kasatkinová (Rus.) - Collinsová (8-USA) 6-2 6-7(6) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Marušce obrovská gratulka!smilesmile
Kouknul jsem na 16min HL a zíral. Kvalitou mě zápas opravdu zaskočil. Ano, byly to HL, přesto a klidně mě opravte, úrovní bych řekl předčil SF Muška x Brady na AO. Tam to byl boj, ale tohle bylo jako bitva o život. Chvílemi mi ty úhly a lajny připadaly od Marušky podobné jako od Naomi. Každopádně velké zlepšení a krása! A k tomu ještě rozdává úsměvy...
Po více než třech hodinách hry přišel možná klíčový moment utkání - neuvěřitelně doběhnutý kraťas, kvalitně vrácený a pak reflexivně zatlučený nepovedený lob. Takový sprint a taková vůle ten míček odehrát...smile Doufám, že se na utkání dívaly a ještě podívají naše ostatní tenistky, i kdyby jen jako na motivační video.
Dál všechno krásně popsala sojčí, takže to je ode mne vše:)
Reagovat
misa
Marie má skvělý pohyb nejen kolem základní čáry, ale i směrem dopředu. Kraťas soupeřky musí být hodně povedený, pokud má uspět.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to jistě, jen to provedení po 3h a v takovou chvíli, klobouček.
Reagovat
misa
Letos mi dělá radost :) Možná v současnosti největší bojovnice na okruhu. Hodně zlepšila kondici, vydrží teď i dlouhé zápasy hrané ve vedru. Ale samozřejmě nejen to, je schopná přejít z obrany do útoku, má výborné prohozy, voleje, umí přitlačit soupeřku dozadu, zlepšila podání. Problémem zůstávají tiebreaky, kde si přestává věřit a kupí zbytečné chyby - dnes dvě dvojchyby a zkažená smeč (jinak je ve hře nad hlavou hodně jistá), tohle snad časem ještě vylepší. Ale jinak krásné...
Reagovat
lvicek
Marusce moc gratuluju! Divala jsem se na zapas ze zaznamu a moc se mi to libilo! Pamatuju si, jak jeste pomerne nedavno tu na ni padaly stiznosti, ze vsechno hraje furt na stred a kratky... Dneska mi to prislo super, ostre rany k caram a na cary, do uhlu, fakt se mi to libilo! A bylo to drama!
Reagovat
Torn
Na finále se těším, Kasatkinu mám taky rád, tak snad bude mít zítra podobné trable jako v té reklamě, co hrála. :D Ne, že bych jí něco zlého přál, ale tak i zařízlé bombarďáčky mohou pomoct Marušce vyhrát.
Reagovat
Blondie
Nechci ti kazit náladu, ale ne každá dáma má v těch dnech potíže, popř. se cítí nějak zle a oslabeně :D
Reagovat
Torn
Tak to byl vtip, Blondie. :D
Reagovat
com
tak ona to nemuze vedet, kdyz je žákyní sedmé bé smilesmile
Reagovat
turista
Maruška úžasný! Chce to ještě vyhrát to finále. Tak ať se daří dál!
Reagovat
sojka1
Marusky dramaticky boj me nesmirne vtahl, zaver dojal, sportovni zazitek se vsim vsudy... Bianca je zvlastni hracka, nemyslim tim jenom, ze se po 15 mesicich najednou vynori a mozna jeste driv zase zanori... ona pluje i celym zapasem, hlava ji plave a klidne se i potapi a udery hraje taky plavmo a jejich vlna vsechno splachne.. nebo se roztristi o snazivku... :-)) Maruska je nezlomna a nikdy to nevzda! Maruska neni jen snaziva a pilna, ona je snazive snaziva a pilne pilna! A predevsim se stale zlepsuje, je stale jistejsi, umi si uz zajistit uhel, udrzi skvelou delku, udivila skutecne tezkymi voleji, postrehem, velmi dobre celodvorcove smecuje a pocit komfortu nad hlavou je podle me i prislib na zlepseni podani... chtelo by to minimalne umet technickou jeduvku ven z kurtu.. treba.. a vyuzivat uderu po lajne... ale ono se to mluvi.... i kdyz s Maruskou se jiste velmi dobre mluvi a predevsim skvele pracuje. Pojd, Marusko, na Darju! :-)
Reagovat
Torn
Já si myslím, že Marušky hra bude soupeřky trápit tou strojovostí, že všechno vrátí. Biancu to dle šeho dost otrávilo ve druhém setu.

Co mi příjde, ale možná jsem si toho všiml až teď, ale Maruška zapojuje častěji slajz. :)
Reagovat
sojka1
myslim, ze ten slajz byl predevsim pokyn usity na Biancu, jinak naprosto souhlasim, kolikrat uz me napadlo, ze hrat s Maruskou, ze bych pekne vysilovala a nejradeji ze vseho bych ji uz normalne zaslapla... :-))
Reagovat
Torn
Navíc ona ještě kouká stylem "zraněného králíčka" :D
Reagovat
blixa
To bys ovšem musela vypadat jako "Serenka" smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Viděla jsem jen první set a prohru v TB. Pak už jsem dala přednost Karolíně s tím, že smile
Moc Mary přeju, aby turnaj vyhrála a prolomila tu dlouhou smůlu na losy.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
EllNino
Krásný :) Tenhle focus a zarputilost ji jednou vynese hodně hodně vysoko :)

Je jiná, jedinečná, a proto ji máme tak rádi :)
Reagovat
Torn
Se obávám, že Marušky limit bude vždycky v servisu. Přitom je docela vysoká no, tak snad ho ještě zlepší. :)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
turista
Je vysoká. Potřebovala by takového Ivaniševiče. Ten by ji poradil jak zvýšit razanci prvního podání. Myslím že se Maruška k větší razanci prvního podání časem propracuje.
Reagovat
sojka1
je to nadhozem, bodem brani, vedenim smycky a svihem, jednoduche.... :-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ještě jsi zapomněla jeden důležitý prvek - prohazování míčku mezi nohama ala lzzysmile
Reagovat
Krisboy
A čtyřicetkrát si s ním pinknout o zem.
Reagovat
Torn
Snad se to časem podá. :)
Reagovat
hluuusa
To je opravdu bojovnice k pohledani.
Reagovat
smazaný uživatel
Krása. Bojovala jako vždy o každý míček.
S každým zápasem se posunuje. Mohla porazit už před 14 dny Ash.
Odvrátit mb proti Biance, to se počítá.

Darju nepodcenit a hrát zase trpělivě.
Pojď, Maruško.

.......................
https://live-tennis.eu/en/wta-live-ranking

Včera Maruška no.41, dnes no. 56. A blbost je, že ani v race nemá připsané body, naopak odečtené...
Reagovat
Nenela
Jak to je ted s temi body? Taky jsem se tomu divila
Reagovat
tommr
momentálně je v bodování díky kovidu pěknej chaos a nikde nejsou bohužel k nalezení stoprocentně spolehlivý údaje ... smile
I na jinak velmi spolehlivých stránkách https://live-tennis.eu/en/wta-live-ranking mají celou řadu chyb:
Marie Bouzková si díky postupu do finále v Melbourne připíše 155 plusových bodů a posune se do první padesátky ...
Její semifinálová soupeřka Andreescu tam naopak připsali nesmyslně 350 bodů i když jich na AO a v Melbourne dohromady získala jen 180 ...
Reagovat
Nenela
Tyjo, tak snad to nekdo opravi, bordel to teda je
Reagovat
George_Renel
Už jsem Philippovi napsal, ať se na to podívá. Na má předešlá upozrnění vždy reagoval, tak jsem zvědav zda i v tomto současném zmatku má nějaký systém a přehled.
Reagovat
George_Renel
Npo, odpověděl mi docela divně....

Hi Jiri,

Thanks for your message? Not 100% sure about Marie Bouzkova points,
but it seems to me that Melbourne 4 is a WTA 250 (270 points awarded for the winner).

Best regards,
Philippe
Reagovat
lvicek
Ty jo, nebyvalo to vzdycky 280 bodu - kdysi Int?
Reagovat
tommr
pravdu má akorát v tom, že tento turnaj je v kategorii WTA 250. To ale nijak nevysvětluje proč tam Marii nezapsali žádný plusový body. Za postup do finále Marie obdrží 180 bodů a protože její poslední započítaný výsledek je 25 bodů získá do žebříčku 180-25=155 plusových bodů ...
Reagovat
George_Renel
Přesně tak jsem mu to napsal. Proto moc nechápu tu jeho odpověď.
Reagovat
mikimaus321
Maruško paráda,škoda Muchové mohli jsme mít 4 Češky ve finálesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
Marie mi dneska spravila náladu. Výhra nad namachrovanou Andreescu je dvojnásob cenná, protože Marie musela v závěru čelit dvěma mečbolům ... smile
Finále proti Kasatkině je určitě hratelný a Marie bude mít při současný dobrý formě velkou příležitost vrátit soupeřce lonskou neštastnou porážku ... smile
Reagovat
mikimaus321
Namachrovanou a ještě ktomu škaredou
Reagovat
Krisboy
Mě trochu připomíná jednoho týpka z filmu Tango a Cash smile
Reagovat
Krisboy
https://i1.wp.com/www.bulletproofaction.com/wp-content/uploads/2020/08/ZdarTnC.jpg?resize=500%2C281&ssl=1
Reagovat
Nenela
Hehe, to je dobry, podoba jasna smile
Reagovat
blixa
Maruška jede !!! smilesmilesmile
Reagovat
dadaft
gratulace.
cenný skalp, dobrá hra.
smile
zítra budu držet palce.
Reagovat
d@ve
Skvěle Maruško! Gratulace! smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist