Britové by podle Murrayho měli využít triumf Raducanuové, radit jí nehodlá

21. 9. 2021, 11:27
Aktuality 24
Britové by podle bývalé světové jedničky Andyho Murrayho měli naplno využít nečekaný triumf Emmy Raducanuové na US Open a zpřístupnit tenis širším vrstvám, aby příště nemuseli na grandslamový titul čekat tak dlouho. Zároveň uvedl, že osmnáctileté naději nehodlá dávat žádné rady, pokud ho o to sama nepožádá.
Profily hráčů
Andy Murray

"Nikdy jsem neměl rád, když někdo z bývalých britských tenistů po každém zápase říkal, co jsem měl nebo neměl udělat. Vždycky mi to přišlo hrozně otravné a nechci se chovat stejně," řekl čtyřiatřicetiletý vítěz tří grandslamů, který v roce 2012 po 76 letech ukončil čekání Britů na mužského šampiona na některém z turnajů "velké čtyřky".

"Pro zemi, která hostí největší turnaj na světě a rozhodně netrpí nedostatkem peněz, to je každopádně málo," řekl Murray novinářům před turnajem v Metách, kde dostal divokou kartu a v prvním kole se utká s Francouzem Ugem Humbertem.

Murraymu se nelíbí, že tenis je v Británii brán jako sport pro bohaté. "Pokud máte image, že váš sport je příliš nákladný, určitě to hodně lidí včetně rodičů odradí," řekl Murray. "Teď je ten pravý čas ke změně, aby se zajistilo, že čekání na další grandslam nebude tak dlouhé," dodal.

Raducanuová se v New Yorku stala první tenistkou, která získala grandslamový titul po postupu z kvalifikace. V deseti zápasech neztratila ani set a po finálové výhře nad o rok starší Kanaďankou Leylah Fernandezovou ovládla grandslam jako první Britka po 44 letech. Před ní to naposledy dokázala Virginia Wadeová, vítězka Wimbledonu v roce 1977.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
Patik
Raducano sem..Raducano tam..o rok nebude nikto o nej ani vedieť všetci si maximálne tak spomenú že by mala obhajovať titul a to je tak všetko..to už skôr Fernandezová bude vyrytá do pamäte za jej víťazný run turnajom..Leylah bude víťaziť na kurtoch a Raducano na instagrame..
Reagovat
Pe3k
A ty nikde. smile
Reagovat
Patik
tomu ver..no čo ten Karatsev po AO bude v top 5 či nie ? smile
Reagovat
Pe3k
Je 25 a ty 0.
Reagovat
Patik
ale no tak..veť čo sy hneť chrumkavý smile
Reagovat
Pe3k
Nejebej do Emmy, jinak si tě najdu a poznáš pojem fackovací panák z trochu jiné perspektivy. smile
Reagovat
Patik
myslel som že máš na viac..škoda..smile
Reagovat
smazaný uživatel
Patik na Emmu nám nesahej, nebo skončíš špatně, ty kluku jeden.
Reagovat
Patik
Ale no ták..nič osobné proti Raducano som nenapísal..ľudia niesú vôbec flexibilní..sú úplne jednoduchí a všetko berú vážne..

Raducano má síce sladkú tvár ale jej krása bude v budúcnosti jej slabinou..obzvlášť keď rada navštevuje sociálne siete.
Reagovat
Mantra
Evža, před ní Kurnikova, mezitím jiné - může být, že to tak bude... smile
Reagovat
smazaný uživatel
A ty nikde. smile
Reagovat
blixa
Ty jsi postižen nějakou vrozenou nenávistí ke krásným slečnám ? smilesmilesmile
Reagovat
Patik
Niesom..milujem krásne slečny. smile
Reagovat
smazaný uživatel
miluje krásný slečny, kterým se mezi nohama houpá jeden dlouhej a dvě kulatý smile
Reagovat
EllNino
ty jsi dobrej mentál
Reagovat
Patik
to som..smile
Reagovat
misa
Mistr volných karet.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
možná bude potřebovat radu, jak dneska nedostat nářez od Cirkusákasmile
Reagovat
Mayo
Celkom by ma zaujímalo, čo si o tom mysli Bob.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
má velký smysl pro humor a zodpovědnost.
Jak už píše Mony, jistojistě zabezpečí bezplatné tréninky všem malým zájemcům. Ale i kdyby, co pak přesuny na turnaje a vše, co s tím souvisí? Nevím, možná už žije v jiném světě...
A na Emmu přes média volá, že by si teda jako mohla říct o radu, protože on sám od sebe radit nebude, ale asi by rád,smile teda snad radilsmile
Teda Sére, som z Vás volako zmatený.
Reagovat
Mony
jasně! Každý, kdo má zájem o tenis, dostane trenéra a kurt zdarma a 7hodin týdně omluvené absence ve škole..za 5 let máme GS triumf každý roksmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevím Ondro, ale u takhle mladých holek říct, že jsou věkově od sebe rok nebo 2 měsíce mi přijde jako docela velký rozdíl.
Reagovat
Nenela
Taky jsem si toho vsimla. Jsou od sebe jen 2 mesice, v podstate jsou stejne stare. Celkem me mrzi, ze o Leylah se vubec nemluvi, i kdyz jeji vykon a postup do finale si to rozhodne zaslouzi
Reagovat
Tomas_Smid_fan
snad je to pro ni tak dobře, bude mít víc klidu na tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist