Bulharka Pironkovová se po tříleté mateřské pauze připravuje na comeback

14. 3. 2020, 20:03
Aktuality 11
Bulharská tenistka Cvetana Pironkovová se po mateřské pauze vrátí na kurty. Semifinalistka Wimbledonu z roku 2010 a nejvýše 31. hráčka světa byla mimo tenisové dění téměř tři roky, poté co se v dubnu 2018 stala matkou syna. Poslední zápas sehrála ve Wimbledonu 2017, comeback chystá ve 32 letech.
Profily hráčů
Cvetana Pironkovová (© Instagram)

"Tři měsíce intenzivně trénuji, abych mohla znovu profesionálně hrát," oznámila historicky nejvýše v žebříčku postavená Bulharka na sociálních sítích. "Nebylo to snadné rozhodnutí, ta výzva je velká a musím vzít v úvahu spoustu okolností. Ale mám plnou podporu rodiny," dodala rodačka z Plovdivu.

V předchozí kariéře vyhrála jeden turnaj WTA (v Sydney 2014). Na grandslamech byla jejím největším úspěchem semifinálová účast ve Wimbledonu 2010. Tehdy ji do finále proti pozdější vítězce Sereně Williamsové nepustila ruská tenistka Věra Zvonarevová. Rok nato hrála Pironkovová v All England Clubu ještě čtvrtfinále, do stejné fáze se dostala také v roce 2016 na French Open.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Здравейте, скъпи приятели! Бих искала да споделя с вас една вълнуваща новина. От близо 3 месеца провеждам активна подготовка, с цел участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон. Не беше лесно да взема това решение, имайки предвид мащаба на предизвикателството. Все още има десетки въпросителни и неизвестни, с които е необходимо да се съобразя и справя, но това, което е най-важно, е че имам любовта и подкрепата на семейството си. Скоро ще споделя и кратка програма на първите турнири, на които планирам да участвам. Благодаря ви за вниманието и подкрепата, които ми дарявате вече повече от 15 години, означават наистина много. ❤️ ............................................................ Dear All, I would like to share an exciting news with you. For the past 3 months I have been intensively training, in order to compete at a professional level again. It wasn’t an easy deceison, considering the extend of the challenge. There are many circumstances that I need to take into account , but what matters the most is that I have the love and full support of my family. I will soon share with you a short schedule of the tournaments that I am planing to play. I would also like to thank everyone who has been supporting me throughout my tennis journey for the past 15 years. It truly means a lot and it is definitely a source of inspiration! ❤️

Příspěvek sdílený Tsvetana Pironkova (@tpironkova), Bře 11, 2020 v 9:43 PDT

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
brixner
Ale nalito má pořád fest! Nebo sem slepej? V tomdle to maj ženský asi dost podivný...Jednu mojí sousedku sem, shodou vokolností, ňákou dobu neviděl, ani nezavolala mrcha no a já se přece vnucovat nebudu, kam bysme to došli, žáno! No a nedávno du jen tak ven, prostě zahulit si na čerstvej vzduch, znáte to, támdle fouknout kouř do kočárku kámošky, aby se to dítko v něm probudilo a tudíž byla jistota, že je furt živý, tudle pustit pár vobláčků do budky s novinama, aby tam babka furt jen nechrápala a prodávala MladouFrontu v potřebnym množství, takový ty sousedský vejpomoce, vyplývající předevšim z mojí nezvladatelný schopnosti lidem pomáhat.A najednou postava,kolejbá se jako kachna a já dím-sousedka M!No,pravdu sem měl,ale co sem viděl pak zblízka,mě uplně vohromilo-vejška stejná,chůze stejná,pozdrav "Zdar,prasáku!" stejnej,smrad zn.Sí stejnej,ale-prdel v prdeli a kozy taky v prdeli!No,já z toho byl tak vykolejenej,že sem to hnedky na ulici musel vošmakat a promnout a ta změna byla tak zásadní,že sem prostě neměl co vošmakat ani promnout!Tak řku"Kde máš kozy?" A vona, že prej nasadila ňákou podivnou dietu,která jí kozy proměnila v nekozy a vo prdelce už sem psal.Pitomá dieta!Co maj řikat ženský,co roděj...nezávidim jim to.Ale vobčas jim zůstane něco,co de promnout a prošmáknout a já furt řikam-ženská má mít prostě velký srdce a trošku míň velký kozy,extrémy já moc nemusim. Cvetka by docela vyhovovala!:-)
Reagovat
tommr
horší dobu pro návrat si nemohla vybrat ...
Reagovat
Jabadu
A to by mě zajímalo, dámy. Jak se dá zhubnout to "před našima"?
Reagovat
smazaný uživatel
Este moze strihnut dvojicky, stihne to, kym bude navrat aktuálny.
Reagovat
darek.vrana
Historicky nejvýše postavená Bulharka myslím ne. Co sestry Malejevovy?
Reagovat
Vaslab
Přesně. Magdalena Malejeva byla v žebříčku nejvýše na 11. místě....
Reagovat
darek.vrana
Magdalena byla dokonce 4., Manuela 3. a Katerina 6.
Reagovat
FulnekUltras
jedna z nejsympatičtějších hráček na okruhu. Ať se daří - nejlíp už letos na trávě.
Reagovat
Mantra
no jasně, na antuce tvl :-D
Reagovat
FulnekUltras
hlína bude až za rok, no - hlavně ne metr na prsou... ;-)
Reagovat
Mantra
to už jsou to tři roky? Pirožková, zrovna do špatné doby
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist