Bývalý šampion Albot v Delray Beach smetl nasazenou dvojku Paula

18. 2. 2023, 12:36
Aktuality 0
ATP DELRAY BEACH - Radu Albot a Miomir Kecmanovič v Delray Beach zhatili americké naděje na dvě čistě americká semifinále i případné finále dvou domácích hráčů. Moldavan Albot ve čtvrtfinále turnaje, na kterém si zahrál své jediné finále a získal titul, smetl nasazenou dvojku Tommyho Paula. Srb Kecmanovič si poradil s Marcosem Gironem.
Radu Albot (© Profimedia)

Radu Albot si v Delray Beach 2019 vyšlápl na Nicka Kyrgiose, zahrál své jediné finále na okruhu ATP a po výhře nad Ivem Karlovičem se stal prvním a stále i jediným moldavským vítězem turnaje ATP. 

Ve zbylých čtyřech startech sice skončil vždy v 1. kole, ale letos 33letý Moldavan dává na Floridě vzpomenout na životní úspěch a útočí na druhé finále. Po čtvrtfinálové výhře 6-2 6-2 nad světovou osmnáctkou a semifinalistou letošního Australian Open Tommym Paulem, proti kterému si připsal sedmý skalp hráče Top 20, ho od něj dělí jediná výhra. 

Postup do prvního semifinále po roce a půl zajistil Albotovi návrat do Top 100. O finále si zahraje se čtvrtým nasazeným Miomirem Kecmanovičem (h2h 1-1), který si poradil 7-6 6-3 s Američanem Marcosem Gironem.

23letý srbský tenista bude hrát o třetí finále a první na tvrdém povrchu. Jediný titul slavil na antuce v Kitzbühelu 2020.

Nejvýše nasazený Taylor Fritz ve čtvrtfinále zdolal po smazání manka brejku a odvrácení setbolu v úvodní sadě 7-6 6-4 Francouze Adriana Mannarina, vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2 a poprvé v Delray Beach postoupil do semifinále.

O finále se nejvýše nasazený Američan hrající první turnaj v roli světové sedmičky utká s krajanem Mackenziem McDonaldem (h2h 3-1), s nímž poslední vzájemný souboj - před čtyřmi lety právě v Delray Beach - prohrál.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 718.245 dolarů
páteční výsledky (17. 02. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Fritz (1-USA) - Mannarino (Fr.) 7-6(8) 6-4
Albot (Mold.) - Paul (2-USA) 6-2 6-2
Kecmanovič (4-Srb.) - Giron (USA) 7-6(5) 6-3
McDonald (USA)- Mmoh (USA) 3-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist