Červencová antuka Danilovičové sedí. V Lausanne vyřadila Potapovovou a zahraje si o druhý titul

16. 7. 2022, 14:54
Aktuality 1
WTA LAUSANNE - Červenec a antuka je pro Olgu Danilovičovou úspěšnou kombinací. Dnes v Lausanne 21letá Srbka porazila 6-3 6-2 Anastasii Potapovovou a podruhé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA. O druhý titul si zahraje se zkušenou Chorvatkou Petrou Martičovou. Finále si v neděli zahraje i ve čtyřhře.
Olga Danilovičová (© AFP)

Pokud by se turnaje konaly pouze v červenci na antuce, možná by už Olga Danilovičová naplnila svůj potenciál a patřila mezi dvacet nejlepších tenistek světa. Během kariéry si totiž zatím čtyřikrát zahrála ve čtvrtfinále turnaje WTA a pokaždé to bylo v červenci na antuce. V Moskvě 2018, Budapešti 2021, Palermu 2021 a naposledy tento týden v Lausanne. 

Před čtyřmi lety v ruské metropoli to tehdy 17letá naděje dotáhla z pozice lucky losera až k triumfu a dnes ve Švýcarsku, kde začínala už v kvalifikaci, ukončila čtyřleté čekání na své druhé finále.

124. hráčka světa Danilovičová až dosud nastupovala do zápasů v roli papírové favoritky,  v dnešním semifinále proti 79. ženě světového žebříčku Anastasii Potapovové už však sázkové kanceláře více věřily její soupeřce. 

Danilovičová ale papírové prognózy spálila na prach. V repríze moskevského finále ani jednou neprohrávala, odvrátila 5 ze 6 brejkbolů a po 71 minutách zvítězila hladce 6-3 6-2. 



O druhý titul, který by jí zajistil návrat do Top 100 a posun na nové maximum (85. místo), si v neděli zahraje proti o deset let starší Petře Martičové (h2h 1-0).

31letá Chorvatka dnes zdolala 6-4 1-6 6-3 šestou nasazenou Francouzku Caroline Garciaovou, s níž až ve čtvrtém vzájemném duelu uhrála set, navázala na včerejší skalp domácí turnajové dvojky Belindy Bencicové a ukončila tříleté čekání na 5. finále. Jediný titul získala v dubnu 2019 na antuce v Istanbulu.

Danilovičová si v neděli zahraje o titul i ve čtyřhře, v níž má na kontě rovněž jedinou trofej z roku 2018. V semifinále prvního společného turnaje s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou smetly 6-1 6-2 dvojici Xin-Yun Han a Alexandra Panovová. Druhou finálovou dvojicí jsou Norka Ulrikke Eikeriová a Slovinka Tamara Zidanšeková, s níž Danilovičová před čtyřmi lety triumfovala v Taškentu.

• WTA 250 LAUSANNE •
Švýcarsko, antuka, 251.750 dolarů
sobotní výsledky (16. 07. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Martičová (Chorv.) - Garciaová (6-Fr.) 6-4 1-6 6-3
Danilovičová (Srb.) - Potapovová (Rus.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
hodně překvapivý složení finále. Všechny favoritky v Lausanne zcela selhaly ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist