Clijstersová se na okruh vrátí v Chicagu, od pořadatelů dostala divokou kartu

9. 9. 2021, 22:29
Aktuality 17
Bývalá světová jednička Kim Clijstersová chce ještě pokračovat v comebacku na nejvyšším tenisovém okruhu. Bývalá světová jednička přijala divokou kartu od pořadatelů nové akce WTA 500 v Chicagu, která se uskuteční na přelomu září a října.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Clijstersová na první vítězství od sezony 2012 stále čeká. Na nejvyšší okruh se vrátila loni v únoru v Dubaji, ale stihla už jen Monterrey a US Open. V říjnu podstoupila operaci kolene a v lednu se nakazila koronavirem. Další comeback se měl uskutečnit na jaře v Charlestonu a Miami, 38letá Belgičanka se však necítila fit a účast odřekla.

Matka tří dětí poprvé kariéru ukončila v roce 2007, po mateřské pauze se ovšem vrátila ve velkém stylu a slavila tři ze svých čtyř grandslamových triumfů, poslední na Australian Open 2011. O rok později majitelka 41 trofejí kariéru znovu přerušila.

Turnaj v Chicagu se uskuteční od 27. září do 3. října. Do americké metropole by mělo dorazit šest hráček aktuální Top 10 - Aryna Sabalenková, Karolína Plíšková, Elina Svitolinová, Sofia Keninová, Bianca Andreescuová a Garbiñe Muguruzaová. Kromě Plíškové jsou z českých tenistek přihlášeny Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová a Marie Bouzková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Blondie
Ufffff. Já jsem feministka jako blázen a opravdu si nemyslím, že to, že má žena děti, má znamenat, že její život končí, resp. bude redukován jen na péči o potomky a domácnost. Baví mě třeba Serena a její malá, Vika a Leo taky vypadají na fajn parťáky. Sama jsem obklopena dámami, které děti mají, a zároveň pracují a žijí velmi aktivní životy.

Ale pořídit si TŘI děti a pak zjistit, že dostatečně nesytí můj narcismus, takže se vracím k časově šíleně náročnému, s neustálým cestováním spojenému vrcholovému tenisu... z toho je mi až nepříjemno.

Je samozřejmě fajn, že se svým životem a časem nakládá, jak chce, ale já mám zase svobodu si o tom něco myslet... :/
Reagovat
FerrariF50
No ono ty 3 první kola za rok, toho zas moc neni ne ? :)
Reagovat
Blondie
Ne, ale tak tam asi její ambice nebyly.
Popravdě doufám, že jí baby dají na zadek.

Za mě úplně špatně pojato. Kdyby oznámila přípravu na nějakou exhibici, mohli lidi sledovat její tréninky, přípravné zápasy a pak by následovala velká událost, třeba pro charitu. Ale "jaj, děcka mě nebavěj, je mi 38, zkusím ještě mladým holkám provětrat křídla a myslím to zcela vážně," mi přijde takové... tragikomické.
Reagovat
brixner
No, jen aby podobně nedopadl Roger! Tenis miluje, bude pro něj hrozně těžké vůbec skončit, přesto, že bude blábolit o rodině a podobných věcech. Já myslím, že Kim to prostě jen chybí, ta atmosféra, záhul a třeba i aplaus od obecenstva po dobrých úderech, což jistě příjde. Tohle je těžké, horolezci se také pořád vrací do hor, když už nemají na Himálaj, berou Andy nebo Alpy, já, pokud v devadesáti ještě udržim trus a žváro, vylezu si pěkně na Říp, zapózuju smradům s berlema a bude mi fajn! Dobré je, že těmto "jménům" pořadatelé rádi dají občas WC, možná je v tom kus nostalgie, kdo ví...
Reagovat
gigin
Tobě by mohli postavit WC na Řípu.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
brixner
Stačí malej vodpadkovej košík na pytlíček s mym trusem, co se mi bude houpat proklatě nízko u boku jako kolt Džona Vejnasmilesmile
Reagovat
lukasmarek2001
Já bych tu Kim zas tak neodepisoval. Loni hrála vyrovnaně s Kontou (3:6 5:7) a Muguruzou (2:6 6:7(6:8)). Na US Open pak ještě sebrala set nasazené Alexandrové. Na World Team Tennis hrála skvěle. Vyhrála tam všechny zápasy. Porazila hráčky jako Collins a Stephens... Ona umí zahrát fakt dobře.
https://youtu.be/C-zGby9CEmI
Reagovat
FerrariF50
No taky si myslim, že už nic velkýho nedokáže, ale jestli se nudí a tohle ji baví a chce to dělat i kdyby měla končit v prvních kolech, tak proč ne, její věc. Ve 38 letech a po takové pauze ale bude podle mě už nejspíš jen fackovací panák.
Reagovat
Patik
toto už nieje o cieli ale o jazde..nemyslím si že si myslí že bude vyhrávať grandslamy (aj keď určite by nebola proti) skôr chce cítiť ten pocit byť na tom okruhu medzi hráčkami a byť zapojená v dianí..cítiť vzrušenie napätie stáť na kurte kde o niečo ide..nastúpiť na kolotoč..smilesmile
Reagovat
Grape
Kim byla vždy moje oblíbenkyně, ale tohle už mi připadá dost o ničem...
Na druhou stranu, pokud si myslí, že ji to bude naplňovat.. Tak proč ne. smile
Reagovat
tommr
"Kromě Plíškové jsou z českých tenistek přihlášeny Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová a Marie Bouzková."

Nevěřím, že všechny do Chicaga dorazí. Pokud budou hrát v Ostravě tak by neměly před IW žádný volno ...
Reagovat
com
se šábnou o soukromej tryskáč smilesmile
Reagovat
Vaslab
Koukal jsem, že Markéta a Tereza do Ostravy nejsou vůbec přihlášené.
Reagovat
Vaslab
Tak beru zpět, Terka je v entry listu kvaldy. Markéta a Maruška nikde. Maruška se odhlásila v tomto termínu z turnaje WTA 125 v Columbusu.
Reagovat
Faby
Aspoň jednu výhru!!!!smile nech ju to nakopne...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist