Dary pro Austrálii: McEnroeův příspěvek závisí na Kyrgiosovi. Zverev v případě triumfu daruje celé prize money

21. 1. 2020, 14:51
Aktuality 7
Domácí naděje Nick Kyrgios prošel bez ztráty setu i servisu prvním kolem Australian Open a po zápase s Lorenzem Sonegem měl dvojnásobně dobrý pocit. Dočkal se totiž pocty od legendy Johna McEnroea za iniciativu ve prospěch lidí strádajících po ničivých lesních požárech v zemi. A McEnroe slíbil, že přispěje k obnově země také - daruje 1000 dolarů za každý Kyrgiosův v dalším průběhu turnaje. Němec Alexander Zverev přislíbil 10000 dolarů za každý vyhraný zápas a celé prize money, pokud nenajde přemožitele.
John McEnroe a Nick Kyrgios (© AFP)

Nick Kyrgios, 26. hráč světového žebříčku, dnes na grandslamu v Melbourne porazil 6-2 7-6 7-6 Itala Lorenza Sonega, kterému nenabídl ani jeden brejkbol. Už dříve vyhlásil, že do fondu věnuje za každé eso během lednových zápasů 200 dolarů.

Následovala ho řada hráčů i hráček, samotný Kyrgios dnes nasázel Italovi čtrnáct nechytatelných podání. Snahou pomoci druhým tak známý bouřlivák ukázal i druhou tvář.

"Jsem na tebe pyšný a taky jsem se rozhodl přispět," řekl šedesátiletý Američan McEnroe při společném rozhovoru na kurtu. Za každý set, který Kyrgios v dalším průběhu Australian Open vyhraje, věnuje 1000 dolarů. "Toho si vážím. Přetrhnu se," slíbil Kyrgios.

Alexander Zverev, který si ve večerním duelu poradil 6-4 7-6 6-3 s Italem Marcem Cecchinatem, přestože v každém setu musel dohánět manko brejku, daruje 10.000 dolarů za každý vyhraný zápas na letošním Australian Open.

A pokud třiadvacetiletý Němec v Melbourne získá první grandslamový titul, daruje dokonce celé své prize money. Letošní šampioni obdrží šek na 4.120.000 australských dolarů (zhruba 65 milionů korun).

"Nejsem favoritem na vítězství na tomto turnaj, ale pokud to dokážu, tak daruju každý cent," prohlásil Zverev.

Lesní požáry v Austrálii zasáhly plochu větší než Česká republika, způsobily smrt 29 lidí, až miliardy zvířat a připravily o domov tisíce obyvatel.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Petr_Fisk
Nick a John to je opravdu dobrá dvojka. Ti se hledali až se našli...:)
Reagovat
slacker
Nasi furianti
Reagovat
Krisboy
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev vi ze na 99% nevyhraje takže se mu to keca.

Kdyby náhodou vyhrál, tak bych chtěl ten xicht vidět když by přišel o dvě mega :)
Reagovat
Davor1
Prachov má Zverev už teraz viac, ako dokáže do konca života minúť. Myslím, že GS titul by bral aj zadarmo.

A mimochodom, aj tých 10 litrov za zápas je výrazne viac, ako venuje Gyros za tie esá.
Reagovat
gomo1510
Ten Zverev to je klaun
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist