Dějiště odtajněno. Češky zabojují o Pohár Billie Jean Kingové v listopadu v Seville

10. 5. 2023, 15:40
Aktuality 8
Sevilla bude v listopadu dějištěm finálového turnaje Billie Jean King Cupu pro dvanáct tenisových družstev včetně Češek. Španělského pořadatele oznámili dnes zástupci tenisové federace ITF. O prestižní pohár se hráčky utkají od 7. do 12. listopadu na tvrdém povrchu.

České tenistky v dubnu v tureckém Beleku porazily Ukrajinu (3-1 na zápasy) a v Seville budou v soutěži dříve známé jako Fed Cup bojovat o dvanáctou trofej. Ještě o sedm více jich mají Američanky, nejúspěšnější tým historie.

V Seville se nejlepší ženské týmy utkají poprvé od roku 2008, kdy se bojovalo v Madridu. Loni v Glasgow triumfovaly Švýcarky. V listopadu se spolu s nimi, poraženými finalistkami Australankami, Češkami a domácím Španělskem zúčastní závěrečného turnaje Francie, USA, Německo, Itálie, Kazachstán, Kanada, Slovinsko a díky divoké kartě Polsko se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou.

Losování čtyřčlenných skupin se uskuteční 24. května, do semifinále projdou jen jejich vítězové.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
Polsko vypadlo v kvalifikaci protože se Swiatek nechtělo hrát a za odměnu dostanou WC do finále ... smile
Reagovat
GaelM
Divodé karty v týmové soutěži jsou nesmysl. Ale když už tam teda jedna byla, komu jinému by ji měli dát?
Reagovat
tommr
WC by se měly dávat mladým nadějným hráčkám který by se jinak na velký turnaje nedostaly. Totéž by mělo platit i pro týmy. A ne aby dostal WC tým kterej se na kvalifikaci vyloženě vykašlal ... ...
Reagovat
GaelM
No a to je který tým konkrétně? smile
Reagovat
tommr
třeba Čína ...
Reagovat
Mantra
tak tu bych zrovna moc nepodporoval, smile

spíš bych to dal nějaké exotice, třeba z Afriky nebo nějakej ostrovní stát, řekněme Island. Prostě někomu, kdo nemá šanci. Čína má šanci dost velkou a taky ji využije, vše do času
Reagovat
lvicek
To zrejme aby se hodne statu od ni mohlo ucit v otazce lidskych prav.
Reagovat
tommr
nějaký exoty bez šance na úspěch bych nebral. V Asii, Africe a latinský Americe by se ale našlo dost států který by tam mohly sbírat zkušenosti a přitom by nebyly jen do počtu ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist