Djokovič je nejstarším vítězem Turnaje mistrů. Už 6. triumfem vyrovnal rekord Federera

20. 11. 2022, 20:46
Aktuality 750
TURNAJ MISTRŮ - Novak Djokovič ve finále Turnaje mistrů porazil bez ztráty podání 7-5 6-3 Nora Caspera Ruuda a v 35 letech se stal jeho nejstarším vítězem. Celkově 6. triumfem vyrovnal rekord Rogera Federera a jako neporažený šampion dosáhl na nejvyšší jednorázovou odměnu v historii tenisu.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič letos kvůli chybějícímu očkování na Covid-19 přišel o Australian Open, US Open či čtyři turnaje Masters 1000, po výsledkové stránce ale může být se sezonou spokojený.

V Římě získal rekordní 38. titul z podniků Masters 1000, posedmé dobyl Wimbledon a zaznamenal 21. grandslamový titul, na podzim přidal další dva triumfy v Tel Avivu a Astaně a dnes pošesté v kariéře ovládl prestižní Turnaj mistrů. Rok zakončí jako světová pětka.

Novak DjokovičZkušený Srb v Turíně nenašel v pěti zápasech na akci pro osm nejlepších tenistů současnosti přemožitele a prohrál jediný set. Po Stefanosi Tsitsipasovi, Andreji Rubljovovi, Daniilu Medveděvovi a Tayloru Fritzovi si v dnešním finále poradil i s Casperem Ruudem

Djokovič měl vyvrcholení soutěže pod kontrolou. V prvním setu sice za stavů 1-0 a 4-3 neproměnil celkem tři brejkboly, ale na čtvrtý pokus už uspěl. Od stavu 5-5 získal 6 ze 7 gamů a odpor norského protivníka zlomil. Bez potíží zvítězil 7-5 6-3 a ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí tak neztratil set.



"V každém finále rozhodují maličkosti. Na začátku jsme oba velmi dobře podávali, Casper hrál dobrý tenis. Ale v dvanáctém gamu jsem dokázal vracet returny do hry a dostat hru do výměn. To mi hrálo do karet. Snažil jsem se být útočný, se svým výkonem jsem pochopitelně spokojený," komentoval Djokovič.

Dnes srbský favorit nečelil jedinému brejkbolu, jen dvakrát v gamu při svém podání ztratil víc jak jeden fiftýn. Turnaj ukončil 9. esem.


"Bylo pro mě klíčové soustředit se na každou výměnu, na každý úder. Přesto jsem v posledním gamu pokazil dva forhendy, nervy pracovaly. Za stavu 30-30 jsem cítil, že jsem blízko a byl jsem opravdu nervózní. Jsem moc rád, že jsem to doservíroval a na závěr trefil eso," doplnil Djokovič.

Djokovič startoval na Turnaji mistrů popatnácté v kariéře a poosmé nechyběl ve finále, do kterého se dostal jako druhý nejstarší v historii. Navázal na svá vítězství z let 2008, 2012, 2013, 2014 a 2015 a celkově šestým triumfem překonal Ivana Lendla s Petem Samprasem a vyrovnal rekord Rogera Federera.

Navíc v 35 letech se rodák z Bělehradu stal suverénně nejstarším vítězem v historii soutěže. Federerovi bylo při jeho posledním triumfu v roce 2011 rovných 30 let.


Jako neporažený vítěz Turnaje mistrů získal šek na 4.740.300 dolarů (zhruba 111 milionů korun), což je nejvyšší jednorázová odměna v historii tenisu. Letos zvítězil ovládl po sedmileté pauze a poprvé před zraky svých dětí.

"Sedm let je dlouhá doba. O to je výhra sladší. Je to velká úleva a už se těším na pár týdnů volna. Docela mě unavovalo, když jsem na několika turnajích musel jen čekat, jestli vůbec budu moct hrát. Snad už se to v příští sezoně nebude opakovat," uvedl Djokovič, který už dostal víza do Austrálie a může se v klidu připravovat na rok 2023.

"Chci poděkovat mé rodině a celému týmu, kteří mě podporují po celou kariéru. Tenhle rok jsme si museli projít těžkými časy. Museli jsme zůstat trpělivý a čekat, kam nás pustí. Vy jste mě ale neustále stáli za mnou. Byl to rok jako na horské dráze, něco, co jsem nikdy předtím nezažil. Tahle trofej tedy patří i vám všem," dodal vděčný Djokovič.


23letý Ruud hrál na Turnaji mistrů podruhé v kariéře a po loňském semifinále se letos dostal dokonce do finále. Ale stejně jako na Masters 1000 v Miami, na Roland Garros a na US Open poslední krok na cestě k prvnímu velkému triumfu neudělal.

Nejlepší tenista v norské historii během kariéry získal devět titulů a všechny slavil na akcích ATP 250, z toho osmkrát na antuce. Dnes hrál poprvé finále v hale.

• TURNAJ MISTRŮ 2022 •
Turín (Itálie), tv. povrch / hala, 14.750.000 dolarů
nedělní výsledky (20. 11. 2022)
• Dvouhra - finále •
Djokovič (7-Srb.) - Ruud (3-Nor.) 7-5 6-3
• Čtyřhra - finále •
Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) - Mektič/Pavič (4-Chorv.) 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

750
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
RFanousek
Komplexnost hráče dokazuje nejlépe to, že Djokovič vyhrál všechny GS, Turnaj mistrů a všechny masters 1000.
To, že Nadal vyhrál stejný počet kariérních GS jako Djokovič určitě neznamená, že je stejně komplexní hráč. Chybí mu toho dost co Djokovič má.
Reagovat
Tennisfan77
Samozřejmě, tohle říct je už hloupost největšího kalibru. Nejkomplexnější je jasně Djokovič, potom Federer, ten má na kontě ze tří GS 5+ titulů a pak Nadal, který má dvakrát Wimbledon a dvakrát AO, 70% tvoří tituly z FO a co se týče Masters 1000, tak má 26 z antuky.
Reagovat
Pe3k
GS race 22,21,20 to vypadá těsně, ale pokud se podíváš na ostatní statistiky ten rozdíl tam není malý, ale naopak propastný. Djokovic je lepší o parník.
Reagovat
Tweener
Když už se níže komentují kdyby, zajímalo by mne, kam by to dotáhl absolutně zdravý Del Potro a kolik by měl dnes GS, tipy bych 7-10
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka a tráva bez šance.

Takže zostáva hard, zranený prisiel tak o 5r kariéry, to je 10GS hardovych titulov. Takze by podla teba vyhral 7-9, z 10?
Reagovat
Tweener
Hodně zkreslenej pohled
Reagovat
smazaný uživatel
Skreslenej je 7-10 GS, úplny nezmysel.

Delpo stále odohral viac GS, než ich vynechal a vyhral 1GS, aj to so stastim proti labilnemu Fed, proti Big2 by zaručene zlyhal.
Reagovat
Pe3k
Být Del Po zdravý Nadal by nikdy nevyhrál US open a hodně věcí by bylo jinak. Stačí se podívat na zápas Del Po Nadal US open 2009 kdy Nadal dostal nařezáno 6:2 6:2 6:2...A to se Del Po teprve rozjížděl. Nedá se odhadnou kolik gs by vyhrál, konkurence byla velká, ale u jednoho by nejspíše nezůstal. 10 je trochu moc, tipnul bych tak 5.
Reagovat
Tennisfan77
Celá pomatená hypotéza vychází z toho, že Nadal by na GS porazil všechny. smile
Reagovat
paddy
kdyby všichni byli zdraví, pak by během 10 let vyhráli 60 GS ze 40 možných smile
Reagovat
paddy
7:6(8) 6:2
Ruud jako obvykle fackovací panák Nadala smile

pokud si Big3 přeje lehký los do 1k GS, pak je to určitě Ruud smile

smile
https://www.youtube.com/watch?v=ZPivXOq3Usc
Reagovat
paddy
Reagovat
Patik
Nadal berie každú exhibíciu rovnako ako grandslamove finále pokiaľ ma niečo skóre tak ide o všetko...Ruud je síce čajový proti big3 ale jeho sezóna skončila ja byť nim by som tam uhral dva gemy a šiel dovolenkovať.
Reagovat
smazaný uživatel
V exhibicii sú bežné 3 sety.

Casper nie je schopný vyhrať set ani v zápase, kde je to dohodnuté :)

Neschopnejší človek na zemeguli je už len Pe3k.
Reagovat
paddy
to je opravdu ztracený případ smile
a pak ten tvrdý útok na Djokoviče smile
https://www.youtube.com/watch?v=jAGtAcFAu4s
Reagovat
turista
Kde jinde už měl Ruud prorazit Nadala než na exhibici. A on si nechá naložit. Škoda mluvit.
Reagovat
Pe3k
To co tady dole postnul panzer.dragon jasně a zřetelně ukazuje kdo je nejlepší. Všichni tenisoví fans a odborníci se na tom shodují. Jediná skupina co tvrdí něco jiného, jsou mentálně narušení "fanoušci" Nadala. Ne všichni i mezi nimi se sem tam najde jedinec, co respektuje fakta a nesnaží se neustále hledat trapné výmluvy a podmnožinky, bohužel 95% z nich jsou dmnti bez mozku typu Ondřej, nebo úplní pošahanci co dostanou 5 banů a stejně se z toho nepoučí typu Trollhand.
Reagovat
Tennisfan77
Teď jsem to projel, není absolutně o čem. Můžeme se akorát hádat o tom, zda je lepší Nadal nebo Federer, ale ani tam není o čem, těch 0 TM to prakticky potvrzuje.

Diskuze ukončena, děkujeme všem zůčastněným a přejeme Veselé Vánoce.
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Nazdar Rybar, ako to ide ?:) Som ta tu dlhsie nevidel, a uz mi zacalo byt aj smutno :) Ty a Patik, ste taka nadherna dvojka. Jeden typek z oblasti kde 18 rocne dievcata maju 3 deti a povazuje to za celkom bezne, a ked sa na to s udivom opytas, tak skonstatuje, ze to je normalne predsa :) A druhy zas ostravsky Rybar, ktoreho IQ mrzne spolu s jeho milovanymi rybnikmi :) Co sa da od Vas cakat ?...len stupidita :)
Reagovat
paddy
Z historického pohledu je Big3 kvalitativně blízko u sebe a významně od zbytku pole. Důležitý vliv hrála vzájemná konkurence v čase. Ignoruji ostatní hráče, jejichž vliv byl docela malý. Sama Big3 řekla, že vzájemná konkurence je táhla výše, což je logické. Kdyby existoval pouze jeden z Big3, pak by získal cca 17 GS a ve 35 letech by skončil, motivace by scházela jako u Samprase. Když sportovec nemá silnou konkurenci, tak ze sebe nevymáčkne to, co ze sebe dostala Big3.

Jelikož se Big3 věkově liší (Fed), tak to mělo logicky vliv na průběh jejich kariér. Fed na začátku neměl konkurenci, ale později ji měl dvojnásobnou. Po 30 se tolik nemohl rovnat s 5-6 let mladším Djodalem. Tvrdím, že 30letý Nad by porazil 35letého Nad, podobně u Djo. Věk musí být cítit a vrchol může být někde okolo 25-32 let. Djodal si konkuroval vzájemně a těžil ze stárnoucího Fed. Samozřejmě u všech mělo vliv kolísání výkonnosti v čase, a hlavně zranění u sebe a jeho soupeřů. Za celou kariéru se to nějak vyruší a holt někdo bude mít štěstí/smůlu na různé okolnosti.
Reagovat
paddy
Na Wiki (desktop) doporučuji si dát tři okna nad sebe tabulku performance timeline (stejné roky pod sebe; příp. dát do excelu), kde je hezky vidět, jak Big3 vzájemně využila neúčasti ostatních.

Fed dominoval do r. 2009 (samá F GS), když Djodal měl teprve do 22-23 let a dozrával, ale Nad už dominoval na antuce, Fed měl 4 F RG v řadě. Od r. 2010 měl Fed už 29 let a Djodal byl ve formě, takže mu ubírali tituly. 2015-16 Djo sbíral tituly, protože Nad měl zdravotní problémy. 2017 si to oba prohodili a zároveň 2017-18 tři GS tituly urval už starý Fed. 2019 si Djodal rozebral tituly, protože Fed už měl 38 let. 2020-21 Djo dominoval, protože Fed moc nehrál a Nad půlku vynechal. 2022 Nad využil absence Djo.

2006-07 Fed prohrál jediné finále GS (27-1), kdy Djodal stále rostl, a 2009 dvě finále (26-2), kdy Nad měl zdravotní problémy. Djo měl 27-1 2015 (Nad slabší rok) a 2021, kdy Nad stárl a Fed skoro nehrál, a 25-1 (SF prohra) 2011. Nad měl 24-2 (2x SF prohra) 2008, 25-1 2010 (QF prohra), 24-2 2019 (SF a F prohra), kdy Fed byl starší.
Reagovat
Tennisfan77
Přesně to jsem zde psal a fanoušci Nadala se mi vysmívali.

Kdyby Federer nezískal 20 GS, velmi pravděpodobně by je nezískal ani Nadal, ani Djokovič. Zejména Nadal ukazuje svou zarputilost a i přes významná zdravotní omezení stále posunuje své hranice.

Federer získal všechny tituly jako první, Nadal s Djokovičem měli prostor se adaptovat jak na jeho hru, tak na jeho rekordy a hrálo jim do karet to, že je Švýcar navíc o pět let starší a bylo jasné, že ukončí kariéru dříve než oni dva.

Čili nebýt Federera, 20 GS by podle mě neměl nikdo.
Reagovat
Usm
promin, ale položím jednoduchou otázku....proč se teda nekouslo víc hráčů, než jen Nadal s Djokovicem, kteří chtěli Federera překonat. Ostatním je to jedno, nebo nemají takovou kvalitu resp. konstatní mnohaletou výkonnost? To, že je Švýcar o pět let starší není argument, on zase těžil z toho, že mraky GS získal, když Nadal s Djokovicem sotva uměli pinknout do balonkusmile
Reagovat
Tennisfan77
Každý z BIG3 několikrát řekl (opět lze dohledat), že se navzájem motivují.

Je tedy velmi pravděpodobné, že nebýt Nadala s Djokovičem, Federer by neměl 20 GS. Kdyby neměl Federer 20 GS, možná by Djokovič s Nadalem nepodřizovali ve věku, kdy hráči standardně ukončují kariéry, tenisu všechno.

Vždy je horší být v něčem první a určovat či stanovovat mety a rekordy a vlastně vyšlapávat cestu, která je pro stejně kvalitní hráče (Djokovič,Nadal) již jasně definována. Toť můj názor.
Reagovat
Usm
podle mě by Federer těch GS měl ke 30ti, nebýt Nadala s Djokovicem...pokud myslíš, že Federer by ztratil motivaci (hráč, který nerad prohrával), tak si na omylu...ten by jel v tom svýmu modu až do těch 38ti
Reagovat
Tennisfan77
Hele těžko říct, kdyby všechno vyhrával roky, mohlo by dojít ke ztrátě motivace, v historii jsme to viděli mnohokrát.
Reagovat
Usm
jojo - třeba Djokovic po RG2016...poslední titul, co mu chyběl a pak byl dva roky mimo, než ho Vajda z tý letargie zase vyhrabal
Reagovat
Tennisfan77
Vidíš, nebo ten Sampras, to bylo podobný. Čili se domnívám, že nebýt BIG3, neměl by jeden z nich přes 20 GS.
Reagovat
Usm
ale to s BIG3 nesouviselo, po RG16 Djokovic na oba stále ztrácel, takže faktor (dotáhnout) BIG3 nezmizel
Reagovat
Tennisfan77
To ne, ale přišla ztráta motivace, je ale na druhou stranu fakt, že tohle jsem u Nadala s Federerem neviděl. Sice Rog měl někdy ty své dny ala O'Sullivan ve snookeru, že když mu to nešlo, tak se na to vysral a vše vyházel, viz. finále Cincinnati s Djokovičem, tam nasekal tak 50 chyb, ale tu touhu vyhrávat měl pořád a obrovský faktor jsou ty skreče, za to má u mě kredit.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To nebylo jen o motivaci. Djokovič už na FO 2016 laboroval se zraněným loktem. Snažil se léčit konzervativně, ale zranění se zhoršovalo až do fáze, kdy musel na operaci s úlomkem kosti v lokti. Negativně to ovlivnilo jeho podání i forehand. Musel změnit i techniku podání v roce 2018.
Reagovat
paddy
titulů by rozhodně měl méně a hrál by kratší dobu
ono je to oběť, létat, trénovat atd. když by si mohl užívat

neměl by proč jet na maximum, kdo má náskok tak poleví, nic ho netlačí dopředu, stačí si uhrát to svoje
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/FiLwUbMUYAEGhgq?format=jpg&name=large
Reagovat
RFanousek
tohle krásně ukazuje kdo je nejlepší
Reagovat
Ondřej.Jirásek
určitě spoustu z toho použiju, díky!
Reagovat
panzer.dragon
ukrad sem to..
Reagovat
panzer.dragon
jednoduchý to maj fanoušci co by je seřadili podle singl medaile z oh
Reagovat
paddy
Rozdíl je zřetelný, přesto hlavní číslo je počet GS a bude vypadat divně, pokud to Djo nezvládne. I remíza ho poškodí. Žádný výmluvy nezaberou.
V přepočtu na věk je to stejně, ale Djo musí být zdravý, rizika jsou na jeho straně.
Reagovat
paddy
obecně některé stats jsou o štěstí, pobyt v top10 je pro Big3 samozřejmost a vypadli jen kvůli zranění

dlouhé série bez prohry jsou také o štěstí, konkurenci a losu
jaký je rozdíl, když někdo prohraje uprostřed sezóny nebo až na konci, kvalita je stejná, jen série se liší
např. 60-1 (30-0) vs 60-1 (60-0)
Reagovat
Tennisfan77
V tomhle je GOAT Federer, ten ukončil nejdelší šňůru Nadala a pak i Djokoviče. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, veru.

Zbytočne sa to dramatizuje, najlepší hráč nemože byt ten, čo nemá najviac GS.

Základná premisa, zbytok su oriešky.
Reagovat
Usm
a přesto už ted tvrdím, že Djokovic je povrchově nejuniverzálnější hráč všech dob...ta tabulka to jasně dokazuje.
Reagovat
Tennisfan77
Jeho fakta nezajímají, když měl Federer 20 GS a Nadal 16 tak po AO (našel jsem si historii na TP) psal, že má Federer ve finále slabé soupeře a že Čilič co má GS a byl v několik GS finále je nedůstojný soupeř a navíc hraje špatně.

Pak Rafa vyhrál FO přes Thiema, Ruuda, zfetovaného Djokoviče, většinu setů vyhrál 6:1-6:2, nebo 6:0, to už je samozřejmě GOAT.
Reagovat
smazaný uživatel
No na GS poli to moc nepotvrdzuje, kedze obaja maju rovnaky pocet kariernych GS.

Halu mu nikto neberie. Nadalovi stačí byt druhy najkomplexnejsi :)

Nazamienajme e si univerzalnost s kvalitou.
Reagovat
Tennisfan77
Kariérní GS, děláš si prdel?

Djokovič vyhrál 7x 2 GS, Federer 5x 3 GS, Nadal vyhrál 14x jeden GS.

Prý na GS se to nepotvrzuje, já se fakt poseru.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nepotvrdzuje, keďže obaja majú rovnaký počet kariérnych GS. Komplexný si tak veľa, ako silný si na svojom najslabšom povrchu.

Kedykoľvek budeš potrebovať niečo dovysvetliť, vôbec sa nehanbi a pýtaj sa. Tak ako teraz.
Reagovat
Tennisfan77
Nepotřebuju nic potvrzovat, pro mě je 5x tři GS více, než 2x 4, sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre teba. Pre teba je asi Sampras komplexnejsi, nez Agassi, lebo ma viac GS na rychlych povrchoch. Mešuge Kamil.
Reagovat
Tennisfan77
Ano, a pořád čekáme na C vyjádření v nové publikaci
Reagovat
Usm
no vida, Nadalovi stačí být druhým nejkomplexnějším :-)) že by konečně rezignace. Bohužel hala je taky svým způsobem jiný povrch a tam bohužel Nadal neumí...hráč jeho kvality by určitě neměl mít 0 titulů z TM a můžeš ten turnaj dehonestovat jak chceš :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ho nedehonestujem. On je dehonestovaný svojou podstatou, tým, že sa na ňom nehrá GS. A dokopy len dva turnaje ročne.

Je to podobné, akoby si Ronaldovi v porovnaní s Messim vyčítal, že nie je tak dobrý na pláži ako Messi.

As simple as that.
Reagovat
bIbec
Nikdy sem nebyl fanoušek ani jednoho z nich. Sou mi celkem u zadnice všeci. Nevím kdo je GOAT, ale z těch tří má nej stats Djokovic.
Reagovat
bIbec
jakoby mě až udivuje, že se o tom vůbec diskutuje. Kdo není úplně zaslepený, tak to vidí.
Reagovat
dappe
Opět v těch diskuzích hrají hlavní roli fanoušci Nadala. Roky ho dávali před RF bez ohledu na počet GS, teď je GS jediné kritérium, protože v ostatním je Djokovič daleko dál. :) Jak kdyby byl obrovský problém pro život, že můj favorit je "až" druhý nebo třetí...
Reagovat
Amputace
To není pravda, proč o tomto pořád lžete? Co sem chodím (cca 2010), nikdy jsem nečetl žádného fanouška Nadala napsat, že GS nejsou nejdůležitější kritérium. Ano, možná ještě H2H hodně řešili, ale určitě žádný z nich nikdy nepsal, že záleží třeba na Masters nebo týdnech na postu sv. jedničky. A to bylo v dobách, kdy byl Federer daleko před Nadalem. Fanoušci vždy věřili, že Nadal Federera překoná v GS, z toho vycházeli.
Reagovat
Pe3k
Více než 10 let tady fanoušci Nadala tvrdili, že je H2H je nejdůležitější statistika, to byl jejich hlavní a jediný argument. To, že tady popřeš realitu na ní nic nezmění, jen to potvrdí, to co tady už roky píšu, že jste banda šašků...
Reagovat
Ondrej2280
Nazdar rybar,uz zamrzli ostravske rybniky:)?
Reagovat
Amputace
A váš hlavní argument byl vždy počet GS. Čím to, že je to teď jinak?
Reagovat
dappe
Není to jinak, jen nerozlišuješ rozdíl mezi "nejdůležitější kritérium" a "jediné kritérium". Podle toho, co tady teď někteří z vašeho tábora předvádí, se tady vůbec 10 let nic řešit nemělo.

Roky předhazovat argumenty, proč Federer není, aby se to nakonec obrátilo proti, protože Djokovič je v souhrnu důležitých tenisových statistik jinde než Nadal.
Reagovat
Amputace
Fanoušci Rafy řešili primárně GS vždy - hnali Rafu, aby Rogera dohnal. Také se hodně řešilo jeho zkompletování kariérního GS. Nevzpomínám si, že by tady někdo z Nadalovců prožíval třeba týdny na světové jedničce. Při srovnávání s Federerem dlouho řešili (a jistě stále řeší) také H2H - což je ale pochopitelné, když měl Federer 5 let kariéry náskok a je tedy jasné, že ve všech ostatních statistikách byl vepředu. H2H byla jediná statistika, kde byla jejich startovací pozice stejná. Takže mi přijde úplně logické, že to Nadalovci vytahovali coby hlavní srovnávací měřítko. Pokud jde ale čistě o Nadala, prožívali vždy hlavně GS.

Naopak to byli vždy FFF, kteří zpochybňovali H2H, protože Roger má přece víc GS a na tom primárně záleží. No, časem na tom už tolik nezáleželo, najednou to byl počet týdnů na čele, počet nejrůznějších "in a row" rekordů apod., tedy statistik, u nichž bylo a je zřejmé, že je Rafa nikdy nepřekoná. Jenže pak navíc začal vyhrávat ještě Djokovič...
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, je to tak. FFF sa sem tam pripomenú a trochu sa vyventilujú, co ine im zostáva..:)

Vzdy to bolo o GS, tvrdilo sa, ze Nadal je o 5r mladsi a zajace sa budu pocitat po hone. A ze nemá zmysel ich porovnavat, kedze nie su rovesnici.

H2H sa spominala skor na poukazanie humorného aspektu v kontexte tézy, ze Roger je goat.

Porovnanie Djokovica s Nadalom porovnávat zmysel ma, su rovesnici. Ked niekto nevidi rozdiel v oboch porovnani, načasovani, atd, je to holt jeho problém.
Reagovat
smrk17
Co jako máme vidět.Tenis je Federer, i když vím, že je arogantní sobec jako Ronaldo. Ten se ale s Messim natož s Maradonou nemůže vůbec měřit.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Představoval bych si to asi takto:

Titulek
Debata GOAT: Update po sezoně 2022. Nadal vede o grandslam před Djokovičem, Federer ukončil kariéru

Perex
Debata o nejlepším hráči všech dob (GOAT) je s námi už několik let, bude pokračovat minimálně do konce kariér všech tří účastníků, Rafaela Nadala, Novaka Djokoviče a Rogera Federera, ačkoli posledního jmenovaného už na turnajích nejspíše nikdy neuvidíme. A velmi pravděpodobně dojde na tahanice fanoušků ještě dlouho poté, co řeknou tenisu sbohem i zbylí dva velikáni. Pojďme se podívat, jak si momentálně Big Three stojí. Článek průběžně aktualizujeme.

Rafael Nadal, Novak Djokovič a Roger Federer. Tahle jména zná asi každý a nemusí být úplně příznivcem tenisu ani sportu. Právě tito tři jsou hlavními adepty na titul GOATa, tedy nejlepšího hráče všech dob (z anglického překladu: Greatest of All Time). Ani jeden už nepřekoná 200 singlových titulů Roda Lavera a možná ani nedosáhne na kalendářní Grand Slam, který si v mužském tenise připsali pouze Laver (1962 a 1969) a Don Budge (1938).

Přesto jsou 36letý Španěl, 35letý Srb a 41letý Švýcar označováni za ty vůbec nejlepší v historii. Vytvořili tzv. zlatou éru, pojem Big Three, tedy velkou trojku, která tenisu v posledních dekádách naprosto dominuje, a podle mnohých bílý sport posunuli na úplně jinou úroveň.

Tahanice mezi fanoušky na téma, kdo z těchto tří je ten nejlepší, možná nikdy neskončí. Každý pod pojmem GOAT vidí něco jiného. O GOATovi se třeba nikdy nerozhodne, ale důležité statistiky mohou pomoct. Právě proto vznikl tento článek, který budeme průběžně aktualizovat.

a pod tím už jen čísla.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
vidím, že se tu rozhořela debata.

co byste řekli na článek např. Debata GOAT: Update po sezoně 2022

mohl bych tam dát ta nejdůležitější čísla, fanoušci všech tří by mi mohli posílat do vzkazů nebo tady, co by tam chtěli zahrnout (aby to ale dávalo smysl a samozřejmě s číslama všech tří aktérů. ideálně objektivní věci, ne takové, které se nedají číslama podložit).

mohl bych aktualizovat třeba po každém GS, vždycky bych dal článek na nějakou dobu nahoru, byla by tam celá historie vašich komentářů.

měli byste o to zájem? pokud ano, poprosím určitě Kozoroha, turistu, Forehanda, Amputaci, paddyho, Vlka, Rfanousek a Tennisfan77... vybral jsem dva od každého a dva asi neutrální, doufám, že správně. samozřejmě vezmu od kohokoli, chci, aby to bylo co nejvíce objektivní, podloženo čísly. pojďte na chvíli zapomenout na špičkování a spojit síly, pokud vám to dává smysl.
Reagovat
Tweener
souhlas, všichni tři hráči jsou jediněční, buďme rádi za to, že je můžeme sledovat naživo, až skončí, bude tenis mnohem méně zajímavý (dokud nevznikne nová rivalita či dominance)
Reagovat
smazaný uživatel
Vítam iniciatívu, ale osobne vidím väčší zmysel, možno v autorských blogoch, ktoré na TP zatiaľ chýbajú.

Pretože akýkoľvek redakčný článok bude stále pohľadom jednotlivca, autora, viac, či menej objektívneho, ktorý priloží k výkladu čísiel a výberu dôležitosti zozbieraných dát svoj pohľad

Pohľadov na danú problematiku sme už videli v diskusiách naozaj stovky, kde sa štatistiky rozoberali z najrôznejších uhlov, či detailov. Stovky reakcií na pohľad môj, či mojich oponentov.

Pokiaľ by dokázal byť redakčný článok iný, tak budiš. Potom sa ale spýtam v čom iný? Aby to nebol len opäť sumár častokrát omieľaného. Možno stojí za zamyslenie, ako tému GOATA poňať inak a tým pádom viesť iným smerom aj diskusiu.

Každopádne, možnosť autorských blogov by bolo vítané spestrenie, samozrejme tam by bol nutný programátorsky zásah.
Reagovat
Tennisfan77
Fakt je ten, že GOATA nikdy neuzná jeden, nebo druhý tábor, je to jako korunování krále pirátů v Pirátech z Karibiku, každý hlasuje pro sebe.

Pokud by bylo každý aspekt nutné doložit, nejlépe jasným a dohledatelným a pravdivým zdrojem, proč ne.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
děkuji za reakce... žádný můj pohled by tam nebyl, čistě jen čísla a fakta, která by se updatovala. takže by to bylo naprosto objektivní, to by šlo, ne?

autorské blogy zkusím navrhnout, ale nemyslím si, že to půjde.
Reagovat
Krisboy
Však ono se to příští sezónu definitivně vyřeší a bude po hádkách smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Dekuji za nabidku, ale nevim jestli jsem opravdu to spravne "zvire" :) na tuhle akci...:)

Nejsem moc priznivcem B3. (dokazi ocenit, ale sleduji spis jine hrace)

Jestli jde o stats GOAT, tak existuji, neustale updejtovane GOAT stats: (je to silene, je tam snad zapocitany kazdy fiftyn:)

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList

Jestli jde o pojeti GOAT, nejsem tolik naklonen tomuto tematu, nebot byl behem let trosku znehodnocen GS.

Za mne stale plati, ze jestli nekdo ma GS, znamena, ze vyhral 4 majory v jednom roce. Za mne nejvetsi vyzva v tenisu, pokud by to nebyla vyzva, tak to ma po Lejvrovi kde kdo...

Zaden z tech tri GS nema, pouze velky pocet majoru.

Za mne tedy Lejvr.

Ale jasne, ze v kazde ere mame neskutecne hrace, kteri se zapisi do dejin, a hned se na ne nezapomene... jeden major vic, mene, u mne asi nehraje roli.

Ocenovat ty hrace, asi neni pro mne.

Mohu pouze dodat, jestli to ches opravdu udelat, ze sve strany tzv. 3 NEJVETSI TENISOVE VYZVY.

1. kategorie GS
(jasne) tedy 4 majory v jednom roce. (Lejvr 2x / alltime / 1x open era)

2. kategorie Majory
14 majoru jednoho z GS (RG - Nadal - 14x), muze byt udelano na jakemkoliv jinym z GS, AO, W, USO / nebo celkovy pocet Majoru (Nadal 22x)

3. Turnaje a zapasy
Celkovy pocet viteznych tenisovych turnaju (debl+singl - Open Era (BigMac 156)

(pouze singl - Open Era / All times (Jimbo Connors 106 / Lejvr 198)

Pocet vyhranych zapasu singl all time: (Federer 369)

Pak jsou opravdu ty stats, co jsem uvedl vyse... za stats je tam Djokovic.

Za mne asi vse...
Mejte se:)
Reagovat
Nola
celkom zaujimavy web, ked si clovek preklikne na hraca, tak sa mu zjavi aj naj povrch:

Rafa 43 % clay
Roger 35 % grass
Novak žiadny

a Ivan Lendl to ma velmi zaujimavo podelene, ale bez travy
Reagovat
Vlk-v-trave
jo, jsou zajimave, ikdyz znevyhodnuji hodne hrace z pred open ery, kteri dale pokracovali jako profesionalove,
dale hrace v dobe, kdy ty masters nebyly az tak ustalene... nebo TM atd. atd.

Podle mne jedine meritko pro all time je prave GS, tedy 4 majory v jednom roce. Da se rict, ze Dkokovic byl opravdu hodne blizko... a ted si predstav, zeby to musel zopakovat minimalne jeste jednou, aby toho Lejvra vyrovnal... a jeste 2x aby ho prekonal.

Jestli to ma byt all time...
...jinak... ty pocty jsou zajimave, a asi nektere cisla budou tezko k prekonani, ikdyz kdo vi:)

Tenis se muze zase zmenit jak mnohokrat, a kdo vi, trebas se nekdo objevi, a prekona i ta nektera cisla...

ted Djokovic utoci na 22 v majorech
dale utoci na 369 viteznych zapasu v majorech Fedex
muze take padnout vykon Connorse...vitezne turnaje open ery
Reagovat
Nola
debaty GOAT idu mimo mna, celkom sa bavim, ked sledujem, ako si to rozdavaju, akoby slo o zivot, alebo o ich osobne rekordy smile

web je zaujimavy, celkom vela info pokope, iba ten Borg, ktory bol mojim osobnym GOATOM je dost nizko, asi je to sposobene, tym, ze velmi skoro ukoncil karieru
Reagovat
Vlk-v-trave
Jiste, debata GOAT je v tenise jak to rict:) trosku narocna:)))

Ano Borg je Legenda. Jako Lejvr a mnoho dalsich. Tezko se porovnavaji ty ery, dalsi past v hledani GOATA... muze se hovorit o nejakych vyzvach, neco prekonat, to asi ano:) O tom i sport je, a asi tou nejvyssi metou pro kazdeho je prekonat sameho sebe... cimz se jeste takovi hraci jako Borg, Lejvr hlavne ridili... urcite i podobne rysy bych nasel u Djoka, Nadala, Fedexe... jsou to Legendy, o tom asi zadna...
Reagovat
turista
Aspoň ten výkon Connorse by měl Novak Djokovič překonat když nic jiného.
Reagovat
Tennisfan77
Lavera nikdo nepřekoná, to je asi jasné, těžko Djokovič, nebo Nadal vyhrají čtyři GS.

Ale je zajímavé se podívat, kdy byli blízko jednotliví hráči BIG3.

Federer 2004 : AO,W,US Open na FO skončil ve třetím kole
Federer 2006: AO, W, US Open na FO prohrál ve finále ve čtyřech setech
Federer 2007: AO,W,US Open na FO prohrál ve finále ve čtyřech setech

Djokovič 2011: AO, W, US Open, na FO prohrál v semifinále
Djokovič 2015: AO, W, US Open na FO prohrál ve finále ve čtyřech setech
Djokovič 2021: AO,W,FO na US open prohrál ve finále ve třech setech

Nadal 2010: FO,W,US Open na AO prohrál ve čtvrtfinále

Z pohledu vyrovnání Lavera je tak na tom nejlépe Federer, třikrát vyhrál v jedné sezóně 3 GS a 2x v té sezóně prohrál finále ve čtyřech sadách.

Djokovič dokázal také vyhrát třikrát tři GS v jednom roce, set uhrál však pouze jednou.

Nadal vyhrál tři GS v jedné sezóně jednou, na AO však vypadl ve čtvrtfinále, čili do finále nedošel.

Čili zde.

1. Federer
2. Djokovič
3. Nadal
Reagovat
Ondrej2280
Ze to neni Rafovi trapne,takto im to niekolkokrat pokazit :)Ale ak si odmyslis rafu a FO ,tak by im to vyslo :)
Reagovat
Tennisfan77
To asi ano, na druhou stranu Nadal prohrál na AO s Murraym, čili by ten velký GS neměl ani bez BIG3, na tři GS se už nikdy nedostal, proč? To jsem se Vás ptal asi 10x, odpověď samozřejmě nedorazila.

Jo zranění, už vím. smile
Reagovat
Ondrej2280
a kto ich ma najviac ?:) pripomen mi, plssmile
Reagovat
Tennisfan77
Řešíme tady fakty doložené možnosti hráčů BIG3 dokonat primát v podobě všech vyhraných GS v jednom roce a je jasně podložitelné, že Nadal byl tomuto milníku vzdálený stovky kilometrů.

A ty napíšeš dva srance úplně mimo téma. Co ti odpovědět?

Už vím, nic. smile
Reagovat
Ondrej2280
Co ti mam napisat na tie tvoje neustale vyhovorky ?:)) Vsak to uz je trapne...raz vek, potom povrch, potom nejake obdobie....stale nieco. Vyrovnaj sa s tym, ze ten Najlepsi musi mat aj najviac GS. Jednoduche ako facka, ak ich bude mat Jezisek, tak to bude Jezisek , a ak Nadal, tak Nadal. Nerozpisuj tu , kto koho motivoval a ako by to bolo keby...to je zbytocne pisanie.
Reagovat
Tennisfan77
Napíšu ti to ještě jednou, evidentně máš od přírody prostě krátké vedení.

V tomto vlákně se řeší možnosti BIG3 získal GS v jedné sezóně a vyrovnat Lavera.

Ty napíšeš "A kdo jich má nejvíc?". Hele já nevím, ale zkus se nechat vyšetřit.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vzhledem k tomu, ze jde o tzv. pravy Grand Slam, ted nazyvany kalendarni, jeho podstata je, ze se vubec nepocita, jestli si byl blizko, kdyz sice hrac mel 3 Majory v roce, ale nemel prvni, druhy, nebo treti:) - blizko je pouze hrac, ktery ma 1. major AO, potom RG, potom W, a pak teprve usiluje o tzv Grand Slam.

Krom Djokovice, ktereho uvadis:
Djokovič 2021: AO,W,FO na US open prohrál ve finále ve třech setech

jsou jine irelevantni, a pocita se to pouze do karierniho GS, nebo poctu majoru.

Djokovic byl de facto blizko splneni te nej. vyzvy...(kterou jeste nikdo nezvladl) diky tomu, v tom roce mohl Lejvra trumfnout, nebot mohl doplnit OH - takze by nemusel pro prekonani Lavera udelat 3x kalendarni GS.

Vlastne jediny Djokovic byl v takove situaci, ze ten pravy GS mohl ziskat z tech tri.

Na OH to nezvladl, obrovsky tlak, vzhledem k historicke okolnosti, a je videt, ze to je uplne jiny level, nebot nedal ani USO...

Jestli nekdo prekona Lejvra, nevim, nebot mit 3x kalendarni GS, neni zadna sranda, ale nikdy bych nerikal nikdy... ikdyz to zni hodne nedostupne.

Dalsi vyzva bude prekonat Nadala, v tuto chvili nekdo musi uhrat 15 majoru na jednom z GS... no, take nerikejme nikdy, ale na poli 20 pristich let, bych si dokazal predstavit, ze to nekdo muze udelat na trave, nebot na ni pomalu nikdo nedokaze hrat... ovsem pokud trava jeste bude...

Ted se jen ceka, jaky bude celkovy pocet GS, ktery bude k prekonani, nebot zatim je to Nadal a jeho 22. Klidne se to muze na tom poctu zastavit...

Ten celkovy pocet podle mne je porad asi nejpristupnejsi vyzva z tehle trech.
Reagovat
Vlk-v-trave
pozn. pochopitelne ty zapasy jsou pouze majory.
Reagovat
RFanousek
Díky za oslovení, nemám určitě problém jakkoliv přispět, myslím, že článek by to byl určitě zajímavý. Je pravda, že většina z nás tam asi nenajde nic nového, ale může být zajímavé to vidět takhle po hromadě.
Otázka je, jestli se dá GOAT měřit čísly, proto radši používám pojem statisticky nejúspěšnější hráč, kterým je podle mě Djokovič.
Reagovat
paddy
si náš Jyrka maže Djokoviče na chleba smile smile
Reagovat
Tweener
Nesouhlasím, že počet GS je jediné kritérium pro určení nejlepšího hráče všech dob. Je nejdůležitější, ale ne jediné a všeurčující. Ze statistického hlediska je pro mne důležité: 1. počet GS (Nadal), 2. počet ukončených let na pozici č. 1 (Djoko) ,3. počet týdnů v čele žebříčku (Djoko), 4. počet vyhraných turnajů (Connors) 5. H2H mezi Big 3 (Djoko), 5. H2H mezi 1-10 (Federer), 6. počet GS ze všech povrchů (Nadal, Djoko), 7. kalendářní GS (Laver), 8. dominance na jednom GS (Nadal), 9. počet ATP Masters (Federer, Djoko), 10. počet ATP 1000 (Djoko), 11. všechny ATP 1000 (Djoko), 12. dominance na 2 GS (Borg)
Reagovat
Tweener
může přidat ještě absolutním počet vyhraných zápasů a % úspěšnost za kariéru
Reagovat
Tennisfan77
Já se obávám, že v GOAT diskuzi nelze brát v potaz tituly Connorse.

Když si přečteš opravdu rozbor jeho kariéry zjistíš, že on se prakticky celý život vyhýbal konkurenci a když bylo ku příkladu tenisové mistrovství, vyhrál radši slabě obsazený turnaj úplně jinde.

Nereprezentoval USA na DC, ti poté vypadli s Mexikem a ztrácel také na své největší rivaly a to extrémně, s Borgem snad prohrál 90% vzájemných duelů.

Čili nejvíce regulérních titulů má Federer, Connorsův rekord prostě dle mého názoru žádnou váhu.

To je jakoby se hrál Turnaj Mistrů a někdo by se odhlásil a vyhrál challenger ve Valencii kde by porážel 6:1 6:1 hráče mimo TOP100.
Reagovat
Tweener
je to jen jeden ukazatel, navíc mimo BIG 3, ze kterého asi vychází GOAT, i když i to je na diskusi (Borg či Laver?)
Reagovat
Tennisfan77
Jasný, o tom se dá diskutovat.

Ještě k té H2H ano, ale pokud budeme detailní, je třeba tu H2H rozebrat na hardy, antuku, trávu, případně na haly tak, abychom měli fakt jasné parametry toho, co řešíme.

Pak se můžeme bavit také o tom, jak se H2H vyvíjela, třeba že Federer Djokoviče přehrával prakticky celou svou konkurenceschopnou kariéru, prohrávat začal někdy v roce 2015, kdy Djokovič tu bilanci srovnal a to hlavně z toho důvodu, že je o pět let mladší.

Taky by mě moc zajímal pohled na to, jak by vypadala H2H, kdyby byli všichni stejně staří, zde by asi na tom nejhůře byl právě Nadal, který by někdy po třicítce své rivaly na hardu podle mě neporazil ani v jednom zápase.
Reagovat
Patik
Neunasa sa tu viac než som čakal..cim sa vlastne len potvrdzuje o aký počin ide..a to Djokovic ešte nepovedal posledné slovo..ze sa ešte vôbec niekto zamýšľa nadtym kto je úspešnejsim a lepším tenistom.. Ešte keď to bolo Roger verzus Rafa to chápem ale porovnávať sa s Djokovicom? ... Heh..
Reagovat
smrk17
Federerovi se Djokovič nemůže nikdy rovnat,a to ho mám rád. Vlastně všechny tři.
Nesmyslně se mluví o top4 s Andy Marym,ale tam patří Stan Wavrinka, chlápek s nejlepším bekendem, hrající na všech površích.
Je obrovská chyba, že se zrušili taraflex a víc turnajů v halách. Na rychlým povrchu se skutečně potvrdí kvalita hráče.
Namátkou Söderling, Andy Roddick...
Reagovat
Martan1
Protože ten tenis je hnusnej, nedá se na to koukat, kdo má bezchybný podání tak zpravidla vyhrává. Je to zkrátka nuda, nuda.
Reagovat
smrk17
Servis je v tenisu elementární věc. Pokud zápas nedopodáváš, nikdy nevyhraješ.
Tomáš Berdych s Federerem často trénoval, šestkrát ho porazil v top formě.
Neuměl hrát na Nadala, přesto jednou řekl.
Nikdy jsem nehrál s hráčem, kterej by měl tak variabilní servis,jako Federer.
Reagovat
turista
Nadala taky Berdych několikrát porazil, takže nemohu souhlasit s tím, že by na něj neuměl hrát.
Reagovat
Tennisfan77
U Berdycha byl největší problém psychická stránka věci, Federer mu seděl svým stylem asi nejvíce, na druhou stranu mnohokrát selhal v koncovce.

Jako Wimbledon 2010 si Berdych vypil do dna, hráči BIG mají titulů, kde jeden z nich porazil v sérii dva, jako šafránů.

Berdych vyfasoval ve Wimbledonu všechny tři v řadě, pochybuji, že by se to někdy v historii opakovalo, měl neskutečnou smůlu.
Reagovat
Ondrej2280
Este aj Berdyškovi to Rafa pokazil..tak to uz je fakt moc:))
Reagovat
Tennisfan77
Můžeme se bavit o tom, zda by Nadal ten titul vyhrál s Djokovičem, nebo Federerem. Vyřadil mu je Berdych. smile
Reagovat
Ondrej2280
no, kedze ich vyradil berdych a berdycha zas nadal, tak je to jasne :)
Reagovat
Tennisfan77
Teď jsi mě dostal svou brutální hypotézou, klaním se. smile
Reagovat
Ondrej2280
Rozdiel medzi nami dvoma je presne ako si to napisal v hypotezach :)
Ty ich neustale predkladas, a ja ti pisem hole fakty, preto sa my dvaja nezhodneme :)
Reagovat
Tennisfan77
Nezhodneme se proto, že u jednoho topicu píšeš komentáře, které s ním vůbec nesouvisí a topicu o Berdychovi píšeš o Nadalovi.
Reagovat
Ondrej2280
Teraz som to myslel vseobecne :) Stale spekulujes, co by, keby...odcitavas povrchy, turnaje a podobne.
Reagovat
Tennisfan77
Tomu se říká detailní rozbor, analýza.

Ty vidíš Mercedes AMG a Octavii a řekneš - to je auto.
Reagovat
Ondrej2280
Lenze ty to nevidis, ty si veci domyslas, a to je ten rozdiel :)
To neni rozbor,co davas, to sa vola fikcia a domienka. Rozbor mozes robit z faktov...
Reagovat
Tennisfan77
Ne, když se domníváš, tak se domníváš, zde konkrétně píšu, že Berdych měl nejhorší GS los v historii tenisu, který se již nikdy poté nezopakoval. To je jasný fakt, tři hráče BIG3 v řadě na GS neměl nikdy nikdo. Toť vše, fakta.
Reagovat
Ondrej2280
To ano, neriesim teraz jeho los, mal ho objektivne tazky. Ale tvoje rozbory su vacsinou tazke fikcie , predpoklady, domienky, ale nehovorim, ze vzdy. V pripade Berdycha suhlasim.
Reagovat
Tennisfan77
Záleží jaké rozbory, řešíme toho hodně, někde se řeší fakta, rozebereme to ze všech stran, nebo se můžeme domnívat, to děláme výše v topicu o počtu GS kdyby BIG3 nebyla, záleží na tématu a také na odpovědi, když je to sračka, odpovím sračkou.
Reagovat
Tennisfan77
S Roddickem si nedovolím souhlasit. Američan měl při svých největších titulech extrémní štěstí, podívej se jak vyhrával turnaje, mnohdy 2-3 zápasy vyhrál v TB rozhodujícího setu o míček, jsem někde viděl nějaký rating a rozbor, to je hráč, co vyhrál nejvíce titulů kdy na turnaji hrál tiebreak poslední sady, Roddick je fakt extrém.

Zase nebýt Federera, tak by asi měl pár GS, protože Švýcar mu fakt těžce znechutil kariéru.

Wawrinka to je jiná liga, absolutně. Má tři GS přes Djokoviče, z toho jednou i přes Nadala a jednou i přes Federera, porazil všechny v TOP formě svou aktivitou a tím, že se neposral.
Reagovat
smrk17
Díky Ti za názor
Reagovat
RFanousek
Murray je určitě lepší hráč než Wawrinka.
Reagovat
Ondrej2280
Komplexne asi ano, ale Stan ma hot-shot BH :)
Reagovat
Tennisfan77
Záleží jak v čem, Murray nemá žádný moment překvapení, nemá ani servis a jenom čeká na chybu.

H2H 13:9 pro Murrayho, za mě dost těsné, 3x vyhrál na trávě kde je Stan marný, čili bez toho 10:9, 50/50, navíc mají stejně GS, Andy má k dobru zlato z dvouhry.
Reagovat
Ondrej2280
Pocuvaj,ty mas nejaku slabost na odcitavanie zapasov z povrchov ,kde sa ti to nehodi,ci ako ?:)
U Nadala odcitas antuku,u Murray odcitas travu...nezda sa ti to uz trosku komicke?
Reagovat
Amputace
Tady není o čem diskutovat. Murray nejvíce ze všech tenistů doplatil na big3. Kdyby ti tři nebyli, Murray má 10+ GS a srovnával by se s těmi nejlepšími v historii, ne s Wawrinkou. Wawrinkův tenis se mi také líbí víc, ale je brutálně nekonzistentní, vůbec se nedá rovnat s Murrayem, který ve svém primu hrával 2-3 GS semifinále každý rok, kde pokaždé vypadl s jedním z trojice Nadal-Federer-Djokovič, na které zkrátka kvalitou neměl, současně však převyšoval zbytek jako byl Berdych, Tsonga a spol. Úplně směšné, jak se dnes podceňuje Murray a jak se zapomíná, kdy byl svého času k těm třem řazen a vždy se psalo o big4. Protože ti čtyři hráči obstarávali většinu GS semifinále té doby.
Reagovat
Tennisfan77
Já to bral spíše tak, jak to mají mezi sebou navzájem. Murray je samozřejmě úspěšnější tenista, hrál finále na všech GS, což dokázal pouze on a BIG3.
Reagovat
Ondrej2280
Jasne,hra Stana je parada a ked mu ide ,tak porazi hocikoho,vid 3×GS cez Nadala,Djokera.
Problem je,ze to neni az tak casto :) Skoda,ze nevyhral aj Wimblwdon,mal by sice len 4GS ale kompletny GS :)
Reagovat
dappe
Tak to vůbec, Murray je daleko lepší hráč než Wawrinka, dovolil bych si říct, že klidně o třídu. V podstatě typický příklad toho, kdy počet GS vůbec nevyjadřuje rozdíl mezi dvěma hráči.
Reagovat
Usm
no Murray podle měl asi nejlepší drop shot, tomu to padalo těsně za sít a bez odskoku...to bylo často nehratelný
Reagovat
smazaný uživatel
No, opat si to celé nepochopil. Odporúcam precitat si diskusie opat, tentoraz pomalsie a so zvysenym zretelom na porozumenie pisanemu textu.

Pri Djokovicom triumfe Kamil a pár jemu podobných nickov priniesli na pretras, ako inak Nadala :)

Rafa nemus ani hrat a je stredobodom ????
Reagovat
Ondrej2280
Vsak klasika, ked odfiltrujes prispevky kde nie je spomentuty Nadal, tak ostane mozno 30 s biedou..)
Reagovat
panzer.dragon
má někdo vysvětlení pro ty brutal price money?
Reagovat
panzer.dragon
djok vydělal na price money letos daleko víc než ostatní hráči.. smile
Reagovat
soloo
pozornost lidi nic vic, keby lidi zajimal ping pong tak jak tenis tak najlepsi ping pongiste maji to co ma djokovic, vše je o pozornosti
Reagovat
panzer.dragon
takže je tm (respektive vítěz tm) víc zajímavej než gs?
Reagovat
Ondrej2280
urcite ano..)))
Reagovat
panzer.dragon
určitě nevim, ale penězma je to pro vítěze dvojnásobek smile
Reagovat
Marduch
Asi hlavní sponzor se chce v souvislosti s Mistry tenisu vycajchnovat https://www.nitto.com/eu/en/
Reagovat
panzer.dragon
asi jo no, ale i jako fanoušek tm nechápu víc než dvojnásobnou odměnu vítězi oproti gs

dle rafovej zaslepenců nezajímavej turnaj ale zdaleka nejvíc ohodnocenej
Reagovat
Ondrej2280
atraktivny moze byt tak akurat na prize money, inak to bola vcelku slusna koncorocna nuda..)
Reagovat
paddy
Zkreslené vnímání
GS má PM v desítkách milionů USD, TM výrazně zaostává, pouze vítěz TM bere více, protože se hraje v osmi lidech
Reagovat
paddy
fanděte proti všem stejně smile smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=c36t4G0dHXA
Reagovat
paddy
vítězové
Rosewall 1972 AO 37 years 1 mon 24 days
Federer 2018 AO 36 years 5 mons 7 days
Rosewall 1971 AO 36 years 4 mons 5 days
Nadal  2022 RG 35 years 11 mons 19 days
Federer 2017 W 35 years 10 mons 26 days

poražení finalisté
Rosewall 1974 US 39 years 310 days
Rosewall 1974 W 39 years 246 days
Federer 2019 W 37 years 340 days

vítězka
S. Williams 2017 AO 35 years 124 days

poražené finalistky
S. Williams 2019 US 37 years 346 days
Navratilova 1994 W 37 years 257 days
V. Williams 2017 W 37 years 28 days

strop by mohl být cca 37,5 let
poslední titul by pak odpovídal RG 23 pro Nadala a W 24 pro Djokoviče

u Nad reálně zbývá 1 turnaj (RG), šance 50/50
u Djo 4 turnaje (2x AO a W), půlku by mohl dát, vše nedá

pak by to bylo 22-23 vs 23
bude to ještě napínavé smile
Reagovat
turista
Myslím si že strop na GS je asi 36,5 roku. Ani Nadal ani Djokovič moc možností navýšení počtu vyhraných GS mít nebudou.
Reagovat
RFanousek
Federer byl téměř v 38 letech míček od titulu.
Reagovat
Tennisfan77
Jo, ale na trávě, to je ten rozdíl, na hardech v Austrálii, nebo ještě pomalejším USO, by to nedal.

Nadal má na RG, tam to bude těžce o losu, nemyslím si, že by téměř ve 37 dokázal sundat kombo jako Tsitsipas, Rune, Aliassime atd.

Ale pokud bude mít štěstí na los a bude hrát finále s Ruudem, tak vyhraje.
Reagovat
Ondrej2280
Nadal vyhral kazde finale ci tam bol djokovic, federer alebo ruud, a kazdy z nich dostal pribaleneho na cestu aj kanara vo finale, tak sa tu nesnaz nejak zhadzovat jeho finalovych superov, posobi to totiz dost trapne :)
Reagovat
Tennisfan77
To je taková tvá typická odpověď, vlastně k ničemu. Fakt je ten, že na antuce je konkurence mnohem slabší, než na hardu. Kdo z TOP20 je mimo Nadala opravdu tak kvalitní antukář, který se mu může rovnat v zápasu na tři vítězné na tak pomalé antuce, která je na RG. Stačí přibližně.
Reagovat
Ondrej2280
Ako kto ?:) Ti isti hraci , ktori pridu aj na hard , aj na travu a aj na antuku :) Co ma Nadal prebehovat sam da druhu stranu dvorca a vracat si lopticky do kurtu ?
Potom z druhej strany ti odpoviem tak, ze ti hraci hraju rovnako na aj na antuke aj na harde, len Djokovic neni taky dobry aby ich tam dokazal valcovat a eliminovat tak, ako to dokaze Nadal na antuke.
Reagovat
Amputace
No právě že faktu se to ani trochu nepřibližuje, natož aby to fakt byl. Faktem naopak je, že tam Nadal zválcoval úplně všechny, bylo mu naprosto jedno, jestli narazí na big3, na Thiema, na někoho z next gen, pokaždé to skončilo stejně. Omlouvat to slabou konkurencí na antuce zavání hodně velkou bezradností.
Reagovat
Tennisfan77
Není to o slabé konkurenci na antuce, je to o tom, že na antuce je konkurence slabší než na hardech. Tečka dvacet.
Reagovat
Amputace
No... není. Celé je to pouze o tom, že na hardu se hraje víc turnajů, je tam tedy logicky více vítězů a tím pádem hráčů, kteří ti mohou připadat na hardu lepší. Příkladem za všechny je David Ferrer. Nikdo by se mnou asi nediskutoval, že jeho tenis byl pro antuku ideální; běhavý styl, obrana, hra bez servisu, a přesto ten největší kariérní titul má z hardu. Podívej se, kolik různých vítězů by za posledních 15 let mělo RG, kdyby neexistoval Nadal. Hard je o kvantitě, o ničem jiném. Prostě se tam hraje 70% tenisu ročně, takže přirozeně ten povrch bude produkovat větší množství vítězů a hráčů, kteří ti mohou připadat jako konkurence. Přitom se pak podívej na realitu. Wawrinka, na první pohled by se řeklo spíše hardař, vyhrál RG a hrál tam další finále, Soderling podobný případ, Tsitsipas, Alcaraz, Zverev - všechno hráči schopni vyhrát na antuce i hardu. Jen hardu je jednou tolik, takže je hodně pravděpodobné, že ty tituly urvou spíše z hardu - navíc hard nemá svého Nadala.
Reagovat
Tennisfan77
"Podívej se, kolik různých vítězů by za posledních 15 let mělo RG, kdyby neexistoval Nadal."

Tady si myslím, že moc ne. Dominoval by do 2011 Federer, ten by měl 5-6 titulů, pak by dominoval Djokovič.

Nemyslím si, že by bez Nadala bylo RG nějakou anomálií z náhodnými vítězi, nebylo by jich dle mého názoru více, než na jiných GS jako třeba Del Potro, Ćilič, Wawrinka.
Reagovat
Amputace
Však přesně tak. Nešlo by o žádnou anomálii ve srovnání s hardovými GS či Masters. Veškerou anomálii antukového povrchu vytváří Nadal. Jinak je to povrch, na kterém většina dnešní špičky umí zahrát stejně dobře jako na hardu.
Reagovat
Ondrej2280
Traja mu to vysvetlujeme a nechce to pobrat :)
Reagovat
Usm
těžko říct, o kolik méně by titulů Nadal měl, kdyby kurt na Chatrierovi nebyl udělán jemu přesně na míru. Ale to samozřejmě nic nemění na tom, že je na antuce GOAT, to nikdo nikdy nezpochybní. ale povrchově nejuniverzálnější hráč všech dob bude prostě Djokovic
Reagovat
Ondrej2280
Nie je,ale dominancia jedneho hraca je na antuke tak velka, ze to nedokazes pochopit a zamienas si to stale so slabou konkurenciou.Ak by Jesus alebo Fedex vyhravali pravidelne na harde GS ,tak by si tu spieval o tom,aky je jeden ci druhy brilantny hrac a slabu konkurenciu na harde by si ani nespomenul.A kedze Nadal ti nejak nesedi,tak sa to snazis zachranit ako male dieta a neustale kopes nozickami okolo seba a na pomoc si volas slabu antukovu konkurenciu.
Reagovat
paddy
Potom Nadal nic nepřidá a Djokovič musí vyhrát AO a W a příští rok budeme znát konečný stav
Reagovat
Ondrej2280
Hmm....no kazdopadne vela sanci uz urcite nebude, a podla mna na harde uz ziadna. Ostava trava a antuka, kde vidim moznosti na zisk GS pre nich.
Reagovat
Tennisfan77
Problém je v tom, že Djokovič má na hardu mnohem větší konkurenci, než Nadal na antuce.
Reagovat
Ondrej2280
Zas to niekto druhy ( tentoraz to neni establishment ale protihraci ) chce tomu nestastnikovi na harde pokazit :) Ze ta tie kydy dokola bavia. Superi su rovnaki, ci na trave, antuke alebo harde, a to ,ze na niektorom povrchu nestacia je problem ich a nie hraca , ktory ich tam pravidelne poraza. To, ze si dobry a pracvidelne ich zdolas je tvoja VYHODA A ZASLUHA, a nie slabost supera. To su len albisticke žvasty.
Reagovat
Tennisfan77
Superi su rovnaki, ci na trave, antuke alebo harde

smilesmilesmile

Nemám co dodat.
Reagovat
Ondrej2280
Su rovnaki, a to , ze nevedia hrat na antuke je ich problem a nie Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamil zas v lese, Thiem, Zverev, Djokovic, Alcaraz, Rublev, Tsitsipas, vsetci na antuke top topov, Kamil zas lapá po dychu a vyšachoval sa.

Tsitsipas, Zverev, Ruud maju dokonca rovnaké alebo vacsie uspechy prave na antuke.
Reagovat
Amputace
Jak jsi na to přišel? Na antuce či hardu se hraje přibližně podobný tenis, povrchy extrémně zpomalují; pokud bude mít hráč šance na AO či US, bude je mít pravděpodobně také na RG. Pokud to vezmu čistě z hlediska stylu, tak v době Nadalova či Djokovičova primu byl nejvíce trendy baseline tenis, dlouhé výměny, minimum přechodů na síť, takže ideální tenis pro antukový povrch. Důvodem, proč tam hráči nejsou tak úspěšní a proč tedy antuka vypadá tak nerozmanitě z hlediska titulů, je jen a pouze Nadal, který bere už 15 let 80-90% všeho, co se na antuce hraje. Až skončí, RG či přípravné Masters budou rázem vyhrávat různí hráči.

Faktem zkrátka je, že Djokovič není tak dominantní na hardu jako Nadal na antuce. To o silné konkurenci na hardu je oblíbený evergreen, opírá se však de facto pouze o to, že se tam hraje většina turnajů a současně pokrývá a je rozprostřen do celého roku, na rozdíl od antuky či trávy, které mají pouze svá "období" - takže když AO vyhraje Djokovič a US třeba Wawrinka a antuku zválcuje celou Nadal, působí hard logicky rozmanitěji stran možných vítězů, ale skutečnost je jiná. Žádný hardaři či antukáři už de facto neexistují, více než deset let dominoval tenisu fyzický tenis od základní čáry, ideální pro antuku, ale i většinu dnešních hardů. Takže pokud je podle tebe na antuce slabá konkurence, na trávě konkurence už snad ani neexistuje.
Reagovat
Tennisfan77
Ano souhlasím, na trávě konkurence neexistuje, to je pravda.

Djokovič není na hardu tak dominantní jako Nadal na antuce, taky souhlasím, na hardu se hrají 2 GS a TM, na antuce jeden GS, tři Masters z toho jeden nepovinný v Monte Carlu. Na hardu je Masters šest.

Čili dominovat hardu tak, jak dominuje Nadal antuce není možné, antuka se hraje dva měsíce, hard zbytek roku a je trošku snažší dominovat právě té antuce, než celému hardu.

To, že Nadal antuce zcela dominuje, vůbec nerozporuju, proto je to taky nejlepší antukář všech dob.
Reagovat
Amputace
Úplně souhlasím i s tou dominancí - že dominovat hardu v podstatě ani nejde, protože se tam toho hraje zkrátka víc. Na druhé straně třeba to, že se tam hraje o jeden GS víc, dává Djokovičovi jednou tolik šancí mít více titulů z hardu než Nadal z antuky - a ani to neplatí. Natolik mimořádná ta Nadalova dominance na antuce je. Představ si, že by se na antuce hrály 2 GS...

Djokovič má z dvou hardových GS 13 titlů, Nadal z jednoho antukového 14. Z 6 hardových Masters má Djokovič 27 titulů. Ze třech antukových má Nadal 26 titulů... To je prostě totální masakr. Bodejť by ti nepřipadalo, že tam není konkurence, když to tam někdo válcuje takovým způsobem. Ale opravdu si stačí jen odmyslet Nadala a hned uvidíš, jak to s konkurencí na antuce ve skutečnosti je.
Reagovat
Tennisfan77
Není třeba si Nadala odmýšlet, spíše to beru tak, že mu nikdo dlouhodobě nevzdoroval alespoň tak, jak třeba vzdoroval Murray Djokovičovi, byť většinu z těch zápasů prohrál.

Možná škoda, že tehdy Federer blbě prohrál pár antukových těsných zápasů s Nadalem a následně si na něj přestal věřit.

Ber, že Djokovič vzal Nadalovi set na RG až v roce 2012, 2013 hráli pět setů, Djokovič vyhrál 2015, to nemá cenu asi moc brát v potaz, tam byl Nadal fakt mimo a vyhrál 2021 ve čtyřech setech, nicméně Nadal už měl 35.

Federer z pěti zápasů na RG (nepočítám ten poslední už), prohrál 4x opravdu vyrovnané zápasy a myslím si, že Nadala na RG potrápil nejvíce ze všech hráčů, které tam Nadal v historii potkal.

Ty duely mezi nimi ve finále RG z let 2005,2006 a 2011 rozhodly možná 2-3 míče a to byl Nadal podle mě v totálně nehratelném antukovém módu.

Čili co chci říct je to, že Federer i přesto, že má pouze jeden titul z RG, na tom turnaji hrál možná lépe, než Djokovič, který má ty tituly dva, nicméně měl proti sobě Nadala under 30 v totálním antukovém primu.
Reagovat
Amputace
Nejvíce Nadala na RG a obecně antuce potrápil jednoznačně Djokovič. Ten byl třeba jeden dva míčky od vítězství už v roce 2013, kdy byl Nadal v úplné top formě, pak ho tam i 2x porazil. Federer se ničemu takovému ani nepřiblížil, tak jak můžeš napsat, že ho tam potrápil nejvíce? Djokovič Nadala na antuce 2x porazil v roce 2011, kdy byl Nadal - opět - v topu.

Jak mohly ty zápasy s Federerem rozhodovat 2 míče, když to nebyly ani pětiseťáky? To je úplná kravina. Netvrdím, že to nebyly vyrovnané zápasy (vyrovnaný může být samozřejmě nejen pětiseťák, viz třeba finále US Open 2011), ale dva míče je vážně nerozhodovaly. Možná zisk nějakého setu, ale určitě ne zápas.

Největší antukový rival pro Nadala z big3 byl jednoznačně Djokovič. A to ti říkám jako fanoušek Nadala, co všechny ty zápasy viděl. Jasně to koneckonců dokládají také čísla. Ale jakože úplně jasně a jednoznačně.
Reagovat
Ondrej2280
Asi tymi 2-3 loptami myslel,ze to boli key pointy a od toho sa potom odvijal zapas..mozno setbol,tazko povedat.
Fakt je,ze par zapasov bolo vyrovnanych ale vseobecne Nadalov tenis na antuke je fyzicky narocny aj pre protihraca a to nikdy nebolo nic prijemne pre Fedexa.S tymto sa lepsie vyrovnal Djoker.
Reagovat
Amputace
Je mi jasné, že to tak myslel, ale to jsou pořád 1-2 míče, co mohly rozhodovat set, ale určitě ne zápas.
Reagovat
Amputace
Jinak Nadal má nehratelný antukový mód, s výjimkou několika ročníků a samozřejmě posledních let, prakticky celou kariéru. To se nedá brát, že v letech 05 a 06 byl na antuce lepším hráčem než třeba v letech 11-13. Nebyl. Šílenou formu měl na RG třeba i v roce 2014, byť obecně nešlo o nejúspěšnější sezónu.

Jinak ten argument, že první set získal Djokovič proti Nadalovi na RG až v roce 2012, je samozřejmě totálně scestný. To jako taky můžu napsat, že Federer získal první set proti Nadalovi na RG až v roce 2005, kdy měl 24 let. Djokovič měl v roce 2012 25 let. Takže naprosto srovnatelná situace. To se pak dá brát i opačně: že Federer získal poslední set proti Nadalovi na RG ve 30ti letech, Djokovič v 35ti.

Daleko směrodatnější mi - když už - přijde, že Federer nikdy nezískal dva sety v jednom zápase. Djokovič ano. Dokonce 2x získal tři sety. O čem se tady jako bavíme?
Reagovat
turista
Nemohu si pomoci ale Djokovič je od roku 2011 Nadalovi na antuce víc než důstojným soupeřem. Takže bych o nehratelnosti Nadala na antuce vůbec nemluvil. A těch soupeřů co ho porazilo na antukových tisícovkách je už dost, m.j.Thiem, Tsitsipas, Zverev, Alcaraz, Schvartzman, Rublev, Shapovalov, apod. Minulý rok vyhrál už jen RG a v roce 2023 mu bude mezních 37 let. Takže o nějaké nehratelnosti nebo neporazitelnosti antukového krále na jeho nejlepším povrchu už nemůže být ani řeči. To je minulost.
Reagovat
Amputace
Jde spíš o to, že ty zápasy s Djokovičem byly ještě mnohem těsnější. Djokovičovi nechybělo mnoho a mohl mít jeho skalp na RG už v roce 2013, kdy Nadal prožíval jednu z nejlepších sezón a měl skvělou formu. Byl break dole v pátém setu. Do podobné situace Federer Nadala na RG nikdy nedostal. Tady rozhodovaly skutečně jeden dva míče.

Jaké těsné porážky máš na mysli? Jako že třeba zápas z roku 2005 ovlivnil zápas z roku 2011? To je ale Federerův problém, neměl ten zápas prohrát, měl byl lepší. Fakt je ten, že Federer za celou kariéru porazil z 16ti zápasů Nadala na antuce pouze 2x. To je skutečnost. Jestli si myslíš, že za to mohou nějaké dvě těsné prohry, co se dostaly Federerovi do hlavy, tak já si to tedy nemyslím. Spíš bych to přičítal dle mě dost evidentní skutečnosti, že Nadal zkrátka vždy byl na antuce daleko lepším hráčem. Že finále RG 2005, které skončilo 3:1 na sety, rozhodovaly dva míče, si klidně můžeš myslet, ale je to nesmysl. Nadal byl zkrátka lepším hráčem a zaslouženě vyhrál.
Reagovat
Amputace
To měla být reakce na Tennisfana.
Reagovat
Amputace
Konkrétně tobě, turisto, bych doporučoval příště pozorněji číst. Hned v první větě jsem napsal: "Jinak Nadal má nehratelný antukový mód, s výjimkou několika ročníků a samozřejmě posledních let, prakticky celou kariéru." - tak nechápu, proč vytahuješ letošní nebo loňské RG.

Šlo spíš o to Tennisfanovi vysvětlit, že Nadal nebyl bestie na antuce pouze coby teenager či kolem dvacítky, kdy drtil Federera, ale také později. Nadal 2005 určitě nebyl na antuce horším hráčem než Nadal 2017 třeba.
Reagovat
Tennisfan77
Bavíme se o tom, že zápasy Federera s Nadalem ve mnou zmíněných letech značně ovlivněny několika těsnými porážkami ze kterých Nadal poté těžil, dostal Federerovi pod kůži významným způsobem, to třeba rozhodlo finále v roce 2011.

Do 2011 byl Federer pro Nadala jednoznačně na RG největší rival a pokud jsi ty zápasy viděl, rozhodovaly mnohdy detaily.

Djokovič sice Nadala porazil 2x, ale z toho jednou by Nadal prohrál i Lehečkou, podruhé se můžeme bavit o velmi dobré formě Djokoviče.

Nadal byl pro Federera na antuce mnohem horším soupeřem do roku 2011, protože byl mnohem rychlejší než v letech, kdy ho tam porazil Djokovič.
Reagovat
Tennisfan77
Ostatně sám Nadal několikrát před lety řekl, na RG Federera sice porážel, ale byl to pro něj nejnáročnější možný soupeř.

Je paradoxní, že třeba Federer to má s Djokovičem na antuce 4:4, na RG 1:1, toho jsem si dodnes nevšiml.
Reagovat
turista
No jo. Ale Federer hrál bezpočtukrát finále v Monte Carlo a v Římě. Bohužel z toho nevytěžil ani jeden titul. Pro tenis to je jistě škoda. Měl víc zužitkovat antukové příležitosti než přišel na okruh Nadal nebo dřív zefektivnit bekhend než na AO 2017. Aspoň že má ty Hamburky a Madrid. Tak geniální tenista jako byl Federer měl tento problém vyřešit. Djokovič má Řím 6x, Monte Carlo 2x, Madrid 3x. Z toho 6x to bylo přes Nadala a ještě 2x přes Nadala přešel na Roland Garros. Nadal se ale dokázal na Djokoviče líp adaptovat než Federer. Brzy poznal, že bušit Novakovi do bekhendu je marnost nad marnost a že zahrát o míček víc než Nole taky nedokáže tak zkoušel jiné finty jak Djokera vyvést z jeho komfortní zóny - stopbally nebo honění Novaka jedním míčem k síti a druhým míčem 5 metrů za základní čáru apod.
Reagovat
panzer.dragon
jestli sem něco napíše nějakej rafan, tak dostane ban, uvědomte si prosím, že rafa tento turnaj nevyhrál, nikdy

prostě to ten váš goat 11x zkusil a nezvládnul to
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
smazaný uživatel
11x skusil pocas 18 ročnej kariery.

7x siel radšej na ryby.
Reagovat
panzer.dragon
počet komentářů jak za starejch dobrejch časů a to vše u článku k bezvýznamnýmu turnaji smile
Reagovat
Ondrej2280
A to tu Rafa skoro ani nehral a stale sa vsetko toci okolo neho :) Sice finale AO 22 to nedostihne ale slusny pocet. Aj ked,ako to tak citam,skoro nic sa netyka TM 22 :)))...a taky zaujimavy turnaj to bol:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, presne. Nadal vypadol v skupine a vsetko sa toci okolo neho.

#Goat.
Reagovat
Nola
ta komedia s mobilmi, pripadne aj s inymi zariadeniami ta stale bavi? musi to byt dost narocne smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Nolka, vazne?:) Ako v realite si mozno fajn, ale tieto komenty..no way:))
Reagovat
Nola
vsimla som si, ze si sa uz prosil o ban, tak mi ponadavaj a nebudes mat tolko prace smile
Reagovat
Ondrej2280
Ano, v pripade toho ,ze by Nadsenec nadalej obohacoval svojimi nekonecnymi textami priestor TP:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ludska stupidita ma baví nekonečne a dostavaš za ňu Nolka najvacsi honorár :)
Reagovat
Nola
si kontroluj aspon co pises, cez Wimblas dostanes ban a tvoje alter ego caka od januara do juna, kym sa zobudia redaktori smile

ocenujem, ze som uz Nolka, aj u alter ego smile

len pis, alebo piste, aspon je tu viac prispevkov, co ocenia redaktori, a Rafa tu ma o jedneho fandu naviac smile
Reagovat
Nola
ty ako vies , aky bol pocet komentov k AO, ked si sa tu registroval nedavno? smile si si dal tu namahu a klikal si do zodretia, aby si to zistil? n e v e r i m, ze by si sa uz v tej dobe neregistroval, alebo si to vtedy nepotreboval? smile
Reagovat
RFanousek
Taky si říkám, že mají hodně podobný styl, ale nechce se mi zapojovat do těch debat o tom, které nicky mají jednoho majitele. smile
Reagovat
Ondrej2280
Takto priatelia (Nolka a RF) :)...chcel som sa zapojit do diskusii uz skor ,problem bol v tom,ze zaregistrovat sa na TP je dost problem,takze diskusie som videl uz predtym ,teda aj v januari ked bol AO:)
Ale bavi ma ta vasa diskusia,ked si myslite ,aj po ca niekolkych mesiacoch,ze ja a FH sme ten isty diskuter:)))
Reagovat
Pe3k
Otázka je jenom, kdo z vás dvou je větší dement smile
To, že si přiznal, že se neumíš ani zaregistrovat na tp asi svědčí o tom, že ty... smile smile
Reagovat
Ondrej2280
Kedze mam pre teba Pe3k isty druh slabosti,tak ti to vysvetlim.Problem nie je v samotnej registracii ale v tom ,ze odozva redakcie je asi taka rychla ako ty v premyslani(to znamena ,ze tragicka ) A par ludi sa uz na to stazovalo ,aj po prihlaseni a priamo v diskusii.
Mna skor zaujima ina vec,co sa tyka teba.Ako je mozne, ze tak slaboduchy jedinec ako ty tu podla vlastnych slov roky funguje bez banu ?
Kedze Jirasek mi tu do odkazov posiela rozne varovania aj na vybodkovany text a ty tu veselo hviezdis s nadavkami a nic.Tymto vyzyvam Jiraska na odpoved,kedze na moj dotaz tak nejak skromne nereaguje ale hlavne ,ze ma cas pisat rozne vzkazy a na jednoduchu otazku nevie odpovedat..
Reagovat
Nola
dobry pokus smile
Reagovat
Ondrej2280
Nolita neveri nicomu,ako spravna konspiratorka:))
Reagovat
Nola
snaha sa ocenuje smile
Reagovat
RFanousek
Svět se netočí jen kolem GS. Když má někdo několik GS náskok tak je to jasné, ale když má někdo náskok 1-2 GS tak je třeba vzít v potaz i další kritéria. Nadal kromě toho jednoho GS co má navíc, zaostává prakticky ve všem. Každý objektivní člověk to vidí. Zásadně nesouhlasím s tím, že kdykoliv má někdo náskok v GS tak je automaticky GOAT, ať už toto označení znamená cokoliv.
Reagovat
Ondrej2280
Nesuhlasis, lebo to nema tvoj konik, to je cele :)
Reagovat
RFanousek
To není pravda. Podle mě statisticky nejúspěšnější hráč je Djokovič, můj koník je Federer.
Reagovat
Ondrej2280
Dobre, uz to nemotajme :) V GS je lepsi Nadal a v statistike Djoker, a Fedex ma najviac fanusikov :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Vidím to stejně. Rafovi ale nikdo nemůže upřít titul krále antuky. Na ní je bezkonkurenčně nejlepší hráč v historii tenisu. Na ostatních površích (kromě haly) je taky samozřejmě extratřída, ale s Djokovičem na hardu a Federerem na trávě se nemůže měřit.

A globálně nejlepší z nich je Djokovič.
Reagovat
RFanousek
Mám úplně stejný názor.
Reagovat
Tennisfan77
Jistěže ne, pánové by si měli něco přečíst o povinných turnajích, kterými je 8 Masters (mimo Monte Carlo) a dalšími kritérii, které hráči musí plnit.

Ale to máš těžké když tví soupeři v diskuzi nemají žadné teoretické znalosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Povinné turnaje, administrativne :)
Reagovat
RFanousek
Samozřejmě, že Nadal je neskutečný tenista, jeden z nejlepších v historii. Stejně jako Federer i Novak.
Ale podle statistik je prostě teď nejlepší Novak.
Reagovat
Ondrej2280
Tak uz nech si kazdy vyberie co chce, Rafa je GOAT grandslamovych turnajov a Djoker je GOAT statistiky :) Suhlas ?:)
Reagovat
RFanousek
Nejlepší hráč pouze GS turnajů v současnosti Nadal je protože jich má nejvíc. To je vcelku logické, ovšem tenis nejsou pouze GS. S touhle formulací bych souhlasil.
Reagovat
Pe3k
Jediné v čem je souhlas, je že ty si dmnt. smile
Reagovat
Ondrej2280
Asi musim prist osobne do Ostravy a ukazat ti ako sa maju spravne chytat ryby a nielen to :)
Reagovat
RFanousek
Já teda s Petříkem v tomto nesouhlasím, protože tě osobně neznám a snažím se respektovat své názorové oponenty, pokud oni respektují mě. smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
Ondrej2280
Jo,to beriem:)
Reagovat
Pe3k
Stačí si párkrát přečíst co Ondřej píše a budeš souhlasit semnou...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nemoze byt dobry stejne ako Federer :)

Jedine ze by 22 = 20.
Reagovat
Amputace
No nezaostává ve všem. Nikdo z big3 nikdy nedominoval a nebude něčemu v tenise tak dominovat, jako Nadal antuce. V tom dost zaostávají zase Djokovič s Federerem.

Takže střetneš-li jejich úspěchy mimo Nadalův oblíbený povrch, vyhrávají F. a D. Střetneš-li však jejich oblíbený povrch s oblíbeným povrchem Nadala, vede jasně Nadal.
Reagovat
Amputace
Tím neříkám, co je víc, jen se snažím poukázat na to, že existuje také druhý úhel pohledu. Že právě za onu mimořádnou dominanci na jednom povrchu (která je v goat debatách paradoxně často považována spíše za Nadalovu slabinu) může být právě on považován za goata.
Reagovat
RFanousek
Na antuce je to král králů, na to se snad shodneme všichni tady. smile Neskutečné, co dokázal.
Reagovat
Tennisfan77
Souhlasím, ale zase k té dominanci patří také fakt, že Nadal nikdy neměl na antuce tak obrovskou konkurenci, jako Federer, nebo Djokovič na hardech.

Byli tam hráči jako Del Potro, Čilič, přišel Medveděv, Murray, pak druhý obrovsky silný sled jako Nishikori, Berdych, Tsonga, Thiem, teď nová generace Tsitsipase, Runeho, Felixe atd atd.

Na antuce nikdy konkurence, která by mohla Nadala pravidelně vyzývat nebyla.
Reagovat
smazaný uživatel
Cilic, Nishikori, Rune. To je aké lol.

Kamilos, ide zima, nohy do tepla, ale friškom.
Reagovat
smazaný uživatel
Svet sa netočí okolo Grandslamov, ale ten tenisový áno..:)

Vy fff ste smiesni, ked mal Fed naskok 10GS, točil sa tiez, ale uz nie.

Djok je komplexnejsi ako Nadal, ale nie na GS poli, a Fed uz vobec nie.
Reagovat
RFanousek
Ked mal Fed náskok 10 GS (po AO 2010), tak som ještě ani nesledoval tenis, natož abych chodil na tenisportál, ty génie. :)
Reagovat
RFanousek
Navíc, jak jsem říkal, vysoký rozdíl v GS je směrodatný, takže v té době nebylo moc o čem, čím blíž mu jeho pronásledovatelé byli, tím víc bylo jasné, že to tak jednoduché není. Když Nadal vyhrál RG 2020 a dorovnal Rogera v GS, tak to pro mě zas tolik neznamenalo, protože jsem měl i tehdy naprosto stejný názor jako teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak ak sleduješ tenis od 2010, tak ti objektivne chybaju vedomosti, poznatky, skusenosti na hlbsie analyzy a dedukcie v kontexte Goatov.
Reagovat
RFanousek
Samozřejmě, to se totiž nedá nastudovat zpětně, neexistuje youtube s highlisty a celými zápasy, neexistuje wiki a mnoho dalšího včetně literatury. Prostě znáš jen to období, které jsi osobně zažil. smile To snad není pravda. Ty si vůbec neumíš představit, kolik času jsem strávil na youtube koukáním na staré zápasy, které jsem nemohl vidět naživo. Moře času. Takže si myslím, že mám úplně stejnou kvalifikaci jako ty.
Reagovat
RFanousek
A tenis sleduju od roku 2012. Jen pro pořádek.
Reagovat
Usm
já to teda rozlousknu....Djokovic ani Nadal ještě kariéru neukončili, takže GOAT debata je zcela zbytečná. Jeden nebo druhý zítra může mít autonehodu, která mu tu kariéru ukončí a hned to bude jinaksmile. Ale pokud budeme teoretizovat, tak blíž k tomu má nakročeno Djokovic...je o rok mladší, na Nadala ztrátí jeden GS a jeden ATP titul a dá se předpokládat, že může být na vrcholu ještě tři roky, u Nadala to tak dlouho rozhodně nevidím.
Reagovat
makro99
nebyl tam teď po konci na tribuně vidět zaražený Diego Schwartzman?
Reagovat
Ondrej2280
A nehral na lavom kridle?:)
Reagovat
makro99
tak byla tam Azarenka, kvůli Messimu, prej životní sen... na Twitteru, hned po tou svou fotkou on the beach :) a na třetí fotce má GOATa :)
Reagovat
Stan_Borowitz
protože to je stejně zatím souboj o druhé místo za Rodem Laverem...

A ještě z jiného pohledu - v šachu je dnes GOATem stroj, budou ale šachoví experti vzpomínat spíš na Deep Blue, nebo na Garry Kasparova?
Reagovat
Stan_Borowitz
A hlavně fanoušci...
Reagovat
RFanousek
Na deep Blue nebudeme muset vzpomínat, protože ten nebo něco podobného tady bude vždycky. smile
Reagovat
QacO
Psi štekaju....
Djokovič ide ďalej...
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
paddy
Za vítězství na TM se GS titul neuděluje smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Doplnění technické

- Za vítězství GS se TM titul neuděluje
- Za vítězství olympijského zlata se neuděluje
Stanley Cup
- Za vítězství OH zlata v boxu se neuděluje
profesionální titul WBC světového šampiona v
boxu
- Za vítězství MS ve fotbale se neuděluje
vítězství v LM
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Je to folklor, 3 dni po TM ma TM svoj prime time. Potom upadne do zabudnutia ako každý rok.
Reagovat
avalanche
Pořád jsi neodpověděl. Když bude mít Djokovič více GS, pak je teda GOAT on? Pakliže budou mít stejně, tak jsou stats níže také zbytečné?
Reagovat
Ondrej2280
Odpoved je jasna, GS-urcia kto je GOAT :)
Reagovat
avalanche
Pakliže budou mít stejně, tak pak co?
Reagovat
Krisboy
Počet GS titulů není důležitý, nikoho soudného to nezajímá. O GOATovi rozhodnou odborníci na Tenisportále, nikdo jiný.
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak je to spravne, tak to ma byť!
Reagovat
Ondrej2280
v tom momente vstupuju do hry druhotne kriteria :)teda vsetky ostatne parametre :)
Za mna teda : mnou dehonestovany turnaj TM :), Masters turnaje,pripadne OH
Reagovat
avalanche
Dík. Stejně bych chtěl reakci od "kamoško". Aby pak už nemohl couvnout a bylo jasně dané, jak to teda má. Vypadá to, že se odpovědi vyhýbá, jak čert kříži.
Reagovat
Ondrej2280
A samozrejme este H2H :) Ale nie podmonozinove rozdelenia na roky , povrchy a podobne. Zaujimaju ma celkove cisla za celu karieru.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam aj ine povinnosti okrem tp, tiez odporucam :)
Reagovat
avalanche
V pohodě, ale reagovals ráno a neodpověděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, samozrejme. Ak bude mat Novak viac GS bude povazovany za Goata, ako kazdy hrac, ktory ma najviac GS.
Reagovat
avalanche
A v případě, že budou mít stejně? Pořád jsou ty stats nepodstatné? Podle čeho se to bude tedy rozhodovat?
Reagovat
Tennisfan77
Podle toho, dle čeho to rozhodovali když měl Nadal GS nejméně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak budu vzdy uvedení dvaja hráci ako Goats.

22 nikdy nebude viac alebo menej ako 22

Ak by jeden z nich mal/nemal kalendárny GS, tam by som pri rovnosti videl slabinu.
Reagovat
RFanousek
Absolutní blbost. Vnímám to teda úplně jinak. Jeden GS sem nebo tam o ničem nerozhoduje.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutne poprenie zakladov sportu.

O kolkxych zapasoch uz rozhodol jeden bod?
Reagovat
avalanche
Aha, to je zajímavé, to se ti hodí, protože ve všem kromě GS a zlata z OH zaostává. Chápu. Ondrej alespoň uznal, co bude dalším měřítkem. Naštěstí má tvůj názor váhu maximálně jednoho zaujatého hlasu v anketě. Ale první možnost si budu pamatovat. Zdar překrucování a přizpůsobování statistik! V tom jsi tu nezpochybnitelný GOAT.
Reagovat
Amputace
Pointou spíše je, že GS je v tenise ta nejvyšší meta. Ty děláš, jako by tady Nadalovi fanoušci vytahovali nějaký dílčí úspěch a stavěli ho nad všechno ostatní. Ne, oni akorát zdůrazňují, že GS titul má v tenise nejvyšší hodnotu. Pokud budou stejně s GS tituly, za mě asi lepší Djokovič, ale řešme to, až se to stane.

Jinak četl jsem tvé komentáře a něco bych k nim rád dodal. Argumentuješ komplexností Djokoviče. co se na to podívat z druhé stránky a sice tak, že to, co Nadal dokázal na antuce, je natolik mimořádné, že už jen z toho důvodu se o něm dá uvažovat jako o goatovi. V případě, že by mimo antuku nic dalšího nevyhrál, neřeknu, ale on má 2x kalendářní GS, vyhrál 6 GS na hardu a 2 Wimbledony + plus má na kontě historicky zcela bezprecedentní dominanci na jednom povrchu. To mi minimálně na zapojení do goat diskuze bohatě stačí.

Djokovič, ano, je komplexní, variabilní, na druhé straně mu ale zase chybí dominance na nějakém povrchu na Nadalově úrovni. Dá se na to dívat z různých pohledů. Ale obecně mi přijde, že Nadalovy úspěchy na antuce se považují tak nějak za samozřejmost a v rámci big3 se řeší jen jeho úspěchy mimo ni. Přitom se dá docela bez větších pochybností říct, že Djokovič ani Federer nejsou tak dobrými tenisty jako je Nadal na antuce. Navíc má dost všeobecné kvality, aby vyhrával i jinde.
Reagovat
avalanche
Díky za uznání, že Djokovič je komplexnější. Nadal dokázal na antuce něco, co podle mě už nikdy nikdo nezopakuje, je to jasný král antuky. Sice to není úplně stejná dominance jako Nadal na RG, ale Djokovič od roku 2011 vyhrál 8 z 12 AO (letos nemohl hrát, 2017 problémy s loktem a 2018 návrat po zranění) a 7 z 11 Wimbledonů. Pokud tohle není dominance, tak nevím. Nechci si hrát na co by kdyby, ale s tou bezlepkovou dietou je to pravda, takže klidně mohl na těchto dvou turnajích dominovat mnohem dříve. Navíc má rekordní počet bodů, co kdy v žebříčku byly, a dokázal dominovat mnohem delší období a napříč různými povrchy. Nadal snad nikdy nedokázal, aby měl silných třeba víc než šest měsíců v řadě, možná se pletu a je mi jedno, jestli měl zdravotní problémy, a proto nemohl takhle dominovat. Dominanci bych u těchto dvou jako fanoušek Nadala určitě nevytahoval, za mě je těžší dominovat napříč povrchy a delší dobu než na jednom povrchu a pár měsíců. Navíc Djokovičova dominance od startu sezony 2015 po RG 2016 je za mě v tuto chvíli tou největší dominancí v éře Big 3. Jinak v těch stats si mohou lidé sami porovnat, jak moc je Nadalova antuka oproti tomu, že Djokovič je jasně lepší na hardu, trávě i v hale. Tak bych to shrnul ze svého pohledu, samozřejmě tvůj naprosto respektuju a díky za odpověď.
Reagovat
Amputace
Ano, dá se říct, že Djokovič dominuje v posledních letech hardu (byť na US mu to příliš nejde) a trávě, ale pořád je to nesrovnatelné s Nadalem a antukou. 10 AO je velké číslo. 14 RG je ale zase ještě někde jinde. Navíc tam prakticky rok co rok porážel Federera nebo Djokoviče - své největší rivaly.

Nicméně jsi mě nepochopil. Král antuky, jistě, jenže jde o to, že má mimořádné úspěchy i jinde. Když odečteš antuku, pořád ti zůstane, tuším, sedmý hráč open éry v počtu GS. Takže nejenže má skvělé výsledky všeobecně, ale navíc má na nějakém konkrétním povrchu výsledky, které Djokovič s Federerem prostě nemají. Jak pak chceš to goatství posuzovat? Já můžu tvrdit, že je Nadal goat právě proto, že na svém top povrchu je lepší než ti dva na svém top povrchu, ty zase můžeš tvrdit, že goat není, protože za nimi mimo svůj top povrch zaostává. Ta antuka se zkrátka nemůže odečítat, pokud se máme bavit o goatovi. Ani jeden z nich neudělal v tenise větší počin, než Nadal na antuce za těch 17 let kariéry. Jak pak chceš diskutovat o goatovi, když bereš v potaz pouze to, v čem Nadal zaostává? Oni zase zaostávají, aby něčemu takovým způsobem dominovali.
Reagovat
avalanche
Je vidět, že na GOAT pohlížíme jinak. Na tom není nic špatného. Když jsou takhle vyrovnaní v počtu GS, Djokovič a Nadal, pak pro mne rozhoduje komplexnost, kterou vidím jasně větší u Djokoviče. Pokud se bavíme konkrétně o těchto dvou, tak rozhodně i TM, který Nadal nikdy nevyhrál, což je obrovskou kaňkou na jeho jinak famózní kariéře. Kdyby se rozhodovalo o GOAT teď, tak budu volit Djokoviče. Neříkám, že se to nemůže v budoucnu změnit, ale nevím, co by Nadal musel získat, abych změnil svůj hlas. Bez debaty TM a ideálně překonat Djokoviče v alespoň některých statistikách, kde je to ještě možné, jestli vůbec je. Díky, že se s tebou dá normálně bavit, vážím si toho.
Reagovat
Amputace
Já bych v tuto chvíli nedokázal říct - jestli Nadal nebo Djokovič. Ta komplexnost je důležitý faktor, ale podle mě ne jediný. Právě ta ultimátní dominance na antuce je pro mě též dost důležitá. Zkrátka to, co Nadal dokázal na antuce, stavím víš než cokoli z toho, co dokázali Federer s Djokovičem. A je to pro mě i dost důležité kritérium v goat debatě.

Nadalova výjimečnost nespočívá v tom, že dvě sezóny v řadě dominuje, ale v tom, jak se dokáže vždy připravit na to, co je pro něj prioritou. Není to typ hráče, který by mohl třeba dva roky v řadě všechno vyhrávat, na to prostě nemá fyzické dispozice. A to je další věc, ke které já přihlížím: že navzdory poměrně značnému množství problémů, které ho během kariéry provázely už od mládí, dokázal, co dokázal. To, že se kolem třicítky začne vše překlápět na Novakovu stranu, jsem popravě čekal. Co mě spíše překvapilo, co Nadal ještě dokázal vyhrát po třicítce. Pochybuji, že by si na to v roce 2015 někdo vsadil.

TM kaňka určitě je, to bezpochyby. Ta semifinálová prohra s Medvěděvem doteď mrzí, tam byla jednoznačně šance, které se měl chytit podobně jako Federer na RG 09. Bohužel přišla už pozdě, daleko za Nadalovým zenitem. V době svého primu snad 5x narazil na Federera nebo Djokoviče.
Reagovat
avalanche
Komplexnost určitě není jediný ukazatel, to souhlasím, pro mne ale hodně zásadní, protože za mne tenis není o dominanci na jednom povrchu nebo turnaji. Pro mne je daleko víc být skvělý všude nebo na co nejvíce frontách.

Ale když teda chceš pohlížet na problémy Nadala, tak musíš brát v potaz i Djokovičovy trable, než vše vyřešil bezlepkovou dietou a jeho dominanci před dlouhými problémy s loktem a v podstatě dvouletým GS výpadkem. Kdyby Djokovič tyhle problémy neměl, možná bychom se tu ani takhle už nebavili, protože by měl třeba přes 25 GS, stejně jako Nadal, kdyby neměl zdravotní potíže. Tohle nám nepomůže.

Jo, to SF s Medveděvem mám v hlavě taky, stačilo dopodávat a ve finále byl pro Nadala určitě hratelný Thiem.
Reagovat
Amputace
No ale ten výpadek nebyl jen o zranění, ale hodně o těch ezo věcech, ne? Kdy od začátku 2018 až do Wimbledonu byl pořád pod vlivem "šamana", ale už zdravý, nebo se mýlím? Kvůli zranění vynechal "jen" třetinu sezóny, což u Nadala byl denní chleba co třetí sezónu. Ale možná se mýlím. Tak či tak to nebyly dva roky výpadku, ale jeden.

Nadal byl ale také nejednu sezónu skvělý všude, to je to, o čem mluvím. Kdyby měl opravdu jen tu antuku, není se o čem bavit, jenže o má mimořádnou antuku a k tomu skvělé úspěchy i na dalších površích. Slabina je ta hala, to uznávám. U Nadala to tolik nevyniká, protože nemá tolik dominantních období, kdy vyhrává turnaje "in a row", zápas za zápasem. Djokovič může hrát klidně pět sezón úplný top, protože to prostě jeho tělo vydrží, Nadalovo ne, což pak ústí v to, že si turnaje více vybírá a soustředí se převážně na GS - rozhodně tomu tak je cca od roku 2017. Vím, že měl Novak dlouho problémy s fyzičkou, ale to je něco jiného, to není otázka dispozic a indispozic, ale něčeho, s čím se dalo pracovat.
Reagovat
avalanche
Upřímně přesně nevím, co tam bylo špatně u Djokoviče, pamatuju si předčasný konec sezony 2017 (skreč ve Wimbledonu proti Berdychovi) a hodně mizerný návrat ve 2018, než se zase rozjel na trávě a spojil znovu s Vajdou. Snad to nemám pomotané. Dvouletý výpadek jsem myslel tak, že Djokovič od French Open 2016 po Wimbledon 2018 nezískal jediný GS titul, tak tam mohl Nadal dominovat. Dokonce mám pocit, že i Federer byl ze hry kvůli kolenu. Ale asi nemohl, když říkáš to s tím, že nedokáže dominovat dlouho kvůli tělesné stránce, což je pochopitelné. Na druhou stranu je suverénně nejlepší v tom, že se dokáže po zranění téměř okamžitě vrátit na vysokou úroveň a vyhrávat velké turnaje, v tom je za mne nejlepší, když to vezmeme s nějakou pravidelností. Poslední měsíce jsou spíše výjimkou.
Reagovat
Amputace
No to ale absolutně nemůžeš srovnávat s tím, kdy Nadal v roce 2015 došel na GS nejdál do čtvrtfinále a vypadával s hráči jako Berrer nebo stoletý Lopez. Výpadek u Djokoviče v roce 2016 spočíval v tom, že vyhrál Masters v Torontu a hrál finále US Open a finále TM. V 2017 se zranil ve Wimbledonu, dal se během rekonvalescence na ezo a v 2018 mu ještě nějakou dobu trvalo, než se vrátil do formy. Nadal mohl využít tak nanejvýš několika měsíců, což vlastně i udělal, když v roce 2017 vyhrál Us Open.
Reagovat
avalanche
Dobře, ale nelze rozporovat to, že Djokovič přes dva roky nevyhrál GS a Nadal toho mohl využít. A je jedno, kam se Djokovič na těch GS dostal, mohl tam být Nadal a stejně jako ostatní ho porazit nebo při jeho neúčasti získat titul. Navíc Djokovič v roce 2015 v Paříži nakonec stejně nevyhrál, takže toho taky nijak nevyužil. Takhle na to koukám já. Ale v podstatě je to pro GOAT úplně o ničem. Djokovič měl na svoje poměry slabé období RG16 - W18, Nadal teda 2015, jak toho kdo z nich využil, je jedno. Bavili jsme se o tom, že Nadal nepředvedl takovou dominanci, ale šanci na to přece měl taky.
Reagovat
Amputace
Tak je přece rozdíl, když někdo má takovou formu, že hraje finále GS a někdo takovou formu, že nepřejde přes třetí kolo. To je trošku rozdíl v konkurenceschopnosti. Ale beru, že z toho roku 2017 mohl Nadal vytěžit víc.

Nadal neměl slabý jeden rok, ale dva: 2015-16, tedy zrovna ty dva roky, kdy byl Djokovič na úplném vrcholu své formy. Nadal nevyhrál GS dokonce tři roky, když to tedy bereš takhle. (RG 2014 - RG 2017). Za mě je to prostě na principu, jako kdyby v roce 2011 Djokovič úplně odešel, vypadával s každým, trápil se a současně Nadal byl na vrcholu své životní formy. Dopadlo by to tak, že by Nadal velmi pravděpodobně vyhrál 3GS, měl obhájený Wimbledon a US Open, 2 roky v kuse sv jednička, a nic z tohoto bychom dnes neřešili. Bohužel to štěstí na podobnou souhru okolností neměl. Djokovič ano. Jeho životní forma se potkala s totálním úpadkem formy jeho hlavního rivala a největším rivalem mu tedy byl 35ti letý hráč. Na druhé straně Djokovič měl výpadek až v době, kdy Nadal měl svoji životní formu dávno za sebou.

Prostě Djokovič svoje nejdominantnější období prožil ve velmi slabé konkurenci. Což je ale asi přirozené. Těžko by mohl podobným způsobem dva roky dominovat, kdyby proti němu stáli Nadal i Federer ve výborné formě.
Reagovat
avalanche
To dává smysl. Jak říkám, je to celkem nepodstatné, jen taková třešnička ohledně dominance. Tys ale stejně říkal, že ti přijde působivější Djokovičova sezóna 2011, takže je to v podstatě asi jedno. Díky za pokec, ale už se raději vzdálím na nějakou chvíli. Přijde mi, že jsem tu v posledních dvou dnech strávil 'trochu' více času, než bych chtěl. Rád s tebou kdykoli pokecám znovu.
Reagovat
Amputace
No z hlediska goat debaty je to docela dost podstatné. Stejně jako se vždy řešila Federerova konkurence před Nadalem.

No přijde mi působivější právě z důvodu konkurence: v 2011 byla velice silná (Nadal úplný top, společně s lety 08, 10 a 13 hrál asi nejlepší tenis v kariéře), Federer byl rovněž výborný, možná nejlepší období na antuce za celou kariéru a Djokovič proti tomuhle dokázal vyhrál 40 nebo kolik zápasů v řadě. To je skoro neuvěřitelné. Naproti tomu v roce 2015 a 16 měl proti sobě koho...? Kdyby byl Nadal alespoň ve své standardní formě, já jsem zcela přesvědčen, že by Djokovič takto nedominoval. Minimálně na antuce by měl rozhodně problém a rázem by to taková dominance nemusela být... Ale to jsou samozřejmě jen kdyby. Co se snažím říct, že to není úplně tak jednoduché - říct: tenhle dominovat, tenhle ne, takže tenhle je goat a tenhle není. Ty důvody nespočívají jenom v hráčské kvalitě jako takové, ale ve spoustě různých okolností, náhod atp. Nemám problém uznat, že je Djokovič napříč povrchy komplexnější hráč než Nadal, ale z jeho dvouleté dominance v letech 2015-16, kdy Nadal byl na ručník a Federerovi bylo 35 let, vážně na zadek nepadám. Daleko víc si cením třeba té sezóny 2011, nebo z pohledu Nadala sezóny 2008 či 2013.
Reagovat
Amputace
Hele, ty jsi opravdu fanoušek Nadala? Nechce se mi tomu věřit, protože jinak si neumím vysvětlit, že jsi napsal, že Nadal snad nikdy nedominoval déle než šest měsíců v kuse... Jako v čem se, co do dominance, liší třeba sezóna 2010 z pohledu Nadala a 2016 z pohledu Djokoviče? To by mě vážně zajímalo.
Reagovat
avalanche
Tak skalní fanoušek nejsem, ale z Big 3 mu přeju nejvíc.

Nadal 2010 - Finále jen v Dauhá, Australian Open + IW + Miami nic. První titul až v dubnu v MC, dominance na antuce (bez porážky). Wimbledon a USO triumf a pak už jen Tokio, první titul od dubna po poslední v Tokiu (necelých šest měsíců) - 7 titulů.

Djokovič 2016 není správné srovnání a ty to víš, pro srovnání máš vzít sezónu 2015: AO, IW + Miami, MC, Řím, finále RG, Wimbledon, Montréal + Cincy finále, US Open + Peking + Šanghaj + Paříž + TM

Protáhnout to můžeme po problémy s loktem, 2016: AO, IW + Miami, Madrid a French Open.

AO 2015 - RG 2016: bilance 126 výher a 9 proher, 17 titulů, 22 finále, ukaž mi alespoň stejně kvalitní úsek nebo sezonu Nadala.
Reagovat
Amputace
Jako jasně, máš samo sebou pravdu, ta Djokovičova dominance je podstatě výraznější. Ale zde (zase) nutně narážíme na otázku konkurence. 2015-16 Nadal mimo, vypadávající v prvních kolech GS, trápící se. V dobré formě hrající Federer, nicméně už pětatřicátník. Oproti tomu Djokovič v ideálním věku a ve skvělé formě. Murray ve finále RG. To mluví za vše. Za mě to byla jedna z nejhorších konkurencí od zformování big3. Daleko víc uznávám tu Djokovičovu sérii v 2011, to byl vážně masakr. Už proto, že proti němu stál v top formě hrající Nadal, který o rok dříve zaznamenal životní sezonu, a on ho zkrátka dokázal porážet úplně všude. V 2015-16 podobně nabušeného soupeře neměl a využil toho. Při vší úctě: Federer 2015 se prostě nedá srovnávat s Nadalem 2011.
Reagovat
avalanche
Nadal zase mohl využít problémů Djokoviče od Wimbledonu 2016 po Wimbledon 2018. To jsou dva roky. Ani v tom Wimbledonu 2018 ještě Djokovič nebyl v top formě a prohrál s ním tuším těsně SF. Federer je za mě z GOAT debaty úplně venku, teda statisticky. Proč ale kopat do něj nebo jeho fanoušků v každém příspěvku. Chápu je, že vidí Federera jako GOAT, ale statisticky za mne nepodložitelné. Zase se dostáváme k tomu, co pro koho GOAT znamená.
Reagovat
Amputace
Co měl Djokovič v 2016 za problémy? Vždyť hrál finále Us Open a TM.

No ten zápas ve Wimbledonu si pamatuji moc dobře, jeden z nejbolestivějších zážitků pro mě coby fanouška. Nadal jasně lepší, nicméně Djokovič hrál více než slušně, asi ne nějaký jeho úplný strop ve stylu 2011, ale přišel mi to prostě takový jeho travnatý standard. Rozhodně mi přišlo, že hrál lépe než třeba ve finále W 2019. Takže tady bych o nějaké možnosti využívání moc nemluvil. Totálně nesrovnatelné s tím, jak mimo byl Nadal v sezónách 15 a 16.
Reagovat
avalanche
Už se to tu někde psalo, nechtěl na operaci lokte, snažil se to řešit konzervativně, zhoršil se mu servis a FH a nakonec na to o rok později doplatil a na operaci musel. Přes dva roky mu trvalo, než získal další GS titul, a to po spolu teda se sezónou 2011 jeho nejsilnějším období. Myslím, že bychom vůbec neměli srovnávat zdravotní potíže obou, co by kdyby.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak skalní fanoušek nejsem, ale z Big 3 mu přeju nejvíc.

Prečo klameš?
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je, sme tu obaja dost dlho na to, aby sme fans Nadala pamatali, toto je účelove z pohladu nejake fan Djokovica.
Reagovat
Ondrej2280
Ved to je jasne ,ze to neni ziadny fanusik Nadal,to vidim po par riadkoch koho fanusik to je. Len neviem naco je dobre,predstierat fanusikovstvo ku hociktoremu hracovi..bud mu fandim alebo nie .
Reagovat
smazaný uživatel
To sa mi nehodi trumpeto.

To tvrdim uz 15 r, aj ked Nadal strácal, rozumeno?
Reagovat
RFanousek
Nesouhlasím.
Reagovat
Vlk-v-trave
Kok*ti se potkali na pavlaci TP, a zase mudruji jak dementi o Kozach, jakoby sami ty turnaje hrali a vsechny ty turnaje vyhrali:DDD
Haleluja glory aneb Kudy z nudy - Mozek mezi nohama a nejlepe grcat jak dement min. pod 3 az 5 nikama anonymne a jeste se mezi sebou praskat jak nejvetsi prasata...:D))) Zlata Era fans tenisu:D Fans B3 opet v akci...Come On! Staci jeste nagrcat 600 kravin a mate to nad 1000 komentu, redaktori budou mit radost:) Tak jedem...:)

https://www.youtube.com/watch?v=ZfAtkYMdH6U
Reagovat
Nola
jesitni chlapi smile, potrebuju si dokazat, ktory z nich ma vacsieho
Reagovat
Ondrej2280
Zlaty Rafaeoli :)) OJ uz mi daj ten ban,vsak hodinu trva kym sa prerolujem cez texty samozvaneho fanusika Nadala alias Avalanche a to uz ani nespominam toho Nadsenca :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:DDD
Tak to si musis zaslouzit, a ne fnukat jak Tomic v kvalde na AO... ti to ukazu za chvili vyse jak se to dela, jak si rict o BAN...:))) Abys mel nejaky ten priklad.
Reagovat
Ondrej2280
Dik, tak uz viem ako sa to robi :))
Reagovat
Marduch
Je to vopruz furt se přehlašovat, cosmile
Reagovat
Ondrej2280
To nie, kedze ja mam len jeden nick :)
Reagovat
Marduch
Na tomhle mobilu:))
Reagovat
smazaný uživatel
Petrik sa tu verejne zhodil mysliac si, ze Ondrej je FH, prosim ta, to je aký level v tom pokračovat?..

lol
Reagovat
Ondrej2280
Co ti mam na take voloviny napisat ?:)
Reagovat
avalanche
GS - Nadal (22)
AO - 2
RG - 14
W - 2
USO - 4

Finále GS: 30
Semifinále GS: 38
Čtvrtfinále GS: 47

GS - Djokovič (21)
AO - 9
RG - 2
W - 7
USO - 3

Finále GS: 32
Semifinále GS: 43
Čtvrtfinále GS: 53

Starty na GS: Nadal / Djokovič
AO - 17/17
RG - 18/18
W - 15/17
USO - 16/16

- Nadal mimo svůj nejsilnější turnaj 8, Djokovič mimo nejsilnější turnaj 12. Nadal se zúčastnil 66 grandslamů, Djokovič 68.
- Djokovič na všech GS přes 80 výher a nekalendářní Grand Slam (Wimbledon 2015 - French Open 2016). Nadal na tuhle hranici dosáhl pouze na RG, jeho dalším maximem je možná překvapivě AO (76 výher).
- Nadal má zlato z OH, Djokovič ne.
Reagovat
avalanche
Masters
Nadal (36)
Hard - 9 (-12)
Antuka - 26 (+15)
Hala - 1 (-5)

Nadal má 26/36 z antuky (nejsilnější povrch - 72,2%).

Djokovič (38)
Hard - 21 (+12)
Antuka - 11 (-15)
Hala - 6 (+5)

Djokovič má 21/38 z hardu venku (nejsilnější povrch - 55,3%). Navíc má dvakrát Golden Masters (triumf na všech devíti podnicích Masters), Nadalovi chybí Miami, Šanghaj a Paříž (poslední může být nahrazeno Madridem 2005, hrálo se na hardu v hale).

Tituly celkově
Nadal (92)
Hard 24 (-24)
Antuka 63 (+45)
Tráva 4 (-4), z toho mimo Wimbledon 2
Hala 1 (-16)

Djokovič (91)
Hard 48 (+24)
Antuka 18 (-45)
Tráva 8 (+4), z toho mimo Wimbledon 1
Hala 17 (+16)

Nadal má 63/92 titulů z antuky (nejsilnější povrch - 68,5%), Djokovič má 48/91 titulů z hardu venku (nejsilnější povrch - 52,8%), pokud bychom počítali jen Wimbledon, pak Djokovič 7 vs. 1 (+6). Djokovič vysoce převyšuje Nadala na hardu, trávě (počítaje jen Wimbledon, protože většinou elitní hráči předtím nehrajou) a nejvíce v hale. Nadal kraluje na antuce, to máme tři ze čtyř povrchů pro Djokoviče a Turnaj mistrů 6 vs. 0 pro Djokoviče.
Reagovat
avalanche
Bilance s Top 10
Nadal 186-102 (64,6%)
Djokovič 240-107 (69,2%)

Weeks at No. 1
Nadal (209), nepřetržitě byl No. 1 maximálně 56 týdnů. Sezónu ukončil na trůnu pětkrát.
Djokovič (373), nepřetržitě byl No. 1 maximálně 122 týdnů, k tomu měl série 86, 53 a 52 týdnů. Sezónu ukončil na trůnu sedmkrát.

Tady kopíruju, tak nechám i Federera, i když je statisticky ze hry venku.

Sezóny s 3+ velkými tituly:
Djokovič - 12
Nadal - 11
Federer - 8

Sezóny s velkým titulem z hardu venku, antuky a trávy:
Djokovič - 6
Federer - 5
Nadal - 2

Sezóny s velkým titulem z haly, antuky a trávy:
Djokovič - 5
Federer - 1
Nadal - 0

Tituly získané přes 3 nebo více hráčů Top 10:
Djokovič - 23
Federer - 15
Nadal - 13

Tituly získané přes 2 nebo více hráčů Top 5:
Djokovič - 22
Federer - 13
Nadal - 13
Reagovat
avalanche
Vzájemná bilance: Nadal vs. Djokovič 29-30
Hard: 6-16 (72,7% pro Djokoviče)
Antuka: 20-8 (71,4% pro Nadala; jeden Davis Cup 2009)
Tráva: 2-2 (50%; jedna skreč Djokoviče)
Hala: 1-4 (80% pro Djokoviče)

Australian Open: 0-2
French Open: 8-2
Wimbledon: 1-2 (jedna skreč Djokoviče)
US Open: 2-1
Grandslamy: 11-7
Masters: 12-16

Proti sobě v obýváku:
Nadal na French Open 8-2 (čtvrtfinále x3, semifinále x4, finále x3)
Djokovič na Australian Open 2-0 (finále x2)

Schválně nedělám žádné závěry, toto jsou fakta, která mi přišla důležitá. Ať si každý udělá závěr sám, samozřejmě přidávejte klidně další stats, můžeme je zahrnout a vždy po čase zveřejnit aktualizovaný seznam stats.
Reagovat
Tennisfan77
Ono je hlavně hodně kruté odepisovat Federera z této diskuze.

Když si to vezmeš v globále, měl prakticky všechny nevýhody na své straně, jednak je o 5 let starší než Djokovič s Nadalem a druhak právě Federer všechny tenisové rekordy stanovil a Nadal s Djokovičem tak měli celou kariéru jasné mety, kterých chtěli dosáhnout a navíc k tomu se mu přizpůsobovali tak, aby jej poráželi.

Ostatně primárně Federer může za to, že Djokovič s Nadalem mají 20 GS a huntují si tělo jen proto, aby jej překonávali. Čili to, že mají oba dva přes 20 GS je zásluha hlavně Federera.
Reagovat
Martan1
Souhlas, teď se tady objevil tenisový nadšenec a to je teda matroš, ten asi taky nenechá nit suchou ani na Rogerovi Zatím hejtuje Rafu, prý předstírá zranění aby nemusel hrát s Novakem. Takový nesmysly tady ještě nebyly.
Reagovat
smazaný uživatel
Že nevýhody :)

Federer mal z trojice samozrejme najvacsiu vyhodu, kedze de facto od 18-25 mal benefit hrat vo svojom peaku bez Nadala a Djokovica. Nadal a Djokovic, kazdy jeden GS, kde sa postavili mali tam jeden druhého.

Federer si častokrát nedokázal postrázit vekovú ani povrchovú výhodu, z trojice je jasne vzadu a fans Nadala a Djokovica sa mozu donekonečna hádať, kto z Big2 je ten vpredu.
Reagovat
Tennisfan77
Ne nemá, je lepší dohánět, než být doháněn. Btw nikdo tenisu nedominoval tak, jako Federer v letech 2003-2007. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Lepsi je doháňať, než by dohnán.

Tak teraz si ma vyargumentoval :)

Mozeme si to kludne rozmenit na drobné aspoň v zapasoch s Nadalom.

Federer mal vekovú výhodu a povrchovú nevýhodu na RG 05-08.

Federer mal vekovú aj povrchovú výhodu na W06-08

Federer mal vekovú aj povrchovu vyhodu na A09.

Federer mal povrchovú výhodu na AO12, AO14.

No a teraz si pozri, co si Federer dokázal uhajit, doslova nic. Aký to rozdiel oproti Nadalovi a Djokovicovi, ktori dokazali hajit svoje a este aj kradnut iným. O troch prehraných finále s Nolem radsej ani nepisem.

Otazka teda je, ake GS Fed vyhraval, ked proti nim dvom strácal. No vyhraval presne tie bez nich kym dosiahol ten vek 25-26 cca, proti hracom druheho sledu. A tu mame aj odpoved na tvoju dominanciu.

Pekný deň :)
Reagovat
Tennisfan77
A co měl podle tebe dělat? Přestat v letech 2003 až 2007 hrat a říct no prý přijde někdo dobrý, tak já nebudu vyhrávat a počkám na ně aby si to mohli lidi na anonymních tenisových fórech hezky zapisovat
Reagovat
Usm
Dominance v určitém roce je snadno měřitelná. Nikdo neměl v ATP žebříčku tolik bodů, jako Djokovič...ten se dostal tuším někam na 16.000 - to už hned tak někdo nezopakuje
Reagovat
Amputace
"Primárně Federer může za to, že Nadal s Djokovičem mají 20 GS" :) To je též dobrá hláška.
Reagovat
paddy
Počet DQ
0-1
Focení s člověkem spojeným s genocidou
0-1
Onemocnění covid
1-1
Počet dávek vakcíny
2-0
Porušení karantény
0-2
Vyhoštění ze země
0-1
Ošetřující lékař
Dr. Fuentes - Dr. Chocholoušek (oba ambulantně)
Člen Big3
1-1
Člen Svaté Trojice
0-1

A máme to komplet smile
Reagovat
Ondrej2280
:)))))))) dobreeeee:)
Reagovat
turista
Zapomněl jsi na skreč Djokoviče na RG 2006 proti Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
GOAT debata
GS - Nadal (22)

Takto to ma byt. Ten zvyšok tam mas zbytočne.
Reagovat
avalanche
Takže když Djokovič bude mít více GS, tak je podle tebe GOAT on. A když bude plichta, tak je to také zbytečné? Nemyslím si. Právě proto jsem se rozhodl tenhle přehled udělat, klidně něco doplň.
Reagovat
smazaný uživatel
V poriadku. Doplňujem, že hala a tráva majú v súčte v kalendári ATP menší podiel, než antuka. Hrajú sa na nej reálne len tri turnaje. Takže výklad Djokovic je ohromne lepsi na tráve a v hale je korektný, ale v zásade má menšiu váhu, než fakt, že Nadal je lepší na antuke.

Čitatel sa v statistikách sucho dočíta. "Nadal dominuje antuke".

Rafa na antuke je to najjagavejšie, čo táto doba ponúkla, nie je dominancia ako dominancia, dá sa povedať, antuka je jediný povrch, ktorý má svojho majitela, všetky ostatné povrchy mali majitela len dočasného. Čitateľ by sa v tomto kontexte možno aj rád dočítal, že na hardoch hral Nadal s Djokovicom vo finále majorov 5krát a bilancia je vyrovnaná 3:2.

Bilancia proti top3 je povrchová, Federer vo finále AO17 porazil Nadala, ktory nebol top3.

Nadal odohral 9 finále proti Nolemu a 9 proti Federerovi, má 18 GS finále proti tejto dvojice a dominuje v nich, ak by si Novak uhájil hardy, mal by zrejme viac on.
Reagovat
Tennisfan77
18 GS proti big3, krásné číslo smile

11 je však z French Open smile, zbývá ti 7 za 20 let, to jeden GS co tři roky.
Reagovat
smazaný uživatel
No ved aj Rogi sa stretol cca 11krat s nimi na W.

A ako dopadol?..smile

Uz rozumies pointe, ze Rog si nevedel uhajit ani trávu?...4 finálove prehry, to je akoze lol.
Reagovat
Tennisfan77
On je problém v tom, že Federer měl na trávě a hardu mnohem větší konkurenci než Nadal na antuce

Kdo byl Nadaluv největší konkurent na French Open za 20 let? Nikdo
Reagovat
Ondrej2280
A to ma byt ako argument ?:) Co on hral s inymi hracmi na tej antuke ?:) To neni Nadalov problem, ze je na antuke taky dobry, ze medzi nim a druhym najlepsim je rozdiel 12 GS titulov :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na trave konkurencia?..

Ten bol dobrý.

Jeho naj konkurenciou na trave bol mlady, v tom čase antukár Nadal.
Reagovat
Usm
opět nesmysl, pokud si vzpomínám, tak Nadal Federera ve Wimbledonu určitě neporazil 4x, jako ho porazil Federera Djokovic..1xSF a 3xF. A jestli Djokovic udělá příští rok osmý Wimbledon, přijde bohužel Roger o další aspekt, že Wimbledon byl jeho turnajem
Reagovat
smazaný uživatel
??
Reagovat
Tennisfan77
Nadal vyhrál jeden zápas v pěti setech po pěti hodinách, další 2-3 prohrál.

= Federer si před Nadalem neobhájil ani tu trávu.

To jsou neskutečné srance co pouští z úst. smile
Reagovat
Amputace
Větší konkurenci na trávě? :D To už si ale děláš opravdu prd.el, že jo?
Reagovat
turista
Nikdo? Myslím že to byl Djokovič kdo ho na RG 2x porazil. A všechny 3 antukové tisícovky Nolda dokázal získat přes Nadala.
Reagovat
woody
Kdo jsi aby jsi určoval pravidla?

Pohled,že se bere pouze GS je smutným potlačením všech ostatních úspěchů, i Nadala...
Reagovat
Tennisfan77
Odpověď je jednoduchá. On totiž nic jiného než GS v rukávu nemá, to je jediná statistika, ve které Nadal vede. Vše ostatní prohrává na plné čáře. Tak proto ty GS.
Reagovat
Ondrej2280
V kazdom sporte mas jeden Gral ,ktory je top a je nad vsetky ostatne.
Hokej..stanley cup..futbal-liga majstrov..a podobne...su to vseobecne akceptovane fakty daneho sportu.
Reagovat
woody
aha, tak třeba v hokeji - Gretzky je považován za nejlepšího hráče podla mnoha kriterii, ne podle toho že má nejvíc SC což teda nemá.
Reagovat
Usm
Tak s tím hokejem si ustřelil těžce. V NHL se odjakživa měří hráč podle kanadského bodování, ne podle počtu vyhraných Stanley Cupů:)
Reagovat
Ondrej2280
Chlapci , a kto tu meria jednotlivcov ?:) Ja poukazujem na to, ze co je najcennejsia trofej vo futbale , ktoru moze hrac za klub ziskat, je LIGA MAJSTROV a najcennsjesia trofej v hokeji , ktoru moze hrac ziskat je STANELY CUP . A spojitost s tenisom - najcennejsia trofej , ktoru hrac moze ziskat je GS titul.
Reagovat
Usm
tenista je pokud vím jedinec, stejně jako hokejista...takže kanadské bodování vs počet velkých ATP titulů, mezi které se holt počítá trojice GS, TM a ATP1000, protože tam opravdu startují ti nejlepší, pokud mohou
Reagovat
Ondrej2280
To bol len prikald a poukazanie na to,ktora trofej ma tu naj hodnotu pre tenistu :)
Subjektivne mozes mat radsej povedzme wimbledon ale stale plati,ze Gralom pre tenistu je zisk GS.
Reagovat
Amputace
Aby bylo jasno: i já považuji Djokoviče za komplexnějšího hráče (z hlediska povrchů), než je Nadal (téma, že komplexnost nemusí zákonitě znamenat větší tenisovou kvalitu či um, už jsem tady rozebíral a vracet se k tomu nebudu). Ale nikdo přece nemůže zpochybňovat, že GS titul je v tenise zdaleka ta nejvyšší meta. Masters jsou přípravné turnaje na GS, nic víc, nic míň. To s kanadským bodováním je úplně směšné. Žádnému hokejistovy nejde primárně o to, aby nastřílel nejvíce gólů nebo udělal nejvíce asistencí, ale aby vyhrál SC. Stejně tak žádný tenista nezačíná kariéru s tím, že chce zkompletovat všechny Masters, ale s tím, že chce například vyhrát Wimbledon.

Světová jednička je další téma. Nadal samozřejmě zaostává. Proč tomu tak je, všichni ví. V 30ti letech měl podle všech predikcí končit s kariérou. Místo toho dodnes vyhrává GS. Ano: nehoní se za sv. jedničkou, ale vyhrává GS. Podívej se na jeho harmonogram zápasů za posledních 5-6 let. Vše podřízeno GS. Nemá fyzické dispozice k tomu, aby rok co rok odehrál prakticky všechny turnaje jako Djokovič a byl ještě na TM plný sil. On to však na rozdíl od některých zde pochopil a stanovil si priority: GS. A v tom je nejlepší na světě.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
A ještě zapomněl na to, že nejdůležitější trofejí ve fotbale je MS.... Což je i důvod, proč jsou Pelé a Maradona považováni za GOATY.

Ale co čekat od hloupého fanouška Rafy (který nikdy nedržel raketu v ruce), který není schopný rozlišit mezi odlišným hardovym povrchem na Australian Open a US Open..... Asi bychom chtěli trošku moc .. aby rozlišoval mezi odlišnými sporty, érami, kontexty a okolnostmi. Zase se ukázala Ondřejova (pardon Peterova) plytkost a povrchnost. Jakmile se jde do hloubky tématu, tak se stává pouze smutně přihlížejícím cuckoldem. :))
Reagovat
Ondrej2280
Asi by som chcel od Nadsenca trosku moc , aby vedel odlisit sutaz ktora, sa kona raz za 4 roky( ms vo futbale ) a sutaz, ktora sa kona kazdy rok, teda tak ako sa hra stanley cup kazdy rok, liga majstrov a tiez GS :) Ty si chlapče taky chytry , az si blby :)
Reagovat
Ondrej2280
A k tej rakete :) Ja mam tolko nahrate , kolko ty nemas za svoj zivot napisane , a velmi rad hram tenis,ale pri tebe by som spravil vynimku a pouzil tu raketu trosku inak, hadaj ako:))
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Je bezpředmětné, že se koná jednou za čtyři roky.... Odborná fotbalová veřejnost zlatou Niké vzhledem k historickým souvislostem považuje za nejprestižnější trofej ve fotbale. Fakta. To neokecáš, tlučhubo z Petržalky. :)) Každý sport má své vrcholy. Ve fotbale MS, v atletice OH, v cyklistice Tour de France, Giro a Vuelta, v tenise GS a Turnaj mistrů, v boxu profesionální pásy světového šampiona v boxu jednotlivých organizací atd.

Ano, vím, co by si s tou raketou udělal.... Rozbil by sis tu raketu o svou hlavu jako Youzhny před lety, jelikož bys neunášel to ponížení, kterému bych tě na kurtu vystavil. Ani by sis neškrtnul. Ale neboj, do mrtvol nekopu, nechal bych ti v každém setu po jednom gamu, aby si tam nebrečel jako tady. :))

To je sice hezký, že si jdeš zahrát občas se svým strejdou tam u vás na vesnici, ale to bohužel nestačí na člověka, který hraje na kompetitivním levelu oficiálně vedené soutěže v tenise a squashy. :)

O tenise a hře jako takové nevíš nic. Smutné, když nevíš, jak rozdílně se chová míč na antuce, koberci a trávě či jednotlivých odlišných hardech. Děláš tu nesmyslné závěry , porovnáváš odlišné hardy na AO s US Open a jenom tím ukazuješ, že jednak nemáš teoretické znalosti, ale hlavně nemáš praktické zkušenosti. Pak vypadáš jako klaun.

Udělej všem radost a přestaň se ponižovat. :)
Reagovat
Ondrej2280
Pe3k, to si ty ?:))
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Zase vedle jako většina tvé existence na TP.:)) Pe3k měl skrytý nick pod uživatelem Armstrong, který už sem více než 10 let nechodí. To bylo ještě dávno před tebou Forehande. :))

Tragéd = Forehand = Pe3k = Ondřej ... Jedná ztracená existence vedle druhé...
Reagovat
Ondrej2280
No ak nie si Pe3k, tak budes nejaky podobny pitomec, to je vcelku jedno :)
Reagovat
Ondrej2280
No a teraz k tvojmu siahodlhemu placu :)

1.Takze GS ako najprestiznejsiu trofej v tenise si uznal, tam som ta chcel presne doviest :) smile

2.Vies, ten kto vacsinou vela tára , tak vie kulové, takze to bude taky ten tvoj pripad smile

3.Na nejake tie nadavky nejdem reagovat, nie ze by som nechcel, ale som pod ťarchou BANU, takze tentokrat to oželiem :)

Hasta luego Pe3ku:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisové turnaje sa delia na dva typy, Grandslamové a všetky ostatné.

(Rod Laver)

Pravidlá sú dávno určené, ja som na to malý pán.
Reagovat
woody
a kdo další?
Reagovat
Ondrej2280
no, naco hras formu ?:) Kazdy tenista ti povie, ze GS su pre neho najpodstatnejsie, pokial teda vobec ma na to aby nejaky GS vyhral :) Ked nema, tak ti povie, ze najpodstatnejsi je pre neho zisk bodov v rebricku ATP:)
Reagovat
Kozoroh
Tenis by jako sport nepřežil, kdyby se hrály pouze čtyři grandslamy a nic mimo toho. Obyčejné turnaje mají svou váhu a opodstatnění.
Reagovat
smazaný uživatel
Krovie.

Turnaje mimo GS su v podstate pripravne turnaje pred gs
Reagovat
RFanousek
Tak s tím zásadně nesouhlasím.
Reagovat
Tennisfan77
Kámo ty dneska perlíš. smile

Takže Indian Wells a Miami je generálka na French Open a Pařížský Masters je generálka na Australian Open?

Krovie.

Ty jsi analytik.

Víš, že kromě Monte Carla jsou turnaje Masters povinné? Jsou povinné také další turnaje a pokud hráč neplní kritéria, nebo není zraněný, musí startovat na XY turnajích ročně.

Ty krovie smile
Reagovat
Usm
dobře a GS se také dále dělí...na ty prestižní (Wimbledon) a ten zdaleka nejhorší, kterým je RGsmile
Reagovat
Ondrej2280
V tvojej hlave mozno ano,u normalnych fans maju rovnaku hodnotu a rozlisuju len tie ,ktore sleduju radsej a tie ktore sleduju menej:)
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nadalovci nemají absolutně žádné argumenty, kterými by podpořili goatství Nadala. Pouze se uchylují ke křečovitým a těžkopádným reakcím. Jsou jako rybky hozené na chodník ve chvíli poslední agónie. :)) Jak jinak si vysvětlit, že tu má Djokovič článek o finále TM s RUUDEM smile :)) s 400 příspěvky? To je beztak více než články z finále RG. To jenom vyvrací Forehandovu nesmyslnou fantasteorii, že je TM na druhé koleji. TM očividně vzbudil vášně i ve fanoušcích Nadala, zranil jim už tak těžce zkoušené křehké fanouškovské ego. Amputace odstartovala diskusi, nemohl si pomoct a musel diskusi stočit k Nadalovi, i když se jednalo o veliký vítězný den Djokoviče... a Nadal (tradiční otloukánek na Turnaji mistrů) byl už dávno venku. Další ovce už jen naskočily na haterský vlak... Solidní kompulze a nezvládání ze strany Rafa fans, když vezmeme úvahu, jak moc se snaží "tvářit nad věcí". Djokovič lives free rent in their heads. :)

V hlubší analýze je Nadal kompletně exposed. Ať už statisticky, tak i z hlediska herního stylu, který není adaptabilní skrze všechny éry a povrchy.

Trochu mi to připomíná časy, když zde před pár lety nebyli schopni akceptovat Federera jako GOATA (měl více slamů než jeho rivalové) a Nadalisti se odkazovali na Rafovu vzájemnou H2H bilanci s Rogerem. Inu... Ať žije pokrytectví, ohýbat si realitu podle toho, jak se jim hodí. Nicméně hádám, že za pár let to bude jedno, až bude mít Djokovič kompletně všechny rekordy v moci.smile
Reagovat
Martan1
Hele neházej všechny fandy Nadala do jednoho pytle. Je nás tady dost těch kteří nikdy neříkali že je Rafa goat. To je jako kdyby si porovnával Tenisfana a a Pe3ka. Oba fandí Rogerovi ale každej je jinej.Tak neurážej a buď konkrétní.
Reagovat
Ondrej2280
Chlape, tie tvoje komenty sa nedaju citat, maximalne tak do polovice, skrat to:)
A druha vec, čekni si pocet komentov po finale AO s Rafom a uvidis aky je djoker chudobny pribuzny pi tom, co sa tyka poctu komentov :)
Reagovat
Amputace
Já jsem stočil diskuzi k Nadalovi? Tak si to přečti pořádně a od začátku, když už chceš dělat nějaké závěry.
Reagovat
steve79
Alcaraz je svetova jednicka a ma pouze 6800 bodu. To by v ere Nadala, Federera, Murray a Djokovice nikdy nestacilo.
Reagovat
Patik
Djokovic mal v sezóne 2015 takmer 17 tisíc bodov až druhý bol za ním Murray ktorý mal necelych 9 tisíc približne..
Reagovat
steve79
U tech mladych hracu je velky problem nevyrovnanost. Par turnaju hrajou vyborne a pak treba nekolikrat vylitnou v uvodnich zapasech.
Reagovat
panzer.dragon
za mě.. turnaj mistrů mam rád, co zápas to velký jména, djok i fed slušnej výsledek, rafa velmi špatný

tm patří k tenisu a komplexní goat by měl cílit i na tohle, rafa z 11 pokusů nic nezískal..
Reagovat
Nola
detto, sledovala som skoro vsetky rocniky, aj ten, kedy vyhral podcenovany Grischa, Zverev, Tsitsipas, luto mi bolo Doma, ktory dva krat prehral finale a pritom vyradil cestou trebars Djoka a Rafu, ten turnaj byva nevyspytatelny, ale vzdy hraju najlepsi hraci sezony, co na tom, ze nemaju na konte GS, to by niektore roky hrali iba dvaja hraci smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
A jak jsem teď psal pár postů vzadu. Pakliže by Nadal nebyl tak zoufale jednodimenzionální a hrál s Djokovicem častěji na AO, Wimbledonu a hale i V POSLEDNÍCH 10 LETECH, tak by byla H2H Nadala s Djokovicem tak 40 ku 30 ve prospěch Novaka Djokovice. Rafa má více štěstí než rozumu, že nebyl dostatečně dobrý se dostat k Djokovicovi.

Je třeba rozlišovat éry.....

Djokovič by exceloval i v 90. letech v éře rychlých povrchů svým adaptabilním stylem hry. Nadal by pouze paběrkoval se svým returnem a TOP SPINEM v 90. letech na trávě a hardech a samozřejmě hale, kde je tragický.

Proto jsou pro mě např. GOATI dva. Ze staré éry to je Borg.... A z té moderní Djokovič. smile
Reagovat
Ondrej2280
A teraz sa zobudis a pekne sa utries po tom mokrom sne:))
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Došly argumenty, Peter? :))

Ou, já vlastně zapomněl, u většiny fanoušků Nadala jsou argumenty nedostatkové zboží. Za to hloupost, trapnost, překrucování statistik a pravděpodobnosti je jejich doména. :)
Reagovat
Ondrej2280
tvoja analyza ma ale jednu chybu,a to tu, ze sa zaklada na slovicku KEBY :) A keby pes nekakal, tak vies co sa s nim stane :))..taku istu hodnotu maju aj tvoje kecy vyssie:)
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapík je dozaista recesista. Ale recesia sa dá robiť aj bez trávenia 30 minút za každým príspevkom. Keby to aspoň niekto číta, rozvíja.

Ale nula bodov, chudák tenisový nadšenec.
Reagovat
Ondrej2280
Dufam, ze tu nebude pisat taketo bomby,lebo si fakt potom vypytam sam ten BAN, to bude ako harakiri na sposob TP:)
Reagovat
paddy
smile smile
tady se řeší nějaké podrobné stats a z historie si lidi budou pamatovat jen počet GS

kdo z místních zná stats Margaret Court? drtivá většina dá jen dohromady počet GS

pro zajímavost
24 GS ze 47 startů, tzn. 51% (11-5-3-5; 90% úspěš.), v tom 7x AO v řadě, 6 GS v řadě (1969-71), 3x kariérní GS, 1x kalendářní GS, 19 GS v deblu, z toho 2x kariérní

192 titulů (46 na trávě), 21 titulů v jednom roce (1970)
rekord % úsp.: vše 91,2%, hard 91,7%, tráva 93,0%

kariéru skončila ve 33 letech, ale po očištění ve 30 letech, protože během kariéry 3x porodila, takže pokaždé min. rok nemohla hrát
Reagovat
Ondrej2280
11x AO ?;) To co je za nekomplexnu hracku ?:))
Reagovat
avalanche
Court snad nikdo za nejlepší nepovažuje, ačkoli má nejvíce GS. Když už tak Steffi, nebo Serena, jednoznačně. Nadal může dopadnout stejně, o tom jsem mluvil smile Reakce triumvirátu fanatik-moralista-prosťáček za 3, 2, 1
Reagovat
smazaný uživatel
..tady se řeší nějaké podrobné stats a z historie si lidi budou pamatovat jen počet GS..

As simle as that.

Zvyšok sú oriešky a podporné barličky pre neprajníkov.
Reagovat
turista
Pokud se počítají hlavně GS pak 22 má Nadal. Nikdo zatím víc ani stejně nemá. Nolda má 21. O tom žádná. Nelze mísit mužský a ženský tenis.
Reagovat
turista
Pokud se započte i období před Open érou tak Laver má 200 titulů což je víc než Courtova.
Reagovat
Nola
myslim, ze Forehand bol odblokovany z dovodu, ze zvysuje navstevnost stranky, sype prispevky spolu s jeho alter ego ako na beziacom pase a tym zvysuje atraktivitu tejto platformy, vsmileskoda, ze sa venuje viac minulosti, ako pritomnosti a konkretnemu turnaju, koho zaujimaju zabomysie vojny, tak dobre zname z minulosti s inym fanklubom....GOAT, GOAT, vytetovat na celo spolu s portretom Rafaela Nadala, poslat foto a zbytocne nevypisovat tak otrepane statistiky a frazysmile
Reagovat
Ondrej2280
Nola,konecne trefa:)
Reagovat
Pe3k
Ban vyprší po čase každému, takže o žádné odblokování nešlo...A že ty jejich stupidní žvásty zvyšují "atraktivitu" je taková blbost, že by to nenapsal ani Ondřej nebo trollhand (blbý a blbější). Navíc tenisportál není platforma...
Reagovat
Ondrej2280
Nolka,vidis ako sa o tebe vyjadruje tvoj falosny kamarat z rybarskej komunity? To nechas bez povsimnutia ?:) A to som ta pred malou chvilou pochvalil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petrík, samozvaný hovorca redakcie zas strieľa do luftu a zas je ten nešťastník úplne mimo.

BAN nevypršal, bol odblokovaný. Spýtame sa redakcie, tajtrlíčku?
Reagovat
smazaný uživatel
Nolka tvoja schopnosť rozlíšiť flame v diskusii a jeho autora je približne rovnako vysoká ako miera zdravého rozumu pri posudzovaní estabhlishmentu v kauze očkovania a Novaka Djokovica :)
Reagovat
smrk17
Ty se především nauč sepsat příspěvěk.
Reagovat
smrk17
Bohatě postačí, když bude mít hlavu a patu.
Reagovat
Drzymalski
Skvělý výkon obou hráčů. Nole jako stroj. Ruud jako zeď. Rozhodla větší kreativita Srba i účinnější servis.Pokud chce Ruud vyhrávat velké tituly bude muset více riskovat.
Reagovat
RFanousek
Možnost 1: mít o 1 GS víc.
Možnost 2: vyhrát všechny 4 GS v řadě, mít nejvíc týdnů na number one, vyhrát všechny Masters 1000, mít rekord v titulech turnaje mistrů.

Neříkám, že na to je nějaká univerzálně správná odpověď, jde asi o to jak kdo vnímá tenis obecně. Já osobně volím možnost číslo 2 protože jeden GS titul mi prostě nepřijde tak velký jako všechno v bodu 2. Proto podle mě Nadal těžko může být GOAT.
Statisticky nejlepší hráč je podle mě Djokovič.
A protože Nadalovi fanoušci se tak rádi ohánějí tím, že Španěl porazil Federera ve Wimbledonu ale Federer ho neporazil v Paříži, tak zase Djokovič porazil Nadala hned dvakrát v Paříži ale ve své Melbourne s ním neprohrál. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vyhral dve hardove finále majoru s Djokovicom. Ako jediny, historicky. V Melbourne bol vo finále este 09,14,17 bohuzial sa Djokovic k Rafovi nedostal.

Djokovic s nim vyhral len stvrtfinále a semifinále, nikdy nie finále.

Ten tvoj druhy bod je samá vata, to za 10 rokov nebude fakt nikoho zaujimat.
Reagovat
Usm
spíš to lze otočit tak, že vícekrát se Nadal nedostal k Djokovicovi, než Djokovic k Nadalovi ne?smile
Reagovat
smazaný uživatel
Toto sme si tu minule rozoberali, mám to opät rozmeniť na drobné?..Milionkrát vyvrátená dogma.

Skús to najprv urobiť ty sám, pozri si jednotlivé ročníky RG a AO, kto sa kedy ku komu dostal a nedostal a budeš prekvapený.
Reagovat
Marduch
Djokovic 7x čekal ve finále a Rafa nikde..
Reagovat
smazaný uživatel
Správne. Nie dostatočne častokrát na to, za tých 17 rokov, aby mali viac, než dva zápasy.

V Paríži za tú istú dobu sa stretávali častejšie, vzhľadom na Nadalovu vyrovnanejšiu výkonnosť.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Djokovič byl vždy tak fenomenálním tenistou, že byl schopný často vyzývat Nadala na jeho milované antuce a French Open. Na druhou stranu Nadal není a nebyl dostatečně dobrý pravidelně vyzývat Djokoviče na hardu, trávě a v hale, když byli oba hráči v letech jejich nejlepší výkonnosti. Nadal je totiž příliš jednodimenzionální. Nejenom že Nadal s ním většinou prohraje na těchto površích (viz bilance z posledních 11 let na hardu, trávě a hale), ale Nadal se k němu ani nedostane do těch finále. H2H by byla o minimálně dobrých 8 výher více ve prospěch Djokoviče, pakliže by proti sobě častěji hráli na AO, Wimbledonu, US Open a na turnaji mistrů. Nadal má více štěstí než rozumu. Buď není Nadal dostatečně dobrý nebo se za zvláštních okolností odhlásí kvůli kolenu, břišním svalům atd., když je jejich možná konfrontace mimo antuku pravděpodobná. Bojí se Nadal snad prohrát mimo antuku s Djokovicem? Mimochodem k těm zraněním Nadala, nikdy nebyl na operaci, ani se svým zraněným zápěstím po French Open 2016, nikdy nešel na operaci se svými koleny. Djokovič, Federer, Wawrinka, Del Potro, Murray... Všichni TOP hráči měli reálná zranění a museli dříve nebo později na operaci. Takže Nadal nikdy nebyl na operaci s těmi pseudozraněními... To je velice VELICE zvláštní a podezřelé.. asi má štěstí.

Nadal by potřeboval minimálně o tři GS víc, aby se o něm mohlo hovořit s ohledem jako o GOATOVI. Ve většině historických počinů, nejdůležitějších statistik je za Djokovicem..... smile

Ale ani tohle nebudeme muset řešit, protože v následujících dvou letech Djokovič předskočí Nadala i v počtu GS, tak se i fanatičtí fans Nadala budou muset smířit s realitou.

Je tady skoro 400 příspěvků... Proč? Fanoušci Nadala jsou insecure, jelikož v hloubi duše ví, že Djokovič je the GOAT. Ale je to úsměvné.smile
Reagovat
Martan1
Hele ať vyhraje a on pravděpodobně nakonec bude mít o např. 3 majory víc než Rafa. Prostě drží výkonnost dlouhodobě a nakonec bude muset být goat i pro fandy Rafy jako Forhand nebo Ondřej. Ano, samozřejmě že kdyby hráli spolu víc na hardu a trávě, že by pak statistiky h2h byly víc ve prospěch Novaka. Ale prosím tě buď už od tý dobroty a neříkej takový pitominy, že Rafa schválně předstírá zranění, jen aby nemusel hrát s Novakem. To jako na Wimbledonu to taky předstíral? Jako předstíral a kvůli tomu nenastoupil ani do semifinále s Kyrgiosem? Vyhraný semifinále se taky počítá do statistik. Proč by pak vůbec hrál Wimbledon? A pak se je ako aby to nevypadalo blbě neúčastnil masters v Kanadě (kde ale Novak hrát nemohl a Rafa by měl přece větší šanci výhrát) kde se mu dlouhodobě daří a přijel nerozehranej až pak do Cincinnati? Nebo v březnu v Indian Wells? To taky předstíral naštíplý žebro ve finále s Fritzem? Já jsem ten zápas viděl a Rafa najednou kazil normální běžný údery jako kdyby hrál někde na challengeru. Pak aby to asi tak nevypadalo že si vymýšlí, tak musel odložit i Monte Carlo a Barcelonu, jeho oblíbené turnaje a hrál zase nerozehranej až Masters v Madridu. To je logika!! A pak Řím s Shapovalovem kde bylo už jasně vidět že má problémy s chodidlem. Ano je to podle tvojí logiky jediný tenista na světě který se tak bojí hrát, že nehraje ani na svých oblíbených turnajích. Rafovy problémy jsou tak častý, že to prostě statisticky tak vyšlo, že se potkali s Novakem tam kde se potkali ať už dílem toho že Rafa se k Novákovi nedostal protože prostě předtím prohrál s někým jiným nebo měl zdravotní potíže. Nic jinýho tam nehledej a už to prosím tě nepiš. Hrozně mě to vytáčí, tyhle nesmysly.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Djokovic s nim vyhral len stvrtfinále a semifinále, nikdy nie finále."

AO 19????????
Reagovat
smazaný uživatel
No ale reč bola predsa o RG. Dve hardové finále sú holt dve hardové finále. To nikto historicky s Djokovicom nemá, iba "antukár" Nadal.
Reagovat
turista
Ano. A nikdo z hráčů i dříve neporazil Nadala na Chatrierove centrkurtu v Paříži 2x. Novak to dokázal.
Reagovat
Ondrej2280
ale nikdy nie vo finale
Reagovat
RFanousek
Hard není jako hard, pokud bereme, že každý z big 3 má někde své království, tak Djok ho má v Melbourne, ne v New Yorku...
Reagovat
RFanousek
dobře, beru, co máš k tomu prvnímu bodu?
Reagovat
dappe
Ono si hlavně musíš nejdřív vymezit, co pro tebe to GOAT znamená. GOAT v tom anglickém podání je Federer. Pokud se ale bavíme o statistikách, tedy o asi nejlepším hráči, pak je potřeba si přiznat, že jím je zcela určitě Djokovič. Navíc vše nasvědčuje tomu, že ještě své úspěchy posune.
Reagovat
Ereinion
tak tak...pro hodně lidí je třeba GOAT v hokeji Lemieux, i když statistiky má nejlepší Gretzky...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono to je tým, že aj dané odvetvie je v súčasnosti viac prístupne mediálne väčším masám. Nehovoriac o väčšej miere profesionalizmu.

Ťažko dnes ľudia ocenia Margaret alebo Roda Lavera, keď v ich časoch bol tenis skôr "klubovým nedeľným športom", rozhodne to nebola taká mašinéria, ako tenis poznáme dnes.

Wayne tiež hrával najmä v 80 rokoch, kedy NHL nebola tak prešpikovaná legionármi a prístupná väčším masám aj v Európe. Lemiex hral o dekádu neskôr. Má lepší bod v pomere k celkovému počtu zápasom, ale aj tak hokej je športom, kde o Goatovi moc pochýb nie je.
Reagovat
RFanousek
Je to tak, proto jsem řekl že, Djokovič je podle mě statisticky nejúspěšnější hráč. smile
Můj osobní GOAT bude vždycky Roger.
Reagovat
woody
Souhlas. Pro mě je zase GOAT Roger a to nejsem jeho fanouškem, na druhou stanu člověk musí uznat,že ten jeho styl hry, image a to, jak působí na lidi po celém světě, ja daleko víc než rozdíl mezi 20GS či 22. Roger ať hrál kdekoliv, vždy mu fandil skoro celej barák. A profil Goat by neměl být jenom to, že si škrtne o 2 políčka víc na seznamů úspěchů, ale také to, jak dokáže svým přístupem a hrou motivovat lidi ke sportu, milovat sport a zajímat se o něj. Proto je pro mé Roger, díky svému odkazu jasně nejlepší tenista všech dob.

Ač jsem fanoušek Novaka. A pro mé osobně bude vždy nejlepší on, ale výše zmíněné nelze přehlédnout.
Reagovat
Ondrej2280
Sa tu od vcera roztrhlo vrece s fanusikmi Nadala, ktori ale tak nejak vlastne fandia uplne niekomu inemu:)
Pripomina mi to slovensku politicku stranu Hlas:))
Reagovat
RFanousek
To nevím proč to píšeš sem, když Woody jasně řekl že fandí Novakovi a já zase Rogerovi.
Reagovat
Ondrej2280
Sorry, blbe umiestnenie:)
Reagovat
vavrinec
Ale chlapci. No tak. Je MS ve fotbale, byť v tom nešťastném Kataru. Zanechme sporů a užívejme si. A Anglie vyhrála 6:2 !!! smile
Reagovat
Ondrej2280
Jo a Senegal akurat tvrdo maka s Holandskom:)
Reagovat
Maisterstich
Za mě hráč, co nikdy nevyhrál ATP Grandslam Masters Series Nitto ATP Prostějov, nemůže být GOAT

Jako GOATa vyhlašuji Jiřího Veselého, kterého navíc váš GOAT Djokovic NIKDY neporazil!
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
No počkej. Veselý nebo Karlovič? :)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Zdravím, nedá mi to a musím se pousmát nad názorem a chabou argumentací Amputace ohledně toho, že kdyby Rafael Nadal neměl smůlu na zranění v začátku své kariéry, tak má 25 GS. Jeho zranění na začátku kariéry byla spojena hlavně s koleny. Přetěžoval je a díky svému náročnému fyzickému stylu hry získával GS. Kdyby hrál odlišným a méně náročným stylem hry, tak by měl méně Gslamů v první části své kariéry, ale zase by měl naopak zdravější kolena. Další věcí jsou jeho problémy s chodidlem z poslední doby... Inu nepřijde mi příliš etické používat kortiko injekce, v jiných sportech by se to považovalo za doping. Už vidím, jak si to píchají cyklisti a "procházelo" by jim to. Fanoušci Nadala by měli být rovněž rádi, že Rafa byl rychlý a atletický v začátku své kariéry, kdy samozřejmě přetížil své tělo.... To jsou geny. Bohužel dostal špatnou konstituci v chodidle, která si nyní vybírá daň. Mluvit o nějaké nespravedlnosti je směšné, jelikož každý má nějaké přednosti a slabiny a vycházejí i z fyziologie.

Tak a teď pro srovnání k Djokovicovi. Tak jen pro doplnění Novak Djokovič začal se svou bezlepkovou dietou ke konci roku 2010 v období finále Davis Cupu. Co následovalo? Absolutní dominance Novaka Djokoviče v sezóně 2011. Fanoušci Rogera a Rafy by měli děkovat všem svatým, že Djokovič nezačal s bezlepkovou dietou např. o tři roky dříve, jelikož by Djokovič Nadalovi i Federerovi určitě několik Gslamů a turnajů Masters ubral v období 2008 - 2010. A další věc je Djokovicovo zranění lokte po vítězství na French Open 2016. Djokovič dlouho volil konzervativní léčbu, jelikož nechtěl operaci. Díky tomu přišel o další šance na GSlamy, zdravý Djokovič by opanoval AO 2017 a 2018. To byl totiž na naprostém vrcholu svých sil. Zdravý Novak se zdravým loktem by pravděpodobně exceloval tradičně na Wimbledonu 2016 a 2017.... Na French Open by byl tradičně druhým největším favoritem po Nadalovi (rozhodně na vyšší úrovni před Thiemem). Djokovič set zraněným loktem měl příšerný servis a zhoršil se mu forehand.. fakta.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
A Covid ? Díky Covidu se nekonal Wimbledon 2020, opět jediným jasným favoritem Djokovič.

AO 2022? Djokovič by Nadala v semifinále zdecimoval jako ve finále v roce 2019. A co se týče toho patetického trapného pseudo argumentu, že Medvedev porazil Djokoviče na US Open 2021, takže Djokovič by neměl nárok na Medveděva ve finále AO 2022? To je vyloženě NONSENS, jelikož povrch na AO je perfektně šitý na míru stylu Djokoviče. Od rychlosti až po odskoky. US Open má kompletně jiný hardový povrch, který tolik nesvědčí Novakovu stylu hry. Djokovič je vždy spolufavorit na US Open, ale není takovým super favoritem jako na Wimbledonu či AO. Djokovič ve 35 či 34 letech by pravděpodobně porazil Medveděva vcelku bez problémů na AO 2022, jako když Djokovič porazil Danila ve finále AO v roce 2021. Ten nesmysl a porovnávání neporovnatelného zde nejspíš říkají pouze gaučoví experti, kteří nikdy nedrželi raketu v ruce. ???? Používejte mozek a přemýšlejte v celkovém kontextu.

Takže, jestli byl někdo okolnostmi skutečně poškozen neúčastí na Gslamech, tak je to Djokovič. Který už mohl mít klidně k 30 grand slamům. Takže ať tady nikdo vůbec neargumentuje pseudozraněními Nadala a zmařenými šancemi na Grand slamy, když Nadal nebyl ANI JEDNOU v kariéře na nějaké vážné operaci.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
GOAT debata. Djokovič drží většinu hlavních rekordů. Djokovič byl vždy tak fenomenálním tenistou, že byl schopný často vyzývat Nadala na jeho milované antuce. Na druhou stranu Nadal není dostatečně dobrý pravidelně vyzývat Djokoviče na hardu, trávě a v hale. Nejenom že s ním vetsinou prohraje na těchto površích (viz bilance z posledních 10 let na hardu, trávě a hale), ale Nadal se k němu ani nedostane do těch finále. Buď není Nadal dostatečně dobrý nebo se za zvláštních okolností odhlásí kvůli kolenu, břišním svalům atd., když je jejich možná konfrontace mimo antuku pravděpodobná. Bojí se Nadal snad prohrát mimo antuku s Djokovicem? Mimochodem k těm zraněním Nadala, nikdy nebyl na operaci, ani se svým zraněným zápěstím po French Open 2016, nikdy nešel na operaci se svými koleny. Djokovič, Federer, Wawrinka, Del Potro, Murray... Všichni měli reálná zranění a museli dříve nebo později na operaci. Takže Nadal nikdy nebyl na operaci s těmi pseudozranenimi... To je velice VELICE zvláštní a podezřelé.. asi má štěstí. A nutno dodat, že je to dobře pro Nadala, že se vlastně do těch finálových zápasů mimo antuku proti Djokovicovi nedostává, jelikož by ho Djokovič statisticky a pravděpodobnostně zdemicoval na Slamech v těch finále mimo antuku. Realita. Rafa má štěstí, že H2H s Djokovicem je taková, jaká je. Kdyby se utkali častěji na hardu, v hale a na trávě.... Djokovič bude mít ještě více pozitivní bilanci s Nadalem. ????
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nadalova neschopnost v hale? THE GOAT musí být schopný vyhrávat aspoň občas v hale ... Nadalova bilance je příšerná. Turnaj Mistrů se koná každý rok, šancí bylo spoustu a Nadal vždy vyhořel jako papír. V hale vyhrál trofej kdy naposledy? 2005? Rafa má jediné štěstí, že turnaj mistrů není brán jako Grand Slam. Nicméně TM je exkluzivní a prestižní turnaj jiným způsobem, a to tím, že tam jsou nejlepší z nejlepších. Nikdo se neschová za lehký los. Nejlepší vyhraje. Realita a fakta! Srovnání zdejších komiků, že OH jsou na úrovni TM? Další hezká pohádka. OH hry jsou z historického hlediska v tenise méně prestižní než GS a turnaj mistrů. OH jsou na úrovni Masters 1000, vlastně i níž. Nejsou za ně žádné body, mnohdy tam nejezdili ani nejlepší hráči planety. To není měřítko oproti GS a Turnaji mistrů.

A raději se ani nebudu pouštět do tématu počet týdnů strávený jako světová jednička. Všichni známe výsledek.smile

Ta diskuse ze včera se zde rozhořela z prostého důvodu, fanoušci Nadala psychicky nezvládají fakt, že Nadal má chabé výsledky v hale v porovnání s Djokovicem. Na oko se snaží vypadat nad věcí, ale ten jed a frustrace z nich stříká do všech stran. Poněkud emočně nezvládnuté od některých fandů Nadala včera a dneska.smile
Reagovat
Ondrej2280
Mohol si rovno napisat ,ze vsetky GS by vyhral Djokerik aj keby tam nehral ,tak by vyhral ..to su kecy ,ty vole:)..precital som si dva prispevky,viac sa nedalo...sorry:)
Otazka uz len ostava,kto sa skryva pod tym nickom..chcelo by to vypisat nejaku tipovačku :)
Reagovat
Martan1
Víš co je nejhorší pořád tady v takových debatách, to slovo by,kdyby. Kdyby Djok ...tak by vyhrál tamto a tamto, kdyby Nadal... tak by vyhrál to a to. Pořád se tady řeší kdo je první jestli vejce nebo slepice a pořád dokola. Že neumí hrát v hale a čím tvrdší povrch tím hůře pro Rafana. Absurdní debaty. A co kdyby se hrály grandslamy 4 ale 2 na tvrdým a dva na antuce...jaké by byli výsledky pak? To je taky kdyby.. To je matroš co? Nehrajou a výsledky jsou takové jaké jsou. Jsou plus mínus vyrovnaný. Každej je na něco specialista.
Reagovat
Amputace
No... k zamyšlení na tom je, že kdyby Nadal prakticky nikdo neřeší, neb má 22 Gs. Naopak kdyby Djokovič řesite všichni, neb máte pocit, že je lepší, nicméně v té klíčové statistice ztrácí.
Reagovat
Martan1
A myslím si že ty patříš asi taky k těm podivínům kteří si snad myslí, že Rafa zdravotní problémy simuluje aby se nemusel potkávat na hardu s Novakem. Podle té samé logiky (antilogiky) by s ním nechtěl hrát ani na letošním Rolland Garross, vždyť s ním přece prohrál semifinále 2021? Co kdyby teda prohrál zase? Hrozná logika, jak už jsem dával příklad níž s Monte Carlem a Barcelonou a naštíplým žebrem z Indian Wells. Celá goat debata je na hlavu padlá. Já třeba nikdy neříkal že Rafa je goat, jen se musím ozvat když někdo pořád dehonestuje to čeho dosáhnul.
Reagovat
Ondrej2280
Pekne:)
Reagovat
mendrit
Pěkně sepsáno. Jen historie se nebude ptát, proč zrovna nemohl hrát.
Jen velmi těžko někdo nový bude Djoki dorovnávat a též další hráče z top 3.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože moj, daľší akoze nový nick, samozvaný fyziterapeut, odbornik a srdciar balkánu.

Dočítal som prvy prispevok, samá vata kamoško.
Reagovat
Amputace
Ty ani neumíš pochopit nadsázku a pak z toho vyleze 100 řádků nesmyslů. Smutné.

Šlo o hyperbolu. Tedy zdůraznění absurdity toho tvrzení, že Djokovičovi byly letos ukradeny 2 GS. Což ostatně byl ten jediný důvod, proč jsem do diskuze vstoupil. Téma Nadala sem zatáhl Kamilos, kterému nedává už dlouho spát.

A mimochodem Nadal nemá tenis o nic fyzicky náročnější než Djokovič - oba hrají extrémně silově a fyzicky. Jeden má však ty fyzické dispozice úplně někde jinde než druhý. Nadal, pokud jde čistě o fyzickou stránku, vlastně vůbec nemá pro tenis ideální předpoklady (na rozdíl od Djokoviče či Federera). Přesto má 22 GS. Nazdar.
Reagovat
Marduch
"I have beaten No.1 and several top ten players this year. So I believe it is possible that I can finish 2023 as number one," Holger Rune stated.
https://www.sportskeeda.com/tennis/news-holger-rune-i-believe-possible-i-can-finish-2023-world-no-1?key4=sktenfb&utm_source=FBAUTOFEED&utm_medium=SKTennisFB
Reagovat
smazaný uživatel
To je ten Rune, ktory počas jari vyhlásil, že sa cíti na prekonanie Nadalovho rekordu na RG :)
Reagovat
steve79
Djokovic je na hardu o level vyse nez zbytek sveta. Jediny kdo ho muze potrapit na tri sety je Nadal.
Reagovat
Patik
No jo.. Na French Open áno..
Reagovat
Pe3k
Pokud je řeč o hardu, tak tam Nadal neuhrál s Djokovicem set už 10 let! Jeho největší soupeř na hardu je Medvedev.
Reagovat
Ondrej2280
A toho jeho najvacsieho supera Rafa pravidelne na tom harde ,na rozdiel od Jesusa ,poraza:)
Reagovat
Pe3k
Djokovic ho porazil před pár dny a taky má nad ním vítězství z Astany. Teď s ním má 3 vítězství na hardu v řadě, takže zase meleš hovna, ostatně jako vždy...
Reagovat
Ondrej2280
Z Astany....dobre som sa zasmial;) Este daj nejaky dalsi GS match ,kde ho vyprasil:) Z Astany :))ako ta takato chobotina vobec napadla? Porovnavat Astanu s finale dvoch GS ?:) Ty si ale vuul..
Reagovat
Usm
tak zrovna ve finále AO 2021 ho vcelku vyprášil...7-5 6-2 6-2
Reagovat
Pe3k
Já sem nic neporovnával, neumíš číst? Jo vlastně neumíš sorry, já zapomněl, že si úplný dmnt. smile
Reagovat
Ondrej2280
Dal si to ako argument voci Jeziskovej porazke na US 21 :) takze porovnaval:) To neokecas ,zial pre teba :)
Reagovat
Pe3k
O US 21 jsem nepsal nic, zase meleš hovna, dál s tebou nebudu ztrácet čas...smile
Reagovat
Ondrej2280
Ani si nemusel,to bol prave ten jedinecny Djokerikov debakel:))
Preco sa nechces bavit ?:)
Reagovat
turista
Debakl to nebyl. Byla to celkem důstojná porážka 3x 4:6.
Reagovat
Ondrej2280
Ved to štengrujem mojho kamosa Pe3ka a kazite mi to:)
Reagovat
smazaný uživatel
A kolko tych zapasov na harde odohrali za posledných 6 rokov?..

Ja ti to poviem tajtrliku. Su to presne dva zapasy :)

Štatistika o houne, to mozem rovno vyhlásit ze za posledne tri roky hral Nadal s Djokovicom 6 zapasov a Nadal vyhrava 4:2.

Vidis, zase si sa vyšachoval, utekaj na ryby a porozmyslaj o sebe.
Reagovat
Pe3k
Mě stačí, že o mě neustále uvažuješ ty smile smile
Reagovat
Usm
od US Open 2013, kdy Nadal naposledy vyhrál nad Djokovice na hardu, je to na hardu 9-0 a na sety 19-0smile

https://www.atptour.com/en/players/atp-head-2-head/novak-djokovic-vs-rafael-nadal/D643/N409
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, a zhodou okolnosti je 80% z roku 15-16, kedy by Nadal prehral aj s Errani. Statistika oničom.

Pravda je taka, ze sa na harde de facto nestretávaju, pre rozne dovody, stretavaju sa na antuke, kde si Nadal s prehladom drzi vyhodu, prehral tam s Djokovicom snad raz za 5-6 rokov.
Reagovat
Usm
jasně, 2015-2016 to bylo 3xSF a 2xF, ale tam by se dostala i Errani že josmile
Reagovat
smazaný uživatel
2015-2016 dostal Rafa na hardových majoroch kefu od Berdycha, či FOgniniho, nevyhral počas hlavnej antukovej sezóny žiaden titul, na A016 vypadol dokonca v prvom kole, v Amerike s Pouillom. Bol totálne v lese. Tieto dva roky sú legitímne dva najhoršie roky Nadalovej kariéry, vychádzať z nich je úplne scestné.
Reagovat
Orgasmator
smile smile
Reagovat
avalanche
1) Já jako fanda Rafana dokážu uznat, že Djokovič je lepší. Rafan i kdyby skončil s více GS, tak stejně je ve všech ostatních zásadních statistikách horší a hlavně mu chybí TM. I největší osobnosti tenisu začínají Djokoviče označovat titulem GOAT a za nejkomplexnějšího hráče všech dob. Statisticky je a zřejmě nakonec bude nejlepší.

2) Nechápu posedlost místních fandů. Ještě před lety, když jsem tu komentoval často (pod jiným nickem), tak se s nimi dalo bavit normálně, ale GOAT tahanice jim zatemnila mozek. I proto jsem odešel a nedivím se, že mne následovali další, skoro nikdo z fandů Rafana tady nezbyl. Řešit nesmysly typu, že Rafan byl nejčastěji v Top 2, to fakt nikoho nezajímá, má prostě nejméně týdnů na jedničce, to je zásadní. To je jak kdyby někdo s více GS finále byl lepší než někdo s GS titulama, příklad Ruud 2 GS finále, Alcaraz 1 GS titul. A ještě před lety byl hrozně určující počet titulů z Masters a teď už na tom nezáleží, protože Rafan už v tomhle první není. Přijde mi, že si fandové Rafana přizpůsobují vše tak, aby jim Rafan vyšel jako GOAT. Třešničkou je exhibice TM. Největší nesmysl, vymyslet může jen někdo, jehož kůň ten turnaj nevyhrál. Dost často se stydím, že fandím stejnému hráči, protože to vidím všude, i na sociálních sítích, nejde jen o místní web. Když teda dokázalo uhaluzit tolik hráčů TM, proč to Rafan nikdy nedokázal? Snižovat úroveň turnaje je nesmysl, jak už tady padlo, porazit musíte obvykle čtyři hráče z desítky. A to je jen za posledních pár dní, těch kravin tady za poslední roky padlo miliony. Sice jsem tu nepřispíval, ale rozhodl jsem se, že už budu, protože někdo musí trochu tábor Rafana vyvážit od nesmyslu ke smyslu. Jak dlouho to vydržím, to nevím.
Reagovat
avalanche
3) A teď trochu i z opačné strany. Přát Rafanovi zranění, podezírat ho z dopingu, odepisovat ho, to je zas druhá strana mince, která není normální. Pořád je to jeden z nejlepších hráčů všech dob a letos získal dva GS. Je jedno, jestli AO uhaluzil, nebo ne, důležité je, že vyhrál, to se počítá a jenom to si historie bude pamatovat. A ne to, jestli s Medvědem prohrával 0-2 a Rus zkolaboval. A k tomu měl blízko k prvnímu místu v žebříčku, ano, samozřejmě je to ovlivněné Djokovičem, ale kdyby odehrál po Wimbledonu normální program a zdravý, tak klidně mohl mít mnohem více bodů a vůbec by se nepolemizovalo nad tím, co by, kdyby.

4) Rafan možná GOAT jednou bude, ale až se za pár generací zapomene na tuhle éru a bude se GOAT brát čistě podle počtu GS, to by ale musel skončit před Djokovičem. Když se mu to povede, mít víc GS titulů, my se toho nejspíš stejně nedožijeme, až se to bude brát jen podle GS. Zatím ve všech důležitých anketách jasně vyhrává Djokovič, ačkoli má o jeden GS méně. A to už něco vypovídá, protože Rafan má mnohem více fanoušků snad na všech sociálních sítích.

5) Do sezony 2023 si přeji, aby Rafan získal alespoň ještě jeden GS, největší šanci mu dávám v Paříži (překvapivě). A ještě bych si přál, aby mimo antuku porazil Djokoviče, protože ta bilance je otřesná. Rafan je vynikající i na dalších površích a takovou bídu si nezaslouží, Djokovič není neporazitelný. Na TM už Rafanovi nevěřím, pořád mu bude chybět, což je fakt škoda, protože podle mě mu to kazí jeho jinak fantastickou kariéru.
Reagovat
avalanche
6) Ještě bych chtěl dodat něco ke Kamilosovi alias Tennisfanovi (aspoň si myslím, že je to on). Moc dobře si tě pamatuju, vždycky jsi byl mimo. Federer jasně GOAT debatu prohrál. Byl to fenomenální tenista, ale už zaostává za Djokovičem v podstatě ve všem důležitém kromě snad počtu titulů. Nikdy se na něj nezapomene. Tenisu dal možná nejvíc z Big 3, ale GOAT může být tak vzhledem k popularitě a tenisovému stylu. Na to, že Rafan nikdy neobhájil GS mimo antuku, se taky nikdo ptát nebude. Ve výsledku je důležitý počet GS titulů. Nikdo nebude zkoumat to, co ty. Jestli si někdo od Rafana přizpůsobuje statistiky, tak ty děláš to samé.
Reagovat
Tennisfan77
Pěkné summary, má hlavu a patu.

1) Musíš rozlišit to, s kým je diskuze vedena a jakým stylem je vedena. Pokud někdo mele sračky, jsem zrcadlem, které dělá totéž v opačném gardu.

2) Také je důležité si říct, o čem se chceme bavit a jak hluboko v debatě chceme jít. Pokud někdo chce vytahovat nějakou weak éru, což místní fans Nadala dělají běžně, tak se pojďme bavit o Nadalovi stejně a místo weak éry se ptejme na příklad na otázky.

- Jaká je H2H Nadala s jeho rivaly mimo antuku?
- Kdy naposledy dokázal držet krok na hardu s Djokovičem a Federerem?
- Proč má nejméně týdnu na postu světové jedničky?
- Proč vyhrál v hale titul naposledy někdy v roce 2006
- Proč nikdy nevyhrál turnaj mistrů považovaný za turnaj pro nejlepší hráče roku i přesto, že byl 5x year 1?
- Proč obhájil vždy jenom French Open
- Kolikrát byl Nadal krok, nebo dva od výhry na všech GS v jednom roce?
Reagovat
Tennisfan77
Nadal má nejvíce GS, to je bez debaty, ale když se chceš bavit opravdu precizně, musíš brát v potaz všechna fakta k danému tématu a nejen ta, kterými shodíš rivala, ale i ta, kterými shodíš svého oblíbence.

Já nemám problém rozebrat všechny chyby Federera, naopak jsem si jich plně vědom, ale pokud chceš debatu, musíš uznat i chyby na své straně a jejich výčet jsem vypsal výše a nikdo se k tomu nikdy nevyjádřil, vesměs jsou ty odpovědi pořád stejné, TM je exhibice, nebere se vážně, Nadal je GOAT a podobné srance a navíc je tady věc, kterou tábor Nadala zcela postrádá a to jsou tvrdá data, čísla, doložitelné statistiky.

90% odpovědí je řečnických, většinou s nějakou tou urážkou a bez konečného jasného a podložitelného vyjádření.

Prostě Nadal má 23 GS, ale mimo povrch, kterému zcela a neoddiskutovatelně celou kariéru dominuje, většinu statistik s Djokovičem i Federerem prohrává a to včetně počtu titulů, obhajob hardových či travnatých GS, nebo Masters, o hale ani nemluvě a to, že má 70% úspěchů z pěti turnajů už je zapomenuto taky, prostě GS jsou teďka gro všeho, ano jsou, ale ne v debatě, kdy chceme shodit jednoho hráče aniž bychom si byli vědomi nedostatků toho, kterému falešně zkreslují fanoušci čísla tak, aby vyšel vždy nejlépe.

Čili za mě asi tolik, díky za postřehy.
Reagovat
Maisterstich
23 - to je jasný měřítko nejlepších z nejlepších a je jedno, kde je získal, prostě 23 a s tím nic neuděláš Kamilosi
Reagovat
Maisterstich
zatím ale 23 GS nikdo nemá, Nadal jich má 22 - to jen tak mimochodem
Reagovat
avalanche
1) A proč? Pokud máš fakta, můžeš jimi argumentovat. Vzájemné urážení nic neřeší.

2) Weak éra nevím, co je tím myšleno. Federer sice posbíral většinu úspěchů, když ještě Rafan s Djokovičem nebyli Top, ale ani na to se historie ptát nebude.

Nebudu zkoumat podrobně, ale pokusím se ti odpovědět.
Reagovat
avalanche
- Předpokládám, že negativní. Rafan je prostě GOAT antuky. To mu nikdo minimálně několik let nesebere a asi ho nikdy nikdo ani nepřekoná. I když nikdy neříkej nikdy. Ale na to samé se můžeme zeptat z druhé strany, jakou mají Federer s Djokovičem s Rafanem bilanci na antuce? Myslím, že tady si asi moct vyčítat nemůžou, pokud to tedy není extrém, že Rafan neuhrál s Djokovičem set na hardu snad 10 let.
- S Djokovičem jsem v podstatě odpověděl, a když se kouknu na H2H, tak Federer na hardu dominoval v posledních letech, ale Rafan tam měl zase období dominance od AO 2009 po AO 2014, kdy vyhrál včetně haly 8 z 11, jestli dobře počítám. A můžeme k tomu připočíst finále Wimbledonu 2018.
- Určitě za to můžou i zdravotní potíže, těch má z Big 3 nejvíc, si myslím. Každopádně to bude mít i něco společného s komplexností, kterou má jasně vyšší Djokovič, což jsem uznal.
- Hala je jeho jasně nejslabší místo. Nevadí mi, že má z haly jen jeden titul, vadí mi, že není z TM. To vidím jako daleko větší problém. Nikdo nebude zkoumat, kolik titulů má z haly, ale vždycky bude vidět to, že nevyhrál TM.
- Protože hala mu nesedí. Nechci zmiňovat jeho křehké zdraví na konci sezony, za to ostatní nemůžou. Pak je tu ještě ten problém, že vyhrál nejméně velkých turnajů přes Top 10 nebo Top 5. Myslím, že to kolovalo včera po skončení TM. To by mohlo mít taky vliv na to, že nikdy TM nevyhrál. Co se ale týče GS, tak není jeho vina, že favoriti vypadli, dokázal toho prostě využít.
- To už jsem psal, že není pro GOAT debatu vůbec podstatné, to už jdeme hodně do hloubky. Nikdo nebude řešit, kdo kde co obhájil, nebo neobhájil.
- To už je taky hodně do hloubky a podle mě nepodstatné vzhledem k tomu, že se ani jednomu v GOAT debatě nepovedlo dosáhnout na Calendar Slam.

Rafan má jinak 22 GS, ale třeba 23. přidá příští rok smile
Reagovat
annah
Avalanche: plně úžasně shrnuto, souhlasím do posledního písmene.
Reagovat
Tennisfan77
Nadal to má s Djokovičem na hardu celkově 9-2022 s tím, že naposledy vyhrál na US Open 2013, Federera porazil naposledy o pár měsíců později na AO, od té doby vyhrál 11 hardových titulů přes hráče mimo BIG3.

Souhlasím s faktorem Nadal, kdy dokázal slabé konkurence využít, to se několikrát nepovedlo Djokovičovi (matně vzpomenu třeba 2x Masters v Paříži), ale jistě tam jsou další věci, Federer tohle vyloženě prosral třeba na USO 2014, Nadal by s Čiličem nikdy neprohrál.

Zmínil jsi komplexnost, souhlasím, že komplexnější je Djokovič, ale komplexnější byl i Federer, ten prohrál 5x finále French Open s Nadalem, takže zde můžu použít oblíbenou formulaci Rafa fans - kdyby nebyl Nadal zraněný má 25 GS - Souhlas

Kdyby ve finále FO nebyl Nadal, má Federer 25 GS taky a 5 z každého povrchu.

Já se právě domnívám, že nejméně týdnů na N1 a neobhájený GS mimo French Open je jasný znak Nadalovy NEkomplexnosti, respektive nikdy tenisu nedominoval tak jako Federer, nebo tak jako Djokovič.

Dominoval antuce a zejména v posledních letech mimo ni vyhrával hardové tituly pouze poté, co jeho rivalové vypadli - vzorem může být AO2017, kde prohrál na hardu s Federerem, 2019 3:0 od Djokoviče, poté ve Wimbledonu zase s Federerem v roce 2019 a prakticky proti nim na hardových a travnatých GS odehrál jeden vyrovnaný zápas ve Wimbledonu, kde kousek od toho, aby šel podávat na titul, na AO17 byl Nadal horším hráčem většinu zápasu, proto zmiňuji ten Wimbledon.

Takže tak.
Reagovat
Ondrej2280
Mam taky dojem, ze ty si cely tvrdy z tych tvojich vymyslov.)
Reagovat
smazaný uživatel
Kamilos neodolal a pod prispevok o Nadalovi s Djokovicom napisal román o Federerovi.

Chorý človek :)
Reagovat
Ondrej2280
No s niecim suhlasim ,s niecim nie, ale v podstate taky vystizny koment :)
Reagovat
Martan1
Hele Novak je lepší ,to taky uznávám a jsem fanda Rafaela. Je mi to celkem jedno a nechává mě to v klidu protože ty rozdíly mezi nimi jsou v mnoha ukazatelích nepatrný, snad kromě turnaje mistrů a počtu týdnů na pozici světové jedničky. Majory vyrovnaný zatím 22:21 ( i kdyby to nakonec bylo třeba 22:24 tak je to pořád skoro stejně) Masters 36:38 jsou taky skoro stejně, Rafa má víc pětistovek a účastí ve finále majorů ale Novak zase víc účastí ve semfinále a čtvrtfinále atd.atd. Všechno je to ale o pár bodíků ne o dvojnasobek nebo několikanásobek ( kromě týdnů na 1 pozici: skoro dvojnásobek a turnaje mistrů - 0:6) A s Rogerem je to taky vyrovnaný. Skoro nechápu proč se tady pořád řeší GOAT. Co mě ale taky dokázalo vždycky vytočit, tak to bylo obvinění Nadala že snad může za to že Djok nehrál v Austrálii a že ho potopil tím že řekl co si myslí a nebyl pokrytec. A pak obvinění že dopuje jako asi jediný tenista a že simuluje zranění a pořád dokola a dokola. Racionální argumenty tady nejsou vítány. Např. třeba naštiplý žebro ve finále Indian Wells tady vykládali mnozí tak, že si to Rafa vymyslel aby nevypadala ta porážka s Fritzem jako jeho selhání. A to když by si to zranění jako vymyslel, tak proč by si pak nechal utéct Monte Carlo a Barcelonu, stačilo aby se pak zázrakem uzdravil a mohl tyhle jeho oblíbené antukové turnaje hrát. Logika v tom není žádná a tak je to se spoustou jiných věcí např. třeba nějakej tajemnej MuDr.Fuentes kterej prej dělá z Rafy kulturistu a spousta dalších blbostí. Někdy by se tomu člověk i smál, kdyby věděl že to je myšleno z legrace. Ale ono právě často není.
Reagovat
avalanche
smile A nejsi náhodou fanda Djokoviče?

A teď vážně. Jo, ty narážky na Rafana mě taky štvou, třeba si uvedl krásný příklad s MC a Barcelonou. Kdyby neměl problém, tak by tam hrál, antuku by si určitě ujít nenechal v žádném případě. S Djokovičem v Austrálii určitě nic společnýho nemohl mít.

Jinak víc GS finále má Djokovič 32/30, ale úspěšnější je Rafan 22/21. Podobné je to na Masters 38-18 Djokovič a 36-17 Rafan. Uvidíme, co přinese další sezona, Rafan by se za mě musel hodně otáčet, aby GOAT debatu překlopil na svoji stranu, ve většině velkých anket s desetitisícovkama i víc hlasujících skončil dokonce až za Federerem, jasně vyhrával Djokovič. Ale třeba se to změní za nějaký čas, jak jsem psal, až přestanou hrát a bude se brát GS jako ten třeba i jediný ukazatel. Ale jak píšeš, mně je to taky fuk, Rafan mě přivedl k tenisu a na to, co dokázal, nikdy nezapomenu. Asi už si nikdy jiného hráče tolik neoblíbím.
Reagovat
Tennisfan77
Ale opět je třeba počítat s tím, že Nadal je sice ve finále GS úspěšnější, ale 14 jich je z jednoho turnaje, kterému zcela dominuje.
Reagovat
turista
Nadal už H2H s Djokovičem na svou stranu nezvrátí.
Reagovat
smazaný uživatel
Predčasné.
Reagovat
Kozoroh
smile, Forehand by se od mohl tebe učit, jak být objektivní. smile
Reagovat
Pe3k
Trollhand ani nechápe význam toho slova smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si zbašťil, že ten nový nick je fanusikom Nadala?..

Ale no, ved si uz velký.
Reagovat
Pe3k
Je těžké uvěřit, že mezi fanoušky Nadala je někdo objektivní, co? smile smile smile
Reagovat
Ondrej2280
To je asi taky fanusik Nadala ako ja fanusik Djokovica:)
Reagovat
Pe3k
Ne každý je jednoduchý pablb jako si ty...smile
Reagovat
Ondrej2280
Pe3k ( a vsimaj ako pekne ti hovorim,navzdory tvojej zlosti ) chytil si nieco cez vikend ?:)
Reagovat
Pe3k
Chytil jsem formu. Vsadil sem si na Djokovice, že vyhraje turnaj mistrů bez porážky a vydělal jsem spoustu peněz. Takže ten Djokovic je skutečně Ježíšek...
Reagovat
Ondrej2280
Ved ja sa ta pytam na ryby...co ma je po Djokovicovi :) Normalne beru, ci sa teraz neoplati vyrazit na ostravske rybniky?;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mozem sa spytat aky si mal predtým nick, ak si tu teda dlho posobil, rukopis je mne osobne neznámy. Adorácia Djokovica mi naznačuje, ze pravda bude mozno niekde inde.

Štatistiky nemajú rovnaku hodnotu a oproti poctu GS su vsetky ostatné GS hlboko podriadené. Goat nikdy nemoze byt niekto; kto nedrzi GS rekord.

Dnes si nikto nepamata, kolko vyhral Agassi TM alebo kolko vyhral Sampras Masters. Vsetko sa točí okolo GS, ten hype počas majorov sa neda s ničim porovnat. Je jedina disciplína, ktorej podriaduju hraci vsetko, a to hovori za vsetko.

Ak by Nadal nahanal svetove jednotky, tak by si na jesen obehal malé turnaje. Je to ale bezpredmetné. Statistika, ktora nie je pre hracov dolezitá; nemoze byt v kontexte goata smerodajná.

Argument s chybajucim TM je na úrovni chýbajúcej OH pre Djokovica. Napádať Nadalovu komplexnost so statusom dvojnásobného drzitela karierneho GS je scestná. S Djokovicom maju tento status obaja, akurat s tym rozdielom, ze Nadal to stihol do 24. Nadal bol vyrazne lepsim hracom v prvej polovici kariery, kedy s nim vyhral dve finále hardovypch majors, Djokovic je uspesnejsim v ten druhej. To, ze si ludia druhu polovicu lepsie pamataju, neznamena, ze tá prva ma mensi lesk. Vo finále sa bude brat vzdy overall, povrchove, či casoce podmnozinky pri porovnani rovesnikov nemaju zmysel. Dokial bude mat Nadal viac GS, bude sa spominat ako Goat vzdy on.

Rafa fans nikdy neargumentovali poctom masters. Vzdy sa reč točila o GS.
Reagovat
Tennisfan77
Počty TM a GS (dvou největších podniků sezóny) od ledna do prosince.

Djokovič: 9-2-7-3-6
Federer: 6-1-8-5-6
Nadal: 2-14-2-4-0

Djokovič má 2/4 GS minimálně 7x.
Federer má 3/4 GS minimálně 5x
Nadal má 2/4 GS minimálně 4x + nemá TM.

Kdo je teda komplexní? Nápověda, Nadal to není.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je spolu s Djokovicom najkomplexnejsim hráčom historie, kedze maju dvojnásobny karierny GS. A mozes sa aj rozkrájat, ty motovidlo. Vsetky ostatné fakty sú tomuto statusu podriadené. Mas problem s vyznamom zakladnych tenisových reálií, vráť sa za okienko v poisťovni; v tenise rozhodne nie si doma :)
Reagovat
dappe
Rozkrájet se moc nemusí, stačí mu znovu opsat tu statistiku výše, z které je patrné snad každému, že má Nadal statistiky nejméně komplexní, a to celkem jednoznačně. Navíc je z těch tří naprosto suverénně nejvíce závislý na srovnávání rozdílů mezi povrchy, znovu statisticky doložitelné.
Reagovat
Ondrej2280
To je tak,ked mas menej GS tak sa to snazis zachranit na roznych statistickych ukazovatelov,z ktorych si nebudes za hodinu pamatat skoro nic.
To je ako vo futbale,ked mas drzanie lopty 70% a prehras 4:0 :) Ked uz teda mame tie MS vo futbale..:)
Reagovat
dappe
Já se nic zachránit nesnažím, jen reaguju na to, že Nadal je z těch tří hráčů nejméně komplexní, což je dost zřetelné. Vůbec nic nepíšu o tom, že to má něco extra znamenat.
Reagovat
smazaný uživatel
No zretelné to nie je, keďže vždy sa vychádza najmä z Grandslamov. A držiteľ dvoch titulov z každého majoru je logicky komplexnejším, než Federer, ktorý vyhral RG raz. A aj to za špecifických okolností. Tu tvoja teória narazila prudko do steny a robí kotrlmelec späť k tvojim smerom.
Reagovat
dappe
Zřetelné to je naprosto, bohužel ne všem. Problém je v tom, že pokud nejsi schopen uznat/vidět ani toto, tak je jakákoli diskuze úplně zbytečná.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si skús zaspomínať, ako Federer s Djokovičom zúfalo priahli po skompletovaní kariérneho GS v Paríži. Čo bola pre nich každoročná priorita a každým rokom pomaly strácali nádej.

A vtedy pochopíš, aký skutočný význam kariérny GS v kontexte komplexnosti má. Bez neho by akákoľvek diskusia na tému GOAT ani nebola možná.

No a Nadal má dva.
Reagovat
smazaný uživatel
V statistice výše stoja vedľa seba TM bok po boku Grandslamu. Ako by to bolo to isté smile

Toľko k legitimite štatistiky výše.

To by ma teda zaujímalo, ako chceš faktami doložiť domnenku, že Nadal je na zrovnávaní povrchu najväčšiu závislosť?

..Nezačal náhodou Federer vyhrávať vo W až po spomaľovaní trávy?
Reagovat
Orgasmator
non-calendar GS > career GS smile smile
Reagovat
avalanche
Nechci říkat, kdo jsem tu předtím byl. Je mi upřímně jedno, jestli jsem podle tebe fanoušek Nadala, nebo ne. Jsem tu za sebe a mezi místní fandy Rafana ani patřit nechci, když vidím, co tu zbylo.

GS jsou samozřejmě nejdůležitější ukazatel, jenže v porovnání Rafana a Djokoviče se nikdy nebude srovnávat pouze GS, protože fandové Srba vždycky vytáhnou trumfy... Jaké má trumfy Nadal na Djokoviče v tuto chvíli kromě o jeden GS více a možná teda zlata z OH? To je za mě málo, aby mu jeden GS více stačil na to, aby byl statisticky úspěšnější.

Moc dobře víš, že Rafanovi se na podzim nikdy nijak nedařilo, takže debata o tom, že mohl být na trůnu déle, je k ničemu. Letos o to usiloval a nevyšlo mu to. V hale v podstatě nevyhrál jediný zápas, pokud nebudeme počítat Ruuda, proti kterému o nic nešlo.

OH a TM nelze srovnávat, úplně jiný turnaj, úplně jiný formát, úplně jiné obsazení. Za tebe je TM turnaj o ničem, to s Vina del Mar si psal myslím ty, takže nevím, proč se tu s tebou vůbec bavím. To nikdo normální napsat nikdy nemůže.

Rafan je za mě méně komplexní než Djokovič, ten kamkoli přijede, tak je největším favoritem, kromě snad RG. Může mě uklidňovat jedině to, že debata GOAT se nejspíše nikdy nerozhodne, ale na antuce je jasno.

Ale ano, argumentovali, a není to zase tak dlouho do minulosti. Neříkám, že si to byl ty.
Reagovat
Ondrej2280
Takze inymi slovami,aby som skratil ten tvoj prejav,si fanda Jeziska:)
Reagovat
avalanche
Odhalil si mne!!! Si neuvěřitelně bystrý jedinec. Víc takových smile
Reagovat
Ondrej2280
Mozno som ti usetril dalsi sloh, nemas zac :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Djokovic je mimo RG vsade najvacsim favoritom, v druhej polovici kariery. Presne o tom pisem, oni spolu sutazia 17 rokov, nie sedem.

Predchádzajúci nick zrejme nikdy neexistoval, mozno preto mas problem s jeho zverejnením. Naplňajú sa moje slová. Každopádne aspon si to skúsil a niektorí to zhltli.

Nadalovci maju na Novaka tromfy GS?..No to samozrejme úplne stačí, kedze vsetko sa točí okolo nich.

Aké tromfy má na Nadala Novak?..Vacsinu velkých zapasov prehral, jeho tromf su akoze tyzdne na svetovej jednotke?..No pozri si Nadalove lekársky záznamy a bude sa to dat lahsie vysvetlit.

Zlatá éra je o rivalite Nadala s Federerom a Nadala s Djokovicom, to Nadal je spoločný menovatel, najvacsi rival oboch, ostatní z velkej trojky boli súcasťou zlatej éry, ale nie vždy. Naopak Nadal je v tomto smere večný ????
Reagovat
Paixx
Ty si tady hodně chyběl, zkoušel jsem se zapojovat do zdejších diskuzi zhruba po dobu 2 měsíců během letošní sezóny a nevydržel jsem to. Bylo by super, kdyby nás tady bylo víc normálních fanoušků Nadala, ne lidi typu Ondreje nebo Frantze
Reagovat
Ondrej2280
Ale,ale..hadam som ti nejak neublizil,ci ?:) Ak ano,tak sa verejne ospravedlnujem.
Reagovat
avalanche
Pokud to myslíš vážně, tak se budu snažit. A na Forehanda ani Ondreje raději už reagovat nebudu, to je jako házet hrách na zeď. Kdyby blbost uměla mlátit dveřma, to by byl rambajs. Frantz se snad ani nedal považovat za fanouška tenisu nebo nějakého hráče.

Ale aspoň jsem se dozvěděl nějaký další nesmysl, že Nadal je společným jmenovatel pro Federera a Djokoviče. Tak aspoň jsem zase moudřejší, takový věci se na zahraničních fórech ani diskuzích nedovíš smile Forehand je ještě kreativnější než největší fanatici široko daleko.
Reagovat
Ondrej2280
Ale Paixx myslel Forehanda,nie teba:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mna by zaujimalo, ako tento serbinátor mohol byt identifikovaný, keď sám "údajne" nemá svoj nick.

Ale +1 za domyslavost, vravim. Zlatý chalanisko.
Reagovat
avalanche
Aha smile Já myslel, že mě identifikoval z minulosti, ale asi jsem si ho spletl s někým jiným smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kamoško, strielaš slepými nábojmi.

Som tu dosť dlho na to, aby som si pamätal Nadalových fanúšikov.

Žiaden Nadalov fanúšik s tvojim rukopisom tu nikdy nebol. Si proste fakový profil, štýlom podobný Kamilovi, s Kozorohom, pátrať po tom nehodlám.

Neexistuje tu jeden človek, ktorý by vedel dosvedčiť, že tu niekto podobný tebe bol, predošlý nick neprezradiš, lebo neexistuje.
Reagovat
Ondrej2280
Ja by som jeden tip aj mal :) Niektore slovne spojenia mi pridu dost povedome:))
Reagovat
smazaný uživatel
Si predstav ten level chorobomyseľnosti, keď si niekto založí nick a vydáva sa za fanúšika iného hráča.

Diagnózka :)
Reagovat
Ondrej2280
Ako by povedal major Terazky-je to volake absurdne :)
Nick si moze zalozit hocijaky blb ale vydavat sa za fanusika nejakeho sportovca a pisat presny opak,to chce urcitu davku rozpoltenej osobnosti:)
Reagovat
Pe3k
A vydávat se za ženu je ok? Mít tady 5 nicků je ok? Bože co ty si za dmnta smile
Reagovat
smazaný uživatel
Takže si to ty Petríčku?...No priznám sa, teba som nepodozrieval, keďže na tak široký text nemáš intelekt smile
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze je, kedze je ich najvacsi rival.

Tu ti nezostava nič iné, len si utreť penu z ust a dať nohy do tepla.

+1b, ako si ma vlozil do diskusie, kde bola reč o inych uzivatelov. Zlatý :)
Reagovat
Ondrej2280
Hadam si nechcel aby sme tam boli spomenuti len dvaja:) Frantz je pre mna ale nejak neznamy suputnik :)
Reagovat
steve79
Djokovi gratuluji. Cely turnaj odehral skvele a ta odmena je prijemnasmile
Reagovat
turista
Ano. Je to super po tom finálovém zklamání s Runem. Navíc se dostal na kontaktní titul na Nadala. Ztrácí už jenom 1 kousek a je o rok mladší.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud se nic významného nestane, příští rok jej dožene a předežene. Možná překoná i Roda Lavera.
Reagovat
Patik
Aj Connorsa..
Reagovat
Stan_Borowitz
Prostě všechny.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
Přitom ten Connors je sice legenda se 109 tituly, ale nikdy nedosáhl úrovně Lendla, o němž se mluví a píše málo.
Reagovat
Ondrej2280
V com nedosiahol Lendlovu uroven?
Reagovat
turista
Connors měl užší úderový repertoár než Lendl. Tenisově nad ním stojí samozřejmě také všichni hráči nedávné Big 3.
Reagovat
Ondrej2280
H2H jasne pre Lendla a na GS trofeje vyrovnane 8:8, tak potom teda bol Lendl lepsi aj vysledkovo.
Teda okrem rekordu s poctom turnajov ATP..)
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Newcombe
Lepšího hráče na kurtu nebylo a není smile
Reagovat
QacO
Tak mame to doma !!!!!!
Super,pekne si to postrazil a keď pritlačil nebolo o čom..
Djoko je kráľ
Reagovat
Stan_Borowitz
Novak je prostě nejlepší hráč tenisu, to je bez debat.smile
Reagovat
Patik
Djokovic s Federerom 6 titulov z TM..ked si človek predstaví aké mená na tych turnajoch porazali..zápasy rivalov a dlhodobych členov top10..6 titulov obaja.. To je darmo smile
Reagovat
paddy
Reálné příklady z praxe - digiroboti, automatický titul

Djokovič na GS
Poslední 3 roky: 5/9 56%
Posledních 5 let: 9/17 53%
Reagovat
Tweener
A v Austrálii, ty robote?
Reagovat
Tweener
Za poslední 3 roky 3/3 - 100%
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile?
2/3smile
Reagovat
Tweener
Beru roky 19,20,21, kdy hrál
Reagovat
Maisterstich
Bože lidi, neblbněte, ten Kamilos, tedy sorry TennisFan77 si zase smaže účtu, jakou tu dostává rychtu

pamatuju si, jak se tady, tehdy ještě jako Kamilos77 smile chlubil, že jeho buchta kojí a do toho leje panáky... jistý úživatel mu tu napsal, že tu asi není dobrý a Kamilos následně asi doma dostal od Lady Kamilos zaracha na internet a taky mu zrušila účet

Teď je tu podle mě na tajňáka a dělá ze sebe jakože borce, přitom tu každý ví, že smrdí denně v KB a syslí si svůj pseublog na Tipsportu smile

Už ho nechte, zase si pak smaže účet a to nikdo nechce ne? Denní dávku vtipů tu chceme!

VIVAT TENNISFAN77
Reagovat
HolyMotors
Myslím, že dneska opravdu dostal solidní čočku a je to tak na hraně. Možná už chybí jen pár kliknutí, jak mu to v té dubové palici šrotuje. Za mě by nejlepší vtip byl, pokud by si ho skutečně smazal, za nějaký měsíc se znovu zaregistroval pod jiným nickem a svým hovězím stylem všechny přesvědčoval, že to opravdu není Kamilos, Tenisfan a primadónsky dělal jakože nic, stejně jako teď.
Reagovat
Maisterstich
Neexistuje už nikdo jiný, kdo by se kdy choval jako Kamilos. Taková hloupost a zakomplexovanost - vlastně malost - v jedný osobě, to se jen tak nevidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nech žije Kamil,

HIP, HIP smile
Reagovat
Tennisfan77
Zdravím všechny pomatence, kteří tady vypisovali do ranních hodin, já jsem se nádherně vyspal, ráno byla trošku zima, ale jinak dobrý.

Navazuji na svůj včerejší program a bavím se tím, jak fanoušci Nadala zaspamovali celý portál jen proto, že Djokovič zase vyhrál turnaj pro nejlepší hráče roku a Nadal zase utřel.

So sweet, hezké pondělí všem. smile
Reagovat
Maisterstich
To jsme si oddechli, Kamile, že tu stále jsi. Ale dostal si včera dobrý céres co? smile
Reagovat
Tennisfan77
Jenom si doplníme pár faktů.

Kamilose77 neznám, buchtu nemám, netuším kdo při kojení leje panáky - asi vlastní zkušenost, nepracuji ani v KB, nemám účet na Tipsportu.

Takže jsi řekl asi pět výmyslů, které se mě osobně vůbec netýkají a nazýváš to ceresem?

Good point. smile
Reagovat
Maisterstich
Hele, když už lžeš, jako když tiskne, tak si aspoň zapisuj někam, co si sem řekl. Ještě nedávno si tady tvrdil, že máš na tipsportu blog a podobně. Jsi v tom tak zamotaný, že ani nevíš, co už psát. smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Ty jsi řekl pět výmyslů a já lžu? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rozmyslam, čo človeka dovedie k zapreniu svojej identity na anonymnom fóre. Dobrý mešuge tá naša Kamila, v hlave mu to hrká na plné obrátky.

Entertainer raz darmo, treba ho naďalej sledovať. Postaviť na ňom case study o mešuge ľuďoch smile
Reagovat
Tennisfan77
Stále čekáme na rozumné vyjádření pseudo tenisového znalce k otázce, jaký je důvod, proč Nadal nikdy neobhájil jiný GS, než French Open.smile
Reagovat
Maisterstich
Ten pocit, když fanda Federera skončí na takovém dně, že mu musí stačit, že Nadal nikdy neobhájil GS mimo RG smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Naopak, já jsem v pohodě, jediný, kdo permanentně snižuje úroveň jakéhokoliv turnaje, který Nadal nikdy nevyhrál, je váš tábor.

Není to žádné dno, ale dotaz, který nikdo není schopen a nechce zodpovědět už třetí den. smile
Reagovat
Ondrej2280
ja som ti uz na to odpovedal..) co mas stale s tym obhajenim ?:) nestaci ti 22 GS ?:) plus este nejaky pribudne, ak sa nenahnevas..)
Reagovat
Tennisfan77
Ať klidně přibude, můj názor bude pořád stejný. smile
Reagovat
Tennisfan77
Ať klidně přibude, můj názor bude pořád stejný. smile
Reagovat
Pe3k
Píše ten co tady má 5 nicků a vydává se za ženu smile smile smile
Reagovat
Maisterstich
Tomu se říká rozdvojená osobnost ne? smile
Reagovat
Pe3k
Jemu se říká trollhand z Petržalky.
Reagovat
Ondrej2280
Ved normalne povedz ako to je s tym Kamilosom, ja ti nebudem nic zazlievat, lebo Kamilosa som tu nikdy necital, takze neviem povedat, ci je to rovnaky trubiroh ako ty, alebo niekto uplne iny..vacsi:))
Reagovat
smazaný uživatel
Kamilos je slaboch, a chronicky klamár, Petrik zas ubolená duša, sociálne slabší, ktory si raz dokonca vymyslel, ze poslal peniaze za prehranú stávku.

Lolek a Bolek tohoto portálu.
Reagovat
Ondrej2280
Pe3k je uz moj stary znamy ,o tom mam uz predstavu.Inak vobec mi nedal vediet,ci nieco chytil cez vikend.:))
No a Kamilos,to bol teda vyprask co tu dostal vcera :)
Reagovat
Maisterstich
smile
Reagovat
paddy
smile smile smile

TM byl poslední tanec sezóny
https://www.youtube.com/watch?v=knRbqdSnrd8
Reagovat
paddy
Ještě jsem zapomněl říct, co jsem měl připravené už na letošní ročník

Djokovič AO23 nevyhraje smile
Reagovat
turista
No pokud zase zasáhne politika tak je bez šance.
Reagovat
paddy
mylně se uvádí, že jde o turnaj 8 nejlepších hráčů

nikoli, jde o 8 hráčů, kteří shromáždili nejvíce bodů v sezóně, jejich aktuální výkonnost může být různá

formát TM umožňuje, že vyhrát může i někdo se dvěma prohrami ve skupině, důležité je vyhrát jen 2 zápasy v řadě v play-off

na GS je třeba vyhrát 7 zápasů v řadě a na Masters 5-6
v historii se nikdy nestalo, že GS by vyhrál někdo, kdo v turnaji předtím prohrál

v letech 2017-21 (5 ročníků; 19 titulů) GS vyhráli pouze Big3, Thiem a Medveděv
TM (5x) vyhráli Dimitrov, Zverev (2x), Tsitsipas a Medveděv (tehdy ještě neměl GS)

pokud je TM kvalitnější turnaj a těžší ho vyhrát, tak proč tito kvalitní vítězové mají dohromady jediný GS titul?

kvalitnější je ten turnaj, který může vyhrát někdo, kdo zrovna má superformu
teď možná mělo superformu hráči, kteří na TM nestartovali

co je nefér vůči zbytku pole, tak top8 může na TM získat body navíc a upevnit si svůj náskok (peníze vynechávám)
Reagovat
HolyMotors
"pokud je TM kvalitnější turnaj a těžší ho vyhrát, tak proč tito kvalitní vítězové mají dohromady jediný GS titul?"

Kde někdo píše, že TM je obecně nebo vždy kvalitnější turnaj než GS a je ho vždy těžší vyhrát? Vzal jsi pouze 5 posledních ročníků, tam je to vcelku jasné, ale pokud bys vzal rozptyl řekněme posledních 25 let, jsem si jistý, že bys našel rok, kde to neplatilo.

"kvalitnější je ten turnaj, který může vyhrát někdo, kdo zrovna má superformu
teď možná mělo superformu hráči, kteří na TM nestartovali
"

Tohle ale platí úplně stejně naopak. GS mohl vyhrát někdo, kdo měl zrovna superformu (ale třeba ju mít nemusel a pomohly okolnosti), tak ho vyhrál, ale na TM už ji nemá a tak ho nejspíš nevyhraje (ale klidně může, okolnosti). Navíc GS může vyhrát širší pole hráčů, TM jen jeden z 8 nejlepších, takže abys ho měl vůbec možnost vyhrát, musíš si to zasloužit.

Btw já vůbec nepochybuju o tom, že GS mají o dost větší prestiž a že je většinou o dost těžší je vyhrát, jen se mi nelíbí některé argumenty.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam pocit, ze paddy skor naráža na fakt, a to je zaujimave, kedze tymto štýlom som nikdy nerozmyslal, ze turnaj so 128 hracmi je vzdy narocnejsie vyhrat, lebo matematicky je jasne, ze niekto z tych 128 bude hrat dobre.

Kdežto na TM moze byt teoreticky aj 8 hracov bez formy. Je to malá vzorka, hoc je zrejmé, že papierovo su to najvacsie elity. Rocnik, kde vyhral Dimitrov je toho najlepsim prikladom.
Reagovat
Usm
jenže těch 8 hráčů bez formy má kvalitu na to, aby seřezalo těch 70 nýmandů, co na GS pravidelně nastupuje v prvních kolechsmile.
Reagovat
Tennisfan77
Za posledních 20 let vyhrál mimo BIG4 GS Thiem, Wawrinka 3x, Čilič, Del Potro, Medveděv, asi tam zasáhl ještě i Roddick, nechce se mi to hledat.

To máš minimálně 7 GS.

Za posledních 20 let vyhrálo TM 7 hráčů mimo big4, největší anomálie je určitě Dimitrov, možná Nalbandian.

Jinak platí to, že to vyhrávají ti nejlepší z nejlepších, takže není na místě srážet kvalitu toho turnaje, speciálně když se podíváš na historická fakta.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Tak Dimitrov v roce 2017 vyhrál snad dokonce bez prohry. Murray se zřídil toho roku na FO. Djokovič také mimo hru. Nadal odstoupil z TM. Vše bylo leda na Fedexovi jenž vypadl v semi s Goffinem.
Reagovat
Tennisfan77
Jasný, ale vesměs komentuji fakt, že říkat o TM, že může vyhrát kdokoliv je hloupost.

1. Ten hráč se tam musí dostat a být osmý v Race, případně vyhrát GS, což už je parametr, který nedá úplně každý, na GS startuje 128 hráčů a můžou tam být ti, kteří odehráli dobře jeden turnaj v roce.

2. Je nutné porazit minimálně 4 hráče TOP10 v jednom týdnu

Čili ne, TM nemůže vyhrát kdokoliv s formou a fakta to ukazují, lucky vítězů na TM je za poslední dvě dekády přibližně stejně, jako lucky vítězů GS.
Reagovat
Usm
ale asi si mě nepochopil...na TM musíš vyhrát 4 těžké zápasy, aby si vyhrál Gs, tak se argumentuje tím, že musíš vyhrát 7 zápasů...Jenže pro top hráče jsou většinou první 4 kola takovým trošku náročnějším tréninkem, než těžkým zápasem
Reagovat
Ondrej2280
Ale ved jasne, ze je ovela tazsie vyhrat GS ako nahrazku turnaja na konci roka, kde su hraci unaveni, zraneni a bez chute...to musi odobrit aj Kamilos s Pe3kom :) ze chlapci ? :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Me by trebas prislo zajimave, kdyby na TM postupovalo 32 hracu. Race by dal jasne ulozeni pavouka do prvniho kola. Hralo by se na dva vitezne a od SF na tri vitezne sety.
Stridat tri povrchy, na trave se da hrat i ve velke hale jako v Halle, na antuce jakby smet:) Ikdyz me by se libilo TM i jako outdoor.

Udelal bych i TM B - od 33 do 65 mista v race. Ten sam format na jinem miste. Jen s nizsim bodovym ohodnocenim.

TM C a TM D ve stylu challengeru.

Bylo by to asi vic narocnejsi nez GS, rozhodne na match upy v kazde z kategorii A,B,C,D:).
Reagovat
Marduch
32 hráčů jakože 32 mistrů? smile
Reagovat
smazaný uživatel
32, to je 16 zapasov.

Kde by sa to hralo, v tej jednej hale?..:)

Vlčku, ty si taký Jules Verne tenisportálu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsi zlaty, ze se snazis a staras...:) ale chapu, ze to je na tebe prilis abstraktni, nevim, proc by se to melo hrat v jeden den:) - prvni kolo, druhe na vic dnu... Spanele byli dokonce schopni v jedne hale odehrat nevim kolik zapasu DC s plno tymy...atd. atd.

...Ale krom toho je to uplne fuk, nebot ten format se jen tak nezmeni, a uz vubec ne povrch, davno je tenis na hardu. Ty jine povrchy drzi defacto jen GS... skoro vsichni hraci/ky chteji hard. Jestli zmeni format, tak mozna s minimalnimi zmenami. Bude take zalezet na poptavce, trebas za 5 let tenis nikoho nebude zajimat, nebot budou jine dulezitejsi problemy:)
Reagovat
turista
Tenis bude existovat dál. Ale bude se muset naléhavě řešit životní prostředí, bude nutné hledat zdroje aby se uživilo 10 miliard lidí, bude se snad víc létat do vesmíru, pokročí se v léčbě malignit a snad dojde k postupné marginalizaci toho celosvětového nesmyslného a hloupého hraní si na vojáky, má-li civilizace přežít.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, důvody. Máš pravdu, vlku, jasně, že by to šlo. Ale proč? Náhodou je to oživení, když je jednou v roce turnaj, který se hraje v úplně jiném formátu než všechny ostatní.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ja pisi, me by se to libilo:) Ale chapu, ze se to asi nezmeni... jen reaguji na paddyho.

Obecne se me nelibi, ze to je furt na hardu... tim vlastne vitezove na GS trave/antuce jsou k nicemu, "zbytecni". Potom ten nazev TM...je dost relativni. Turnaj hardaru indooru...

Dale tabulky v tenise... jako v kolektvnich sportech jasne... ale v tenise nejake remizy nemas, takze je to takove nedomrdle.

Chapu tam ten zamer - mit neco jako MS v tenise, vetsinove hraci proste ten hard chteji, stal se dost domintantni. No... ale jak si hrajes na TM. Tak by to mohlo mit tu moznost zmeny povrchu, a take asi bez bodovani... nebo jinak ocenit... nebo dat vice hracum alternativni moznosti... nemusi tam byt vzdy ti nej.

Dale si neumim pomoct, trebas ve srovnani s Laver Cupem, asi jen jednou se mi nelibily kvalitou zapasy na LC ve srovnani s TM, jinak se mi vic libily vzdy zapasy na LC. Na Lc je celkem ten hard privetivy... trebas ve srovnani s tim, co bylo letos, tak urcite.
Reagovat
Stan_Borowitz
Však to TM je taky jen česká (a slovenská) tvořivost, ne? Vždyť v originále je to přece World Tour Finals, finále světového turné. O mistrech tam není ani slovo. A tomu ten formát odpovídá. Osm hráčů, kteří za rok z kvalifikačních turnajů posbírají nejvíc bodů, postoupí do finále, a tam vytvoří dvě skupiny, ze kterých po dvou postupuje do vyřazovací části, kde jeden z nich vyhraje. Toť vše.
Reagovat
Ondrej2280
16 vidim uplne realne aj v jednej hale a k.o system na 3 vitazne sety..
Reagovat
smazaný uživatel
Fantasmagoria, ale mozeme ten koncept nazvyvat "abstraktným", znie to vznešenejšie.

DC v Spanielsku bol hrubo nezvlafnuty prave pre prilis vela zapasov v jednej hale.
Reagovat
Blondie
Plán na příští rok:

AO: Nole
FO: Carlito
WIM: Nick the bad guy
USO: Casper
TM: Meddy

Casper je sympaťák smile
Reagovat
Tweener
AO Nole, FO Nadal, W Nole, US ?
Reagovat
Blondie
Přála bych jeden Casperovi, jeho chování se mi strašně líbí, velký titul by si zasloužil smile

(No a je to hezký klouček, o tom žádná :D)
Reagovat
turista
Nadal už ne. Bude mít 37.
Reagovat
Tweener
Last Dance :-)
Reagovat
turista
Federer vyhrál naposledy GS když mu bylo 36,5 roku. Ve 37 už ne.
Reagovat
Ondrej2280
AO- niekto iyn ako nadal alebo jezisek
FO - Nadal
Wimbl-Djokerik
US -niekto iny ako Nadal alebo Jezisek
TM- nepodstatne:)hocikto
Reagovat
Vlk-v-trave
U mne trochu ve stinu Bruins, kteri lamou rekordy z cz "mafii" v soupisce:)

Titul ve spravnych rukou. Snad poprve jsem spokojen s vitezem Djokovicem...nebo aspon se to moc krat nestava:)))

Asi nikdy nebude inddor na hardu nejaky muj salek kavy, ale obcas se snazim vzit nejaky ten odstup... a nejak to vzit, aspon v tom ohledu, ze TM neni uplne v "telocvicne".

Povrch na letosnim TM prehnane asi rychly, mam stale problem s tim schematem skupin, kdy se hraji zapasy ob den, z kombinovanim v poslednich zapasech atd. Diky tomu, ze Djokovic nekombinoval ve skupine, a mohl, tak jsem mu to ve finale pral vice.

Nejlepsi zapasy: (za mne)

Rublev vs. Medvedev, nejen prekvapivy vitez, ale celkem zajimavy a napinavy zapas. Povedl se:)

Tsitsipas vs. Medvedev: hodne slusne. Druhy set v TB opravdu pekny dramo.

Djokovi vs. Medvedev: oba hraci predvedli v poslednim zapase ve skupine paradni zapas, a mohli to totalne oba vypustit. Asi nejzajimavejsi moment turnaje.

Ruud vs. Fritz: Dost dulezity zapas pro Caspera a vyvoj turnaje, napinave a jeste rozhodl zaverecny dramaticky TB.

Obsazeni turnaje:

Nadal (nicim neprekvapil, ani nemel cim,... nema smysl asi ani hodnotit)

FAA (dost slabiny na returnu, zaverecny set z Taylorem dost nezvladl, trosku skoda, ale vylozene nezklamal)

Fritz (minulou sezonu prohlasil, ze chce se zlepsit, a jo, opravdu na sobe zapracoval, to SF s Djokem - asi skoda, ze se mu nepovedlo to dostat do tretiho setu, za mne to bylo asi i predcasne finale)

Ruud (nekonfliktni typ, pracant, prehodi co muze, mne nejak nedokaze ndchnout, ale ani mne neurazi:) jedina snad pripominka, nevim jestli je uplne ok zahlasit pred zapasem, ze se jako nepretrhne...nepovazuji to za uplne nejlepsi napad:), tochu to ten turnaj posouva do exhibice, kombinavani na sazkach atd. podle mne by se to nemelo na TM stavat)
Reagovat
Vlk-v-trave
Medvedev: byl ve skupine smrti. Nezda se me, ale ze se nekam dokaze dale posouvat, svym stylem ovsem stale dokaze zahrat dobre duely. Nevim, ale myslim, ze to nejlepsi muze mit za sebou, uvidime v pristi sezone, trebas se pletu. Opet se prokazalo, ze ma dost problemy z s/v. Stefan ho tim dost dostal.

Tsitsipas: zklamani, v jednom zapase dokaze herne uplne nadchnout a soucasne vyvolat chut od zapasu odejit a nesledovat to dale, hlavne jeho pocinani na kurte... nad tim asi bude muset hodne maknout. Na antuce dokaze zahrat fakt pekny tenis...ale v hlave blbne drsne.

Rublev: prekvapil urcite postupem ze skupiny. Deni ve skupine rozhodne zdramatizoval a poradne tim vsim zamichal... Ma ale stale dost mezer a co zlepsovat, hlavne na poli mentalni odolnosti. Kazdopadne v tomto roce udelal zas nejaky ten krucek dopredu, doufam, ze se mu bude dale darit to posouvat, neni to jednoducha vyzva. Dozrava v tom pomalu, ale kdo vi... posun tu je videt...i v tom BH po lajne mu to jde lepe. Prekvapil na returnu se Stefanem.

Djokovic: Favorit turnaje splnil svou roli se vsim vsudy, neda se nic moc najit. Prevysil Medvedeva na saku... treba uznat, ze tam vidim u neho opravdu zlepseni... nejde jen o net/stats. Potvrdil, ze dokaze na sobe dale pracovat. Uvidime v dalsi sezone. Tuhle mel vlastne "pohodovou", Celou USseries a USO prosedel na basketu, GS-AO mimo, par dalsich TM mimo, Wimbledon bez bodu...no vlastne na svuj zpusob to byl prekvapivy ucastnik TM, ale jeho vitez, tam uz to tak prekvapive nebylo:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Master ne TM, samozrejme:)
Reagovat
Orgasmator
smile Rozumný názor. Druhá skupina byla podstatně slabší...
Reagovat
smazaný uživatel
Vysledkovo sa to nepotvrdilo, inak by boli obaja finalisti z jednej skupiny.
Reagovat
woody
Trochu jsem se jako fanoušek Noldy obával únavy, jinak jsem věřil, že pokud bude hrát jako ve skupině, měl by to zvládnout. Hrál výborně a aktivně. Dobře podával a celkově úroveň jakou předváděl byla velmi dobrá. Doufám, že těch týdnů odpočinků nebude moc a začne včas s přípravou na AO. To bude velmi důležitý turnaj pro GS race!

Casper velmi sympatický, moc mu přeju, aby to finálové prokletí zlomil, má takovou hodnou povahu, to se u šampionů moc nenosí, takze přeju aby byl jedním z prvních.
Reagovat
panzer.dragon
se tady rozkřikujou rafani, že víc neřešíme počty gs..

pánové! dneska se hrálo finále turnaje mistrů, možná proto se bavíme víc o titulech z TM
Reagovat
Amputace
Kdybys četl pořádně, tak víš, že celé, nad čím jsem se pozastavoval, jsou (bilanční) prohlášení, že Djokovičovi byly v této sezóně ukradeny 2 GS. Téma Nadal do toho celého vnesl Kamil.
Reagovat
smazaný uživatel
TO je v poriadku a ospravedlňujem sa za to, že sme tu Kamila dnes rozniesli na kopytách.
Reagovat
Tennisfan77
Nadal tituly z TM = 0
Nadal obhajene GS mimo antuku = 0
Nadal počet týdnu na n1 = 10ty historicky?

Posilame klíčenku
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, tak teraz si ma vyargumentoval.

S gumipuškou na medveďa :)
Reagovat
Tennisfan77
Ja tě vyargumentuju pokaždé, akorát ty se pořad mas tendenci bránit jako srnka, kterou právě srazil kamion.

Ví, že to už nepůjde, ale pořad se třepe na zemi a zkouší se postavit, vždy znova spadne.

To jsi ty.
Reagovat
Amputace
Velký příměr...
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, ten prímer si vymýšľal koľko?..Minútu?..je to vidieť :)

Nemáš žiadne legitímne argumenty, je to z tvojej strany už len agónia a svojou zarputilou tvrdohlavosťou len prehlbuješ dojem, ako strašne ťa to bolí a záleží ti na výsledku, ktorý sa vyvinul v tvoj neprospech.

Prehral si smile
Reagovat
Tennisfan77
A v čem jsem prohrál? Já fandím NextGen, říkám to tady po dvacáté, radši bych s GS viděl třeba Zvereva, což je za mě nejlepší hráč po BIG3, případně Thiema.

Ty má jenom Nadala a jeho číselka, až jednou skončí, skončí i tvůj život zde.

Posílám dvě klíčenky. smile
Reagovat
Amputace
Tohle už přece ale nemůžeš ani myslet vážně... Je to vážně zoufalé z tvé strany. Co napíšeš příště? Že Rafa dvakrát neobhájil prohrané finále na GS?
Reagovat
Marduch
Dědek na mýdle v 35 vyfackal celé pole a vyrovnal Fedexe. Uhrál to skillem, koncentrací a touhou.
Poklonte sasmile
Reagovat
Nola
pan Zabloudil nam neposkytol ziadne statistiky, snad to doplni, predsa je to finale, dakujem
Reagovat
No-le
UNBEATED!
Vyhrál zaslouženě.
Byl nejlepší.
Reagovat
paddy
unbeaten/undefeated smile
Reagovat
smazaný uživatel
Good english :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná myslel "unbeasted"...
Reagovat
No-le
Ne, myslel jsem Unbreakable ((-:
Reagovat
Stan_Borowitz
Škoda, já myslel, že je to něco ve smyslu "těžko na cvičišti, lehko na bojišti", jen vyjádřeno jednoslovně s geniálním citem pro jazyk v AJ. smile
Reagovat
woody
klasika, ty aby jsi se neposmíval.
Reagovat
wojtop
English with capital "E" just to have it all correct.
Reagovat
paddy
Každý rok je hlavní událostí Wimbledon, ale v tom příštím to bude současně i Australian Open, u kterého si ověříme teorii o automatickém titulu.

Připomeňme, že Djokovič v Austrálii nikdy nevyhrál 4x za sebou (nyní má 3 tituly v řadě). Na rozdíl od TM bude však Djo čekat silnější pole, zejména hráči, kteří se z něj nesesypou. Alcaraz, Rune a vedle toho by Medveděv měl být v lepší formě.

Rozhodně si to nenechte ujít. Hlediště bude plné digiotroků, kromě Djo bude pavouk složen výhradně ze digiotroků a nelze ani zapomínat na stamilióny digiotroků u TV. A v mezidobí nás určitě bude zásobovat čerstvými zprávami o establishmentu digiotrokyně Nolka.

Ať žijí klokani! smile smile
Reagovat
Patik
Rune ho raz porazí na Masters a už je konkurenciou pre Djokovica na AO? Takych mladých už bolo..
Reagovat
Tweener
Automatický titul letos nerovná se příští rok, pravé třeba kvůli Alcarazovi a Runemu, navíc Djoko o rok starší, ale i tak věřím, že to dá
Reagovat
Amputace
Automatický titul :D Ty jsi perfektní.
Reagovat
Tweener
Stejně jako Rafa x let v Paříži, co je na tom divného? Jejich nej turnaje
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič vyhral AO 9x zo 17 účastí, to bude niekde na hranici 53%.

Nadal vyhral 14x zo 17 účastí, to je na hranici 82%.

Tvrdiť, že Djokovic by AO určite vyhral je to isté, ako ísť do kasína a byť presvedčený o tom, že padne červená. Tá percentuálna šanca bude plus mínus rovnaká.
Reagovat
paddy
"červená je tutovka", takových tam chodí plno, a pak doma jedí jen vločkovou kaši a čekají na nejbližší výplatu smile
Reagovat
HolyMotors
Jj, má cenu dávat Djokovičovi účasti z let 2005, 2006 na roveň těch např z let 2020, 2021. V podstatě to byli stejní hráči a pravděpodonost výhry byla stejná.
Reagovat
smazaný uživatel
A aká bola pravdepodobnosť, že vypadne s Istominom?..

Je to šport a lopta je guľatá, jediná istota je pri všetkej úcte Nadal na RG, resp. bola.
Reagovat
HolyMotors
Jak říkáš. Jen mi přišla zavádějící ta argumentace s 53 % :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale zavádzajúca je aj info, že AO a RG sú ich turnaje. Keďže, keď dvaja robia to isté, nie je to vždy to isté. Nadal mal RG omnoho viac ložené, hoci samozrejme vyhrať 10x AO sa nikdy nikomu nepodarí.
Reagovat
HolyMotors
Možná jsem nečetl pozorně, ale nemyslím, že by někdo psal, že Djokovič má větší šanci vyhrát AO než Nadal FO za nějakých standartních podmínek. Fanatika Tweenera vážně neberu, to se snad ani nedá.
Reagovat
Tweener
Takže až Djoko vyhraje v lednu? Co budes tvrdit? Že nikdo nikdy? A kdyby pred Nadalem někdo řekl, ze někdo vyhraje 14x Paříž? Řekl bys co?
Reagovat
Amputace
A až v lednu nevyhraje, co řekneš ty?
Reagovat
Tweener
Že muže kdykoliv v budoucnu přijít někdo jiný, kdo australii 10x vyhraje (a i Djoko bude mít další šanci), tak jako přišel Nadal a vyhrál dokonce 14x (Paříž), nikdy bych absolutně netvrdil, ze nikdy nikdo AO 10x nevyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy definujem do obdobia nasich zivotov, dajme tomu, ze sa dozijeme este 50 rokov, hoc pri mojom zivotnom štýle je to optimistická predstava.

Ak bude tenis za 500 rokov existovat v sucasnej podobe, je mozne, ze niekto tieto cisla prekoná, ale v horizonte 50r je to podla mna takmer vylúčené.
Reagovat
Tweener
To asi nechodís do kasina a neznáš jeho princip, protože kdyby červená dávala 53 procent,tak je po casinu
Reagovat
smazaný uživatel
Je to okolo 48%, presne ako pisem. 48 povazujem za podobnú 53, ja som už raz taký :)
Reagovat
Tweener
Píšeš něco jiného, ale to je v pohodě
Reagovat
Amputace
Má úplnou pravdu. Nadal na RG a Djokovič na AO opravdu není to samé. Pravděpodobnost, že Nadal vyhraje RG byla vždy daleko větší, než pravděpodobnost, že Djokovič vyhraje AO. Takže nějaký "automatický titul" je v tomto případě zcela mimo mísu.
Reagovat
Marduch
Automaticky titul je kravina, na druhou stranu když se se vztahneme k současným reáliím směrem k dalšímu AO, tedy trendu posledních let, tak za poslední dekádu je úspěšnost obou hráču ve svých obývacích stejná, dokonce za poslední 3 účasti je u Djokera 100%.
Reagovat
turista
Vzhledem k věku Nadala a Djokoviče už nelze předpokládat, že by automaticky kdokoliv z nich vyhrál GS. Bude to i o těch mladých.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak po tomhle preview bych si to nechal i s chuti ujit:DDD

Ovsem Kozoroh me nadchl myslenkou, ze Alcatraz nema sanci na titul, preci se nestava, ze po prvnim titulu hned ziska dalsi... tohle prohlaseni me dostava celkem do hry, sledovat turnaj... rekneme aspon vysledkove:)

No...asi stale pro mne bude nejvetsim tahakem, ze Vlk nebude muset hrat kvaldu a zacne turnaj primo v MD.
...a to, ze Kyrgiosovi "hrozi", ze bude dokonce nasazemym hracem:))) Tak snad mu nekdo zahrozi behem tohoto obdobi i treningem, nebot jestli si mysli, ze ten debl byla dobra treningova priprava pred AO23...plus si zahrat Tymovku tesne pred, tak to bude zase o tom, kdy se v turnaji utavi...a bude jedno, kdo bude na druhe strane:)

Dale cekam netrpelive na rozhodnuti Pelly. A vyvoj situace kolem naseho genia J1rky. Pri neucasti obou, preci jen ten turnaj kvalitativne klesne...Djokovicovi odpadne nebezpecny souper - jeho Terminator, no a Diego je bez Kvida na turnajich preci jen polovicni...

Ocekavam take dobre vykony Vukice...v kvalifikaci, ktera by mela byt naslapla.

Doufejme, ze take Lehecka chytne zajimavy los, a trosku se na hardu dale posune...

Tohle muze byt take posledni sezona a posledni GS AO - Mury, Wawrinky, Monfilse?, Fogniniho?...

Take by to mela byt sezona, kde by mela pokracovat rivalita Alcatraz vs. Sinner, teda doufejme.

atd. atd...
Reagovat
panzer.dragon
World Tour Finals titles

Djokovic: 6

Federer: 6

Nadal: 0
Reagovat
Tennisfan77
TM je turnaj do počtu, jako všechny ostatní kde Rafa nevyhrál.
Reagovat
Tweener
Příměr k NBA - Federer jako Jordan, Djokovič jako Lebron a Rafa jako Óneil
Reagovat
Tweener
A nebo Kobe
Reagovat
turista
Novak to dokázal.Je to tam. Velká gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Nole fans k titulu. Finále som si zapol o 21:00 a zrazu som videl predávanie trofejí :)

Tesim sa na sezónu 2023, Goat race vrcholí.
Reagovat
Tennisfan77
Nejlepší vyrovnal nejlepšího.

A nadal zase skončil ve skupině. Kdyby alespoň vyhrál ten turnaj pro nejlepsi hráče roku když se teda hraje na tu year n1, nebo ten Gs mimo antuku kdyby obhájil.

Ale ja zapomněl, byl zraněny.
Reagovat
Amputace
Proč řešíš Nadala?
Reagovat
Tennisfan77
Protože jste první kdo tady brečí smile
Reagovat
Amputace
Brečí? :D Já nejsem ten, kdo tady brečí, že byly někomu ukradeny tituly :D
Reagovat
Tennisfan77
To ja neřeším vůbec, Djokovic se mohl nechat bodnout a jít hrát, jeho volba. Ja ho jako hráče rad nemám, to mi je příjemnější nadal.
Reagovat
Amputace
Tak pokud už tvrdíš, že brečím, bys to asi řešit měl. Nebo tobě přijdou v pořádku bohorovná prohlášení, že Djokovičovi byly ukradeny 2 GS?
Reagovat
Tennisfan77
Ten wimbledon a body z nej jsou k diskuzi, to je fakt. Přijde mi na hlavu mu vzít body za titul a nedat mu je zpět za další titul.

Australian Open je 50/50, tam by to bylo o medvedevovi a nadal by dle mého názoru určitě titul nevyhrál, US Open by Djokovic podle mě nedal ani tak.
Reagovat
Amputace
Nadal by titul určitě nevyhrál :) To je úplně stejná hovadina, jako tvrzení, že by titul určitě vyhrál Djokovič.

Uvědomuješ si, že by se ti dva ani nemuseli potkat?
Reagovat
smazaný uživatel
Kamnil je veľký srandista. Na jednej strane háji Federera, že ten titul z RG si zaslúžil, lebo bol už predtým 4x vo finále.

Ale Nadal si titul v Melbourne nezaslúžil, hoc bol predtým 4x vo finále, kde prehrával oveľa tesnejším spôsobom, než kedy Federer v Paríži.

To nevymyslíš :D
Reagovat
Tennisfan77
Nikdo neříká, ze si nadal AO nezasloužil, vyhrál asi se stejným štěstím, jako federer na RG 2009. Nemají si co vyčítat, až na ty TM těch má federer 6 a nadal 0, navíc Federer obhájil titul na třech GS, nadal na jednom.

Still waiting. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, vyhral s rovnakým šťastím ako Fed v roku 2009, akurát s tým rozdielom, že on už jeden titul z Austrálie mal smile

Bazingááá.

Pekne si sa vyoutoval.
Reagovat
Tennisfan77
Vyhrál jeden zapas z 0:2 na sety protože to Medvedev prosral, ale v pořádku, ja ti tento úspěch přeju, pořad neobhajil nic jiného než French Open a těch TM je stále nula.

Bazingaaaa smile
Reagovat
smazaný uživatel
No trochu si si zabedákal nad prehratým finále Medvedeva, ale vo finále si zas utrel.

Prehral si. smile
Reagovat
Tennisfan77
Ty prohrávas v každé diskuzi, ale je důležité si věřit, v tom ti fandím. Sebedůvěra ti nechybí, Škoda ze jenom na internetu
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, hej. Federer skončil na smetisku dejín, ale ja som prehral :)

Kamoško, a teraz vážne. Bola aj slza?
Reagovat
Tennisfan77
Chtěl bych být na smetišti jako nejlepší hráč všech dob.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamile, Ty si zaspal a už hovoríš zo sna smile
Reagovat
Amputace
To přece sám víš, že Federer už zcela jistě není... Ikona sportu nejspíš, největší goat z hlediska marketingu, celkové prestiže a vlivu také. Možná i hráč s největším přirozeným talentem a nejladnějším stylem. Ale nejlepší hráč? Vždyť to reálně nemáš o co opřít... Nadal ho překonal o 2 GS, Djokovič minimálně vyrovnal skoro ve všem ostatním. Jako pořád bych byl daleko spokojenější, kdyby byl na konci na trůnu vítězů Federer, než kdyby to měl být Djokovič, ale realita je bohužel, jaká je.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešný Kamilov výstup v skratke.

1. Príchod na TP, hejt na Rafu.
2. Absurdná argumentácia, slepé nápoje, varenie vody.
3. Epická rozlúčka, na záver buchnutie päsťou do stola, Federer je goat, dobrú noc.
Reagovat
Amputace
:) Jak píšeš.
Reagovat
Tennisfan77
Ja si naopak myslím, ze éra big3 je dokonalá, nikdo z nich nemá vše, každý má něco.

Nelze určit nejlepšího, každý tábor si najde své, teda kromě forehanda, ale mentálně narušené jedince stejně nikdo nebere vážně
Reagovat
smazaný uživatel
Nejak ti nejde spať.

No po takomto epickom debakli sa ani nečudujem. Si s Rogerom tak spriaznený, že dnes si pocítil, aké to bolo v Paríži 08 :)
Reagovat
Amputace
To už ale přece taky v podstatě neplatí. Djokovič má prakticky všechno, co má i Federer. A Nadal má zase, co nemá Djokovič - tedy GS. Federer nemá čistě statisticky de facto nic, čím by ty dva překonával. Můžeme se samozřejmě bavit o dojmech z jeho hry nebo o těch druhotných aspektem, jako je právě marketing apod. Ale z hlediska čísel prostě Federer není goat ani omylem.
Reagovat
Martan1
Musím se trochu zastat i Federera. On má nejvíc účastí ve finále a semifinále grandslamů a i nejvíce vyhraných 500 turnajů. Druhý na pozici světové jedničky.
Reagovat
Amputace
Proč náhle stavíš obhajobu GS na piedestal, jako by snad mělo jít o alfa omegu celého goat tématu? Protože už ti nic jiného nezbylo? Nadal přirozeně v obhajobách bude zaostávat, když na rozdíl od těch dvou nějakou čtvrtinu kariéry vůbec nehrál. Stejně jako Federer bude už navždy zaostávat v tom nejdůležitějším: tedy počtu GS.
Reagovat
Tennisfan77
Mám z vás srandu, nic více. Najednou jsou GS důležité, když nadal byl poslední celou kariéru, řešili jste každý detail, jen aby vypadal nejlépe.

Tedka se vše změnilo a Gs jsou naprosto zásadní, vy totiž nemáte soudnost, to je problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Že najednou sú GS dôležité.

Lol, 20 rokov sa tu nič iné nerieši, prioritou boli, sú a budú Grandslamy. Kamil, ty si fakt dole kamoško, vzchop sa.
Reagovat
Tennisfan77
Mas krátkou paměť, ale to je v pořádku, nemocní lidé za to nemůžou.
Reagovat
Amputace
Hodím ti to pro jistotu ještě sem.

Nemáš pravdu. Já ty časy, kdy Nadal nebyl ještě ani v těsném závěsu za Federerem v počtu GS moc dobře pamatuji. Chodil jsem sem a na rozdíl od tebe už i psal. Nadalovi fanoušci šli po GS odjakživa, tlačili Nadala, aby Federera překonal. V životě jsem nečetl, že by nějaký fanoušek Nadala napsal, že GS nejsou nejdůležitější. Naopak to mezi jím a Federerem vždy brali jako GS race, nikdo z nich neřešil jedničku, OH, masters nebo co to tady žvaníš. Jediné, s čím se dá souhlasit, je H2H, tu Rafafans řešili vždy.

Na druhé straně. Byli to FFF, od kterých jsem tady vždy čítal prohlášení, že GS jsou nejdůležitější měřítko, že o ty se v tenise hraje apod. - samozřejmě to bylo v dobách, kdy jich měl Federer 16 a Nadal 9. Naopak od doby, kdy začalo být už téměř nevyhnutelné, že Nadal Federera v GS překoná, FFF zázračně obrátili a najednou už o GS nejde - ale jde o obhajoby, o počet TM, o světovou jedničku. Taková je realita.
Reagovat
Tennisfan77
Musíme si rozdělit diskuzi. Zda se chceme bavit opravdu detailně, je třeba brát v potaz vše, pokud povrchově, můžeme brát jenom Gs.

Ostatně mě je to hlavně úplně jedno. Ale klidně to můžeme rozebrat jindy, dneska však odcházím.
Reagovat
Amputace
Já nepotřebuji nic rozebírat. Jen ti říkám, jak to s Nadalovými fanoušky fakticky bylo a že to, co píšeš, není pravda. Nadalovci řešili prioritně GS vždy, Federerovci jen do doby, než ho Nadal vyrovnal a posléze překonal.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, hej..Je z teba cítiť, že ti to je jedno :)

Dobrú noc. Dnes si prehral, ale zvykneš si. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Obhajoby pôsobia mimoriadne hlúpym, skoro až zúfalým dojmom, vzhľadom na Nadalov status dvojnásobného držiteľa kariérneho GS titulu.

Som zvedavý, čo by si Federer vybral, či obhajobu GS titulu, alebo kariérny GS titul extra :)
Reagovat
Tennisfan77
Kariérní Gs je co? Nikoho to nezajímá. děláš jakoby nadal byl nějaký prebornik. K tomu potřeboval covid a deportaci djokovice a ještě kolaps Medveděva, jinak by to finále prohrál jako vždy.

Neobhajil nic kromě FO, to je základ, protože je z big3 nejméně komplexni hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Neobhájil nic, krom RG. A vraj to je základ.

Ľudia, neodchádzajte, je tu strašná sranda.

Ty si král smile
Reagovat
Tennisfan77
Protože je to antukař smile
Reagovat
Ondrej2280
Sakra, a ja som tu vcera nebol:)) slusne sa na tom smejem...ten Tensifan, ci Kamilos, to je iny truhlik ..)
Reagovat
woody
To tady nebylo jak dlouho to vaše dohadování? Rok?
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo je frustrovaný. Po sezóne 2022 sa Nadal dostal prvykrat do vedenia na prelome rokov, zatial čo Federer odstupil z bojov.

Obrazne povedané, Federer mal listok na VIP párty a v tomto roku ho slušne požiadali, aby opustil miestnost. Ďalši program už bude bez neho :)
Reagovat
Tennisfan77
Ne ne.

Právě se extrémně bavím. Když měl nadal nejméně Gs, bylo zásadní zlato z oh, tituly z masters, vzájemně bilance, úspěšnost na antuce vs úspěšnost na hardech.

Jakmile nadal má nejvíce Gs, vše je druhotně, GS jsou alfa omega úplně všeho.

Jsi totální klaun a měl by ses zavřít na měsíc do léčebny.
Reagovat
Amputace
Nemáš pravdu. Já ty časy, kdy Nadal nebyl ještě ani v těsném závěsu za Federerem v počtu GS moc dobře pamatuji. Chodil jsem sem a na rozdíl od tebe už i psal. Nadalovi fanoušci šli po GS odjakživa, tlačili Nadala, aby Federera překonal. V životě jsem nečetl, že by nějaký fanoušek Nadala napsal, že GS nejsou nejdůležitější. Naopak to mezi jím a Federerem vždy brali jako GS race, nikdo z nich neřešil jedničku, OH, masters nebo co to tady žvaníš. Jediné, s čím se dá souhlasit, je H2H, tu Rafafans řešili vždy.

Na druhé straně. Byli to FFF, od kterých jsem tady vždy čítal prohlášení, že GS jsou nejdůležitější měřítko, že o ty se v tenise hraje apod. - samozřejmě to bylo v dobách, kdy jich měl Federer 16 a Nadal 9. Naopak od doby, kdy začalo být už téměř nevyhnutelné, že Nadal Federera v GS překoná, FFF zázračně obrátili a najednou už o GS nejde - ale jde o obhajoby, o počet TM, o světovou jedničku. Taková je realita.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, hej. Isto sa bavíš, keď v nedeľu neskorý večer sa zapojiš do diskusie o Djokovicovi hejtom na Rafu.

Kamoško, máš takú penu na hube, že tak nešumí ani šampus na Nový rok smile

Prehral si smile
Reagovat
smazaný uživatel
Slušná diagnózka. Federerov epický debakel v goat race nedá spávať :)

Prehral si.
Reagovat
Tennisfan77
A plačeme smile
Reagovat
smazaný uživatel
No kľudne si poplač, to k prehrám patrí smile
Reagovat
Tennisfan77
Ja jsem nic neprohrál, nadal ztrácí už 6 titulů z tm na své rivaly, ty bys měl plakat. smile
Reagovat
smazaný uživatel
No prehral si všetky tie Goat diskusie, keďže realita sa vyvrbila v tvoj neprospech.

A ten kŕč je z teba cítiť. Ale príde leto, sezóna bazénkov a prídeš na iné myšlienky. Dobre bude, hlavu hore.
Reagovat
Tennisfan77
Pořad jsi mi neřekl proč nadal nikdy neobhajil titul mimo French Open. Čekáme s popcornem v ruce.
Reagovat
smazaný uživatel
Kľudne čakaj s popcornom v ruke, to presne robia malé deti, keď sa pýtajú stupidné otázky, na ktorých sa dospeláci smejú.

Posielam pohľadenie :)
Reagovat
Tennisfan77
Takže nemáš odpověď, jako vždy. Posilame balíček Haribo na Slovensko smile
Reagovat
Amputace
Dáváš totiž nesmyslné otázky. A na ty - jak ví každé malé dítě - se špatně odpovídá.
Reagovat
Tennisfan77
Ne naopak, má otázka je prostá.

Proč Nadal jako jediný z BIG3 obhájil jenom jeden GS.

Stále čekám na odpověď.
Reagovat
Amputace
Už jsem ti na to v jiném vlákně odpověděl. Psát znovu to nebudu.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Ke statusu GOAT již není potřeba 22. titulu z GS.Luxusní závěr sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten bol dobrý :)

Za 3 dni si na tento turnaj nikto nespomenie a pozornost sa už bude upierať k AO:

Vies mi vymenovat vitazov TM za posledne 3-4 roky?..Nevies. No lebo to nikoho nezaujima, Naopak GS vitazov vysypeš z rukáva.
Reagovat
Tennisfan77
Nezajímá to fanoušky nadala, protože tam nikdy nevyhrál smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vieš, čo má spoločné Viňa del Mar a TM?..

Oba Nadal nevyhral a oba nikoho nezaujímajú :D
Reagovat
Kozoroh
Tak toto je hodně mimo smilesmile
Reagovat
Usm
Přesně, údajně bezvýznamný turnaj, kde se hraje jen o 1500 bodů a skoro 4 mil USD pro vítěze smile kam se hrabe na antukovou Barcelonu smile
Reagovat
Tennisfan77
Ale je krásné sledovat forehanda jak to zase nezvládá. smile
Reagovat
smazaný uživatel
A o tom to je. Hrá sa tam o 1500b a peniaze. A to je všetko :)

O nesmrteľnosť sa hrá na úplne inom poli. smile
Reagovat
Amputace
Již není potřeba další titul z GS, neboť Novak vyhrál TM. Nová rovnice.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Tel Aviv bol rozhodujúcim jazýčkom na váhach, taktiež.
Reagovat
Nola
bola dolezita, tak ako ta Rafova pred AO, kedze nemohol nikde hrat, a ver, ci never, tento rok porazil viac hracov prvej desiatky ako Rafa, vyhrat TM, kde startuju najlepsi hraci sezony, byva niekedy tazsie ako ziskat GS, tam nemusis stretnut ani jedneho..... GS je turnaj, kde mozes otacat z 0:2, co ti najlepsi vedia,ale na TM si uz prehral smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, hej. Býva niekedy, Ale inokedy, väčšinou, poťažmo vždy, je náročnejšie vyhrať GS. Práve preto platí, že je xy víťazov, ktorí uhaluzili TM, ale uhaluziť GS nelze :)
Reagovat
Tennisfan77
Takže titul federera z RG neni haluz? Dneska jsi psal ze ano.

Dal sis už prášek?
Reagovat
Nola
uhaluzit :D , vsak ked je take jednoduche, preco to uz Rafa neuhaluzil, ako ti haluzaci pred nim ?
Reagovat
smazaný uživatel
No TM vyhrali Zverev, Dimitrov, Tsitsipas, dokonca Cibulková :D

Kto z nich vyhral GS?..
Reagovat
Nola
Zverev aj Tsitsipas hrali finale, rovnako ako Dominika, ale u panov sa zrejme este nestalo aby vyhral hrac, s jedinym vitazstvom v skupine, jedinou vynimkou je Grigor, ktory vytazil z neucasti Novaka a Murrayho..... Goffin mu odstranil dvoch Goatov, ale ten rok hral velmi slusne
Reagovat
Tweener
Nadal, Vavrinka, del Potro, čilič, medveděv, thiem - vyhráli GS, kdo z nich vyhrál TM?
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev?...Alebo ho nevyhral?...vidíš, ani neviem, lebo ma to nezaujíma.

Každopádne, víťazov TM, ktorí nevyhrali GS bude viac, než to platí naopak. Už len fakt, že GS vyhrávala od roku 2005 v 80-90% prípadoch veľká štvorka hovorí za všetko. Kdežto TM vyhralo za posledných 5 rokov snáď 5 hráčov.
Reagovat
HolyMotors
Podobně jako US open.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo je 25% Grandslamov.

Čiže v 75%, alebo inými slovami, v zásade platí, čo som napísal.
Reagovat
Tweener
Tak to si nejsem jistý, už jen proto , že GS jsou 4 v roce,ale nechce se mi to hledat, posledních 5 vítězů mimo BIG 3(4) hravě kompenzují jména, co jsem psal
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, dobrý point.

Tak tým pádom, že sú GS štyri by sa celkový podiel víťazov mal znížiť alikvotne k počtu TM.

GS vyhrával Nadal, DJokovič, Federer, Wawrinka, Cilic, Delpo, Thiem, Alcaraz. Poslední dvaja sú dosť špecifickí, ale budiš.

Víťazov TM pri všetkej úcte neevidujem, ale pocitovo Federer, Djokovic, Murray, Zverev, Medvedev, Dimitrov, Tsitsipas, Goffin?, Davydenko?
Reagovat
HolyMotors
GS vyhráli hráči jako Thomas Johansson nebo Marcelo Rios. Kdo z nich vyhrál TM?
Reagovat
smazaný uživatel
Kamoško, toto je už slovíčkarenie.

Kozoroh je super na štatistiky, určite sa dajú nájsť čísla, ktoré potvrdia, alebo vyvrátia teóriu, že víťazi TM v zásade nevyhrávajú GS vo väčšej miere, než víťazi GS nevyhrávajú TM.

Je zrejmé, že nájdeme výnimky, ale pointa je myslím jasná. Minimálne, čo sa posledných 17-18 rokov týka, mám silný pocit, že tomu tak bude. Naozaj je náročnejšie vyhrať GS, než TM vo všeobecnosti, o tom je zbytočné diskutovať, ak si niekto myslí opak, budiš.
Reagovat
HolyMotors
Nemyslím si opak, ale myslím si, že automaticky neplatí, že vždy musí být náročnější vyhrát GS než TM, jak jsi výše napsal.
Reagovat
Amputace
Rafovi právě chyběla ta haluz ;)
Reagovat
turista
Nechyběla. Všichni i ti z Big 3 někdy zahaluzili.
Reagovat
baba
Gratulace!!!Za mě ještě jeden titul z AO a začnu fandit mladším. Ruud je mi moc sympatický, ale nevím, něco mu zatím chybí ...
Reagovat
Roger_Federer
Ty si dnes pil?
Ze mas takovy zachvat po x letech?;)
Reagovat
Amputace
Nepil, ale pil bych :D
Reagovat
Amputace
Kdyby Nadal třetinu kariéry nelaboroval se zraněními, má dnes minimálně 25 GS... Všechna čest Novakovi, ale ti jeho fanoušci (jestliže už nějaké má) jsou neskutečné plačky. Odpočinutý Djokovič vyhraje ke konci roku pár turnajů proti soupeřům vyšťaveným po celoročním hraní, vyhraje Wimbledon proti nulové konkurenci a tady se z něj dělá oběť, které byly ukradeny prakticky 2 jasné GS. Byste se mohli taky trošinku vzpamatovat a mít nějaký respekt také k jeho soupeřům. Nebo si někdo z vás skutečně myslí, že Djokovič by to měl proti takovému Medvěděvovi na AO tutově jisté? Pokud ano, asi jste sem odněkud spadli.
Reagovat
Nola
boze, som myslela, ze aspon ty si pri Forehandovi a jeho alter egu jeden z tych normalnejsich, kto nema uctu k superom? to vas fanklub je tym znamy a vies ako sa hovori, ake pozicaj, take vrat, pozametajte si pred vlastnym prahom
Reagovat
Amputace
Psát, že mu byly ukradeny 2 GS, to je jasný projev neúcty k soupeřům. V podstatě se tím říká, že ti, co vyhráli, by nevyhráli, kdyby startoval Djokovič.
Reagovat
Nola
radsej som tu nepisala, stacilo mi citat FH, ako mal Novak prehrat s Medvedom a Fritzom, asi zabudol na rok 2019, kedy Medved viedol nad Rafom 5:1 v tretom a prehral.... dalsie perly radsej nejdem spominat, ale ta tvoja o neexistujucich fanusikov, bola ceresnicka, vsetci sme Srbi, na to nezabudni nabuduce.....
ja som nepisala nic, ze by mal viac titulov, venuj to tym, ktori to pisali a nezovseobecnuj
Reagovat
Amputace
Neexistující fanoušci?

Zevšeobecňování?

Komentuji jev, který se tady v průběhu roku pravidelně objevoval ze strany mnoha Djokofans. Jestli také od tebe, nebo ne, je mi popravdě jedno.
Reagovat
Tweener
Hoď se do klidu, respekt k Nadalovi samozřejmě máme, na druhou stranu, pokusný Djoko v Australii hrál, Rafa by titul nebral a neměl by tak 2 GS z každého povrchu, to by mu už zůstalo , stejně jako TM, zapovězeno.
Reagovat
Amputace
Co ty můžeš vědět? Třeba by na sebe v Austrálii vůbec nenarazili, třeba by Djokovič s někým vyletěl už v osmifinále, třeba by raketou rozmlátil hlavu podavačce a dostal ban - nevíš, co by se stalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej no, a pokial by sa Rafa neodhlasil z RG16; Novak by nemal kalendárny GS.

Pri absencii titulu z RG, by semifinále RG2021 s Nadalom pod tlakom nevyhral.

Je to úplne rovnaká premisa "Ak by jeden startoval, druhy by nevyhral"; ktorá vychádza z nejakého stereotypu. Obaja si rozhodne nemaju čo vyčítat, naopak Nadal je ten, čo vynechal 10-12 GS, co je násobne viac, oproti 3-4, ktore vynechal v kariere Djokovic.
Reagovat
Kozoroh
Často říkáš, každý zápas je jiný. Já k tomu dodávám, každý ročník jakéhokoliv turnaje je jiný, má odlišnou dynamiku. Rafa na RG 2016 byl v pozici, kdy GS titul nezískal 2 roky, zatímco na RG 2022 měl v zádech vyhrané AO. Jak říkám, nesrovnatelné situace. A úplný BS je dávat na roveň zranění s politickými zákazy zdravých fit sportovců.
Reagovat
turista
Jistěže ano. Podmínky byly rozdílné v různých situacích bojů o ty GS mezi nimi. Djokovič má 2xGS, Nadal taky 2xGS a Federer 103 titulů. Nikdo jim to už nemůže sebrat. Je to už historie. Bylo by ale fajn, kdyby byl Connors v těch tabulkách odsunut na 2. nebo na 3. místo když za jeho překonáním Federer nešel.
Reagovat
smazaný uživatel
A na RG17 bol tri roky bez vyhraného GS a bol to jeho najdominantnejší ročník..Asi tolko k tvojej hypotéze.

Vyhraný turnaj v januári na harde ma velmi malý vplyv na júnovú formu na antuke. Nadal na RG2022 isiel s nulovou formou a minimom zapasov na antuke a titul na RG aj tak presvedčivo vyhral so skalpom Djokovica. Tento rok raz a navzdy potvrdil, ze akekolvek podcenovanie Nadala na RG je uplne scestné, vyhral by aj RG 2016.
Reagovat
Ondrej2280
Nebyt zraneni,mal by tam 100% bilanciu.
Reagovat
Roger_Federer
Sory, je me to celkem fuk, ale realne, letos nedostal 2x možnost startovat na 2GR..fakta.
Castecne si tato muze sam.
Reagovat
Amputace
To jistě. Reálně však není nic pravdivého na tvrzení, že mu byly ukradeny 2 GS. Byly mu ukradeny tak nanejvýš 2 účasti na GS. A to se dá ještě hodně diskutovat, do jaké míry mu byly ukradeny a do jaké míry šlo o jeho vlastní chybu.
Reagovat
Kozoroh
V prvním setu pro Novaka nebylo snadné čelit Casperově hře, od baseline měl Casper dokonce lehce navrch, ale Djoker to kompenzoval skvěle fungujícím servisem, v první sadě nastřílel 6 es + další přímé body z podání. Využil Casperova zaváhání za stavu 6:5, což Novaka povzbudilo a druhá sada se už jela podle No1eho not.

No1e 6. triumfem na TM vyrovnal rekord Fedexe a zároveň vyrovnal počet míst, kde Roger triumfoval - oba vyhráli TM v Londýně a Šanghaji, Roger v Houstonu a No1e nyní v Turíně.

Djoker rovněž letos dosáhl ATP titulů ve všech kategoriích ATP okruhu: Grand Slam (Wimbledon), TM (Turín), Masters (Řím), 500 (Astana) a 250 (Tel Aviv). Pozoruhodný úspěch, který Djoker v letošní sezóně získal navzdory tomu, že část turnajů nemohl odehrát.
Reagovat
Orgasmator
smilesmile
Reagovat
Usm
Paradoxní na tom všem je to, že na extra rychlém povrchu by měl mít obranář Djokovič nejmenší šanci. A ejhle, i tady dokáže vítězit. Podle mě povrchově jasně nejuniverzálnější hráč všech dob
Reagovat
smazaný uživatel
Hej. Ale nedokazuje to, kedze má rovnaké dva karierne GS, ako antukár Nadal.
Reagovat
Usm
Jo ten tvůj Rafa nekde zapomněl ještě 2x komplet sadu atp1000 a turnaj mistrůsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Hej no, ale to sú turnaje druhej kategórie.

Od najkomplexnejšieho hráča histórie by som očakával, že sa dokáže osamostatniť na tom najprestížnejšom poli, o ktorom nemusíme diskutovať.
Reagovat
Usm
Turnaj druhé kategorie s nejvyšším prize noney při vítěze v historii tenisu...takovej Challenger no:)
Reagovat
Martan1
Djok vyhrál protože má dokonalej return. A podání má taky výborný. Kdo s ním chce vyhrát, nemůže si s ním pinkat a čekat že Novak zkazí.I on často zkazí, ale soupeř vždycky víckrát. Musí útočit a rozbít ho od sítě, no ale k tomu se nikdo nedostane, čím rychlejší povrch, tím větší mašina Novak je. Casper dneska na podání nevyrovnanej a pak jen vracel do míst kde stál Novak, no a výsledek tomu odpovídá. Hráče s takovým skoro bezchybným returnem může porazit jen někdo kdo má bezchybný podání a takovej tady mezi mladýma není. Takovej nějakej mladej Sampras. Anebo na antuce pak Rafa, ale tam je to o liftovanejch úderech. Po včerejšku jsem Casperovi dost věřil, ale dneska po konci prvního setu už ne.
Reagovat
Orgasmator
Dle statistiky hodnocení kvality úderů, měl nejdominantnější forehand, který se blížil ideální 10 smile

https://twitter.com/i/web/status/1593918768769822725

V kombinaci s nejlepším returnem, který samozřejmě nebyl tak účinný na tomto superrychlém povrchu, není pochyb, že Novak je nejkomplexnější hráč, který tenis nabízí smile
Reagovat
Tweener
Jednoznačný Goat! A nebejt paradoxni situace na okruhu, jasná jednička na konci roku, kterou mu sebral covid, jinak by měl 23 GS, rafa 21, další týdny v čele žebříčku, další 2-3 tituly ATP 500-1000 atd., příští rok to navzdory osudu a vedení ATP dožene
Reagovat
Amputace
Kde pořád chodíte na těch 23 GS? 22 budiž, ale jak mu covid zabránil v zisku 23?
Reagovat
Amputace
Jo, takhle... AO i US automatické tituly :D Soráč, moje chyba :D
Reagovat
Roger_Federer
Letos nedmel na 2 Granslemi, je to malo?
Reagovat
Amputace
Nedmel? Neznám.
Reagovat
Tweener
2x US Open, jednou nesmyslná diskvalifikace, jednou zákaz a do třetice, kdyby vynechal OH, možná by dal i Medvěda, ale chtěl hold napodobit Grafovou, to byla velká chyba
Reagovat
Amputace
:DDD Tam jako počítáš i tu diskvalifikaci, jo? Tak to už je moc... Ano, máš pravdu, byla vskutku naprosto nesmyslná. A jistě, kdyby vynechal OH, dal by určitě i Medvěděva, který proti němu v prvním setu toho finále vyhrál 99% míčů po prvním servisu a celkově mu naložil 3:0 na sety :D

Takže máš špatné počty. Nebýt vesmírné konstelace nastaveny tak přísně proti Novakovi, měl by dnes 25 GS (3xUS, 1xAO). Nebo možná i 26, protože jsem se tady už dočetl i to, že kdyby byl pořádně rozehraný, Nadala by na RG určitě porazil :D
Reagovat
paddy
Reagovat
Patik
To je darmo.. sú dobrí tenisti sú finalisti sú víťazi aj šampióni potom chvíľu nic a potom je Djokovic..ak si toto prenesie do ďalšej sezóny a pridá ešte niečo navyše tak budúcu sezónu dovidenia.. Zase 3 4 GS post jednotky s pánom Bohom..
Reagovat
NoletheBest
smile
Reagovat
ipko
zas tak dobre nehral, ale stačilo mu to a najmä včera, ak by v semifinále bol Felix miesto Taylora, tak by podľa mňa titul nezískal.. to už sa nedozvieme, ale Novak na mňa určite nepôsobi nezastaviteľnesmile
Reagovat
Patik
Posledné zápasy hral trosku divne ale je vidieť že keď sa do toho oprie a chce tak není o com.
Reagovat
Nola
super vitazstvo, chlapa, ktory nema ziadnych fanusikov.....
Casper hral dobre, ale ked Novak zautocil, behal po kurte a nestihal, dnes velka aktivita, Casper ma super servis, necitatelny, s nizkym nadhodom, ten ho drzal v hre
Reagovat
jackiec
Takže žádná změna se nekoná, 4 z 5 nejdůležitějších titulů sezóny mají 35 a 36letí fotři, celá next gen je k smíchu, nemají na to hlavu ani formu, nedej bože aby se jim to sešlo najednou???????? nevidím změnu ani v roce 2023, myslím že Djokonadal udělají opět 3 GS.
Reagovat
panzer.dragon
ten nadal bude otázka.. djok pojede
Reagovat
jackiec
Podle mě má nadal šanci už jen v Paříži.
Reagovat
mendrit
Jen Nadal to bude mít ještě o chlup složitější. Buď nerozehraný,nebo příliš moc ostrých zápasů než dojde na finále,
Reagovat
turista
Pokud bude Novak rozehraný tak vyhraje i na RG. Věk dohání oba dva. Ale Rafa se 37 lety bude proti Djokerovi se 36 lety v nevýhodě. Tahle zdánlivá maličkost může těsně rozhodnout při jejích velké vyrovnanosti.
Reagovat
panzer.dragon
mít body za wimbl tak je i světová jedničky

Novak je goat

ten třes blbý, ale snad to nějak rozežene
Reagovat
Nola
asi nie, lebo aj Rafa by pripocital 720, on by bol NO1, teraz moze lutovat, ze jeho hlas za nebodovanie ho odsunul na 2. miesto a dnes mohol prist aj o to, fans Nadala by mali podakovat
Reagovat
panzer.dragon
nadalovi by to nestacilo ale Alcarazovi jo
Reagovat
Nola
OK, takze vecna dvojka, ci uz hra Novak, alebo nehrasmile
Reagovat
mendrit
Krása, příští rok, jestli jej pustí na všechny turnaje bude velmi rychlý návrat na post no.1smile
Reagovat
Pe3k
Další velký Federerův rekord dorovnán smile
Co už, aj taký je sport.
Gratulace Djokolandu smile
Reagovat
Usm
A příští rok dost možné dorovná s Federerem i wimledon na 8 titulů
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
NoletheBest
Pure masterclass, je borec smile
Reagovat
Kozoroh
Po dlouhých 7 letech Serbinátor vybojoval titul z TM!!! smilesmilesmile
Reagovat
com
tak snad o nem zas 7 let neuslysime smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist