Djokovič: Nadal mi v pavouku Roland Garros nechybí. Favoritem je Alcaraz

28. 5. 2023, 10:45
Aktuality 11
Z tenisových velikánů posledních let se na Roland Garros představí Novak Djokovič jako jediný a při absenci antukového krále Rafaela Nadala má jedinečnou šanci vylepšit grandslamový rekord. Šestatřicetiletý Srb vtipkoval, že se mu ulevilo, když Nadal není v Paříži, ale zároveň mu vyjádřil velký respekt.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© Profimedia)

"Upřímně řečeno mi nechybí, že není v losu. Nerad ho vidím v pavouku Roland Garros," řekl s úsměvem Djokovič před dnešním začátkem druhého grandslamu sezony. Na tamní antuce se utkali desetkrát, osmkrát vyhrál Nadal. Čtrnáctinásobný šampion z Paříže však letos chybí, protože se nedal dohromady po lednovém zranění kyčle.

Když v půlce května Nadal oznámil, že na French Open nebude, zároveň nastínil další plány. "Když oznámil, že hraje poslední sezonu, měl jsem pocit, že s ním odejde i část mě," přiznal Djokovič. "A začal jsem přemýšlet o své vlastní kariéře. Jak dlouho ještě chci hrát. Bylo to hodně emotivní," přiznal rodák s Bělehradu, jenž má stejně jako Nadal 22 trofejí z grandslamů. A za dva týdny ho může překonat.

"Není tajemstvím, že to je hlavní důvod, proč ještě hraju. Chci překonávat rekordy a zapisovat se do historie. To je nesmírně motivující a inspirativní," řekl.

Při Nadalově absenci považuje za hlavního rivala jeho krajana Carlose Alcaraze. "Je světovou jedničkou a v této sezoně vyhrál na antuce velké tituly. V tuto chvíli je určitě největším favoritem. Bez ohledu na to, že má jeden grandslamový titul a já dvaadvacet," dodal Djokovič.

Cestu za dalším zahájí třetí hráč světového žebříčku v pondělí proti americkému outsiderovi Aleksandaru Kovacevicovi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Patik
Úplne som aj zabudol ze nejaký Nadal existuje..odíde úplne rovnako ako Federer..pomaly postupne.. Podľa mňa nenastúpi ani ďalšiu sezónu..po prvom ostrom turnaji zisti ze už to nejde..Djokovic by ho tu beztak tento rok pravdepodobne sundal..aj keď nikdy neodpisuj Nadala tentokrát sa však dá odpísať. ..nie je to hejt proste prišla ta chvíľa rovnako tak ako to raz prišlo a príde u každého šampióna..roky nezastaví.
Reagovat
Amputace
Ano, zatím vše nasvědčuje tomu, že Novak by letos na antuce sundal téměř každého, včetně Nadala.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
bIbec
Novináři se ptají na Nadala, ale zapomínají, že v pavouku je J1rka!smilesmile

Ten má pochopitelně malinko problémy s motivací v zápase se slabším soupeřem v prvním kole, jak je u něj zvykem.
Reagovat
Marduch
"Když oznámil, že hraje poslední sezonu, měl jsem pocit, že s ním odejde i část mě," přiznal Djokovič." A začal jsem přemýšlet o své vlastní kariéře."
Jj, pakliže se Nadal uz nevrátí, tak jestli Noldu Alcarazové & spol už nepustí k velkým titulům, tak podle mě to může Nolda zabalit docela zanedlouho..
Reagovat
turista
Snad ne. Jistě by rád překonal metu 100 titulů.
Reagovat
NovacekTP
Aryně skvělý zápassmile. Sportu zdar!!!!
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nač ta skromnost.... Kdybys vyhrál minulý rok AO 2022 (jakože bys ho vyhrál), tak by si proti tobě Nadal ani neškrtnul na FO.... I v tom loňském čtvrtfinále jsi mu vítězství daroval svými chybami, které pramenily z psychického tlaku, který vznikl, když při tvé neúčasti Dopal nezaslouženě vyhrál AO 2022. Oproti FO 2021 se na FO 2022 zásadně zhoršil Novak, Nadal hrál stále tu svou stejnou upocenou bídu jako v roce 2021. Zápasy jsou vždy o Djokovicovi a o tom,jak se vyspí.smile

smile
Reagovat
Ereinion
sry, ale na RG ty zápasy byly vždy o tom, jak se vyspí Nadal...viz třeba RG 2020, kde byl naprosto nehratelnej ve finále...o rok později pak hrál o dost hůř, takže Nole toho mohl využít
Reagovat
turista
Novak zase hrál mizerně ve finále 2020. Nadal byl hratelný.
Reagovat
Ereinion
ten den hratelnej fakt nebyl...i Djokovič po finále říkal, že Nadal ho svým levelem hodně překvapil
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist