Djokovič: Po finále jsem se emociálně složil. Byla to výjimečná cesta

30. 1. 2023, 11:15
Rozhovory 79
Novak Djokovič označil jubilejní 10. titul na Australian Open za pravděpodobně největší vítězství v kariéře. Srbský tenista se po triumfu nad Řekem Stefanosem Tsitsipasem (6-3 7-6 7-6) vrátil nejen na post světové jedničky a vyrovnal 22. grandslamovým titulem rekordmana Rafaela Nadala, završil také rok po vyhoštění z Austrálie cestu, na níž překonal řadu překážek. Poté co během turnaje řešil zranění stehna, reakce provokatérů i absenci otce v hledišti, neudržel po finále slzy a na tiskové konferenci přiznal, že se psychicky sesypal.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

"Když jsem dorazil do boxu, prostě jsem se emocionálně složil. I proto jsem při objetí s matkou a bratrem plakal. Do té doby jsem si nedovolil, aby mě cokoli vykolejilo. Ať už to bylo zranění nebo další věci mimo hřiště. Vyžadovalo to obrovskou mentální energii, abych se soustředil na přítomnost a bral věci ze dne na den. Na konci přišla velká úleva a uvolnění emocí. Byla to dlouhá cesta, ale byla výjimečná," řekl Djokovič.

Po odehrání posledního míčku ukázal Djokovič prstem na hlavu, pak na srdce a po gratulaci od Tsitsipase se vydal do boxů. Dojetí netajil ani během pozápasového rozhovoru.

"Musím říct, že to byl asi nejnáročnější turnaj, jaký jsem v životě odehrál. Vloni jsem tu nebyl a letos jsem se na něj vrátil.. Vzhledem k okolnostem je to pravděpodobně mé největší vítězství v životě," uvedl hráč, který do turnaje vstupoval jako nasazená čtyřka.

Ivaničevič: 97 procent hráčů by se odhlásilo
Když měl jeho trenér Goran Ivaniševič vzpomínat na zranění stehna, které Djokoviče nejvíce limitovalo ve 3. kole v duelu s Bulharem Grigorem Dimitrovem, prohlásil, že 97 procent hráčů by se po podobných výsledcích magnetické rezonance z turnaje odhlásilo.

"On to ale neudělal. Je z jiného vesmíru. Jeho mozek funguje jinak," pronesl Ivaniševič. "Dal do toho vše. Absolvoval 77 terapií denně a každý den byl lepší a lepší. Tohle jsem nečekal," doplnil Ivaniševič.

Další nepříjemnosti přišly po čtvrtfinále s Andrejem Rubljovem, kdy jeho otec Srdjan pózoval s fanoušky vyjadřujícími podporu Rusku a prezidentovi Vladimiru Putinovi.

"Doufal jsem, že se to uklidní, ale bohužel se to nestalo. Shodli jsme se proto, že bude nejlepší, když na finále nedorazí. Bolí mě to, protože to byl výjimečný okamžik, který se nemusí opakovat. Sám mi ale řekl, že je hlavní, abych se cítil dobře na kurtu. A když to znamená, že na zápas nepřijde, tak nepřijde. Udělal to pro mě," uvedl Djokovič.

Po čtvrtém triumfu na Australian Open za sebou a 28. vítězství v Melbourne v řadě pětatřicetiletý rodák z Bělehradu věří, že může dál posouvat historické milníky.

"Není pochyb o tom, že v této fázi kariéry jsou mou největší motivací grandslamy. Nevím, kolika se jich ještě zúčastním a kolik let ještě budu hrát. Záleží nejen na zdraví, ale také na podpoře těch, které mám nejraději. Věřím však, že mám ještě nějaký čas před sebou. Uvidíme, jak daleko dojdeme," dodal Djokovič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

79
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Ivaniševič: Dimitrov hrál špatně, Novak se ten den nemohl ani pohnout.

To, co Novak dokázal, je obrovské, neuvěřitelné. Čiliče jsem trénoval už dříve, ale když pracujete s někým, jako je Novak, je všechno jiné. Není zde prostor pro chybu, musíte si uvědomit mnoho věcí a 24 hodin z každého dne, kdy jsme zde žili, jsme byli nervózní. Je úžasné vidět, kolik věcí se pokazí, ale on vždy najde řešení, řekl předtím, než otevřeněji promluvil o zranění svého svěřence. Stále nemohu uvěřit tomu, co dokázal. Došlo k menšímu zranění, ale pak to bylo horší a horší. Každý den měl "37 000" lékařských vyšetření, aby se pokusil uzdravit, myslím, že v tomto ročníku strávil v autě víc času než ve všech předchozích, když jezdil z jednoho místa na druhé," zamýšlí se.

Úsilí celého týmu zahrnovalo i cestu lékařky ze Srbska, aby mohla s Djokovičem během turnaje pracovat.
Bylo šílené zařizovat víza, letenky a vše potřebné pro doktorku Marijanu, která se zasloužila o toto uzdravení. Kdybyste mi řekli, že vyhraje tento titul, nevěřil bych tomu, říká Goran.

V prvních dvou kolech jsme byli optimističtí, protože jsme věděli, že soupeři jsou snadní, ale Dimitrov?

Hrál prostě špatně, nehrál zápas vubec dobre takticky. Ten den se Novak nedokázal ani pohnout a při každém fiftynu hledal winnery na druhém nebo třetím úderu. Toho zápasu jsem se hodně bál, protože Grigor je vždycky nebezpečný soupeř, ale chyboval a podal Djokovi pomocnou ruku. Od té doby byla Djokovičova úroveň velkolepá, řekl Ivaniševič.

https://www.puntodebreak.com/2023/01/31/ivanisevic-dimitrov-jugo-manera-incorrecta-dia-novak-no-podia-moverse

***
Takže Dimitrov se také zasloužil o 22. titul... měli by mu skládat jiní hráči také gratulace, obzvlášť Fedex s Nadalem :)))
Reagovat
Marduch
Na rozdíl od Nenada, "best looking guy on Tour" podržel:D smile
Reagovat
Marduch
smile samozrejme:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Spíš se potvrzuje, že Dimitrov je skvělý hráč bez killer instinktu, o kterém často hovoří nejen BigMac jako o něčem, bez čeho nevyhraješ velké zápasy.

Dále se potvrzuje, že častí vítězové GS se dostanou do kosmických finančních možností, které mimo B3, nebo pár ještě hráčů jsou prostě jiným nedostupné, tzn. zbytek hráčů, krom Nadala, Djoka, Gulbise, Sinnera, Tsitsipase by bylo de facto mimo hru... spíš bez šance, a na možnosti Nadala a Djoka myslím mohou zatím zapomenou všichni ostatní....:)))
Aneb znáš to, když máš za sebou plno lidí a možnosti, už jen to ti dává mentální sílu...mnohem větší než jak si sám...nebo s hrstkou možností...
Souhlasím s názorem sportovních novinářu Punto de Break, že rozdíly mezi Nadalem, Fedexem, Djokem se během pár let až drasticky prohloubily, a nejen díky hře, ale také možnostem přípravy, regenerace atd. atd.
Také souhlasím s tím, že to je neřešitelné, a tu převahu budou mít dokud nepřestanou hrát, kdy už bude evidentní, že už nepomůže nic, viz. Fedex, který po operaci už neměl ani motivaci se s tím babrat dále v tom věku, ikdyž možnosti má určitě kosmicky nadstandartní...vs. jiní hráči, viz jeho návrat 2017.

Určitě španělé nechtěli odebrat B3 vyjímečnost, ale poukázali podle mne na zajímavý aspekt střetu hráče B3 vs. hráč, jehož box a možnosti spíš připomínají vesničana v NY...nebo Las Vegas:)))

Také se potvrsilo, že zraněni hvězd jsou mnohem více exponované, než jiných hráčů, kteří si procházejí podobným furt... nikoho nezajímá zranění Pelly prostě, nebo že se sesypal na kurtu atd...

Zachovej prostě chladný rozum s tím Nadalem.:)))
Měl jiný problém který ho diskvalifikoval na pár týdnů i s jeho kosmickýma možnostma.
Reagovat
Marduch
kuš s Nadalem, to byla replika z onehdá z prohrané čtyřhry tuším v DC, po které se Djoker vyjádřil o podílu kolegy Nenada Zimonjiče na výsledku:))
Reagovat
Vlk-v-trave
:DDD
Reagovat
Krisboy
S tím Dimitrovem má pravdu, přecedo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivanisevic na staré kolená vzplanul skoro az otcovskou láskou k svojej ratolesti.

On má tendenciu neúmerne preháňať v zmysle
99% Novak = Nemože sa ani pohnúť.

Ťažko potom tohto človeka brať vážne, posobi nekompetentne s výrazne pošramotenou kredibilitou.
Reagovat
Pe3k
Goran je tenisová legenda a trenér Djokovice z toho vyplývá, že jeho názor má hodnotu, na rozdíl od toho tvého třeba...
Reagovat
Marduch
Už se na tý hloupý hlášce Gorana z RG2020 přestaň točit, 5x vyluhovaný čaj už taky za moc nestojí..
Reagovat
smazaný uživatel
Počkaj, počkaj..

Aka hláška z RG2020?...

Si si istý, že si si poriadne prečítal príspevok, na ktorý reaguješ a porozumel si mu?..
Reagovat
smazaný uživatel
Po RG 2022, trufam si povedat mal Nadal tak 60% šancu, ze tieto dlhoveké, pre fanúšika do značnej miery už únavné Goat preteky v rámci zisku GS rekordu nakloní na svoju stranu.

Dnes je situácia iná. Djokovic je o rok mladsi, o 5 rokov zdravší a všetko vyzerá byť ložené v jeho prospech.

Fanusikov Nadala drží v nádeji už len spomienkový sentimentalizmus, kedy bol Nadal uz v historii viackrat odpisovaný a vždy sa z toho dokázal vyhrabať, za 5 min 12, kedy ho uz Djokovic doťahoval.

Naopak Novak po 9-12 mes. dominancii už viackrat postupne z výkonnosti uberal, až sa sám dostal do krízy.

Nadal uz kazdy dalsi GS absolvuje/dokončí ako 37r, Djokovic ako 36r. Definitivne ide do tuhého. Od júna 2023 do septembra sa v krátkom čase odohrajú 3 GS, ktoré sú pre Djokovica kľúčové, no pre Nadala ultimátne sakramentsky super kľúčové.

Rafa je v januári 2023 dole, psychicky, fyzicky, aj gratulácia Novakovi bola strohá, vyslovene nasilu zo slušnosti. Ak sa však má pokúsiť o posledný nádych, antuková sezóna je dnes jediná, ktorá mu može podať pomocnú ruku a trochu zamiešať kartami.

Ako hovorí legendárny Micky Goldmil onehdá Rockymu Balboa..Ešte jedno kolo priatelia, ešte jedno kolo. Tak vstávaj El Matador..:)
Reagovat
Pe3k
"Naopak Novak po 9-12 mes. dominancii už viackrat postupne z výkonnosti uberal, až sa sám dostal do krízy"

Můžeš uvést příklad?
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pocit, ze po RG 16 pokračoval v rovnakom duchu ako 9-12 mes predtym?..

Alebo po AO12?..Pripadne po AO19?
Reagovat
Paixx
2012, 2017, 2019

jen tak namátkou co se mi vybavilo z hlavy
Reagovat
Pe3k
Jasně no úroveň co dosáhl v roce 2011 nebo potom v roce 2015-16 se udržet dlouhodobě nedá. 2011 byl Nadal v životní formě, zdravý, mladý a natěšený z minulé sezony 2010 kdy získal 3 gs a kariérní gs a i tak ho Djokovic trhal na hadry a to i na antuce, kde s ním Nadal neuhrál ani set, jediný Federer ho dokázal na RG porazit a to v momentě kdy bylo semi RG neměl Novak ještě ani 1 prohru...A pak v sezoně 2015-16 byl tak dominantní že měl 16 950 bodů (srovnej to s čím vedl žebříček Alkaraz...).
Reagovat
Paixx
Hezký, škoda že to co si napsal absolutně nesouvisí s vláknem smile
Ale chápu, že si to musel prostě dát všem vědět
Reagovat
Pe3k
Jak to myslíš nesouvisí? Napsal jsem, že se tak vysoká úroveň nedá udržet a trochu jsem to rozepsal.
Reagovat
panzer.dragon
mě přijde divný to množství proher, když začnu wimblem 2022 tak má 9! proher a jen 6 výher, to je divný
Reagovat
smazaný uživatel
Od šiesteho septembra, čiže za posledného zhruba pol roka odohral 7 zápasov, nikdy nie viac ako 3 v sérii. To je proste málo na dostanie sa do akéhokoľvek tempa.

Pozri sa ako začínal minulý rok na antuke po zranení. Skoré vypadnutie v Madride aj v Ríme, až v Paríži, keď odohral 7 za sebou idúcich zápasov sa dostal na nejakú výkonnosť.

Nehovoriac o tom, že za posledných 10 mesiacov prichádza tretia 6-8 týždňová pauza zapríčinená zranením, je to z veľkej časti aj obyčajný pech. Potrebuje byť zdravý, hrávať, vyhrávať zápasy a získavať opätovne stratenú sebadôveru.
Reagovat
Davor1
RG bude najzaujímavejší GS za posledné roky. Nadal má poslednú šancu a urobí pre to všetko, Djokovič ho bude chcieť definitívne doraziť, tretí raz skompletovať GS a definitívne ukončiť všetky dohady. A kľudne to môže vyhrať aj nejaký Alcaraz alebo Tsitsipas, stále je to antukový GS a antuka je ich najlepší povrch.
Reagovat
Pe3k
Každý rok se píše, že má Nadal poslední šanci, řekl bych tak posledních 5 let. Příští rok zas všichni budou psát to samé, dokud Nadal neskončí.
Reagovat
Ereinion
teď je to ale zároveň poslední šance nějak zdramatizovat tu Slam Race...pokud nevyhraje RG (a speciálně pokud vyhraje Djokovič), tak je asi hotovo
Reagovat
Vlk-v-trave
První kola GS jsou vždy zajímavá:)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to našponované skrz ten stav 22:22. Ale ako vravíš, RG je poslednými rokmi top GS, keďže tam budú určite mútiť vodu Alcaraz, Tsitsipas, Zverev a ďalší. Vôbec nie je isté, že k súboju Djokovica s Nadalom príde, opäť veľa napovie žreb.

S tou poslednou šancou by som si nebol istý, ak Nadal zostane ako tak fyzicky pokope, určite bude chcieť hrať OH 2024, a tým pádom aj RG 2024. Môže tam uspieť ako hráč druhej desiatky, podobne ako Sampras pri svojom rozlúčkovom majore, kedy sa s ním už nerátalo.
Reagovat
Ondrej2280
Toto Rafovi naopak vyhovuje , da sa fyzicky dokopy a na jar pride fyzicky pripraveny.
To co spravil minuly rok bol nezmysel ked hral acapulco ,indian wells a podobne nezmysly.

Takze nebudme maloverni:)Rafa pride na RG 23 ako kral a ako kral aj zoberie pohar ,ako vzdy :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Není maloverný...len...
už disciplinovaně a poctivě trénuje: spomienkový sentimentalizmus:)
Reagovat
Usm
Acapulco nesmysl je, ale považovat za nesmysl Indian Wells, kterému se říká neoficiální pátý grandslam?smile
Reagovat
Tennisfan77
Je zajímavé, jak se ty jednotlivé statistiky mění a s nimi se mění i jejich důležitost. Turnaje jako IW, Miami, Paříž, Cincinnati, Toronto, jsou pro 90% hráčů splněným snem, v GOAT race se jim ukládá stejná váha, jako Bastadu.

Právě BIG3 může za to, že se upírá pozornost jenom na GS, přičemž v globále je tam tolik proměnných.

To je jeden z důvodů, proč po BI3 prostě bude taky dobře, každý velký turnaj je dobrý turnaj. Otázkou budou finance a vliv tenisu jako takového, protože co si budem, s Federerem odešla jedna vlna fans, s Nadalem odejde druhá a s Djokovičem třetí. Asi nikdo nebude mít takový globální apel a jsem zvědavý, jak se budou jednotlivé turnaje financovat. Jestli AO mělo už letos finanční potíže (viz.komentář p.Jiráska v jednom z vláken) že museli po absenci Kyrgiose cpát Djokoviče v každém zápase do večerního programu, tak netuším, co se bude dít, když nebude Djokovič ani Nadal.
Reagovat
jackiec
Nestane se vůbec nic, žádný hráč není důležitější než turnaj se stoletou historií a tenisový život pojede dál ať už skončil Laver, Borg, Connors, Edberg, Sampras, Agassi, Federer... Hráči přicházejí a odcházejí ale Australian Open tu bude pořád i kdyby pod jiným názvem někde v Číně.
Reagovat
smazaný uživatel
S tymto úplne suhlasim. Za Agassiho a Samprasa mali GS taktiež samozrejme svoje výsostné postavenie, ale iné turnaje mali bezosporu väčšiu prestíž.

Mozno to je aj tym, ze finále Masters (aspon niektore) sa hralo na 3 vitazné sety, to je jedna vec a druhá, že turnajov ATP1000 je proste príliš. Madrid/Rim a CanadaOpen/Cincci sa dokonca hrali nezmyselne v rychlom slede. Nikto nemoze cakat od 36r legendarnych veteránov, ze si tam pojdu nohy dolámat.

V roku 2023 bude Rim a Madrid prvykrat 10 dňovy turnaj, nic to vsak nemení na tom, ze turnajov tohto typu je nadbytok, bohuzial ATP potrebuje generovat zisk a tak ich cpe tak histo, ako sa dá.
Reagovat
jackiec
A hlavně že padl na AO historický rekord v návštěvnosti, takže nemyslím že ani v budoucnu nebude zájem o tenis, hráči přicházejí a odcházejí, tak to bylo a vždy bude...a za 10 let si už tady v komentech nikdo na big3 ani nevzpomene, je to smutné ale to je život.
Reagovat
Ondrej2280
samozrejme, ze to bol nezmysel, Rafa ale tak nejak dostal nejake zastretie mysle a chcel vyhravat vsetko v rade, a skoncilo to zranenim na IW. On nehra o IW ale o GS trofeje, kolkokrat vyhral IW- to nikoho nezaujima.Pre neho je priorita po AO , byt ready na antukovu sezonu a nie sa pocas nej liecit z nejakeho zranenia , ktore si zapricinil tym, ze hral betony ako sialeny od Melbourne po IW...za mna uplny nezmysel v sezone 22
Reagovat
Marduch
Po nejspis nečekanem titulu z AO byl v rauši a chtěl tu vlnu prostě zúročit. Nejen GS tituly se pocitají, plus body.
Reagovat
Ondrej2280
To hej, ale v tomto pripade je dost skuseny borec a ma okolo seba aj tim ludi, takze pokial si stanovim prioritu tak musim zamerat pozornost a pripravu prave na to. Za mna, proste to riskol, kedze mu to brutalne islo...a bola to chyba, riziko moze byt ale len do istej miery.
Reagovat
Ereinion
Na RG by se mi líbilo finále Nadal - Djokovič, aby to mělo pořádně grády...a doufám právě až ve finále, žádný QF někdy pozdě večer...řekl bych, že tentokrát je Nadal ten, kterej by potřeboval trochu příznivý podmínky
Reagovat
Mayo
1. Novak (GOAT)
2. El Matdor

3. Rogi

Velkolepe preteky týchto velikánov.
Reagovat
Pe3k
Tys tu chyběl smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tá medzera o velkosti palca symbolizuje, aké svetelné roky oddeluju Nadala s Djokovicom od Rogiho?..:)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Mayko, legenda se vrátila. Pověstný svými připo*ranými predikcemi, aby došlo na rezervní psychologií přesně opačný výsledek. smile

Viva la alibismus, blahoslaven budiž alibismus.smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Tak prvy raz s tebou suhlasim:))
Reagovat
panzer.dragon
asi ideální interpretace a ve výsledku fér by bylo djok goat a pak rafa/fed
Reagovat
Nola
nepatri medzi krasavcov na TOUR, ale ma najkrajsie nohy, ktore mu aj zenske mozu zavidiet, ked si ich oholi :D

iba na rozpylenie pre GOAT bavicov smile
Reagovat
Krisboy
https://www.sport.cz/clanek/nazory-komentare-smece-jana-kukala-djokovic-se-zase-zlepsil-rozdil-mezi-muzskym-a-zenskym-tenisem-se-jeste-prohloubil-3943215#dop_ab_variant=865510&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Díky za článeksmile
Kukal má spoustu zkušeností a dobré postřehy.
Tady s ním ovšem v několika věcech nesouhlasím.

Předně, Sebovi nedošly síly, ale obnovil si zranění zápěstí z Adelaide, jestli se tedy zprávy z tisku nerozcházejí s realitou.

A stavět ženský tenis do pozice, kdy ho vlastně hraje průměrná naklonovaná Serena, to mi přijde přehnané. O několika hráčkách s Amazonkou v čele by se to říci dalo, ale ženská špička má naštěstí i zajímavější hráčky. To, že nemají konzistentní formu se tak nějak sešlo...

Náprava hlavy u J2rky ok, u Igy bych to už zpochybnil - tam to myslím přehnali, z Igy udělali robota a duševně ji do pohody nedostali, jen vytloukli klín klínem.

Extempore Srdjana je na samostatnou diskuzi - už se ví, že to byla provokace a není divu, že ji zacílili právě na něj. Spíš bych u toho podtrhl hnus, jaký jsou schopni Rusové poplatní Kremlu vyprodukovat. Měli by je tam zavřít a pak z nich udělat personae non gratae. Hlavně že se tady pár místních proruských trollů každou chvíli rozčiluje, že se na kurty tahá politika. Sem patří ten smajl, co tu chybí.
Reagovat
Marduch
Djokovic played with justified fury against the Australian authorities who banned him for political reasons last year (to justify their draconian lockdown on the whole nation). I hope he brings that same fury to US Open.
Reagovat
woody
asi těžko když ho tam nepustí....
Reagovat
Marduch
Nj to mi nedošlo.
Reagovat
wojtop
Možno v čase USOpen už bude situácia iná - niekedy v polovici apríla (dubna) sa očakáva v USA prehodnotenie súčasných "covid" pravidiel.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pořád to hodně sype, politická podpora je zalobovaná, takže tam ještě setrvačnost bude...
Reagovat
woody
čistě TEORETICKY by mě zajímalo, co by se dělo, kdy se mu podařilo vyhrát RG23 a W23..
Reagovat
Vlk-v-trave
to se ani neptej:D
To by BigMac asi prorazil ochraný val v DC a zavřeliho za výtržnictví...a destabilizaci politické situace,,, ale tohle je daleko, do té doby se to může obrátit všechno o 180 st.
A v dnešní době, se klidně může stát, že žádný USO ani nebude:)))
Reagovat
Tennisfan77
Srší tady emoce po vyhraném GS. Jako vždy se očekává, že daný hráč vyhraje vše v následující sezóně. Djokovič bude favorit ve Wimbledonu, bez diskuze. Všude jinde je konkurence, na FO Alcaraz, Zverev, Rafa a snad Thiem + Tsitsipas. Na USO Medveděv, Tsitsipas, Alcaraz, Zverev snad Thiem, ve Wimbledonu .....nikdo? smile
Reagovat
woody
proto jsem psal teoreticky, ta cesta je dlouhá a trnitá a šance malinkatá, ale stejně mě by ale zajímalo, co by se dělo :-)
Reagovat
annah
Co by se dělo... Nole by byl ještě větší šampión než dnes a všichni bychom mu gratulovali... :-)
Reagovat
woody
Myslel jsem to v kontextu, ze by nebyl vpuštěn do USA aby mel sanci na kalendářní GS.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
A vystřílí při tom Brooksbyho, Sheldona, Paula a ve finále Tiafoe z kurtu.smilesmile

Blahoslaven budiž Mesiáš Nole.smile
Reagovat
Nola
Mesias? to je uz aj na mna privelasmile , bud si tu zo vsetkych strielas, alebo.....
Reagovat
Ondrej2280
Plati ALEBO..:))
Reagovat
RL68
Je to borecsmile...stejne tak Nadal a Federersmile...jsou to vyjmeční sportovcismile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
mendrit
Je skvělé, jak je stále možnost se zlepšovat, když nechybí síla a motivace.
Zaslouženě nejlepším hráčem celé historie.
smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile

Z Big3 jasně nejlepší!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teď tomu tak je.
Nicméně má štěstí, že Roger není o 6let mladší a ne starší než on, protože pak by bylo možná H2H ne 28:23 ale obráceně.
Ovšem tak to v životě a ve sportu chodí, výměna generací a při tom zazáří pár výjimečných a jen záleží jak se časově překrývají.
Reagovat
Krisboy
"by" a "kdyby".... zrovna od tebe bych tohle nečekal.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ber to s rezervou, spíš úvaha, než že bych na tom stavěl nějaké pseudoteoriesmile
Reagovat
Usm
štěstí, že není Roger mladší? A co takhle to vzít opačně, kdy si Roger nahnal ze začátku v h2h náskok, protože byl v ideálním věku a Djokovic ještě rozkoukávající se hráč?smile Ale tady se argumentuje tím, že Roger prohrával, protože byl za zenitemsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
I to je pohled. Ale bohužel se nedozvíme, jak by to bylo, což je trochu škoda. Myslím, že by to byla velká zábava. Ale určitě hodně lidí by zas 20let se stejnými hráči nechtělo smile
Reagovat
Tennisfan77
Federer - Djokovič H2H

2006 - 2009: 9 - 5
2010 - 2015: 9 - 12
2015 - 2020: 4 - 11

Čili do 2015 to bylo 18:17 pro Federera, zlom přišel od 2015 po Djokovičově nástupu do absolutního primu, i tak tam Federer vyhrál 4 zápasy a měl už 34 let+- Nadal ku příkladu na hardu od 2013 nevyhrál s Djokovičem ani set.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hmm, není to úplně směroplatné, ale myslel jsem si, že by to právě statisticky mohlo takhle nějak být.
Reagovat
Tennisfan77
Podle mě je dost, kdyby byli stejně staří, byli by vyrovnání.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to bordel, GOATové by se měli rodit po třech. Cimrman by to myslím viděl stejně. Pak bysme byli ušetřeni takovýchto dohadů.smile
Reagovat
Tennisfan77
Souhlas smile
Reagovat
Patik
No to mi niekto vysvetlite tu H2h od r. 2015 kde uhrali spolu 15 zápasov.. Ked ich uhrali možno 6 z toho 5 Roger prehral..ci ako je to myslene?
Reagovat
Amputace
Federer si nahrabal, když Djokovič s Nadalem ještě nebyli, nebo ještě nebyli v topu, naopak pak doplatil v pozdním věku doplácel na to, že oni v topu jsou. Kdyby byli všichni vrstevníci, Federer by na tom byl více méně podobně (v lepším případě). Co se týče H2H s Nadalem, bylo by to asi dost podobné (přece jen antuka by pořád výrazně překlápěla vzájemnou bilanci v Nadalův prospěch), s Djokovičem by byli určitě vyrovnanější.
Reagovat
Mantra
to si nemyslím, takhle dostával Djokovič na budku, když začínal a Federer zase dostával, když končil, takže vlastně je to uplně jedno. Ano technicky vzato si myslím, že balkánec je nejlepší hráč dosavadní historie tenisu, ale neberu ho jako její největší osobnost, to si myslím, že jsou dalekok větší borci a v tomto ohledu si myslím, že je tak v top10smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tam by bylo ve hře hodně proměnných, nedá se to rozumně porovnat, ani redukovat na začátek a konec kariéry.
Jakkoli, myslím di, že jako mladší by měl větší šance, zvláště kdyby měl tu motivaci se na Jokera dotáhnout. A pak už by jen zrálsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist