Djokovič přiznal potíže s loktem: Není to ideální, ale snad budu připravený na první zápas

18. 4. 2023, 11:08
Aktuality 26
Novak Djokovič má hned na začátku antukového jara další letošní zdravotní problém. Aktuální lídr žebříčku přiznal na tiskové konferenci před startem podniku v Banja Luce, že není stoprocentně fit. Majitele 22 grandslamových trofejí trápí před středečním vstupem do turnaje pravý loket. "Není to ideální, ale snad budu plně připravený na první zápas," přiznal.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovič měl tradičně silné australské léto, ačkoli si v semifinále v Adelaide natrhl zadní stehenní sval. I přes zdravotní problém dokázal generálku vyhrát, následně podesáté v kariéře ovládl Australian Open a v počtu grandslamových vavřínů dorovnal rekordmana Rafaela Nadala.

Už před týdnem na Masters v Monte Carlu bylo vidět, že není stoprocentně fit. Dle dostupných informací se v jednom z tréninků nešťastně trefil raketou do problematického pravého lokte a do osmifinálového utkání s Lorenzem Musettim nastoupil s kompresním rukávem. V zápase, který nakonec nečekaně prohrál, zaznamenal jen jedno eso, šest dvojchyb a osmkrát ztratil servis.

Na tiskové konferenci se ovšem o možných potížích bavit nechtěl. Rozpovídal se až před startem "domácí" akce v bosenské Banja Luce, kam se turnaj přesunul z jeho rodného Bělehradu, kde loni uhrál finále a celkem třikrát triumfoval. "Loket není v ideálním stavu, ale řekněme, že by to mělo stačit. Snad budu plně připravený na první zápas."

Do turnaje má vstoupit coby nasazená jednička po volném losu v prvním kole ve středu. V úvodním duelu mohl změřit síly se svým bývalým rivalem Stanem Wawrinkou, trojnásobný grandslamový šampion však v pondělí nestačil na 18letého teenagera Lucu Van Asscheho.

Pětatřicetiletý Srb očekával souboj s bývalou světovou trojkou (ve vzájemné bilanci nad Wawrinkou vede 22-6), nicméně na předloňského šampiona juniorského French Open a nejmladšího člena Top 100 si dá rozhodně pozor. "Nikdy předtím jsem ho nepotkal, moc o něm nevím. Je mladý a nedávno se dostal do stovky. Vážně jsem si myslel, že vyhraje Wawrinka, po většinu zápasu vedl."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
street4
Nejlepsi je, kdyz lidi za klavesnici, co se tejpuji po rekreacnim sportu obvinuji profesionalni sportovce ze simulovani.
Reagovat
Nola
vsak je to celkom jedno
Reagovat
Patik
Lebo v profesionálnom športe sa častokrát simuluje (viď futbal) kdežto rekreační športovci sú naozaj občas stelesnene padavky.
Reagovat
milik254
Drama queen
Reagovat
Patik
Pravák co je s raketou jedno telo jedna duša od narodenia sa s ňou sám trafí do ruky v ktorej ju drží no neviem ci tomu chcem veriť nejako..ale tak stať sa môže no co už hlavne aby lakeť držal na French Open.
Reagovat
Krisboy
Furt přemýšlím, jak se to mohlo stát. Určitě vyváděli nějaké blbosti při tréninku. Při běžné hře se to stát přece nemůže.
Reagovat
makro99
štěpánek?
Reagovat
Krisboy
Ten už s ním snad není. Spíš Goran smile
Reagovat
makro99
Nebo Kyrgios? přátelák?
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Ereinion
Prý trénink s Berrettinim
https://twitter.com/corinnedubreuil/status/1646794323206258690?cxt=HHwWhIC2zcety9otAAAA
Reagovat
Krisboy
No ale moc toho tam vidět není. Nevysvětluje to, jak se mohl sám praštit raketou smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Achjo, ten Verdasco je neskutečně slabý. Ještě jako kdyby hrál zraněný. Nedivil bych se kdyby dostal WC do Madridu a tam to ukončil.
Reagovat
turista
Letos mu bude 40 let. To už je veteránský věk.
Reagovat
No-le
Hmm. Tak to Nole vyhučí i tady. Jak se může někdo nešťastně trefit do pravého lokte, když hraje pravou rukou? smile
Reagovat
Marduch
asi piloval wrist lag :D
Reagovat
turista
Tady by Nole vyhučet neměl. Je to doma.
Reagovat
Paixx
Být tohle Rafova věta, tak je tady smršť komentářů o alibismusmile
¨
Snad bude Nole okej.
Reagovat
Krisboy
Rafa nic takového říkat nemusí. Všichni víme, že hraje se zraněním celou kariéru. smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Není jediný důvod Noleho obviňovat z alibismu nebo simulace. On byl se svým loktem v minulosti na skutečné operaci.

To se o Nadalovi a jeho smyšlených zraněních říct nedá.smilesmile
Reagovat
Paixx
Tak jo, dej mi jeden fakt (zdůrazňuju slovo fakt) Nadalova smyšleného zranění a uznám chybu smile
Reagovat
Rafaela
Tak simulant je zraněný? Možná to bude poprvé, kdy nemusí simulovat.
Reagovat
Orgasmator
A operaci, na které byl před několika lety, simuloval který doktor? smile smile
Reagovat
Pe3k
Djokovic hraje zraněný, Tsitsipas hraje zraněný a já se ptám proč?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Tsitsipas už má rameno v pořádku, řekl to v MC po nějakém zápase... nevím, jestli po porážce mluvil jinak.
Reagovat
Pe3k
Já sem četl forum o Stefanosovi a tam všichni shazovali jeho poslední prohry na potíže s ramenem. Pokud říkal, že už je ok, tak fajn snad nekecá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist