Djokovič si v Monte Carlu poradil se Sinnerem a vyhrál i desátý letošní zápas, Nadal smetl Delbonise

14. 4. 2021, 14:35
Aktuality 17
ATP MASTERS MONTE CARLO - Novak Djokovič má za sebou úspěšný vstup do letošního antukového jara. Vedoucí muž žebříčku na Masters v Monte Carlu přehrál talentovaného teenagera Jannika Sinnera a vyhrál i svůj desátý letošní zápas. Své působení na turnaji dnes vítězně zahájil také Rafael Nadal, nejúspěšnější hráč monackého Masters ztratil jen tři hry s kvalifikantem Federicem Delbonisem.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič v Monte Carlu hraje svůj první turnaj od únorového Australian Open, v Melbourne Parku kraloval třetím rokem po sobě a získal 18. grandslamovou trofej, a po doléčení natrženého břišního svalu. V Monte Carlu, kde má trvalé bydliště, začal vítězstvím 6-4 6-2 nad nebezpečným Jannikem Sinnerem a zvládl i své desáté letošní vystoupení. Úvodních deset zápasů sezony dokázal vyhrát pošesté v kariéře.

Zatímco na servisu Djokoviče byl průběh jednoznačný, Sinner musel v úvodním dějství ve čtyřech z pěti gamů na podání přes shodu. Jako první se do problémů dostal Djokovič, ovšem ztracený servis si ihned vzal zpět a z 1-2 otočil na 5-2. Náskok brejku však neudržel, přestože vedl už 5-3 30-0. Sinner nicméně ani podruhé brejk nepotvrdil a favorit šel za 55 minut do vedení.

Ve druhé sadě už byl Djokovič na servisu mnohem jistější, s jediným brejkbolem si poradil a po hodině a 35 minutách slavil postup a vítězství 6-4 6-2.

Třiatřicetiletý Djokovič v Monte Carlu startuje počtrnácté a v minulosti jen dvakrát chyběl mezi nejlepší šestnáctkou. O své jubilejní desáté čtvrtfinále na monacké antuce se vítěz ročníků 2013 a 2015 premiérově utká s Danielem Evansem.

Nejlepší britský tenista žebříčku ATP přehrál 6-4 6-1 sedm zápasů neporaženého Huberta Hurkacze, jenž vyhrál první letošní podnik série Masters v Miami, a oplatil mu loňskou porážku z Říma.

Také Rafael Nadal zvládl svůj první zápas od únorového Australian Open a první letošní utkání na antuce. S 11 triumfy nejúspěšnější hráč Masters v Monte Carlu si na úvod poradil 6-1 6-2 s kvalifikantem Federicem Delbonisem.

Nadal, který na začátku sezony bojoval se zraněním zad a letos hraje teprve svůj druhý turnaj, předvedl jediné zaváhání na začátku druhé sady, když soupeři dovolil snížit z 0-3 na 2-3. Na postup a svou 72. kariérní výhru v Monte Carlu potřeboval 81 minut.

Antukový král tak i při svém 17. startu na monacké oranžové drti postoupil do osmifinále, v němž neuspěl jen při svém debutu v roce 2003. Dalším soupeřem největšího favorita bude Grigor Dimitrov, ve vzájemné bilanci s Bulharem dominuje 13-1.

Andrej Rubljov si na všech pěti předchozích letošních akcích zahrál minimálně čtvrtfinále a nakročeno k tomu má i na Masters v Monte Carlu, kde dnes zvládl svůj úvodní letošní zápas na antuce. Šestý nasazený Rus si poradil 6-3 6-2 s kvalifikantem Salvatorem Carusem a poprvé v Monaku postoupil do osmifinále. V něm se potká s Robertem Bautistou.

První letošní zápas na antuce zvládl také Alexander Zverev, který odstartoval výhrou 6-3 6-3 nad čerstvým šampionem z Cagliari Italem Lorenzem Sonegou. V osmifinále 23letý Němec narazí na Belgičana Davida Goffina, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 2-3, ale na antuce oba duely vyhrál.

Fabio Fognini do Monte Carla dorazil se sérií tří porážek a na generálce v Marbelle v úvodním zápase uhrál jen tři gamy, přesto zatím suverénně kráčí za obhajobou předloňského triumfu. Jediný italský vítěz podniků Masters v historii dnes v souboji o osmifinále přehrál dvakrát 6-3 Jordana Thompsona a ani ve druhém utkání na turnaji neztratil set. O čtvrtfinále si zahraje s Filipem Krajinovičem.

Casper Ruud přehrál 6-3 6-3 světovou devítku Diega Schwartzmana, se kterým prohrál všechny čtyři předchozí souboje, připsal si svůj druhý kariérní skalp hráčů Top 10 a postoupil do osmifinále.

V něm se 22letý Nor střetne Pablem Carreñem, jenž porazil 6-2 6-3 Rusa Karena Chačanova. Španělský šampion z Marbelly tak prodloužil svou neporazitelnost na šest utkání.

Lucas Pouille zdolal 7-5 2-6 6-3 Alexeje Popyrina a poprvé od října 2019 vyhrál dva zápasy po sobě. O první čtvrtfinále právě od předloňského turnaje v Tokiu si semifinalista ročníku 2017 zahraje s Alejandrem Davidovichem Fokinou.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 2.460.585 eur
středeční výsledky (14. 04. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Sinner (It.) 6-4 6-2
Nadal (3-Šp.) - Delbonis (Arg.) 6-1 6-2
A. Zverev (5-Něm.) - Sonego (It.) 6-3 6-3
Rubljov (6-Rus.) - Caruso (It.) 6-3 6-2
Ruud (Nor.) - Schwartzman (7-Arg.) 6-3 6-3
Bautista (9-Šp.) - Paul (USA) 6-3 6-4
Goffin (11-Belg.) - Cecchinato (It.) 6-4 6-0
Carreňo (12-Šp.) - Chačanov (Rus.) 6-2 6-3
Evans (Brit.) - Hurkacz (13-Pol.) 6-4 6-1
Dimitrov (14-Bulh.) - Chardy (Fr.) 7-6(3) 6-4
Fognini (15-It.) - Thompson (Austr.) 6-3 6-3
Garín (16-Chile) - Millman (Austr.) 6-1 6-4
Krajinovič (Srb.) - Lóndero (Arg.) 6-0 6-3
Pouille (Fr.) - Popyrin (Austr.) 7-5 2-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
FulnekUltras
a svého času ho kupodivu žrali i Pražáci z majnstrýtu... smilesmilesmile

https://www.youtube.com/watch?v=BNYVQCZLZDM

https://www.youtube.com/watch?v=Fe-KGA9MO3I
Reagovat
FulnekUltras
nebo i z mejnstrýtu ;-)

sojka krátce vyletí po 1:32:30...

smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
jinak Chruščova měl původně hrát Klepl, ale na poslední chvíli mu do toho vlezl nějaký hřebejkovský flák s holubicí ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
u profláknutých jmen nám na periferii nevadí. Trapné ticho na tiskovce s Hubertem si nezadá s trapným tichem, které provází hvězdným obsazením nenápadně prolétajícího Gagarina. A to v prvním kole vyřadil nového koně ve stáji strýka Toniho, FAA. Ani ve druhém kole nešlo o neznámé jméno, i když Mlynáři kdekdo, včetně mě, nemůže na jméno přijít...
Uvidíme, kdyby omylem, v dobrém rozmaru znemožnil i Filosofa, třeba se tu alespoň jedné věty dočká... Ale o to nám na periferii nejde, nemusí pršet, stačí když kape.
Nicméně, další, koho si nikdo nevšiml, byl Hugo s překvapivým vítězstvím v prvním kole. Nepochopitelná prohra s japonským Američanem v následujícím kole bohužel nahrála na smeč mainstreamu a Hugo i díky vlastní nedůslednosti upadne do zapomnění minimálně do dalšího turnaje. No nic, máme ještě tajná želízka v ohni, třeba se o ně někdo spálísmile
Reagovat
RFanousek
Vzhledem k tomu jak zatím probíhala Nadalova sezóna, tak pokud to bude jeho typický rok tak další set ztratí ve Wimbledonu, kde se záhadně zraní
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nemá rád antukusmile?
Reagovat
makro99
fognini + schwartzman, hodně neortodoxní deblový pár...
Reagovat
Patik
Nole dnes slušný vstup.. Sinner nehral zle..Sinner vôbec nehral zle..na kohokoľvek iného by jeho tenis stačil..

Rafu som nevidel ale už keď bol v Austrálii zranený som vedel že prvý zápas v Monte Carle stratí tri gemy..
Reagovat
Amputace
Stačilo by to na Hurkacze? Co myslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Mimn, ktorého antuka nezaujíma si dnes zobral dovolenku a obedňajší program prvého antukového podniku poslušne odlsledoval, pravdepodobne ako jediný z TP.
Reagovat
Patik
myslím že stačilo..veď Evans s ním pozametal kurt..
Reagovat
Mayo
Dajte Djokimu súpera.
Reagovat
turista
Neboj se. Vylosování má Novak o mnoho těžší než Rafa, který jako obvykle má cestičku do finále umetenou.
Reagovat
turista
Nadal sice může v pavouku narazit na vysoce kvalitní hráče jako je např. Rublev. Toho však zabrzdí nadměrný respekt ze slavného soupeře, kterého ještě nikdy neporazil.
Reagovat
turista
Fognini ho tady porazil. Ale donedávna nebyl přesvědčivý tak nikdo neví zda se vůbec potkají a pokud ano tak zda bude schopný klást účinný odpor.
Reagovat
smazaný uživatel
Si si to rovno aj uzavrel s RUblovom, najväčší rozprávkar je vlk, ale dýchaš mu veru na krk.
Reagovat
paddy
prostě turnaj s Bigs je pro pigs jako zabijačka smile smile

Taloš si určitě před finále Mia bez Big3 musel říct "to je hřích"
https://www.youtube.com/watch?v=dRHetRTOD1Q&t=73s
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist