Do Melbourne dorazila dvě letadla s pozitivně testovanými osobami. 47 tenistů nesmí dva týdny trénovat

16. 1. 2021, 12:48
Aktuality 21
47 tenistů a tenistek muselo po příletu do Melbourne, kde 8. února startuje Australian Open, nastoupit do přísné karantény bez možnosti trénovat, protože v jejich letadlech byli lidé s nákazou koronavirem. Podle australských médií jsou mezi izolovanými tenisty i Kei Nišikori či dvojnásobná šampionka Viktoria Azarenková.

Testy provedené po přistání charterových letů z Los Angeles a Abú Zabí odhalily celkem tři pozitivní případy, kvůli kterým musí tenisté strávit 14 dnů v úplné izolaci na hotelových pokojích. Při běžné podobě dvoutýdenní karantény po příletu do Austrálie mohou tenisté za účelem přípravy hotel opustit, byť maximálně na pět hodin denně.

Australští pořadatelé uvedli, že po příletu z Los Angeles byla nákaza koronavirem zjištěna u jednoho pasažéra, kterým ale nebyl hráč, a jednoho člena posádky. Oba přitom před letem z Los Angeles odevzdali negativní test.

Na palubě bylo dohromady 79 osob a mezi 24 hráči byla podle australských médií i vítězka Australian Open z let 2012 a 2013 Viktoria Azarenková. Dále Sloane Stephensová, Kei Nišikori, Pablo Cuevas, Guido Pella, Juan Ignacio Londero, Tennys Sandgren, Artem Sitak či Santiago González.

V letu z Abú Zabí měli být podle zdrojů ze sociálních sítí grandslamové šampionky Bianca Andreescuová z Kanady, Němka Angelique Kerberová či Ruska Světlana Kuzněcovová, dále třeba Ons Džabúrová z Tuniska, Švýcarka Belinda Bencicová, Řekyně Maria Sakkariová nebo Rumunka Sorana Cirsteaová.

Všichni účastníci pátečního letu obdrželi podle melbournského listu Herald Sun e-mail, ve kterém je pořadatelé o situaci informovali. "Víme, že takto jste si začátek přípravy na Australian Open nepředstavovali, ale celý náš tým je tu, aby vás podpořil a udělal všechno pro to, abyste situaci zvládli," citoval list.

Obdobnou informaci pak obdrželo dalších 24 hráčů, kteří byli na palubě letu z Abú Zabí. Také v tomto případě neměl podle organizátorů pozitivní test nikdo z přímých účastníků turnaje.

Úvodní grandslam sezony začne oproti zvyklostem o tři týdny později 8. února. Tenisté a tenistky se v tomto týdnu začali dopravovat do Austrálie charterovými lety a čeká je život v "bublině" podobně jako vloni během US Open či Roland Garros. Pořadatelé na opatření bránící šíření koronaviru vynaložili přes 25 milionů dolarů.

Kvůli pozitivníém testům na Covid-19 do Melbourne vůbec nedoletěli Andy Murray, Madison Keysová a Amanda Anisimovová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
chacha
Chápu to správně, že je budou každý den testovat s negativním výsledkem, a přesto budou muset být 14 dní zavření na pokoji?
Reagovat
lvicek
Tak ono snad ani nema cenu testovat kazdy den 14 dni - spis mozna po priletu a pak nejspis az na konci karanteny (kdyz nebudou priznaky). Problem je v tom, ze inkubacni doba je pomerne dlouha a pokud se clovek nakazil, tak se to muze projevit az za pomerne dlouhou dobu a to vcetne pozitivity testu. Ty testy neodhali nakazu okamzite potom, co k ni dojde...
Reagovat
FulnekUltras
testy jsou přitom podobně "spolehlivé" jako očkování - a jediná jistota je tak intenzivní mediální masáž - ti, co tohle připravili a vymysleli, nejsou sice blbí, ale už jim taky pomalu dochází
Reagovat
Roger_Federer
Slysel jsem od Putina,že v tom vypusteni viru ma prsty Rasputin.Pry to byl plan na zniceni kapitalismu v celem světě.
Reagovat
FulnekUltras
kočkomrd Flegr má zase obavu z biologické války, kterou by proti "demokratickému světu" mohly vyvolat "autoritativní" režimy v Číně, Vietnamu nebo KLDR

to si dneska moc nevybereš

https://www.youtube.com/watch?v=EPfsr8BBdA8
Reagovat
chacha
Při uplatnění takovéto logiky by přeci museli do karantény všichni hráči. Všichni ti nemocní parchanti mají totiž jistě negativní testy před odletem a po příletu jenom proto, že jsou zrovna v inkubační době.
Reagovat
lvicek
No vsak to je dost mozny a myslim, ze puvodne to tak chteli po vsech. Dali jim nakonec nejakou vyjimku, ktera je myslim myslena hlavne na trenovani... Tady to berou tak, ze kdyz jsou hodiny v jednom letadle s nekym nakazenym, je riziko o dost vyssi a hlavne v tom pripade je pomerne jisty cas toho pripadneho nakazeni. Kazdopadne ja nevim, jestli to cele je stastne udelane. Kdyz uz tam tak moc chteli divaky a bali se jejich nakazeni od hracu, proc teda nenechaji treba prvnich 5 nebo 10 rad prazdnych? Myslim, ze pri tak bezkontaktnim sportu jako je tenis je dost obtizne, aby se nekdo nakazil od nekoho na kurtu, to spis mozna nekde v zazemi (sprchy, WC, atd.) a aby to chytil divak, ktery sedi buhvikolik metru daleko, to uz mi prijde jako uplne sci-fi. Karantena mi vubec prijde padla na hlavu - mohli teda udelat treba nejaky mensi turnaj behem te karanteny bez divaku, takze by riziko nakazeni nebylo...
Reagovat
FulnekUltras
ani se moc nedivím - v téhle zvrácené době lidi startují hodně rychle
Reagovat
Haitik
Trochu mě štve, jak hráči teď brečí.. 1 666 449,74 korun.. Tolik je odměna za první kolo.. Už jen za to by mi to stálo.. Plus jet za teplem? :D
Ok, chápu tohle celé, kdyby byli zavření někde v nějakém zaplivaném kamrlíku, ale tráví tu karanténu v luxusních hotelích (třeba Insta stories Medvedeva), takže těch 14 dní se dá rozhodně přežít.. Ok, uznávám, že teĎ 14 dní netrénovat, to je naprd.. ale tak, AO je pořád za dlouhou dobu a navíc nějak se udržovat v kondici jde i tak, viz insta stories Denise. Nechat si donést činky atd., to určitě nebude problém...
Reagovat
misa
Cit pro míč zvedáním činek asi neudržíš...
Reagovat
PetaM
Třeba se ukáže, kdo má talent a kdo to má vydřené.
Reagovat
misa
Jaký je tam luxus se můžeš podívat sám:
https://twitter.com/PutintsevaYulia/status/1350424781594587142
smile
Reagovat
paddy
aspoň není sama a má na pokoji kamaráda smile smile
Reagovat
PetaM
To dostala za své blbé kecy. Každému podle zásluh. ;)
Reagovat
misa
se měly po oznámení všech podmínek konání Australian Open 2021 domluvit na bojkotu téhle akce a pořádat vlastní turnaje mimo Austrálii. Turnaj, na který se desítky hráčů připravují dvoutýdenním hleděním do zdi, samozřejmě nemá žádný význam.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to nestastné, ale hráč má stále 10 dni do začiatku turnaja, takže času na trening dost.

Standardne sa na turnaj hraci nepripravujú skor, častokrat sa stáva, ze po drobnom zranení 2-3 tyzdne nastupujú priamo na ostry turnaj.
Reagovat
EllNino
je to tak ... buďme rádi, že se hraje ... kdyby nebyla karanténa, byly by přípravné turnaje a taky by netrénovali ... a hrát mohou
Reagovat
EllNino
*netrénovali tolik jako v přípravě
Reagovat
misa
14 dnů nemůžou vyjít ze svého hotelového pokoje. To si nedovedu představit ani já, jako běžný člověk, natož profesionální sportovec před jedním z vrcholů sezony. Proto ani někteří lidi (většina nakažených?) nechodí na testy, aby se vyhnuli karanténě.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to nieco za nieco.

Aussie to maju takto nastavené, a ako odmenou pre hracov bude, ze po 14 dnoch si mozu robit co chcu, budu slobodni a turnaj bude pred divakmi.
Reagovat
horska.kraslice
Budu slečně držet pěsti. Snad ji nezahltí mediální štvanice.
https://www.sport.cz/tenis/clanek/2007133-neuveritelny-vykon-s-genetickou-poruchou-a-chybejicimi-prsty-mlada-tenistka-zari.html#section-artcl
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist