Dva týdny na trávě, první dva tituly. Haddadová Maiaová ovládla i Birmingham

19. 6. 2022, 17:46
Aktuality 4
WTA BIRMINGHAM - Beatriz Haddadová Maiaová během dvou týdnů získala první dva tituly na okruhu WTA. Na trávě, na které se jí předtím nedařilo, vyhrála deset zápasů v řadě včetně dvou proti wimbledonským vítězkám. Dnes v Birminghamu 26letá Brazilka zvládla semifinále proti Rumuncee Simoně Halepové i finále proti Číňance Shuai Zhang, která vzdala.
Beatriz Haddadová Maiaová (© AFP)

Beatriz Haddadová Maiaová v hlavní soutěži turnajů WTA vyhrála jediný zápas, v posledních týdnech se ale dostala do životní formy a právě na zeleném pažitu vybojovala první dva tituly. A to během pouhých osmi dnů.

Už na začátku května Haddadová Maiaová vyhrála turnaj ITF W115 v Saint-Malu, následně si zahrála finále na akci WTA 125k v Paříži, kde vyhrála i čtyřhru.

A náznak herní a psychické pohody dokonale prodává v přípravě na Wimbledon. Minulý týden triumfovala i díky skalpu Marie Sakkariové v Nottinghamu a tento týden nenašla přemožitelku ani v Birminghamu, kde se nastartovala skalpem dvojnásobné grandslamové šampionky Petry Kvitové.

Kvůli včerejšímu dešti dnes na tenistky čekaly dva zápasy a Haddadová Maiaová se s náročným programem vypořádala nejlépe. Nejprve zdolala 6-3 2-6 6-4 bývalou wimbledonskou vítězku Rumunku Simonu Halepovou, které oplatila dvě předchozí porážky, a zanedlouho odešla jako vítězka i z finále proti Shuai Zhang.



V souboji s Číňankou Shuai Zhang, s níž minulý týden v Nottinghamu triumfovala i ve čtyřhře, vedla v prvním setu 5-4 ve chvíli, kdy soupeřka vzdala.

"Asi už jsem moc stará," snažila se zlehčit své vyčerpání třiatřicetiletá Shuai Zhang, která dnes vyhrála více než dvouhodinové semifinále se Soranou Cirsteaovou a v sobotu navíc absolvovala semifinále čtyřhry s Elise Mertensovou přeložené na tvrdý povrch do haly.

26letá Brazilka Haddadová Maiaová se ve světovém žebříčku posune na 29. místo a poprvé bude figurovat v Top 30. Obě finalistky by se před Wimbledonem měly představit ještě v příštím týdnu v Eastbourne.

• WTA 250 BIRMINGHAM •
Velká Británie, tráva, 251.750 dolarů
nedělní výsledky (19. 06. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Haddadová Maiaová (Braz.) - Halepová (2-Rum.) 6-3 2-6 6-4
Shuai Zhang (8-Čína) - Cirsteaová (6-Rum.) 4-6 6-1 7-6(5)
• Dvouhra - finále •
Haddadová Maiaová - Shuai Zhang 5-4 / skreč
• Čtyřhra - finále •
L. Kičenoková/Ostapenková (Ukr./Lot.) - Shuai Zhang/Mertens (1-Čína/Belg.) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
George_Renel
Dalo se to čekat.
Jak nějaká porazí na začátku turnaje Češku, zpravidla frčí až k vrcholu turnaje.
Reagovat
com
nemela by na sebe tak upozornovat.. 2 vyhrane turnaje po sobe.. To zase zavani zobanim smilesmile https://www.sport.cz/clanek/tenis-kontaminovy-doplnek-a-zakaz-cinnosti-brazilske-tenistce-potvrdili-trest-za-doping-1221009
Reagovat
tommr
dnešní finále WTA se opravdu "povedla". V Berlíně i v Birminghamu poražená finalistka skrečovala pro zranění resp. únavu a do finále v deblu v Birminghamu poražený pár vůbec nenastoupil. Diváci z toho museli mít strašnou radost ... smile
Ještě že se odehrálo aspon finále debla v Berlíně ve kterém vyhrál pár Sanders/Siniaková ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bylo vedrosmile, tak se šly radši koupatsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist