Džabúrová nebude obhajovat titul v Madridu. Do hry ji nepustí trhlina v lýtku

25. 4. 2023, 11:16
Aktuality 1
Ons Džabúrová nebude na antukové "tisícovce" v Madridu obhajovat svůj největší triumf. Osmadvacetiletá Tunisanka, která je momentálně světovou čtyřkou a patřila ve španělské metropoli k největším favoritkám, před pár dny skrečovala semifinálové utkání s Igou Šwiatekovou ve stuttgartské hale a vyšetření ukázala, že má malou trhlinu v levém lýtku.
Profily hráčů
Ons Džabúrová (© Profimedia)

Džabúrová laborovala se zdravím už v úvodních měsících sezony, na prvních čtyřech turnajích posbírala jen čtyři výhry a kvůli menší operaci kolene vynechala únorové podniky na Blízkém východě. Na antuce letos vyhrála všech sedm dohraných zápasů a v Charlestonu získala svou čtvrtou trofej.

"Zdravím z Madridu. Podstoupila jsem další vyšetření a ukázalo se, že mám malou trhlinu v lýtku a budu potřebovat více času na rekonvalescenci. Mrzí mě to, ale musím z turnaje odstoupit a titul obhajovat nebudu," napsala úřadující finalistka Wimbledonu a US Open na sociální sítě.

Loňská šampionka Mutua Madrid Open se odhlásila až po zveřejnění losu letošního ročníku. Její místo zaujme Shelby Rogersová, coby nasazená třiatřicítka má v prvním kole volno. Pozici Američanky nahradí kvalifikantka, či lucky loser.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
To je mi moc líto, snad se brzo uzdraví. Žabka by mi na tour docela chyběla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist