Fed Cup: O finále se bude bojovat v Ostravě, Kvitová se chystá hrát

6. 3. 2014, 13:57
Aktuality 99
České tenistky nastoupí v semifinále Fed Cupu proti Itálii podle očekávání v Ostravě. V duelu, který se na rychlém povrchu ČEZ areny uskuteční 19. a 20. dubna, může kapitán Petr Pála tentokrát počítat i s týmovou jedničkou Petrou Kvitovou.
Petr Pála, Šafářová a Kvitová

České reprezentantky porazily v prvním kole Španělsko v chladných a deštivých podmínkách 3:2. V Seville přitom hrály právě bez nemocné aktuální světové devítky Kvitové.

Hned po postupu do semifinále Kvitová ujistila Miroslava Černoška, šéfa České sportovní, která Fed Cup marketingově zajišťuje, že hrát chce. "Počítáme s tebou," napsal Černošek v textové zprávě Kvitové a hráčka odpověděla: "To si pište."

Kapitán Pála má již tradičně příjemnou starost a kvarteto pro zápas bude vybírat hned z několika kandidátek. Spolu s Kvitovou můžou hrát Lucie Šafářová, Klára Zakopalová, Karolína Plíšková, Petra Cetkovská, Barbora Záhlavová-Strýcová či Andrea Hlaváčková. "Každý trenér nebo kapitán musí při nominaci někoho opomenout a je lepší mít velký výběr než malý," řekl Pála, který se chystá na turnaj do Miami.

Semifinále Fed Cupu je letos v době velikonočních svátků. "Termín není vzhledem k Velikonocům nejšťastnější, proto jsou ceny nižší," řekl Černošek. Dvoudenní lístky budou stát 590 a 690 korun a předprodej začne 24. března. "Věřím, že Ostrava a lidi z okolí si do haly cestu najdou. Fanoušci tam jsou vždy výborní," dodal Pála.

Tenistky se s Italkami utkají již počtvrté za posledních pět let. Loni v Palermu prohrály, předloni Itálii doma porazily a v roce 2010 neuhrály v Římě ani bod. "Vždycky vyhrál domácí tým, tak doufám, že to bude pokračovat," přál si Pála.

Česká strana si rovněž u mezinárodní federace ITF stěžovala na podmínky v 1. kole ve Španělsku. V Seville se v únoru hrálo pod širým nebem na antuce a kvůli dešti a chladu se zápas protáhl do pondělí.

"Napsali jsme ostrou stížnost a kolik nás to stálo peněz navíc. Oficiálně prý sdělí stanovisko až po Roland Garros, tedy někdy v červnu," řekl Černošek, podle kterého vícenáklady přišly skoro na půl milionu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

99
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
paulmara
Andrea chce hrát Kuala Lumpur, ne Fed Cup
Reagovat
tommr
Andreu chápu. I kdyby byla nominovaná tak se na kurt nemusí vůbec dostat, protože utkání může - a nejspíš i bude - rozhodnutý ještě před závěrečnou čtyřhrou ...
Co je ale nepochopitelný je to, že WTA zařazuje do týdne kdy se hraje semifinále FC normální turnaj a vytváří tak pro FC zbytečně další konkurenci. Že by to byl další krok ze strany WTA k podkopání už tak nízký prestiže FC? :(
Reagovat
gigin
Nie śpię, bo oglądam tenis
Aleksandra Woźniak - Urszula Radwańska 6:2, 6:0
Reagovat
smazaný uživatel
Dva pitome gemy...
...na picnuti toto...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jinak koukam, ze Julca Ti zabrala...
Reagovat
gigin
JOOOOOOOOOOOOOOO!! Fčíl!! Zabrala!! COME ON, JULE!!!
Reagovat
Fandina
Pssssssst nezakřiknout. Karolínka vyhrála první set s Larcher de Brito 6:2 druhý prohrála 3:6 ale ve třetím vede 3:0 tak ještě tři game. Kájo ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
A vyhrála!! :-)) Pomohla si 20 esy a je první tenistkou v roce 2014, která dala 100 es!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm, ta se nejak rozesovala...
Reagovat
Fandina
Supeeeeeeeeeeeeeer a gratulka. Kája umí podávat, je to super holka!!!
Reagovat
gigin
Co blbneš. Jaký Pála. Na fotce je jasnej Korda. Fakt se dej dohromady už...
Reagovat
Roger_Federer
sice to byl tehdy Lendl ale to j fuk...
Reagovat
smazaný uživatel
Nerad opravuji maestra;D)

Ale tehdy to byl Korda, az potom tam nekdo pripletl Ivana a nejen toho...;)

Ale rozseknout to muze jen jeden clovek... Vls ;)
Reagovat
Fandina
Podle mě viděl na té fotce nahoře VlS Lendla.
Reagovat
gigin
Jj, tehda to byl aj Tipsa dokonce..
Reagovat
gigin
Kde je ten VLS?
Reagovat
Roger_Federer
VIS si tehdy na teto spletl Palu z Lendlem, nebo ze by Lendla z Palou....Nebyl cas resit kdo je kdo;)
Reagovat
Fandina
VlS tenkrát řekl, že na téhle fotce je Lendl, to si moc dobře pamatuji ... úsměv
Reagovat
Fandina
VlS tenkrát řekl, že na téhle fotce je Lendl, to si moc dobře pamatuji ... úsměv
Reagovat
VlS
používal všechny prostředky ke sledování tenisu až na 3 kurtech najednou, tak neměl čím koukat na diskusi. Já jsem tam tenkrát viděl Lendla, a koho tam vidím teď si nechám pro sebe :-)
Reagovat
gigin
V tom připadku se všem omlouvám za mé pomýlení a mystifikaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta je dobre, zes to rozsekl...
...ale pochopitelne nas zajima, koho tam vidis ted...;)))
Reagovat
VlS
Lucku, Petru a škaredýho chlapa s vzadu placatou lebkou :-) Kdyby měl tu hlavu správně nakloněnou, tak by se tam dala postavit sklenička :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl bych se zeptat ? Jak je možné, že aktuální turnaj v Indian Wells začíná uprostřed týdne ?? Co tenis sleduji, tak turnaj vždy začíná v pondělí a finále se hraje v neděli popř. v sobotu. Děkuji předem za odpovědi.
Reagovat
EllNino
protože se hraje ještě příští týden, kvalifikace začala v pondělí a hlavní soutěž včera :) je to tak každoročně, stejně tak i v Miami :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem ještě nepostřehl.. Takže finále tedy vychází na který den ?
Reagovat
EllNino
No na příští víkend :) na neděli ...
Reagovat
Fandina
Finále je v neděli 16.3., hraje se to víc než týden, protože hlavní pavouk obsahuje 128 hráčů a předtím je kvalifikace a hrají tady kluci i holky a také debly, proto je to delší, v jednom týdnu by se to nestihlo. A tady dole je hrací program z oficiálních stránek.
http://www.bnpparibasopen.com/Schedules/Match-Schedule.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, to je skoro jako grandslam :D
Reagovat
Fandina
Je to tak, říká se tomu pátý GS ... úsměv
Reagovat
Frick
Co zkusit "DC Baráž 2007" style a dát Kvítko se Šafi. A děj se vůle boží.
Reagovat
smazaný uživatel
To je trochu crazy.. :D A třeba na debla ani nedojde, snad vyhrajou Češky už ve dvouhrách. :)
Reagovat
VlS
Nějak Pálovi nezávidím, pro mě by asi jediná jasná byla Klárka, fakt je, že IW a Mia snad napoví.
Reagovat
VlS
A nezávidím ani Italům, Sara je asi jasná, Fran, Bobina letos zatím neuhrály nic.
Reagovat
Fandina
Pennetta hraje dobře.
Reagovat
VlS
Jo Flavia hraje dobře a spolehlivě. Asi je fakt, že Flavia se Sárou by to mohly odehrát i ve dvou, kdyby bylo zle. Nevidím nás jako vysloveně favorita.
Reagovat
Fandina
Já pořád doufám, že Petra s Šafi udělají tři body a nebude muset rozhodovat debl. Tam si myslím, že Erani s Vinci by byly jasnými favoritkami.
Reagovat
PetaM
No, Sára taky nehraje nic moc. Poslední dobou mi přijde, že jí ty prohry srážejí čím dál více ... Celkem se na výhru nadře ...
Reagovat
Jan
Kdyby hrály háčka v deblu, hlavně pokud by se nerozpadly a hrály dál, možná by Italky tak jasné favoritky nebyly. Ale to je teorie.
Reagovat
Fandina
Kdyby se Háčka nerozpadly, tak by asi nebyl problém s nominací jako takovou. Jelo by se podle žebříčku. Petra, Šafi nebo Klárka a podle deblového Háčka. A nebylo by co řešit i vzhledem k silnému páru Errani, Vinci.
Reagovat
Jan
Je vidět jaké problémy Andrea udělala. Rozbila kompaktní FED Cupový tým a Pála bude mít těžké rozhodování.
Reagovat
Fandina
Na druhé straně, Háčka ani Petra nebyly ve Španělsku a holky také vyhrály. A nakonec rozhodl debl z Báry s Andy, tak proč by se zase něco podobného nemohlo podařit.
Reagovat
Fandina
oprava ... debl Báry s Andy, bez zet ... úsměv
Reagovat
Jan
Bára s Andy se mi líbila, takže by to třeba mohlo jít. Zase Italky jsou snad silnější než Španělky i když se jim herně většinou nedaří letos. Pokud tam Pála nechá na debla Šafářovou s Andy, to nevidím moc dobře.
Reagovat
Fandina
Bylo to super. Bára s Andy hrály úžasně a rozhodly to. Jinak Andy se Šafinou na AO prohrály až ve čtvrtfinále s Vesnina, Makarova a to byl pěkný zápas, klidně mohly vyhrát holky. Také hrají dobře. Já jsem zvědavá, kdo nakonec v nominaci skončí ve čtyřce. Podle mě to bude Petra, Šafi, Klárka a Andy. Ale jak bylo psáno výše, Pála ještě vyrazí do Miami, tak uvidíme, jak se třeba bude dařit i Karolínce, Cetce nebo Báře, která teď tak výborně zabodovala a také hraje dobře.
Reagovat
Jan
No Pála má příjemné starosti, že si může vybírat. Horší to má Navrátil v DC týmu pro Japonsko ...
Reagovat
Jan
I když ani v DC týmu bez Tomáše není co řešit. Nanominuje žebříčkově nejlepší čtveřici, koho by tam jinak dal ?
Reagovat
Jan
Pokud bude Šafářová hrát singla, v deblu už by byla unavená, nelíbí se mi to.
Reagovat
VlS
Sára někdy loni někde řekla, že těžko hledá motivaci a možná to je i vidět.
Reagovat
Fandina
Nevím, jak to bude. Petra do singlu a pak Šafi nebo Klárka do singlu nebo deblu a pak by byla třeba Bára nebo Andy především do deblu.
Reagovat
Fandina
Sára neřekla, že těžko hledá motivaci, ale že od ní každý čeká výkony a je na ní tlak.
Reagovat
VlS
Já jsem četl její prohlášení v rozhovoru, že těžko hledá motivaci. Asi nedávala jen jeďen rozhovor. Ty znáš všechny její prohlášení, že víš co neřekla?
Reagovat
Fandina
VlS ... a ty znáš všechna její prohlášení? Najdi mi to tvé, třeba mluvíme každý o jednom, ale každý jinak.
Reagovat
Jan
Petra, Šafi, Klára, Bára, Andy, to už máš 5 hráček a můžou tam být jen 4. Jednu bude muset vypustit. A to se ještě nebavíme o Cetkovské třeba. Plíškovou tam asi nedá.

Ale ve Španělsku hrály všechny holky úžasně. I Klára. Kdyby byla odpočatá. možná porazila i Carlu.
Reagovat
Fandina
Jasně, že tam jsou jen čtyři. Já opravdu nevím, tak Petra, Šafi, Klárka jsou jasné. Kromě Petry jsou dobré obě i do debla. A ta čtvrtá to záleží na něm. Pokud zvolí nejlepší deblistku z těch sedmi tam uvedených, tak je to podle momentálního postavení na žebříčku Andy. Pokud bude chtít mít i další singlistku a deblistku tak zvolí Báru a nebo taky Karolínku, protože ta před měsícem byla ve finále v Pattay a i podle žebře je čtvrtou naší na něm a debl by případně také mohla hrát i když ne tak jako Bára to je jasné. A nebo čtvrtou bude Cetka, hraje také teď ve formě. Já opravdu nevím.
Reagovat
Jan
Chtěla bys být na jeho místě a rozhodovat nominaci ? :)
Reagovat
Jan
Cetka - to tedy zní :)
Reagovat
Fandina
Na místě Pály bych klidně chtěla být, ale rozhodně ne v případě, že by potom holky nevyhrály ... úsměv. Ale má z čeho vybírat a letos ve Španělsku to od něj zase byla vítězná alchymie.

Jinak co se týká Klárky, tak Karle teď prohru vrátila na cestě za nedělním titulem. A jinak v momentálním žebříčku od začátku roku je naše nejlepší hráčka Klárka 9, Šafi 26, Petr 27 a 30 Karolínka, 45 Cetka a 60 Bára. A uvidíme, jak to bude po IW a Maimi, i to je určité měřítko pro sestavení týmu. Samozřejmě je ale ještě potřeba počítat, že se hraje debl. Tam je ten žebř jiný.
Reagovat
Jan
Je zvláštní, že Zakopalová byla dlouho mimo FC tým a Pála ji ignoroval i když byla 3. nejlepší z našich holek. Podobně Petra Cetkovská. Ta má smůlu doteď. I když se to dá pochopit, když byla háčka, dal je tam pro 4hru a další se tam nevešel. Nebo Peschkeovou s Hradeckou. Nakonec i ta Květa by mohla v klidu reprezentovat, co se výkonnosti týče.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že tady nejde o ignoraci někoho, ale o volbu nejlepších možných variant a kromě loňska, kdy naše holky prohrály v Itálii a tam shodou okolností také Klárka byla, jenže dostala alagrii z tamních rostlin, tak nakonec nebyla ve čtyřce, ale bylo jich tam všech pět. A také jde o to, že jsou nemoci, třeba Šafi, která je dlouhodobě přední hráčkou na žebříčku také někdy nebyla v nominaci, třeba v Belgii. A tam zase byly Bára s Ivetou a nakonec urvali rozhodující bod. Takže Pála umí vlastně vybrat a nejde o to, která by si to zasloužila, ale o to, že jich je k dispozici víc a konec konců, vždycky stejně vybírá podle výsledků a žebříčku, i teď tomu tak bude, pokud nebudou nemoci nebo něco podobného.
Reagovat
Fandina
Takže vlastně Pála má z koho vybírat a zatím se mu to daří. Škoda toho loňska, kdy holky prohrály v Palermu, ale Vinci byla doma a jela jako fredka.
Reagovat
Jan
fretka Frede :) Jednou se stalo, že Klára nebo Cetkovská byla na žebříčku před Šafářovou a stejně ji nevzal do FC týmu. Ale zase nemusí vybírat podle žebříčku. Musí určit nejlepší tým a to se mu daří dlouhodobě.
Reagovat
Fandina
Kromě toho, jak prohrály holky vloni v Itálii, tak byl vždycky s výběrem úspěšný. Co se týká Lucky, tak ona je dost dlouhodobě pořád českou dvojkou, to ostatní holky takhle nemají, takže nějaké výkyvy v pořadí tam bývají, ale stabilně je tam Lucka. Takže se ten jeho výběr vlastně ani moc nemění. Klárka hraje už přes rok celkem solidně a Petra Cetka předtím také, ale zase byla teď dlouho nemocná, Šafina je proti ní stabilita. Ale jinak bezkonkurenční je Petra, teď ve Španělsku nebyla, ale jinak předtím měla obrovskou šňůru výher. Tak doufám, že na to teď zase naváže.
Reagovat
Jan
Tak se můžeme měsíc a půl těšit. Aby to dopadlo dobře.
Reagovat
Fandina
Někdy se říká, že těšit se na něco je lepší, než pak vlastní akt. Ale já se v tomhle případě těším i na průběh toho aktu, tedy zápasu. Buď vyhrají nebo ne, v každém případě to bude napětí ... úsměv
Reagovat
Jan
No jasně, těšit se na akt a pak ten akt, to nemá chybu :)
Reagovat
Fandina
akty jsou nelepší, hlavně, že si rozumíme ... úsměv
Reagovat
Jan
No už nevím, co na to říct. :) Jen ten úsměv :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý kde budou hrát Rusky.. A taky teda v jaké sestavě!
Tarpiščev řekl, že jedno z měst kde by se mohlo hrát je Soči.. A Maria prý řekla, že když se FC bude hrát v Soči, že bude hrát.. :-)
Tak jsem zvědavý! Ale stejnak tomu nedávám moc nadějí, protože pak se hned hraje Stuttgart a Maruš nikdy před turnajem, kterého je účastnice nehraje! :-))
Reagovat
Roger_Federer
Rusky tym by ostatni tymy meli bojkotovat a nenastoupit do utkani.
Reagovat
VlS
A nechat je postoupit bez boje? Co to vyřeší?
Reagovat
Roger_Federer
klidne at to vyhraji bojkotem cele..Jasny vzkaz Putinovi.
Reagovat
smazaný uživatel
hehe, to by se pak mohli bojkotovat všichni navzájem. Amíci, Rusové, všechny členské státy NATO, Arábáči, komunisti i v Africe sou všechny ty týpani, co učej děcka střílet z kalašnikovů. Akorát ti Eskimáci budou svatý :-) A ti beztak zabíjej lachtany a tučňáky!
Reagovat
Jan
Tak kdo to tedy vyhraje ? :))
Reagovat
slacker
Bojkot Ruska je na miste az po bojkotu USA. Pokrytectvi ze by jeden blil a studena valka c.2
Reagovat
VlS
Začít si hrát s bojkoty z politických důvodů znamená udělat ze sportovců rukojmí v rukou politiků. Už to tady bylo (OH Moskva, jako hračka v souvislosti s ruskou válkou v Afganistánu, OH LA jako odveta za Moskvu). A čemu to pomohlo? Vůbec, ale vůbec ničemu.
Reagovat
Jan
Nakonec to teď vypadá, že ta Ukrajina byla načasovaná schválně až po Soči. Kdyby byla předtím, kdoví kolik států by Soči bojkotovalo ? Možná v čele s USA.
Reagovat
slacker
Ukrajina byla planovana pred Soci, nastesti jim to nevyslo
Reagovat
Padme
se chystá na debl v IW :)
Reagovat
Fandina
tenistek je velký, tak držím palce, aby holky vyhrály a nedostaly od italek předčasně v neděli pomlázkou, samozřejmě s nadsázkou. A držím palce. Finále je blízko. Pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
Oprava ... Italek.
Reagovat
Jan
Už nějak zapomínají na Hradeckou. Držím palce.
Reagovat
Fandina
Také jsem si všimla. Přitom Lucka byla ve FEDu dost úspěšná. V Moskvě s Květou proměnila v roce 2011 mečbol na celkovou výhru. Já LucHra hodně fandím a doufám, že se po loňském propadu v singlu z 41 místa do druhé stovky, kdy jí půl roku hledali, proč je pořád unavená a nemocná a moc nehrála, zase vrátí do první stovky. O deblu je zbytečné mluvit, to víme, jak to s ní je. Je úspěšnější než ostatní naše holky a před ní je jen ze současně hrajících Květa, co se týká dosavadních výsledků v deblu. Jinak co se týká FEDu tak tohle o ní píší ve Wikipedii.

V českém fedcupovém týmu debutovala v roce 2010 brněnským utkáním ve čtvrtfinále Světové skupiny proti Německu, v němž vyhrála dvouhru proti Andree Petkovicové i čtyřhru spolu s Peschkeovou a přispěla tak k vítězství družstva v poměru 3:2 na zápasy. Do roku 2013 v soutěži nastoupila k šesti mezistátním utkáním s bilancí 1?3 ve dvouhře a 3?1 ve čtyřhře. Dne 6. listopadu 2011 získala společně s Květou Peschkeovou třetí rozhodující bod ze čtyřhry ve fedcupovém finále proti Rusku a stala se tak vítězkou této týmové soutěže. Podruhé za sebou vyhrála soutěž jako členka týmu ve Fed Cupu 2012.
Reagovat
Titan
Hradecká se hledá i v deblu. Letošní prohry jsou docela výrazné:
Auckland - finále a prohra s ranking 227, AO - prohra s 171, Midland - 173, akorát v Paříži celkem očekávaně podlehly Groenefeld/Peschke r.25.
A kdo je letos v deblu lepší: Zakopalová (6), Hlaváčková (8), Šafářová, Peschke (obě 14), Hradecká (17)...
Reagovat
tommr
pokud se chce Lucka Hradecká někdy do FC týmu vrátit tak si to musí zasloužit dobrejma výsledkama a ty prostě momentálně nemá. Nominace jen za minulý zásluhy u Pály naštěstí nehrozí ... :)
Reagovat
Jan
Stejně je příjemné, že má tolik holek na výběr.
Reagovat
Jan
To by ale nesměl nominovat ani Petru Kvitovou ...
Reagovat
Jan
Navíc mám z Petry strach, protože je naprosto nevyzpytatelné, jak se jí zápas povede. Ale to je u ostatních holek taky, takže není co řešit.
Reagovat
Fandina
Petra je nevyzpytatelná, ale pořád je naše nejúspěšnější FED a nejen to reprezentantkou. Žádná jiná z nich, co tam jsou napsané nevyhrála tolik zápasů jako ona.
Reagovat
Fandina
Psala jsem, že Lucka Hradecká vypadla ze stovky protože byla skoro půl roku mimo. Jinak kdyby Háčka existovala, v nominaci by nechyběla, žádný jiný náš pár nebyl tak úspěšný v deblu v poslední době jako ty dvě. Byl-li nějaký vůbec. A málokterá holka byla tak ve FEDu prospěšná jako Lucka, takže její výběr by byl logický.
Reagovat
tommr
Petra sice zůstává daleko za očekáváníma, ale i tak je to pořád naše nejúspěšnější hráčka. Nedávnej přímej souboj s Luckou Šafářovou to jasně ukázal. Nedivím se Pálovi, že jí chce mít v týmu i když se jí zrovna moc nedaří. Petra je prostě typ hráčky u který se musí do poslední chvíle čekat a doufat, že se chytne. Při FC se jí to ostatně většinou daří ... :)
Reagovat
Fandina
Lucka Hradecká je v deblovém žebříčku třetí českou hráčkou, 9 Květa, 10 Andrejka, 12 ona, 15 Šafi, atd. To co si psal ty, to jsou páry v letošním roce.
Reagovat
PetaM
Petra by potřebovala mít vedle sebe na lavičce stále někoho. Kdyby tam pokaždé, když si jde sednout, někoho měla, do půl roku by byla světovou jedničkou :D A to není vtip, myslím to vážně :D
Reagovat
Fandina
Nejsem si jistá, jestli tohle o Petře platí, když se Petře nedaří, tak je jedno, kdo je na lavičce.
Reagovat
Jan
Třeba Radka ne ? :)
Reagovat
Titan
Já jsem taky o ničem jiném, než o letošním roce nemluvil. Ten FED Cup se hraje letos a loňský víme jak dopadl...
Žebříček 52 týdnů neříká o aktuální formě absolutně nic...
Reagovat
Fandina
jenže to pořadí v deblu, které tam popisuješ se nedá srovnávat. Hráčky nehrají pořád s jednou hráčkou. Takže je to srovnání párů a hodně záleží na počtu společně odehraných zápasů. Čím častěji spolu hrají a jsou úspěšné, tím jsou víc vpředu.
Reagovat
Fandina
Ale obecně to nemnění nic na situace, že Lucka Hradecká hraje letos od začátku roku v deblu i v singlu hůř než vloni. Co se týká price money od začátku roku, tak je na tom o kousek líp než Andrejka. Ale celkově bych řekla, že by bylo potřeba víc zabrat, podle mě na to má. Lucko ... pojď pojď pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist