Federer podle kouče nejspíš poprvé v kariéře nebude hrát Wimbledon

5. 3. 2022, 10:43
Aktuality 227
Švýcarský tenista Roger Federer, jenž se zotavuje po operaci kolena, podle svého trenéra pravděpodobně vynechá letošní Wimbledon, který osmkrát vyhrál. Právě na londýnském grandslamu se bývalý první hráč světa loni představil naposledy. Poté absolvoval už třetí operaci kolena během dvou let.
Profily hráčů
Roger Federer (© AFP)

"Nepočítám s tím, že by Wimbledon hrál. Neříkám, že je to nemožné, ale nedokážu si to představit. Pořád je ve fázi rehabilitace. Musí zapracovat nejen na kolenu, ale i na svalech. Celé tělo potřebuje posílit. Jde o celkovou kondici," řekl kouč Severin Lüthi německému listu Tages-Anzeiger.

Čtyřicetiletý Federer má ve sbírce 20 grandslamových titulů, o jeden méně než rekordman Španěl Rafael Nadal. Ve Wimbledonu triumfoval naposledy v roce 2017. Na svém oblíbeném turnaji během kariéry ještě nikdy nechyběl.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

227
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Dole už se to strašně zužuje, tak odpovídám v novém vlákně.
Tak samozřejmě, že se to srovnávat dá a dokonce musí, byl to taky vojenský vpád do cizí suverénní země, bez mandátu OSN, pod vylhanou záminkou bezpečnostní hrozby (údajné ZHN, které se nikdy nenašly), dále útlaku místního obyvatelstva a podpory terorismu. Zahynulo při tom obrovské množství civilistů, došlo na řadu let k rozvratu té země, z něhož se snad postupně vzpamatovává. Že byl Saddám tyran a je o tom spousta důkazů? Asi ano, ale to je v jejich kultuře víceméně norma. O co byl horší než naši velcí kamarádi ze Saúdské Arábie, kteří nechávají z opozičních novinářů dělat masové nudličky? Ve které arabské zemi je demokracie našeho typu? Jak to dopadlo, když se ji USA přes 10 let pokoušely zavádět v Afghánistánu?

Anyway, stejně tak Putin vtrhnul na Ukrajinu pod možná smyšlenou, možná pravdivou záminkou bezpečnostní hrozby, kterou pro Rusko mělo představovat zamýšlené členství UKR v NATO a případné rozmístění ZHN na jejím území. Další záminkou byl útisk ruskojazyčného obyvatelstva a podpora nacismu. Těch civilních obětí zatím je naštěstí zlomek proti Iráku. Když tam Putin vyhraje a zavede nějaký proruský režim, tak tam za 20 let nejspíš taky bude víc škol a nemocnic a spousta lidí bude říkat, že je jim líp než za Zelenského. Lidi z Donbasu si třeba stejně jako tví známí z Iráku budou pochvalovat, že už po nich nikdo nestřílí, a budou vzpomínat na 8 let krutovlády pod namířenými zbraněmi kyjevského režimu.
Reagovat
Fandina
Je to pořád dokola a bohužel pořád stejné.

Celkový počet obětí dvou ruských intervencí v první čečenské válce a druhé čečenské válce se odhaduje na 300 000 lidí z celkového počtu 1 milionu obyvatel.

Společnost rusko-čečenského přátelství stanovila svůj odhad celkového počtu obětí ve dvou válkách na přibližně 150 000 až 200 000 civilistů.

Podle názoru některých politologů nese za kontroverzní plošné kobercové bombardování civilních sídlišť přímou politickou zodpovědnost Vladimir Putin.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Druh%C3%A1_%C4%8De%C4%8Densk%C3%A1_v%C3%A1lka
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, každá válka je hrozná a spory by se vždycky měly řešit diplomatickou cestou, pokud to alespoň trochu jde. Vždy je třeba nekoukat na svět jen vlastní optikou, zkusit se zamyslet nad tím, jak to vidí druhá strana a zkusit reagovat tak, abychom její obavy zmírnili. Být ohleduplní k sobě navzájem.

Hitlerovi by kromě pár magorů v pivnici nikdo v Německu nenaslouchal a ke druhé sv. válce by nejspíš nedošlo, nebýt zbídačení a pokoření Něnecka vítěznými mocnostmi z války první. Nic na světě se neděje bez příčiny.

Ale abychom nechodili daleko do historie, ani muslimský terorismus a Islámský stát by zřejmě nevznikly, nebýt neokolonialistické politiky globalizace. Stačilo by víc naslouchat mentalitě Středního východu a respektovat jeho kulturní odlišnosti. Zdaleka nejvíc obětí válek v poslední době je důsledkem snahy importovat někam model společnosti, o který v daném místě není většinový zájem. Viz třeba Afghanistan.
Reagovat
smazaný uživatel
S tymto nemam problem suhlasit.

A konflikt na blizkom vychode zrejme ukazal, ze ak sa niekde odohravaju barbarske ciny a v krajine nefunguje sloboda v ziadnom slova zmysle a sucasne fungovanie štátu sa nam Europanom prieči, zrejme bude rozumnejsie ich nechat sa pozabijat, hoc zeny a deti, nez tam prist robit poriadky.
Reagovat
HolyMotors
"Lidi z Donbasu si třeba stejně jako tví známí z Iráku budou pochvalovat, že už po nich nikdo nestřílí, a budou vzpomínat na 8 let krutovlády pod namířenými zbraněmi kyjevského režimu."

Demokratickou vládu suverénního státu, kterému bylo naprosto skandálně zabráno území, nazývat jakýmsi kyjevským režimem a nepřímo tak její postupy připodobňovat k Husajnovým, to je další manipulátorská perla z tvých špinavých rukou. Je zajímavé, že v záplavě tvých odpudivě relativizujích a neustále s něčím srovnávajích a výmluvy hledajících tvrzení nezaznělo úplně jasné odsouzení týhle barbarský putinovský agrese. Jsi dobytek.
Reagovat
Ondra979
je to tak, co tady ted vyzvracel to uz je vylozene obhajoba putlerovy sproste agrese..je to tam jasne videt..fuj to je hnus
Reagovat
smazaný uživatel
Stana B. si pamatám ako človeka, ktorý mal usporiadany rebríček hodnot, a viackrát vystúpil voči akemukolvek útlaku či hanobeniu štátu či štátnych symbolov. Povestná je aférka so spanielskou vlajkou a M. Vajdom v boxe Djokovica :)

Preto ma jeho súčasný postoj na ruský agresívny výpad proti slobodnej Europe prekvapuje.
Reagovat
Ondra979
tak bejvavalo..co uz je to jeho ostuda
Reagovat
Stan_Borowitz
Už máš sbalený proviant a nafasovanou útočnou pušku, hrdino? Dobrovolnické oddíly se už formují a některé se už vydaly na Ukrajinu bránit síly Dobra proti Mordoru. Tak co ty ještě pohledáváš u klávesnice, ostudo.
Reagovat
Ondra979
ty jsi dobrej vymaz..do toho, jak ja pomaham ukrajine ti je velke kulove, ale kdyz nejsou argumenty, tak prichazi utok ad hominem..jako pres kopirak
Reagovat
Stan_Borowitz
Projdi si laskavě naši konverzaci a podívej se, kdo začal útočit ad hominem, než tady začneš brečet, jak ti ubližuju... Já totiž před novozákonním "kdo tě uhodí do pravé tváře, nastav mu i druhou" dávám přednost starozákonnímu "...oko za oko, zub za zub, ruku za ruku, nohu za nohu, spáleninu za spáleninu, ránu za ránu, podlitinu za podlitinu."

Navíc nevím, co je za útok ad hominem na tom, že se tebe, který vyzýváš NATO a ČR k válce s Ruskem, ptám, kdy se půjdeš postavit do první linie, když už je to teď legálně možné. Proč prostě neodpovíš na položenou otázku?
Reagovat
Ondra979
kecy typu "uz mas sbaleny proviant" je uplne klasicky a velmi nizky argumentacni faul, ale na vic se asi nezmuzes..tak to nezakecavej a mel bys byt rad, ze ukrajina se
zatim drzi, pokud definitvine padne, tak tim hure pro nas ale to tady asi mnohym stale nedochazi, rusko uz s nami v proxy valce davno je a ja vyzyvam jen k tomu, abychom pomohli ukrajincum vyhnat zabijacke okupanty, coz by si naprosto zaslouzili a pokud to neudelame, tak nam to mozna nikdy nezapomenou..my to dobre zname z roku 38 a castecne 68 a dodnes jsme to byvalym spojencum neodpustili, a my to budeme mit pak na taliri stejne tak
Reagovat
Stan_Borowitz
Přestaň vyzývat a jdi vyhánět, jinak jsou to jenom pokrytecké kecy.
Reagovat
Ondra979
a uz ses z toho udelal kkutku? jsi opravdu solidni mrzak ale to je tvoje volba
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě žemůj žebříček hodnot, Forehande, se nemění podle toho, co se do mne právě snaží nahustit propaganda. Už jenom ten "útok proti svobodné Evropě" je typické bezobsažné propagandistické heslo. Ano, jeden suverenní stát byl napaden svým sousedem. Ani jeden z nich do Evropy kulturně až tak moc nepatří, tak proč by to proboha měl být útok proti "svobodné Evropě"?

Víš, jak to vidí třeba arabský svět? V arabském světě (tam nejsou ovlivněni naší ani ruskou propagandou) to vnímají velmi intenzivně, stačí si poslechnout Al Džazíru. Jsou ohromně rozhořčení ani ne tak válkou na Ukrajině samotnou (to jen mezi sebou válčí nevěřící a to je netrápí), ale komentáři Evropanů a Američanů. "Vadí vám bombardování ukrajinských měst? Tak proč vám nevadilo nesrovnatelně tvrdší bombardování iráckých nebo libyjských měst? Sami říkáte, že vám to vadí proto, že ti Ukrajinci jsou lidé jako vy. A když se vám oběti nepodobají, tak jejich životy nemají hodnotu?" Tak tohle si myslí nezaujatá strana která nemusí co relativizovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Iračania a Srbi ale nie sú národy, ktori by sa na dnesny konflikt vedeli pozret nezaujato.

Je to utok na slobodnu Europu v zmysle, ze utoci na slobodnu krajinu, na europske hodnoty, na poriadok, ktory tu národy, ci civilizácie dlhodobo po stáročia budovali, aby žili v mieri. Toto je v ohrozeni, kvoli jednemu pošukovi, ktory sa nepriamo vyhráža, že je pripravy znicit svet a vsetko, co sa za desatročia vytvorilo a to atomovými zbranami. U mna je to uplne nehorazny počin.

Mam pocit, ze sa nezhodneme, nemam s tym problem, sto ludi, sto pohladov.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehovoria o tom, ze boli podpisane dohody o respektovani hranic samotnym Ruskom z roku 1994. Ukrajina na tuto invaziu myslela dopredu, a napriek tomu, ze dohoda vznikla, sa porusila od zakladu.
Reagovat
RF46
Mozna te to nepotesi ale souhalsim s tebou smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Odsoudil jsem to opakovaně, to je ale tvůj problém, že neumíš číst,nebo ještě lépe, že jsi tak ideologicky zaslepený, že nechceš vidět to, co ti do tvého černobílého vidění světa nezapadá.

Mimochodem, ty Donbasany jsem uváděl pouze a jen proto, abych Forehandovi ukázal ošidnost subjektivity pohledu jeho iráckých přátel, ale fakt už vás nečekám schopnost žádných složitějších úvah. Takže se tím netrap, aby tě nerozbolela hlava, na příští povinné pětiminutovce nenávisti bys pak třeba nebyl dost aktivní.

Ok, Iráčani a Afghánci jsou pro vás, liberální "demokraty", podlidi, kteří se zřejmě museli po statisících obětovat v zájmu vyššího dobra zavedení konzumní společnosti otroků korporací. A co třeba Srbové? Tam byla vláda zvolena minimálně stejně demokraticky jako na UKR (dokonce bez předchozího převratu financovaného z USA), byl to suverenní stát, který bez mandátu OSN agresivně napadlo obranné (!) společenství NATO, dva měsíce bombardovalo jeho území, páchalo válečmné zločiny a zabilo tisíce nevinných civilistů. A než začneš neco plácat o genocidě chudáčků Albánců z teroristické UCK v Srebrenici, tak si o skutečném pozadí agrese proti Jugoslávii zkus přečíst třeba toto (je to oficiální zdroj povolený vládou, žádný "dezinformační" web): https://www.e15.cz/byznys/ostatni/povalecny-byznys-953953.

Problém není ve mně, ale v tom, že vy jste šmejdi, kteří účelově rozlišují mrtvé civilisty včetně dětí na oběti odporné a barbarské agrese (Ukrajina) a nutné ztráty na civilních životech při čistě humanitárních a mírových misích (Srbsko, Irák, Afghanistán, Lybie, Grenada...). A činíte tak výhradně podle toho, jak vás instruuje propaganda. Byli byste skvělými slouhy jakéhokoli totalitního režimu.
Reagovat
HolyMotors
"Odsoudil jsem to opakovaně.."

Nic jsi ani zdaleka neodsoudil natolik, jako relativizuješ důvody, proč k válce vůbec došlo a kdo je skutečným viníkem. V téhle otázce budu černobílý velice rád, Evropa udělala chybu max v tom, že nebyla daleko tvrdší a důslednější ve svých represích už dříve, dost možná by se podařilo dnešnímu konfliktu vyhnout. Zásadně odmítám, že byl Putin do téhle pozice někým vmanévrován a nic jiného mu nezbylo, jak ses značil vícekrát nazsnačit.

"Mimochodem, ty Donbasany.."

Dávám ti trochu za pravdu, tady jsem se unáhlil, ta tvoje argumentace v tomhle bodě dává smysl, i když sis sobě a svému pohledu na věc příhodně vybral donbassany místo perspektivy celé Ukrajiny a především tedy těch opravdu zasažených. Ostatně navíc nemůžeš vědět, které Iráčany měl Forehand na mysli, aby ta tvá analogie skutečně odpovídala.

"Ok, Iráčani a Afghánci jsou pro vás..."

Co to meleš, ty troubo? Americkou invazi ať už do Afghánistánu nebo Iráku jsem ostře odsoudil v tolika diskuzích, že by se ti z toho zatočila hlava, tak mi tady nepodsouvej nesmysli. Já jen opravdu nesnáším argumentaci "a vy zase bijete černochy.."
Díky za odkaz, zkusím. Ty se podívej na tenhle film, ať dostaneš jinou perspektivu.
https://www.csfd.cz/film/904309-quo-vadis-aida/prehled/

"Problém není ve mně..."

Tohle je absotulní nesmysl a blábol dne, k tomu ti upřímně gratuluji. Tobě nejspíš ta dle tebe vlezlá a všudypřítomná "západnácká" propaganda, respektive její negace a chození klausovsky protiproudu, zdravíme Jiřího Weigla a podobné zrůdičky, už rozložila mozek na tolik, že zřejmě každý, kdo ještě umí rozlišit jasného viníka a agresora, je zřejmě jen naivní trouba a je automatickou obětí něčeho a někoho. Smutný konec dezorientovaného, starého konzervativního trouby, který se ztratil v toku informací stále se měnícího světa.
Reagovat
Rafaeoli25
K čemu bych rád vyzval na základě všech možných diskusí zde, ať už o sportu nebo politice - mějme k sobě respekt, ač se na různých věcech různě neshodujeme. Respekt k názoru druhého je základ, i když s ním tisíckrát nemusíme souhlasit smile
Reagovat
RF46
Hele, pokud tady bude nakej fasounek placat svoje moudra, tak sorry jako, bez respektu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže tím se jen přilévá olej do ohně. Když to necháš bez komentáře, spíš se dotyčný naštve, že na něj nikdo nereaguje, takhle má dotyčný radost z toho, jakou spustí bouři. To samé v politice, Okamura chce svými výroky šokovat, aby se o něm mluvilo co nejvíc. To fakt nikam nevede.
Reagovat
RF46
Ale jo, sak nemusim nic psat, nemusim ani respektovat :)
Reagovat
Rafaeoli25
Chápu no, asi to nemá řešení.
Reagovat
Ondra979
https://www. natoaktual. cz/analyzy-a-komentare/ukrajina-rusko-valka-invaze-kriz-moskva-putin.A220304_181759_na_analyzy_m00 - tohle doporucuji k precteni, odstrante mezery, hlavne ten zaver a naprosto s nim souhlasim..hrozi tady opravdu velka katastrofa pri dobyvani velkych mest, to je des..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak boj ve velkých městech to je vždycky katastrofa, navíc, když jsou zapojeny všechny možnosti boje. Nebude to pěkný. Známe to už z mnoha válek z minulosti.
Reagovat
RF46
Rogera uz neberu jako aktivniho tenistu, nemuze hrat vecne ale udelal neuveritelne krasnou stopu v historii tenisu! smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já ho jako aktivního tenistu beru a jsem přesvědčený, že mnoho dobrých zápasů ještě sehraje.
Reagovat
Rafaeoli25
Kéžby se dal ještě jednou dohromady a byl schopen hrát svůj top. Tak rád bych si dal zápas Rafy s ním na USO, ale i jinde, ale samozřejmě když bude stopro v pořádku a v plné formě. Moc mi to chybí.
Reagovat
Ondra979
k ruske agresi na ukrajine - naprosto souhlasim s generalem Pavlem, ze aliacne, tedy i my jsme proti vyderaci a zlocinci putlerovi v tezke defenzive, a to mu naprosto vyhovuje , pritom on je ten slabsi, nedokaze ani porazit ukrajinu, nebo mozna s velkymi problemi, to ukazuje, ze ta jeho armada neni zdaleka tak silna jak se tvari..takze jedine, co te kryse zbyva je vyhrozovat jadernou valkou a znicenim planety, coz je nejen mimoradne nechutne a zbabele, ale je to i signal slabosti a toho ze se boji a my mu na to skocili, coz je chyba. musime nejen podporovat ukrajinu zbranemi a materialem, ale bylo by zahodno zacit mluvit o nejake humanitarni a mirove misi na ukrajinu pod hlavickou spojenych narodu, ktera by kontrolovala, jestli nejsou pachany valecne zlociny na civilistec a pripadne je chranila..pokud by na ne rusaci zautocili, tak by se samorejme museli branit, ale jinak by do valky nezasahovali...bylo by minimalne zajimave, jak by putler reagoval..pokud budeme porad pri zdi a pripodelani, dopadne to spatne nejen s ukrajinou..to nas uci historie a chovani podobnych silencu
Reagovat
Rafaeoli25
Co píšeš, je zcela nereálné, Američané do konfliktu nepůjdou a evropské velké země jako Německo a Francie už vůbec ne, je nepředstavitelné, aby třeba Bundeswehr se jakkoli angažoval a to kdekoli, natož na území bývalého SSSR.
Reagovat
Ondra979
co neni dnes, muze byt zitra. Nemci uz svuj postoj pomalu meni a to vyrazne k lepsimu, mohli by si uvedomit, ze i oni to ukrajine porad dluzi..francie asi ne, macron se jakoby snazi neco vyjednat ale to nemuze vubec nikam vest, dela to spis pro zviditelneni pred volbama a sam by to mel dobre vedet. ale u USA se postoj taky zacina pomalu menit, ted uz nemaji problem dodat stihacky, dobrovolnici tam uz taky zamiri, tak aspon neco, ale zatim podle me stale malo, ale prece jen se to zlepsuje, a je to nutne, na nic jineho totiz putin slyset nebude..kdyz bude videt, ze nevyhraje v dohledne dobe, tak se bude muset stejne stahnout, takove velke uzemi s nepratelsky naladenym obyvatelstvem moc dluoho okupovat stejne nemuze, takze je otazky kdy to bude a jak velke budou ztraty a skody a ty jsou uz ted bohuzel velke a vsechny jdou za putinem
Reagovat
Rafaeoli25
Říkáš málo, jenže když toho bude hodně a bude jasné, že do toho jdou naplno, tak se to rovná vyhlášení války Rusko vs NATO, to je realita a říkají to jasně vrcholní američtí představitelé, už vyhlášení bezletové zóny rovná se dle nich vyhlášení války. Takže pokud chce USA a Evropa plnohodnotnou a katastrofální válku, tak jí můžeme mít, samozřejmě, výsledky ale budou devastující pro obě strany. Říkat Rusko je slabé to je omyl, zatím jak již bylo experty řečeno, toho ukázalo jen málo v domnění, že to půjde snadno. Pokud by ale zapojili celou svou armádu a veškerý arzenál, tak by z Ukrajiny asi moc nezbylo a ve válce s námi by došlo k těžko představitelným ztrátám. Nemyslím si, že do toho kdokoli ze Západu půjde.
Reagovat
Rafaeoli25
Být Scholzem, Macronem i Bidenem, budu se chovat stejně, postupovat s maximální rozvahou.
Reagovat
Ondra979
rusko neni tak silne v konvencni valce jak se tvari, jasne, maji jeste rezervy, ale to, co predvedli je zatim slabota, s tim by NATO nemohli konkurovat ani nahodou, to ti rekne kazdy kdo se v tom vyzna, i kdyz samozrejme by to bylo brutalni i tak, to je jasne, ale rusko by jiste prohralo. takze jde o to, ze ma jaderne zbrane a s tim hraje, jak jsem psal..a tady my nereagujeme dostatecne razantne..ukrajine predvadi neco neuveritelneho a zaslouzi si maximalni podporu co to jde..rusku valku nikdo vyhlasovat nebude, ale Zelensky tam vojaky at uz z zemi NATO nebo jakekoli kteri mu pomuzou zve, takze je to z hlediska prava naprosto legitimni, aby tam byli, narozdil prave od rusaku...a to by bylo dobre dat putinovi dost jasne najevo, ze kdyz invazi vcas neukonci, tak se muze stat i tohle at si harasi jak chce..on by to kvuli ukrajine neodpalil, to je uplny nesmysl, jen kdyby byla invaze do ruska a na to se nikdo ani nahodou nechysta..staci si toto uvedomit a je to
Reagovat
Rafaeoli25
No já se upřímně děsím těhle výkřiků a siláckých tvrzení, jak je Rusko slabé a jaká by to byla málem pohoda, tak pojďme do toho, hrr na ně. Ty, kteří tohle tvrdí a přejí si to, nepovažuji za normální. Tohle si myslel i šílený Adolf Hitler, že Rusy přemůže a ani to moc nebude bolet, myslel si to i Napoleon o století dříve. Jak liché a pomýlené jejich představy byly, na to nám historie jasně odpověděla. Rusové budou bojovat za svou vlast do roztrhání těla a je úplně jedno, jestli v jejich čele stojí car, Stalin nebo Putin. Jejich odhodlání je nezlomné a to se v průběhu staletí nemění. Byla by to dlouhá a krvavá válka, kterou by si nikdo rozumný neměl přát. Doufám, že převládne rozum a k eskalaci, která by k velké válce vedla nedojde, byla by to katastrofa obřích rozměrů a nevěřím tomu, že ji ať Německo nebo Francie nebo i samotné USA budou riskovat.
Reagovat
Ondra979
podsouvas mi veci, co jsem nerekl - nikde nepisu, abychom dobyvali cele rusko a obsadili moskvu, sice uz i to by bylo tady skoro na miste, ale toto nikdo delat nechce a nebude, vime proc. jde o to vyhnat rusaka z ukrajiny kde nema absolutne co pohledavat a pomoct jim maximalne jak jen to jde a nebyt pripodelany z putina, ktery se tvari, ze pujde kvuli ukrajine all in, ale blufuje..a primer s hitlerem taky vubec nesedi, ten bojoval na dvou frontach a nebyl zdaleka tak silny, jako aliance..tady by rusak proste neuspel, ale k takovemu konfliktu stejne nedojde a nikdo si ho nepreje, tedy mozna az na silence putina a pak k nemu dojde tak jako tak...
Reagovat
Rafaeoli25
To jsou ale tvoje pocity, domněnky, ty jakobys vůbec nepočítal s faktorem vlastenectví, o kterém jsem psal, Rusové budou vnímat NATO jako nepřítele a půjdou klidně do další tuhé vlastenecké války, která bude stát mraky obětí a její výsledek je v nedohlednu. Navíc je tu Čína, která proti Rusku určitě nepůjde, což je velmi podstatné. Řinčení zbraněmi pokládám za velmi nebezpečný hazard a jsem si jistý tím, že ani Biden se k žádným riskantním akcím nechystá, u Německa, Francie a dalších mám pak stoprocentní jistotu. Snad velké země neztratí rozum a neocitneme se na pokraji velké války, jen to ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ruské vlastenectvo je v štádiu, že sa samotní ruskí vojaci stazuju, su stratení, nechápu preco utocia na bratsky národ a pisu domov smsky, ako ich oklamali.
Reagovat
Rafaeoli25
Stěžovali si ale do jisté doby i během tažení Napoleona, během druhé světové, stěžovali si i v roce 68, vždycky ale nakonec splnili to, co po nich vrchnost žádala. Většina armády tam půjde vždy za svým vedením, myslet si opak je liché.
Reagovat
Ondra979
srovnavas nesrovnatelne, jak napoleon, tak hitler je napadl a chtel dobyt, prestoze v pripade hitlera byli predtim se stalinem spojenci, to je uplne jina situace nez co se deje dnes na ukrajine, tam ta motivace, ta vnitrni, nikdy nebude..jestli to bude rozhodujici faktor to zatim nevime, prece jen rusove maji prevahu, ale ztraceno to pro ukrajinu zatim urcite neni a i proto potrebuji maximalni pomoc a podporu!
Reagovat
Stan_Borowitz
To je šílené číst, co tady lidé zmasírovaní proválečnou propagandou jako Ondra979 tvrdí.

Třeba ten naprostý nesmysl, že si Putin myslel, že Ukrajinu obsadí do dvou, tří dnů a že protože to tak nedopadlo, je Ruskoo tak slabé, že bychom s ním mohli (a měli) válčit. Ukrajiza je země větší než Francie a má snad druhou největší armádu v Evropě (https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/podcast-technet-ukrajina-krize-vyzbroj-cile-rusko-invaze-armada.A220222_120836_vojenstvi_alv). Dále je třeba připočíst faktor, že Rusové skutečně neútočí plnou silou, aby v maximální možné míře ušetřili civilisty.

Třeba útočná válka NATO se Srbskem, kde byl nepoměr sil daleko větší, trvala skoro dva měsíce. Deset dnů je doba odekvátní tak jedné větší bitvě, ne dobytí celé země. A ať si o Putinovi myslíme, co chceme, určitě není cvok, aby si myslel, že bude do týdne hotovo.

Jak píšu výše, účelem téhle propagandy je vyvolat dojem, že ruská armáda je tak slabá, že by se vyplatilo jít do války, dobýt zpět Ukrajinu a nakonec dobýt i Moskvu, jak píše Ondra979. Naštěstí v čele evropských zemí stojí rozumní lidé (ČR je trochu výjimkou), kteří na volání válečných štváčů zatím neslyší, ale cílem té propagandy je ovlivnit veřejné mínění tak, aby je k útoku na Rusko dotlačilo. To nesmíme dopustit, to by byl konec Evropy.
Reagovat
RF46
Putin pocita +-s 45tis mrtvymi - teda, na zaklade objednavky.
-
Doplnil, že Rusové podle informací rozvědky nakoupili na 45 000 pytlů určených k převozu lidských ostatků.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-konflikt-rozvedka-utok-kyjev-charkov-cherson.A220223_061917_zahranicni_pmk
Reagovat
Pe3k
Ten Ondra je id iot, označil Trumpa za fašistu.
Btw. Trump je jediný prezident novodobé americké historie co nevyvolal žádnou válku (Obama hned několik...). A co tak fašistického udělal? Co tak hrozného udělal Nigel F že ho častuje takovými výrazy? Levičák a fanda Nadala (jen hádám). Vem ostatní fanoušky Rafy a valte bránit Ukrajinu...Můj odhad, že by se jednalo o nejzbabělejší prapor v historii naší planety.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já jsem levičák, přesto mám v téhle otázce racionální postoj. Jinak já znám fandy Nadala, kteří jsou levičáci i pravičáci, to samé u Rogera. O tom to tedy vůbec není, někdo fandí tomu, někdo jiný, nevím, proč tohle do toho pleteš. Vidíš můj kontrast s Forehandem. Jinak ano, Farage rád nemám, ale nemusím ani Macrona a jiné. To je daleko komplexnější, můj pohled tedy určitě ano.
Reagovat
Pe3k
Nevím vzhledem k kulturně politické situaci ve které se nachází západ, nemám pro levici pochopení, tím myslím ty progresivisty, genderisty, antifašisty (kteří jsou ve skutečnosti sami fašisti) BLM a všechnu tu pakáž, která nenávidí vlastní zem ať už žijí kdekoliv. Teď je krom Putina samozřejmě na mém hejtr listu smile vysoko Kanadský výkal jménem Justin Trudo (jak se ten pičus píše nemíním googlit).
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já jsem hlavně socialista, jsem pro silný sociální stát, samozřejmě jsem pro rovnost pohlaví a menšin vs většina, nicméně jsem velmi kritický jakožto pacifista ke všem vojenským konfliktům, také jednoznačně stojím proti omezování svobod lidí, jak už jsem tu psal. Ano, stojím proti lidem jako Le Penová, Zemmour, Salvini, Farage, Johnson atd. velmi jasně, na druhou stranu jak zní jeden slavný citát - nesouhlasím sice s Vámi, ale budu bojovat do posledního dechu za Vaše právo tento svůj názor říkat, to ctím. Každopádně já se neshodnu ani se směrem, který reprezentuje Macron, Biden a další, jsem sandersovec, který stojí dost jasně proti válkam, proti centristům, kteří konflikty prosazují. Je to složité.
Reagovat
Pe3k
Berní je starý komouš, kterého volí zásadně jen děti vychované těmito social justice warior pedagogy. Jsi celkem bystrý, máš slušnou šanci, že z toho vyrosteš...Z demokratické strany (což jsou totalitní pro válečné hovada vydávající se za sociální demokraty, nebo jinou lež) se mě osobně zamlouvá jen Tulsi Gabbart (o5 nevím jak se píše). Věděl si, že kdyby zakázali volit lidem pod 25 let, tak by nikdy nebyl zvolen demokratický kandidát? Přímý důkaz o tom, že demokratická strana je strana pro (naivní, nezkušené) děti...Ovšem pravice to není také žádná výhra. Boris J zrovna není můj oblíbenec, to raději ten Farage. Jaký máš názor na Jordana Petersona? Můj intelentuální idol.
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, Bernie komouš není, když se podíváš na jeho program, tak prosazuje jen to, co je běžné v Evropě - veřejné zdravotnictví a školství a vyšší daně pro bohaté, pak by musel v celé západní Evropě fungovat komunismus, když on prosazuje jen standardy běžné v Evropě. Nic radikálního. Navíc je proti válčení, to je další velké plus. Víš, já jsem levicově zaměřený, se sociálním cítěním a ve skoro čtyřiceti vím, že své postoje určitě nezměním, hodnoty Sociální demokracie, které zvítězily po druhé světové v západní Evropě, zajišťovaly mír a prosperitu, bylo správně, že se západní Evropa touto cestou vydala. Bohužel nezvládnutá migrace jí ubrala v některých zemích hlasy a proto se k moci dostali lidé jako Macron. Jsou ale země, kde levice funguje dobře a ku prospěchu věci, viz. Španělsko nebo Portugalsko. Doufám tedy, ze systémy, založené na solidaritě a sociálním zajištění přežijí, i když to je myslím jisté, protože i politici jako Le Penová jsou tomu nakloněni, ta dokonce víc než Macron. Každopádně jsem rád, že třeba v Německu volby dopadly jak dopadly. Trumpa beru jen v ohledu, že je proti válkam, ekonomicky je to samozřejmě protipól toho, co si přeji. Jsem socialista a liberál, odmítám každopádně fanatismy, vyzívající k dalšímu zbrojení a válčení, Bernie má naprostou pravdu. Co se týče hranice pro možnost volit, tak myslím, že 18 let je věk dostatečný, nelze nikoho vylučovat z rozhodovacích procesů, za chvíli by někoho napadlo nechť volí jen ti Co platí daně, proč by měli důchodci a další? To je salámová metoda. Co se týče současné situace opakuji, jsem racionální a zásadně odmítám fanatismus vyznačující se omezováním svobody slova, shromažďování, v případě covidu i pohybu.
Reagovat
Pe3k
Ano Berni se sice stal milionář v kapitalistickém systému, ale nám ostatním přeje socialismus, abychom byli chudí...Jeho program sem nikdy nestudoval, ale je obecně brát jako komouš (tam u nich).
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ano, Republikáni tam nazývají evropské systémy i Německa nebo Rakouska jako komunistické, pro ně je veřejné zdravotnictví a bezplatně školství komunismem, svým programem je ale běžný evropský sociální demokrat, žádné znárodňování ani nic podobného nechce, chce jen daně, jaké jsou v Německu nebo Holandsku. To Republikáni ho takto vykreslují. A lidem jako je Bezos je nejvyšší čas přistřihnout křídla, co si dovolují je přes čáru. Vždyť je to směšné tam, díky daňovým optimalizacím tihle lidé platí procentuálně daleko menší dané než střední třída, absurdní. Takže on nechce socialismus, ale jen normální sociální stát s dostupnými službami ala Německo. A není spjat s žádnými lobbistya velkými donátory, jeho kampaně byly vždy financovány z malých příspěvků obyčejných lidí, vše průhledné, ne, že si někdo z ekonomické elity kupuje politiky jako v případě Bidena a Republikánů. Je škoda, že podlehl v primárkách Bidenovi, Biden je skutečně slabý a až směšný.
Reagovat
Pe3k
Tak s tou poslední větou nezbývá než souhlasit. Berni demokratům posbírá hromady hlasů (od dětí), ale jako kandidáta na prezidenta jej nechce ani jeho vlastní strana, raději by tam dali Kamalu, jenž je tam jen proto, že je černá a nebo znovu Killary a proč to netuším...

Trump 2024 smile smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak nechtějí ho, protože centristé ve straně, kterých je zatím většina podporují nadnárodní velkokapitál a jsou sluhy nejbohatších a bank. Bernie naopak stojí proti nim a oni nechtějí jít levicovou cestou, bez podpory ekonomické elity. Šancí demokratů do budoucna je AOC, ale ta je ještě moc mladá. Bernie by to ještě měl zkusit, proč ne, nemá co ztratit, ať do toho jde. Já jako jeho stoupenec bych měl v roce 24 smutné rozhodování, pokud by byl např.souboj Buttigieg vs Trump nebo Klobuchar vs Trump.
Reagovat
Pe3k
Sorry, ale AOC je něco jako Okamura, tím myslím, že je nejzesměšňovanější politik v USA vůbec...Ona je super tupá, byla zvolena jako senátorka z nejměnším počtem hlasů vůbec (lidi v NY) neměli koho volit, tak dostala hlasy tahle barmanka a proč? Nevím někomu byla asi sympatická na fotce smile AOC není žádná budoucnost, ona tam je jen pro smích. Fandina je o proti ní vědma vší moudrosti smile
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale tohle je nálepkování, to, že dělala barmanku nic neznamená, přivydělávala si při studiu, nic, za co by měla být zesměšňována. Její podpora uvnitř strany je velice slibná, může na Bernieho navázat, ač on je samozřejmě nedostižný, to bez debat. Jinak když jsme u inteligence, tak sorry, ale Trump se svými perlami typu, že v Americe létaly na konci 18.století bombardéry je svymi znalostmi kde?
Reagovat
Amputace
Ty sis ještě nevšiml, že Petřík už nějakou dobu nedělá nic jiného, než nálepkuje? Už mu totiž nic jiného nezbylo. Je to smutný pohled. Nezbývá než věřit, že se s odchodem Rafy vypořádáme důstojněji, než tohle žalostné individuum.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale slušně a normálně se diskutovat dá, jak je vidět, lze mít různé názory na sport, politiku i na jiné věci, je ale nutný vzájemný respekt a úcta. Debata může být vyostřená, ale nikdy nesmí sklouzávat k osobním útokům. To je špatně vždy a všude.
Reagovat
Rafaeoli25
Je fakt, že více bych asi upřednostňoval Ilhan Omar nebo Rashidu Tlaib, každopádně někoho, kdo půjde v jeho stopách a naváže na něj. Centristy uvnitř Demokratické strany je nutné nakonec porazit, aby se něco změnilo.
Reagovat
Pe3k
No celá ta jejich skvadra v čele s AOC je žalostná a vyloženě k smíchu. To, že je barmanka není směšné samo o sobě, ale jako politik má zkušenosti jen s naléváním drinků smile Jinak tady to vidíme přesně opačně. Já vidím jako velký problém to, jak se levice (řeč je o demokratické straně USA) dostala moc vlevo a ty naopak, že jsou problém ti centristé (pár posledních normálních demokratů). Postav do debaty AOC proti třeba Benu Shapirovi a hned uvidíš, že ta holka neví nic o ničem...Ta její kolegyně je vdaná za vlastního bratra a co mají holky společného? Nenávidí USA a chtějí jí změnit v podobné peklo na zemi jako je Venezuela.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jak říkám, já jsem jednoznačně sandersovec, centristy nesnáším, ti chtějí status quo, chtějí nadále chránit ekonomickou elitu, nechtějí investice do veřejných systémů, prostě nestojí na straně obyčejných lidí. Navíc tito centristé masivně podporují zbrojení a zbrojní průmysl, stejně jako farmaceutický a další, tedy vše proti čemu se já vymezuji. V Demokratické straně musí vyhrát síla, která v Americe prosadí standardy, jaké jsou v Evropě, ty sociální - veřejné dostupné zdravotnictví, bezplatně školství, silné sociální zajištění. Bernie je samozřejmě osobnost, kterou nelze jen tak nahradit, to je rozený lídr, rétor, který má vše v hlavě srovnané a dík mu patří za to, že když už nevyhrál a není presidentem, tak zásadně pootočil kormidlem Demokratické strany směrem k sociálně-demokratickému programu. Jeho nástupci musí jeho snahu dokončit, nic víc.
Reagovat
Pe3k
Ano to je zajímavé. V minulosti to byli republikáni, kteří zastupovali tyhle korporace, teď už ovšem zkorumpovali i demokratickou stranu (především big tech a zbraňový průmysl). Teď za ně nejvíce kope Killary Klinton.

Jinak nesnáším tyhle nekonečné super tenké vlákna, tak se klidně můžem bavit jinde...ztm.
Reagovat
Rafaeoli25
Ne náhodou je tak většina Američanů už z hlavních dvou politických stran zhnusena, bohužel nemají alternativu, když tam nejsou další strany a jejich favoriti neprojdou primarkámi, viz.Sanders.
Reagovat
Rafaeoli25
Tyhle vlákna děs, souhlas smile
Reagovat
Rafaeoli25
A bude to pak souboj na ferovku - mezi levicí a pravicí, centrismus nechť vymizí, jak v Kanadě tak v Americe. A ve Francii také, Macron je jen přechodný. Stejně jako doufám Babiš u nás. Socdem musí získat zpět své voliče, tam kde je ztratila.
Reagovat
Ondra979
hele a zaznamelal jsi ty znalce USA politiky vubec ze dle Boltona chtel Trump ve svem druhem volebnim obdobi ktere nastesti zatim nenastalo vystoupit z NATO a Putin na to cekal...nastesti se nedockal, ale dnes uz by kazdy mel vedet, jake katastroficke dusledky by to pro nas mohlo mit kdyz vidime co se deje na ukrajine..takze trump je pro nas naprosto spatna volba..to uz tam muze byt klidne simpanz a nebude to horsi
Reagovat
Pe3k
Nejsem znalec USA. Jo toho jsem si všiml...A ty sis všiml, že když byl u moci Trump, tak by se Putin k ničemu takovému nikdy neodhodlal? Jinak obecně bych Trumpovi nefandil, ale ta jeho prostořeká přímočará demence je geniální protipol k současné politické situaci (mezi ženou a mužem není rozdíl, muž může být žena kdykoliv si zamane a naopak, černým se budem klanět a žena má vždy pravdu...) to jsou perly té vaší levicové politiky, která bohužel dominuje západnímu světu a tak byl zvolen orange man, bo nikdo lepší nebyl.
Reagovat
Rafaeoli25
Orange man byl zvolen, protože stál proti totálně zdiskreditované Hillary, kdyby vyhrál primárky Sanders a stal proti němu, tak by neuspěl. Demokraté byli neponaučitelní.
Reagovat
Ondra979
nemaš vůbec ničím podleženou spekulaci, že by se putin k ničemu takovému neodhodlal..ja si naopak myslim, že uplně v klidu odhodlal, jemu je uplně jedno, kdo je v USA prezident, ukrajinu chtěl sežrat tak jako tak..trump by mu to možna ještě i schválil nebo tak něco...a co víc by si putler mohl přát než exit USA z NATO a tím nejspíše i konec NATO???
Reagovat
Ondra979
myslim samozrejme, pokud by byl trump ted v uradu misto bidena..podle me by to putler udelal, chystal se k tomu ostatne uz nekolik let..
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže Trump by asi opravdu nic neeskaloval, viz.obranná smlouva se Slovenskem, Biden je v tomto ohledu aktivnější, Trump dával jasně najevo, že o žádnou konfrontaci nestojí. Každopádně Putinovi nahrál chaotický odchod z Afghánistánu, v tu chvíli myslím pochopil, že Američanů se aktuálně bát nemusí. To jsou různé střípky, které vedly k současné situaci. Každopádně do hlavy Putinovi nikdo nevidí, navíc není psáno, že invazi požadovali víc třeba i jiní. Může to být jako s Brežněvem, ten invazi v roce 68 také asi nechtěl, ale armáda a většina politbyra řekla musíme. Nemusí to být tak jasné, co se v Kremlu děje.
Reagovat
Ondra979
ten zpackany odchod z afghanu ho urcite nabudil, o tom nepochybuji, ale myslim si, ze tady to neni jako s Breznevem - tohle je proste "jeho valka", myslim, ze je to v podstate tutovka. Trump by byl samozrejme pro nej lepsi nez Biden, ten opravdu koketoval s exitem s NATO a je dost mozne ze by ho nakonec i uskutecnil
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt těžko říct, nikdo do toho nevidí, jaké postavení a sílu mají generálové vůči němu, jaké další zákulisní postavy hrají roli, kdo chtěl nejvíce nebo více.
Reagovat
Ondra979
ja si to tady uz nemyslim - je tu hodne signalu, ze o vsem podstatnem rozhoduje on - viz to ponizeni sefa rozvedky tesne pred invazi, pousti si ted k sobe uz jen par nejblizsich spolupracovniku a to jeste na distanc atd..a je jasne, ze posledni slovo ma on a v podstate nikdo se mu neodvazi odporovat..tedy aspon prozatim..musime si prat, aby se to zmenilo, ale nevin nevim..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Tulsi Gabbard je jednou z největších Bernieho podporovatelů, má velmi podobné názory na většinu věcí.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Trudeau, Macron a spol.rozhodně nejsou žádní levičáci v ekonomice a sociálních věcech, jsou to ochránci velkokapitálu, nadnárodních korporací a bank. Takže jsou mi velmi vzdáleni.
Reagovat
Pe3k
Ano to je jedna z mnoha věcí co mi na těchto lidech vadí, vydávají se za něco, co nejsou...Jsou to prostě lháři, prospěcháři. Makaron ten se mi zdá poslední dobou dostává pomaličku rozum, ovšem Justin T to je ostuda všech ostud.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale oni nikdy nepopírali, že v ekonomice nijak doleva nejsou, naopak. Macron to byla doslova veš v Socdem vládě za panování Hollanda. Prospěchář, který bude vždy hájit zájmy hlavně ekonomické elity, ne nízkopříjmových, smutné, že ho v Socdem neprokoukli.
Reagovat
Rafaeoli25
Co se týče Trudeaua, tak faktem je, že má velkou podporu v kanadské společnosti, která je ve většině, cca že dvou třetin antikonzervatvní. Taky budu každopádně rád, pokud se od něj voliči odkloní k Jagmetu Singhovi a jeho Socdem. Tamní liberály nemusím, jejich politika je centristická, nic mi neříká.
Reagovat
Pe3k
Myslím, že po tom co se stalo v Kanadě jeho popularita velice rychle klesá a bude dál klesat...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já taky postřehl, že Singh a Socdem už posiluje na jejich úkor, vypadá to, že tam voliči zdrhnou od LibDem k SocDem ve velkém počtu, jedině dobře.
Reagovat
Rafaeoli25
Přeskupuje se to pěkně - ve volbách měli Konzervativci loni 34%, Liberálové 33 a Socdem 18. Dnes, po půl roce mají Konzervativci 32, Liberálové taky 32, ale Socdem už 23. Bude to tam hodně zajímavé.
Reagovat
Rafaeoli25
Je tedy faktem, že Trudeau zatím moc neoslabuje, jeho voličská základna je silná, přesto pokud voliči uvidí, že je tu alternativa v podobě Singha, který setrvale roste, tak ho asi hodí přes palubu, věřím tomu.
Reagovat
Pe3k
Btw. Justin se netají tím, že vyznává čínský totalitní systém...na youtube je o tom x videí...
Reagovat
Rafaeoli25
Zlatý kanadský Ind Singh smile
Reagovat
Pe3k
Jedině Jordan Peterson!
Reagovat
Rafaeoli25
Ten ale v politice není ne..
Reagovat
Pe3k
No už o tom pomaličku uvažuje, on není politik, ale byl do ní zavlečen. I když sám říkal, že teď má větší dosah než by měl jako politik.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže kdyby šel s nějakou novou vlastní stranou, tak ubere Konzervativcům a obě strany budou mít 17 - 18%, což je v kanadském systému ještě horší než v poměrném. Většina kanadské společnosti je stredolevicová, kdokoli zprava tam bude mít těžkou pozici.
Reagovat
smazaný uživatel
No už o tom pomaličku uvažuje, on není politik, ale byl do ní zavlečen. I když sám říkal, že teď má větší dosah než by měl jako politik.
Reagovat
Ondra979
to ze nevalcil nema nic spolecneho s tim, ze by nemohl byt fasista, nebo se pokusit pouzit fasisticke metody, coz prokazatelne udelal v zaveru mandatu..kazdy, kdo zna dejiny a trumpa to dobre vi..ale na nekoho je to asi trochu moc logiky..
Reagovat
Ondra979
smile
Reagovat
Ondra979
no z tebe by putin opravdu mohl mit radost..to by pak namasiroval klidne az do prahy kdyby tady byli vsichni takovi jako ty, a neber to nijak zle, pacifistitcky postoj proste na takove agresory vubec nefunguje a historie to mnohokrat prokazala. Rusove davno vnimaji NATO jako nepritele, takze o tom to vubec neni, a faktro vlastenectvi by prisel na radu az v pripade napadeni primo ruska, ne v pripade obrane ukrajiny, a je to videt i na demoralizaci chudaku ruskych vojaku, ktere tam putler vyhnal..vubec nevi, proc tam jsou, to by se jim doma asi tezko stalo..
Reagovat
Rafaeoli25
Já jen vyjadřuji svůj postoj, stejné co teď říkáš mně bys mohl psát i Macronovi a Scholzovi - páni pacifisté vy jste ale srabi. Já mám na to jen ten samý pohled jako demokratičtí lídři Německa, Francie i většiny dalších zemí EU, mám se za tento postoj stydět? Tak pak se musí stydět i oni. A stydí se? Nestydí.
Reagovat
Ondra979
ano, Macron by se urcite stydet mel, to je bez debat..Scholz uz to trochu zlepsil a Nemci si tahnou porad jeste sebou batoh zateze v podobe 2 svetove, to je castecne omlouva, ale uz by ho meli konecne zahodit, nicmene lepsi se to. a libi se mi Boris Johnson, viz jeho posledni status: Putin must fail and must be seen to fail in this act of aggression.

We must come together under a six point plan of action to ensure Putin fails in his ambitions.

The world is watching. It is not future historians but the people of Ukraine who will be our judge. vypada to, ze se to konecne obraci k lepsimu, ale musime delat vic abychom vyhnali agresora, jinak budeme vsichni v historii zapsani podobne jako Chamberlain s Daladierem..v tomto je to neuprosne a spravedlive
Reagovat
Rafaeoli25
Johnson, brexitový kašpárek, který neví, co s britskou ekonomikou po vystoupení, toho bych nevytahoval. A tímto rád mimochodem odvrací pozornost od problémů, do kterých lidé jako on bez rozumu Británii dostali. Měl by se stydět a krčit v koutě, pan rozvraceč EU za každou cenu, pošahanec jako Farage, hanba mu. Každopádně z jeho strany to jsou hlavně slova, na ta on je dobrý, jimi dokázal spolupřesvědčit většinu Britů o tom, jaký mor prý Evropská Unie je. Ten ať mně osobně vůbec nechodí na oči a Británie nechť zaplatí za to, co si nadrobila. Seriózněji rozhodně vnímám Macrona a Scholze, u Francouzů se mi líbil už jejich nekompromisní názor na invazi do Iráku, zachovávají si postoj, který se mi líbí. Němci jako nejmocnější síla v Evropě, musí být logicky iniciativní, cítím ale, že je to taková klidná síla, která se nenechá vyprovokovat k neuváženostem. Pevně tedy věřím, že širší konflikt nehrozí, je třeba udělat vše proto, aby nenastal, byla by to katastrofa.
Reagovat
Ondra979
konflikt uz tu davno je..a agresor se nehodla stahnout prestoze se mu zdaleka nedari tak, jak se ocekavalo..co vic uz by melo stacit k tomu podporit ukrajinu v boji co nejvice to jde a vykaslat se na to, co placa ten silenec v kremlu..pokud chce velky konflikt, tak stejne bude, tak to je. Johnoson to s brexitem podelal, ale k ruske agresi se stavi zatim nejlepe, s nemci se nepocitalo vubec a macron je macron..ani ryba ani rak..v krizi se pozna lidr a to on neni..stejne bude zalezet nejvic na USA a ti jsou zatim proti obrane ukrajiny..ale aspon poslou dobrovolniky a letadla, coz je lepsi nez nic
Reagovat
Stan_Borowitz
Hele, válečníku, nikdo ti nebrání, od vedení státu máš přislíbenou beztrestnost, i výzbroj a výstroj na cestu jistě dostaneš, můžeš se sobě podobně svýšlejícími založit bojový prapor AZOV 2 a hrát Rusy až za Ural. Ty, kdo nechtějí, do toho ale laskavě netahej.
Reagovat
Stan_Borowitz
...hnát Rusy...
Reagovat
Ondra979
hele ty provokatere, tobe by se asi libilo, az putler spolkne ukrajinu, aby pak pokracoval dal..jsi beznadejne zmasirovan ruskou propagandou a predvadis to tady opakovane, rusku valku vyhlasovat je nesmysl a nikdo to nechce, ale vypakovat je z ukrajiny smysl rozhodne ma, s jidlem totiz roste chut ale nekomu je naprosto marne to vysvetlovat, btw co rikas na staryho Klause - ten komik se pry citi podveden putinem, zeman to same v blede modrem..no jejich ostuda a to uz nikdy nesmazou jak kolaborovali s nepritelem..uz je to zapsano v historii
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty jsi fakt smutný případ, jiné bys umírat hnal, ale když tě někdo vyzve, abys tam šel dobrovolně sám nasadit svůj život, najednou couváš a vykrucuješ se. Inu, jak už jsem napsal dřív, nejhorší jsou hrdinové od klávesnice a válečníci z World of Tanks.

A tvé snahy podsouvat mi proruskou propagandu jsou tak směšné, že ani nemá smysl je komentovat. Já ruský vpád na Ukrajinu jednoznačně odsuzuji a jsem pro co nejrozsáhlejší humanitární pomoc civilnímu obyvatelstvu, ostatně jsem sám osobně poslal na pomoc uprchlíkům víc, než ty vyděláš za deset let. Na rozdíl od nadšených hltačů proválečné propagandy ale odmítám přijmout dětinskou tezi o tom, že k tomu všemu došlo bez příčiny, prostě jen proto, že je Putin šílenec a/nebo novodobý Hitler. A místo válčení dávám přednost diplomacii, vyjednávání a nacházení kompromisů.
Reagovat
RF46
Bez priciny urcite ne, bohuzel tomu sla Ukrajina dost naproti, ikdyz je to trochu divny to takto psat. Bohuzel je to jako kdyz sahnes psovi na misku se zradlem, zavrci a kousne te, neni to od nej hezky ale bylo jasny, ze se tak stane. Zaroven asi nebylo realne se s Putinem domluvit diplomatickou cestou, proste ne s kazdym se domluvis na kompromisu. Verim tomu, ze ten clovek je "mimo". Neexistuje omluva pro takovouhle "specialni vojenskou operaci", to je jasny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta provokácia Ukrajiny je diskutabilná.

V roku 1994 sa Rusko ZAVIAZALO, ze bude respektovat uzemie Ukrajiny na veky vekov, vymenou za jadrove zbrane.

Takze provokuje samotný agresor, Rusko. Ti si svojvolne zacali narokovat na Krym a pod.
Reagovat
Ondra979
tak to ses zase predvedl..trapnymi utoky ad hominem kdyz nemas relevantni argument, a navic jak potrefena husa..nevis, kolik jsem poslal ja, tak nemachruj, to je jedna vec, a za dalsi - pricina ruske agrese je jedina - putinova touha obnovit aspon zcasti SSSR..zvani o tom uz dost dlouho, tak bys to mohl vedet a ted to sel realizovat a umirjaji pri tom civiliste a deti..takze ano, prijmi ten fakt, ze je to putinova valka, je to tak. a humanitarni pomoc je hezka vec, ale bohuzel nestaci, bez vojenske pomoci at uz neprime ci prime se ukrajina proti silnejsimu agresorovi neobejde
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně naše nebo slovenská vláda, když jsou tak naladěné nechť tam pošlou naše vojáky, mají demokratický mandát z voleb, nikdo jim v tom nebrání, jen nevím, co tam sami, bez podpory Německa, Francie, Itálie a dalších zemí budou dělat..
Reagovat
Stan_Borowitz
O něčem takovém by mělo proběhnout referendum, vláda mandát vyhlásit válku Rusku určitě nemá. Pak by se vidělo, kolik těch válečných štváčů tady vklastně je. Určitě ne nadpoloviční většina, tím si jsem jist.

Navíc by to těžko šlo bez souhlasu spojenců, když jsme členy NATO a EU, které bychom tím do války zatáhli taky.
Reagovat
Rafaeoli25
Já to ale psal ironicky..
Reagovat
turista
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Absolútne súhlasím s týmto príspevkom. Rozumiem postoju NATO a Europskej únie, ale ser*e ma, že si ten terorista robí, čo chce a Europa hrá alibistického mrtveho chrobáka.

Putin pošpinil, pošliapal všetky hodnoty, ktoré tu civilizovaný ľud roky tvrdo budoval a my ho necháme v tom pokračovať, vyhovárajúc sa na birokraciu, keďže Ukrajina údajne nemá ten správny kus papiera, ktorý by ho začlenil do aliance.

Akože, execuse me. Tak, kde sú tie vyššie princípy.

Navyše áno, Rusi sa zatiaľ prezentujú ako banda babrákov a je nad slnko jasné, že by zoči voči aliancii zahučali. Putinovi však musím uznať, že je bohužiaľ vojnovo ostrieľanejší, je to pokrový hráč, ktorý vie aj so zlými kartami hrať formu, kdežto v DNA jeho protivníka holt nie je krv a naopak badať mechanizmy hľadať mierové riešenia za každú cenu, hoc za hranicami dávno tečie krv.

Bohužiaľ, na veľkú dieru veľká záplata, na hovado len väčšie hovado platí a pevne verím, že Putinovi toto niekto zráta. Pretože všetko ostatné je jeho víťazstvo.
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale v DNA Američanů, tedy jejich armády není krev, když to takhle označuješ jedním slovem? Není přece armády, která by podnikla tolik vojenských akcí za posledních dvacet let než ta americká, takže mají zkušeností víc než dost, že neblahých je věc druhá. Například teď, po boku Saudů, bojují v Jemenu, který je v současné době ve stavu největší humanitární katastrofy na světě, v Jemenu taky žijí lidé, když jsme u toho, ač to bohužel málokoho zajímá. Pokud tedy Američané chtějí vyhlásit válku, nechť jí vyhlásí, nikdo jim v tom nebrání, jen je jasné, že důsledky budou tragické. A když jsem tak viděl ten odchod z Afghánistánu, tak bych chtěl vidět nadšení v americké armádě nad další dlouhodobou válkou, která se bude vyvíjet opět špatně a nekonečně.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim ta, vyber si tu americkú osinu zo zadku a prestaň ich neustále spominať pri ruskej agresii na Ukrajine.
Reagovat
Rafaeoli25
Nedělám to, jen konstatuji. Zkušeností mají více než dost, tak je mohou použít. Také by ale měli nést důsledky, protože vyvolání války se neobrátí proti nim, ale proti nám tady a to alespoň já opravdu nechci, nechci tu válku a nechci žít ani ve strachu z ní. Proto jsem rád, že minimálně v Německu a Francii si zachovávají zcela chladnou hlavu, to je přesně postoj, který je nutný a věřím, že to tak i zůstane.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mnoho spekulací, všechny jsem je nečetl, ale bohužel má tato situace jen jedno řešení - odstranění viníka toho všeho a to pokud možno někým z ruských armádních kruhů. Snaha vtáhnout do konfliktu další státy je nepřehlédnutelná.
Reagovat
annah
On ale ten vinik nebude jen jeden. Ze by Vladimir Adolfovič sám rozhodoval. Určitě je ten povel k agresi dílem většího štábu lidi. I kdyz hlavní odpovědnost je jasně na Putlerovi.
Reagovat
turista
Válka na Ukrajině je hrozná věc. Putin je vrah. Ale USA ani EU do atomové války kvůli tomu nepůjdou. Smiřte se s tím.
Reagovat
Rafaeoli25
"I've been around the game 17 years. I've seen a lot of hard workers and inspiring players, but you've been the one in my opinion who has been the most inspiring and most influential amd made me the player I am today." smile
Reagovat
Pe3k
Je až s podivem jak tihle dva velcí rivalové dokázali k sobě navzájem chovat respekt, což je pravý opak toho co předvádějí jejich fans.
Reagovat
Rafaeoli25
Bohužel, ale dodal bych hlavně v anonymních netových diskusích, tam je to často spoušť. Přece jen na facebooku pod svým jménem by si to ani moc lidí netrouflo, pokud jde tedy o normální pravé profily, ne trollovací bez tváře a s falešným jménem. Každopádně na jejich profilech na žádné ubohosti v drtivé většině případů člověk nenarazí.
Reagovat
Marduch
Tohle už je kurbuřtovské pochlebovani snažíc se prifouknout auru legende Fedal. Nezer to tak:-) Samozřejmě že made him better player, když z Rafova levackyho hopsaforhandu dostaval dlouhy léta takovej hroznej kouř. Co mu taky zbyvalo:-)
Reagovat
Rafaeoli25
Takhle bych to neviděl, ovlivňovali se celé kariéry navzájem. Nejdříve se dostal na vrchol Roger, který tím motivoval začínajícího Rafu, který na sobě tvrdě pracoval, aby se mu vyrovnal. Pak se sám na absolutní vrchol dostal on a pro změnu Roger musel začít hledat cesty jak se zlepšovat, aby na něj vyzrál. Bylo to vzájemné motivování se celá dlouhá léta.
Reagovat
Marduch
https://m.youtube.com/watch?v=NSwYMAgYwGE&t=3s
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je jasné, že Roger bude běhat po wimbledonském trávníku jako kozelsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Napíšu to tu ještě jednou, ve světle ubohých útoků na něj - Federer znamená pro tenis strašně moc, jeho absence mě bolí, chybí mi na turnajích a ani si nechci představovat, jaké to bude až definitivně skončí. Rogere, Rafa pro mě byl a bude číslo jedna, tebe si ale budu vždy hluboce vážit a respektovat. Zápasy Rafy s tebou byly úžasnými momenty tenisové historie, na které budou všichni skuteční fanoušci tenisu vzpomínat až do svých posledních dnů. Klobouk dolů smile
Reagovat
gigin
Ano ano, přesně tak. Než naposledy vydechnu zůstane mi na rtech Vamos a Chum jetze...
Reagovat
Pe3k
Ani sem si nevšiml, že ses vrátil.
Reagovat
gigin
Ty já jenom tak na skok. Vyčistil jsem si hlavu, srovnal v ní věci, vyposlechl jsem si co na to všechno, co se děje ve světě řekl Ernie, stal se členem Dymytry rodiny, koupil jsem si nový IPhone, raketu na tenis a tak no.

https://www.youtube.com/watch?v=rZo3zn9KqqU

https://imgway.cz/v/4H71.jpg
Reagovat
RF46
Toz vitaj
Reagovat
kada.tom
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Další, kdo má potřebu se vysmívat? smile
Reagovat
vojta91
Vamos Rafa
Reagovat
Pe3k
Ban za blbost.
Reagovat
Rafaeoli25
Za takové jedince Nadal opravdu nemůže.
Reagovat
Pe3k
To říkám furt. Nadal takový šapmion, legenda a jeho fanoušci takové dno... smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ale fakt to takhle nehodnoť, podívej se třeba na jeho facebook, tam nenajdeš útoky na Rogera, bohužel je to tak, že několik jedinců dokáže takhle kazit něčí obraz. Opakuji, jen mezi svými známými mám několik jeho příznivců, všichni jsou naprosto v pohodě, bohužel sem ale nepíšou. Kdyby sem psali všichni jeho fanoušci, tak bude těhle několik jedinců jen takovou nepříjemnou ukázkou trapnosti, takhle to bohužel vypadá jak vypadá, internet přitahuje hodně toho špatného smile
Reagovat
Pe3k
Sorka, ale já FB nikdy neměl, ani v dobách kdy to začínalo a všichni (ovce) si mysleli jak je to cool, tak už tehdy jsem byl proti sociálním sítím, hlavně fb.
Reagovat
Rafaeoli25
To chápu, ale můžeš tam snad mrknout myslím i bez registrace. Úplně normální lidi kupodivu, co přejí jen to nejlepší, ať už na Federerově nebo Nadalově profilu. Je to pěkný číst, pak člověk zapomene na ubohý výkřiky, který čte tady.
Reagovat
Pe3k
Ty nemáš nikoho v ignoru? Já 6.
Reagovat
Rafaeoli25
Přiznám se, že já k radikálním krokům nesahám, ať se to týče virtuálního nebo nevirtuálního prostoru, zase člověk má vidět a vědět, co se děje a říká, i když je to mnohdy nechutný.
Reagovat
Rafaeoli25
Co tím chtěl básník říci pod tímto článkem? Nechápu smile
Reagovat
Pe3k
Prostě je to dement.
Reagovat
Rafaeoli25
Nechápu ty, kteří mají neustálou potřebu sypat sůl do rány druhým, ať už se to týká čehokoli. Nechápu a nechci chápat bezcitnost a hrubost. Všem, co to dělají vzkazuji jen: jděte do háje smile
Reagovat
vojta91
Tak ono lepsi, než schytat kanára od Poláka
Reagovat
Rafaeoli25
Ubohý, co píšeš, vracet se po náročné reoperaci kolena a přesto dojít do of na FO a do čf ve Wimbledonu je na klobouk dolů. A v tom třetím setu to byla prostě rezignace, nic víc, posmívat se mu je ubohost vážený.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak vzpomeň si na to, jak byl vysmíván Nadal když zažíval špatné časy a jak bylo nám jako jeho fanouškům, když jsme to četli. Raději tedy pomlč.
Reagovat
Marduch
https://tn.nova.cz/sport/clanek/456303-valcici-tenista-stachovskij-djokovic-me-podporil-nadal-a-federer-ne
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak v Belehrade sa zhromaždili tisícky ľudí burcujúci vojnu a skandujúci heslá proti NATO a za vojnu.

To je fakt sebranka.
Reagovat
soloo
Srbi z duše neznášaju USA-NATO kedže humanitarne vrazdenie civilistov nikdy v zivote neodpustia, ktore ste vacsina VY neodsudili. Srbi rozmyslaju inak a to tak ze vidia nepriatela u NATO-USA a pricinu tejto 8 rocnej vojny
Reagovat
smazaný uživatel
Za to ze neznasaju USA, tak budu burcovat Rusov do vojny?..

Ok, uz budem vediet.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když NATO bombardovalo Bělehrad a umírali přitom i civilisté tak se nediv jejich postoji k němu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je asi také, ze ked židovský obchodnik oklamal Hitlera o zlaty prsten, tak sa nemozeme divit, ze sa Adolf nahneval.
Reagovat
Rafaeoli25
To snad nemyslíš vážně smile
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim to uplne vazne.

Ked ti zbombardujú mesto, tym padom ta to legitimuje aby si bol za vojnu a mrtvych na inom uzemi a este to oslavoval na námesti?..

Si normálny?
Reagovat
Rafaeoli25
To ale neříkám, jen dokážu pochopit hněv lidí, kteří sami zažili co zažili. Bylo to neospravedlnitelné a NATO vnímají jak vnímají, to je realita.
Reagovat
Stan_Borowitz
Naprostý souhlas. Tenkrát se lepšolidi ukájeli rozkoší u obrazovek, jak to těm zlým Srbům "naši" nandávají, když v Srbsku humanitárně umírali civilisté (tím nemyslím konkrétně Forehanda, ten měl tehdy asi ještě úplně jiné zájmy). A dnes se pohoršují nad Srby, když dělají to samé. Nějak si neuvědomují, že k tomu tehdy ztratili morální kredit, stejně jako NATO tehdy ztratilo morální kredit dnes odsuzovat Rusy za to, že dělají to, co oni. A speciálně USA pak ještě jednou, když pod vylhanou záminkou o ZHN napadly Irák.

Aneb pokrytectví rulezzz.

Mimochodem (z Wikipedie, tedy žádná dezinformace): "Studie akademiků ze Spojených států, Kanady a Iráku ve spolupráci s iráckým ministerstvem zdravotnictví v roce 2013 došla k závěru, že si dodnes válka v Iráku vyžádala 461 000 civilních obětí".

Ještě jednou pro některé (oni budou vědět): Čtyřista šedesát jedna tisíc civilních obětí...
Reagovat
smazaný uživatel
Ked dvaja robia to iste, nie je to vzdy to isté.

Mas pocit, ze na Ukrajine sa deju veci porovnatelné s tymi, ktore sa diali onehdy v Juhoslávii?..

Resp. mas pocit, ze NATO informovalo o utokoch v Juhoslavii rovnakym sposobom ako informuje Putin o vojne v Rusku?..

Ved on tvrdi, ze aj za utokom na jadrovu elektraren stoja Ukrajinci, on sa uplne pomiatol.

Snad sa v Europe casom objavi nejaký Churchill, lebo zatial evidujem len samych submisivnych Chamberlainov.
Reagovat
Rafaeoli25
Řeknu to takhle, velmi jasně: jsem jednoznačně protiputinovský, nelíbí se mi vyhrocené jednani antivaxerů, na druhou stranu, jak zastánci vakcinace a odpůrci Ruska v doslova hysterii vůči neočkovaným a Rusku začali omezovat svobodu shromažďování, svobodu pohybu až došlo i na svobodu slova, tak tím mě přiznám se velmi znechutili. Nazývat každého s komplexnějším, jen trochu jiným názorem za zrádce, který by měl nejlépe viset nebo být navždy umlčen je popřením základů a smyslu demokracie a svobodné společnosti. Je mi z toho zle, jestli si ale dotyční myslí, že tím přispějí k něčemu pozitivnímu tak jsou na hlubokém omylu. Povede to ještě k větší radikalizaci a brutalitě ve společnosti a dočkáme se nakonec i tady velmi nemilých věcí smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemůžu víc souhlasit smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Snad i takováto polemika nebude brzy trestná, doufejme..
Reagovat
Rafaeoli25
A ano, zvěrstvo, které se odehrálo v Iráku je děsivým obrazem zbytečnosti války, v tomto případě totálně vylhané, zfalšované, chtění ropy ale bylo větší, peníze až na prvním místě. Hnus smile
Reagovat
Rafaeoli25
O svobodu Iráčanů a jejich světlejší budoucnost šlo v té okupaci bohužel až v nejposlednější řadě a to je na tom to úplně nejsmutnější smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hovoril si s Iracanmi?..

Ja som tu moznost mal. Skus sa ich spytat, aky bol zivot za Saddama, zivot bez skol, zdravotnictva, bez akychkolvek slobod a aky maju zivot dnes..Co si myslia bezni ludia.
Reagovat
Rafaeoli25
Saddám by tedy za pár let vyvraždil půl milionu obyvatel a z dalších statisíců udělal mrzáky, skutečně? smile Sorry, ale tohle ospravedlňování hrůzy, která stála tolik životů a zdraví obyčejných lidí, je naprosto nepochopitelné. A zbavení se Kaddáfího bylo taky fajn? Co se stalo v těchto zemích? Extrémní nárůst náboženského fundamentalismu, v Iráku totální chaos, vedoucí k tomu, že část území uzmul Islámský stát, v Libyi to samé v bleděmodrém, ještěže v Egyptě vzala vše do rukou armáda. No to jsou skutečně výsledky, kterým nelze než zatleskat, opravdu..
Reagovat
Rafaeoli25
Bush s Blairem, Sarkozym, Cameronem a bohužel i Obamou si měli dát dodatečně metály, jak z daných zemí udělali skvělá mista pro život a celý svět bezpečnější než předtím, skutečně. O úprku a totálně zpackané misi v Afghánistánu ani nemluvě, to už je jen k pláči i smíchu zároveň.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože môj.

Takže ty volíš radšej život v putách, byť otrokom. Než pokúsiť sa o slobodu.

No každý to vidíme inak. Sú ľudia a sú ľudia. Odporúčam trochu poštudovať, aký bol Saddám diktátor a aké zverstvá páchal na vlastnom ľude.
Reagovat
Rafaeoli25
A v čem žijí Iráčané teď? Třeba ženy tam mají méně svobody než za Saddáma. Obyčejný taxikář nebo řidič autobusu se dnes musí bát, jestli si k nim nesedne šílenec s bombou a neodpálí se. Sestavit vládu je tam nemožné, protože ve volbách dostanou polovinu hlasů radikální islamisté. To, jak nebyli schopni zajistit vlastní území před ISILem je výmluvné. V čem tedy dnes žijí, co to je? To je budoucnost, po které toužili, žít v neustálém strachu z radikálů?
Reagovat
smazaný uživatel
Maju skoly, maju vzdelanie, zdravotnictvo sa postavilo na nohy.

Tebou spomenutý rezim vládne v Afganistane, Irak si hodne polepšil. To, že si tam nejaky sialenec ojedinele siahne na zivot sa nedá predsa porovnavat so systematickým terorom Saddama Husaina.
Reagovat
Rafaeoli25
Jaksi zapomínáš na historii. Až do padesátých let byl Irák veksrze zemědělským státem. Změna přišla až s nástupem strany BAAS, později vedené Husajnem. Její politika udělala během dvou dekád z Iráku druhý nejbohatší arabský stát hned po Saúdské Arábii. Jeho ekonomice ublížila následně íránsko-irácká válka a pak konflikty s Američany. Tvrdit tedy, že vliv Saddáma byl jen zhoubný prostě není pravda, BAAS udělal ze chudšího státu tygra Blízkého východu ve své době.
Reagovat
smazaný uživatel
Okej, odkázem to tym terorom zbedačeným Iračanom, ze Rafaeoli z TP v tom ma jasno a ze za Saddama ich kraj vlastne prosperoval.

Neskutočný kk.tizmus.
Reagovat
HolyMotors
smile

Souhlasím s tím, co a jakým způsobem tu píšeš. Nesouhlasím s Borowitzem (absolutně) a ani s Rafaeolim (z větší části).
Reagovat
Stan_Borowitz
Forehande, to si snad děláš legraci. To, že jsi se bavil s pár Iráčanama, podle kterých je tam dnes ráj na zemi, neznamená, že to je pravda. To bys snad mohl při své inteligenci aspoň tušit.

Asi proto, že je tam tak skvěle, tak se tam děly poslední dva roky masové protesty a nepokoje:https://en.wikipedia.org/wiki/2019%E2%80%932021_Iraqi_protests

Tihle lidi asi nejsou tak šťastní a spokojení jako tvoji kamarádi...
Reagovat
smazaný uživatel
Stan, nebol si to náhodou ty, kto wikipediu ako zdroj bagatelizoval?..Vies o tom, ze na wikipediu moze pridat, ktokolvek, cokolvek?..

Apropos, v Bratislave sú ročne 3-4 protesty fašistov a vyznávačov extremizmu. Mozno si tiez niekto povie, ze v meste nie je vsetko v poriadku, len malokto, ze nieco nie je v poriadku s protestujúcimi.

Podla teba je teda súčasný Irak na tom horšie, čo sa týka dodrziavania zakladnych ludských prav, slobod a zivotnej urovne ako tomu bolo za Saddáma?.
Reagovat
Stan_Borowitz
To si tedy fakt nepamatuju, že bych něco takového tvrdil, nicméně tenhle článek má 560 referencí z mnoha různých zdrojů, ale když nevěříš Wiki, třeba uvěříš BBC:

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-50595212

Máš tam i fotku těch pár "fašistov a vyznávačov extremizmu"...

Nezáleží ani tak na tom, co si myslím já, já tam žít nemusím, ale místní zjevně spokojení se situací nejsou. Ostatně si nakonec vynutili pád vlády a nastolení nové (která aale asi není lepší, protože se protestuje znovu). A co se týče lidských práv atd.? Opět cituji BBC: "A government committee found 149 civilians died during the first wave of protests, mostly as a result of bullet wounds. At least 220 people have been killed since the second wave began, according to medics and security officials. Human rights activists say they have documented unlawful use of lethal force to disperse protesters, including with military-grade tear-gas grenades, live ammunition and sniper attacks." Tož asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
V poriadku, ved ja vlastne ani nepopieram fakt, že su v krajine protesty. Za Saddáma protesty mozno neboli, odvazni jednotlivci z opozicie boli okamzite zastrelení. Je naozaj xy dokumentov o iráckom diktátorovi a skutočných dobách temna v Iraku.

To, že su v súčasnosti protesty sa vobec nevylučuje s faktom, že si krajina po páde Hussaina polepšila. Samozrejme je to iná kultúra, protesty vzdy budú, krajina sama o sebe sa musí naučiť žiť v režime mimo diktát, na ktory bola zvyknutá. Je to dlhodobejší proces. A naozaj považujem slová miestných, ktorý poznajú domáce reáliaje za legitimny zdroj, najma ked sa stotoznujú nezávisle od seba. Za mna relevantnejsi feedback, ktorý má v sebe emociu a vie porovnat obdobia, nez generická správa z BBC.

Kazdopadne, nepáči sa mi ako sa agresivna ruská invázia na Ukrajinu relativizuje s prikladom Iraku. Ukrajina je naozaj slobodná suverenna krajina, ktora mala s Ruskom pospisanu dohodu z 1994 o respektovani hranic. Tebe by sa urcite tiez nepácilo, keby Rusko diktuje Česku ci sa moze alebo nemoze stat clenom Nato a pripadne by si chcela privlastnit čast uzemia.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dole už se to strašně zužuje, tak odpovidám v novém vlákně.

Tak samozřejmě, že se to srovnávat dá a dokonce musí, byl to taky vojenský vpád do cizí suverenní země, bez mandátu OSN, pod (vylhanou) záminkou bezpečnostní hrozby (údajné ZHN, které se nikdy nenašly), dále údajného útlaku místního obyvatelstva a podpory terorismu. Zahynulo při tom obrovské množství civilistů, došlo na řadu let k rozvratu té země, z něhož se snad postupně vzpamatovává. Že byl Saddám tyran a je o tom spousta důkazů? Asi ano, ale to je v jejich kultuře víceméně norma. O co byl horší než naši velcí kamarádi ze Saúdské Arábie, kteří kamenují ženy a nechávají z opozičních novinářů dělat masové nudličky? Ve které arabské zemi je demokracie našeho typu? Jak to dopadlo, když se ji USA přes 10 let pokoušely zavádět v Afghanistánu?

Anyway, stejně tak Putin vtrhnul na Ukrajinu pod (možná smyšlenou, možná pravdivou) záminkou bezpečnostní hrozby, kterou pro Rusko mělo představovat zamýšlené členství UKR v NATO a připadné rozmístění ZHN na jejím území. Další záminkou byl údajný útisk ruskojazyčného obyvatelstva a podpora nacismu. Těch civilních obětí zatím je naštěstí zlomek proti Iráku. Ale když tam Putin vyhraje a k moci se dostane nějaký proruský režim, tak tam za 20 let nejspíš taky bude víc škol a nemocnic a spousta lidí bude říkat, že je jim líp než za Zelenského. Ti na Donbase si budou pochvalovat, že už po nich nikdo nestřílí, a budou vzpomínat na 8 let krutovlády pod namířenými zbraněmi kyjevského režimu. Jako tvoji známí z Iráku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dole už se to strašně zužuje, tak odpovídám v novém vlákně.
Tak samozřejmě, že se to srovnávat dá a dokonce musí, byl to taky vojenský vpád do cizí suverénní země, bez mandátu OSN, pod vylhanou záminkou bezpečnostní hrozby (údajné ZHN, které se nikdy nenašly), dále útlaku místního obyvatelstva a podpory terorismu. Zahynulo při tom obrovské množství civilistů, došlo na řadu let k rozvratu té země, z něhož se snad postupně vzpamatovává. Že byl Saddám tyran a je o tom spousta důkazů? Asi ano, ale to je v jejich kultuře víceméně norma. O co byl horší než naši velcí kamarádi ze Saúdské Arábie, kteří nechávají z opozičních novinářů dělat masové nudličky? Ve které arabské zemi je demokracie našeho typu? Jak to dopadlo, když se ji USA přes 10 let pokoušely zavádět v Afghánistánu?

Anyway, stejně tak Putin vtrhnul na Ukrajinu pod možná smyšlenou, možná pravdivou záminkou bezpečnostní hrozby, kterou pro Rusko mělo představovat zamýšlené členství UKR v NATO a případné rozmístění ZHN na jejím území. Další záminkou byl útisk ruskojazyčného obyvatelstva a podpora nacismu. Těch civilních obětí zatím je naštěstí zlomek proti Iráku. Když tam Putin vyhraje a zavede nějaký proruský režim, tak tam za 20 let nejspíš taky bude víc škol a nemocnic a spousta lidí bude říkat, že je jim líp než za Zelenského. Lidi z Donbasu si třeba stejně jako tví známí z Iráku budou pochvalovat, že už po nich nikdo nestřílí, a budou vzpomínat na 8 let krutovlády pod namířenými zbraněmi kyjevského režimu.
Reagovat
Ondra979
je to tak, srovnavat se to neda, je to uplny nesmysl a neni nahoda, ze to hlasaji priznvci morlanich trosek a jester donedavna putlerovych slouhu Klause nebo Zemana, kteri ted najednou "prozreli"..to je ale nahoda, jen verit se jim to skutecne neda..fuj, snad uz ne dlouho
Reagovat
turista
Válka v Iráku stála život milión Iráčanů včetně dětí a 11500 vojáků USA. Bylo to nezákonné napadení suverénního státu stejně jako válka v Srbsku a teď na Ukrajině. Došlo k přesunu moci od sunnitů k šíítům. Nic víc. Násilí tam zůstalo. Agresorem vždycky byly velmoci.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Amen.
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak já jako pacifista stojím proti všem zbraním a armádám světa. Kdyby šlo zbraně proměnit v hudební nástroje jako v Kdyby tisíc klarinetů, s chutí bych to ve vteřině udělal.
Reagovat
Stan_Borowitz
Oni by se lidi bohužel pak začali zabíjet těma hudebníma nástrojema. Problém není v existenci zbraní.
Reagovat
Rafaeoli25
To je bohužel pravda smile
Reagovat
SwissMaestro
Srbové jsou borci :-)
Reagovat
peRFect
jojo, takový učebnicový frustráti.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Ondra979
je to srbska fasounska sebranka..co jineho. tak snad si tim jasne vystavili stopku do EU, nic takoveho tady opravdu ted nepotrebujeme, problemu je ted dost a jeste bude..
Reagovat
Mantra
This is the end my only friend...
Reagovat
Krisboy
Neviděl bych to tak černě.

https://www.youtube.com/watch?v=o0W91FrTlYk
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Holahej
..čtu jinde..Na dnešní lyžařský sjezd žen ve Švýcarsku, se přišel podívat Roger Federer..
Poslední magnetická rezonance dopadla výborně, takže jsem moc rád. Návrat na kurty plánuji koncem léta, začátkem podzimu.
Reagovat
Rafaeoli25
USO by tedy mohlo být, kéžby.
Reagovat
Holahej
O setkání s Rogerem Federerem v cíli
Trochu mě mrzelo, že nepřijel minulý týden do Crans Montany, ale že přijel až sem. Ale měla jsem jet rychleji a trochu se před ním předvést, když tam na mě v cíli čekal. Akorát jsem za ním přišla, podala mu ruku a řekla, že je pro mě velkou inspirací a že mu za ni děkuju. Moc ho obdivuju a vážím si ho jako člověka.
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/lyzovani-snowboarding/ester-ledecka-rozhovor-lenzerheide-super-g-26-misto.A220305_132015_lyzovani_mt2
Reagovat
Rafaeoli25
Snad stihne alespoň US Open smile
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je klasik a chce aby z Wimbledonu odchádzal s vysledkom 0:6...Nikdy sme neboli najlepsi kamaráti, ale tých 1:6, 2:6 by som mu doprial.
Reagovat
soloo
toto vypoveda o tvym charaktere co si zač
Reagovat
Pe3k
U něho je to spíše absence charakteru smile
Reagovat
Rafaeoli25
Přát kterékoli legendě smutný odchod je ubohé.
Reagovat
smazaný uživatel
S tebou by som chcel dvojdomček :)
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo by ho chtěl s tebou?
Reagovat
peRFect
:D
Reagovat
Pe3k
Nikdo i fanoušci Rafy se za něj stydí smile
Reagovat
Rafaeoli25
No já bych mu přál, aby se loučil nějakým titulem, to by mu slušelo. A moc mu to přeju.
Reagovat
Fandina
Ty se mi líbíš. Tvůj obdiv k Rogerovi je tak veliký, že ti to nedá, než ho prostě antiadorovat. Ve skutečnosti je to ale takový ten obrácená obdiv malého kluka k někomu velkému. smile
Reagovat
annah
Určitý posun tam ale je. Už se alespoň neposmiva Rogiho rodině. Že
by mírný odraz ode dna?
Reagovat
peRFect
Wimbledon se ale nehrá na dva sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, že nehrá.

Tých 1:6, alebo 2:6 by som mu doprial ako set rozlúčkový. 0:6 je kruté a uplne to nezodpovedá jeho kvalitám.
Reagovat
peRFect
Roger je legenda. Milován a obdivován desítkami milionů. Fakt, že nebude první, možno ani druhý v GS na tom nic nemění. Já jsem s jeho statusem spokojen a tvé žlučníkové záchvaty to nezmění. Už jsem chvilku věřil, že jsi se po zisku Rafova 21 GS uklidnil, ale je vidět, že ti Roger leží hluboko, velmi hluboko ve žlučníku a způsobuje časté záchvaty. Takže vlastně win win. Hezkou neděli přeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, štipkovanie a hecovanie k tomu proste patrí.

Ja som sa domnieval, ze ste uz trochu nad vecou, ale evidentne ste stále precitlivelí.
Reagovat
Rafaeoli25
Nechápu to, já ani kdyby Raf vyhrál nakonec 25 GS tak tu nebudu tapetovat jak je úžasný a Roger a Novak až za ním. Ano, mám obrovskou radost, že se mu zase daří, ale je to pozitivní radost, nespojuji jí s jeho rivaly. K nim mám já naopak velký respekt, legendami jsou pro mě všichni tři, ač fandím Nadalovi.
Reagovat
Rafaeoli25
Zlá zpráva, moc mě to mrzí.
Reagovat
ipko
https://twitter.com/eurosport/status/1500054068252786690
Reagovat
Pe3k
smilesmilesmile
Reagovat
JohnB
Myslím si, že by se měl rozloučit na Laver Cupu a nechat to mladším. Je to tenisová legenda a bylo by smutný, kdyby končil jako troska, což bohužel evidentně má v plánu. Chybí mu sebereflexe.
Reagovat
elsky
To je na každým, jestli mu věří, že se ještě dokáže vrátit. Taky bych řekl, že ne, ale to natahování chápu.
Reagovat
Rafaeoli25
Nemyslím, že je všem dnům konec. Kdyby věděl, že to nepůjde, skončil by.
Reagovat
peRFect
Jak mladším,co je to za blábol?
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jakože nechat to mistrům jako Zverev, Tsip, Šapo a dalším, kteří doteď nevyhráli grandslam? smile
Reagovat
Alien
Tak to se nemělo stát. To je velice nepříjemná a hlavně bolestivá ztráta. Jsme s tebou FedExi!
Reagovat
SwissMaestro
To říkal sám Federer na začátku roku.

Vidím to na Cinci, USO, Laver Cup, Basilej a v roce 2023 Australian Open, Dubaj, Indian Wells, French Open (?), Halle a Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
A v roce 2024 W. a Oh a v roce 2025 W, a v roce 2026 Bazilej a v roce 2027 Halle.
Reagovat
Roger_Federer
Praskne ti cévka...
Reagovat
Rafaeoli25
No já si přeju, aby hrál až do padesáti, rád se na něj podívám, i kdyby už neměl vyhrát nic. Rok od roku si ho vážím víc a víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja si prajem aby hral do 50ky a tiez sa na neho rád pozriem :)
Reagovat
Denis92
Tento rok na GS urcite hrat nebude. Podla mna zacne najskor na Laver Cupe aj to mozno len 4hru
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist