Federer se chce šetřit na olympijské hry, na antuce odehraje jen French Open

14. 2. 2020, 09:52
Aktuality 68
Roger Federer by se na konci své kariéry rád podíval na olympijské hry, které se letos konají v Tokiu a jsou nejspíše jeho poslední šancí reprezentovat Švýcarsko pod pěti kruhy. Tomu však musí 38letý rodák z Basileje přizpůsobit svůj program a v rámci turnajového kolotoče si udělat delší pauzu. Ta by měla proběhnout již brzy.
Profily hráčů
Roger Federer

Program Federera se v posledních letech v médiích hodně řeší. Vypadá to, že 38letého švýcarského veterána čeká téměř dvouměsíční pauza. Důvodem jsou olympijské hry v Tokiu, které by rekordman v počtu grandslamových trofejí rád zařadil do letošního plánu.

K pauze by mělo dojít mezi Masters v Miami, které je na programu od 25. března do 5. dubna, a grandslamovým French Open, jež startuje 24. května. Federer by tak měl mít sedmitýdenní pauzu.

S teorií, že Federer se letos na antuce představí pouze v Paříži, přišel švýcarský novinář Rene Stauffer. Jeho slova potvrdil agent švýcarského fenoména.

"Tony Godsick (agent Federera) mi právě potvrdil, že Federer na Masters v Madridu ani Římě hrát nebude. Na antuce odehraje jen French Open."

Federer se loni na nejpomalejším tenisovém povrchu představil po tříleté pauze a nevedl si vůbec špatně (bilance 9-2). Na Masters v Madridu a Římě se dostal do čtvrtfinále a na French Open bojoval o finále.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Co napsat...Pella to vzal prez Bahia Blanca, kde pozoroval jak zapad slunce svadi vlny more, aby v Benos Aires se zaposlouchal do sumu lesa...
...chtelo by se napsat mizerny den...

https://www.youtube.com/watch?v=j0VzM59vstA

ale spis to vypada na mizernou sezonu...toz tady pomuze jen Federer..., stacilo aby si s nim treningove pinkl pred IW a dostal ho do reality.
Tipuji, ze letosnim Golden Swingem prosvisti s jednou tezkou vyhrou nad Facundou...
Reagovat
mahycek
To finále ve Wimbledonu 2019 označil Tomáš Berdych, asi jako
nejlepší co viděl. Jestli kvalitou, či dramatičnotí, zkrátka
byl tím nadšený. To vím na 1000%, slyšel jsem to od něho.
Ale, je to jen názor, že.
Reagovat
peggy
Pan Federera by mohl být už jen jako divák a Ti ostatni tak za rok až také.
Reagovat
Patik
No veď jasné..úplne pochopitelné..ušetrí tým telo a je to herná a fyzická predpríprava na Wimbledon..minulý rok bol French dobrý ťah..na Wimbledone hral top tenis a tento rok ak bude zdravý šance sú ešte väčšie..i keď 7 týždňov pauzy mi príde veľa..skúsil by som aspoň Madrid.
Reagovat
Krisboy
Ve Wimbledonu hrál top tenis???? Já myslel, že titul vyhrál Djokovič... jak to teda kurwa je?
Reagovat
Patik
No hral top tenis..sám vieš ako to bolo ak si videl zápas..a ešte keď si to porovnáš s predošlými grandslammi.
Reagovat
Krisboy
Ano, viděl. Viděl jsem vyhrát Djokoviče, ten hrál top.
Reagovat
Ereinion
Djokovič hrál TOP jen v tiebreacích...jinak byl Federer lepší
Reagovat
Krisboy
Bože to jsou kecy...kdyby byl lepší, tak by vyhrál. Byl možná "lepší" po většinu zápasu, ale nebyl lepší v rozhodujících momentech. Hrát "top" v prvním setu za stavu 2:2 je ti k ničemu, když se posereš v tiebreaku. To je furt dokola. Takže vlastně - Roger má asi 11 titulů z Wimbledonu, Nol3 má dva nebo tři, jestli tvému výkladu dobře rozumím?
Reagovat
RF46
Priklanim se k nazoru Ereiniona...

ikdyz ten zapas sem videl jen 1x, od ty doby sem nenasel odvahu :)
Reagovat
Patik
Nech si utvorí názor kto chce aký chce..premňa hral Federer top tenis a bol lepším hráčom..Djokovič nevyhral..Federer prehral.
Reagovat
Kozoroh
Ale Novak vyhrál - díky své mentální houževnatosti. V tenise je hlava rozhodující, kámo.
Reagovat
RF46
Mas recht.
Reagovat
Patik
Dá sa to brať rôzne..vyhral vďaka mentálnej húževnatosti..alebo vyhral vďaka mentálnej slabosti súpera..každopádne víťazstvo mu nikto nezoberie..aj taký je tenis.
Reagovat
Ereinion
"Byl možná "lepší" po většinu zápasu, ale nebyl lepší v rozhodujících momentech."

To je jinými slovy totéž, co říkám já :) Federer vyhrál i více bodů, prostě to jen neustál v hlavě v rozhodujících momentech...
Reagovat
Rogers
Je to jednoduché, když někdo v zápase vyhraje víc fiftýnů a má několik mečbolů - nemůže hrát horší tenis. Jak se říká chytrému napověz ....
Reagovat
annah
Roger taky. Kdo dojde do finále, obvykle top tenis hraje.
Reagovat
Patik
čo ti poviem niekto mi tu chce zrejme zakaždú cenu oponovať.
Reagovat
Kozoroh
Djoker vyhrál, protože byl psychicky silnějším hráčem, Fedex byl herně lepší, ale jen mírně. No1eho vítězství ve Wimbledonu 2019 nevyniká jeho herní úrovní, protože ta byla ve finále průměrná, ale skálopevnou mentální houževnatostí, kterou v loňském finále znovu všem ukázal a ta mu pomohla dosáhnout triumfu!
Reagovat
kada.tom
aspoň od něj bude aspoň na chvíli klid :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Federer může olympiádu vyhrát, hraje se to jen na dva sety, až finále na tři.
A na dva sety na rychlém hardu, je i v tomto věku schopen porazit kohokoliv i Djokoviče...
Reagovat
turista
To je možné.
Reagovat
turista
Pokud se mu podaří v Dubaji porazit Djokera tak by ho 104.titul neměl minout. Djokimu se tam bohužel moc nedaří.
Reagovat
Patik
4 tituly z Dubaja niesú málo..ale posledné roky tam buď neštartuje alebo je to naozaj bieda..už to nieje prioritou.
Reagovat
Kozoroh
Djoko především v posledních 3 sezónách Dubaj nehrál, při poslední účasti v roce 2016 skrečoval kvůli zánětu oka, v letech 2014-15 ho zastavil pouze Federer. Dubaj není turnaj, který by Djokerovi neseděl.
Reagovat
turista
No myslel jsem právě na období 2014-2016 kdy ho dokázal porazit právě Federer na rychlejším hardu jinak skoro nikdo nikde.
Reagovat
steve79
Úplně rychlý hard to také není výhra. Roger od základní čáry už není tak rychlý jako býval dříve. Podívej se na Cincinatti, Šanghaj a turnaj mistrů.
Tam ho mladí hráči jasně přehrávali.
Reagovat
Patik
Nemyslím si že ho jasne prehrávajú..neviem či ho vôbec aj prehrávajú..posledné roky je jeho výkon nestabilný..prehráva to áno a uznávam aj dobrý výkon súpera ale z Rogerovej strany to nieje ono..fyzicky drží krok..sebavedomie a hlava ho ťahajú dole.
Reagovat
steve79
To si dovolím nesouhlasit. Ty chyby pramení z horšího pohybu.
Reagovat
Krisboy
Rogerovy...??? Ten je úderově o dvě třídy výš, než kdokoliv ostatní, mentálně je na úrovni okresního přeboru. Pohyb má skvělej, na svůj věk naprosto excelentní.
Reagovat
steve79
Mentálně je Roger špička. Kdyby byl mentálně slabší, tak by nevyhrál zápas s Milmanem, Sangrenem atd. Mentálně je Roger s Rafou po Djokovičovi jasně nejsilnější.
Reagovat
steve79
Nebo semifinále prot Rafovi vyhrál díky silné hlavě. Rafa měl dva breakbally ve čtvrtém setu myslím.
Reagovat
steve79
Fedexovi se začal pohyb zhoršovat od roku 2018. Poslední dva roky jde dolů.
Reagovat
sojka1
zacalo to temi homeruny do tribun a nasledovalo zvetseni hlavy rakety, ale datum nevim, ja si uz nic nepamatuju... :-))
Reagovat
Krisboy
:DDD
Porazil Millmana a Sandgrena = je to mentální titán. Ok.
Reagovat
Krisboy
310 týdnů nr. one, 20gs, mraky dalších rekordů. Ale otočil zápas se Sandgrenem, takže je to top všech topů.
Reagovat
Nola
omg
daj si davku, v poslednej dobe sa nedokazes kontrolovat, iba ty, ale iba ty si dokonaly, krizu v osobnom zivote nie je potrebne ventilovat na anonymnej diskusii, ale ak ti to pomaha, za mna je to OK....
Reagovat
sojka1
k tomu se dovolim pripojit, primarne (a v jeho veku zakonite) je na vine pohyb, pripadna psychicka nepohoda pak dusledkem...
Reagovat
Patik
Pohyb to nieje určite..20 nevyužitých breakballov v každom prehratom zápase nieje vina zlého pohybu..jeho pohyb samozrejme nieje ako za mlada ale nikto z mladých nedokáže pohybom ustáť výmenu zo základnej čiare tak ako Federer..a myslím si že prípadný nedostatok rýchlosti si kompenzuje skúsenosťou..navyše jeho hra je zväčša útok a dominancia takže nemusí ani často brániť a behať.
Reagovat
sojka1
to, co pises vypada velmi rozumne a kdybych sama nemela "odchazeni" za sebou, tak bych ti uverila. Ale on i ten utok, aby byl bleskovy a ucinny, je zalozeny na pohybu. Pohybem samozrejme nemyslim jen behani po BL, pohyb je mrstnost, svih, rychla reakce, pohyb dava agresivitu uderu, musis ho projit atd. To ti zadna zkusenost ani technika nenahradi, jen pripadne usmerni ty zlomky zpozdeni. Zkusenosti naopak pomahaji v taktice a v psychice.... i kdyz ta taky chatra.... :-))
Reagovat
Patik
To je všetko možno pravda no i tak si myslím že v tomto chyba alebo nedostatok nebude..tu sa uskutočnil jeden problém ktorý bol ako malá snehová gula do ruky..a keď prišlo na podobné situácie gula sa začala nabalovať až si z toho mohla staviať snehuliaka..niekoľko nepremenených matchpointov plus nejaké tie nepremenené šance niekoľkokrát za sezónu a krásne sa to s tebou zvezie..chyba bude jednoznačne v hlave..naivné nábehy na sieť..zmätky po druhom servise..zlá voľba úderov..nevysvetlitelné chyby na breakballoch..frustrácia počas zápasov..v neposlednom rade nátlak z médii..zlomenie rekordov...to nepramení z pohybu..
Reagovat
sojka1
zase moc hezky napsane, jen (podle me, nijak si to neber osobne) smesujes fyziologickou pricinu a psychicke nasledky.... :-) Prave ten prvni, druhy nepromeneny MP a nejaka ta dalsi nepromenena sance, ta mala snehova koulicka, vznikly ze zpomaleni drive mladeho, svizneho a bravurniho Fedexe... plus taky musime brat v uvahu, komu celi..... a o kolik je starsi.... :-)
Reagovat
Patik
Ako si môžem teda vysvetliť jeho dominanciu v roku 2017 kde vyhral vačšinu turnajov na ktoré nastúpil a následný rýchly spád a herný úpadok začiatkom roka 2018..obávam sa že budem asi naďalej trvať natom že zápas s Del Potrom v Indian Wells a nevyužité Championship pointy ho zlomili..no uvidíme čo predvedie túto sezónu..
Reagovat
sojka1
osobne si vsechna jeho "vzepjeti" vysvetluji jeho inteligenci a vyjimecnou odvahou menit zabehnute a osvedcene. Rakety, tym, styl pripravy i samotne hry - ty legracky rychleji po odskoku napr., kalendar turnaju.... ale cas dozene proste kazdeho a pad je nevyhnutelny... a kdo na to ma mit nervy... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
táhlý alzheimer je horší
Reagovat
RF46
Spravne Rodgi.
Reagovat
Mayo
Ani French by nemal hrať, veď je tam len do počtu.
Reagovat
ttopi
Je to GS, to nejde...
Reagovat
Patik
o to nejde aj keby tam uhral dva tri zápasy..ale je to príprava..pripomenutie si ako sa drží raketa počas dlhej pauzy pred trávou.
Reagovat
paddy
Kdyby se touto logikou měli řídit hráči zerogen, pak by museli rovnou ukončit kariéru :)

V důchodu, být v SF GS na nejslabším povrchu, je jako vyhrát. Takto nevypadají ani nejdivočejší sny většiny hráčů :)
Reagovat
steve79
To je správné rozhodnutí. Možná bych zařadil Madrid. Bude velice těžké obhájit loňské semifinále. Těším se zejména na Indian wells.
Reagovat
Denis92
Ved to sa vie uz davno. Hovori to od zaciatku, ze na antuke bude hrat len RG.
Reagovat
Krisboy
To jsou borci. Murray bez přípravy vyhraje Wimbledon, Federer bez přípravy French Open. Takže na Rafu zbývá letní pauza a US Open.
Reagovat
Mayo
A na Djokiho čaká čo/kto?
Reagovat
turista
To nevíme. Ale bude hrát všechny velké hardové a antukové turnaje a Wimbledon. Bude se snažit držet se na pozici světové jedničky tak dlouho jak to bude možné. Samprase má na dohled. Federer je ještě daleko. Ale nic není nemožné.
Reagovat
svetova.dvojka
Aby , překonal Fedexa, stačí mu být jedničkou do října... což není vůbec daleko, to je jen 8 měsíců, to uteče jak voda..., ale samozřejmě Djokovič bude muset hrát víc turnajů, zatím není přihlášený na žádný přípravný turnaj na trávě, což je chyba, 500 bodů s Qeensu by se mu hodilo...
Reagovat
turista
Hodilo. Ale i on už musí rozumně hospodařit se silami aby se neutavil.
Reagovat
Krisboy
Djokovic vyhrál Australian Open, ten už má splněno.
Reagovat
turista
Ano 17GS je krásná bilance. Potřebuje ale vyhrávat další GS a tisícovky a nenechat velké tituly Nadalovi. Jen tak se lze pomalu přiblížit i k Federerovi.
Reagovat
Patik
French Open bol vždy jeho najväčším cielom..a myslím si že tento rok ho vyhrá..minulý rok by ho vyhral tiež ale to počasie a zápasy bez volna ho rozhodili..iné grandslamy získa v uvodzovkách s jedným prstom v nose.
Reagovat
turista
Souhlasím. Bylo by dobré sebrat FO Nadalovi. Kdyby se to nepodařilo a Nadal vyhrál FO tak vyrovná Federera v GS a na US Open může jít do trháku na 21.GS. S tím už by se těžko co dělalo.
Reagovat
Mayo
To by najprv musel zdolať Thiema s ktorým má problémy aj na jeho hlavnom GS.
Reagovat
Marduch
jj, RG je velký sousto. Nějaké Masters na antuce nejspíš dá, ale ty pětihodinové přehazované na písku.. to už je pravděpodobnější spíš asi ten Wimblas.
Reagovat
turista
No porazit Thiema je pro Djokoviče paradoxně větší problém než porazit Nadala.
Reagovat
Kozoroh
Pravděpodobnější je určitě Wimbledon, Djoker zlepšil servis i voleje, má vynikající return. To všechno mu na trávě nahrává.
Reagovat
turista
Je super, že sem tam mu první podání letí dokonce i 200km/h. Dělá hodně přímých bodů z podání takže nemusí spoléhat už jen na výměny.
Reagovat
Marduch
Snad mu to vydrží, s ohledem na věk by to bylo o to cennejsi.
Reagovat
turista
No tak pokud by titul z FO bral Thiem a USO někdo z next gen tak je status quo zakonzervovaný a v podstatě by se věci moc nezměnily.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist