Fritz v Monte Carlu neobhájí své největší antukové semifinále, už v prvním kole prohrál s Musettim

7. 4., 20:34
Aktuality 1
ATP MONTE CARLO - V Monte Carlu odstartoval první letošní turnaj Masters 1000 na antuce a hned první den ze soutěže vypadl loňský semifinalista a 13. hráč světa Taylor Fritz (26). Americký tenista nestačil na Itala Lorenza Musettiho (22), kterému podlehl 4:6, 4:6 a na třetí ze čtyř posledních akcí nezvládl své úvodní vystoupení.
Profily hráčů
Taylor Fritz (© AFP)

Musetti – Fritz 6:4, 6:4

Taylor Fritz loni v Monte Carlu vyřadil dvojnásobného obhájce titulu Stefanose Tsitsipase, připsal si první skalp hráče TOP 10 na antuce a zahrál si své největší semifinále na nejpomalejším povrchu. Letos ale úspěch nezopakuje, už v 1. kole ztroskotal na Lorenzu Musettim.

Americký tenista si s o čtyři roky mladším Italem poradil bez ztráty setu na trávě (Wimbledon 2022) i na tvrdém povrchu (Davis Cup 2022), na antuce ale recept nenašel.

V úvodu celkově třetího vzájemného střetnutí sice šestadvacetiletý Fritz vedl 4:2, ale pak ztratil 6 ze 7 gamů a prohrával 4:6 a 1:2 s mankem brejku. To rychle smazal, ale na čtvrtou ztrátu servisu už nezareagoval a prohrál dvakrát 4:6.

Třináctý hráč světa Fritz po únorovém triumfu v Delray Beach skončil na třetím ze čtyř turnaj po svém úvodním vystoupení. V Acapulcu prohrál s Italem Matteem Arnaldim, v Miami s Brazilcem Thiagem Seybothem a nyní nezvládl první zápas sezony na antuce. Z šesti posledních duelů si připsal čtvrtou porážku.

Dvaadvacetiletý Musetti, který si loni v Monaku vyšlápl na Novaka Djokoviče, se ve druhém kole utká s vítězem francouzského derby mezi nasazeným Arthurem Filsem a Adrianem Mannarinem.

Statistiky zápasu Lorenzo Musetti – Taylor FritzStatistiky zápasu Lorenzo Musetti – Taylor Fritz (@ Livesport)

Letos se v Monte Carlu nepředstaví žádný český tenista. Jiří Lehečka se odhlásil kvůli bolestem zad, Tomáš Macháč a Jakub Menšík se oproti původním plánům nezúčastnili kvalifikace.

V pavouku dvouhry naopak nechybí světová jednička a šampion z let 2013 a 2015 Novak Djokovič, který vynechal předchozí Masters v Miami, vítěz tří letošních turnajů Jannik Sinner či Carlos Alcaraz. Titul bude obhajovat Andrej Rubljov.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Monte Carlu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Patik
Pofotia sa s partnerkou na jachte spravia peknú dovolenku strihne jeden zápas.. zarobí a môže ísť spokojne domou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist