Halový tenisový turnaj v Basileji se podruhé za sebou kvůli covidu neuskuteční

4. 6. 2021, 18:08
Aktuality 12
Tenisový turnaj v Basileji vypadne kvůli koronavirovým opatřením v druhé sezoně za sebou z kalendáře ATP. Zrušení halového podniku, který v minulosti už desetkrát ovládl domácí favorit Roger Federer, dnes oznámili pořadatelé. Hrát se ve Švýcarsku mělo od 25. října.

"Je to velké zklamání, že se kvůli pokračujícím problémům s pandemií nepodařilo pořadatelům turnaje najít i přes všechno vynaložené úsilí nějaké řešení. Swiss Indoors Basel se v roce 2021 neuskuteční," uvedl šéf ATP Andrea Gaudenzi v prohlášení. "Doufáme, že se jeden z nejlepších halových turnajů vrátí v roce 2022," dodal.

Basilej patří k zaslíbeným turnajům švýcarské hvězdy Federera. Dvacetinásobný grandslamový šampion získal ve svém rodném městě první titul v roce 2006, v roce 2019 vyhrál i zatím poslední uskutečněný ročník.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
patriks
když už nebyl dvakrát, tak asi pořadatelé organizaci nezvládají a ATP by jim měla odebrat licenci.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Roger. Už aj vlastní pred ním zatvárajú dvere. Nie je o neho proste záujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale věrného fanouška Forehanda neztratí.
Reagovat
Rafaeoli25
Nechápu. Oni už teď vědí, že to bude za skoro pět měsíců špatné? Na hlavu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdoví, co za tím je, je to hodně divnýsmile
Třeba jim Roger odřekl. Jakkoli, myslím že má smlouvu na letošek a možná i příští rok nebo jen přislíbil. Někdo mě jistě opraví.
Reagovat
Rafaeoli25
Nikde letos takhle žádný turnaj neskrečovali,navíc skoro pět měsíců před, ani v opatrnické Austrálii. Švýcaři se asi zbláznili.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
spíš to vypadá na alibi...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
navíc je to tak velký turnaj, že zvládnout ho organizačně musí být náročnější než AO a RG dohromadysmile
Reagovat
sojka1
videla bych za tim penize, nejsou sponzori, maji problemy s ufinancovanim vlastnich ztrat, zmenily se s covidem priority, podobne tak na tom bude mesto, jestli se podilelo.... je to piditurnaj, ale stejne..... jen muj napad ale.....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To vypadá pravděpodobně, ale stejně mi přijde, že v tom musí nějak figurovat i Roger. Návratnost je jedna věc a podstatná a Roger jako maskot turnaje věc druhá. Určitě by i nějakým způsobem přispěl, ale něco tam asi skřípe... Škoda, domácí turnaj na sklonku kariéry, je to prostě divný. Ale jsou to Švýcaři, takže bez diváků v hale a s minimem u tv si možná řekli, že Roger neRoger, vykašleme se na to...smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli tam nebude nějaká termínová kolize s Indian Wells, ten se má taky letos hrát v říjnu. To by asi všich dobří hráči včetně Rogera dali přednost IW a turnaj by byl prodělečný.
Reagovat
turista
Taky tomu nerozumím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist