Hlasujte v zářijových anketách WTA. Uspět mohou Karolína Plíšková a Muchová

9. 10. 2019, 10:53
Aktuality 2
Stejně jako každý měsíc i za září mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. Mezi nominovanými jsou dvě české tenistky Karolína Plíšková a Karolína Muchová.

Za září si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají vítězka generálky v Zhengzhou Karolína Plíšková, Aryna Sabalenková, která úspěšně obhájila triumf ve Wuhanu, a šampionka generálky v Ósace a prestižního turnaje v Pekingu Naomi Ósakaová.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Karolínu Muchovou, Američanku Alison Riskeovou, Švédku Rebeccu Petersonovou a Kazašku Jelenu Rybakinovou.

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Jana Fettová, Naomi Ósakaová, Petra Martičová a Mónica Puigová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do neděle do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Karolína Plíšková
Karolína Plíšková se po nepříliš vydařeném US Open Series představila v čínském Zhengzhou a premiérový ročník milionového podniku ovládla. Po cestě za svým čtvrtým letošním triumfem ztratila jediný set a potvrdila roli nasazené jedničky.

2) Aryna Sabalenková
Aryna Sabalenková se od lednového triumfu v Shenzhenu spíše trápila, ale ve Wuhanu znovu po roce excelovala. Talentovaná Běloruska v čínské metropoli stejně jako loni vyhrála všech šest zápasů a obhájila loňské prvenství. Ve Wuhanu tak ještě nenašla přemožitelku.

3) Naomi Ósakaová
Naomi Ósakaová čekala na další finálovou účast od lednového Australian Open, kde získala druhý grandslamový vavřín. Dočkala se v rodné Ósace, kde si pro svůj druhý letošní titul došla bez ztráty setu. Skvělou formu potvrdila v Pekingu. V hlavním městě prodloužila svou neporazitelnost, když vyřadila mimo jiné 17 zápasů neporaženou Biancu Andreescuovou, obhájkyni titulu Caroline Wozniackou a ve finále přehrála světovou jedničku Ashleigh Bartyovou.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Naomi Ósakaová
Únor: Belinda Bencicová
Březen: Ashleigh Bartyová
Duben: Petra Kvitová
Květen: Kiki Bertensová
Červen: Ashleigh Bartyová
Červenec: Simona Halepová
Srpen: Bianca Andreescuová


Průlom měsíce

1) Karolína Muchová
Třiadvacetiletá Karolína Muchová v květnu neuspěla ve finále v pražské Stromovce, ale v korejském Soulu v pěti zápasech ztratila jediný set a slavila svůj premiérový triumf na okruhu WTA. Ve finále povolila pouhé dva gamy Magdě Linetteové.

2) Rebecca Petersonová
Rebecca Petersonová rovněž poprvé triumfovala na hlavní tour. Čtyřiadvacetiletá Švédka nenašla přemožitelku v čínském Nanchangu. Ve finále smetla Jelenu Rybakinovou.

3) Alison Riskeová
Alison Riskeová měla ve Wuhanu v úvodních kolech velké potíže, nakonec si ovšem připsala jeden z nejlepších výsledků své kariéry. Po cestě do svého největšího finále 29letá Američanka vyřadila nasazenou osmičku Qiang Wang a členky elitní desítky Elinu Svitolinovou a Petru Kvitovou. Ve finále ve třech setech podlehla Aryně Sabalenkové.

4) Jelena Rybakinová
Jelena Rybakinová se v Nanchangu podruhé v kariéře dostala do finále na okruhu WTA a ve Wuhanu si zahrála své největší čtvrtfinále, v němž sebrala set pozdější šampionce Aryně Sabalenkové.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Dajana Jastremská
Únor: Su-Wei Hsieh
Březen: Bianca Andreescuová
Duben: Maria Sakkariová
Květen: Markéta Vondroušová
Červen: Iga Šwiateková
Červenec: Barbora Strýcová
Srpen: Marie Bouzková


Úder měsíce

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Naomi Ósakaová, Petra Martičová, Jana Fettová a Mónica Puigová.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Simona Halepová
Březen: Kirsten Flipkensová
Duben: Iga Šwiateková
Květen: Simona Halepová
Červen: Caroline Wozniacká
Červenec: Patricia Maria Tigová
Srpen: CoCo Vandewegheová / Bethanie Matteková-Sandsová

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
com
tak odhlasovano.. Koho sem volil si necham pro sebe :D
Reagovat
Fandina
Průlom měsíce ... koukám, že jsou tam letos za osm měsíců tři Češky. Muška by si to ale také zasloužila, za tu jízdu v Soulu i celkově. Zajímavá jsou tam všechny. Riske sice bez titulu, ale ve Wuhanu se mi líbila. Hráčkou měsíce asi bude Osaka, i když Kája také super, titul a jistota TM. Pěkná bilance.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist