Indisponovaná Kvitová neuspěla ani v Pekingu, končí ve 2. kole

1. 10. 2012, 11:53
Aktuality 210
Na severoamerických betonech letos prožila skvělé léto, v Asii se ale Petře Kvitové dál nedaří. Světová pětka, která před týdnem skončila v Tokiu ve 2. kole, dopadla stejně i v Pekingu. V čínské metropoli dnes prohrála ve dvou setech se Španělkou Suárezovou.
Carla Suárezová a Petra Kvitová

Zatímco minulý týden v Tokiu prohrála Petra Kvitová ve svém úvodním utkání, v Pekingu už turnajová čtyřka stihla o víkendu porazit Danielu Hantuchovou. Ve druhém kole dnes nastoupila proti Carle Suárezové-Navarrové, kterou už v kariéře třikrát porazila; ve čtvrtém vzájemném duelu se už Španělka dočkala a českou favoritku nenechala uhrát ani set.

Jak oficiální stránky turnaje uvedly, Kvitová hrála v prvním setu se zavázanou levou nohou a hůře se pohybovala. Mezi výměnami chodila pomalu a měla v obličeji bolestivou grimasu. Protahovala se a i na začátku zápasu často odpočívala.

Už v úvodu utkání měla Petra Kvitová problémy, rychle prohrávala 0-3. Po dalším brejku Suárezové pak světová pětka snížila, ale nepříznivý vývoj setu už nezvrátila. Lépe fulnecká tenistka nedopadla ani v následující sadě, v níž znovu rychle přišla o podání a prohrávala už 1-4. Kvitová opět snížila, ale celkově pátý brejk španělské hráčky dal Suárezové vedení 5-2 a 46. tenistka světa vzápětí zápas ukončila čistou hrou.

"Myslím, že ji noha trápila a omezovala, což je pro ni škoda," řekla Španělka.

Přes brzké porážky by české jedničce neměl uniknout start na Turnaji mistryň v Istanbulu, kde by měla obhajovat titul. Momentálně je Kvitová v žebříčku letošní sezony šestá a do Turecka pojede osm nejlepších. Před devátou Samanthou Stosurovou z Austrálie měla Kvitová před Pekingem náskok 1.350 bodů.

Svěřenkyně trenéra Davida Koryzy Kvitová by chtěla příští týden obhajovat titul v Linci, ale její start je kvůli účasti světové jedničky Viktorie Azarenkové nejistý. Turnaj mistryň se hraje od 23. října, po něm bude následovat finále Fed Cupu v Praze.

Azarenková vyhrála dvanáct her v řadě, Ivanovičová odvracela mečboly
Své teprve první zápasy dnes v Pekingu odehrály dvě největší favoritky turnaje s téměř pětimilionovou dotací, Viktoria Azarenková a Maria Šarapovová. Zatímco Azarenková cestou do druhého kola ztratila jediný game, Ruska musela o postup bojovat téměř dvě hodiny.

Jediný prohraný game Azarenkové byl ten hned úvodní jejího souboje s Francouzkou Alize Cornetovou, která zápas zahájila brejkem nejvýše nasazené hráčky. Víc důvodů k radosti dnes Cornetová neměla: dalších dvanáct gamů v řadě prohrála a s turnajem se rozloučila porážkou 1-6 0-6.

Výrazně víc se na postup nadřela Šarapovová, již čekala Simona Halepová z Rumunska. Ta sice hned ztratila podání čistou hrou a po dalším brejku prohrávala už 0-3, dokázala ale srovnat na 4-4 a až v dramatické koncovce pro sebe favoritka získala první set poměrem 7-5. Vyrovnanou soupeřkou byla Halepová Šarapovové i v následující sadě, když dvakrát dohnala ztrátu servisu. Znovu za stavu 5-5 si ale vlastní podání neudržela a další drama už Ruska nepřipustila.

Další z bývalých světových jedniček v soutěži Ana Ivanovičová byla v duelu s Varvarou Lepčenkovou blízko porážce, když po ztraceném prvním setu prohrávala ve druhém 4-5 a musela odvracet mečboly své soupeřky. Světová dvanáctka však v důležitých momentech prokázala pevné nervy, vynutila si třetí sadu a v ní porazila Lepčenkovou hladce 6-1.

Na postup se v prvním kole nadřela i Caroline Wozniacká. Dánská tenistka si situaci zkomplikovala, když po první sadě duelu s Chanelle Scheepersovou otočila druhou z 1-5 na 6-5 a v koncovce setu nevyužila tři mečboly. V rozhodujícím dějství ale Wozniacká sebrala soupeřce třikrát podání a po téměř třech hodinách zvítězila 7-5 6-7 a 6-2.

Výsledky - Peking - ženy (tvrdý povrch, dotace 4,83 milionu dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Azarenková (1-Běl.) - Cornetová (Fr.) 6:1, 6:0, Šarapovová (2-Rus.) - Halepová (Rum.) 7:5, 7:5, Wozniacká (10-Dán.) - Scheepersová (JAR) 7:5, 6:7 (6:8), 6:2, Arruabarrenová (Šp.) - Zheng (Čína) 6:2, 6:4, Cirsteaová (Rum.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:2, 6:3, Lisická (Něm.) - Medinaová (Šp.) 6:3, 5:7, 6:2, Hercogová (Slovin.) - Pavljučenkovová (Rus.) 5:7, 6:4, 3:0 skreč.

2. kolo:
Suárezová (Šp.) - Kvitová (4-ČR) 6:3, 6:2, Ivanovičová (11-Srb.) - Lepčenková (USA) 4:6, 7:5, 6:1, Vesninová (Rus.) - Paszeková (Rak.) 7:6 (7:5), 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Görgesová/Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) - Raymondová/Stosurová (USA) 7:6 (7:4), 4:6, 10:6.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

210
Přidat komentář
mac.hall
Bohužel , závěr sezony pro Petru nevypadá ani trochu dobře. To , že se k jejím špatným výkonům přidalo ještě zranění ji rozhodně nepomůže. Nechci si hrát na prognostika , ale žádný výraznější úspěch od ní letos již nečekám. Pokud jde o turnaj mistryň, vidím to velmi skepticky. Přestože bych ji velmi rád viděl opět předvádět skvělý tenis, domnívám se , že se ho její fanoušci nedočkají , a že to bude , mírně řečeno, další výbuch.
Reagovat
freeteepek
A taky je to nezodpovědnost vůči sázkařům. Kdyby Petra ten zápas vzdala, tak by se vracely sázky. Takle si myslím, že dost lidí prodělalo úplně zbytečně. Na druhou stranu to vypadá opravdu spíš na problém v hlavě. Když se s tím dalo od začátku až do konce hrát, nebude to nic vážnýho.
Reagovat
Jan
Taky si myslím, že to s Petrou už letos moc dobré nebude. I když jí přeji úspěch. A forma z konce roku se překulí i do AO, takže i tam kdoví jaké to bude. Nakonec i letos jsme po AO čekali na úspěch na FO, pak ve Wimbledonu, Olympiádě, UO a v podstatě jsme se nedočkali. Nakonec pro ni budou úspěchem i příští čvrtfinále, osmifinále na těchto turnajích, které letos byly z mého pohledu neúspěchem. Ale třeba se to zlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Dočkala jsem se.Pan mac.hall!Tak jak jste skousnul postup našich tenistů do finále Davis cupu?Četla jsem vaši kritiku před začátkem SF,ale pochvaly za vítězství jsem se nedočkala!Teď zase kritika na Petru.Byla bych ráda,aby všem škarohlídům vytřela zrak!Tak.
Reagovat
smazaný uživatel
A zvlášť chudákům sázkařům!Aby neprodělali!Nevěděla jsem,že se tenis hraje,kvůli sázení.
Reagovat
smazaný uživatel
Od: tommr
ona je taky otázka jestli to bylo jen rozhodnutí Petry - třeba jí do zápasu nutil trenér. V každým případě je to naprostá nesoudnost - hrát s limitujícím zraněním nemůže nic dobrýho přinést a u žádný jiný top-hráčky jsem to nikdy neviděl ...

Další do seznamu anekdot?
Azarenková v Římě a v Montrealu (plus závratě v Tokiu, se kterými jedno kolo hrála, druhé ne), Šarapka loni na Turnaji mistryň, Radwaňska v Cincinnati a New Havenu, Serena v Brisbane, Římě, loni v Cincinnati.
Reagovat
dadaft
pochopitelně v Číně hodně sledovaný zápas.
první set rozhodl čtvrtý gem, kdy Naďa přes jedenáct minut bojovala o svůj servis a přišla o něj.
hrálo se skutečně od podlahy...
Reagovat
dadaft
Naďa se nám rozsypala. na poražení další super těžké soupeřky v řadě už nemá šťávu...
Reagovat
dadaft
pro druhý set byl rozhodující pátý, šestý a sedmý gem. nejprve si Naďa po dlouhé době dokázala podržet servis, aby následně v dalším extra dlouhém gemu konečně prorazila servis Li Na. nutno ovšem říct, že ke shodě se dostala se štěstím a v tomhle gemu se Li trápila. sice to hodněkrát zachraňovala esy a pořímými body, ale v delších výměnách se vyhazovala. nakonec ji zradil i servis a brejkol Petrovové darovala dvojchybou.
jenže v následující hře se vše vrátilo ke starému. Li Na si skvělými údery a aktivní hrou vzala brejk zpět a pak celý zápas dopodávala. hodně mi připomněla tu Li Na z Montrealu. ))
***
Jelena dle očekávání smetla Monicu.
Reagovat
Bob
mě zaujala H2H 6:0 pro Petrovovou.
Reagovat
dadaft
že by se začal projevovat Carlos Rodriguez?
Li Na rozhodně hrála dobře. věřila si.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že v tom zápase byl i hodně důležitý faktor Tokio.
Reagovat
smazaný uživatel
neumim pocitat body, neomylne analyzovat soucasnost ani jeste neomylneji prognozovat budoucnost.. Neumim ani zhodnotit zapas, ktery nikdo nevidel a odhadovat miru zraneni a chorob, o kterych nejsou seriozni informace. Verim (spolu s Fandinou) vsak v psychosomatickou jednotu cloveka - nebo jeste lip: "Vsechno souvisi se vsim!" :-) Nechci psat odusevnele slohovky, takze jen trochu ze zivota. Aby hracka kalibru Petry na svem podani prohravala gemy ze 40:0 se (sebesikovnejsi) Suaares, v tom nebude pouze bricho, noha, Kotyza, horko ani zima, jiste, vsechno beru v potaz, ale davam ted zapravdu vsem, co tu uz delsi dobu volaji po psychologovi. Kdo to panicky zchromnuti ruky na kurtu nezazil, at mlci, prosim.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne kdysi odesel forhend, nikdo nevedel kam.. :-) Litaly mi na caru jeste pri rozpinkavani jeden krasnejsi nez druhy, zacalo se pocitat a neprendala jsem mic. Jsem pilna, ucenliva a nic nevzdavam dopredu, faakt :-)), takze jsem si opakovala vsechny technicky finesy, rady a ponauceni, ale zacal bezet muj cas a ruka byla cizi, proste neco priisernyho!!! Prvni uzasnou radu jsem dostala od jednoho znameho vypletace, pravil svym vysokym hlaskem: Holka, tak ten forhend nehraj... :-) Tak jsem ho nehrala, mam rychly nohy a tenkrat - kdyz si vetsina z vas jeste hrala na Indiany, ;-) se to dalo jeste ubehat, proste jsem odehrala zapas v podstate bekhendem a zacala se ze same ulevy rovnat. Nez na to souperky prisly. Stejne se mi muselo nakonec hrabnout do hlavy a bylo to na dyl. Clovek tomu musi podridit uplne vsechno, vsechny myslenky, vsechny cinnosti, vsechno delate s vedomim uspechu, jsou na to proste takovy psychogrify, verite ve svoji silu a ve finale jdete na kurt a vsechno je tak, jak jste si naplanovali - prozili jste to jednoduse uz v duchu tolikrat, a udelali jste pro to tolik, ze jde v podstate o rutinu.. :-) Neee, je to hnusna rehole, musite se moc soustredit a moc si verit... A ja verim, ze to Petra s nekym dokaze! :-) A stejne by me moc zajimalo, jestli a z ceho chromne, v jake mire, pri jakem uderu, v jakem stavu zapasu a s jakymi souperkami, to je strasne dulezity moment odrazu .... A nemuze se rozbihat sama hlavou proti zdi, je dulezite mit dokonaly a profesionalni tym.
Reagovat
gigin
Je moc fajn, že tu píšeš :)
Reagovat
freeteepek
Vidis, jsi zenska a taky tomu nerozumis:-) Chlapum se to moc nestava nebo ne? Jsem prilezitostny tenista, opravdovy amater. Ale to, co rikas, je hrozne zajimavy. Skoro mam pocit, ze to tak nejak souvisi se zivotem. Ze kdybych zvladnul svoji hlavu, tak jako ji ted potrebuje zvladnout Petra, i zivot bych zvladal lip:-) A prave taky kvůli tý mystérii sleduju zensky tenis. Kdyz vidim jak to holkám lítá jak na horský dráze, říkám si proč? Proč to před chvílí šlo úžasně a teď to pro změnu nejde vůbec? Zvláštní je to u Petry. Ona to měla vždycky nahoru dolů, říkala, že to tak nějak souvisí s její riskantní hrou. Jenomže tohle je jiné. Dnes ona už má na čem stavět. Má úspěchy, o které se může opřít. Vyhrála přece Wimbledon, Turnaj Mistryň...Nestačí prostě jen vybavit si ty krásné okamžiky? Ty chvíle kdy jsem byla silná a ruce i nohy mě poslouchaly? Má přece talent. A už ví, že to dokáže, že na to má. Měla by to mít snažší než holky, který o sobě budou věčně pochybovat, protože nikdy neměly křídla...Petra je má. To přece musí vědět. Tak proč proboha!
Jenomže ona nemluví. Nikdy neřekne, že dneska jí zradila hlava. Skoro to vypadá, jako že to neřeší. A my, co jí fandíme, trpíme. Nic nevíme. Můžeme si o tom myslet cokoliv, ale nemáme se čeho chytit. Trápím se spolu s ní:-((
Dík za ten příspěvek. Kéž by zde bylo víc takových. Od lidí z praxe. A kéž by Petra o tom začala mluvit. A hlavně začala jednat.
Reagovat
smazaný uživatel
Je kritika a Kritika. No a tohle je ten druhý případ.
Moc pěkně napsáno.
Reagovat
Heather_Fedex
nejvic si na ni cenim to, ze ho dohrala se cti. takova azarenka by ho skrecla, nebo rovnou na ten zapas nenastoupila. petra proste umi snest porazku, neskrecne zapas protoze vi, ze divaci si koupili listek na cely zapas. tenhle pristup by meli ocenit hlavne fanousci petry
Reagovat
Fandina
přeji brzké uzdravení. A zase držím palce, až bude fit, zase se bude hrát líp!
Reagovat
tommr
nechci zbytečně rejpat, ale z čeho jí vlastně přeješ uzdravení? Nějak se už totiž nevyznám v tom co jí momentálně zase trápí - břicho, noha, žaludek nebo snad ještě něco jinýho? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ze všech neduhů, které ji trápí. Spokojenej?
Reagovat
Fandina
Petře přeji uzdravení ve všem. Protože ten kdo není fit, tak těžko může dávat nějaké tělesné výkony. A že jsou každou chvilku tenistky, tenisté ne úplně fit, je známé. Hlavně holky, minule Vika, předtím Mária, předtím skoro třičtvrtě roku Serena. Předtím Kim, Venus, pořád nějaké holky něco trápí. Když není člověk úplně telesně dobře, třeba žaludeční potíže, noha, cokoliv jiného co člověka který hodně namáhá tělo trápí. Takže tak. Ale obávám se, že ty to nikdy nepochopíš. Ty budeš pořád kritizovat a kritizovat až se jednou ukritizuješ. Fandění je o povzbuzování, víře radosti ne o kritice. Fandí se aby se dařilo, přeje se člověku takový jaký je. Ne se mu vytýká že by měl být jiný, jak to děláš ty. Takže Petra super a přiji ať se jí vyhývají neduhy a držím palce ... pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Její největší a stálý neduh je její hra, velkoústnost a poté neustálé výmluvy. Kdy už bude konečně tou světovou jedničkou o které se psalo asi před rokem. Dnes se pro změnu píše, že TM má snad zajištěný.
Reagovat
smazaný uživatel
Její největší a stálý neduh je její hra, velkoústnost a poté neustálé výmluvy. Kdy už bude konečně tou světovou jedničkou o které se psalo asi před rokem. Dnes se pro změnu píše, že TM má snad zajištěný.
Reagovat
smazaný uživatel
hrozny propadak.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vyhovorky na pokracovanie...v prvom rade musi schudnut, inak to nepojde...
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíš, to je příšera ...
Reagovat
pepin
Ted jsem četl, že Petru trápily žaludeční potíže, napsala to ta její manažerka Spellmanová. Tak ale nevím, proč měla zavázanou nohu.
Reagovat
tommr
takže už máme na výběr i mezi těma neduhama - čemu může člověk vlastně věřit? Z dlouhodobýho hlediska by asi byly lepší ty žaludeční potíže, protože ty by měly po nějakým čase samy odeznít ... :)
Reagovat
pepin
Máš pravdu, žádná oficiální zpráva asi není, ale já jsem to o těch žaludečních potížích slyšel již odpoledne, na druhou stranu v tom článku se i Nav. zminuje o problémech s nohou. Tak si vyber. Jinak jsem viděl video od CNN s Petrou a předsta si, že tam je krátká ukázka jak trénuje servis, je tam s Davidem, rodiče apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je pravda, že žaludeční potíže by byly "lepší"...tak jako tak, doufám, že bude Petra co nejdříve fit...a jinak, nemůžu se dočkat, zítřejšího zápasu mezi Sabine a Vikou. Jsem zvědavá, jestli Sabine Viku aspoň trochu potrápí. A bylo by skvělé, kdyby se jí dokonce po tom nepovedeném létu podařilo vyhrát...ale to je asi jen sci-fi...
Reagovat
tommr
já si myslím, že budeš hodně zklamaná a že Azarenka Lisickou jasně porazí ve dvou setech ... :)
Mnohem vyrovnanější a tudíž pro mě i zajímavější by mohly bejt zápasy Jankovic-Niculescu a Hsieh-Wozniacki na který se já osobně moc těším ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je jedna z nejzimomřivějších hráček na okruhu,což asi může souviset(jak už tu psal misa)s tou štítnou žlázou.Když hrála s Danielou,tak v Pekingu bylo 12°C. Klidně mohla už v tom zápase prochladnout a natáhnout si sval.
Reagovat
tommr
a já zase slyšel, že Petře naopak vadí velký horko?
Docela by mě zajímalo kde je Petra vlastně v bezpečí, kde jsou pro ní ideální nebo aspon přijatelný podmínky a kdy jí nic nehrozí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že hala bude to pravé ořechové:)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč to směřuji tobě?
Protože v této diskuzi (můj příspěvek ve 21:57) jsem psal tobě a tommrovi svůj tip: http://www.tenisportal.cz/zpravy/serena-kvuli-chripce-prijde-o-turnaj-v-pekingu-10930/pridat-komentar/#add

Tak také veřejně píši, že jsem se spletl. Protože jsem si nedávno přečetl, shodou okolností mimo jiné také i od tebe, jak píšeš tommrovi, že neuzná, když se splete ve svém tipu.
Reagovat
tommr
některý lidi mají až neuvěřitelně selektivní pamět ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak sis sám všiml, já to o tom neuznání psal tommrovi, ne tobě. S tebou v tomhle směru problémy nemám, s ním jo..
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem nečekal, že budeš tak sebekritický ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěděl jsem, že máš problém jen u některých....
Myslel jsem, že ti to může vadit obecně, tak jsem to napsal, protože jsem si vzpomněl, že jsem tu tuhle psal, jak tipuji, že dojde v Pekingu daleko.
Reagovat
tommr
některý lidi mají až neuvěřitelně selektivní přístup ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, já si myslím, že jsem se v té předchozí debatě s tommrem, té, kterou jsi zde zmínil, vyjádřil jasně, co a proč mi vadí. A myslel jsem, že z toho poměrně jasně vyplývá, proč mi to tedy vadí hlavně u tommra.
Reagovat
rubens
Na mém soukromém, velmi subjektivním žebříčku vtipnosti jsi právě
zaznamenal významný progres.
Ze 80. příčky na 28. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je radost, že se tě tu taky někdo zastane, co? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Abychom se vyhnuli nepříjemným omylům - koho máš na mysli?
Reagovat
rubens
Re: Tommr
Reagovat
smazaný uživatel
Já si tu vaši diskuzi nepamatuji do detailů, netýkalo se mě to. Psal tam něco i Korek. Utkvělo mi to v hlavě proto, protože mi přišlo zvláštní, že někomu vadí, když někdo nenapíše, že se zmýlil ve svém tipu. Ale to je vaše věc a vaše spory.....

Mě Petry prohra také překvapila a prostě jsem si vzpomněl, jak jsem vám psal a předpokládal jí daleký postup, tak jsem to sem napsal, že mi to nevyšlo. Nic jiného za tím nehledej.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě můj naprosto subjektivní pocit - připadá mi, že ti na tommrovi vadí už snad úplně všechno.;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak úplně všechno ne, ale přiznávám, že poslední dobou mi leze na nervy více než obvykle, ale třeba se to uklidní. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Až se Petře zase zadaří a něco vyhraje, tak si myslím, že určitě dojde k všeobecnému uklidnění i zde mezi diskutéry. Přijde mi to tu v táboře Petřiných fanoušků poslední dobou kapku napjaté a nervózní..
Ale to píši jen ze svého pohledu, to jest z pohledu někoho, kdo Petru zase tak neprožívá. Ale samozřejmě jí nepřeji výpadky a hlavně jí přeji zdraví.:-)
Reagovat
tommr
tak je situace ještě horší než jsem si myslel. Nabízí se hned několik otázek:
1. Kde se proboha zase Petra zranila? Vždyt od USO odehrála jen dva krátký zápasy ...
2. Proč vůbec hrála pokud byla opravdu tak zraněná, že se nemohla normálně pohybovat? Vždyt letos má problémy vyhrát nad kýmkoli i když je naprosto fit a se zraněním nemá proti hráčce z top-50 nejmenší šanci. Vždyt si mohla to zranění ještě zhoršit ...
3. Jak vážný to zranění je? Bude vůbec schopná hrát na TM a ve finále FC? Na TM zas tak nezáleží, protože tam Petra letos stejně nemá žádnou šanci na úspěch, ale její neúčast ve finále FC by byl pěknej průšvih po sportovní i organizační stránce ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvis mi z duse. Myslim, ze fanousci jsou k Pete hodne tolerantni a kritickych hlasu tolik neni k precteni, jak kdyz se komentuji zapasy Toma, ale uz je toho opravdu trochu moc. Mlada holcina a porad neco a stale jak na houpacce, dokola slysime, ze si z tech neuspechu vezme to pozitivni, tesi se na dalsi turnaj je vyborne pripravena a pak skutek utek.No co ma taky porad novinarum rikat? Myslela jsem si, ze finale Fedcupu bude jistota, ale ted uz o tom pochybuji. Srbky se zacinaji rozehravat a nase dve hlavni holciny hraji strasne nevyrovnane, Jestli to domaci prostredi pro ne nebude moc svazujici a velky napor na nervy a zodpovednost?No ukaze se az v realu, ale fakt uz me to nebavi ty hrozny vykyvy, pokud uspech, tak maximalne jeden dva zapasy a pak zase vyprask a jednoznacna prohra. Tak by se hracky ze svetove elitni spicky prezentovat nemely.
Reagovat
smazaný uživatel
1) Na tréninku, spadla ze schodů, blbě došlápla.. je fůra možností ke zranění i mimo zápas,
2) Tvrdit, že letos má problém vyhrát nad kýmkoliv je blábol. Že hrála zraněná znamená jen to, že chtěla zkusit, jak to půjde. VYhrát s tím nešlo, ale skrečovat taky nemusela.
3) viz bod dva - jistě nepříjemné, ale asi ne zas až tak vážné, když jí nezabránilo nastoupit a dohrát zápas do hořkého konce
Reagovat
tommr
jj mě už ty neustálý nemoci, zranění a výpadky formy u Petry taky nebaví. Bylo by načase s tím něco udělat, ale sama to Petra asi nezvládne a lidi okolo ní se mi nezdají dostatečně kompetentní k tomu, aby to nějak uspokojivě vyřešili ...

Jinak ale co se týče finále FC zůstávám mírnej optimista. Soupeřky nejsou příliš těžký, hrajeme doma a času na přípravu je ještě poměrně dost. Takže pořád věřím, že ty tři potřebný body proti Srbkám nějak ušolícháme ... :)
Reagovat
Bob
nechce se mi zase číst celý článek od znova, je mi špatně, ležím doma s bolestí hlavy a v horečkách. takže jsem ti chtěl jenom říct - nevím o jaké jde zranění, ale nedivil bych se, kdyby to byl zase ten břišní sval. A i kdyby ne, je to zcela normální, že to projeví, i když před pár týdny jí nic nebylo. K tomu břišnímu svalu - já jsem hrál závodně florbal a natáhl jsem si taky břišní sval. Léčil jsem dlouho, po 10 měsících jsem nastoupil zase do haly a nic mi nebylo. V zimě, po roce, čili po 2 měsících hraní opět udeřil sval, ale ještě hůř než před tím. O kotních či kolenách ani nemluvím. To je taky důvod, proč už nehraju.. Já jen, že to dneska mohlo zranění být a může přijít kdykoliv. Dej se do klidu, zase to moc prožíváš :) Vždyť tohle přece není konec světa.. Petra si to musí srovnat v hlavě. Btw. Přjít o kondičnho trenéra během sezony je průser a teď ho do konce roku jen tak nenajdou..
Reagovat
smazaný uživatel
Já sem někde četl, že to bylo žaludečníma problémama.. Ale zase proč měla zavazanou nohu? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsi si tak jist, že to lidi okolo Petry dělají blbě, tak se pochlub s nějakým svým konkrétním návrhem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ležíš doma s bolestí hlavy a v horečkách? Tak to jsme dva, akorát mně už ty horečky trochu polevily... Přeju brzké uzdravení! :)

Tady by se asi hodila jedna hláška z reklamy: "Já vím, jak vám je!" :D
Reagovat
Jan
Mluvíte o břišním svalu, ale měla zavázanou nohu. Mně už to začíná připadat, že když to vypadá, že nic neuhraje, tak vezme na pomoc "zranění".
Reagovat
Bob
jane, píšu, že jsem to nečetl celý, takže nevím, o jaké zranění se jedná. Jinak díky Monty, tobě taky brzké uzdravení. Je to hnus to počasí, ale to mám jako časované hodinky, vždycky ke konci září a bum - ležím :D
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Moje oblíbené tenistky ví, jak mi udělat radost. Od včerejška jsem bohužel nemocný, a tak mi holky hodně zlepšily náladu. :) Jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré. Za normálních okolností bych dneska žádný zápas neviděl. Ale protože marodím, viděl jsem Viku, Mashu i Anu živě na Eurosportu...

Vika - Alizé: V první řadě jsem rád, že je Vika zase v pořádku. :) Jsem velmi spokojený s dnešním výsledkem, ale zároveň musím dodat, že to bylo pro Alizé až moc kruté. Jakkoliv to skóre vypadá jednoznačně, drtivá většina gemů byla naprosto vyrovnaná. Z celkových třinácti gemů dosáhla ta méně úspěšná hráčka v deseti případech (v devíti případech Alizé) aspoň na dva fiftýny! To si myslím, že vypovídá o průběhu zápasu mnohem víc než samotné skóre. Vika určitě byla lepší, ale jak říkám, Alizé si takový výsledek nezasloužila... Jediný gem, který Alizé vyhrála, byl vlastně hned ten první. Vika začala trochu netrpělivě a v některých momentech to trochu přehnala s razancí a délkou úderů. Z toho pramenil brejk pro Alizé hned v prvním gemu. Vika ale vzápětí odpověděla rebrejkem po čisté hře a pak už vyhrávala gemy jenom ona... Jak už je v poslední době zvykem, Vika předvedla výborný tenis. Její obrovskou předností je to, že dokáže dát jeden, dva nebo tři údery navíc a je jí jedno, jestli z forehandu, bekhendu nebo jinak. To z ní dělá světovou jedničku a hráčku takových výsledků. :) Alizé hrála sympaticky a nebojácně, ale bohužel pro ni, do statistik se zapíše hlavně ten výsledek... Jsem rád, že Viku zítra opět uvidím v přímém přenosu na Eurosportu. Zápas proti Sabine, která v Pekingu prolomila smůlu, bude určitě další zajímavou zkouškou před vyvrcholením sezony. Držím palce, Viko! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tento zápas byl podstatně složitější a taky ten výsledek vypadá jinak... Masha začala velmi dobře. Brzy vedla 3:0, Simona trochu doplatila na nervozitu. Jenže pak se Mashe nepovedlo potvrdit brejk a ze stavu 3:0 to bylo najednou 4:5. Masha dělala velké množství chyb, ale naštěstí jí včas pomohl její trenér Hogstedt. Za stavu 4:5 za ní přišel na kurt a řekl, že má míčky trefovat jinak než doposud. Masha od té chvíle začala hrát mnohem lépe a získala první set poměrem 7:5... Ve druhém setu Masha získala brejk v pátém gemu a následně ho potvrdila - 4:2. Ale stejně jako v 1. setu se Simoně povedlo srovnat na 4:4. Masha ale na brejk Simony zareagovala rebrejkem, jenže na první pokus nedokázala dopodávat zápas (přestože tam měla jeden mečbol). V dalším gemu ale Masha opět získala brejk a na druhý pokus už doservírovala zápas... Od Mashy to bylo trochu podobné jako v Tokiu. Je prostě vidět, že to pořád ještě není ono. Ale důležité je vítězství a postup do dalšího kola. Věřím, že Masha v Pekingu ještě předvede pěkné výkony a pak se dobře připraví na TM... Co se týká Simony, tak asi víte, že ji velmi obdivuju vzhledem k tomu, co kvůli tenisu podstoupila. Je to mimořádně snaživá hráčka a velká bojovnice. Za první set neměla žádný winner a stejně to bylo vyrovnané. Abych se přiznal, vždycky mě trochu mrzí, když některá z mých favoritek má Simonu hned v 1. kole. Přeju Simoně všechno nejlepší do dalších zápasů a snad bude mít příště větší štěstí na los. :) Mashu čeká ve 2. kole další Rumunka Sorana. Dá se očekávat zajímavý zápas a hlavně krásný. Příznivci blodýnek i tmavovlásek si jistě přijdou na své. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jediný zápas, který jsem neviděl. Sledoval jsem průběžný stav jenom tak zhruba na teletextu. Na livesportu je to přece jenom lepší. V prvních dvou setech to bylo jako na houpačce... V 1. setu Chanelle podávala na vítězství za stavu 5:4, ale Caro jí čistou hrou vzala podání a nakonec otočila vývoj celého setu na 7:5 ve svůj prospěch. Druhý set se pro Caro vyvíjel ještě mnohem hůř. Prohrávala dokonce už 1:5 a v osmém gemu odvracela setbol při podání soupeřky. Přesto Caro nakonec dokázala otočit vývoj setu na 6:5. Následně měla mečbol při podání Chanelle a v následném tie-breaku další dva. Bohužel všechny zůstaly nevyužity. Chanelle vyhrála tie-break a vynutila si třetí set. Ten začal podobně jako druhý set třemi brejky. Tentokrát to ale byla Caro, která vedla 2:1. Za stavu 3:1 získala Caro další brejk a pak už ten set a celý zápas dotáhla do vítězného konce... Jsem rád, že Caro vyhrála a nerozhodily ji ani ty nevyužité mečboly ve 2. setu. Asi není zrovna příjemné otočit stav z 1:5 na 6:5 a nakonec ten set stejně prohrát. Caro se s tím naštěstí srovnala výborně. :) V dalším kole ji čeká Hsieh, takže bude k vidění souboj dvou nedávných turnajových vítězek (Soul, Guangzhou). Uvidíme, jak se Caro vyrovná s pestře hrající soupeřkou...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi dobrá ukázka zápasu, kdy je na jedné straně velká radost a na druhé straně stejně tak velký smutek. Jsem rád, že Ana dneska stála na té šťastné straně. :) První brejk zápasu získala Varvara ve třetím gemu. Ana dokázala odpovědět srovnáním na 3:3, ale vzápětí nepotvrdila brejk. Varvaře se povedl rebrejk a pak už ten set dotáhla... Stejně tak ve druhém setu získala Varvara úvodní brejk, když Aně sebrala podání čistou hrou ve třetím gemu. Už to vypadalo, že Varvara ten zápas dotáhne, ale pak přišel ten osudový stav při podání Any - 3:5 a 15-40, dva mečboly pro Varvaru. Většina zápasů má takové zlomové momenty a když se ta hráčka chytne, může to utkání otočit. Přesně to se dneska stalo. Pořád jsem věřil, pořád jsem Anu povzbuzoval, ale v takových chvílích s tím člověk prostě už tolik nepočítá. Bylo tam pár momentů, kdy mi přišlo, že už si Ana tolik nevěří. Ale vzápětí jsem viděl, že pořád bojuje a chce s tím zápasem ještě něco udělat. Jenom prostě střídala dobré momenty se slabšími a dělala více chyb než Varvara. To se zlomilo právě v tom zmiňovaném momentě... Když je rozdíl jenom jednoho brejku, tak je pořád dobré věřit. V první řadě ale bylo důležité, aby Ana za stavu 3:5 udržela podání. To se jí povedlo a ty dva odvrácené mečboly měly podle mě dost velký vliv na následující gem. Zatímco v prvním setu Varvara za stavu 5:4 dopodávala, tentokrát si tolik nevěřila. Možná tomu "napomohl" i její otec a trenér v jedné osobě, který za ní přišel právě před tímto gemem. Když se tady pořád kritizuje Piotr, tak by se měli zmiňovat i jiní trenéři... Prostě si myslím, že to Varvaře moc nepomohlo, spíš naopak. Ana vzápětí získala brejk na 5:5 a najednou byla zpátky v zápase. Následně si uhrála svůj servis čistou hrou a pak při servisu Varvary otočila gem, ve kterém prohrávala 40-15. Rázem to bylo 1:1 na sety a úplně jiná situace...
Reagovat
smazaný uživatel
To se projevilo i na začátku 3. setu, kdy Ana uhrála osm fiftýnů z devíti a brzy vedla 2:0. Když už jsem mluvil o těch zlomových momentech, tak Varvara měla taky šanci vrátit se do zápasů. V dlouhém třetím gemu si vybojovala brejk a snížila na 2:1. Pak ho potřebovala potvrdit, ale Ana ji zase brejkla zpátky a tím bylo prakticky po zápase. Ana už potom bez problémů dotáhla svůj obrat do vítězného konce... Opravdu je hezké vidět něco takového, když se to povede vaší oblíbené hráčce. :) Přesto mi bylo Varvary pochopitelně líto, protože letos už jsem taky zažil pár takových zápasů, kdy moje favoritky stály na té nešťastné straně... Jinak si myslím, že Varvara je dobrá hráčka a má na to, aby navázala na letošní rok a udržela se ve dvacítce. Ana je moji první favoritkou ve 3. kole a svou další soupeřku zatím ještě nezná. Jestli to bude Camila Giorgi, tak se můžeme těšit na další krásný zápas. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petru hodnotit nebudu. Její zápas jsem neviděl a kromě toho tady má hodnotitelů víc než dost... Jestli hrála se zraněním, tak to leccos vysvětluje. Je tedy na místě popřát Petře brzké uzdravení! :) Pro mě je opravdu důležité, aby Petra byla na konci sezony zdravá. Jinak totiž hrozí, že si Pála vezme paruku a exhibici s Mashou bude hrát on. :D Ne, to byla jenom taková legrace... Snad se tedy uzdraví Petra i já, abychom mohli být na konci října připraveni podle plánu. :)

A ještě jedna zajímavost: Věřte nebo ne, včera to byl přesně rok, co jsem začal psát na tenisportál. Ale představoval jsem si, že svoje "narozeniny" strávím jinak než v posteli...

Tady je můj první příspěvek v historii. :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitova-neudrzela-vedeni-5-1-zahodila-setboly-a-do-finale-nepostoupila-8829/
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za popis zápasu Mashy :-)) Na jednu stranu ti to, že si nemocný závidím, protože ten časový posun mezi ČR a Asii mi silně nevyhovuje a ještě jsem letos Maruš v Asii hrát neviděl, tak kdybych byl taky nemocný, tak se taky mužu podívat :-)

Výsledky Mashy v Asii mi silně připomínají sezonu 2010 kdy Maria prohrála QF na USO s Caro a pak v Tokiu vypadla hned v prvním kole a v Pekingu vypadla ve 2. kole a pak ukončila sezonu... Letos prohrála s Vikou v SF a trápení v Asii je tu zase...

Monty tak se rychle uzdrav ať si na exibici v poho a všechno nejlepší k prvnímu roku na TP :-))
Reagovat
rubens
No jo, Simonu mám taky rád. U tý holky se sešlo hodně dobrého.
Obrana už je, tak ještě vybrousit útok a věřím, že nám toho může
v budoucnu spoustu předvést.
Reagovat
tommr
je vidět jak si se za ten rok vypracoval - od krátkýho příspěvku až po několikastránkový rozbory. A to nemyslím zle, aby sis to náhodou nějak špatně nevyložil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc! :) Já jsem nad tím tak přemýšlel a řekl jsem si, že Tokio je pro Mashu tak trochu osudové. V roce 2009 tam vyhrála svůj první titul po návratu a loni si tam naopak přivodila zranění, které ji pak hodně dlouho trápilo. Vypadá to tak, že od toho roku 2010 má v Tokiu docela smůlu... Letos je naštěstí jisté, že Masha po Pekingu sezonu neukončí. :) Tedy pokud se nestane něco neočekávaného, ale na to vůbec nechci myslet...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Mě nejvíc šokovalo, když jsem se někde dočetl, že "fanoušci" Simony dokonce udělali nějakou petici, aby si to poprsí Simona nezmenšila... Tady je vidět, že některým lidem (rádoby fanouškům) šlo jenom o její tělo a vůbec je nezajímalo, jestli je Simona šťastná. Právě kvůli tomu Simonu obdivuju a doufám, že se jí ta odvaha vrátí. :)

tommr: No, ono je na tom zábavné taky to, že ten příspěvek je spíš o hokeji než o tenise. :D Ale když si vyhledáš moje další příspěvky z loňského roku (např. Peking, TM), tak uvidíš, že už i loni jsem se dostával "do formy". :D
Reagovat
Heather_Fedex
tak tedy vse nejlepsi k "narozeninam" ;D
http://m.youtube.com/watch?v=HcMdbhue4zc
Reagovat
Karlicka
No vidíš jaká jsi šikula, blahopřeji k výročí. Já komentáře nepíši, ale občas je čtu. A ty Tvoje velmi ráda. Dík za ně.
Reagovat
Faddova
Můžeš si vychytat reprízy na Eurosportu nebo na eurosporťáckém streamu na sportlemon.com (dneska odpoledne sice krachl, ale nestává se to často).
Reagovat
Faddova
Hele, můžu narozeninový dotaz? :-) Můžu vědět, proč fandíš zrovna těmhle hráčkám? (Vika, Maša, Ana). Nemá to tak čirou náhodou co dělat se zjevem? ;-) (Ale můžu se mýlit.)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost. Krásnější gratulantku jsem si ani nemohl přát! :)

Karlicka: Moc děkuju, to mě velmi těší. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zaprvé: Dotaz mít můžeš a nejsi první, kdo takový dotaz má. :)

Zadruhé: Zapomněls na Caro. :)

Zatřetí: Má i nemá. :D Jestli mám někomu fandit, musí se mi líbit fyzicky i lidsky. Když je nějaká holka hezká a přitom se mi zdá protivná, tak jí rozhodně fandit nebudu. A že se najde pár takových a nemluvím jenom o tenistkách... Takže vliv to určitě má, ale zdaleka to není jenom otázka vzhledu. Jen tak pro zajímavost, dřív jsem fandil třeba Dinaře. :)

Jinak jestli mě ještě neznáš, tak já jsem tady právě považovaný za takového "experta" na krásu. :D Občas můžeš narazit na komentáře typu: "No jooo, Monty, toho zajímají jenom hezké holky a tenisu moc nedává." nebo "Monty? To je básník opěvující své krásky." No, já tedy občas vážně skládám básně. :D Ale abych to uvedl na pravou míru: Mě zajímá oboje, tenis i hezké holky. :) Už jsem tady dokonce slíbil, že na konci sezony vyhodnotím Top 30 tenisových krásek. Takže jestli chceš, můžeš se těšit. :D No prostě tady mám takovou pověst a ani se jí moc nebráním. Mám rád krásné tenistky, ale že bych sledoval tenis jenom kvůli tomu, to zase ne... Podívej se, kolik je třeba pěkných atletek a stejně atletiku nesleduju. :)
Reagovat
rubens
To já to mám trochu jinak. Fandím třeba i hopsandě, protože za vzhled
nikdo nemůže, ale za to, jak se chová, ano.

U příležitosti výročí by jsi mohl hodit něco do placu. Básničku.
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi líto, ale bohužel zrovna nejsem ve stavu, kdy bych měl vymýšlet básně... Zkusím něco vymyslet třeba po Turnaji mistryň. Věřím, že bude příležitost. :) Nebo po exhibici, to budu mít jistě inspiraci. :D

Máš pravdu. Co se týká toho vzhledu, tak mě spíš zajímá charisma, ale to je dost subjektivní... Prostě když mám někomu fandit, tak se mi musí líbit po všech stránkách. :)
Reagovat
Faddova
Dík za osvětlení. :-) Je jasné, že každý vnímá sympatie a antipatie jinak. No já se jako holka asi dívám na jiné věci ;-) Třeba Maša se mi zdá protivná tou svou imagí stydlivé holky (jak furt klopí ty oči, když mluví a hraje), nemyslím si, že by to byla pravda. :-) Svým vzhledem zjevně přitahuje hodně fanoušků a právě proto jí nefandím (ráda chodím proti proudu ;-). Její hra je sice silně nátlaková, a když jí vychází, není většinou co řešit, ale na můj vkus nehraje vůbec pestře, prostě je to nuda. ;-) Proti Vice nic zásadního nemám, ale vadí mi její zvukový projev. Ana vypadá sympaticky, jak herním, tak lidským projevem. Sympatické jsou mi i Polky, i když jsou to hrozné pinkalky... nedostatek razance musí kompenzovat jinak, a pokud hrají se silovými hráčkami, bývají to pěkné zápasy. Osobně mám ráda třeba Francesku Schiavone, protože má lví srdce, pestrou hru a je moc sympatická, málokdo bývá v rozhovorech tak otevřený jako ona. Škoda, že už se jí delší dobu nedaří. Samantha je taky milá a hraje pěkný tenis. Mám ráda třeba i Marion, pro to, jak je bojovná a svá :-). Tenisově se mi moc líbí i Kerberos - razance i skvělý pohyb - ale v rozhovorech nepůsobí moc příjemně a má takový moc urputný výraz. Tyhle věci jsou prostě čistě subjektivní. :-)
Reagovat
Faddova
Marion náhodou není vůbec škaredá, akorát má holt těch pár kilo navíc. Když se podíváš na některé starší fotky, tak jí to moc slušelo. Je to originál, a proto je mi sympatická. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, je to pouze otázka osobních sympatií. :) No, já si opravdu nemyslím, že by Masha byla stydlivá. Rozdíl je samozřejmě mezi chováním na kurtu a mimo něj. Při zápasech je Masha pekelně soustředěná, ale jinak to žádná ledová královna není. Stačí se podívat na její reklamy s Djokovicem. :D Jinak pro mě je Masha takovým ztělesněním elegance. :)
Zvukové projevy mi nevadí u žádné hráčky. Když hrajou Masha nebo Vika, tak už to považuju za automatické. Spíš jsem celý nesvůj, když je třeba po nějakém úderu neslyším. :D Anička je hodně oblíbená, to je známá věc. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uznávám svůj velmi špatný tip ohledně toho, že Petra dojde na turnaji daleko - to zase aby tu někdo nepsal, že nejsem schopen uznat, když mám špatnou prognózu........
Zápas jsem neviděl, diskuzi tu ani nečtu. Jestli je zraněná, je to více pochopitelné, stejně mě ta zpráva ale kapku překvapila.
Reagovat
tommr
jestli je Petra zraněná tak je to naopak ještě víc nepochopitelný. Kde k tomu zranění přišla? A proč s ním vůbec hrála? To si snad myslí, že se zraněním může porazit tak šikovnou a chytrou hráčku jako je CSN? To už je lepší to udělat jako Serena a na turnaj se úplně vybodnout ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že je pochopitelné, že když má něco s nohou, tak že měla problémy s pohybem. Jestli jí to mohlo ovlivňovat třeba i na podání, to fakt nevím. Ale úspěšnost prvního i druhého podání měla dost nízkou.
Zápas asi zase nebyl nikde k vidění, takže nikdo nemůže podat report.
Třeba se zranila při rozcvičení.
Mě překvapilo nejdříve její vypadnutí a pak to, když jsem si přečetl, že je zraněná.
Protože, že jí něco je, Petra většinou říká dopředu (podle mě trochu netakticky) a už se to ví třeba před zápasem. Je dobře, že uhrála tu americkou šňůru, tím si to zachránila a i přes tento výpadek má TM prakticky jistý.
Reagovat
Faddova
Petra bohužel má ve zvyku hrát se zraněním a trápit tím jak sebe, tak svoje fanoušky. Já jsem ji tady v Římě osobně viděla hrát s pochroumanými břišními svaly proti Kerberosovi a nebyl to pěkný pohled. Jak říkáte, nemá šanci vyhrát a naopak si zranění může ještě zhoršit. Taky moc nechápu, proč do toho vůbec jde...
Reagovat
tommr
TM má sice Petra už skoro jistej, ale aby na něm nedopadla jako loni Sharapka ...
Reagovat
rubens
Sýčku, nech sýčka, sám si on zasýčkuje...
Reagovat
tommr
ona je taky otázka jestli to bylo jen rozhodnutí Petry - třeba jí do zápasu nutil trenér. V každým případě je to naprostá nesoudnost - hrát s limitujícím zraněním nemůže nic dobrýho přinést a u žádný jiný top-hráčky jsem to nikdy neviděl ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč to směřuješ zrovna na mě..
Reagovat
smazaný uživatel
Konečné rozhodnutí je jen a pouze na hráčce a Kotyza určitě není ten typ, co by Petru nutil hrát se zraněním, nevím proč máš potřebu ho furt démonizovat.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je taky možné, že to bude, jak píšeš. Ale snad ne. Do TM a finále FC je ještě nějaký čas. Vždyť se snad ani ještě pořádně neví, co jí vlastně je, ne? Nebo se k tomu, co se vlastně zase stalo, už někde ona nebo Kotyza vyjádřily oficiálně?

A zase, to je jako s tím břichem v Římě.....Tak snad to ví nejlépe oni, jak to je. Kdyby jí to tak limitovalo, tak by snad nenastoupila nebo po pár gamech vzdala. Pohybuje se snad na okruhu WTA dostatečně dlouho, aby uměli všechno profesionálně zvážit. Takže buď jí to tak nelimitovalo a prohra se nedá přičíst jen tomu. Nebo jí to limitovalo (všimla si toho i soupeřka) a pak to byl hazard, když odehrála celý zápas před důležitým turnajem a finále FC. Ale třeba to hazard nebyl, to ví jen oni. Třeba si jen něco lehce natáhla, v tomto zápase to sice nešlo, ale bude stačit týden klidu a bude to dobré. Je těžko spekulovat.
Reagovat
tommr
bůhví jak to vlastně bylo. Já už tyhle hlášky o zdravotních problémech beru s určitou rezervou. Některý hráčky hrajou celý olepený a žádný viditelný potíže přitom nemají (Aga), jiný z jednoho turnaje odstoupí,aby hned na následujícím hrály jako znovuzrozený (Vika), jiný se na poslední chvíli odhlásí s podezřelejma potížema (Serena) - kdo se v tom všem má vyznat?
Jak je to s Petrou fakt nevím, ale jedno je jistý - Petra se letos v Asii moc nevyznamenala a zaplat pánbůh, že si nějaký ty body nahrála aspon v tý Americe ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
OT:Monfils odstoupil Andy hraje s Karlovičem.
Reagovat
Faddova
Jak to? Obnovil si zranění? To snad ne... Když hraje Gael, je to vždycky zábava, na okruhu mi dost chyběl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj zase koleno...
Reagovat
Nola
chudák Ivo, to si nemohol vybrať lepšieho súpera? Má to zrátané už dopredu... zápas Murray vs Monfils mohol byť veľmi, veľmi zaujímavý, škoda, že ani jeden turnaj nevysiela Nova sport, kde aké 250-tky vysielajú a na turnaje, kde štartujú hráči z vrcholu rebríčka nejak zabúdajú
Reagovat
smazaný uživatel
500 vysílá celý rok sport 1. Bohužel přenosy budou až od čtvrtka.
Reagovat
misa
Zdravím všechny slušné diskutéry. Jsem tady nový a posílám pár zamyšlení k Petřině letošní sezoně rozdělených do 2 částí. Aby bylo hned jasno, Peťce fandím a vážím si jí (líbí se mi jako holka; je hodně sympatická a když nedělá spousty chyb, tak je její hra na pohled velmi zajímavá; navíc bydlím 10 km od Fulneku, narodil jsem se ve stejném městě a mám maturitu ze stejné školy jako ona!) To mi ale nebrání v tom, abych sem napsal pár kritických poznámek. Budu rád, když budete reagovat.

1. Petřin zdravotní stav: Asi všichni víme, že Petra trpí astmatem. V nějaké diskusi jsem se dočetl, že má prý problémy se štítnou žlázou. Má k tomu někdo nějaké informace? Pokud by měla mimo astma ještě jiné chronické problémy, bude pro ni soupeření se světovou špičkou velmi těžké, možná i nemožné. Zdá se mi, že proti loňskému roku něco přibrala (souvislost právě se štítnou žlázou?), taky svalových problému má docela dost.

2. Srovnání sezon 2011 a 2012: Musíte uznat, že oproti loňskému roku jsou výsledky zatím horší. Loni touto dobou měla Peťka 4 vyhrané turnaje, letos jen 2. Letos neporazila žádnou hráčku TOP 5, ale výsledky na grandslamových turnajích má letos vyrovnanější než loni, takže pozitivum se najde :-). Taky v její hře letos nevidím nějaký větší pokrok, snad jen víc používá slice bekend. Myslím, že to dost souvisí s jejím zdravím.
Reagovat
misa
3. Její trenéři a manažeři: O tom, jestli pokračovat s Kotyzou se uvidí po startu příští sezony. Šokovalo mě ale, že Petra nehledá kondičního kouče. Myslím, že ho nutně potřebuje. Viděl jsem finále v New Havenu a přišlo mi, že 3. set by už P. neuběhala. Taky s Bartoliovou na UO byla hodně vyčerpaná. Pokud 5. hráčka světa (asi) nejede na obhajobu titulu do Lince, i když by ráda, tak to někdo z jejího týmu pos..l. To ji tam zapomněli přihlásit nebo co? (U takové Šarapovové něco nepředstavitelného.) Navíc si asi před TM nezahraje jediný zápas v hale... Myslím, že řadě lidí kolem jde jen o to vydělat na ní co nejvíc (některé reklamní kampaně to dokládají) a o to, co by potřebovala Petra k naplnění svého talentu se nezajímají.

4. Reakce lidí: Očekávání na začátku roku byla velká a když teď Petra není č. 1, tak jsou někteří naštvaní. Média z ní dělala vládkyni několika příštích let, světovou jedničku a vítězku mnoha grandslamů a zatím to vypadá, že příští rok začne pernou obhajobou TOP 10. Myslím, že nejvíc to štve samotnou Petru. Lidé by ale nikdy neměli hráčku sprostě urážet jenom kvůli porážkám. Z toho, co si občas přečtu na netu (ne jenom na tomto portálu), mi vstávají vlasy hrůzou. Hnusné urážky ubožáků, kteří by Petře do očí nikdy neřekli jediné slovo.

Sezona nekončí, třeba nás Peťka ještě potěší - já se moc těším na Fed Cup. Hlavně ať je zdravá. Pro mě bude Petra navždy velkou šampiónkou a budu jí vždy držet palce. Petro, pojď!!!
Reagovat
Faddova
fér koment, dobré shrnutí...
Reagovat
smazaný uživatel
Buď tedy mezi námi vítán.

1. co já vím, tak problémy se štítnou žlázou zmínil akorát M. Černošek, toho času Petřin manažer, někdy zjara v rozhovoru pro idnes, na jinou oficiální informaci tohoto druhu jsem nenarazil. Co se týče hmotnosti, to my asi tady těžko posoudíme, on TV záběry dost často klamou.

2. Oproti loňsku jí chybí vlastně akorát nějaká to velké vítězství (GS, OH, TM), i když na těch turnajích dosáhla celkem dobrých výsledků. Letos se jí podařilo prorazit v Americe.
Co se týče pokroku ve hře, podle mě se naučila trochu víc variovat, měnit styl hry - loni to měla tak, že jí to buď padalo nebo nepadalo, letos hraje přeci jenom pestřeji.

3. co se týče kondičního trenéra, to že ho nehledá teď neznamená, že se po něm nepoohlídne třeba v mezisezonní přestávce. Třísetových bitev letos absolvovala více a s fyzičkou problémy neměla, že se jí kvůli astmatu v USA hůře dýchá je známá věc, s tím ale sebelepší kondiční trenér nic neudělá. S Lincem víceméně souhlas, tam to prováhali. Co se týče reklamních akcí, nemyslím, že je nějak přetěžována, těch akci zas nebylo tolik. Ony na tom další hráčky ze špičky nebudou o nic lépe, spíš naopak. Kromě toho, aby z Petry dostali peníze, potřebují, aby byla úspěšná - byli by sami proti sobě, kdyby se jí snažili udřít na reklamách.

4. O top 10 strach nemám, pokud bude zdravá, udrží ho v klidu, letos koneckonců v klidu drží top 5, takže sice se nestala tou světovou jedničkou (ale to ještě přijde ;-) ), ale ani se nekoná nějaký zásadní výkonnostní propad, jak se tu někteří snaží neustále tvrdit.
Reagovat
Stan_Borowitz
co řekla po vítězství na US Series. Tehdy prohlásila, že peníze ji nezajímají, že nejsou důležité. Od té doby začala prohrávat. Zřejmě urazila tenisové bohy, kteří dobře vědí, kolik peněz stojí vychovat hráčku, která je pak nad světské strasti tak blazeovaně povznesená...
Reagovat
rib
mně přivedlo tvé shrnutí k zamyšlení - líbí se mi, jak věci popisuješ. Já bych za sebe uvedla toto:
- je zvláštní to množství zranění, za tím může být kondice, špatný trénink, nemoci, ale i psychika... Celkově jsem přesvědčená, že co jí "tělo chce říct" by mohl šikovný psychoterapeut pomoc Petře dopátrat
- ráda bych (nejen proto, že Petře taky fandím), abych zase viděla (a slyšela v rozhovorech) Petřinu radost ze hry, nejen že "je třeba pracovat, dřít atd...."
Připadá mi, že Petra je pořád ta holka z malého města, které vyhovuje přijít na turnaj "neznámá", když se od ní nic nečeká, sama nic nečeká a jen si to užívá a zkouší, co jde. Když je zatížená (sama nebo okolím?) nárokem na úspěch, tak to ji nežene kupředu, ale spíš táhne jako balvan ke dnu. V tomhle směru se sice v žebříčku drží ve špičce, ale hlavou (srdcem, či čím) to potřebuje ještě dohnat, dorůst do toho. To je moje zcela subjektivní vidění, možná jiní to vidíte jinak...
Reagovat
misa
3. V normální společnosti na západ od nás určitě zamýšlejí se sportovcem dlouhodobě pracovat. U nás si hodně lidí řekne, že potřebují prachy hned. Kdo ví, co bude za 2 roky. Věřím, že si Petra pohlídá, aby měla dost času na trénink a odpočinek.

4. Nezapomeň, že kromě vítězství na TM obhajuje Petra semifinále AO. Od veřejnosti na ní ale bude mnohem menší tlak než letos, to jí pomůže. Příští rok bude v její kariéře dost zásadní.
Reagovat
dadaft
jsem jako quesh v klidu. já nezapomínám, že hrála dobře na AO, že vyhrála velký kanadský turnaj...............
............ to příjde ))............
............ vlastně v klidu nejsem. podle toho článku od Calvina Lewise Petra nemohla běhat. říkala to po zápase i Carla...........
........... ani nemyslet, jak by Fed Cup holky bez Petry zvládly..........
Reagovat
misa
Myslím, že radosti ze hry je na této úrovni už málo. Vědět, že jsi v daný okamžik nejlepší na světě a všechno ti vychází (jako Petře loni na TM), musí být skvělý pocit. Ale jinak... Představ si, že 2. podáním před 10 000 lidmi odvracíš mečbol soupeřky. Navíc v zápase, kde každý očekával vítězství. Ten tlak musí být strašný. A dřít se musí, když polevíš, okamžitě letíš dolů.

Mnohokrát jsem četl, jak si lidé pochvalují, že je Petra skvěle vychovaná. Na youtube jsem viděl, jak se Peťka na letošním US Open baví po skončení oficiální konference se 2 českými novináři a valil jsem oči :-) Doslova jako jejich kamarádka. Podle mě je Petra na profesionální sport moc hodná. Snad ji to prostředí nesemele.
Reagovat
tommr
zajímavej příspěvek. S většinou toho co jsi napsal souhlasím. Zaujal mě hlavně bod 3 a v něm zejména ta poslední věta:

"Myslím, že řadě lidí kolem jde jen o to vydělat na ní co nejvíc (některé reklamní kampaně to dokládají) a o to, co by potřebovala Petra k naplnění svého talentu se nezajímají."

Obávám se, že právě tady je příčina současnejch nezdarů Petry. Petra je podle mýho názoru až moc hodná holka na to, aby si sama dokázala prosadit to co je pro její další rozvoj nejdůležitější. Práce jejího realizačního týmu je v mnoha ohledech vyloženě šlendriánská a jsem pevně přesvědčenej, že pokud v něm nedojde k zásadním změnám tak Petře hrozí postupnej úpadek do průměru ...
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že bez důkazů podporujících vaší teorii ohledně zneužívání Petry asi neuspějete. A žádný důkaz, který by vaši teorii potvrzoval, není. Naopak ji spíše vyvracejí.
Reagovat
tedi
http://www.tennisworldusa.org/DAVIS-CUP-The-final-match-between-Czech-Republic-and-Spain-in-Prague-in-a-hangar-at-the-airport-articolo6215.html
Reagovat
smazaný uživatel
Japonsko a Čína
Je to pěkná dřina
Tohle zkrátka nevyšlo
Moc úspěchů nepřišlo

Navíc zranění, už zas
Tohle není dobrý čas
Letos zkrátka Asie
Pouze síly upije

Všem dnům konec není
V dobré se to změní
Jen se rychle uzdravit
Soupeřkám to vytmavit

Speciální bonusová sloka..

V diskuzi je nablito
To když každé jelito
Hodně rádo střílí
Přestože se mýlí
Reagovat
smazaný uživatel
A hele, tebe ještě neznám. Z které díry jsi vylezl?
Reagovat
Faddova
Náhodou, aspoň něco k pousmání... furt lepší než kydání hnoje :-)
Reagovat
gigin
Klid!! On asi ještě nezná ty zdejší básnické orgie. To ještě neviděl ty montyho skvosty o sibiřské tygřici a tak :DDD
Reagovat
gerd
Orchite-to je zdejší rozumbrada,víš?co není po jeho (rozumu!?)tak je všechno špatně.jak říkám-trotl!a už i skládá anální básně
Reagovat
Heather_Fedex
je to doma ;)
Reagovat
gigin
To bylo IDEMOOOO jak sviňa!! :DDD
Reagovat
dadaft
ale zahrávala si. ))
Reagovat
gigin
v suchým ... :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sam taky vahrál. Paráda. Teď ještě ta Anička.
Reagovat
smazaný uživatel
Něco pro tommra k tomu ostudnému výkonu.
http://www.chinaopen.com.cn/en/news/2012-10-01/1951475.shtml
Reagovat
dadaft
ano. vždy je lepší počkat na vyjádření někoho, kdo u toho byl...

zranění? nic neslyším míň rád.
:-((
Reagovat
pepin
Tak v začátku chci říci, že jsem duel Petry na vlastní oči neviděl a sledoval jsem jen vývoj podle gamů a čekal jsem co se tady odehraje a jaké budou komentáře.Zároven chci říci, že je to tady portál o diskusi a každý má přece právo říci nebo napsat vlastní názor či úsudek, nebo prostě jak to vidí on. Nevím, proč se tady někteří z Vás neustále pouští do Tommra, který prostě říká svůj názor, nebo jak to vidí a cítí. To aby se člověk za chvilku bál tady něco napsat a již vůbec ne kolem Petry. Poslední zpráva říká, že měla Petra zavázanou nohu a že ji to pravděpodobně limitovalo a tak to se dozvíme následně. Že není prostě v té pohodě jako loni je bez diskuzí a může si to tady zohlednovat kdo chce jak chce. To je prostě realita. Pravá pravda se opravdu ukáže na TM, kde bude to nejlepší a přijde ta pravá konfrontace. Pak tu budeme moci tu sezonu spravedlivě zhodnotit.
Reagovat
smazaný uživatel
když někdo píše absolutní nesmysly a bludy, musí čekat, že ho s tím někdo pošle do háje. I o tom je diskuze. Ne že on něco napíše a pak kolem sebe kope jak Kohouti.
Reagovat
pepin
No vidíš a to samé si může myslet někdo o tom co píšeš Ty. Je to relativní a věc názoru a já si třeba myslím, že Tommr až takové nesmysly a bludy nepíše. Ale jak říkám, je to věc názoru.
Reagovat
ludolf
Tommr je poměrně spolehlivý co se údajů o rankingu týče, jeho statistické analýzy jsou nesmyslné, vychází z "polopravd" (případ od případu si vybírá jen to, co se mu hodí). Nevím, zda to dělá schválně nebo mu to nedochází, ale silně se tím přibližuje různým trollům.
Reagovat
pepin
Ke statistikám nemohu nic říkat, nemám o nich přehled a tak nemohu dát za pravdu ani Tobě.
Reagovat
tommr
škoda, že nejsi schopnej poukázat na nějakou konkrétní polopravdu, který jsem se dopustil. Takhle je to z tvý strany jen ničím nepodložená pomluva na kterou ani nemá cenu reagovat ...
Reagovat
Heather_Fedex
ana ivanovic krasnym dukazem toho, ze hracka nemusi byt samy sval a pritom dokaze taky vypalit ranu jako z kulometu. ty returny ve 3. setu pri 1. podani lepchenko leteli podobnou rychlosti jako udery sereny!
Reagovat
smazaný uživatel
tak ona stačí Mášena. Ta je jako kost a kůže a dokáže pálit opravdu nechutné rány.
Reagovat
Heather_Fedex
jen skoda tech dvojchyb...
Reagovat
Heather_Fedex
fascinuje me sebevedomi any. ma posledni challenge a ona ho vymine za stavu 40:0, aby zmenila carovy verdikt. a ten servis byl vazne dobry! na ni je straaasne moc videt, kdy si veri a kdy ne
Reagovat
dadaft
to jo - ale taky je třeba říct, že v tomhle je Ana tak trochu výjimečná.
Reagovat
smazaný uživatel
Varvaro!
Reagovat
dadaft
Hynku! Viléme!! Jarmilo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová hrála v prvním setu se zavázanou levou nohou a podle informací oficiální stránky turnaje se hůře pohybovala. Mezi výměnami chodila pomalu a měla v obličeji bolestivou grimasu. Protahovala se a i na začátku zápasu často odpočívala.

V hodinu a osm minut dlouhém utkání si Kvitová pětkrát prohrála podání. Aktuálně 46. hráčce světa podlehla po třech předchozích výhrách poprvé v kariéře. "Myslím, že ji noha trápila a omezovala, což je pro ni škoda," řekla Suárezová.

zdroj: http://www.sportovninoviny.cz/tenis/zpravy/kvitova-prohrala-v-pekingu-se-suarezovou/847034
Reagovat
smazaný uživatel
to se tommrovi nebude hodit do krámu.
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně je to ostuda. Aga je ofačovaná celá a jak jí to běhá.
Reagovat
rubens
To jsi asi neviděl Mumii.
Reagovat
smazaný uživatel
dík, na to mrknu. Má to 76% - http://www.csfd.cz/film/8584-mumie/
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Sabča!!!! Tak hurá! Si ce teď dostane na prdel od Viky, ale aspoň konečně vyhrála zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, konečně!
Reagovat
dadaft
další ze zápasů, na který se hodně těším. ))
Reagovat
gigin
Ale Ančí zatím hrčí :((
Reagovat
Malda
Komentátor: Ivanovičová chvilkami hraje jako paní "bohová". Výborná hláška :D
Reagovat
tommr
ted Ana vstala z mrtvejch - nejdřív odvrátila dva mečboly při vlastním podání a pak soupeřku rebrejkla. Jsem zvědavej jestli to úplně otočí ... :)
Reagovat
gigin
Obrat okruhu!!!!! :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Varvara se rozsypala, jako po několikáté.
Reagovat
dadaft
perfect !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska prostě Anička musela vyhrát. Jinak by mi kvůli ní nechutnal čaj proti nachlazení... :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Aby tady nebylo tak smutno, jak je Petra labilní. Naopak "držák" Wozna prohrávala v setu 0:5 0:30 a dala to na 6:5 a pár mečbolů, v tiebreaku vedla 6:4 a prohrála se Scheepers 8:6. Teď je rozhodující set.
Reagovat
gigin
To je brutus :DD
Reagovat
tommr
no Caro letos taky zrovna nezáří. Otočit z 0:5 0:30 na 6:5 je pro mě ale spíš známka bojovnosti i když to nakonec nedotáhla ... :)
Reagovat
dadaft
tak to Caroline asi zvládne. v 2K ji čeká Hsieh. a to jsem teda hodně zvědavý...
Reagovat
smazaný uživatel
labilita - nápadná až extrémní proměnlivost a nevyrovnanost, snadné střídání i protikladných stavů
Reagovat
tommr
tak Caro to nakonec zvládla. Souboj s Hsieh bude určitě velice zajímavej - obě nedávno vyhrály turnaj i když jen malej a měl by to bejt tudíž poměrně vyrovnanej boj ... :)
Reagovat
Labi
souhlas Petra hraje hodně velky prd. Hlavně že reklamy pořád frčí. Nojo jeden titul z Wimbledonu a sláva udělají své...už není jako kdysi kdy i za zdánlivě ozhodnutého stavu zabrala ted to je jen otrávenej ksycht, nos nahoru a házení raketou. Upřímně na její zápasy se už nedívám a vždy když potom vidím že opět vypadla s takovou soupřkou v 1 nebo 2 kole tk to prostě už není náhoda
Reagovat
smazaný uživatel
Á, další takyexpert..
Reagovat
Faddova
tak víš jak, asi sám/sportuje, tak ví, jak to chodí :-P ...a vůbec, všichni kradou a beztak má Petra ten wimbledonský titul koupený :-D
Reagovat
Labi
neřekl jsem jedine slovo o tom že si to koupila tak mlč!! jinak jo Petra je podle Vás supr vyrovnaná hráčka...včerejší soupeřka byla naprosto "neporazitelná" že? Vaše argumenty že loni to tak taky bylo že nic nevyhrála a pak zářila na TM jsou k smíchu....to je zoufalost a alibismus ...
Reagovat
smazaný uživatel
Žádná hráčka není neporazitelná. Ani Serena, natož Suarrez-Navaro. A ani to tu nikdo z nás netvrdí.
Reagovat
Faddova
Tady má zas někdo smysl pro humor :-) ...Petra JE nevyrovnaná hráčka, na tom se myslím všichni shodneme, a teď holt měla dvakrát po sobě den NE, to se prostě stává, i když to fanouškům (včetně mě) nevoní. Já sama vím, že některý den to prostě jde a jiný den bez nějakého zjevného a vysledovatelného důvodu to nejde. Jenom mě štvou negativistické řeči a demagogická argumentace typu dědci u piva (která má na všeobecnější úrovni formu: jak je všude draho, jak bylo za totáče lépe a jak politici kradou). Tahle rétorika je bohužel (nejen) českému národu vlastní. Že Petře stoupla sláva do hlavy? A jak jsi na to přišel? V rozhovorech a v chování není patrna ani známka povýšenosti, podle mě jde dokonce o jednu z nejpohodovějších hráček, která se přes své úspěchy drží hodně při zemi. Reklamy dělají všichni špičkoví hráči, tak proč by to zrovna u Petry měl být problém? Můžeš svá tvrzení podložit nějakými konkrétními důkazy? A že není to, co kdysi? Které kdysi myslíš? Jak tady píšou jiní, loni jí to po Wimbledonu taky moc nešlo a pak excelovala na TM... Ovšem není nad to si pěkně zanadávat hlava nehlava, co? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
je neuvěřitelné jak kvitová dokáže po svém standardním výkonu,
který normálně stačí na hráčky do první 4-ky, v dalším zápase
úplně vybouchnout, nebo prohrát gamů ze 40:0 při svém servisu,
to asi nebude náhoda, nebo že by záměr..., nebo nezájem,
nebo málo tráninku a moc reklam, nebo co
Reagovat
smazaný uživatel
Co chceš, to je sport. Jednou vyhraješ, jednou ne.
Reagovat
freeteepek
Petra se soupeřkama do desítky hraje líp, než s těm z druhý padesátky. S CSN měla prolémy i v letos v Austrálii. Dalším pozitivním faktorem pro Petru na TM bude hala. V hale přeci jen se Petra cítí jistěji, prakticky neprohrává. Důležitým faktorem bude opět Serena. V jaký formě přijede. Pokud budou nalosovaný do stejný poloviny, tak to bude mít Petra s postupem těžký. Pokud se jí to i tak podaří, má šanci eventuálně ve finále Serenu i porazit. Finálovou bilanci má Petra opět vynikající.
Problémem u Petry stále zůstávají první a druhá kola turnajů. Tam tu bilanci má znatelně horší. Z přdních hráček možná úplně nejhorší. (jsem si teď tipnul)
Otázka, co teď bude Petra dělat dál, když nemůže hrát v Linci ani v Lucemburku. Doufejme, že se na TM Petra kvalifikuje. Předtím se ale ještě potřebuje rozehrát někde v hale.
Reagovat
petrulinka
Máš pravdu, že hraje lépe v hale. Jenže pokud Petru zlobí servis, což dnes taky vypadalo, tak jí to zřejmě ani v hale nepomůže. No uvidíme, třeba si v Linci zahraje, možná si tam Vika účast rozmyslí.
Reagovat
tommr
to, že Petra hraje líp s top-hráčkama je jen mýtus, kterej přetrvává z minula a kterej nemá žádný faktický opodstatnění - letos se Petra proti top-hráčkám vůbec nechytá ...
Jinak jediná zbývající šance na rozehrání před TM je ted pro Petru Moskva. Uvidíme jestli se tam ještě zkusí na poslední chvíli přihlásit nebo jestli už na sezonu definitivně rezignovala ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zase problémy s pamětí?
Reagovat
tommr
jmenuj jeden jedinej případ kdy Petra letos porazila hráčku, která je v žebříčku nad ní ...
Na GS letos dokonce neporazila ani jedinou hráčku z top-20 ...
Reagovat
smazaný uživatel
a) ty máš pocit, že top-hráčky jsou jenom ty v top 4?
b) z hráček, které jsou momentálně nad ní, hrála 3x s Mášou a 1x se Serenou. Ano, všechny prohrála, ale všechno to byly poměrně vyrovnané zápasy, že by ty zápasy skončily pro Petru debaklem, to ani náhodou.
Reagovat
tommr
původní tvrzení od freeteepka na který jsem reagoval znělo "Petra se soupeřkama do desítky hraje líp, než s těm z druhý padesátky" což už dávno není pravda ...
A pro takový jako si ty co všechno s oblibou překrucujou ještě uvádím stručnej přehled výsledků Petry s hráčkama z top-10 v letošním roce:
Petra letos s hráčkama z top-10 odehrála celkem 9 zápasů, 3 vyhrála a 6 prohrála. Nejvýše postavená hráčka, kterou letos dokázala porazit byla Wozniacká (v době zápasu ještě světová osmička) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hopman Cup: Caro, Hopsanda
Montreal: Caro, Hopsanda, Li Na (formálně v top 10 nebyla, fakticky ano)
New Haven: Sara

To podle mě není vůbec špatné skore.
Reagovat
Bob
wozna byla letos světová jednička a taky padla na Petry raketě.
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně připiš Saru za AO, pak právě začala stoupat.
A Kerber ve Stuttgartu, která se hned po turnaji do TOP10 dostala.
Reagovat
tommr
už jsem ti snad tisíckrát vysvětloval, že výsledky z exhibičního turnaje jako je HC se do statistik nezapočítávají ale ty si pořád meleš svou ...
A to tvoje překrucování faktů ve stylu "formálně v top 10 nebyla, fakticky ano" je taky dobrý - dej se na politiku tam by si se s tímhle moh dobře uplatnit ...
Reagovat
smazaný uživatel
HC je turnaj pořádaný ITF, takže i když se bůhvíproč do oficiálních statistik nezapočítává, nevidím důvod, proč ho nezmínit.
Li Na se drtivou většinu roku pohybovala v top 10 a hned po skončení turnaje se tam zase vrátila, momentálně má solidně rozjeto pro kvalifikaci na TM. To není překrucování faktů, to je fakt, tak už se s tím smiř.
Reagovat
tommr
a co si tam připsat i vítězství nad Hantuchovou, Ivanovic nebo Schiavone - ty přece taky byly kdysi v top-10? :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je tím, že se díváš jenom na žebříček. Tam máš pravdu ro neokecám.
Ten dá třeba 30% informací o kvalitě soupeře. Musíš se dívat i na formu hráček, jejich motivaci, na jakém povrchu hrají to dá třeba dalších 30% informací. No a zbytek je ve hvězdách.

Takže třeba Kerber měla zjara formu do TOP5, akorát žebříček má setrvačnost. Errani po AO vyhrála x turnajů. A na USO hrála taky celkem dobře.
Reagovat
dadaft
že Simona Halepová dokáže hrát s Marií Šarapovovou 2m za základní čárou...
ale dneska dobrý výkon. fakt škoda, že ta holka nevyrostla o 10cm výš.
Reagovat
tommr
dneska to byl prostě děs. Hned první brejk Petra darovala soupeřce vlastní dvojchybou, dvakrát přišla o servis i když už vedla 40:0 a naopak při servisu soupeřky byla naprosto neškodná - maličká CSN získala při vlastním servisu tři čistý hry včetně tý poslední když podávala na vítězství v zápase. Shrnuto = další naprosto nedůstojnej výkon od světový pětky ...
Jinak Petra se i přes dnešní debakl skoro určitě kvalifikuje na TM. Otázka ale je co tam bude s takovejma žalostnejma výkonama dělat? Myslím si, že je načase si přiznat, že s Petrou to jde od deseti k pěti a poohlídnout se po novým trenérovi dřív než bude pozdě ...
Reagovat
smazaný uživatel
Co asi - to, co loni. Nebo máš pocit, že loni před TM nějak zvlášť zářila?
Reagovat
Malda
Přesně tak, hraje s Marií velice obstojně.
Reagovat
Malda
Omlouvám se ten koment byl na dadafta.
Reagovat
Jan
Nezářila, ale čekat, že udělá na TM stejný výsledek jako loni je z říše fantazie.
Reagovat
tommr
chceš tím snad říct, že Petra TM zase vyhraje bez porážky? To snad nemůže myslet vážně ani někdo jako si ty ...
Loni byla Petra před TM v úplně jiný situaci - byla to hvězda na vzestupu a soupeřky z ní měly strach. Letos je to naopak padající hvězda a soupeřky z ní už ztratily respekt. Letos bude Petra ještě moc ráda když si z TM odveze aspon jedno vítězství ...
Reagovat
smazaný uživatel
které soupeřky z ní měly strach? Petkovičová, která ji 2x přejela v Americe? Dulgheruová, která ji porazila na US open? Sofia Arvidssonová, který ji porazila v Pekingu? Nebo snad Zvonarjovová, která ji vypráskala kanárem ze semifinále Tokia, aby ji Petra v Istanbulu porazila ve dvou setech? V mizerné formě hrající Jankovičová, se kterou se Petra trápila v Linci? Azarenková se Stosurovou, které s Petrou v semifinále a finále TM prohrály o pár míčků?
Reagovat
rubens
Tak jsem se těšil, že Petra vyhraje a jak to asi Tommr zaonačí, aby si mohl zasýčkovat, no bohužel příště.
Nezbývá než přiznat, že na tom, co říká, bude něco pravdy.
No ale zas až tak špatná sezona to není, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Osvěžím ti paměť - po loňském Wimbledonu až do Lince to byla bída a utrpení, žádný kloudný výsledek. Nebyla v pozici, kdy by z ní někdo měl extra respekt, spíš to vypadalo, že Wimbledon byl jenom náhoda.
Letos se i přes všechny peripetie a ne úplně přesvědčivý herní projev drží v poklidu v top 10 (a vlastně v top 5), kolapsů v úvodních kolech méně než loni.
Mluvit o ní v takovém případě jako o padající hvězdě, to může jenom někdo, kdo ji nesleduje a nefandí jí.
Reagovat
petrulinka
Naprostý souhlas, protože my, co jí fandíme, tak jí budeme fandit pořád a zároveň si taky dokážeme přiznat, že prostě občas hraje mizerně. Ale hodnotit dnešní zápas, který jsme neviděli, je docela stupidní, jak to opět předvádí tommr. No ale zase co jiného od něj čekat, že? To má nejraději, okamžitě po každém prohraném zápase by měnil trenéry a posílal na Petru psychology.
Reagovat
tommr
samozřejmě příjde na to jak se na koukáš - letošní sezona sice nebude úplnej propadák, ale už ted se dá s jistotou říct, že bude pro Petru o hodně horší než ta minulá. A takový výrazný zhoršení je určitě nemilá věc ...

Připojuju pár čísel a faktů pro srovnání:
loni měla Petra touhle dobou 4 tituly včetně 1 GS, zatímco letos má zatím jen 2 tituly střední kategorie ...

loni měla Petra touhle dobou zápasovou bilanci 48 vítězství a 13 porážek, zatíco letos má 45 vítězství a 15 porážek ...

navíc loni po Pekingu udělala Petra fantastickou šnůru 12 vítězství a získala 2 turnajový tituly a FC, letos si to skoro jistě nezopakuje a ještě víc si tak oproti lonsku pohorší ...
Reagovat
rubens
Tak na GS hrála vcelku dobře, takže prozatím žádná křeč.
Zbytek sezony, uvidí se, Petra je bojovnice a určitě to nezabalí.
Reagovat
Bob
zase přeháníš a další tvoje statistiky..
Reagovat
tommr
dobrý výsledky na GS jsou hodně zkreslující, protože Petra měla letos velký štěstí na los - došla sice dvakrát do SF a jednou do ČF, ale ani jednou na GS neporazila hráčku z top-20 ...
Reagovat
tommr
kde konkrétně přeháním? Petra už letos nemůže zopakovat výsledky z lonskýho roku ani kdyby se ve zbytku sezony rozkrájela a mnohem pravděpodobnější je, že si naopak oproti lonsku ještě dál pohorší ...
Reagovat
smazaný uživatel
Co ty si všechno nevymyslíš, aby sis mohl kopnout..
Reagovat
smazaný uživatel
A jé je, to tady zase bude odborníků s jejich rádoby analýzami..
Reagovat
tommr
a co kdyby si nám pro změnu místo ironickejch poznámek na adresu kritiků dnešní výkon Petry osvětlil ty sám - netrpělivě čekám na tvojí odbornou analýzu a originální výmluvy proč to Petře zase nešlo ...
Reagovat
smazaný uživatel
"odbornou" analýzu z toho, co jsi neviděl, dokážeš udělat jen ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Korek to vyjádřil za mě. Já dnešní zápas komentovat nemůžu, protože jsem ho neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Záznam zápasu bude ke shlédnutí na http://sports.cntv.cn/zonghe/special/2012zhongwang/
Vika už tam je:))
Reagovat
freeteepek
A ty umíš čínsky? Mě se zdá, že tam jsou jen vybrané zápasy resp. centrální kurt
Reagovat
smazaný uživatel
Čínsky fakt neumím,je to co mi vyplivne překladač.Co jsem postřehl,zápasy tam jsou z centru a jedničky(Diamond a Lotus dle překladače)Včera tam byl ještě k vidění zápas Lucky.Tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
z těch kurtů jsou i streamy. Takže nevěřím, že tam bude Petřin záznam, když hrála na nějakém menším kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň,zmýlil jsem se.Nepodíval jsem se do rozpisu.Kamerové pokrytí má asi jen centr a jednička:((
Reagovat
Alois_Mlok
Když už teda bude Kvitová tou světovou jedničkou?
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, dočkáš se. I když to holt nebude tak brzo, jak jsme doufali.
Reagovat
smazaný uživatel
so Suarez-Navarrovou :))) tak to je moc
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist