Kar. Plíšková zvládla derby s Martincovou a je v osmifinále Wimbledonu

2. 7. 2021, 13:38
Aktuality 116
WIMBLEDON - Karolína Plíšková dle očekávání zvládla české derby ve třetím kole Wimbledonu, Terezu Martincovou přehrála 6-3 6-3 a potřetí za sebou v All England Clubu prošla do osmifinále. O první wimbledonské čtvrtfinále si zahraje s deset zápasů neporaženou Ruskou Ljudmilou Samsonovovou.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková se od loňského restartu trápí, ale po postupu do finále v Římě to vypadalo, že by se mohla znovu chytnout. Devětadvacetiletá Češka však ve finále neuhrála jediný game, na French Open vypadla už ve druhém kole, na dvou travnatých generálkách nevyhrála jediný zápas a po téměř pěti letech opustila elitní desítku.

Ve Wimbledonu se ovšem Plíškové daří a po cestě do osmifinále neztratila jediný set. Po těsném dvousetovém vítězství nad Tamarou Zidanšekovou nedala šanci Donně Vekičové ani dnes krajance Tereze Martincové a poprvé od US Open 2019 prošla do druhého týdne grandslamů.

Úvodní dva gamy byly hodně nervózní a plné chyb, ani jedna z českých tenistek nedokázala využít několik brejkbolů. Plíšková v následující hře uspěla a získala převahu. Plíšková si dnes i přes devět dvojchyb podáním pomáhala, trefila sedm es, 71% prvních servisů a odvrátila sedm z osmi brejkbolových hrozeb. Druhá sada se zlomila v pátém gamu, Martincová v něm neproměnila čtyři brejkboly a favorizovaná Plíšková už poté dominovala.

"Bylo tam pár vyrovnaných her, jen první dvě trvaly skoro dvacet minut, ale hrála jsem dobře v důležitých okamžicích," řekla Plíšková. "Když bylo potřeba, tak jsem předvedla, co jsem chtěla. Zatím tady hraju solidně," pochvalovala si Plíšková.

"Byl to docela těžký zápas, na kurtu jsme strávily víc času, než bych čekala. Výsledek neodpovídá tomu, jak zápas vypadal. Ona hrála opravdu dobře, neměla co ztratit. Myslím, že se mi dařilo v důležitých chvílích. Zahrála jsem při nich opravdu skvělé míče," dodala rodačka z Loun.

Bývalá finalistka US Open Plíšková, která upravila svou bilanci s Češkami na grandslamech na 7-2 (porážky s Karolínou Muchovou ve Wimbledonu 2019 a na Australian Open 2021) do osmifinále Wimbledonu postoupila třetím rokem po sobě. V předchozích dvou případech však neuspěla, o první wimbledonské čtvrtfinále si zahraje s Ljudmilou Samsonovovou.

Deset zápasů neporažená ruská tenistka startující na divokou kartu dnes po setech 6-2 2-6 6-4 vyřadila Sloane Stephensovou a stále úspěšně navazuje na vyhranou generálku v Berlíně. Bude se jednat o premiérový souboj.

"Vůbec nic o ní nevím. Sascha (kouč Plíškové Bajin) se šel podívat na závěr jejího zápasu. Mám zbraně, abych vyhrála," řekla Plíšková.

Martincová: Vezmu si pozitiva a chci makat dál
Martincová má za sebou další povedený turnaj. Šestadvacetiletá Češka se letos poprvé prokousala do elitní stovky žebříčku WTA, na French Open poprvé vyhrála zápas hlavní soutěže na grandslamech, na obou wimbledonských generálkách uhrála čtvrtfinále a v All England Clubu poprvé prošla do třetího kola podniků velké čtyřky. Díky posledním výsledkům solidně upevnila svou pozici v Top 100 světového hodnocení.

"Výsledek, si myslím, je, nechci říkat přísný, ale tahaly jsme se a na trávě jsme hrály poměrně dlouho. Bylo hodně shod a výhod, ale Kája hraje výborně, má svoje kvality. Průšvih to nebyl," řekla Martincová, která bojovala limitovaná problémem s levým stehenním svalem, a to zejména při podání.

"Pokaždý jsem cítila, jak mi v tom píchá. Nechci, aby to vyznělo, že se vymlouvám, ale nemohla jsem se opřít o servis, byla jsem poloviční a s tím proti takové hráčce těžko vyhraju."

Martincová si vytvořila nové grandslamové maximum. "Asi mi ještě nedochází, že jsem tady hrála třetí kolo. Vezmu si pozitiva a chci makat dál," řekla tenistka, která se z 87. místa dvouhry v žebříčku posune asi o deset míst a formu ukáže za deset dnů na turnaji WTA v Praze.

Plíškovou mohou v osmifinále zítra doplnit ještě tři Češky. Kateřina Siniaková vyzve světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, Barbora Krejčíková se utká s Anastasijí Sevastovovou a Karolína Muchová nastoupí proti Anastasii Pavljučenkovové.

• WIMBLEDON 2021 •
Londýn (Velká Británie), tráva, 35.016.000 liber
páteční výsledky (02. 07. 2021)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kar. Plíšková (8-ČR) - Martincová (ČR) 6-3 6-3
Sabalenková (2-Běl.) - Osoriová (Kol.) 6-0 6-3
Šwiateková (7-Pol.) - Beguová (Rum.) 6-1 6-0
Džabúrová (21-Tun.) - Muguruzaová (11-Šp.) 5-7 6-3 6-2
Keysová (23-USA) - Mertensová (13-Belg.) 7-5 6-3
Rybakinová (18-Kaz.) - Rogersová (USA) 6-1 6-4
Samsonovová (Rus.) - Stephensová (USA) 6-2 2-6 6-4
Golubicová (Švýc.) - Brengleová (USA) 6-2 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - volný los
Bouzková/Hradecká (16-ČR) - Katóová/Voráčová (Jap./ČR) 7-6(4) 6-2
Martincová/Vondroušová (ČR) - Webleyová-Smithová/Greyová (Brit.) 3-6 7-6(5) 6-4
• Smíšená čtyřhra - 1. kolo •
Escobar/Zvonarevová (Ekv./Rus.) - Erlich/Hradecká (Izr./ČR) 6-7(5) 7-6(5) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

116
Přidat komentář
EllNino
Super! Moje nejoblíbenější Američanka válí :) Je trochu mimo záběr a mohla by být černým koněm turnaje, přeci jen, má zkušenosti s ČF na každém GS, což je vzhledem k jejímu věku skvělé :) A pokud by se tu dostala do semi, zkopletovala by dokonce semifinále na každém GS
Reagovat
PetaM
Rasisto. Jak můžeš o černošce říct, že je černým koněm. Fakt hrůza. Styď se. :D :D :D :D
Reagovat
Jon61
Madison je mulatka, její otec je afroameričan, matka je běloška. Mně je z Američanek nejvíc sympatická.
Reagovat
EllNino
Celkově Američanky mi nějak moc nevadí, paradoxně nevíc mi vadí CoCo Gauff :)

Protože Alison Riske, Shelby Rogers, Madison Brengle, Danielle Collins. Bethanie, Sloane, Jenny Brady atd. jsou všechno pohodářky :)) I když to na kurtu občas nevypadá :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
s Mad souhlas, jsem rád, že jde dálsmile
Collins a obě Coco moc nemusím. Pravda originál Coco, od té doby, co už nemá modelkovské ambice, se možná trocchu změnila k lepšímu, ale to netuším...
Reagovat
Vlk-v-trave
Madison si vzala na kurt kompas.
Reagovat
EllNino
coo? :))
Reagovat
Petr_Fisk
Dnes je to v holkách těžký americký "funus".
Včetně kvalifikantek startovalo ve W. 33 Američanek, v tuto chvíli už zůstávají pouhé dvě a to ještě Klíče bojují v tuto chvíli o přežití s Elise.
Takže zbývá pouze Cori a možná Madison.
Reagovat
Jon61
Veverka Madison se do dalšího kola dostane.
Reagovat
blixa
Seb celkem v klídku. Na toho kluka se hrozně hezky kouká, "tak se má hrať šach !" smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přesněsmilesmile A moderátoři byli celkově odvaření z rodinných úspěchů. Doufám, že je správně nasměrován, zatím fakt sympatický kluk, co hraje moc pěkný tenissmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Viděla jsem poslední set a skvělý výkon! Navíc kliďas Korda x nervák Evans, který by předčil kdejakou ženskou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hlavně Evans jeden čas vypadal relativně normálně a teď mi přijde, jak když zas na něčem frčísmile
Reagovat
Mantra
je strašně cool, jak je klidnej, tedy navenek, to musí být pro soupeře strašně k nasrání smile
Reagovat
SydneyOpen
Zítra Gauff opět na centru, fakt nechápu. Kerber jako bývalá vítězka nebo Bára jako poslední GS vítězka by si to zasloužily 100x víc... Gauff nic proti je sice mediální hvězdička, ale ještě toho nedokázala tolik aby mohla pravidelně v úvodních kolech hrát na GS smile
Reagovat
tommr
to je dan dnešní době. Musí tam prostě protlačit někoho černýho za každou cenu ...
Ještě víc mě ale štve, že zítra začíná 5 z 8 ženských zápasů už ve 12:00. To se prostě nedá stihnout ... smile
Reagovat
SydneyOpen
tak alespoň Katka s Ash až k večeru. Bára a Kája obě ve dvanáct no a Sorana pak ve dvě a to zrovna začíná i Tour de France smile
Reagovat
tommr
Katka zase bude kolidovat s fotbalem ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Pravda, ta kdyz chytne nerva, tak kolem sebe dost kope a trese hlavou.
Reagovat
paddy
oba nerozumíte řeči peněz, jde o to mít co největší sledovanost, která vytlačí nahoru cenu za TV přenosy, a k tomu více pomůže bohatý a velký americký trh smile

primárním cílem podnikání a v poslední době i sportu je maximalizace zisku
většina lidí také chodí do práce jen kvůli penězům, i když je práce nebaví smile
Reagovat
tommr
v Americe to kvůli časovýmu posunu stejně sleduje jen hrstka nadšenců ... smile
Jinak chápu že hráčka z ČR není tak "prodejná" jako Američanka. Proč ale místo Gauffový nedají třeba Kerberovou nebo Badosaovou? Německej nebo španělskej trh je taky nezajímavej? smile
Reagovat
paddy
tvoje dedukce nebudou správné, mediálně je Gauff nesledovanější, oni velmi dobře vědí, koho mají dát na centr

Badosa je nic a Gauff jen na Insta již sleduje víc lidí než vícenásobnou GS vítězku Kerber, a to ještě nic nevyhrála smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ona je spíš k pohledání ta partička kolem ní v čele s Moula-To-Gluem. Myslím, že centr bude především zásluhou jeho PR. Asi mám vůči němu přirozenou antipatii, možná i díky některým tenisovým paskvilům co vymýšlí a tomu politikaření...
Reagovat
EllNino
Jak na Wimbledonu hrají tři ryze české ženské páry :)
Reagovat
r176
Koukám na debla Terky s Markétou.Chudák Terka :-( Markéta úplně mimo.A to má teď dopodávat zápas
Reagovat
EllNino
zajímavý, kam se to po tom zápasu s Anett podělo :/ protože tam hrála fakt dobře

Včera ji to asi hodně nahlodalo :/
Reagovat
r176
tak holky vyhráli tak alespoň že tak smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Ale není jediná, já si pamatuju jinou naši levačku, Ivetku Benešovou ... a ta trávu nesnášela podobně jako Markéta :)
Reagovat
Jon61
Kupodivu právě ve Wimbledonu získala Benešová titul ve smíšené čtyřhře s Rakušenem Melzerem. smile
Reagovat
paddy
teď už nesnáší i Melzera smile smile
Reagovat
Jon61
Naštěstí Britka Grey to mastí ještě více, míčky často z její rakety končí v síti, zřejmě si to plete s fotbalem. smile
Reagovat
EllNino
Pokud dneska neporazí Madison Elise, tak nebudou mít Američanky žádnou zástupkyni ve 4. kole Wimbledonu, to nevím, kdy se stalo naposledy :) ...

A u chlapů to tedy zachraňuje Fritz a pak Kudla a Korda, kteří mají ukrajinské a české rodiče :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra ještě Coco, ale třeba bude se bude slavit v Lublani :-)
Reagovat
EllNino
Jooo tak jeste Gauff
Reagovat
aligo
Taková šavle?! Masakr takhle zvracet na centru před vévodkyní Kate smile
Reagovat
lars
treba chce ve Wimblu zanechat po sobe velkou "stopu" :)
Reagovat
dadaft
Naposledy co pamatuju, tak jsem viděl šavlit Pennettu v zápase proti Sharapovové na USO 2011. Tehdy bylo 35° ve stínu...
Reagovat
dadaft
jo jo, vyhrát před vyprodaným centrkurtem ve Wimbledonu, jedno které kolo, to je všech tenistů ráj ......
Reagovat
EllNino
Noooo tak to bylo slušný ...

Perfektní tenis na 3. kolo GS :)
Reagovat
dadaft
smile
Reagovat
zfloyd
pěkná bitka to byla ,dlouhý gamy
Reagovat
smazaný uživatel
Moc jí to přeju, ale takhle reagovat na mečbol, to je příběh teda :-)
Reagovat
SpacialRecognition
Jako, chápu že Tereza není moc deblistka, a Markéta taktéž, ale prohrávat s Grey/Wembley-Smith?! smile
Reagovat
EllNino
vypadá to, že Markéta pojede z Wimbledonu s výpraskem od třech domácích hráček
Reagovat
SpacialRecognition
Tak nakonec daly druhej set, se štěstím.
Reagovat
EllNino
paradoxní, že odjede i se skalpem finalistky Eastbourne a výborné travařky :))
Reagovat
zfloyd
Koťátko je v úzkých dva brejky to už půjde těžko
Reagovat
EllNino
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A viděls Evansovu? Sem nevěděl, že do obecenstva můžou i nafukovací pannysmile
Reagovat
gigin
Nejdřív za hodinu, dvorec be arranged...
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.instagram.com/p/CQ06VFnodGC/
Reagovat
EllNino
Snad ještě někdy bude ve Wimbledonu hrát dobře :) myslím, že ještě minimálně jednou to tam zkusí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufámsmile
Reagovat
zfloyd
kéž by , ale moc nevěřím , musela by natrénovat míče do kurtusmilesmilesmile
Reagovat
SydneyOpen
nevím nevím, každý rok je tam strašně svázaná a nervózní. Myslím že spíš může překvapit na US Open
Reagovat
dadaft
ho ho hóó, Ons Žabér nedá kůži zadarmo...
Reagovat
zfloyd
koťátko si to komplikuje
Reagovat
zfloyd
Já tipuju finále Aryna x Muška nebo Krejča
Reagovat
SydneyOpen
já vidím ve finále Igu. Aryně se na GS vůbec nedaří a Rybakina ji může vypráskat
Reagovat
zfloyd
jj jednou to zlomit musí
Reagovat
SydneyOpen
no to jsem říkal už před RG a jak zklamala smile ale jo tady by to Aryna už opravdu měla zlomit a alespoň to SF uhrát.
Reagovat
zfloyd
teď jsem koukal na pavouka Muška s krejčou by mohly hrát SF to by bylo něco , no uvidíme jestli se zítra zase kousek posunou
Reagovat
SydneyOpen
Bára by to dát mohla, ale Muška s Nasťou to bude těžká práce. Super by ale bylo i 4.kolo Katka - Bára smile i když zápas Ash s Bárou by mohl být fakt pohledný
Reagovat
EllNino
Nasťa na trávě ale není tak silná jako na betonu, v hale, nebo na antuce ... moc zápasů na ní nevyhrála za kariéru, sama říká, že se na tom neumí moc hýbat ... a s Týnou to byla takové těžkopádné, lepší soupeřka by ji asi více potrápila ... já vidím v Karolíně favoritku, ač mi to trhá srdce :)))
Reagovat
turista
Muška by jí měla rozsekat. Umí hrát dobře na všech površích.
Reagovat
Faby
niekto link na mugu s ons? Z youtubu to stiahli :(
Reagovat
cabuna
http://freestreams-live1.com/tennis-1/
Reagovat
Fransoas
Samsonova byla šťastnější a těsně zvítězila ve třech setech a v osmifinále bude hrát s Karolínou.Aspoň nebude muset řešit Američanku.
Reagovat
EllNino
Brutální síla, stejně jako Aryna ... ale jinak sympatická baba :)

Sloane hodně zklamaná a asi i rozmrzelá po některých až hysterických výjevech Rusky ...:)
Karolína v tom dalším zápase nebude favoritkou ... ale nemá co ztratit, třeba to klapne :)
Reagovat
Jon61
Tenis hraje Ljudmila pěkný, ale zvukové projevy má jako primát. smile
Reagovat
dadaft
další zápas s pořádnými grády...
Reagovat
EllNino
jak s jednou, tak s druhou to bude mít Karolína nesmírně těžké
Reagovat
Jon61
Obě jsou hodně silné soupeřky, bude to náročné.
Reagovat
dadaft
takže Samsonova --- za jejími servisy se Karolína jenom podívá, a taky se vůbec nebojí mastit to plnou silou do růžků, přejít na síť ......... jestli ji to bude chodit, tak potěš kokeš, nevím jakou bude mít Karolína protizbraň...
Reagovat
Kytka
No ale když se podíváte na statistiky, trefení prvního servisu nic moc a ještě i slabé využití, druhý servis hodně slušný, hromada nevynucených chyb. Záleží jak jí to bude padat, takový splašený střelec, dost hysterická. Stephensová dnes nepředvedla to nejlepší co umí.
Reagovat
Andrew89
To teda?Samsonova se toho neboji
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
com
jeste jedna vyhra, doufam ze nad Samsonovou smile A Karolina bude zas ceskou jednickou a taky v top 10 smilesmile
Reagovat
brixner
Zabalenka je momentálně nejvodpornější hráčka na vokruhu, nemůžu si prostě pomoct!smile
Jo a ještě VVV - to abych nezapomněl! Ale ta už fičí cu hauze, takže za mě napůl cajk!
smile
Reagovat
Titan
Chtěl si říct jedna z nejsympatičtějších...smile
Reagovat
blixa
Ale, roztáhlost a velkopanskost, jo ? Ještě bys všech 10 voblíz, oproti těm tvejm "sousedkám" !! smilesmilesmile
Reagovat
brixner
No jo, jedna moje sousedka vypadá tak trochu jako Zabalenka, chodim k ní vozbrojenej, když pak ze sebe sundá ty uvozovky, je lepší hbitě pláchnout. Já to fakt lehký nemam...smile

smilesmile
Reagovat
asgard33
L.Fruhwirtová-Xu 6-2,6-1,Klimovicová-Dudeney 6-1 ,1-6,6-2,Palicová-Mintegi Del Olmo 6-7,6-2,6-3. Bartunková prohrála s Jimenez-Kasintsevou 3-6,1-6
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
SpacialRecognition
dostává nafrak. Samsonová hraje sice dobře, ale Stephens totálně mimo.
Reagovat
EllNino
Škoda, že se musela vytáhnout zrovna na Petru ... ale Samsonova jí nedává tolik míčů zdarma no
Reagovat
lars
vzdyt vede 3:0 ve 2.setu
a jeste je asi " koucovana"
Reagovat
smazaný uživatel
6:0, ale Aryna odvracela při svém podání pokaždé brejkboly (celkem 6).
Za stavu 5:0 a 30:15 i díky síti nechtěný exhibiční prvek a oboustranné úsměvy.
Reagovat
zfloyd
pěkně 4:0 , ale soupeřka je houževnatásmile
Reagovat
Nenela
Uz s tim zboznovanim babochlapa prestan, je to otravne
Reagovat
zfloyd
je to krásná žena , koukni se na civilní fotky
Reagovat
blixa
Arynka je něžná dívka, tohle je babochlap :
https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/r7BDaqN2lJ74rWMUHzXOt2n3ww8=/0x0:1600x1067/920x613/filters:focal(429x429:685x685):format(webp)/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/55532905/116_Gabi_Garcia.0.0.jpg
Reagovat
Titan
Babochlapi hráli, když byly na kurtu Suarez Navarro a Barty dokonce společně...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Titan
Nebyl pro tebe, tak se nevměšuj...
Reagovat
blixa
Zatím jasně vedeš v soutěži a nejdementnější komentář během Wimbledonu. Blahopřejeme ! smilesmile
Reagovat
Titan
Tvoje soukromé soutěže tady nikoho nezajímají, kór, když si slepý...
Reagovat
smazaný uživatel
otravné je používání termínu babochlap.
Reagovat
dadaft
Terezu trochu zlomilo, že nedokázala re-breaknout na 3:3 v prvním setu (zčásti i nedobrou prací lajnových, je čas na jestřábí oko na furt). Pak začala hrát tenis, který Karolíně maximálně vyhovoval a mohla do toho tlouct jako zamlada. Zkrátka chyběl mi tam od Terky větší risk a snaha dostat Plíškovou mimo komfortní zónu, donutit ji běhat zleva doprava nebo jí naopak hrát pod nohy (je trošku pomalejší a nemotorná, nestačí se k tomu postavit), občas zkusit kraťas. Ano není to lehké, ale byla by šance.....
Takhle to dopadlo, jak muselo.

Celkově ovšem parádní zápas, Kristýna si může dělat naděje, Tereza uhrála 3 kola a odchází s hlavou vztyčenou.
Reagovat
tommr
já myslím, že rozhodujícími momenty v obou setech byly neproměněné brejkboly Terezy. V prvním setu neproměnila 3 za stavu 1:0 a ve druhým dokonce 4 za stavu 2:2. V obou případech jí pak Karolína v následující hře brejkla a to Terezu zlomilo ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
měla tam několik vyložených situací na BP, které volaly po DS a nic. BP samozřejmě prohrála...
Zahrála za zápas vůbec nějaký?smile proti Káje je to zrovna jedna z největších zbraní.
Reagovat
EllNino
myslím, že nezahrála :)
Reagovat
turista
Ani jeden stopbol?
Reagovat
Vlk-v-trave
Priste musi jet omalovanka na riziko:)

https://www.youtube.com/watch?v=u9WgtlgGAgs
Reagovat
turista
Myslíš stopbally?
Reagovat
tommr
český derby smile sice dopadlo podle očekávání, ale Karolína to měla těžší než by se podle výsledku mohlo zdát. Tereza se v poslední době hodně zlepšila ... smile
Reagovat
EllNino
Karolína ho ale udržela po celý zápas, Tereza měla hluchá místa ... a tak to asi mělo být :)

Karolína je tedy ve 4. kole a bude jí čekat vítězka zápasu Stephens/Samsonova - upřímně si přeji Rusku, která je sice rozjetá ... ale její hra by Karolíně měla sedět víc než hra Sloane
Reagovat
Andrew89
já vsadil na Sloane...byl tam hříšný kurz to nezkusit...myslim, že Rusku přejede
Reagovat
tommr
taky bych radši Samsonovou, protože tam je aspon šance že by to Karolíně proti ní mohlo jít. U Stephensový už víme že to proti ní Karolíně nejde ...
Reagovat
vergus
Hlavně by se Samsonova mohla v osmifinále trochu rozklepat
Reagovat
tommr
a už by taky mohla bejt unavená, protože na takovou zátěž rozhodně není zvyklá ...
Reagovat
zfloyd
já tipuju Samsonovou , protože Sloan to není v poslední době žádná velká hitparáda , poráží akorát soupeřky které jí to svýma chybama dovolí
Reagovat
EllNino
a opět je katyní našich holek ... na GS výhra nad Kájou, Muškou i Petrou, ještě že Bára Krejčíková se jí nezalekla ... :)
Reagovat
zfloyd
a většinou potom hned vypadla
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist