Kasatkinová v Palermu nevyužila mečbol a musela do tří setů. Trevisanovou pak dorazila kanárem

19. 7. 2023, 12:45
Aktuality 1
WTA PALERMO - Nasazená jednička Darja Kasatkinová vstoupila do antukového turnaje WTA 250 v Palermu výhrou 6:3, 6:7, 6:0 nad domácí antukářkou Martinou Trevisanovou, přestože ve druhém setu neproměnila mečbol a ztratila výhodu brejku. Ve druhém kole narazí na krajanku Tatianu Prozorovovou.
D. Kasatkinová (© Palermo Ladies Open)

Darja Kasatkinová loni v srpnu vyhrála dva turnaje v Severní Americe, na osmý titul ale čeká už 11 měsíců.

Letos si zahrála dvě finále, ovšem v lednu na hardu v Adelaide a před třemi týdny na trávě v Eastbourne neuhrála ani set.

Nyní je největší papírovou favoritkou v italském Palermu, kde je světová jedenáctka jedinou zástupkyní TOP 20 a má tak šanci získat první trofej z evropské oranžové antuky.

Hned v úvodním kole z cesty odstranila nebezpečnou domácí antukářku Martinu Trevisanovou. Semifinalistku loňského Roland Garros zdolala v náročných dusných podmínkách až po dvou a půl hodinách boje 6:3, 6:7, 6:0. 

Vyhrát mohla mnohem rychleji, jenže ve druhém setu za stavu 5:3 neproměnila mečbol při podání soupeřky, následně čistou hrou ztratila vlastní servis a soupeřku pustila zpátky do hry. Ovšem v rozhodujícím dějství dominovala, ztratila jen sedm fiftýnů a roli favoritky nakonec potvrdila.

"Hrát proti Martině na antuce a ještě v jejím domácím prostředí je obtížná výzva. Zdejší podmínky jsou obzvlášť pomalé a náročné na fyzičku. Jsem spokojená s tím, jak jsem zápas ukončila," komentovala Kasatkinová v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

"Nebylo to psychicky snadné, když při svém podání neproměníte mečbol a set prohrajete. Byl to náročný moment. Musela jsem se resetovat, připravit se na třetí set, udržet čerstvou mysl a začít od nuly. Zapomenout na to, co se stalo," dodala šestadvacetiletá tenistka.

O čtvrtfinále si Kasatkinová zahraje s krajankou Tatianou Prozorovovou, jež po úspěšně zvládnuté kvalifikaci debutuje v hlavní soutěži turnaje WTA a premiéru si zpříjemnila výhrou nad Uzbečkou Niginou Abdurajmovovou.

• WTA 250 PALERMO •
Itálie / Sicílie, antuka, 259.303 dolarů
úterní výsledky (18. 07. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kasatkinová (1) - Trevisanová (It.) 6:3, 6:7 (2:7), 6:0
Šarífová (3-Eg.) - Bouzasová (Šp.) 3:6, 7:6 (8:6), 7:5
Sorribesová (Šp.) - Cocciarettová (4-It.) 6:3, 4:6, 6:0
Paoliniová (5-It.) - Rusová (Niz.) 6:4, 5:7, 6:2
Navarrová (7-USA) Vedderová (Niz.) 7:6 (7:5), 6:1
Andrejevová (-) - Bronzettiová (6-It.) 4:6, 6:0, 6:2
Jastremská (Ukr.) - Rističová (Srb.) 6:4, 6:2
Osoriová (Kol.) - Ferrová (Fr.) 7:6 (7:2), 6:1
Lansereová (-) - Danilovičová (Srb.) 6:3 skreč
Bucsaová (Šp.) - Curmiová (Malta) 3:6, 6:3, 7:5
Prozorovová (-) - Abdurajmovová (Uzb.) 6:3, 6:4

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
pokud se Kasatkina dostane do finále posune se v žebříčku před Markétu Vondroušovou a vyšoupne jí tak z top-10 ...
Trevisan byla bohužel jediná hráčka která mohla Kasatkinu zastavit. Teď už tam není nikdo kdo by moh Kasatkinu porazit ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist