Katóová si po diskvalifikaci ve čtyřhře došla pro triumf v mixu. French Open ovládla s Pützem

8. 6. 2023, 14:22
Aktuality 8
Miju Katóová (28) si nejlepším možným způsobem spravila chuť po nešťastné diskvalifikaci ve čtyřhře. Japonka ovládla po boku Němce Tima Pütze (35) mix na French Open, ve finále porazili 4:6, 6:4, 10:6 kanadsko-novozélandský tandem Biancu Andreescuovou (22) a Michaela Venuse (35). Pro oba se jednalo o první grandslamové finále napříč všemi disciplínami.
M. Katóová a T. Pütz (© Profimedia)

Miju Katóová s Timem Pützem se do mixu přihlásili na poslední chvíli, odehráli první společný turnaj a po cestě do finále neztratili ve čtyřech zápasech jediný set. V souboji o titul ale už do super tie-breaku museli, dokonce zvítězili až po obratu.

Japonka má tři trofeje z klasické čtyřhry a jejím předchozím maximem na grandslamech bylo semifinále z deblu na Australian Open 2017. Také Němec si zahrál grandslamové finále poprvé v kariéře. Ačkoli má sedm titulů, na majorech nikdy předtím v žádné disciplíně nepřekročil čtvrtfinále. Katóová navázala na loňské prvenství krajanky Eny Šibaharaové s Nizozemcem Wesleym Koolhofem.

"Vyrovnat se s diskvalifikací bylo psychicky hodně náročné. Proto děkuji všem, co mi napsali a podpořili mě. Využila jsem tu pozitivní energii, abych tady mohla dneska stát," řekla Katóová. "Saře, Marii a Aldile chci vzkázat, že se snad ještě někdy na kurtu potkáme a odehrajeme skvělý zápas. Diskvalifikace byla nešťastná, ale věřím, že uspěju s odvoláním a dostanu zpět body i peníze," dodala Japonka, které se zastala i nezávislá hráčská asociace PTPA vedená vítězem 22 grandslamů Novakem Djokovičem.

Rovněž Bianca Andreescuová s Michaelem Venusem spojili síly premiérově. Kanaďanka, která v roce 2019 ovládla US Open, obyčejně jiné soutěže než singl nehraje a absolvovala své první finále s někým v páru. Venus je v tomto ohledu mnohem zkušenější, ve čtyřhře vybojoval včetně triumfu právě na French Open v roce 2017 celkem 20 titulů. V mixu se do finále probojoval už potřetí, neuspěl ani na US Open 2017 a 2019.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Vítězství by teda měla věnovat své Indonéské parťačce, která díky její nedisciplinovanosti o úspěch přišla.smile
Reagovat
Krisboy
A půlku prize money
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak to je jasnýsmile
Reagovat
Krisboy
Teď nevím...o prize money přišly obě, nebo jenom ta hříšnice?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vypadá to a je to i logické, že jen Kató. Ballgirl se omluvila přes twittersmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
btw, Leylah je v SF debla!smilesmile
Reagovat
tommr
to jí rovnou mohla nechat v semifinále vyhrát ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
aha, njn, ale to by do toho namočila dalšího spoluhráčesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist