Když talent nestačí. Kokkinakise v posledních letech trápí zdraví, čím si musel Australan projít?

25. 3. 2020, 12:29
Aktuality 2
Thanasimu Kokkinakisovi je teprve 23 let a dalo by se říct, že kariéru má teprve před sebou. Jenže australský talent celou jeho kariéru brzdí zranění a jejich výčet spíše vypadá jako resumé tenisového veterána.
Profily hráčů
Thanasi Kokkinakis

Tenisté teď mají kvůli pandemii koronaviru minimálně do 8. června volno. A co s volným časem? Zeptat by se mohli právě Kokkinakise, australský talent totiž v posledních pěti letech často bojuje se zraněními. "Posledních pět let mi přišlo jako jedna velká pauza," napsal 23letý Australan na sociální sítě.

V roce 2013 hrál Kokkinakis finále juniorky na domácím Australian Open. V Melbourne si však přivodil zranění zad a půl roku nehrál. Kvůli problémům s levým ramenem odehrál v sezoně 2016 jediný zápas, když se rozhodl Austrálii reprezentovat na olympijských hrách v Rio de Janeiru, po nichž utrpěl zranění prsního svalu.

Na kurty se vrátil v květnu 2017 a už po US Open sezonu ukončil. V roce 2018 po dlouhé době absolvoval kompletní sezonu, přestože si v květnu zranil koleno. V loňském roce už to bylo horší, od ledna do července odehrál jediný turnaj, celkem se dostal k jen 26 zápasům (bilance 20-6).

K poslednímu soutěžnímu zápasu nastoupil v září na challengeru ve Spojených státech, kde prohrál až ve finále. Dle nepotvrzených informací do letošní sezony nenaskočil kvůli mononukleóze.

Kokkinakisovi momentálně v žebříčku patří až 237. místo, jeho maximem je 69. příčka. Jednu z nejcennějších výher slavil předloni v Miami, kde šokoval vítězstvím nad tehdejší světovou jedničkou Rogerem Federerem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
gigin
já tě miluju, však víš, ale teď fakt není čas na pičoviny. Daj sa dohromady a v sezóně 2021 to rozjedem na plný pecky! Daj si pozor na ty bangovačky, ať není zase nějaký průšvih. Zdar borec!
Reagovat
smazaný uživatel
pozor by si mal dat Nick,Kokkinakis sa spraval uplne racionalne,nemôze za kamosov
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist