Kohlschreiber kvůli natrženému břišnímu svalu nevyzval Tsitsipase. Blíží se konec, naznačil německý veterán

22. 1. 2020, 12:36
Aktuality 21
Philipp Kohlschreiber se měl dnes ve druhém kole Australian Open postavit vítězi loňského Turnaje mistrů a světové šestce Stefanosi Tsitsipasovi, kvůli zranění břišního svalu ale k zápasu vůbec nenastoupil. A německý veterán začíná tušit, že jeho kariéra se chýlí ke konci.
Philipp Kohlschreiber (© AFP)

Philipp Kohlschreiber chyběl od roku 2005 pouze na jednom grandslamu, když v sezoně 2014 přišel o Australian Open. Letos v Melbourne si připsal celkově již 62. grandslamový start a začal ho hladkou třísetovou výhrou nad Američanem Marcosem Gironem. 

Vyhrál tak i šestý letošní zápas, neboť na začátku sezony ovládl dobře obsazený challengeru v Bendigu. Jenže během utkání si poranil břišní sval a po dni odpočinku zjistil, že v turnaji pokračovat nemůže. Sval má totiž natržený.

"Když jsem to ráno zkusil, věděl jsem, že to nemá cenu. Při každém pohybu to bolelo," vysvětlil trojnásobný osmifinalista Kohlschreiber, který měl ve druhém kole čelit světové šestce Stefanosi Tsitsipasovi.

Šestatřicetiletý Němec lapidárně dodal, že je to zřejmě znamení. "Ambice už žádné nemám, vím, že se blíží konec," naznačil bývalý šestnáctý hráč světa a vítěz osmi turnajů ATP Kohlschreiber, že přemýšlí o konci kariéry.

Jednadvacetiletý Řek Tsitsipas, jenž obhajuje loňské semifinále, v prvním kole ztratil jen čtyři gamy s Italem Salvatorem Carusem a k druhému utkání ani nemusel nastoupit. O postup do osmifinále se utká v prvním vzájemné střetnutí s Kanaďanem Milosem Raonicem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
paddy
Bolt, několikanásobný mistr světa v běhu na 100m, dnes zatápěl Thiemovi. Tento bývalý sprinter se zkoušel uplatnit ve fotbale, ale vypadá to, že skončí u tenisu.

Thiem si samozřejmě krásně "povodil" Bolta v 5 setech.
Reagovat
Krisboy
Thiem měl dnes štěstí, že Bolt už je dávno za zenitem. V letech 2008-2012 by ho rozhodně nedal :D
Reagovat
Cico93
V Berlíne 2009 isto nie.
Reagovat
Krisboy
Ty nezapřeš fanouška Nadala :D
Reagovat
Nola
velky sympatak a skvely hrac, vo forme nebezpecny, Nole vie svoje a aj dlhy Janko, zivot odchodom z tenisoveho diania nekonci, tak vela stastia prajem
Reagovat
Stan_Borowitz
Aj Rafa, iba Roger nie...
Reagovat
sojka1
stejne mne vzdy zatrnulo, kdyz ho mel Roger v pavouku... :-)))
Reagovat
Krisboy
Roger že si s Philipem neužil?

Co třeba Halle 2015?

Ale vyrovnaných zápasů, kdy se Roger na vítězství dost nadřel sehráli více.
Reagovat
sojka1
ja to samozrejme vim a hlavne jsem chtela vyzdvihnout Kohliho, paradni hra nezapomenutelneho jednorucaka, clovek nikdy nevedel, jestli mu to nesedne.... :-)
Reagovat
Krisboy
Jasně, však já jsem reagoval na Stana_B, nechtěl jsem trhal vlákno, tak jsem to dal pod tebe...
Kohli je prostě super. Skvělá hra, krásnej bh, servisem připomíná McEnroa a hlavně je to normální skromnej kluk. Prostě sympaťák :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uz ted me to mrzi. Kohle byl oblíbený hrac pro mnoho fandu. Zadne skandaly v zivote, zadne skandaly na kurtu, nehazel s raketami. Proste hen hral. A hral dobre. Skoda jen nevyrovnane výkonnosti, mohl dokazat jeste vic. Kazdoladne Kohle byl jeden z hracu, kteri zacali, kdyz jsem zacal sledovat tenis. Ach jo, odcházejí oblíbenci :(
Reagovat
smazaný uživatel
Odchod každého jednoručáka světový tenis zabolí.

Obouruční defendery od BL neuznávám.
Reagovat
paddy
Aby se náhodou nestalo, že svůj názor budeš muset sám defendovat obouruč ;)
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Reagovat
Patik
ty hrávaš jednoručný ?
Reagovat
Nola
samo, sebou - Kamiloss nie je ziadny grinder...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, já hraju obouruč, bohužel jsem s tím začal v 5ti letech a už není cesty zpět.

Já jsem ofenzivní baseliner, takže můj tenis vypadá tak, že podobné typy porážím a defendeři mě rozbijou pokaždé. Zaútočím jednou, pak podruhé a pak se vyhodím. :D
Reagovat
Cico93
Ja hrajem jednoruč, ale len pingpong hrajem:-)
Reagovat
Patik
Pomaly ale isto sa to mení..kto bude ďalší..
Reagovat
Krisboy
Škoda. Phila mám rád, až skončí, bude mi chybět.
Reagovat
Vlk-v-trave
S nim byly casto paradni zapasy. Sikovny hrac...
Jinak Nejvetsi hrozba na USO pro 1111ho, a kdo vi jestli ho nepripravil o nejaky ten GS...:)

Stara dobra Generace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist