Konec ve čtvrtfinále. Lehečka na Australian Open nestačil až na Tsitsipase

24. 1. 2023, 11:20
Aktuality 131
AUSTRALIAN OPEN - Jiří Lehečka na Australian Open své grandslamové maximum popáté nevylepšil. První český čtvrtfinalista grandslamu po pěti letech v boji o místo mezi kvartetem nejlepších nenašel recept na servis světové čtyřky Stefanose Tsitsipase, proti kterému nevyužil ani jeden z osmi brejkbolů a prohrál 3-6 6-7 4-6. Řek si semifinále v Melbourne zahraje už počtvrté, o druhé grandslamové finále se utká s Chačanovem.
J. Lehečka a S.Tsitsipas (© AFP)

Jiří Lehečka si loni odbyl premiéru na všech grandslamech a pokaždé uhrál minimálně set, ale vyhrát nedokázal ani jeden ze čtyř duelů. Nicméně v průběhu sezony získal spoustu cenných zkušeností, 'zabydlel' se v Top 100 a rok zakončil porážkou ve finále Turnaje mistrů pro hráče do 21 let.

A nabytou herní praxi i sebevědomí nyní prodal na Australian Open, na kterém zaznamenal premiérové čtyři výhry na grandslamovém turnaji. 

21letý rodák z Mladé Boleslavi vyřadil Chorvata Bornu Čoriče (23. v ATP), Američana Christophera Eubankse (116.), Brita Camerona Norrieho (12.) a Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea (7.), než v dnešním čtvrtfinále nenašel recept na Stefanose Tsitsipase (4.) a po nevyužití všech osmi brejkbolů prohrál 3-6 6-7 4-6.

Lehečka nastoupil proti o tři roky staršímu Řekovi dva dny po premiérovém skalpu hráče Top 10 a toužil mu oplatit porážku z loňského Rotterdamu. Ale zatímco před rokem v Nizozemsku začal skvěle a získal první sadu, dnes mu úvod utkání utekl. Neudržel hned svůj první servis a set už zachránit nedokázal.

Přestože v dalším průběhu předvedl sérii 13 vyhraných gamů po svém podání, nečelil v nich jedinému brejkbolu a jen jednou musel jít přes shodu, nebylo mu to nic platné.

Doplatil totiž na nevyužívání svých šancí na brejk. Pět brejkbolů zahodil ve druhém setu za stavu 2-1, další tři mu soupeř zlikvidoval ve třetím dějství za stavu 3-3 a 40-0. A to rozhodlo.

Tsitsipas se sice k dalšímu brejkbolu a zároveň mečbolu dostal až po dvou hodinách hry po jediném předchozím brejku v zápase, ale hned ho dokázal využít. Český tenista mu ve výměně pomohl, když poslal míček do sítě a udělal 32. nevynucenou chybu.


"Klíčový byl hlavně ten tie-break. On se mohl vrátit do zápasu. Pro mě to zase byla možnost navýšit vedení a získat jistotu. Důležité bylo, že jsem našel správná řešení v klíčových momentech. Létaly na mě tvrdé údery a já musel dát do zápasu maximum. Jiří tu odehrál skvělý turnaj a přeju mu do budoucna jen to nejlepší," komentoval Tsitsipas v pozápasovém rozhovoru s Jimem Courierem.

"Myslím, že dnes rozhodly hlavně zkušenosti. Nebylo to jednoduché. Bylo tam pár gamů, kdy (Lehečka) hrál skvěle i při mém servisu, ale vždy jsem ho dokázal zastavit. On tady předvedl skvělou jízdu, vyhrál čtyři zápasy a určitě ho to v kariéře posune. Od našeho posledního zápasu se jeho herní projev hodně zlepšil," dodal řecký tenista cestou z kurtu v rozhovoru s Laurou Robsonovou.

Lehečka může být i přes dnešní neúspěch se svým vystoupení v Austrálii spokojený. Vyhrál 8 z 11 zápasů, zaznamenal nejcennější skalp, životní výsledek na grandslamu a ve světovém žebříčku se poprvé posune do Top 50 (minimálně 40. místo).

"Kdyby mi někdo řekl před turnajem, že tu budu hrát čtvrtfinále, určitě bych to bral. Teď je to ale trochu hořkosladké, protože si ten úspěch nedokážu užít. V tuhle chvíli je těžké říct, jak velkou mám radost," řekl Lehečka.

Čtvrtfinále grandslamu ve dvouhře mužů si Lehečka zahrál jako první Čech od roku 2018, kdy Tomáš Berdych došel rovněž mezi nejlepších osm právě v Melbourne. Berdych dál zůstává posledním českým semifinalistou grandslamu (Wimbledon 2017) i finalistou (Wimbledon 2010).



Tsitsipas postoupil do semifinále grandslamu pošesté v kariéře a už počtvrté během pěti let na Australian Open. O druhé finále si finalista French Open 2021 zahraje s Karenem Chačanovem (h2h 5-0), kterému ve čtvrtfinále vzdal zraněný Američan s českými kořeny Sebastian Korda.

Pokud by 24letý Řek v Austrálii získá první grandslamový titul, stane se poprvé světovou jedničkou.

O druhé semifinálové dvojici se rozhodne ve středu v soubojích Srba Novaka Djokoviče s Andrejem Rubljovem a Američanů Bena Sheltona s Tommym Paulem.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 76.500.000 aus. dolarů
úterní výsledky (24. 1. 2023)
• Dvouhra mužů - čtvrtfinále •
Tsitsipas (3-Řec.) - Lehečka (ČR) 6-3 7-6(2) 6-4
Chačanov (18-) - Korda (29-USA) 7-6(5) 6-3 3-0 / skreč K.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

131
Přidat komentář
steve79
Ctvrtfinale uzasny uspech. Posunul se do Top 40, ale bude to tam tezke se udrzet. V Rotterdamu obhajuje hodne bodu. Finale vidim Tsipsipas - Djokovic
Reagovat
paddy
zajímavé, že tady jsem o tom nenašel ani slovo

myslím, že to měl víc pod kontrolou, než to vypadá smile
https://twitter.com/jamesgraysport/status/1617863571068837888
Reagovat
paddy
Reagovat
GaelM
Hehe, škoda smile

Ale bylo by to kruté, dnes byl prostě lepší. Ne o tolik, ale přesně o tu trochu, aby to stačilo na tři sety.
Reagovat
paddy
soupeři Tsitsipase - BB conversion
2/9
0/5
0/1
4/26
0/8

6/49 12,2% converted
Tsi 87,8% saved

opravdu vysoké číslo, ale nelze zapomínat, že ve sportu platí, že hráč je tak dobrý, co mu dovolí jeho soupeř
Reagovat
Vlk-v-trave
Lehečka o Tsitsipasově forhendu:
Každý jeho úder mě dostal do problémů.

Zápas spočíval v tom, že jsem nedokázal prolomit jeho podání. Měl jsem možnosti, ale ani jednu jsem neproměnil.

Je to škoda. Když se zamyslím nad tím, co jsem v těchto brejcich neudělal dobře, tak to bylo to, že jsem nebyl trpělivý.

Ve dvou případech, kdy jsem měl druhé podání, se mi nedařilo.

Nebylo to snadné, protože jsem věděl, že když nebudu dobře servírovat, bude mít svůj forhend a dnes to byla jeho nejlepší zbraň.

Vzpomínám si, že ve druhém setu jsem za stavu 15-40 dal dobrý return dovnitř kurtu, ale on mi udělal winner drivem. Tady mu mohu jen zatleskat.

Musím se svým týmem probrat, co mohu vylepšit.

https://www.puntodebreak.com/2023/01/24/lehecka-derecha-tsitsipas-drive-pegaba-ponia-problemas
Reagovat
Vlk-v-trave
* Myslím, že Lehečka má skvělou hru. Trochu mi připomíná Alcaraze (v komentu je treba chapat - murciana jako oznaceni pro hrace, dle regionu ze ktereho pochazi). Velmi vitalni hra se skvělými údery od základní čáry a několika opravdu efektními náběhy k síti.

* Skvělý hráč Lehečka je velmi kompletní, má na to, aby byl dlouho v top 20 a proč ne v top 10.

* Jiří se stále zlepšuje... Získej zkušenosti a rozjeď to na posledním GS roku, na USOpen... Hodně štěstí ve zbytku sezóny pro Jiřího.

:)
Reagovat
Patik
Neviem v com je ta podobnosť s Alcarazom.. Carlos dáva omnoho silnejšie údery je uderovo variabilnejsi a ma lepší pohyb..z čoho by však Lehečka mohol ťažiť do budúcna je servis prvý servis ma vysoké čísla a hra na sieti.
Reagovat
Vlk-v-trave
No...neni to tak jasne:)

Myslim, ze mnohe prekvapil, ze se neslozil.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Drzymalski
Skvělý tenis! Obrovská palba! Přitom pestrá hra z fh i bh, těžké voleje, loby...Rodu Laverovi se to určitě líbilo. Lehečka mě překvapil svým výkonem překvapil. Hrál sebevědomě a tak jako 2. a 3.set prohrál tak je mohl vyhrát. Nečekal jsem že Tsitsipas se takhle nadře. Jen škoda že studio Eurosportu věnovalo Jirkovu výkonu tak malou pozornost ale o Štefanovi se bavili do zblbnutí.
Reagovat
EllNino
Pral se, dneska už to byl moc silný kalibr :) Ale příští rok věřím, že už bude na AO nasazený :)))

Gratulace a hlavně se z toho nepo ... :)
Reagovat
aligo
Jestli bude hrát takhle i další turnaje, tak bude nasazený už v MIAMI nebo IW
Reagovat
Tennisfan77
Pokud půjde do finále Tsitsipas s Djokovičem bude se jednat nejen o titul, ale také o post světové jedničky. Mám pravdu? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
odehrál fantastický turnaj, na kterém si udělal jméno a získal fanoušky i díky své atraktivní hře.
Ani proti Cypovi se nijak nesesypal a po vlažném prvním setu začal předvádět to, díky čemu se probojoval až do QF.smile K získání minimálně setu tam chybělo trošku štěstí a párkrát ho zradil i jinak spolehlivý FH. Naopak většinou výborně zvládal hru nad hlavou, na síti také dělal poměrně málo chyb a od BL dokázal přetlačit všechny soupeře.

Při kritice je dobré si uvědomit, kde se na žebříčku J2rka nachází a kolik hráčů okolo něj by něco podobného dokázalo. Amíci jsou trochu úlet, tam uvidíme, co dál a hlavně po AO.

Celkově teda J2rkovi obrovská gratulace k výkonům ve všech utkáních, k převáděné hře, zlepšené psychice a samozřejmě k fantastickému úspěchu!smilesmile
Reagovat
Pe3k
smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Přejme Jirkovi ať nedopadne jako Zdenda Kolář, který rovněž chrabře bojoval s Tsitsipasem na GS a následně vylétl do první třístovky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
u Zdendy to byl myslím takový úlet, J2rka už podává podobné výkony delší dobu, jen v minulém roce ho ještě hodně brzdila psychika.
Reagovat
Tennisfan77
Tyhle výstřely jsou fakt ošemetné a jakákoliv predikce je nyní předčasná. Poskočí na 39 pozici, čili může na všechny Masters a GS a tam se ukáže. smile
Reagovat
GaelM
Reálně bude brzy mezi 50-60, za pár týdnů odečítá loňský Rotterdam. A ono to bude i lepší, spíš než skočit do kolotoče Masters by se měl nejdřív etablovat na ATP250 a ukázat, že ty výborné výkony dokáže zopakovat. Pak to postavení v žebříčku vyleze samo...
Reagovat
Tennisfan77
Otázka zní, zda do Rotterdamu nastoupí a co tam reálně obhájí. Zatím nefiguruje mezi přihlášenými.
Reagovat
GaelM
Do Rotterdamu právě vůbec nepojede. Je přihlášený na ATP250 v USA (Dallas a Delray Beach). Nicméně předtím je ještě Davis Cup v Portugalsku na antuce. Všechno to asi nedá (a nebylo by to ani rozumné) - buď se omluví z Davis cupu a nebo zruší některý z těch turnajů. Ale upřímně, po tom průlomu na AO bych s nějakými super výsledky moc nepočítal.
Reagovat
Tennisfan77
Já to vidím stejně, ty americké betony budou masakr, navíc s jeho servisem, tam bych to moc neviděl...
Reagovat
EllNino
Já nevím teda, ale americké betony a australské betony, jako je to sice trochu rozdíl ve struktiře, ale jinak netuším, proč by na nich Jirka nemohl hrát dobře :) A servis mi přijde v pohodě, prohrál si ho letos jen párkrát :))
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako, kdyby jeho servis mel Machac, tak vyju huraaa:D

Na to, ze tam pinkaj s tema puckama, tak hodne dobry...dokonce bych rekl ze z tech CZ hracu vyborny... tady opravdu jde uz "jen" o posun ve zkusenostech... a celit podobnym vyzvam jako na AO.

Mozna par detajlu...ale na tu cz servisovou bidu, je zlatej:)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky moc nevím, co by bylo na J2rkově servisu špatného. V jistý moment to měli on 92% a Cyp 50% 1. A že by se díky němu dostával do nějaké defenzívy, jsem nezaznamenal, spíš naopak.
Můžeme se bavit o zlepšení druhého servisu, ale ani ten není nejhorší.
Kdyby byl ten jeho 1.serve špatný, byl by výsledek zápasu jednoznačnější.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak top40 je paráda!smile
Reagovat
vladka
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
chtěl jsem napsat jinak spolehlivý BHsmile To mi nějak uniklo...
Reagovat
turista
Jirka sice prohrál, ale nemá se za co stydět. Odehrál výborný turnaj a získal mraky zkušeností z atmosféry zápasů na GS což může v budoucnu úspěšně zužitkovat a třeba i GS titul vyhrát.
Reagovat
Nola
presne, k tomu body do rankingu + prize money.... to je vyborny pocin, snad si na neho prilepsia aj sponzori, je to sikovny chalan a vsetko ma pred sebou.... nie kazdy sa presadi ako tinedzer, aj Fedexovi to trvalo dlhsie, Rafa je taka svetla vynimka

mohli by tuna na TP vymenit tu otrasnu fotku, co ma na profile, v skutocnosti vyzera uplne inak
Reagovat
Drzymalski
Leheckův současný tenis patří do první dvacítky. Když ho srovnám třeba s Noriem (12.?)je to úplně jiný level. Tenisově i atleticky. Jen to bude chtít na AO navázat v dalších týdnech a hlavně v antukové sezóně.
Reagovat
Ela-fon-isi
smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Tak škoda. Doufal jsem v set, ale Stefan je tuze dobrý.
V každým případě pro J2rku povedenej turnaj, zanechal dobrej dojem a může odjíždět se vztyčenou hlavou. Zkušenosti uplatní v další části kariéry/letošní sezony.
Jsem zaňho rád přeju spoustu dalších čf, sf, f a titulů
smile
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile jj, i ty 3 sety proti Cypovi na velkém a plném stadiónu mu musí pomoci...
Reagovat
Haitik
Jirka skvělý turnaj, paráda! :-)

Tak snad si ukázal, že umí hrát s nejlepšími, myslím, že má hru na TOP 30 určitě, tak uvidíme! :-)

Ale fakt super :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Za mne take super:)
Reagovat
Patik
Lehečka nevyužil toľko šancí ktoré využiť mohol no poukázal aspoň nato aké medzery má Tsitsipas v hre ak to pozerali zvyšní hráči v pavúku tak je načom zakladať..bál som sa že Tsitsipas je levelom blízko k neporazeniu ale je porazitelný..aby ho ešte Khachanov nestrestal v ďalšom kole.
Reagovat
Tennisfan77
S Kachnou to určitě nebude 3:0, tam bude muset Tsitsipas trošku přidat, protože ty blackouty které dneska měl speciálně ve druhém a třetím setu, by potrestal i Rublev.
Reagovat
Marduch
Každý zápas je jiný. Že dal Lehečkovi šance, neznamená, že si to dovolí v dalších kolech proti mnohem zkušenějším hráčům..
Reagovat
Patik
To je jasné ale sú to náznaky..a pre neho aspoň nejaká správa že ak si nato nedá pozor jeho súper to môže využiť.
Reagovat
Tennisfan77
Lehečka je GS nepolíbený hráč, nezkušený mladík, kterého by BIG3 totálně zrušila 6:2 6:3 6:2 a čus. Tsitsipas byl několikrát míček od toho, aby Lehečka servíroval na vedení o dva/tři gamy, měl ultra štěstí že to Jirka nedal v hlavě. Pokud tohle udělá s Khachanovem, půjde do pěti setů.
Reagovat
Vlk-v-trave
Celkove dobry dojem celeho SF trochu skazil ten posledni gem Jirky...aaaale.

Byl to pekny match-up a me se ten tenis libil, byl atraktivni. Hezka podivana...

Doufejme, ze si v tomto roce vice uzijeme nejen Jirky ve druhem tydnu GS.:)

Stefan se tak dostava do SF, kde ho ceka Karen.
Myslim, ze to uz tak zajimave nebude (tenisove)... jejich H2H 5:0 je zdrcuji... styl Karena ho asi nejak neprekvapi, ten styl muze prekvapit snad jen Kyrgiose:DDD
Reagovat
Patik
*celého štvrťfinále.
Reagovat
Vlk-v-trave
*ano celeho QF
Reagovat
Nenela
Kdo by to byl rekl, ze nam ze vsech ceskych zastupcu na turnaji zustane nejdele Karolina?smile
Reagovat
Nenela
Ze singlistu myslim
Reagovat
Drzymalski
Pouťáky v deblu bych nebral v úvahu. To je jiný sport...smile
Reagovat
Grape
Já bych neřekl, že je to až takové překvapení.
Reagovat
Vlk-v-trave
tady pozor!:)
to ze se hraje QF ve dvou dnech, to trochu zkresluje, tak doufejme, ze to budeme moci rict po zitrejsim zapase. A ne....
....Kdo by to byl rekl, ze nam ze vsech ceskych zastupcu na turnaji zustane nejdele Karolina s Jirkou:)
Reagovat
Nenela
Jasne, bylo to mysleno s ndsazkou. Karolina vydrzela dele proto, ze hraje o den pozdeji. Treba ale vydrzi jeste dele, bylo by to pekne smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No doufejme:D
Reagovat
Tennisfan77
43/49
Reagovat
Vlk-v-trave
Nemel nahodou nejake podobne cisla Sinner jen z jednoho zapasu se Stefanem:D?
Reagovat
Tennisfan77
Sinner BB na AO 18/29
Reagovat
Vlk-v-trave
dik:)
V to mzapase odvracel jeden BB za druhym, takze jsem to snad ani uz nepocital...
Reagovat
Tennisfan77
Tam měl Tsitsipas 50% BB z celého AO, to je pravda.
Reagovat
Tennisfan77
To máš 87% vs. 62% "save ratio"
Reagovat
Vlk-v-trave
jj, Jirka ma nad cim pracovat, to je dobre:)
Reagovat
mahycek
Marnost nad marnost, dnes konec... 0-40 měl Jiří.
Větší šance už nebude. Tsitsi snad neměl slabou
chvíli. Docela zírám jakou má formu
Reagovat
Fandina
Jj, Tsitsiho jsem podcenila. Hraje výborně.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Bohužel sedy lehy kompletně neustál... Tohle je první věc v zápase, kterou bych mu skutečně vytknul. Zpasivněl, dostal se do křeče.... Snad to přijde se zkušenostmi.
Reagovat
farr
Dva 2. servisy jeden return síť a druhej slabej na tcko.... Těžký pak, těžký.... Ještě musí získat zkušenosti a tyhle momenty zabíjet.smile
Reagovat
Tennisfan77
Ale zase Tsitsipas hraje ty druhé servisy s šíleným kickem a když to padne na BH, těžko se s tím něco dělá.
Reagovat
farr
Jo ten druhý servis má vypilovaný, ale prostě když neproměníš nic z tolika šancí... To rozhoduje, je to o zkušenostech, Jirka hraje první QF v životě na GS, proboha to je naprosto pochopitelný, že znervózní... Škoda ten set by si určitě zasloužil... Hraje skvěle smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Takový druhý servis na Wawrinku, krásně vypilovaný kick, vysoko to skáče, moc z toho neuděláš.
Reagovat
Vlk-v-trave
To Tecko bylo podle mne dobre zahrane...
Reagovat
Fandina
To je škody, to je škody 0:40 a pak ještě dva BB a nic.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak podme Jirko na to:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jaj, spatne si naslapl na BH...skoda...1. v cudu:)
2. BB pekny half Stefana, vubec tenhle zapas ma moc peknych momentu:)
3. BB perfektni Tecko.

jsme ve shode:)
Reagovat
Tennisfan77
To bylo hratelné...
Reagovat
Vlk-v-trave
3.BB-To Tecko tezko, 2.BB tezko, by to Jirka nadal z prvni, returnoval dobre, Stefan skvele zahral do protipohybu...neda se nic moc vytknout... takze nam zustava 1.BB, kde se to nedovime, nebot si nabehl na mic z BH...a slo do saka.
Reagovat
Tennisfan77
Teďka hezky sehraných 0:30, Tsitsipas se toho BH bojí, tak to obíhá a dostává winnery po čáře.
Reagovat
Vlk-v-trave
jaj, tak to byla pekna vymena, z toho FH si to pekne vosdil, pak mela prijit perlicka na saku...uf...
Reagovat
Davor1
Zápas ako som presne očakával, žiadny debakel, ale Tsitsipas viditeľne skúsenejší a o niečo kvalitnejší. V Lehečkovi je ale potenciál na to, aby sa dostal stabilne do top20 a hral tieto fázy najväčších turnajov pravidelne.

Trochu škoda, že nevyšiel ten zápas Sinner- Lehečka, obaja sú na tom vekovo takmer rovnako a bolo by to dobré porovnanie, o koľko a či vôbec je od neho Sinner vpredu...
Reagovat
Vlk-v-trave
No ja jsem rad, ze se divam na Tsitsipas vs. Lehecka, nebot se Sinnerem si nejsem jisty, jestli bysme videli tak pekny tweener Jirky atd.:)

Uvidime, Jirka tu hraje skvele, nadchl komentatory, vse ok, ale ted to bude muset potvrzovat i na jinych turnajich...

Verme, ze se mu bude darit, je to osvezeni na okruhu ATP, a jesem rad, ze tohle slysim i z ust komentatoru:)
Reagovat
Davor1
Ja si zas myslím, že so Sinnerom by to bol lepší zápas, predsa len ten Štefan už je trošku niekde inde, Sinner hrá skvele, ale stále mu chýba malý kúsok do tej topky a Lehečka na tomto turnaji vyzerá podobne, tam to mohla byť fakt řezba s neistým koncom.

No práve to preniesť si tú hru a formu na iné turnaje bude alfa a omega pre hráčov ako Lehečka, Shelton a ďalší... Dnes hrá večer Macháč v hale s absolútnym no name hráčom na challengeri, som zvedavý, či sa aspoň priblíži tým výkonom z Austrálie, alebo to bude zase trápenie a možno aj upset s totálnym outsiderom...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja te chapu, ale mne ten Sinner az tolik nebere:)
Nekde jsem to i psal, ze si myslim, ze z Sinnerem by asi mel vetsi sance, ale me hodne lakal tenhle match-up; mam rad jak se proti sobe setkaji takove stylu, me ten tenis o hodne vic bavi...

Tomas. Ani nevim, ze uz nekde hraje...ja ty haly vubec nemusim, nevim jak ty, ale nekdy me to prijde jak cviceni v telocvicne:) Zalezi v jake hale, ale...moz me to nebere...musi to byt uz nejaky areal.

Take nevim, jestli takovy challanger je pro nej dobry vubec hrat...ale to asi budou lepe vedet lidi kolem nej...
Reagovat
Vlk-v-trave
*styly
*moc
Reagovat
Pe3k
Porazil lepší hráče než je Sinner, např. FAA, Zverev. Ten Felix je navíc jen o rok starší než Jiri, takže si ho klidně srovnávej s ním...
Reagovat
Usm
tak ten Zverev jednak po dlouhý pause, být Zverev v plný palbě, tak by ho asi nedal
Reagovat
Pe3k
Já vím, ale obecně je Zverev lepší než Skinner a chtěl sem uvést hlavně Felixe.
Reagovat
Davor1
Aha, takže porazil Zvereva, to hovorí za všetko smile

Neviem, či si si všimol na akej úrovni je súčasný Zverev, ale porazil ho aj Mmoh absolútne easy.

Auger mimo haly je polovičný, na vonkajších kurtoch nie je lepší ani ako Sinner.
Reagovat
Pe3k
Jestli je mimo halu poloviční nevím, neřekl bych že je pod otevřeným nebem o tolik horší než v hale. Když je tedy ten Sinner lepší pod otevřeným nebem než Felix, jak vysvětlíš, že je FAA number 6 a Skinner 17? Většina turnajů je open air a Janek i tak dost zaostává...
Reagovat
Davor1
Auger má v kariére 4 tituly. Všetky 4 z haly. V hale uhral viac súčasných bodov, ako na outdoor hardoch, aj keď sa tam nehrá žiadny GS...
Počet titulov mimo haly: 0
Minulorčná bilancia v hale: 29/6
Outdoor hard: 14/9, antuka: 11/7, tráva: 5/5

Takže mi chceš tvrdiť, že mimo haly je rovnako dobrý, hej?

Netvrdím, že Sinner je lepší, tvrdím, že mimo haly je Auger na podobnej úrovni, ako Jannik. Len vďaka tým halovým výsledkom z minulej sezóny je Auger vyššie...
Reagovat
Pe3k
Jeho úspěchy znám, jsem jeho fanda...Podle mě toho ještě neodehrál tolik, časem bude mít úspěchy i mimo halu. Sinner je IMHO přeceňovaný.
Reagovat
Davor1
Ak je preceňovaný Sinner, čo je potom Auger?
Kľudne sa môžeme staviť, kto bude mať úspešnejšiu kariéru, ja stavím na Sinnera, ty na Augera a o 15 rokov si to vyhodnotíme smile

Zatiaľ sa ale môžeme držať len faktov a tie hovoria o tom, že Auger je síce o rok starší, ale...

výsledky na GS majú prakticky rovnaké (Sinner 4x QF, Auger 2x QF, 1x SF)

počet titulov: Auger 4, Sinner 7

Úspešnosť na ATP: Auger 60,8 %, Sinner 68,2 %

Jediné, čo hovorí v prospech Augera je ranking, ale ten dosiahol len vďaka tej halovej superforme z jesene. V Sinnerovom veku mal podobný rank ako Jannik v súčasnosti. Keď sa vrátil naspäť na outdoor turnaje, tak ledva porazil Molčana a vyletel s Popyrinom a Lehečkom. Ja vidím rozhodne väčší potenciál v Sinnerovi.
Reagovat
Pe3k
No 15 let na to asi čekat nebudu, ale Felix rozhodně není přeceňovaný, spíše naopak od něj nikdo nic nečeká, třeba jako ty...V ranku je vysoko díky minulé sezoně. Uvidíme kdo z nich na tom bude líp. Já proti Sinnerovi nic nemám, jen tvrdím, že je přeceňovaný, seriozně mu někteří počítají grandslamy...Podle mě má větší potenciál FAA, Janek je takový dříč a už nemá kam tu hru posunout. Zesílit se mu moc nepodařilo, tak já osobně ho moc nadějně nevidím.
Reagovat
Krisboy
No nevím, J2rko, jestli jsi to s tím náskokem nepřehnal. Jeden set je ok, ale dva...?
Stefanos přeci jenom není uplnej dřevák smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Celkem to potom TB odbrblal, takze to asi tak uplne neplanoval:D
Reagovat
Tennisfan77
Spíše Tsitsipas přidal na 110%.
Reagovat
Vlk-v-trave
To jsou takove stereotypni plky s tema procentama...
neni match up jako match up. Ja si uzivam zapas...;)
Reagovat
Tennisfan77
Možná budou čtyři sety, Tsitsipas se teďka luxusně vyhazuje.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vyhazuje i z toho oduvodu, ze ta delka uderu Jirky je dobra, hlavne, kdyz se mu podari mu to dostat tzv. na nohy...;)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Druhý set byl kvalitní, od obou. Škoda že nebylo drama v TB.

Docela pobavili američtí komentátoři, Jirka má prý hodně z Dolpha Lundgrena. smilesmile .... Ve mně spíš evokuje Hewitta, ale asi to dělá i barva jeho trička.
Reagovat
mahycek
Jo, když nezačne tiebreak svým podáním úspěšně,tak je co??? Může si za to Jiří jen, jen,
sám. Ach josmilesmile
Reagovat
farr
Velká škoda toho prasátka, že se to nepřekulilo na druhou stranu, možná by byl zápas 1:1, takhle pak v TB Jirka začal nervózně na prvním servisu a už se to vezlo, Řek jasně lepší ve zkrácené hře...
No hraje se na 3 vítězný, teď už bych do toho začal chodit na úplný TOP riziko, není už vůbec co ztratit, a když se vyhází no tak co.. má dávno splněno.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja jsem spokojen:)
Je to fakt pekny zapas. Je sice skoda toho druheho setu a tech BB, ale porad jeste neni hotovo a doufam, ze ve tretim setu kluci udrzi hezkou kavlitu duelu.

Ten jeden set by si Jirka urcite zaslouzil;)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A teď otočkusmile
Reagovat
Tennisfan77
V tom TB šlo viděl jak Tsitspas přeřadil na vyšší rychlost, 100% first serve, eso, čtyři winnery a čus.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak zrovna u servisu, že by šlo přeřadit na vyšší rychlost, aby mu tam padalo 100%, je poněkud nadnesené. Myslím, že by moc rád podával 100% celý zápassmile
Reagovat
Tennisfan77
V TB myslím, tam Štefan nehrál podle mě druhý servis vůbec.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak je to Stefan, obcas horska draha...ale ve vysledku je ten tenis s nim vzdy zajimavy;)
Sice je to mental:) Ale kdyz hraje, je to urcite dobra podivana.
Reagovat
Tennisfan77
Jirka prohrál set ve kterém byl prakticky ve všem lepší. Krutý to sport. smile
Reagovat
Tennisfan77
Tsitsipas na úvodu tradičně vyčkává, zda bude muset hrát na 100%, nebo bude stačit 70%, Lehečka hraje all in a skoro získal break.
Reagovat
Tennisfan77
Zdá se mi to, nebo ani Tsitsipas neví co má hrát?
Reagovat
Mony
hlavně neví,jestli Být či Nebýt
Reagovat
Tennisfan77
To jsou brutální blackouty co Tsitsipas předvádí, každý druhý míč je rámem, nebo 3 metry vedle.
Reagovat
Ereinion
není moc přesvědčivej...na finále to ale asi stačit bude
Reagovat
Tennisfan77
Problém že je favorit a Lehečka je v životním laufu, mnoho míčů Jiřík hraje se zavřenýma očima a trefuje čáry. Tsitsipas se nemůže nějak dostat do tempa.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jirka tweener:)
Lavicka Tsitsipase v krizi:D
Zapas dostal do paradni podivane...skvele...ted na saku se vytahli oba skvele.
Reagovat
Vlk-v-trave
se dostal
Reagovat
flex
Jirka ve druhém moc nechybuje, jdou mu smeče, úderová pestrost, kvalitka. Tsitsi je ale borec, vyhraje.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak o tom jsem moc nemyslel...jasne pral bych tem Lehecku, Sheldonum, Paulum, Vlkum finale:)
Ale tady jsem se tesil hlavne na ten zapas, a hlavni je, ze uz ted se povedl. Bavi me:)
Reagovat
Fandina
Jirka v prvním setu nic moc a Tsitsi suverénní, tak snad teď Jirka přidá, dobře začal vyhraným podáním, tak teď držet a pokusit se o brejk. Pojď!!!
Reagovat
Krisboy
Za ten zápas nekoukám, ale po shlédnutí sestřihu prvního setu se zdálo, že oba se dost cpou na sako. Je tomu opravdu tak?
Reagovat
Vlk-v-trave
Na saku predvadeji oba hezke vykony:)
Pokud nepocitam ten slabsi vyskok na volej Jirky, ktery by zvlada lepe Muchova:)

Prvni set dost take moon tenis, Stefan nechtel asi, aby se dostal Jirka do raze, takze lifty...ale Jirka byl jeste trochu pribity... toz otukavacka, ted se to pomalu dostava do zajimaveho tempa... uvidime:)

Hlavne Jirka zacina hrat uz vic uvolneneji... ted tam praskl neskutecny return... dobry:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ta ztrata prvniho setu se i dala cekat:)
Ted uz je Jirka celkem, celkem v pohode... vic a vic se to rozjizdi, no koukam, ze lavicka Tsitsipase neni uplne spokojena... mozna si predstavovali, ze uz bude Stefan v satne...;)
Reagovat
Krisboy
První set byl rozpink. Teď začne hrát.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jisteee, uz zacina kousat i vic na returnu;)
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz se dostal na prvni 2 BB:)
Reagovat
Mony
na tom returnu to u Jiry moc nevidím. Možná v 5.setu, až bude Tsipík uservírovaný
Reagovat
mahycek
Zatím se Lehečka nechytá.Zdá se, že je ještě
rozklepanej, nemá klidnou ruku. Ale doufám, že
to nebude trvat dlouho a rozjede se ve svém módu
a Tsitsi nebude tak dobře returnovat. Zatím,ale
hraje skvěle,ale nevydržímu mu to snad. I když
zatím tady v Melbourne má asi nejlepší formu ze
všech.
Reagovat
Patik
Lehečka sa drží servis gemu zubami nechtami aj to len vďaka tomu ze Tsitsipas ešte nieje v prevádzkovej teplote.
Reagovat
Tennisfan77
To byl hodně stupidní úder za hlavou, navíc to vypadalo na out, škoda, ale Lehečka dobře tlačí,otázka co udělá na příjmu no.
Reagovat
Patik
No vyzeralo to na out..uz sa vezie.. To je darmo v tejto fázi už sa oddeľuje plevel od zrna.
Reagovat
Tennisfan77
Tak Tsitsipas asi tlačit nebude když ví, že ty svoje gamy zahraje v klidu.
Reagovat
Patik
Je tam dosť veľký rozdiel..Tsitsipas hra omnoho vyspelejsi tenis to už je vidieť že už si prešiel veľkými zápasmi s veľkými hráčmi..Lehecku to ešte len čaká..ale toto sú veľmi cenné skúsenosti.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak zatim to byla takova otukavacka... takovy moon tenis...;)
To se rozjede z obou stran...
Reagovat
farr
Jirka je strašně nervózní, není se co divit, ale chtělo by do sebe natlačit, že jde vlastně o houno a že si to jen užije a odmaká, ale snadno se to říká je to jeho první takovej big zápas v životě a ta tenze tam je patrná. Ale už obhájil servis teď snad to z něj postupně spadne...smile pojď smile
Reagovat
Tennisfan77
Jiřík jede, dva BB zrušil servisem, strategii má hezkou.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist