Korda v Antverpách udolal Thiema a znovu po týdnu je ve finále. Stejně tak Auger-Aliassime

22. 10. 2022, 21:29
Aktuality 2
ATP ANTVERPY - Sebastian Korda v hale v Antverpách udolal po bezmála tříhodinovém boji Rakušana Dominice Thiema a znovu po týdnu se pokusí získat druhý titul na okruhu ATP. Po sedmi dnech si finále zahraje také čerstvý šampion z Florencie Kanaďan Félix Auger-Aliassime, jenž si poradil s Francouzem Richardem Gasquetem.
Sebastian Korda (© AFP)

Sebastian Korda si minulý týden ve španělském Gijónu zahrál finále první letošní finále a minimálně stejný výsledek udělá i na dalším halovém turnaji ATP v Antverpách. 

V dnešním semifinále vyhrál první vzájemný zápas s bývalým vítězem US Open Dominicem Thiemem. Přestože prohrál první set a ve třetím po ztrátě servisu prohrával 3-4, zvítězil po 2 hodinách a 46 minutách boje 6-7 6-3 7-6.

"Jsem teď moc šťastný, byla to velká bitva. Snad každý game v prvním setu byl 30-30, ale ani jeden se nedokázal dostat k brejkbolu," komentoval Korda, který prohrál tie-break úvodní sady 4-7, přestože vedl 4-2.

"Druhý set byl klíčový. Už tam byly nějaké brejky, ale já zůstal klidný a sebevědomý. Na tie-break třetího setu se nikdy nemůžete pořádně připravit, ale jsem spokojený s tím, jak jsem zůstal klidný," dodal 22letý Američan s českými kořeny, jenž vyhrál osm z devíti posledních duelů.

Thiem hrál semifinále druhý týden po sobě, navázat na skalp nejvýše nasazeného Huberta Hurkacze a ukončit čekání na první finále od Turnaje mistrů 2020 ale nedokázal.



36. hráč světa Korda, syn bývalé světové dvojky Petra Kordy se do finále dostal počtvrté v kariéře, jediný titul získal loni na antuce v Parmě. O první halový triumf se v neděli utká s kanadským vrstevníkem Félixem Augerem-Aliassimem (h2h 1-1). 

Druhý nasazený Auger-Aliassime si poradil ve dvou tie-breacích s francouzským veteránem Richardem Gasquetem a zaznamenal sedmou výhru v řadě. 

10. hráč světa Auger-Aliassime je ve svém celkově 12. finále, v nichž byl dlouho neúspěšný. První titul slavil až na 9. pokus letos v únoru v Rotterdamu. V této sezoně se do finále dostal počtvrté a opět v hale, druhý triumf slavil minulý týden v italské Florencii.

Kanadský mladík se díky formě z posledních dnů posunul na poslední postupové místo v boji o Turnaj mistrů, na kterém dosud nehrál.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 725.540 eur
sobotní výsledky (22. 10. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Auger-Aliassime (2-Kan.) - Gasquet (Fr.) 7-6(2) 7-6(3)
Korda (USA) - Thiem (Rak.) 6-7(4) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smooke1
Jsem rád že to nakonec thiem fyzicky odpadl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdy, kde?smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist