Krejčíková: Celý rok jsem se těšila na domácí fanoušky

26. 7. 2022, 19:11
Rozhovory 10
Barbora Krejčíková byla po postupu do druhého kola turnaje WTA v Praze nadšená, že si mohla opět zahrát před domácími fanoušky a věří, že se jí při obhajobě loňského vítězství bude dařit i v dalších kolech. Nasazená dvojka dnes potvrdila roli favoritky, Annu Blinkovovou porazila 6-3 6-1. Cítí se zdravotně v pořádku a věří, že se bude po přechodu na betonový povrch stále zlepšovat.
Profily hráčů
B. Krejčíková | © LIVESPORT PRAGUE OPEN / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

"Čekala jsem na to celý rok, až si zahraju zase v Česku. Těšila jsem se na to, jaká bude atmosféra a fanoušci. Jsem tady doma a já jsem doma ráda," řekla na tiskové konferenci Krejčíková.

"Před zápasem byla malá, správná nervozita a po těch přechodech z jednoho povrchu na druhý jsem ze začátku nevěděla, co čekat. Rozjezd byl proto pomalejší, ale postupně jsem se zlepšovala a na konci jsem už hrála dobrý tenis," doplnila rodačka z Brna.

Zatímco vloni vyhrála Krejčíková turnaj Prague Open coby čerstvá vítězka grandslamového Roland Garros, letos je v jiné pozici. Na jaře ji zbrzdilo zranění lokte a na větší úspěch ve dvouhře od té doby čeká. "Motivace uspět je obrovská. Dlouho jsem nehrála a teď se snažím dostat do formy. Počítá se každé kolo, takže jsem ráda, že se mi přes to první podařilo přejít a těším se na další," uvedla.

A je ráda, že je zase fit. "Všechno dobré. Musím zaklepat, že jsem zdravá, což je to nejdůležitější. Zdraví drží a to je hlavní k tomu, abych začala hrát dobře," podotkla osmnáctá hráčka světa.

V červenci si musí zvykat už na třetí odlišný povrch. Po trávě ve Wimbledonu absolvovala turnaje v Budapešti a Hamburku na antuce a nyní v Praze se sžívá s betonem.

"Bylo to náročné, ale teď jsem v situaci, kdy potřebuji hrát co nejvíc zápasů. Proto jsme zvolili tento program. Věděla jsem, že to bude těžké a že budu muset hodně bojovat. Z tohoto důvodu jsem ale tady. Budu se snažit, abych se dostala co nejdál," uvedla Krejčíková.

Od přechodu na aktuální povrch si hodně slibuje. "Na betonu se cítím líp, protože jsem na něm hrála v poslední době nejvíc. Jsem ráda, že betonová sezona začíná," doplnila česká dvojka, která vyzve v dalším kole Japonku Nao Hibinovou.

Krejčíkovou potěšil i fakt, že dnes uspěly další tři mladé Češky: Lucie Havlíčková, Linda Nosková a Dominika Šalková. "Je to super, že tu holky mají možnost hrát. Přeju jim, aby se jim dařilo. Líbí se mi, že mladší generace nastupuje, že se jí daří a že nás jednou zastoupí," řekla a s úsměvem dodala, že si ale mladší krajanky ještě zatím pro žádnou radu nepřišly.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
sysel
Moc ji fandim, ale zacinam byt alergicky na jeji nadhoz servisu, bud se snazi souperku rozhodit a nebo je fakt nicemna, oboji se mi vubec nelibi smile
Reagovat
GaelM
Podle mě ji takhle někdo v minulosti nadrilloval ("když nejsi spokojená s nadhozem, tak si to chyť a nadhoď znova, podle pravidel můžeš"). A ona to prostě využívá na maximum. Nemyslím, že by za tím v první řadě byla snaha o rozhození soupeřky.

Ale je to teda mimořádně otravné, jak pro diváky, tak pro soupeřky. Mohlo by se to klidně nějak ošetřit v pravidlech, jako v minulosti time violation...
Reagovat
sysel
s tim drillem bych souhlasil, ale jsem hrajici rekreant a nadhoz je cinnost, pri ktere mi souper nic nekomplikuje, tudiz je to jenom o tom se to naucit a pokud neni silny vitr, tak nadhodit micek do stejneho mista je vskutku neco, co udelam 10x z deseti
Reagovat
EllNino
tak to jsi dobrej :))
Reagovat
sysel
ja vim, pristi rok se hlasim do WIMBLEDONU smile
Reagovat
Mony
To by museli vyřadit všechny, co zijou na zemi a pustit tam jen, co zijou pod. Tedy Sysly, krtky,ap. smile
Reagovat
vavrinec
Sysel není krtek, aby žil prakticky jen pod zemí. Nicméně vidět sysla perfektně nadhazovat tenisový míček, a ještě 10x z 10, to bych tedy moc rád! smile
Reagovat
sysel
a to jsi jeste nevidel, co umeli syslove s golfovym mickem u nas na Andelce (KV) smile
Reagovat
Fandina
Viděla jsem jen začátek a tam to bylo od Krejči asi jak píše sama jen rozjezdové. Ale když pak trochu ve své šachové hře přitlačila, byla důraznější, tak se úspěch dostavil. Tak držím palce, aby se opakoval třeba minulý rok, kdy hrála výborně. Bára pojď!!!
Reagovat
turista
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist