Krejčíková je na Australian Open už třetím rokem po sobě ve finále mixu a zaútočí na hattrick

18. 2. 2021, 06:23
Aktuality 4
AUSTRALIAN OPEN - Barbora Krejčíková na Australian Open ve smíšené čtyřhře exceluje a třetím rokem po sobě si zahraje finále. Česká tenistka na hattrick zaútočí po boku Rajeeva Rama, s nímž triumfovala předloni, v semifinále dnes porazili domácí duo Storm Sandersová, Marc Polmans. Jejich posledními soupeři na turnaji budou lepší ze souboje Stosurová, Ebden - Krawczyková, Salisbury.
R. Ram a B. Krejčíková

Barbora Krejčíková hraje v posledních letech smíšenou čtyřhru jen na Australian Open, nicméně v Melbourne Parku kraluje. Předloni triumfovala po boku svého letošního parťáka Rajeeva Rama, loni společně s Chorvatem Nikolou Mektičem a stala se první hráčkou po 31 letech, která v Melbourne obhájila titul v mixu. Od obnovení mixu v roce 1987 dokázal třikrát po sobě trofej získat jen Američan Jim Pugh (1988-90).

Pětadvacetiletá Krejčíková s o 11 let starším Ramem po cestě do letošního finále ztratili jediný set, a to ve druhém kole s japonským duem Ena Šibaharaová, Ben McLachlan, proti němuž dokonce odvraceli mečbol.

V dnešním semifinále měli naopak zápas od začátku pod kontrolou, proti domácím nadějím Storm Sandersové a Marcovi Polmansovi odvrátili šest ze sedmi brejkbolů a za 64 minut je porazili hladce 6-3 6-3.

V mixu už 14 zápasů neporažená Krejčíková bude na hattrick útočit proti lepším ze souboje Samantha Stosurová, Matthew Ebden - Desirae Krawczyková, Joe Salisbury. Finále je na programu v sobotu po skončení finále dvouhry žen. Krejčíkovou navíc zítra čeká finále čtyřhry po boku Kateřiny Siniakové.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
GaelM
Třikrát po sobě od obnovení mixu v roce 1987 nikdo trofej nezískal.
///
To není tak úplně pravda, Jim Pugh vyhrál 3x v letech 1988-1990.
Reagovat
sojka1
jeste jsem si na neho nevzpomnela... :-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky za info, ČTK tedy v tomto chybovala a mě nenapadlo to ověřit.
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist