Krejčíková je poprvé ve třetím kole Australian Open. Martincová padla s Giorgiovou

19. 1. 2022, 03:07
Aktuality 82
AUSTRALIAN OPEN - Barbora Krejčíková v Melbourne smetla i svou druhou soupeřku hladce ve dvou setech. Dnes přehrála na servisu se trápící Číňanku Xiyu Wang a poprvé postoupila do 3. kola Australian Open, ve kterém ji čeká souboj vítězek French Open s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou. Dohrála Tereza Martincová, jež při svém debutu v hlavní soutěži melbournského grandslamu skončila ve druhém kole na raketě Italky Camily Giorgiové.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková startuje na Australian Open potřetí a stejně jako v předchozích dvou letech si zahrála druhé kolo. Letos v něm poprvé uspěla, po úvodní hladké výhře 6-2 6-0 nad Němkou Andreou Petkovicovou si dnes poradila 6-2 6-3 s Číňankou Xiyu Wang.

Šestadvacetiletá rodačka z Ivančic, která minulý týden na svém prvním turnaji sezony v Sydney prohrála až ve finále v tie-breaku třetí sady, se v nepříliš pohledném zápase těžko dostávala do rytmu. Třikrát ztratila podání, sama však využila 7 z 12 brejkbolů a po hodině a čtvrt mohla zvednout ruce na hlavu. Dvacetiletá soupeřka zápas ukončila 30. nevynucenou chybou.

"Je to hráčka na vzestupu. Ještě není tak známá, takže ji nemám načtenou. Ale s trenérem jsme se na zápas dobře připravili a já věděla, co mám čekat," řekla v pozápasovém rozhovoru svěřenkyně Aleše Kartuse. Krejčíková soupeřce oplatila pět let starou porážku z turnaje ITF v Burnie,

Krejčíková má teoretickou šanci stát se po Australian Open světovou jedničkou dvouhry, k čemuž potřebuje postoupit minimálně do finále. Záležet bude i na výsledcích současné první hráčky žebříčku WTA Australanky Ashleigh Bartyové a Bělorusky Aryny Sabalenkové.



O zkompletování sbírky grandslamových osmifinále si vítězka loňského French Open Krejčíková zahraje s vítězkou French Open z roku 2017 Jelenou Ostapenkovou (h2h 1-2). S o dva roky mladší Lotyškou první dva vzájemné zápasy již v roce 2015 prohrála, ale loni v Dubaji ji snadno přehrála.

"Těším se, že budu hrát další zápas. Miluji to tady, v Austrálii, je to moje oblíbená destinace. Těším se, že se s ní utkám. Uvidím, na jaké úrovni jsem," poznamenala Češka k duelu s turnajovou šestadvacítkou.

Bývalá světová pětka Ostapenková, aktuálně 27. hráčka světa, v Melbourne podruhé otočila nepříznivý vývoj. Po Slovence Anně Karolíně Schmiedlové dnes zdolala 4-6 6-2 6-4 Američanku Alison Riskeovou a postupem do 3. kola vyrovnala své maximum na Australian Open z roku 2018.

Martincová chvilkového kolapsu Giorgiové nevyužila
Tereza Martincová při všech šesti předchozích startech v Melbourne Parku vypadla v kvalifikaci. Díky životní loňské sezoně, během které se konečně prokousala do elitní stovky žebříčku, následně do nejlepší padesátky a v Praze hrála své první finále na okruhu WTA, si však vysloužila přímý start v hlavní soutěži.

Svůj debut na prvním podniku velké čtyřky zahájila skalpem Lauren Davisové ze Spojených států a do sbírky jí tak chybí už jen výhra z US Open. Své grandslamové maximum (třetí kolo loňského Wimbledonu) ale vyrovnat nedokázala, ve druhém kole podlehla 2-6 6-7(2) Camile Giorgiové.

S Martincovou už to za stavu 2-6 2-5 vypadalo hodně špatně. Giorgiová nicméně předvedla kolaps, začala chybovat, úplně jí odešel servis a 27leté Češce dovolila skóre srovnat. Pražská rodačka se dokonce ve 12. gamu dostala do vedení 30-0 a byla dva míčky od rozhodující sady, pak však zkazila jednoduchý return a ve zbytku utkání uhrála jen dva body. Třicetiletá Giorgiová si o první melbournské osmifinále zahraje se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou.

"Vedla jsem 6-5 a 30-0, ona slušně servírovala, za stavu 30-15 jsem se snažila jít do returnu druhého servisu, trefila jsem pásku. V tie-breaku rozehrála výborně začátek a nedala mi moc možnost, abych něco vymyslela," řekla serveru iDNES.cz.

Zítra se o postup mezi nejlepší dvaatřicítku poperou ještě Markéta Vondroušová, Marie Bouzková a v mužském turnaji Tomáš Macháč.

V Melbourne dnes odstartovala také soutěž ve čtyřhře a úspěšně vstoupily do prvního společného Australian Open Marie Bouzková s Lucií Hradeckou. Desáté nasazené Češky, čtvrtfinalistky loňského Wimbledonu a US Open, na úvod porazily výhrou 6-3 6-4 rumunsko-gruzínské duo Baraová/Gorgodzeová.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
středeční výsledky (19. 1. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (4-ČR) - Xiyu Wang (Čína) 6-2 6-3
Giorgiová (30-It.) - Martincová (ČR) 6-2 7-6(2)
Bartyová (1-Austr.) - Bronzettiová (It.) 6-1 6-1
Sakkariová (5-Řec.) - Qinwen Zheng (Čína) 6-1 6-4
Badosaová (8-Šp.) - Trevisanová (It.) 6-0 6-3
Ósakaová (13-Jap.) - Brengleová (USA) 6-0 6-4
Svitolinová (15-Ukr.) - Tanová (Fr.) 6-3 5-7 5-1 / skreč T.
Pegulaová (21-USA) - Peraová (USA) 6-4 6-4
Anisimovová (USA) - Bencicová (22-Švýc.) 6-2 7-5
Azarenková (24-Běl.) - Teichmannová (Švýc.) 6-1 6-2
Ostapenková (26-Lot.) - Riskeová (USA) 4-6 6-2 6-4
Kuděrmětovová (28-Rus.) - Ruseová (Rum.) 6-2 7-5
Kosťuková (Ukr.) - Sorribesová (32-Šp.) 7-6(5) 6-3
Keysová (USA) - Cristianová (Rum.) 6-2 7-5
Párrizasová (Šp.) - Zaněvská (Belg.) / bez boje
Qiang Wang (Čína) - Van Uytvancková (Belg.) 2-6 7-6(5) 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hradecká/Bouzková (10-ČR) - Gorgodzeová/Baraová (Gruz./Rum.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

82
Přidat komentář
EllNino
Denise jsem viděl od TB ve třetím, kdy "zkušeně" vystřílel vedení 6:4 na 6:8 smile

Ve třetím měl Kwon brejkbol, který kdyby proměnil, podle mě by byl konec ... ale ten klíčověj overhead smash Denis zvládnul s velkým štěsnít a pak v koncovce na 7:5 se to lámalo ... pátej jsem neviděl, ale asi už trochu lehčí práce :)

S Opelkou to bude asi těžká šichta, hlavně ten servis je nestálej jako jarní počasí ... a Bjorklund v hledišti taky zrovna nepomáhá, zdá se mi daleko nervoznější, když hraje před svým děvčetem smile

Ale Delgado ho trochu zkrotil, už je čas ... není mu 18 :)

Jedeme dál s tímto tasánským čertem smile
Reagovat
EllNino
*tasmánským
Reagovat
bardunek666
Denis je rozmazlený floutek. Je chudáček bez motivace, když jsou osekaná prize money.
Reagovat
EllNino
Adidas už nemá, nosí něco "nefiremního" zřejmě :) Ale je to děs, vypadá to jako závoje od Zubejdy sešité dohromady, už chybí jenom "penízky" na chřestění ...

smile
Reagovat
Ondra979
vypada to opravdu hrozne
Reagovat
bardunek666
Báře, Vice a Nurii k postupu :) Další soupeřky budou těžké, Bára by to mohla zvládnout, Vika na leklou Ukrajinku umí.
Reagovat
brixner
Hraje Rafa nebo Vosaka a v hledišti je vosumapůl lidísmile
Reagovat
turista
Protinožci jsou magoři.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hlavně Mlynář, naplavenina Bernie a Thompsona taky dokáže chytit záchvat...
Reagovat
Fandina
Pamatuji jednou na DC v Ostravě, naši kluci hráli s Australany a já jsem měla lístek blízko jejich fanoušků a nestačila jsem se divit, jak oni vyváděli a přitom popíjeli pivo. Dlouho pak jsem nezažila horší tlupu fanoušků než bylo tohle s Austrálií. A potěším tě asi, když jsem byla na DC v Bělehradě, tak srbští fanoušci mi připadali inteligentnější než to, co předváděli australští tady v Ově.
Reagovat
annah
Podle jedné tlupy se ovšem nedá posoudit úroveň celku... :-)
Reagovat
Fandina
Nejde jen o tlupu na DC. I jinak mi připadají fanoušci na AO ne až tak v pohodě.
Reagovat
brixner
To mi připomnělo toho štráfka z Idnesu, jak napsal Belinda Benčíková!
A pak se vymlouval na mobil..smilesmilesmile
Reagovat
Newcombe
Krejčíkova super, Hradecká super. OT - nevíte proč k Wilanderovi (na Eurosportu) přiřadili tu chichotající nánu? A kdo to vůbec je? Tenis asi vidí poprvé. Host J.Konta je skvělá, pravý opak té zprávařky počasí
Reagovat
Ondra979
Bara jede..snad da ted Ostapenko..ma na ni, pak uz to bude tezke, uvidime, ale je super, ze je ve forme
Reagovat
peggy
To ještě ta Barca nevypadla,mohla by mít nové triko.Uz si nahrabala dost.
Reagovat
Nenela
Asi se ji to tricko libi. A nezavid
Reagovat
Marie9
Gael zatím v prvním setu moc pěknýsmile. Fandím mu celou jeho kariéru, prvně jsem ho viděla v Ostravě na Davis Cupu v r.2009 a hned jsem ho měla ráda, "čertíka",smile
Reagovat
Newcombe
jo, jeden z mála kreativních hráčů, radost sledovat
Reagovat
brixner
Za mejch mladejch let měli čertící 5.12. i hezky dlouhý vocásky...smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
U holek dneska za mne dobry: Pavlinka, Baruska, Naomi...takze vse v poradku.
U chlapu to dneska bylo hodne spatne: Vlcic venku, Hubert venku, Yannick venku, tady to je fakt sok, nechapu jak mohl prohrat, musim se na to zpetne podivat... Mattit musel toho Stefana utahat... takze nastesti to zachranil dneska zase Kyrgios. Jeste se muze pochlapit Bublik...doufam, ze to bude dneska aspon konecne nejaky zajimavy zapas.

Ellnino: Hele co ten Denis, zapas dobry, nebo spis janek v akci:)?:)
Reagovat
brixner
Ha, Seban se taky propinkal dál - super!smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bomba, kluk šikovnejsmilesmile Rád kouknu aspoň na HL.
Reagovat
brixner
Von není vůbec nijak zbrklej, hraje docela lážoplážo a to se mi na něm fakt líbí! Moc mu fandím!smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já taky, trochu je tím podobný Baru. Mně se na jeho hru hrozně dobře kouká...
Reagovat
sojka1
taky tak, psala jsem uz davno, jak me na rozdil od tatika svoji hrou i projevem nesmirne uklidnuje... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
ale zase ten tatik mne drzel pohotove na nohou, takze tem nebylo nebezpeci, ze bych usnul:)
Reagovat
brixner
No, na tatíka taky rád vzpomínam, když mu "psal" ten jeho bekhend, smutnil i Sampras...smile
Reagovat
peggy
Nechápu že Korda hraje AU,když do Austrálie přiletěl pozitivní,bydlel v luxusním hotelu tam se lecil a hraje.Djokovice moc nemusím,ale pro všechny jedem metr.Kdyz je to Amik tak všichni kakaji.
Reagovat
Grape
Jo to je rozhodně proto že je to Amík smilesmile
Reagovat
Nenela
No nebyl sam. Treba Paire taky priletel pozitivni a taky uz hraje. Asi to bude tim, ze uz maji po karantene a jsou negativni
Reagovat
Tomas_Smid_fan
prosím o vyjádření:
Nevím, v čem hrál Naducánek dnes, ale v Sydney to byl nějaký neforemný pytel, co z ní dělal metráčkasmile Jako, přes vánoce asi přibrabrala, ale navléknout se do takové příšernosti, to ji asi musí platit hodně. Co to má pls za značku? Jeden z nejhorších oblečků (hlavně sukně), co jsem na okruhu viděl.smile
Reagovat
sojka1
Penko ma (mela) adidas, ale nevidela jsem.... mimochodem od head, na nejake hezke saticky pro Barusku cekam jak na smilovani, vubec se o ni nestaraji.... :-(
Reagovat
hanz
Vona asi Bára není moc na modu. Myslím, že to co nosí, měla už před rokem.
Reagovat
sojka1
odjakziva snad... :-))
Reagovat
hanz
Jí to holt vyhovuje no. Vždycky měla sukni a triko, jinak ji ani neznám.
Reagovat
Nenela
Mela i jine triocko. Jen s jednim prouzkem smile A predtim takovou modrou hruzu, vsecko od Head. Ono to je porad hruza, ale proste asi nema rada upnute veci na telo nebo ja nevim, proc
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a někteří si pro štěstí ty dresy ani neperousmile
Reagovat
hanz
Jo? Kdo povídal... :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nebudu práskatsmile
Reagovat
Nenela
Kecy smile
To by bylo vazne....FUUJ
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to se schválně podívám. Adidas mívá pěkné věci, často hezčí než třeba nike, i když zobecňovat se moc nedá. Ale tohle byl ukrutný zážiteksmilesmile
Reagovat
sojka1
jestli to bylo trochu "leopard", tak to byl urcite adidas a znam a opravdu dost des, kdyz je navic valecek....
Reagovat
Vlk-v-trave
To si dnes mela videt kolekci od Kamilky, kterou pripravuje jeji mamka... bys zapomnela na nejaky adidas nebo nike:)
Uz chapu blixu proc jeho nejoblibenejsi hracka je prave Kamilka, je to modni estet:D
Reagovat
hanz
No chování moc vybrané nemá, ledová královna, a to její podávání rukou na konci zápasů.
Reagovat
blixa
No to víš, pistolnice co mají kolty zavěšeny proklatě nízko se většinou nechovají podle Gutha-Jarkovského smile
Reagovat
sojka1
jestli ji mamka nezapomnela navrhnout i sukni, coz se ji stava casto :-)) tak chapu, kazda maminka prece chce, aby to dcerce sluselo....
Reagovat
Ela-fon-isi
smilesmile
Reagovat
brixner
Mě se docela líbily hadry, co měla na sobě ta, co vyndala Leylu, myslim, že měla kraťasy ala Navrátilka a seklo jí to! Jak se jen jmenuje...
Reagovat
hanz
Ingliska.
Reagovat
brixner
Jojo, Madison...Těch novejch hráček je už tolik, že v tom plavu!
Reagovat
hanz
Ingliska? Ta je stará jak Metuzalém, vždycky jí vytáhnout na AO a pak o ní rok neslyšíš, obdobně Priscilka a australskej spol.
Reagovat
brixner
Ježiš, vždyť je jí 24 let, to ještě tak stará není! Ale pravda je, že i já jsem jí zaregistroval až tady...
Reagovat
hanz
Tu už na AO (wc) cpou nejmíň 6 let. Přitom si to výkonnostně zaslouží jinačí hráčky. Až letos se připomněla výhrou nad Fernandez, která ovšem jaksi formu stejně nemá.
Reagovat
brixner
Z toho usuzuju, že další kolo dostane kládu, což je v podstatě takovej folklór. Ale uvidíme, moc se ale nedivím tomu, že se někam cpe domácí hráčka.
Reagovat
hanz
Nevím, jestli kládu, protože hraje proti podobné břídilce, je to spíš kdo s koho.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
taky jsem to jméno viděl poprvvé a zápas jsem nesledoval. Asi naštěstísmile Nevím, co tam Leylah dělalasmile
Reagovat
brixner
No, viděl jsem jen HL, ale řekl bych, že jí porazila přesně její hrou, jen byla vo kapánek rychlejší!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
teda dneska možná tetka z domácího fitkasmile Naomi klasicky uplatňovala svoje zbraně, zejména BH cross a následný zabijácký FH, zpravidla inside out a samozřejmě servis. Tetka se snažila, ale na víc než 4gemy ve 2. po kanárku v prvním to nestačilo.
Nicméně u sítě, ačkoli nevímproč bez podání ruky, od tetky pěkná gratulace a mnoho úsměvů, jak kdyby vyhrály oběsmilesmile
Teď jdu na mladou Zheng a na chlapy.
Reagovat
hanz
Třeba se nemusí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vypadaly v poho, no nevím. A ty úsměvy vypadaly upřímně...
Reagovat
hanz
Tak se bojí covidu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
asi jo
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co to tam proboha ten HuHu vyváděl, prohrát 0:3 a ještě k tomu s pár gemy?smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Nemá rád Austrálii, někdo to tak má, jako Kvítí v Indian Wells.
Reagovat
Pe3k
Není to i tak jeho nejlepší výsledek na AO?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na hráče jeho kvalit nic moc k chlubenísmile
Reagovat
hanz
Každý má takový turnaj, napříkladi taková Sirda, pokud se nemýlím, tak nezískala titul v Dubaji, Doha.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale jo, to beru a rozumím tomu. Snad to jednou prolomí. Jako vysokému hráči by měl rychlý povrch sedět.
Reagovat
tommr
splněná povinnost, ale výkonem tentokrát Bára zrovna neoslnila. Byla tam spousta laciných chyb a tři ztracený servisy což by se proti silnější soupeřce nemuselo vyplatit. Důležitej je ale postup a to Bára zvládla ... smile
Ostapenko bude nepříjemná soupeřka, ale loni v Dubaji jí Bára jasně přehrála a není důvod proč by to nemohla zopakovat ...
Reagovat
sojka1
tak alespon jeden duvod jsi najit mohl, v jejim vlastnim zajmu... ;-)
Reagovat
hanz
Má pravdu, její servis opravdu zbraní není a ty chyby tam byly a docela jak máku.
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat
sojka1
kroutila jsem se, ale uz ji rikam Baruško... :-))
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
Grape
Gratulace Báře smile smile
No teď už jí to začne. Jelena, pak Vika/Elina. To už taková sranda nebude, ale rozhodně na to tady Bára má.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
hanz
Souhrn našich:
Martincová - Překvápko se nekonalo, ale 2. kolo se počítá. Italská prdelka holt měla den.

Krejčíková - Výhra se počítá, na můj vkus moc laciných chyb z lehkých pozic. V prvním zápase se mi líbila víc, tady už to drhlo a pokud chce pokračovat dál, měla by ty laciné chyby přestat vyrábět, jelikož mnohdy pod tlakem nebyla.
Reagovat
tommr
zápas byl podle očekávání o tom co hrála Giorgi. V prvním setu byla nehratelná a Tereza jen přihlížela. Ve druhým setu se hra vyrovnala protože Giorgi začala víc chybovat, ale Tereza bohužel vůbec nezvládla rozhodující TB ...
Jsem zvědavej co Giorgi předvede proti Bartyový, ale moc šancí jí nedávám ...
Tereza na AO ještě nekončí a v deblu se jim s Markétou snad bude dařit víc než v singlu ...
Reagovat
FulnekUltras
škoda, že Terka líp nezvládla ten TB - mohlo to pak být ještě hratelné - každopádně žádná ostuda smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Videl jsem prvni set a bylo to celkem dle ocekavani...no..hodne zalezi na te Kamilce:) jak ten kurt trefuje, je to takovy tajfunek.
Barty ma lepsi servis, ale porad bude asi zalezet na te Kamilce...muze prekvapit, ale musi mit ta ruska ruleta svuj den, ze to tam vsechno popada. Pak si dokazu predstavit, zeby trebas i vyhrala.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist