Krejčíková se Siniakovou do finále French Open neprošly, s Babosovou a Mladenovicovou prohrály i potřetí

9. 10. 2020, 14:33
Aktuality 22
FRENCH OPEN - Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou těsně prohrály i třetí vzájemný souboj s Tímeou Babosovou a Kristinou Mladenovicovou. Na loňské šampionky v semifinále French Open po dvouapůlhodinovém boji nestačily 2-6 6-4 5-7 a do svého prvního grandslamového finále od předloňských triumfů právě v Paříži a Wimbledonu nepostoupily.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou do letošní sezony vstoupily triumfem v Shenzhenu, ale od té doby na další společné prvenství čekají, přestože se na následujících třech akcích dostaly mezi nejlepší kvarteto.

České tenistky nechyběly v semifinále ani na právě probíhajícím French Open. Do dalšího kola je však nepustily loňské šampionky Tímea Babosová s Kristinou Mladenovicovou a vyhrály i třetí vzájemný souboj s českým duem.

Krejčíková se Siniakovou prohrávaly už 2-6 0-2 a s jejich šancemi na postup to nevypadalo vůbec dobře. Češky se však rozehrály, soupeřky začaly pomáhat občasnými chybami a v rozhodující sadě se naše naděje dostaly do vedení brejku. Ten ale nedokázaly potvrdit, možná i kvůli spornému momentu, kdy umpirová sudí vyhodnotila dopad míčku v prospěch soupeřek.

"Řekla, že byl dobrý, a vůbec s námi nediskutovala. Byl to ale jasný aut, nikde se nedotýkal čáry. Člověk s tím nic nenadělá," hlesla Krejčíková. Češky na výrok nevěřícně koukaly. Ještě chvilku nad místem stály a divily se. Rozhozená Krejčíková pak o servis přišla na 3:3. "Úplně to zkazilo zápas. Vedly jsme, byly na vlně a blbě zahlášený míč to celý otočí. Nemám moc slov, jedině hnusné výrazy, což asi není v pořádku. Je to smutné," láteřila Krejčíková.

I její parťačka řekla, že stopa po míčku byla v autu. "Určitě aut. Neviděla jsem dotyk lajny. Dle mého názoru byl taky jasně v autu," byla si jistá Siniaková.

Prvnímu mečbolu čelily Krejčíková se Siniakovou, které v utkání využily jen čtyři z 15 brejkbolů, již za stavu 4-5, ten odvrátily a poté měly samy možnost slavit brejk. Ani ony však neuspěly a v závěrečném maratonském gamu už odpověď na celkově šestý mečbol nenašly.

"Odehrály jsem tady nejlepší zápas. I když jsme prohrály, tak jsme byly mnohem lepší," řekla Krejčíková novinářům a za zlomový označila sporný míč v šesté hře třetí sady uznaný soupeřkám. "Přijde mi to strašně nefér. Je to nakoplo a nám o pár míčků uteklo. Ale jsme mladé, přijde další šance," prohlásila Krejčíková.

Krejčíková se Siniakovou se finále grandslamů naposledy účastnily předloni, kdy triumfovaly právě v Paříži a vzápětí ve Wimbledonu.

Babosová s Mladenovicovou budou hrát své již sedmé společné finále na akcích velké čtyřky a budou útočit na čtvrtý vavřín. Jejich soupeřkami budou Alexa Guaračiová s Desirae Krawczykovou, které zdolaly po dvou a půl hodinách boje 7-6 1-6 6-4 americko-polské duo Nicole Melicharová a Iga Šwiateková.

Guaračiová a Krawczyková na teprve druhém společném grandslamu postoupily do finále, které si ani jedna z nich dosud nezahrála. Na kontě má chilsko-americká dvojice zatím dva společné tituly z menších antukových turnajů WTA.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

22
Přidat komentář
paddy
Dá se říct, že přišla o titul na USO

Ale musí si vybrat - buď karty nebo tituly smile
Reagovat
Mantra
takovej svlíkací poker s Kikinou... hm
Reagovat
Jan
Je otázka, jestli ten sporný míček, který uznala rozhodčí za dobrý, byl out. Mohlo to ovlivnit zápas. Tak zase příště, Katko a Báro. smile
Reagovat
tommr
škoda. Dneska byla výhra blízko. V nervózním utkání plným chyb byly ale nakonec štastnější soupeřky ... smile

Dělal jsem si vlastní statistiky a poměr winnerů a nevynucených chyb byl u jednotlivých hráček následující:
Bára Krejčíková 12/42 (-30)
Katka Siniaková 19/30 (-11)
Timea Babos 16/37 (-21)
Kristina Mladenovic 22/40 (-18)
Nejlepší na kurtu byla Katka Siniaková smile, ale nebylo jí to nakonec nic platný, protože jasně nejhorší byla Bára Krejčíková (některý její chyby byly opravdu strašný) smile. Soupeřky byly zhruba na stejný úrovni ...
Reagovat
Fandina
Ty nějak proti Báře jedeš. Ono také záleží, v jakém okamžiku se která chyba udělá. Když je to ve hře tak je to něco jiného, než když se jedná o chybu na BB nebo GB. Tam si myslím, že by to mohlo být i jinak.
Reagovat
Vojtaakk
Hele to je nějaký divný. Zejména u soupeřek byl rozdíl docela propastný, Babos byla koule na noze Mladenovic. Ta mela obcas sileny ustrely na servisu, ale celkove mi prisla jako jednoznacne nejlepsi hracka na kurtu. Naopak Katka byla ze zacatku uplne tragicka, na siti palila jeden volej za druhym.
Reagovat
Fandina
Mladenovic byla super v posledních gamech, jinak byla spolehlivější Babos, hlavně na podání. Ale ke konci fakt dominovala Mladenovic. Katka se také ke konci zlepšíla, že začátku byla horší než Bára, ta zase začala hodně kazit ke konci.
Reagovat
Fandina
Škoda jen, že Katka v posledním game nedala nějaké eso, umí to.
Reagovat
tommr
za těma statistikama si stojím - dneska jsem se mohl koncentrovat jen na tenhle zápas a tak mi neušel ani jeden míček ...
Mladenovicová byla o chlup lepší než Babosová, ale ne o moc. Ve hře byla jasně lepší, ale bilanci si zkazila na podání (10 dvojchyb!) ...
Katka možná mohla vypadat horší, protože byla hodně aktivní na síti a tam je každá chyba víc vidět. Bára byla ale naprosto tragická ve hře od BL ve který dělala po celej zápas školácký chyby ...
Reagovat
Fandina
Jestli budu mít čas, tak se na to podívám zpětně a přepočítám ti to. Podle mě Katce nadržuješ. Ale je to fuk, stejně to nedaly, Babos s Mladenovic zabraly, když bylo třeba a to je vždycky rozhodující.
Reagovat
tommr
já bych zase moh říct, že ty z nějakýho důvodu nepřeješ Katce. Klidně si to přepočítej a uvidíš že dojdeš k podobným číslům jako já ...
Ještě bych chtěl upozornit, že jsem započítal úplně všechny body a vynucený chyby jsem bral jako winnery pro hráčky, který si je vynutily ...
Reagovat
Fandina
Počítáš vynucenou chybu jako winer protihráčce? Tak to asi já nebudu umět. Jinak já nechci kontrolovat tvoje statistiky. Jen říkám, že podle mě děláš z Báry chybující monstrum a podle mě tak hrozná není.
Reagovat
Fandina
winner
Reagovat
tommr
dneska převažovaly hlavně nevynucený chyby, protože všechny hráčky hodně chybovaly. Zbytek byly winnery, vynucených chyb bylo za celej zápas jen několik ...
Bára se poslední dobou zlepšila a v mnoha zápasech byla i lepší než Katka. Dneska ale hrála bohužel opravdu špatně ...
Reagovat
makro99
smile
Reagovat
Vojtaakk
Já ty statistiky nerozporuju, spíše píšu, jaký dojem jsem z toho zápasu měl já a trochu mě to překvapilo. Je pravda, že ty dvojchyby byly někdy úplně neskutečný, taky jsem neviděl kus 2.setu, kde zrovna prohrály. Ale 1.set a závěr zápasu táhla výrazně Kiki, naopak Babos vyhodila co mohla.
Reagovat
tommr
v deblu bývá dojem ze zápasu často trochu zkreslený podle toho jak aktivně ta která hráčka působí a jak zahraje v rozhodujících chvílích. Statistiky jsou ale neúprosný ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teď předvedla i Melichar, že umí zazdít smeč jako Bára...
Ale ty W/UE jsou vypovídající, zatímco některé chyby od top deblistky nepochopitelné.
Reagovat
Fandina
Bylo to vyrovnané, ve třetím měly holky brejk, vedly 3:2 a podávaly, ale pohužel po víc jak devítiminutách přišly o podání, podle mě to rozhodlo, protože od té chvíle se mi zdály Babos s Mladenovič lepší v rozhodujících okamžicích. Jinak to byl zápas pro fanouška na nervy.
Reagovat
Fandina
na nervy, ale také hodně napínavý a v podstatě pěkný, jen kdyby naše holky byly o chlup lepší
Reagovat
tommr
kdyby se Krejčíková zbytečně nehádala o ten spornej backhand Babosový a víc se koncentrovala na vlastní hru tak o to podání nemusela přijít ... smile
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - tohle jen potvrzuje, že Krejčíková výš než do sedmé ligy nepatří

jinak samozřejmě o howno jde ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist