Krejčíková ve Štrasburku postoupila do třetího finále a zahraje si o první titul

28. 5. 2021, 19:12
Aktuality 36
Barbora Krejčíková může na třetí pokus slavit premiérový titul ve dvouhře na okruhu WTA. Česká hráčka bude usilovat o triumf na antukovém turnaji ve Štrasburku díky dnešní výhře v semifinále nad Němkou Jule Niemeierovou 5:7, 6:3 a 6:4. Soupeřkou Krejčíkové v sobotním finále bude Rumunka Sorana Cirsteaová.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Finále dvouhry si bývalá světová deblová jednička Krejčíková zahrála už letos v březnu v Dubaji. Poprvé bojovala o titul před čtyřmi lety v květnu v Norimberku.

Krejčíková čelila v první setu tlaku Niemeierové, až 216. hráčky žebříčku, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace. Ztrátu podání smazala na 5:5, ale další dvě hry ztratila. "Nepomáhala jsem si podáním, ona servírovala dobře a hrála rychle," řekla na kurtu Češka.

Od druhé sady ale znovu ukázala svoji současnou formu. Hrála dlouhé míče a soupeřku, která měla v nohách z pátku dva zápasy, se snažila co nejvíce rozhýbat. "Postoupila jsem víc do kurtu, což fungovalo, a bojovala jsem," uvedla pětadvacetiletá Krejčíková.

Ve druhém setu se dostala do vedení 5:1, pak ztratila dvě hry, ale sadu už nepustila. V rozhodujícím dějství měla mimo jiné po dvou dvojchybách Němky dva brejkboly v páté hře, ale využila po tlaku až ten další v sedmém gamu a zápas dopodávala. "Jsem nadšená, že jsem měla dost energie a byla schopná projít do finále," řekla brněnská rodačka.

S 61. hráčkou dvouhry Cirsteaovou má Krejčíková nerozhodnou bilanci 1:1. Rumunku porazila cestou do finále v Norimberku a prohrála s ní loni v Dubaji. Oba zápasy se hrály na tři sety. "Vždycky to bylo napínavé," řekla Krejčíková, která má jistotu, že si před cestou do Paříže na Roland Garros zvedla sebevědomí a vylepší si žebříčkové maximum (38.).

Ve Štrasburku je první českou finalistkou po Lucii Hradecké, která zde v boji o titul neuspěla v letech 2009 a 2013. V případě zisku trofeje by navázala na svoji bývalou trenérku, zesnulou Janu Novotnou, vítězku z roku 1989, a na Nicole Vaidišovou (2006).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

36
Přidat komentář
Fransoas
Gratulace k prvnímu titulu.Druhý set byl ukázkou ztracených servisů.Je úžasné,že to nakonec proti zkušené Rumunce zvládla ve dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Bářesmile i přesto podání
Reagovat
Jon61
Překvapilo mne, že Sorana má už 31 let, navíc je to pěkná žena.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatím dobré. Oproti včerejšku.smile
Reagovat
tommr
Bára bude dneska hrát nejen o první singlovej titul ale i o pozici letošní český singlový jedničky. V případě výhry by se totiž dostala v letošní Race před všechny ostatní Češky ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
no tak tomu se říká motivacesmile
Reagovat
FulnekUltras
a Baruška ať hlavně ráno konečně pustí dolů kluky.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/horolezci-marek-holecek-radoslav-groh-vystup-himalaje-sedmitisicovka-baruntse.A210528_131526_zahranicni_misl
Reagovat
sojka1
Mara psal, ze Slunce a uz jdou dolu....
Reagovat
FulnekUltras
tak snad to klapne - možná ještě dneska se v C2 na normálce dostali ke žrádýlku
Reagovat
FulnekUltras
už je to na 99% ;-) OK - JV hřebenem a těžce zapadaným spodkem normálky na jeden zátah až do BC Hunku - ten už ale vyklizen - kvůli množství sněhu oba vyzvedne vrtulník, takže vyhládlí soudruzi budou mít pohodlí... ;-)
Reagovat
sojka1
jj, ctu, bylo to cele maso, copak jidlo, to uz se asi zivis pak nadeji, pomohl obrat poca... ale podle me nejdulezitejsi, ze se s nimi cestou dolu nic neutrhlo, vsechno prece cerstvy lavinovy snih a super, ze nedosla stava a stihli si jeste telefonem zorganizovat ten mastnacky komfort...
Reagovat
slacker
Kdyby meli sebou snowboard mohli to sjet po prasanu
Reagovat
FulnekUltras
už docela na hraně monzunu a s velkým štěstím, no... vůbec ty sezóny teď bývají čím dál míň stabilní - ale výkon je to nalehko naprosto super smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Báře!smilesmile Nebylo to snadné vítězství...
Reagovat
lvicek
Taktez gratuluju Bare, ze to dnes ubojovala, a preju hodne sil na zitra. Chtelo by to dotahnout! Prece jen titul je neco, co se pocita, at je to jakykoliv WTA turnaj.
Reagovat
SydneyOpen
Tak snad si dojde pro titul, byla by škoda toho zítra nevyužít. Uvidíme co pak na RG, snad ještě bude mít nějaké síly, ale 1.kolo má celkem jednoduché
Reagovat
tommr
Bára musela po třetí za sebou otáčet nepříznivej stav zápasu. Zatímco proti Garciaový a Alexandrový se jí to povedlo díky zlepšenýmu výkonu dneska to bylo spíš díky vytuhnutí soupeřky. Na to se ale historie ptát nebude a důležitý je hlavně to že si zahraje finále ... smile
Ve finále jí bude čekat nebezpečná Rumunka, která je poslední dobou v dobrý formě. Pokud chce Bára proti ní uspět tak se musí hodně zlepšit a hlavně by už konečně měla zabrat hned od začátku a ne až když bude prohrávat ...
Reagovat
com
Jinak po dnesku je stav race nasledujici..
1-11 naky blbky smile
12 Karolina - nase ceska jednicka smile
13 Krejcikova
14 Kvitova
15 Muchova
..nadhera jak nam to de pekne za sebou smile
Reagovat
tommr
a co bude když Bára zítra vyhraje? Dostane se před Karolínu?
Reagovat
lvicek
Maji vsechny skoro stejne bodu a pritom prubeh jejich sezony je uplne odlisny. Zajimave. Snad se teda vymeni jeste s nakyma tema blbkama tam nahore.
Reagovat
Blondie
Blbky?
Reagovat
lvicek
To byla reakce na prispevek vyse...
Reagovat
makro99
:) jj, todle byl jeden z těch lepších comových příspěvků..
Reagovat
SydneyOpen
no nevím, jedna z těch "blbek" dala Karolíně nedávno 2x 0:6 smile a další "blbka" letos Karolínu porazila už 3x smile
Reagovat
lvicek
No vsak prave proto asi blbky ;).
Reagovat
makro99
a hlavně proto, že nás prostě vůbec nezajímaj, ne? :) nás zajímá 12-15; a pravidelný čtenář by měl spíš ocenit, že č. 14 není blbka, ale my..:)
Reagovat
lvicek
Nojo, tohodle aspektu se ctrnactkou jsem si nevsimla :D.
Reagovat
makro99
takhle po půlnoci si člověk všimne věcí..:)
Reagovat
sojka1
todlecto sem prehlidla i rano... :-))
Reagovat
makro99
to vůbec nevadí..:) ale pokud nesouhlasíš s mojí interpretací, můžeš samozřejmě zkonstatovat svůj názor :))
Reagovat
sojka1
a pekne subjektivne... :-))
Reagovat
tommr
Pegula ale v desítce ještě není ...
Reagovat
SydneyOpen
ale v race je, psal com o race rankingu ne?
Reagovat
tommr
jj máš pravdu - moje chyba ...
Reagovat
SydneyOpen
https://live-tennis.eu/en/wta-race
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist