Kristýna Plíšková na US Open prošla kvalifikací a zahraje si na 19. grandslamu v řadě!

27. 8. 2021, 20:11
Aktuality 27
US OPEN - Kristýna Plíšková musela poprvé po pěti letech na grandslamu do kvalifikace a v New Yorku v ní byla úspěšná. V závěrečném třetím kole 29letá Češka porazila ruskou teenagerku Kamillu Rachimovovou a na US Open si tak zahraje už na 19. grandslamu v řadě. Naopak poslední krok na cestě do hlavní soutěže neudělal 19letý debutant Jiří Lehečka.
Kr. Plíšková (© usopen.org)

Kristýna Plíšková se v New Yorku představila na tvrdém povrchu poprvé po pěti měsících, dokázala se však aklimatizovat a projít tříkolovou kvalifikací, ve které porazila domácí Robin Andersonovou a Rusky Valerii Savinychovou a Kamillu Rachimovovou.

Dnešní souboj proti 19leté Rachimovové, které ve světovém žebříčku patří 133. místo a v kvalifikaci US Open debutovala, nabídl velký souboj servisů. O deset let starší Češka po něm ztratila jen 15 míčků a nečelila ani jednomu brejkbolu. 

První set Plíšková získala v tie-breaku po využití až čtvrtého setbolu. Do druhé sady vstoupila parádně, když poprvé a zároveň naposledy prolomila soupeřčin servis a vyhrála osm fiftýnů v řadě. Náskok už nepustila a zvítězila 7-6 6-4.

Lounská rodačka hrála v kvalifikaci US Open pošesté v kariéře a podruhé v ní uspěla, když navázala na sezonu 2012. Hlavní soutěž si v New Yorku zahraje posedmé, dosud se jen třikrát dostala do druhého kola.

Dnešním vítězstvím si Plíšková zajistila účast již na 19. grandslamu v řadě. Naposledy si hlavní soutěž nezahrála na US Open 2016, kdy vypadla v kvalifikaci. Od té doby měla vždy jistou účast v hlavní soutěži.

Zatímco v kvalifikacích letos Plíšková vyhrála všech šest zápasů na tvrdém povrchu, v hlavní soutěži na hardu vypadla vždy - celkem pětkrát - hned v prvním kole.

O vyrovnání maxima na US Open se utká s Koviničovou
O vyrovnání svého nejlepšího výsledku na US Open a první letošní výhru v hlavní soutěži na hardu si zahraje v prvním vzájemném duelu proti Dance Koviničové z Černé Hory. Ve druhém kole by mohla narazit na Petru Kvitovou.

Dvouhru žen si tak na letošním US Open a zároveň na pátém grandslamu v řadě zahraje celkem devět českých tenistek. Kristýna Plíšková v pavouku doplní svou sestru Karolínu, Petru Kvitovou, Barboru Krejčíkovou, Karolínu Muchovou, Markétu Vondroušovou, Kateřinu Siniakovou, Marii Bouzkovou a Terezu Martincovou.

Naopak ve dvouhře mužů se představí pouze Jiří Veselý, který v 1. kole vyzve jihoafrického finalistu z roku 2017 Kevina Andersona. 

Šanci dostat se do hlavní soutěže měl ještě Jiří Lehečka, ale dnes ve Flushing Meadows prohrál rozhodující zápas. 19letý Čech, který startoval v kvalifikaci grandslamu poprvé v kariéře, ve 3. kole podlehl 6-7 3-6 Turkovi Cemu Ilkelovi.

• US OPEN 2021 •
USA / New York, tv. povrch, 20.456.000 dolarů
páteční výsledky českých tenistů (27. 08. 2021)
• Dvouhra žen - 3. kolo kvalifikace •
Kr. Plíšková (11-ČR) - Rachimovová (20-Rus.) 7-6(5) 6-4
• Dvouhra mužů - 3. kolo kvalifikace •
Ilkel (Tur.) - Lehečka (ČR) 7-6(2) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
tommr
los přisoudil Kristýně do prvního kola Kovinicovou se kterou ještě nikdy nehrála. Kovinic je nepříjemná soupeřka která letos dokázala porazit i Petru Kvitovou. A právě s Petrou by Kristýna hrála v případě postupu do druhýho kola ...
Reagovat
Fandina
To je děs. Bylo by super, kdyby Kovinic dala. A kdyby pak hrály s Petrou spolu a dala jí. To by bylo super pro Tyndu. I když bych si přála postup Peti. smile
Reagovat
tommr
Kristýna už jednou Petru dokázala porazit a shodou okolností to bylo v Charlestonu kde Petra letos prohrála s Kovinicovou. Takže Petra má oběma co vracet ...
Reagovat
Fandina
To vím, že Tynda jako jedna z dvou nebo kolika hráček porazila Petru na profiokruhu. Prohrála s Hráďou tuším 2012 v Madridu a pak Tynda. A mezitím všechny Češky kosila.
Reagovat
bIbec
Tak snad Tynda dá alespoň ty dva zápasysmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
velmi pěkně si zápas pohlídala, po většinu času vedla, jen konec tiebreaku byl kostrbatejsi, ale což. Podáním si velmi pomáhá, ale nemá kladivo na uzemění returnů - na tom by bylo potřeba zapracovat, protože leccos nedoběhne a hodily by se jí snadné body.
19.GS v řadě, no kdo to másmilesmile
Velká gratulace!
Reagovat
com
tak tak, nekdo ma 19 v rade a Krejcikova ma prvni US Open smilesmilesmile
Reagovat
majkl005
to jasně dokazuje, kdo je kvalitní hráčka a kdo se opěvuje neprávem smilesmile
Reagovat
tommr
Kristýna dneska velmi dobře podávala. Soupeřce nepovolila ani jeden brejkbol a nastřílela 10 es. Na returnu to bylo o něco slabší, ale na jasnou výhru stačil i ten jeden brejk co se jí poved hned v úvodu druhýho setu ... smile
Celou kvalifikací prošla Kristýna poměrně hladce což jsem ani moc nečekal. Ted by to chtělo ještě štěstí na los. V pavouku čeká na kvalifikantky spousta relativně slabších soupeřek ale i pár velmi silných takže los bude klíčovej. Hlavně by to chtělo vyhnout se Báře a Markétě ...
Reagovat
horska.kraslice
Mám obavu. Los byl v tomhle ohledu zatím k naším milosrdný, zatím žádné české derby na úvod, tak aby to z hlediska statistické vyrovnanosti nenastalo :-(
Reagovat
com
tak aspon to finale at dopadne smile Ale titul prenechame Karoline smilesmile
Reagovat
Blondie
Jsem si chtěla nahlas zauvažovat, jestli někdy hrály finále nějaké sestry...
UUUUhm XD
Aneb "na louce se pase bílý kůň, jakou má barvu?" XD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joo, myslelas bílé sestry?smile
Reagovat
Blondie
To byla spíš alternativa mého dalšího geniálního myšlenkového pochodu, kdy jsem byla u klienta přímo u něj ve městě, které se jmenuje (kecám): Vidlonohy nad Dyjí. A mě jen asi dvě setiny vteřiny dělily od toho, abych se chytře zeptala, jakou řeku že to právě uprostřed města přejíždíme XD
Reagovat
com
ty jezdis ke klientum az dom smile ..ja myslel, ze zmrzas u dalnice smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tvl poprskal jsem si mobilsmile
Reagovat
Blondie
Co bych mrzla, když můžu mít zadek v teple, come! smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Comovi se asi zdá zbytečný utrácet za pohodlísmile
Reagovat
Blondie
Tak když mu stačí ta dálnice... :D já ráda pohodlí a teploučko smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A tohle znáš? Teda, je to až ten druhý skeč.

https://m.youtube.com/watch?v=qvY4FzY6fWI
Reagovat
Blondie
A kolik stojí ten víkend zadarmo?
Ten je... zadarmo.
A kdy že je?
No... o víkendu, pane!
Aha, aha... a kolik že stojí ten víkend zadarmo?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Jon61
To byla kdysi otázka v Nikdo není dokonalý: Jaká řeka protéká Ústím nad Labem?
Mně se stalo, že jsem se objednal kvůli nové občance. Získal jsem PIN, ale při jeho zadání mi to vypsalo: Špatný PIN. Rozčiloval jsem se,že jsem ho zadal správně, ale nebylo divu, přijel jsem tam totiž o den dříve. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Blondie
Supr smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist