Kvitová nepovolila set ani Siegemundové a zahraje si o první pařížské a čtvrté grandslamové finále

7. 10. 2020, 11:45
Aktuality 287
FRENCH OPEN - Petra Kvitová na French Open postupem do semifinále vyrovnala své pařížské maximum z roku 2012 a v areálu Rolanda Garros letos stále neztratila set. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře dnes nedala šanci Lauře Siegemundové, která hrála své premiérové čtvrtfinále na grandslamech. O první pařížské a celkově čtvrté finále na grandslamech bude dvojnásobná wimbledonská šampionka bojovat s vítězkou letošního Australian Open Sofií Keninovou.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová si před více než pětiměsíční koronavirovou přestávkou stihla zahrát čtyři turnaje a na všech postoupila minimálně do čtvrtfinále. Na další takovou účast však po srpnovém restartu sezony čekala až do právě probíhajícího French Open. Ve Flushing Meadows totiž skončila na přípravném Western & Southern Open hned po úvodním zápase a na grandslamovém US Open v osmifinále.

Třicetiletá Češka dorazila na právě probíhající grandslam bez jakékoli generálky, jelikož na antuce mívá v poslední době potíže s problémovým levým předloktím. Vypadá to, že levačka ale zatím drží a dvojnásobná wimbledonská šampionka vůbec netrpí nerozehraností.

Poslední česká zástupkyně ve dvouhře si v areálu Rolanda Garrose bez ztráty setu postupně poradila s domácí Océane Dodinovou, antukářkou Jasmine Paoliniovou, teenagerkou Leylah Fernandezovou, ve svém prvním pařížském osmifinále po pěti letech se Shuai Zhang a dnes dvakrát 6-3 s další z nenasazených soupeřek Laurou Siegemundovou. Němku, která se nikdy předtím na grandslamech nedostala přes třetí kolo, porazila hladce i ve druhém vzájemném souboji.

Zatímco v úvodní sadě rány Kvitové nacházely na kurtu ta správná místa a česká favoritka zaznamenala 14 vítězných úderů a pouhých pět minel, přičemž soupeřce nenabídla jediný brejkbol, ve druhé sadě spáchala dvojnásobek nevynucených chyb a zahrála jen osm nechytatelných úderů.

Od stavu 6-3 2-0 začala Němka víc kousat, skóre dotáhla a Kvitová vzápětí nedokázala potvrdit brejk. Od stavu 3-3 však nasazená sedmička čistou hrou získala dva následující gamy a utkání po 80 minutách skončilo v pořadí třetí dvojchybou Siegemundové.

"Věděla jsem, že to bude těžké. Celý zápas tam to pnutí bylo. Jsem velmi hrdá, jak jsem si s tím poradila. V prvním setu jsem servírovala dobře. Ve druhém to bylo horší, ale vždycky jsem ji brejkla zpátky. Byla jsem pořád ve hře. Hodně jsem běhala, dobíhala kraťasy a nějaké i sama udělala," pochvalovala si.

Kvitová dnešním postupem vyrovnala své pařížské maximum z roku 2012, kdy v semifinále nestačila na Marii Šarapovovou. Od té doby se jí na French Open, kam loni kvůli zranění levého předloktí nejela, nedařilo. Při předchozích šesti startech jen jednou postoupila do druhého týdne (osmifinále 2015).

Teď má šanci svůj nejlepší výsledek v areálu Rolanda Garrose vylepšit a počtvrté v kariéře (Wimbledon 2011 a 2014, Australian Open 2019) postoupit do přímého souboje o grandslamový vavřín. Ve svém prvním semifinále na akcích velké čtyřky od loňského Australian Open narazí na senzační vítězku letošního Australian Open Sofii Keninovou, s níž vyhrála oba předchozí souboje.

Jednadvacetiletá Američanka, které se po senzačním triumfu v Melbourne příliš nedařilo a na generálce v Římě schytala výprask 0-6 0-6 od Viktorie Azarenkové, v derby porazila 6-4 4-6 6-0 Danielle Collinsovou, podruhé v kariéře postoupila do semifinále grandslamů a vůbec poprvé do antukového semifinále na hlavním okruhu. Na svou o pět let starší krajanku našla recept až na čtvrtý pokus.

Keninová, jež letos kromě Australian Open ovládla ještě slabě obsazený halový podnik ve francouzském Lyonu, mohla americký souboj ukončit o něco dříve. V polovině druhé sady však nepotvrdila brejk a Collinsová nakonec druhé dějství urvala pro sebe. Rozhodující set už byl však pouhou formalitou, Keninová v něm Collinsové, která měla v závěru zdravotní potíže, povolila pouhých devět fiftýnů a vylepšila svou letošní bilanci na grandslamech na 15-1.

Druhá finalistka vzejde z překvapivého semifinále mezi nenasazenou Igou Šwiatekovou, 19letou přemožitelkou nasazené jedničky a největší favoritky Simony Halepové, a kvalifikantkou Nadiou Podoroskou, jež včera vyřadila turnajovou trojku Elinu Svitolinovou.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 38.000.000 eur
středeční výsledky (7. 10. 2020)
• Dvouhra ženy - čtvrtfinále •
Kvitová (7-ČR) - Siegemundová (Něm.) 6-3 6-3
Keninová (4-USA) - Collinsová (USA) 6-4 4-6 6-0
• Dvouhra juniorky - osmifinále •
Nosková (ČR) - Brugnoneová (Fr.) 6-1 6-2
Dmitruková (10-Běl.) - Viďmanová (ČR) 6-1 3-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

287
Přidat komentář
com
zitra o pul 5 - konecne uvidime live a budu moct vysilat svou pozitivni energii smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
dej tomu kouř ;-)))
Reagovat
jirkaS
na vojně řikali moraváci "vypeč temu!"
smile
Reagovat
FulnekUltras
už hlava rozhoduje mnohem víc, než všechno ostatní. A zdá se, že tenhle teplákový GS selce ;-) vyloženě sedí.

Rubej dál, holčičko NAŠE !!!!!

smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že kdyby si před Petrou řekl, že je selka, tak ti jednu flákne raketou, já bych to rozhodně udělala!
Reagovat
FulnekUltras
Já to považuju za roztomilé a v samozřejmé nadsázce trefné. ;-)
Reagovat
blixa
No hele, zkus to ! Na pohřeb ti nepudu ale radost by mi to udělalo smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))
Reagovat
brixner
A pustil bych mu u rakvičky Evu s Vaškemsmilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
vysypat někam pod smrček spíš ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to považuji za ponižující až urážlivý. Neznám ženskou pokud opravdu není selka nebo se za ni nepovažuje, které by to lichotilo!
Reagovat
FulnekUltras
odkopaná selka je něco úplně jinýho ;-)
Reagovat
Blondie
Myslím, že záleží na kontextu :) klidně to může mít výrazně pozitivní konotaci - prostě na zemi usazenou babu (v tom nejlepším), co nelítá hlavou v oblacích, maká a tak nějak dobře žije :) nicméně je pravda, že spojení s Petrou tam furt nějak necítím :D
Reagovat
FulnekUltras
Peťu jsme tady jeden čas viděli taky u výdejního okýnka v kantýně ;-) - to je právě TO, čím dokáže už deset let posadit mnohdy opravdu silně elitářský "zavedený" tenisový svět dokonale na prdel. smilesmilesmile
Reagovat
Nenela
No ja bych se slovem selka necitila polichocena za zadne situace. I dnesni skutecne selky jsou radeji zvany farmarkami. Konotace selka = zena krev a mliko = obtloustla, ale ne uplne tlusta :-)
Reagovat
FulnekUltras
však jasné - a lepší než Bumbrlíček ;-)

dneska už to u Peti jistěže exaktně neplatí, ale podstata zůstává...

jestli zemědělec nebo sedlák či farmář, ten chleba v regálu najdeš překvapivě pořád a dokonce to vypadá, že v létě ještě stále jezdí kombajny po polích, i když mainstream se už 30 let tváří, jako kdyby neexistovaly smile
Reagovat
misa
Petře bych poradil, aby jako levačka nevyhledávala moc bekhend Sofie. Ten patří mezi nejlepší na světě a je z něj schopná zahrát skvělé úhly. Potom by měla držet co nejvýš % 1. podání, protože Američenka je schopná skvěle returnovat. A samozřejmě polevit, až když bude proměněný mečbol, protože SK se nikdy nevzdává.

Sofii bych poradil, aby nebrala na grandslamech čtyřhru tak vážně, protože jako hráčka top 10 má na každém gs. reálnou šanci na daleký postup a každý zápas bere síly a okrádá o odpočinek. Taky už pár zápasů hraje s oblepenou nohou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
radit teď Soně je kontraproduktivnísmile
Reagovat
misa
Příští rok se to může hodit. Pokud se bude hrát.
Reagovat
tommr
a šla ta rada Petře opravdu od srdce? smile
Reagovat
Pavol
Od začiatku nebola v Collins žiadna bojovnosť.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a komentátorka, na základě statistik - terrific tennis!
No, možná v tom negativním smyslu ano.
Reagovat
tommr
hledám na postupu Keninový nějaký pozitiva pro Petru, ale žádný bohužel nenacházím. Proti Collinsový by byla Petra jasná favoritka zatímco s Keninovou bude spíš outsiderka ... smile
Reagovat
misa
Reagovat
Enterprise
Tyhle statistiky nejsou moc vypovídající, mezitím už uplynulo mnoho vody. V Miami hrála Sofie ještě kvalifikaci (kurz na Petru byl 1,28) a Madrid je Petřin oblíbený turnaj. i dneska šla do zápasu s negativní bilancí 0:3 a zápas kontrolovala (byť Daniella vypadala trochu zdechlesmile)
Reagovat
LukasH
Netroufám si to odhadovat, ale už jen to, že Petra nad ní dvakrát vyhrála, jako pozitivum vnímám, protože jsou pak hráčky, na který Petra vůbec neumí, i kdyby byly tisícátý. :-)
Reagovat
Andrew89
to máš pravdu...Namátkou, Karlička, Petko, Errani, Venuše....
Reagovat
EllNino
Brengle
Reagovat
Andrew89
Ostapenko :D

no je jich dost...

Opravak Errani - tam to nikdy nebylo lehký od r 2013
Reagovat
EllNino
Na Venus celkem umí právě ... nebo to mají vyrovnané ... samé tříseťáky :)

A na Errani umí taky, 6:1, spíš ta Petko, Carlička, Madison Brengle, Riske, Rogers, obecně dost těchto Američanek z druhého a třetího sledu si ji maže na chleba ...neumí třeba na Kirsten Flipkens
Reagovat
Andrew89
jojo...já jí věřim. Jestli chce titul, tak je jedno kdo tam stojí. Pokud bude hrát jako hraje celý turnaj, tak se o ní nebojimsmile
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
milik254
Třeba výhra nad hráčkou top 10?
Reagovat
tommr
já se v tomhle případě řídím příslovím lepší vrabec v hrsti než holub na střeše. Collinsová by byla ten příslovečnej vrabec v hrsti zatímco Keninová je ten holub na střeše ... smile
Reagovat
darek.vrana
Kenin není žádný zázrak. Na turnaji hrála skoro všechno na 3 sety, žádnou super hráčku neporazila. Před nedávnem dostala dva kanáry od Azarenky. Kenin mě nějak jako hráčka nebere. Ani stylem, ani nějakým charizmatem. Doufám, že Petra vyhraje a věřím tomu. V těchto fázích turnaje už většinou hraje dobře a málokdy prohrává po špatných výkonech.
Reagovat
tommr
od AO sice hraje většinou tužku, ale právě její fantastický výkony na AO 2020 by měly být pro všechny optimisty velkým varováním. Pokud se dostane do podobnýho rauše i zítra tak s ní bude mít Petra těžký pořízení ...
Reagovat
darek.vrana
No ale Petra, když se dostane do závěrečných fází turnaje, taky není žádný ořezávátkosmile. Jako já vím, Kenin je GS vítězka, ale stejně si myslím, že Petra má větší zbraně.
Reagovat
tommr
zbraně má Petra nepochybně větší, ale ne vždy je dokáže správně používat ...
Reagovat
brixner
Netommruj a di chrýpat užsmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
se mně zdá, že ten kouros aj slopeš smile
Reagovat
blixa
Vo tom nepochybuj, že slope ! smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Jako z dvou kanárů na přípravném turnaji následně vyhrát FO, to by byl taky příběh.
Reagovat
darek.vrana
To teda jo, ale snad k tomu nedojde.
Reagovat
misa
Nepřijde ti divné, že s její nijak zajímavou výškou nebo silovými parametry vyhrála grandslam nebo porazila už 3x světovou jedničku?

Právě její hlava je zázrak. Jak odolností v krizových situacích, tak schopností číst hru a vybírat vhodné údery.
Reagovat
lars
A hrala ta porazena No.1 vykonostne jako No.1 nebo mimo top 10 ?
Reagovat
darek.vrana
Určitě, nezpochybňuju její kvality, GS nemůže vyhrát nikdo omylem. Jen jsem řekl svůj názor, že mě nechává chladným, jak hrou, takvizáží a chováním.
Reagovat
Nenela
Vizazi? V jakem smeru?
Reagovat
misa
je úžasné, absolutné úžasné :) Hlavně po tom debaklu v Římě. DRC ale dnes nebyla důstojnou soupeřkou a nebýt zaváhání Sofie, zápas by skončil ve dvou setech.

V semifinále souboj s Petrou o nejlepší grandslamovou hráčku sezony 2020.
Reagovat
FulnekUltras
od začátku to zítra asi nestihnu, ale těším se smile
Reagovat
tommr
a zároven to bude i boj o první místo v letošní Race ... smile
Keninová ho bude mít v případě výhry už jistý, Petra by pak v případě výhry musela udělat ještě jeden krok ...
Reagovat
annah
Takže semi se Zofkou. Bojím bojím...
Reagovat
FulnekUltras
víc než socialismu? ;-)
Reagovat
annah
To ne. Lze se bát něčeho víc než pekla? :-)
Reagovat
FulnekUltras
doufám, že jsme i teď ještě pořád aspoň trochu výš ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=euvSEP9GpkI
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vypadá, jak když má plínusmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ty kecy - I love French crowd here!
No, že tam je sotva ta tisícovka a řvali u toho hroznýho zápasu jak pominutísmilesmilesmile
Reagovat
misa
Zápas předtím si na něj stěžovala :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
na crowd?
Reagovat
misa
Jo, hrála s domácí Ferro. Takže Francouzi na Sofii i bučeli.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak hlavně že je má rádasmile
Reagovat
com
Kanarek smile Kvitova by se z ni mohla zesrat strachy smilesmile
Reagovat
Alien
Tak zatím ses tady zesral jenom ty s tou tvojí Idou!
Reagovat
blixa
Tak za prvé, je to Iga a za druhé, važ slova, cizinče !!! smilesmilesmile
Reagovat
misa
S Idou tady přišel Fulnek. Jsou to dvě různé hráčky :)
Reagovat
makro99
jestli v tom nebylo něco vyššího :)
https://www.csfd.cz/film/350815-ida/prehled/
Reagovat
blixa
Co to plácáš ? Nevím, že by v první tisícovce byla nějaká Ida. Ultrasův mozek plodí různé šílenosti, ale tenistku určitě neměl na mysli.
Reagovat
misa
com fandí Karolíně Plíškové, které Fulnek občas přezdívá Ida podle Idy Rasken z nějakého starého seriálu.
Reagovat
blixa
Tak to ani nevím. Nečtu ho většinou až tak pečlivě.
Reagovat
FulnekUltras
;-))) Na Idu má náhodou patent Rosťa. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
a primárně Jirka z Bíliny ;-)
Reagovat
tommr
to máš teda pěkný kamarády ... smile
Reagovat
FulnekUltras
přitom jsem je nikdy neviděl - ale jeden je i tady kousek výš ;-)
Reagovat
EllNino
Káje Pl. říkal Ida Rasken
Reagovat
misa
Sofi, už to doraž. 3-0 se dvěma brejky proti ještě více unavené soupeřce.
Reagovat
misa
i takový je sport
Reagovat
farr
Tak 3. set je nakonec to nejhorší možný... Kenin se akorát rozjela a nabudila a zítra to Peťa bude mít setsakramensky težký. Bude muset ukázat to nejlepší co v ní je a zasloužit si to finále, dojít tam cestou bez výhry nad jedinou nasazenou hráčkou by už byl hodně velkej haluz.
Reagovat
Andrew89
No stress...nerikam,ze Kenin nehrala dobre, ale na druhe strane byla minimalne dva posledni sety polomrtva souperka:D Petra bude jiny kafe
Reagovat
Andrew89
Collins je hotova
Reagovat
farr
smile smile . To je husa LOL. smile
Reagovat
farr
Ajeje MTO , tonoucí se stébla chytá smile ...
Reagovat
Andrew89
Jo,ale tady si myslim,ze nejak extremne nesimuluje...pohyb nulovej,udery byly slaboucky kdyz porovnam zapas s Mugu nebo Ons
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nic ji není, je max. unavená...
Když šla k lavičce, žádná negativní řeč těla, grimasa, nic...
Reagovat
misa
Hlavně servis je hrozný a ošetřující jí prohmatávala břicho. Tak možná problém se svaly.
Reagovat
farr
Je evidentně unavená to je holý fakt, pak se sval natáhne raz dva, ale já nevim no mě tyhle MTO prostě nelibí. Je to dycky otázka no... ale toť můj názor. Buď hraj anebo když je trable přemož to nebo skrecuj...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile Jsem si říkal, nic ji není, ale chtělo by to MTO a ono fakt josmile!
Reagovat
Nenela
Premyslim, ktere z tech dvou mam fandit a nemuzu na to prijit. Ani jednu moc nemusim a ani jedna mi neni vic sympaticka nez druha, takove nijake obe.
Reagovat
smazaný uživatel
Co na to říct, byla tam Petra Kvitová. Hraje tady hodně dobře od začátku a já jsem moc dobře věděla, že to bude těžké utkání. Ona je ale šampionka, čím déle na turnaji hraje, tím je nebezpečnější pro všechny soupeřky. Dnes mi nedala šance, stále mě tlačila. Zasloužila si vyhrát.

- Laura Siegemund
Reagovat
makro99
no vida; a rázem se katapultuje na druhou největší sympaťandu dnešního programu...:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
makro99
:) se to teda dneska sešlo v tom programu, Petra + 3 sympaťačky...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, Petra vyvažuje druhou polovinu pavoukasmile První je cajk.
Reagovat
misa
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Sympaťanda v žádném případě. Jen bez keců popsala realitu! smile
Reagovat
FulnekUltras
Němci jsou mi sympatičtí nejen tím, že mě živí, ale taky proto, že umějí prohrávat.
Reagovat
Nenela
Ty se nechas zivit Nemci? Neprijde ti to nehodne proletare?
Reagovat
blixa
Tak Karl Heinrich Marx byl taky Němec, třeba proto ty sympatie ... smile
Reagovat
FulnekUltras
mj. včas a přesně platí, což v soudobém čecháčkovském bordelu rozhodně není k zahození smile
Reagovat
blixa
No prosím, rudoch jeden úplatnej, prachy nade vše smile smile Tahle ten komunizmus nevybudujete, soudruzi ! smile
Reagovat
FulnekUltras
jak dojde na papírky, neznám bratra smilesmilesmile
Reagovat
farr
Nezlobil bych se kdyby si holky ještě třeba dvě hoďky zahráli a třeba 13:11 pro Collins ?smile 3 zápasy 3 dny. To by Petře hrálo do karet asi nejvícesmile .
Reagovat
Andrew89
A to z prosteho duvodu...Nemam z ni takovy strach jako z Kenin...Kenin mi projde pro petru hrou nebezpecnejsi. Collins to tam bude palit a bud to padne nebo ne,noc mezi tim. Navic i evidentni unava...tak pojd jeste!
Reagovat
misa
C. bude mít tenisu plné zuby, to je jasné.
Reagovat
Andrew89
Jo no...ta unava je dneska evidentni
Reagovat
Blondie
Tak nic :(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
3. set možná dobrý pro Petru, pro mě trochu noční můrasmile Hroznej tenis dvou nesympatických Američanek, už aby na kurt nastoupil Filosof.
Tohle je fakt děs.
Reagovat
dadaft
co k tomu říct?
jedině mrtvý může z mrtvých vstát.
Reagovat
blixa
Prostě musíš být aspoň nepatrně mrtvý ... smilesmile
Reagovat
misa
Třetí set proti hráčce, která byla v průběhu toho druhého už mimo.

Kdyby aspoň C. neřvala jak dement.
Reagovat
lvicek
Kazdopadne ted chceme treti set, to je jasny, takze Collins makej, makej!
Reagovat
lvicek
Btw. jisty nejmenovany clen rodiny hrozne nutne musel koukat na Ordinaci v ruzovy zahrade, tak jsem to tam pustila, jde mi to jednim uchem tam a druhym ven u praci na PC a najednou zvednu hlavu a tam Peta si pinka a hluboce rozmlouva s Petrem Rychlym :D. Tak ji mam dneska v TV dvakrat :D.
Reagovat
tommr
jj třetí set je pro Petru každopádně dobrej ... smile
Reagovat
dadaft
ach ty ženy..... u nich nikdy neříkej nikdy....... přísahal bych za stavu 3:2 s brejkem pro Kenin, že je po všem........
Reagovat
misa
Nemůžu mít ani chvíli klidu :) Ale hodně tam fouká.
Reagovat
dadaft
tak teď Collins předvádí horror. smile
Reagovat
Andrew89
Je uplne marna...prijde mi unavena,bez zivota. Hroznej pohled,vse spatne
Reagovat
tommr
na Collinsový se projevuje únava ze včerejšího těžkýho zápasu zatímco Keninová je odpočatá ...
Reagovat
misa
ale teď prohrála dvě hry v řadě
Reagovat
dadaft
ani se to nesnažím pochopit, vím, že na to nemám smile
Reagovat
Alien
Přesně! Ze včerejší třísetové čtyřhry, kterou shodou okolností prohrála!
Reagovat
tommr
snad nechceš srovnávat těžkou třísetovou bitvu s Jabeurovou s deblovým zápasem ve kterým většinou hrála hlavně BMS ... smile
Reagovat
misa
Už i z vlastní vůle se pouští do kopců, takže asi došla šťáva.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
oboustranně bídná hra...
Reagovat
dadaft
jak psal misa, Daniella přes pěkné momenty příliš moc UE, což na dobře hrající Sofii zatím nestačí...

musím říct, že mě Keninová něčím znervózňuje, třeba Collins je sebevědomá a dost panovačná, fajn, nežeru to, ale vím na čem jsem, Trevisan je milá usměvavá holka, číňanky jsou většinou srandistky a glosátorky atd.
u Kenin cítím něco znepokojujícího, ale nevím, co to je.
Reagovat
misa
Podívej se do hlediště :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
že by Ruskosmile?
Reagovat
tommr
mě u Keninový znepokojuje hlavně ten její fotřík, kterej vypadá jako klasickej úchyl ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Soňu si dokážu představit v ringu nebo oktagonusmile
Reagovat
smazaný uživatel
Kenin se umí dostat do své bubliny a získat rozhodující míče.
Reagovat
petrulinka
Já ti řeknu, co u ní vidím já. Leze mi na nervy tím, jak chodí. Nevím, jestli si toho někdo všiml, ale ona chodí po kurtu, jak rozzuřený lev v kleci, je v ní nějaký neklid, hyperaktivita nebo nevím, jak to nazvat.
Reagovat
misa
zaslouženě bere 1. set, když nečelila brejkbolu. Collins dnes vypadá bez energie, poslední dva těžké zápasy si asi vybraly svou daň. Snad už síly na obrat v sobě nenajde.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
takový nemastný neslaný zápas. Spousta chyb, DF, nemá tempo ani napětí. 3.DF v řaděsmile to už umí jen Petra a pár labilek.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je divná, jak ječí do výměnsmile Představa Američanky nebo přímo jí ve finále mě trochu děsísmile
Soňa jí ale bere poprvé set.
Reagovat
pepin
Tak určitě velká gratulace a i pochvala za používání hlavy v určité fázi zápasu. Také to v pozápasovém rozhovoru bylo řečeno, že Petra s přibývajícím věkem dokáže určitě věci změnit a přizpůsobit hru danné situaci. Myslím si, že to již předvedla v předcházejících zápasech.
Reagovat
FulnekUltras
respekt, žes vylezl z díry ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bude lepší z Američanek pro Petru těžší než by byla Podoroska? Já fakt nevím, jako vždycky to samozřejmě bude o Petře.
Soňa prý na Collins za 3 zápasy neuhrála set. Dneska se to možná změní...
Reagovat
blixa
Podoroska a Iga jsou o level jinde než Američanky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
neví, jestli zrovna o level, ale beru to taky, ktrerá by Petře víc vyhovovala. A z Američanek možná Kenin? Uvidíme jestli dneska poprvé zdolá Collins.
Reagovat
tommr
pro Petru by byla jasně lepší Collinsová. Má podobnej styl jako Petra jen je ve všem o něco horší. Kenin je taková jedovka, která by se proti Petře mohla hecnout a pořádně jí znechutit život ...
Reagovat
smazaný uživatel
Znechutit život? To jsou silná slova. Maximálně ji porazí v semifinále.
Pro někoho to bude ostudná prohra, pro jiného to bude radost z postupu Soničky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Collins arogantní, Kenin nesympatická a teď ty kopce co hraje, no to je výběr.
Reagovat
makro99
:) arogantní a nesympatická už dneska? co teprv, až budou hrát s tou Petrou...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já fakt nemusím ani jednu už dlouho! :)
Při hře s Peťou je budu nenávidět! :)))
Reagovat
makro99
jj, to sem čekal :) a voni ještě můžou být dva stupni nenávisti v závislosti na skóre... tak snad zůstane u toho lehčího, tzn. že Petra celou dobu povede :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak! smile
Reagovat
annah
Sofie vzhledem nezapře ruský původ. Vypadá trochu jako sestra Mishi Zvereva.
Reagovat
smazaný uživatel
Taková gedžitka!smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je už ve ČF juniorky! Taky velká gratulka Lindě!smile
Reagovat
tommr
po dnešku se Petra posunula v žebříčku na 8.místo před Bertensku ... smile
Reagovat
Fandina
Jupííííííííííí super.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile paráda!
Reagovat
lvicek
Petulko, parada, moc se mi to libilo! Ted jeste dve vyhry, pojd, to das!
Reagovat
Nenela
Tohle nepis prosim te. Ja normalne nejsem poverciva, ale u Petry proste jsem. Protoze je neuveritelne neypocitatelna.
Reagovat
lvicek
Tak ja to myslim jako podporu, ne jako ze to urcite vyhraje :D. Na to znam Petu uz moc dobre. Ale budu zase drzet vsechno, co muzu, at to zvladne! :)
Reagovat
EllNino
Super :) Gratulace ... tak ještě 2x!
Reagovat
Jan
Gratulace Petře k postupu. smile Siegemundová nebyla tak nebezpečná, jak se někteří báli. V zásadě to odpovídalo rozdílu na žebříčku. Po dobrém 1. setu začalo Petru zlobit podání ve 2. setu, pár dvojchyb a už to bylo těsnější. SIegemundová naštěstí chybovala a Petry si ztracené podání vždy vzala zpět. I Siegemundová občas ukázala svou kvalitu dobrým úderem po čáře nebo do rohu kurtu, ale nebylo toho tolik, aby ohrozila Petřino vítězství. Závěr setu byl pro Petru v pohodě. Příznivý los bez nasazených soupeřek Petru vynesl do semifinále podobně jako v roce 2012. Hodně štěstí v semifinále. smile
Reagovat
tommr
když dneska vyhraje Collinsová tak by už Petra na turnaji nemohla narazit na nasazenou hráčku ... smile
Reagovat
Jan
Jak je vidět, bude muset jednu nasazenou porazit smile
Reagovat
tommr
štěstí jí dlouho přálo a opustilo jí až před semifinále. Je to velká škoda ... smile
Reagovat
Jan
štěstí jí přálo dlouho jak málokomu. Buď sf vyhraje nebo prohraje. Pokud postoupí do finále, tam může prohrát se Swiatekovou. Uvidíme. Nejsem schopný hodnotit Keninovou, ale Petra je na druhé straně zkušená, umí u hry přemýšlet a správně použít taktiku na soupeřku i posílat míče tam, kde soupeřka není. Na druhé straně už má svůj věk a nebude tak ostrá jako dříve. Může se i unavit a prohrát. Ale když bude hrát dobře a soupeřky ne, může to vyhrát celé, což sice nevidím úplně pravděpodobné, ale může se to stát. Podobně Siniaková s Krejčíkovou sf nejspíše prohrají, ale může se stát i překvapení.
Reagovat
tommr
Petřiny šance na výhru v SF vidím tak 50/50 ...
U páru Krejčíková/Siniaková to vidím tak 40/60 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Siegmund hrála co ji Petra dovolila, proto nebyla tak nebezpečná.
Nenasazené hráčky taky nejsou výhra, nemají co ztratit, hrajou dobře bez nervů, bez tlaku.
Reagovat
Jan
Přesně. Petra si to pohlídala, věděla, co umí a nedovolila jí to tolik rozvinout. Pouze když ji zlobilo podání, Siegemundová toho využila, také vyhrála pár svých podání, ať už vlastním přičiněním nebo že se Petra vyházela do outu,
Reagovat
Mantra
to mě PK dneska potěšila, to bylo nečekaně hladké... jen tak dál.smile
Reagovat
Pavlis
Laura je tedy případ, to se jen tak nevidí. Do stavu 2-0 ve druhém byla Petra naprosto suverénní, pak sice ztráta dvou servisů, ale nakonec to dala. Pomohly brejky od Němky. Líbilo se mi, jak to Peti umísťovala do místa, kde soupeřka nestála. Tak to má být. Dnes jsem si vybavil ten sobotní zápas, který měl prostě kvalitu. Dnes to bylo jiné. Ale Siegemund hraje odlišně.

Pro Petru fakt dobrej turnaj, semifinále na RG. S Američankami to bude řežba. Gratuluji k předváděným výkonům. Jen tak dál. Je radost tě sledovat, Petro.
Reagovat
Jan
Petra hrála zkušeně jak šachista. S rozmyslem umísťovala většinou míčky tam, kde Siegemundová nestála.
Reagovat
Lina
Když nehraje Petra náhradnice, ale ta pravá Petra, tak je krásné se dívat na ty vítězné míčky a ještě lepší, když je soupeřka z jejích úder? nešťastná ;)
Reagovat
Andrew89
jestli je lepší Kenin nebo Collins :D no uvidíme zachvíli :D
Reagovat
tommr
pro Petru by byla jednoznačně lepší Collinsová ...
Reagovat
tommr
tak nakonec to ani tak nebolelo. Čekal jsem to o moc horší ... smile
První set odehrála Petra skvěle, Ve druhým jí bohužel odešlo podání a Siegemundka toho dokázala využít k malýmu zdramatizování zápasu. Petra už ale zápas z rukou nepustila ... smile
Siegemundka opět nezklamala a kromě tradičního zdržování na servisu předvedla i klasický taktický MTO, kterým se pokoušela rozhodit Petru která měla potvrdit brejk. To se jí opravdu povedlo, ale zároven tím Petru naštvala tak, že ta jí pak ve zbývajících třech hrách povolila už jen dva míčky ... smile
Reagovat
makro99
Siegmund je extrémně nesympatická, o tom žádná. Ale docela bych i věřil, že jí ty záda na tom servisu dneska fakt limitovaly. Po jedné nabíhané (vítězné) smeči, kterou hrála technicky blbě (v replay to bylo dobře vidět) si s něma možná trochu pohnula; pak šla před servisem párkrát do toho dřepu, pak bylo ošetřování a od té doby byla na servisu úplně marná - pomalejší 1. servis a dvojchyby z druhýho...
Reagovat
tommr
je to možný, ale ona simulovala už tolikrát že jí prostě nevěřím ... smile
Reagovat
Nenela
Celou dobu jsem nic nepsala, protoze (mi a tem, kterym fandim) to nosi smulu. Prozivala jsem kazdy fiftyn. Jsem moc rada, Petre patri obrovks gratulace za vyrazeni neprijemne souperky, myslim, ze za to jsou radi vsichni (krome Nemcu asi) :-)
Reagovat
Krisboy
...a cocotoma smilesmilesmile
Reagovat
Nenela
Jejda... na toho jsem zapomnela. Sorry kamo smilesmilesmile
Reagovat
tommr
Siegemundka není moc oblíbená ani v Německu ... smile
Reagovat
Nenela
To jako fakt nebo si to vymyslis?
Reagovat
tommr
soudím tak hlavně z reakcí německých přispěvovatelů na zahraničních forech ...
Reagovat
Nenela
hmm, zajimave... rekla bych, ze narodnost jinak zjevne nesympatie tak nejak prevazi. Pokud ji nemaji radi ani Nemci, tak je fakt neco shnileho ve state danskem...
Reagovat
tommr
vem si třeba Karolínu Plíškovou a kolik má u nás haterů i když je to proti Siegemundový úplná světice ... smile
Reagovat
makro99
Karolína - tady je to řek bych hodně o té rivalitě (hlavně zasloužilých fanoušků:) s Petrou...
Reagovat
tommr
to je pravda. Petra je u nás mezi fanouškama vnímaná něco jako Federer a Karolínu lidi (ne)berou jako Djokovice ... smile
Reagovat
makro99
jj, přesně ten příklad sem chtěl napsat :) Karolína po letech přišla a sebrala jí ten "doživotní" post české jedničky... a je přitom úplně jiná než Petra (jako ostatně Federer a Djoker);
Siegemund má oproti tomu silný znaky častýho nesportovního chování, jinej level;
Reagovat
Fransoas
Velká gratulace.Němce nepomohlo ani MTO - navíc obdržela upozornění od hlavní rozhodčí za zdržování.
Reagovat
annah
Hezké to bylo. Velká gratulace!
Reagovat
Pavol
A pochytala jej všetky pokusy o hru do siete.
Reagovat
Dobry-den
Gratulka Petře. smile
První set super, druhý o něco slabší, ale nakonec Lauru dohnala karma a Němka se sama pohřbila dvojchybama. smile

Tak teď už jenom 2 zápasy, 4 sety, hratelné soupeřky. Opovaž se to zvorat! smile
Reagovat
blixa
Semifinále hratelný určitě je, finále bude hodně těžký.
Reagovat
Krisboy
Nedělej z tý Igy Justine smile
Reagovat
blixa
Tak já nevím jestli tam bude Iga, doufám, ale ať tam bude kterákoliv, bude to těžký ...
Reagovat
Dobry-den
No Iga je zatím asi herně lepší, ale ve finále by nemusela unést tu atmosféru. Uvidíme. Ani jedna tam ještě není.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže atmosféra letos není. Nastupuje se jako k tréninkovému zápasu :-(
Reagovat
misa
1. set byl v pohodě, ale ve druhém už přišly problémy se servisem, které by asi lepší hráčka trestala (neodevzdala by hned servis zpět). V Paříži je chladno a Petra hraje dvousetové zápasy, takže sil by měla mít ještě dost.
Reagovat
makro99
Proti lepší hráčce by ta šance na semi nebyla ještě tak hmatatelná, takže by asi nevytvářela takový tlak, takže by Petra asi nebyla tak nervózní...
Reagovat
Blondie
Karmááááá! Dobře ti tak, ludro!
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
Andrew89
První set Petra precizní, němka bez nároku

Druhý set se němka rozhodla nehrát tenis, ale všemožně Petru vykolejit. Petra potrestala tu.....nemeckou dívku přesně, jak si zasloužila

OT: nemohl jsem přehlédnou mohutné rty naší rozhodčí, která také trošku pomohla..:)
Reagovat
Nenela
ten time violation byl diskutabilni, jsou tam najeka pravidla, dokdy se to muze hlasit, jsem samozrejme rada, Siegemund to rozhodilo, na druhou stranu se nemela hadat a nenechat se rozhodit.
Reagovat
Andrew89
to sice byl...ale ona to přešvihla předtím asi 2x takže si nemyslím, že to bylo vyloženě za tohle, ale spíš už jí chtěla dát najevo, že to nebude dál tolerovat
Reagovat
Krisboy
Diskutabilního na tom nebylo vůbec nic. Ta pizda tohle dělá celou kariéru, včetně tohodle turnaje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Senzace, absolutní, proti Simulant dvojnásobnásmilesmile
Ani mi nevadí, že jsem to neviděl live, ale pokud někdo máte link na záznam, budu za něj vděčný
Reagovat
Blondie
Tomáši, stači, když mrkneš na web ČT, v programu pak bude celý zápas ke zhlédnutí na ČT Sport :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
díksmile
Reagovat
dadaft
gratulace.
zápas sice kvalitou nerval žíly, ale postup je postup.
smile
Reagovat
Krisboy
No. Popravdě 6 gemů bylo tak maximum, co jsem si dovedl představit, že ta blbka uhraje. Skvěle Petro!!!!

smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No ona právě počítala s tím, že ji zbytek uhraje MTOsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Krása.
Reagovat
d@ve
Hezký Peti, zvládlas to skvěle.. smilesmile
Reagovat
Krisboy
Ideální by bylo jí na cestu ještě napálit u sítě do ksichtu. smile

Jéééé...promiň, já nechtěla smile
Reagovat
Nenela
Ale no tak... to panovnice nedela smile
Reagovat
Krisboy
Já vím, že Petra by to neudělala. Ale Bára klidně smile
Reagovat
Karlicka
Nebo Hingis...
Reagovat
Krisboy
A Lendl by jí rovnou zabilsmile
Reagovat
makro99
Petra se teď evidentně cítí líp na příjmu... kde "nemusí". smile
Reagovat
makro99
tak jsem se taky obětoval, za toho klíčovýho stavu 4:3 na servisu..:) Němka tam teda hodně pomáhala, ale bylo to s nulou :)
Reagovat
Blondie
A potvrdit, Peťule!
Reagovat
Andrew89
zas po brejku bolí....
Reagovat
Blondie
To je vobluda zlá!
Reagovat
Blondie
TVL, jak je možné, že to té babizně vychází? Volám po karmě :P
Reagovat
Nancy_z
Karma je teď ta dvojchyba smile
Reagovat
Alien
To snad není ani pravda! V těhle letech se nechat takhle vykolejit?
Reagovat
lvicek
Tak ona je tam fakt zima, takze proste v te pauze mohla zatuhnout. Nemusi to vzdycky byt jen odesle nervy...
Reagovat
makro99
zima...:) hele, co Podoroska, štvala tě v neděli v tom třetím setu? :)
Reagovat
lvicek
Podoroska v nedeli? To bylo proti Bare? No, tak asi me stvalo, ze prohrava, ale tak trochu patram v pameti, jestli jsem to vubec poradne videla :). Nebo me melo stvat jeste neco konkretniho?
Reagovat
makro99
ale jak se tady dnes všichni trumfujou, která hráčka je dneska nesympatičtější, tak jsem si vzpomněl, jak jsme si tu o tom o víkendu psali, že nás ty nečešky nejvíc štvou, když vedou nad Češkama, tím jak se u toho tvářej a tak...:) a Podoroska byla vlastně poslední, která nad nějakou Češkou vedla; a za sebe myslim, že mě zrovna tahle argentinka asi nijak nevadila (ale možná to bylo i tím, že Bára, byť jsem jí fandil, zas není žádná srdcovka).
Reagovat
lvicek
Jj, debatu si vybavuju, jen jsem nevedela, jestli Podoroska delala neco vyslovene nesympatickyho ;). No, vyslovene me nejak nervy nedrasala, asi se netvarila zas tak zadostiucinene treba pri chybach Bary, nevim :D. Ale ja to vsechno zas tak nestiham sledovat, zalezi co prte nebo prace a tak ;). A hlavne nejvic me to vadi samozrejme proti mym srdcovkam ;).
Reagovat
makro99
zadostiučiněně - no to bývá špatný :) nebo permanentní rychlá chůze mezi výměnama - viz dneska ta Němka, děs... ale obě holky z vedlejšího semi mi přijdou jako snesitelný finálový soupeřky; tak teď už se tam jen přes tu "Soničku" dostat;
Reagovat
Pavol
Tak sa snaží ukľudniť. Ale to zrejme nepomôže skôr uškodí.
Reagovat
pockerface
Jaký je prosím stav. Ukazuje mi to 3:2 30:0 ve druhém setu pro Petru, ale už je to tam moc dlouho.Díky
Reagovat
blax
3:3smile
Reagovat
blixa
MTO zabralo ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže L. Simulant at her bestsmile? Potrestat půlročním zákazem startů na turnajích.
Reagovat
Andrew89
nebudu sprostý....ztrestej jí za vše
Reagovat
blixa
MTO je jednou z největších zbraní Laury smilesmile
Reagovat
blax
Siegemund chováním na tomhle turnaji vyloženě prosí karmu o nějaké další vážné zranění.
Reagovat
farr
Je to vyloženě průhledný, ta Helmutka fakt chováním fašistický sviňky.smile Petro pojď ji už domlátit a poslat na ITF kam patří !!!smile
Reagovat
George_Renel
Už je to tady. MTO.smilesmile
Reagovat
blixa
Klasika ! smilesmilesmile
Reagovat
d@ve
Tak třeba jí naopak hnou se zádama. smile
Reagovat
petrulinka
Napsala bych, že je to kráva, ale škoda slov.
Reagovat
Andrew89
:D
Reagovat
Krisboy
Ubohé krávy...jak k tomu přijdou?
Reagovat
Karlicka
Nemám zvuk, dostala varování za nedodržení limitu ?
Reagovat
smazaný uživatel
Sebrané první podání.
Reagovat
George_Renel
Jj.
Reagovat
Nancy_z
Jo. A teď MTO. Snad petra moc nevychladne.
Reagovat
d@ve
Jaká zápletka? smile Sleduji jen výsledky..
Reagovat
George_Renel
Je jasné, že rozhodčí Němku budou řezat. Zaslouženě.
Reagovat
Andrew89
tipuju MTO pro Němku...snaží se Petru všemožně rozhodit...:D
Reagovat
Andrew89
správně rozhodčí....do ní
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Nancy_z
Dobře jí tak! smile
Reagovat
Andrew89
:D:D:D:D:D:D:D:D:D no jooooooooo už se nechává ošetřoval:D:D:D: bože ta je trapná....co jsem řikal
Reagovat
Nancy_z
Děsná herečka smile
Reagovat
d@ve
Umírá v živém přenosu? smile
Reagovat
Andrew89
jj ...ted běhá jak čamrda
Reagovat
misa
Dobrý odhad :)
Reagovat
Andrew89
čekal jsem to, když jí brejkne...fakt trapná nána
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
petrulinka
A tipuješ správně, MTO je tady
Reagovat
Blondie
LOL, hezky Ty
Reagovat
Blondie
Uah. Zápletka je tady.
Reagovat
misa
Ty dvě dvojchyby v gemu jsou varováním.
Reagovat
misa
Naštěstí Siegemund na dny slávy např. ze Stuttgartu 2017 jen vzpomíná. Třeba pokusy o dropshoty končí v síti.
Reagovat
Mac
petulko petulko, zatinanim pesticek za stavu 15 /0 nebo 15/15 jenom ukazujes souperce,že jsi nervozni...
Reagovat
Mayo
Péťa si ide konečne pre další GS titul, nikto nemá nárok smile
Reagovat
blixa
Netěš se předčasně. Iga ji smázne ! smilesmile
Reagovat
Blondie
Pokud se Petra dostane do finále, tak bohužel asi ano.
Reagovat
farr
Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko ? smilesmile
Reagovat
blixa
Jen abychom za chvíli nezjistili, že voda je pod bradou ...
Reagovat
FulnekUltras
snad leda hůlka ;-)))
Reagovat
Mac
tak set a brejk....
Reagovat
farr
6 es . 14 W . 5 UE . Jen tak dál! Pojď!!! smile
Reagovat
Dobry-den
Devět setů je tam, tak ještě pět. smile
Reagovat
misa
Pohodový první set, Němka se nedostala ani k brejkbolu.
Reagovat
Blondie
Němka se nějak rozjela, Peti asi zbrklejší.

Kéžby dopodávala. Pojď, Peti.
Reagovat
d@ve
Vadrž, Peti, vydrž.. smile
Reagovat
Dobry-den
Dneska poprvé na turnaji vidím Petru živě. Snad nepřinesu smůlu.

Začátek dobrý. smile
Reagovat
farr
Velmi dobrý vstup do zápasu, vysoké parametry, nepolevit a vydržet! Pojď!!! smile
Reagovat
dadaft
paráda, brejk, jen jestli to Petra nepřehání s tím, jak nalehko hraje - přece jen 14°C není moc...
Reagovat
lvicek
No pohled na ty dve je fakt zarazejici. Minule hrala v takove te zapinaci mikine, ale mozna se ji v tom blbe hraje. Treba v kolekci nic lepsiho teplejsiho neni.
Reagovat
Karlicka
Petra si vede zatím skvěle. Pojďsmile
Reagovat
Blondie
Pojď, Petí smile
Reagovat
dadaft
Reagovat
lvicek
Peti, jedem! Trhej! Drzim uplne vsechno, co jde!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist