Lehečka a Kopřiva na challengerech v Austrálii postoupili do osmifinále

4. 1. 2022, 04:58
Aktuality 5
ATP CHALLENGER TOUR - Jiří Lehečka ve svém úvodním zápase v letošní sezoně ani jednou neztratil servis, přesto se na postup do osmifinále challengeru v Traralgonu nadřel. Na jiném australském podniku stejné kategorie v Bendigu mezi nejlepší šestnáctku prošel Vít Kopřiva. První zápas roku nevyšel Lukášovi Rosolovi ani Zdeňkovi Kolářovi. V Itálii na úspěšnou kvalifikaci navázal Michael Vrbenský.
Jiří Lehečka (© Prosperita Open)

Jiří Lehečka si na konci sezony 2021 zahrál své čtvrté finále na challengerech a znovu po dvou letech dostal šanci reprezentovat v Davisově poháru. Nový tenisový rok zahajuje na challengeru v australském Traralgonu a hned na úvod se pořádně nadřel, hráče páté stovky Uladzimira Ignatika zdolal až po skoro třech hodinách 7-5 6-7(4) 6-3.

Dvacetiletý Čech, který dnes ani jednou neztratil podání, však mohl postup slavit podstatně dříve, jelikož měl za stavu 5-4 ve druhé sadě tři mečboly v řadě na returnu. Ani jednu příležitost ale neproměnil a o set přišel v tie-breaku. V osmifinále narazí na Maximiliana Marterera z Německa.

V Traralgonu do nového tenisového roku vstoupili také Lukáš Rosol a Zdeněk Kolář. Veterán Rosol podlehl 5-7 4-6 Akirovi Santillanovi. Kolář nestačil 3-6 4-6 na Nicolu Kuhna z Německa, který v žebříčku figuruje přesně o 100 míst níže, a připsal si už čtvrtou porážku v řadě.

Zítra čeká první zápas nového tenisového roku Tomáše Macháče.


Kopřiva do osmifinále prošel v Bendigu
Vít Kopřiva loni prožil nejlepší rok kariéry a určitě si letos dělá zálusk ještě na lepší výsledky. Čtyřiadvacetiletý Čech, který v červenci na antuce ve Gstaadu při svém debutu na turnajích ATP šokoval skalpem Denise Shapovalova a postupem z kvalifikace do semifinále, do letošní sezony vstoupil cenným skalpem bývalého člena Top 100 Rubena Bemelmanse a navázal na něj vítězstvím 7-6(4) 6-3 nad nasazenou dvojkou a 144. hráčem světa Cemem Ilkelem.

Proti tureckému soupeři se mu dařilo hlavně na servisu. Na podání dohromady prohrál jen 13 fiftýnů, odvrátil všechny tři brejkbolové hrozby a za hodinu a půl mohl slavit postup do další fáze turnaje. V osmifinále se střetne s Dimitarem Kuzmanovem, nebo Facundem Menou.

Zítra bude o postup bojovat Jaroslav Pospíšil.


Vrbenský přidal další výhru ve Forli
Michael Vrbenský na challengeru v italském Forli prožívá skvělý vstup do sezony. Dvaadvacetiletý Čech včetně kvalifikace zvládl už třetí zápas v řadě, v prvním kole hlavní soutěže přehrál 6-4 6-2 domácího favorita Mattea Violu.

O postup do čtvrtfinále se utká s nasazeným Zsomborem Pirosem z Maďarska.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Dobrý vstup do sezóny, Vítek určitě překvapil, přeci jen asi bude vždycky spíš antukář ...

Jirka mohl vyhrát 2:0 na sety, vedl 7:5 5:4 a 40:0 na returnu, ale tak aspoň se rozehrál, ubojovaná výhra na začátku roku je cenná, povzbudí ...

Zdeněk zklamal, byť Kuhn býval velice nadějný, ale zasekl se ... Lukáš už je dlouho za zenitem

Snad to zítra zvládne ještě Tomáš
Reagovat
FandimRF
Á, tak naši talenti opět předvedli svůj dechberoucí výkon a nemilosrdně zametli se soupeři. Žhaví favorité na granslamový titul, bravo.
Reagovat
Pe3k
Ty si hrozný kosočtverec. Změň si nick, děláš jen ostudu.
Reagovat
FandimRF
Ostudu čemu? Nebo komu?
Jediná ostuda je zde ta, kterou předvádí ty naše hvězdy.
A fandit si budu komu chci, svoje rady si nech...
Reagovat
EllNino
Ted nemas asi moc komu fandit podle inicialu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist