Lehečka v Banja Luce deklasoval Albota a prolétl do čtvrtfinále

20. 4. 2023, 19:12
Aktuality 7
ATP BANJA LUKA - Jiří Lehečka na antuce v Banja Luce deklasoval 6-0 6-2 Moldavana Radu Albota a bez ztráty setu postoupil do čtvrtfinále. O vyrovnání svého maxima na okruhu ATP si 21letý Čech zahraje se Srbem Miomirem Kecmanovičem.
J. Lehečka a R. Albot (© Srpska Open)

Jiří Lehečka na loňském Next Gen ATP Finals v Miláně našel svou optimální hru i sebevědomí a nyní vše prodává v nové sezoně. Formu si přenesl i na antuku, na které vyhrál tři ze čtyř zápasů.

Týden po Masters 1000 v Monte Carlu už vyhrál dva zápasy i na menším turnaji ATP 250 v Banja Luce, kde plní roli nasazené šestky. Po včerejším skalpu Gaëla Monfilse dnes 21letý Čech nedal šanci Moldavanu Radu Albotovi

Přestože v prvním setu Lehečka čelil ve dvou gamech brejkbolu, soupeře smetl kanárem. Ve druhém dějství po svém servisu vyhrál 20 z 22 fiftýnů a po hodině hry dokráčel k jednoznačnému vítězství 6-0 6-2.

"Cítím se tu dobře. Vždycky když máte možnost hrát na takovém kurtu před úžasnými fanoušky, je to skvělá věc. Samozřejmě se těším na další zápasy," řekl Lehečka v pozápasovém rozhovoru.

"Sezona se zatím vyvíjí velmi dobře. Myslím, že tady v tom budu pokračovat", dodal nejlepší český tenista současnosti.

Lehečka, který se v pondělí posunul ve světovém žebříčku na 36. místo a znovu vylepšil své maximum, vylepšil svou letošní bilanci na 20 výher a 9 porážek. Většinu z nich utrpěl se soupeři se zvučným jménem.



Alespoň dva zápasy český mladík vyhrál již pátém z osmi letošních turnajů ATP a počtvrté v kariéře postoupil do čtvrtfinále. O vyrovnání svého maxima z loňského Rotterdamu a letošního Dauhá si zahraje se čtvrtým nasazeným Srbem Miomirem Kecmanovičem (h2h 0-0).

O případné premiérové finále by si Lehečka mohl zahrát se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, kterého v pátečním čtvrtfinále čeká krajan Dušan Lajovič. Srbský tenista dnes smetl nasazeného Francouze Grégoirea Barréreho.

Andrej Rubljov v neděli v Monte Carlu slavil svůj premiérový triumf na Masters a dnes suverénně vstoupil do turnaje ATP 250 v Banja Luce. Obhájce titulu z loňského Bělehradu smetl dvakrát 6-2 Juana Pabla Varillase z Peru a připsal si šestou výhru v řadě. Ve čtvrtfinále změří síly s domácí divokou kartou Damirem Džumhurem (H2H 4-0).

• ATP 250 BANJA LUKA •
Bosna a Hercegovina, antuka, 630.705 eur
čtvrteční výsledky (20. 04. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Lehečka (6-ČR) - Albot (Mold.) 6-0 6-2
Rubljov (2-Rus.) - Varillas (Peru) 6-2 6-2
Kecmanovič (4-Srb.) - Šalbáj (Jord.) 6-4 7-6(4)
Džumhur (Bosna) - Gasquet (7-Fr.) 6-4 1-6 7-6(3)
Lajovič (Srb.) - Barrere (8-Fr.) 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Krisboy
Dobře Lájoš! smile
Reagovat
Krisboy
Fokina ten TB pěkně podělal. Závěr vyloženě odflákl.
Reagovat
turista
Lehecka má možnost nahradit Berdycha. Konečně se někdo z naší nové tenisové generace chytá na hlavních turnajích.
Reagovat
GaelM
"...O vyrovnání svého maxima z loňského Rotterdamu si zahraje s pátým nasazeným Srbem Miomirem Kecmanovičem..."

Kecmanovič je 4. nasazený, btw.
Reagovat
darek.vrana
...a v sf byl Lehečka i letos v Dauhá.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky, doplněno
Reagovat
Gransicek
Gratulace LEHEČKOVI. Byl lepší a poprávu zvítězil.....smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist