Lehečka získal třetí challengerový titul. V Liberci slaví poprvé v domácím prostředí

7. 8. 2022, 15:43
Aktuality 2
CHALLENGER LIBEREC - Jiří Lehečka na antuce v Liberci slaví první domácí a celkově 3. triumf na challengeru. Ve finále 20letý Čech porazil 6-4 6-4 Španěla Nicolase Álvareze.
Profily hráčů
Jiří Lehečka (© ltkliberec.cz)

Jiří Lehečkasi v červenci zahrál dva turnaje ATP a připsal si na nich tři výhry, než prohrál s členy širší světové špičky Casperem Ruudem a Robertem Bautistou.

A nabyté sebevědomí tento týden prodal na domácím challengeru v Liberci, kde nenašel přemožitele. Po Němci Kuhnovi, Indu Nagalovi, krajanu Kopřivovi a Francouzi Mpetshim Perricardovi si v dnešním finále poradil také s o půl roku starším Nicolasem Álvarezem ze Španělska.

Finále Lehečka zakončil po hodině a 27 minutách vítěznou smečí a zvítězil 6-4 6-4. Člen TK Prostějov se stal teprve druhým domácím vítězem libereckého turnaje. Dnešním triumfem navázal na Jiřího Veselého, který Svijany Open ovládl hned při premiérovém ročníku v roce 2013.

Finále challengeru si Lehečka zahrál pošesté v kariéře a podruhé v sezoně. Získal třetí titul, opět na antuce a poprvé před domácím publikem. Loni už triumfoval ve finském Tampere a rumunské Bukurešti.

"Často jsem tady v Liberci v minulosti hrál. A ne vždy se mi tady dařilo. Ale tento týden jsem si užíval, dařilo se mi, podporovali nás skvělí diváci. Sezona zatím probíhá zhruba tak, jak jsme ji s trenérem a realizačním týmem plánovali. Věřím, že se ve zbytku sezony posunu ještě dál," řekl rodák z Mladé Boleslavi.

Díky vítězství si tak opět vylepší maximum ve světovém žebříčku, kde by se měl posunout na 59. místo.

Po libereckém turnaji čeká Lehečku challenger už na tvrdém povrchu v Polsku, poté se vydá do Ameriky a od 29. srpna absolvuje závěrečný grandslam sezony US Open.

• CHALLENGER LIBEREC •
SVIJANY OPEN

Česko, antuka, 45.730 eur
nedělní výsledky (07. 08. 2022)
• Dvouhra - finále •
Lehečka (1-ČR) - Álvarez (Šp.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Dobry-den
Tak aspoň jednou Jirka v celém turnaji obstál v roli favorita, ale ani proti hráčům, kteří jsou v žebříčku na 310., 552., 159., 493. a 269. místě to neměl vůbec jednoduché.
Snad zde nabral trochu potřebného sebevědomí po té spoustě hloupých a zbytečných porážek a začne se konečně prosazovat i na turnajích ATP. smile
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist