Letos už 10-0. Krejčíková se Siniakovou v Indian Wells postoupily do finále

17. 3. 2023, 20:37
Aktuality 37
WTA INDIAN WELLS - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková na turnaji WTA 1000 v Indian Wells přehrály 6-4 6-2 japonskou dvojici Šuko Aojamaová a Ena Šibaharová, vyhrály i 10. letošní zápas a postoupily do finále. České favoritky v něm budou usilovat o 15. společný titul.
Krejčíková a Siniaková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou odehrály loňskou sezonu se zápasovou bilancí 27-4 a letos se dostaly už na 10-0 (20-2 na sety). Po triumfu na Australian Open, na kterém poprvé obhájily společný triumf a získaly 7. grandslamový titul, se jim daří i na prestižním podniku WTA 1000 v Indian Wells. 

V dnešním semifinále na monstrózním centrálním kurtu bez výrazné divácké kulisy si nejvýše nasazené Češky poradily se Šuko Aojamaovou a Enou Šibaharovou. V repríze melbournského finále zvítězila po 79 minutách hry 6-4 6-2. 

Nejvýše nasazené Češky na monstrózním centrálním kurtu bez výrazné divácké kulisy odvrátily všech sedm brejkbolů a za stavu 6-4 a 5-0 měly mečbol. Krejčíková o servis ale poprvé přišla a další šanci na ukončení zápasu české hráčky nevyužily ani v dalším gamu na returnu. Slavit mohly až po čisté hře při servisu Siniakové, Krejčíková proměnila celkově třetí mečbol úspěšnou smečí.

"Jsem moc šťastná, že jsme dnes vyhrály a postoupily do finále. Byl to těžký zápas, soupeřky hrály velmi dobře a donutily nás hrát náš nejlepší tenis," komentovala Krejčíková. "Jsem moc ráda, že jsme si s Bárou mohly zahrát na tomto úžasném kurtu a zítra nás to čeká znovu," usmívala se Siniaková.


27letá Krejčíková s o půl roku mladší Siniakovou postupem do finále vyrovnaly svůj nejlepší výsledek v kalifornské poušti z roku 2019. Siniaková marně bojovala o trofej i v roce 2017 s Lucií Hradeckou.

České elitní deblistky mají ve finálových duelech bilanci 14-6. Ve společné sbírce mají olympijské zlato, trofej z Turnaje mistryň či sedmi pohárů pro vítězky grandslamu ve čtyřhře žen (French Open 2018, Wimbledon 2018, French Open 2021, Australian Open 2022, Wimbledon 2022, US Open 2022 a Australian Open 2023).

O premiérový triumf na 'pátém grandslamu' se utkají s brazilsko-německou dvojicí Beatriz Haddadová Maiaová a Laura Siegemundová, které startují na prvním společném turnaji a dnes vyřadily po jednoznačné výhře 6-1 6-2 japonsko-indonéský tandemem Miju Katová a Aldila Sutjiadiová.

Krejčíková se Siniakovou hrály proti Siegemundové pětkrát a po boku čtyř různých partnerek ji pokaždé porazily. S Haddadovou Maiaovou mají bilanci 1-1, loni na podzim na Brazilku s Kazaškou Annou Danilinovou nestačily v semifinále podniku v mexické Guadalajaře.

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
páteční výsledky (17. 03. 2023)
• Čtyřhra - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Aojamaová/Šibaharová (Jap.) 6-4 6-2
Haddadová Maiaová/Siegemundová (Braz./Něm.) - Katová/Sutjiadiová (Jap./Indon.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
Drzymalski
Ty Japonky byly legrační. smile Účast té liliputky v sf velkého turnaje? Vím, vždycky byly specialistky které v singlech vůbec nefigurovaly, ale tohle!? Jen potvrzení naprostého úpadku ženského debla.
Reagovat
GaelM
Když jsou v deblu úspěšné singlistky, které ho mají jen na rozpinkání, je to úpadek ženského debla.

Když jsou úspěšné specialistky, které singla vůbec nehrají, je to taky úpadek ženského debla.

Haters gonna hate smile

Btw kdybys v lednu nedrzymal, tak jsi liliputku mohl vidět dokonce ve finále grandslamu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
vavrinec
smilesmile
Reagovat
jirkaS
mam asi ňákou smůlu,
často při sb nebo mb mi
vypadne streamsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nemáš, to tak je. Když si chceš být jist, jsou lepší 2 streamy. Ani tak to není 100%smile
Reagovat
jirkaS
mam 3 streamy (smartbox) a než to
přepnu je po všemsmile
Reagovat
jirkaS
mam starej kepl android7smile
Reagovat
frenkie57
Dlouhodobým zkoušením a zkoumáním jsem zjistil, že nejstabilnější je stream, u kterého je v přestávce taková ta reklama na běžecké boty s tím růžovým panterem, kterou vždy pro jistotu 3x zopakujou. Streamy beru ze sporthubu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A víš na co to je reklama?smile Já to moc nepobral, ale přijde mi to jak na nějaké pojištění. Ta hudba k tomu je do zblbnutí smile
Většinou tam běží tennis channel a opět tam byla na čf ta ukníkaná spolukomentátorka.
Reagovat
GaelM
To vůbec není reklama, naopak to tam pouštějí jako cover, když na originálním streamu běží skutečné reklamy smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
aha oksmile jednou to může být pro děti vtipné, ale jinak... Jedině ta animace sama o sobě je povedená.
Taky nevíš, co to tam je za kníkající expertku. Dlouho se to tu snažím zjistit a pořád nevím.smile
Reagovat
GaelM
No idea...
Reagovat
zfloyd
neklamala a přehrála
Máňu celkem bez problémů smilesmilesmile
Reagovat
zfloyd
co se tam děje s Máňa x Aryna ??? neví někdo ??
Reagovat
Alien
Sabalenka vzala Marii servis, ta si ho vzápětí vzala zpátky! Situace se opakuje, Sabalenka opět brejk - 4 : 2!
Reagovat
zfloyd
já myslel na začátku ,proč půl hodiny klábosily a nehrály
Reagovat
tommr
technický potíže: nefungoval jim jestřáb ...
Reagovat
zfloyd
díky za info
Reagovat
Tennis_Lover
Tak jsem se díval na tu slavnou ctyrhru. Může mi někdo říct, co to jako je?? Tohle je nějaká úroveň? Vždyť ty soupeřky by přehrály i dorostenci z nějaké krajské soutěže. Tohle jsou fakt tituly a prachy zdarma. Neznám lepší a jednodušší job, než hrát ženskou ctyrhru. To je masakr.
Reagovat
aligo
Tak běž a předveď nám to smile
Reagovat
GaelM
smilesmile
Reagovat
vavrinec
smilesmilesmile
Reagovat
zfloyd
se divím že tam nehraješ , určitě by jsi všechny rozsekal smilesmilesmile
Reagovat
Drzymalski
Absolutly!
Reagovat
George_Renel
Když už chceš být světový, tak bez chyb.smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Fransoas
Rozhodla pravděpodobně zkušenost. Příští soupeřky budou přibližně těžkě s tím rozdílem,že pokud postoupí brazilsko-německý pár,takBrazilka bude hodně kousat.Zbývá malinký krůček.Gratulace k postupu do F.Báro-Katko pojďte získat titul.
Reagovat
tommr
tak opravdu postoupil brazilsko-německý pár což mě trochu překvapilo. KrejSi by si s nima ale měly poradit i když obě soupeřky jsou hodně nebezpečné ...
Reagovat
Alien
KrejSi?
Reagovat
pepin
Díval jsem se na obě utkání, máš pravdu, v mezihře nemají děvčata konkurenci. Jen mě překvapuje jak Báře odešel servis, včera to bylo opravdu mizerné. Ve vyrovnaném zápase ať již při čtyřhře nebo dvouhře to bude rozhodovat. To ukázal zápas se Sabalenkou, která díky servisu drtí co ji přijde do cesty
Reagovat
tommr
KrejSi dneska sice nepodaly žádnej oslnivej výkon ale snaživý Japonky přesto jasně přehrály ... smile
Díky dnešní výhře jsou už jen krůček od jejich největšího titulu po GS. Soupeřky ve finále budou zhruba na stejný úrovni jako byly dneska Japonky takže by je KrejSi měly porazit i když nepodají optimální výkon ...
V deblovým žebříčku si Katka upevnila pozici jedničky a na největší konkurentku Gauffovou už má náskok 1781 bodů. To by jí mělo stačit na udržení pozice jedničky minimálně do Wimbledonu ...
Reagovat
Drzymalski
Siniakovová má ale ambice v singlu. Být no 1 v deblu je šidítko, přilepšení konta, pilování hry na síti a taktiky.
Reagovat
GaelM
Ambice určitě, ale hlavu na to moc nemá. A už se začíná dostávat do věku, kdy bude obtížné to změnit. Jednou bude mnohem víc vzpomínat na to že byla 1 v deblu, než 40-50 v singlu...
Reagovat
Jan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist