Livesport Prague Open: Kvitová a Krejčíková jsou nejvýše nasazenými hráčkami

9. 7. 2021, 15:14
Aktuality 28
Grandslamové vítězky Petra Kvitová a Barbora Krejčíková jsou nejvýše nasazenými hráčkami pražského turnaje Livesport Prague Open. Akce WTA se koná na tvrdém povrchu v tenisovém areálu Sparty ve Stromovce za přítomnosti fanoušků. O víkendu startuje kvalifikace a od pondělí hlavní soutěž, která vyvrcholí v neděli 18. července.
Livesport Prague Open

Jedničkou bude dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová, která pražský turnaj na antuce vyhrála před třemi lety. Senzační šampionka antukového Roland Garros Krejčíková bude dvojkou, trojkou pak Markéta Vondroušová a i čtvrtou nasazenou bude Češka - Marie Bouzková.

"Hlavními hvězdami jsou české hráčky," uvedl ředitel turnaje David Trunda. "V nabitém olympijském roce je těžké sladit program, proto si nesmírně vážím jejich účasti a faktu, že se před odletem do Tokia představí domácím fanouškům," doplnil v tiskové zprávě.

Kvitová v pátek poprvé otestovala nový centrkurt i svůj levý kotník, který světovou desítku trápil od zranění na French Open. "Přestože není ještě stoprocentně v pořádku, start na pražském turnaji před domácím publikem si rozhodně nenechám ujít," uvedla Kvitová pro ČTK.

Na olympijské hry po pražském turnaji odletí Kvitová, Krejčíková a Vondroušová do dvouhry a také pro čtyřhru Kateřina Siniaková, která se ve Stromovce představí v singlu.

Z českých hráček se dostaly přímo do hlavní soutěže také Tereza Martincová, Tereza Smitková a na divokou kartu sparťanská juniorka Lucie Havlíčková. V pavouku čtyřhry se představí například český pár Lucie Hradecká, Bouzková, letošní vítězky deblu v Birminghamu.

Divokou kartu do hlavní soutěže získaly také Australanka Samantha Stosurová, bývalá světová čtyřka a vítězka US Open z roku 2011, a Slovenka Viktoria Kužmová.

Hrát se bude před fanoušky, byť s omezenou kapacitou. Na hlavní tribunu se dostane 525 diváků a podle organizátorů už je téměř vyprodáno. Další dva hrací kurty jsou v nově zrekonstruovaném areálu TK Sparta Akademie. Diváci se při vstupu musejí řídit platnými hygienickými opatřeními, informace najdou na webových stránkách turnaje.

Prague Open se jako turnaj okruhu WTA hraje ve Stromovce od roku 2015. Předešlé ročníky se konaly na antuce a většinou na přelomu dubna a května.

První vítězkou byla Karolína Plíšková, o rok později triumfovala Lucie Šafářová a v roce 2018 Kvitová. Finále hrály Kristýna Plíšková v roce 2017 a předloni Karolína Muchová. Loni jarní termín zhatil koronavirus, v srpnu narychlo zařazené Prague Open vyhrála Rumunka Simona Halepová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
EllNino
Zítra na pražské Spartě vypuknou boje o místa v hlavní soutěži Livesport Prague Open. První zápasy kvalifikace začnou v sobotu v 10:00. Divoké karty do ní získaly české naděje Barbora Palicová, Dominika Šalková, Tereza Valentová, Patricie Kubíková, Barbora Miklová, Denisa Hindová a Linda Klimovičová. Kromě divokých karet do kvalifikace zasáhne i další Češka, Miriam Kolodziejová.
Reagovat
hanz
Ellnino, musím souhlasit, Sam už je dávno za zenitem, žádné pořádné skalpy poslední roky nezískala, zabírá místo mladším a perspektivnějším a aby toho nebylo málo, ještě dostala wc i na OH. Číší z toho protěžování jako u tý mladý čokošky.
Reagovat
tommr
jako GS vítězka má ale myslím právo na WC kdekoli ...
Reagovat
Mony
Tomu nevěřím, to by bylo omezování pořadatelů. Ale 1 WC je reservovana pro hračky TOP20, to jo
Reagovat
hanz
GS vítězka 10 let stará, od té doby ani vidu ani slechu.
Reagovat
EllNino
jj pravda
Reagovat
Mony
Takže Navrátilová, když bude chtít, tak ji taky uvidíme?
Reagovat
Mr.Pink
samozrejme, ze navratilova by dostala divokou kartu, uplne kamkoliv, stacilo by jen rict
Reagovat
jirkaS
hm, kolik lidí by asi přišlosmile
Reagovat
tommr
obsazení je sice o něco slabší co se týče zahraničních hráček, ale o to silnější co se týče našich. Takže doufám, že se nebude opakovat lonskej rok kdy našim vyfoukla titul Halepka. Ideální by bylo kdyby vyhrála Petra, ale bral bych i kteroukoli jinou domácí hráčku ... smile
Trochu mě mrzí, že Krejsi nehrajou debla - mohly si trochu spravit chut po nezdaru ve Wimbledonu ... smile
Reagovat
horska.kraslice
Nejsem si jistá, jestli Petra vydží celý turnaj, kauza kotník smile
Reagovat
tommr
s tím kotníkem je to nějaký divný. Ve Wimbledonu si na něj pokud se dobře pamatuju nestěžovala. Že by se to od té doby zase zhoršilo? smile
Reagovat
EllNino
tak těžko bude natrženej sval stoprocentní ... ve Wimbledonu už nenatékal, ale jako stoprocentní určitě být nemůže
Reagovat
EllNino
Dej jim oddech prosímtě, ty chceš tu Báru úplně odrovnat? :)

French Open - Wimbledon - Praha - OH - americká tůra
Reagovat
SydneyOpen
před RG ještě Štrasburk...
Reagovat
SydneyOpen
https://en.wikipedia.org/wiki/2021_WTA_Poland_Open Nosková asi dostala WC do Polské Gdynie, kde bude Tereza 4. nasazenou, to by mohl být hezký tenisový předkrm před OH
Reagovat
SydneyOpen
počkat na Wiki píšou že WC dostala zatím Urszula Radwaňská a Sam Stosur? WTF
Reagovat
SydneyOpen
no počítám že je to jen klasická Wiki chybka
Reagovat
Mony
Byl jsem zvědav na naše mladé naděje, jak se poperou mezi staršími.. Skoda, že WC dali vysloužilcum.. Ale snad dostanu chuť zavítat i tak... Už jen podívat se na tu Spartanskou akademii, tim je hádanka rozluštěna.
Reagovat
EllNino
To je už několikátá WC, kterou teď dostala ... celkem nechápu, o co jde, jestli teda o rozlučkovou sezónu ... ale zbytečně zabírá místo už podle mě :/

Viki Kužmovou zřejmě vzhledem k spolupráci se Slováky, třetí zřejmě nebude
Reagovat
EllNino
aha tak Lucka Havlíčková ... a té se zrovna moc nedaří, tak snad jí to tu vyjde :)

Smitková přímo v MD? Tak to je CUT hodně nízko, když má zmražený žebříček na 183. místě
Reagovat
SydneyOpen
stejně jako Venus. Čest oběma ale ty WC pro obě dvě jsou prostě zbytečné. Škoda že WC nedostala Nosková, Fruhvirtová nebo Bartůňková tak snad alespoň do kvalifikace. Kužmová taky naprosto zbytečná, hráčka která pomalu míří do třetí stovky... spolupráci se Slovenskem ok ale WC stejně jako na turnaji v Ostravě hodně špatně rozdané smile
Reagovat
Mony
Měli by si vzít příklad z ITF60 ve Starých Solavechsmilesmile
Reagovat
SydneyOpen
navíc si myslím že by si Slováci neměli podmiňovat WC, jejich hráčky patří na turnaje ITF ne na turnaje WTA.... nic proti ale tak to je
Reagovat
EllNino
ale tam jde o nějakou spolupráci, my zase dostáváme WC na jejich turnaje podle mě ... i když teď už to nevlastní JT Banka ne? ... ale stejně to bude kvůli tomu :)
Reagovat
Mr.Pink
tak to prr, na sam mi nesahej :)
Reagovat
Blondie
Úplně jsem na ten turnaj zapomněla, zase je na co se těšit :)

Jen musím říci, že bych nemohla být profi sportovec už kvůli tomu létání. Stačí mi číst, že se baby přesunou letadlem a dělá se mi úzko :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist