Macháč se po zranění vrátil výhrou. V Liberci postoupili i Lehečka a Kopřiva

2. 8. 2022, 23:43
Aktuality 0
CHALLENGER LIBEREC - Prvním kolem antukového challengeru v Liberci prošli čtyři z osmi českých tenistů. Dnes uspělo trio nasazených Jiří Lehečka, po zranění se vracející Tomáš Macháč i Vít Kopřiva. Naopak ze hry jsou Daniel Siniakov, Jonáš Forejtek, Michael Vrbenský a Petr Nouza.
Tomáš Macháč (© Svijany Open)

Tomáš Macháč měl v úvodu sezony solidní formu, jenže v dubnu po postupu do semifinále challengeru v Praze odstoupil kvůli zranění v oblasti žeber a od té doby nehrál. 

Na kurty se vrátil až po více než čtvrt roce a znovu se představil na domácím antukovém challengeru. Tentokrát v oblíbeném Liberci, kde předloni došel do semifinále a loni prohrál dokonce až ve finále.

I letos odstartoval vítězstvím. V prvním zápase po 101 dnech si poradil s Rakušanem Sebastianem Ofnerem, kterého porazil 7-6 6-3. O čtvrtfinále si zahraje s Němcem Louisem Wesselsem (h2h 0-0).

Jiří Lehečka minulý týden ve čtvrtfinále turnaje ATP v Kitzbühelu potrápil světovou dvacítku Roberta Bautistu a dnes potvrdil roli favorita na Svijany Open. Nejvýše nasazený Čech nedal šanci Němci Nicolovi Kuhnovi, kterého smetl 6-2 6-1. Ve druhém kole se střetne s Indem Sumitem Nagalem (h2h 0-2).

Vít Kopřiva na úvod smetl 6-2 6-1 Chorvata Duje Ajdukoviče a připsal si první výhru v hlavní soutěži od poloviny června. O čtvrtfinále si zahraje s krajanem Andrewem Paulsonem, který zvládl první kolo už v pondělí. 

Druhá polovina Čechů v Liberci skončila v 1. kole.
Michael Vrbenský si nepřipsal teprve druhou letošní výhru v hlavní soutěži challengeru, když utrpěl debakl 1-6 1-6 s Maďarem Fábiánem Mároszanem.

Daniel Siniakov ani na pátý pokus nevyhrál zápas v hlavní soutěži challengeru. Na domácí antuce v Liberci 19letý bratr třetí deblistky světa prohrál 4-6 3-6 s favorizovaným Španělem Nicolasem Alvarezem.

217. hráč světa Jonáš Forejtek od květnového postupu do semifinále challengeru v Heilbronnu, kde kvůli zranění břišního svalu vzdal dobře rozehraný boj o finále, nevyhrál pátý zápas po sobě. Dnes na domácím antukovém challengeru Liberci 21etý Čech prohrál snadno 2-6 2-6 se Španělem Oriolem Rocou.

Na dvě překvapivé výhry z kvalifikace nenavázal Petr Nouza, jenž podlehl lucky loserovi Vitaliji Sačkovi z Ukrajiny.

• CHALLENGER LIBEREC •
SVIJANY OPEN

Česko, antuka, 45.730 eur
úterní výsledky (02. 08. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lehečka (1-ČR) - Kuhn (Něm.) 6-2 6-1
Macháč (4-ČR) - Ofner (Rak.) 7-6(3) 6-3
Kopřiva (7-ČR) - Ajdukovič (Chorv.) 6-2 6-1
Álvarez (Šp.) - Siniakov (ČR) 6-4 6-3
Marozsán (Maď.) - Vrbenský (ČR) 6-1 6-1
Roca (Šp.) - Forejtek (ČR) 6-2 6-2
Sačko (Ukr.) - Nouza (ČR) 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist