Mariaová poprvé jako obhájkyně titulu. V Bogotě si dokráčela pro 3. trofej

9. 4. 2023, 21:27
Aktuality 3
WTA BOGOTÁ - Tatjana Mariaová na antukovém klání WTA 250 v Bogotě úspěšně absolvovala premiérový turnaj v roli obhájkyně titulu. 35letá Němka ve finále zdolala 6-3 2-6 6-4 Američanku Peyton Stearnsovou a získala svou celkově 3. trofej.
Profily hráčů
Tatjana Mariaová

Tatjana Mariaová už dvakrát přerušila kariéru kvůli mateřství (2013 a 2020) a po každé pauze dokázala vyhrát turnaj WTA. V roce 2018 triumfovala na trávě na Mallorce a loni z pozice kvalifikantky slavila druhý triumf na antuce v Bogotě.

Letos se do kolumbijské metropole vrátila poprvé v kariéře jako obhájkyně titulu, nelehkou roli zvládla a tentokrát z pozice nasazené dvojky dokráčela pro svou třetí trofej.

35letá Němka v pěti zápasech ztratila jediný set až v dnešním finále. Nezkušenou Američanku Peyton Stearnsovou porazila 6-3 2-6 6-4 a udržela svou neporazitelnost ve finálových duelech.

"Je to nepopsatelně krásný pocit vyhrát tady druhý rok po sobě. Loni jsem tu nepatřila mezi favoritky, ale letos to bylo jiné. Jsem šťastná, jak jsem celý týden zvládla," řekla Mariaová, jež si loni ve Wimbledonu zahrála poprvé v semifinále grandslamu.

Zkušená Němka se nyní vrátí domů a po týdnu volna se představí na domácím podniku ve Stuttgartu. Následně má v plánu tisícovku v Madridu.

21letá Stearnsová se v Bogotě dostala poprvé přes čtvrtfinále turnaje WTA a ve světovém žebříčku se premiérově objeví v Top 100. Po týdnu volna ji čekají dvě domácí akce - turnaj WTA 250 v Charlestonu a ITF W60 v Charlottesville.

Obhájit titul v Bogotě Mariaová dokázala jako první po 19 letech. Naposledy se to podařilo Kolumbice Renatě Zuluagaové, která v letech 2002 až 2004 triumfovala dokonce třikrát po sobě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Super, můžou si udělat s Žabkou pořádnou párty!smilesmile
Reagovat
tommr
Maria je další názornej příklad toho že tenis se dá hrát úspěšně i v pokročilým věku ... smile
Reagovat
vergus
V Bogotě je to ale trochu jinačí typ tenisu smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist