Martincová kvalifikace umí. Do hlavní soutěže proklouzla také v Miami

23. 3. 2021, 18:04
Aktuality 5
WTA MIAMI - Tereza Martincová v Miami porazila 6-3 7-5 Britku Harrietu Dartovou a na třetím turnaji po sobě prošla kvalifikací. Hlavní soutěž na prestižní akci na Floridě si zahraje poprvé.
Tereza Martincová (© j48tennis.net)

Minulý týden dělila Terezu Martincovou jediná výhra od premiérového posunu do Top 100, jedničku Jekatěrinu Alexandrovovou ale v Petrohradu porazit nedokázala.

Během pár dní 26letá Češka vyměnila promrzlé Rusko za slunnou Floridu a v Miami dokázala bez ztráty setu projít dvoukolovou kvalifikací. V pondělí si poradila 6-4 6-1 s Bulharkou Viktoriyou Tomovovou a dnes přehrála 6-3 7-5 Britku Harrietu Dartovou.

Martincová v prvním setu proti Dartové nečelila brejkbolu, ale v úvodu druhé sady přišla dvakrát po sobě o podání. Pokaždé však zareagovala rebrejkem, za stavu 2-3 odvrátila dva brejkboly a souboj ukončila ziskem tří gamů.

Kvalifikací Martincová prošla už na třetím turnaji po sobě a pošesté z posledních osmi pokusů (zápasovou bilanci v nich má 15-2). Oba neúspěchy zaznamenala na grandslamových akcích na Roland Garros a Australian Open. Dokonce už na 18 turnajích po sobě v kvalifikaci vyhrála vždy alespoň jeden zápas.

WTA 1000 MIAMI
los dvouhry

Hlavní soutěž v Miami si Martincová zahraje poprvé a vstoupí do ní prvním vzájemným soubojem s Kazaškou Jaroslavou Švedovovou. Výhra jí teoreticky zajistí posun na 100. místo žebříčku WTA, musela by ale zároveň doufat v brzké zaváhání všech svých konkurentek. O jistotu posunu by si zahrála ve druhém kole s osmou nasazenou Kanaďankou Biancou Andreescuovou.

Na turnaji s devítimilionovou dotací se tak představí celkem osm českých tenistek. Přímo do druhého kola byly nasazeny Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Markéta Vondroušová. Barbora Krejčíková už do něj dnes postoupila, naopak Marie Bouzková vypadla. Zítra čeká první kolo kromě Martincové ještě Kateřinu Siniakovou a Kristýnu Plíškovou.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.000 dolarů
úterní výsledky (23. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (ČR) - Blinkovová (Rus.) 6-1 3-6 6-3
Rusová (Niz.) -  Bouzková (ČR) 6-3 6-2
Dijasová (Kaz.) - V. Williamsová (USA) 6-2 7-6(10)
Siegemundová (Něm.) - McHaleová (USA) 6-3 7-5
Linetteová (Pol.) - Montgomeryová (USA) 6-1 3-6 6-0
Cirsteaová (Rum.) - Scottová (USA) 6-2 6-2
Podoroská (Arg.) - Šarífová (Egypt) 6-3 6-1
Xinyu Wang (Čína) - Petersonová (Švéd.) 6-2 6-2
Kanepiová (Est.) - Davisová (USA) 6-3 7-5
Badosaová (Šp.) - Teichmannová (Švýc.) 5-6 skreč T.
Rogersová (USA) - Brengleová (USA) 6-3 6-3
Tomljanovicová (Austr.) - Rotapovová (Rus.) 7-5 6-0
• Kvalifkace - 2. kolo •
Martincová (13-ČR) - Dartová (Brit.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
FulnekUltras
jsme za dalším potůčkem smile

z potůčka potok a z říčky řeka,
kdoví co Terinku ještě čeká... ;-)

smilesmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Terka bude hrát se Švedovovou, tak to je super los, ta je po návratu úplně mimo, takže doufám, že to vyjde a Andreescu v R2 je taky hratelná, pokud zázračně nevstane z popela :)
Reagovat
tommr
jj to je pro Terezu velká příležitost nahrát si spoustu bodů. I ty hráčky na který by mohla narazit ve druhým a ve třetím kole mají pochybnou formu nebo problémy se zdravím ... smile
Reagovat
EllNino
Těsný a hlavně těžký zápas, nic zadarmo, Harriet hraje takový úporný tenis, nic moc nevymýšlí, občas něco pozabíjí, ale jinak nic extra koukatelného ... to samé se dá říct i Tereze, která ale momentálně těží z vlny, na kterou se vyhoupla díky té Dubaji :)

Věřím, že když to nevyjde teď v Miami, tak v Bogotě už to snad vyjde určitě sakra :)
Reagovat
tommr
zápas Terezy jsem sledoval jen na číslech, ale potešilo mě, že to zvládla ve dvou setech i když v tom druhým musela dvakrát dotahovat ztrátu jednoho brejku. Ušetřený síly se budou zítra určitě hodit ... smile
K průlomu do první stovky chybí Tereze už jen 16 bodů takže by jí bohatě stačila jedna výhra v MD. Snad bude mít štěstí na dobrekj los ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist