Martincová v Dauhá zvládla tříhodinový maraton se Svitolinovou! Kvitová vykročila za obhajobou titulu

21. 2. 2022, 15:09
Aktuality 180
WTA DAUHÁ - Tereza Martincová v úvodním kole na WTA 1000 v Dauhá zvládla tříhodinovou bitvu se světovou patnáctkou Elinou Svitolinovou, ačkoli v utkání odvrátila jen jeden z deseti brejkbolů a nasazená Ukrajinka podávala na postup. Hladkou výhrou odstartovala obhájkyně titulu Petra Kvitová, která oplatila dva týdny starou porážku Rumunce Irině Beguové.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová už na čtvrtém turnaji v řadě zvládla úvodní zápas, ale na první vítěznou sérii od loňského září stále čeká. Další šanci bude mít v Dauhá na úvodnim letošním podniku série WTA 1000.

Sedmadvacetiletá Češka totiž překvapila zvládnutým tříhodinovým maratonem s Elinou Svitolinovou (6-7 7-5 7-6) a favorizované Ukrajince oplatila loňskou porážku z Indian Wells. Postupem do druhého kola vyrovnala své maximum na turnaji (2020).

Pražská rodačka má za sebou pořádně divoký zápas, v němž si vypracovala 22 šancí na brejk a deset proměnila a sama soupeřce nabídla deset možností a odvrátila jedinou. Brejk potvrdila pouze dvakrát za celé utkání, ovšem v těch správných momentech. Obě aktérky v silném větru získaly více gamů na returnu než na servisu.

Martincová, která loni touto dobou ještě nebyla ani v elitní stovce žebříčku, si dnes připsala svůj čtvrtý kariérní skalp hráček Top 20. O postup mezi nejlepší šestnáctku se utká s lucky loserem Arantxou Rusovou, nebo finalistkou předchozí akce v Dubaji Veronikou Kuděrmetovovou.

Petra Kvitová, jež poslední tři starty v Dauhá proměnila vždy minimálně ve finále a loni slavila svůj poslední triumf, začala hladkou výhrou 6-3 6-1 nad Irinou Beguovou. Rumunce oplatila dva týdny starou porážku z Petrohradu a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 6-1.

Jednatřicetiletá Češka vstoupila do odvety za petrohradské osmifinále rázně a navzdory větrnému počasí na kurtu dominovala. Soupeřka se naopak trápila a Kvitová šla rychle do vedení 4-0. Pak si sice vybrala slabší chvilku a čistou hrou přišla o podání, další komplikace ale nepřipustila. Za půl hodiny získala první set a ve stejném stylu rozehrála i druhý. Po dvou brejcích získala opět náskok 4-0 a tentokrát už nezaváhala.

Na kurtu strávila dvojnásobná wimbledonská vítězka jen 55 minut a vrátila se k obvyklému průběhu zápasů s Beguovou. Před Petrohradem, kde od Rumunky inkasovala ve druhém setu dokonce kanára, v pěti vzájemných zápasech ztratila s aktuálně 55. hráčkou světa dohromady jen set.

Ve druhém kole se česká šampionka z let 2018 a 2021 utká s Elise Mertensovou (h2h 1-0). Belgičanka si dnes poradila ve třech setech s Italkou Jasminou Paoliniovou.

Martincová a Kvitová ve druhém kole doplnila Barboru Krejčíkovou, nasazená dvojka měla na úvod volný los. Z Češek zatím vypadla jen Kateřina Siniaková, která už v neděli nestačila na Jessicu Pegulaovou.

Jelena Ostapenková po triumfu v Dubaji vítězí i v Dauhá. Grandslamová šampionka si poradila 6-4 6-2 s kvalifikantkou Océane Dodinovou a prodloužila svou neporazitelnost na šest zápasů. V další fázi se finalistka ročníku 2016 střetne s Amandou Anisimovovou.

Simona Halepová před pár dny sahala na finálovou účast v Dubaji a s letošní bilancí 11-2 do Dauhá dorazila jako jedna z největších favoritek. Poprvé od srpna však ztroskotala na úvodní soupeřce, šampionka ročníku 2014 v katarské metropoli nevyužila ani jeden z devíti brejkbolů a nestačila 4-6 3-6 na trápící se Caroline Garciaovou. Francouzka bude v dalším kole čelit Cori Gauffové.

Bývalá světová jednička a aktuálně 18. hráčka světa Angelique Kerberová prohrála i druhý zápas v roce 2022. V Dauhá německá finalistka z roku 2014 podlehla 6-4 3-6 2-6 Švýcarce Jil Teichmannové.

Garbiñe Muguruzaová už ve druhém kole porazila 7-6 6-1 Rumunku Soranu Cirsteaovou, se kterou ani v pátém vzájemném duelu neztratila set. Španělka také na čtvrtém letošním turnaji zvládla úvodní zápas, druhou výhru ale dosud nepřidala. V Kataru se o to finalistka z let 2018 a 2021 pokusí proti vítězce souboje Azarenková-Brengleová.

• WTA 1000 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 2.331.698 dolarů
pondělní výsledky (21. 2. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Svitolinová (10-Ukr.) 6-7(2) 7-5 7-6(5)
Kvitová (ČR) - Beguová (Rum.) 6-3 6-1
Cristianová (Rum.) - Rybakinová (11-Kaz.) 6-4 6-3
Teichmannová (Švýc.) - Kerberová (13-Něm.) 4-6 6-3 6-2
Gauffová (14-USA) - Rogersová (USA) 6-2 6-3
Ostapenková (15-Lot.) - Dodinová (Fr.) 6-4 6-2
Mertensová (16-Belg.) - Paoliniová (It.) 6-3 2-6 7-5
Golubicová (Švýc.) - Petkovicová (Něm.) 6-4 6-4
Garciaová (Fr.) - Halepová (Rum.) 6-4 6-3
Linetteová (Pol.) - Riskeová (USA) 2-6 7-6(5) 6-1
Rusová (Niz.) - Kuděrmětovová (Rus.) 7:6 (7:5), 6:4.
Kasatkinová (Rus.) - Tomljanovicová (Austr.) 6-4 6-7(4) 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Kontaveitová (4-Est.) - Konjuhová (Chorv.) 6-2 6-3
Muguruzaová (5-Šp.) - Cirsteaová (Rum.) 7-6(4) 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hradecká/Mirzaová (ČR/Indie) - Niculescuová/Zvonarevová (Rum./Rus.) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

180
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
jak se srovnala se svým prvním zápasem v hlavní soutěži WTA.smile
První servis někde na 75%, to je v takovémto zápasu vizitka něčeho jiného než jak říkalo Slůně - nervozita. Ano, ne zdaleka všechny údery Brendě sedly, ale je potřeba sečíst podmínky, palebnou sílu soupeřky, větší hru na riziko. Sem tam možná i ta nervozita, ale pokud tak spíš výjimečně, protože ani její výraz v tváři nic takového nenasvědčoval. Spíš si zápas užívala. Myslím, že naopak Slůně si dobře vybaví, že ji Brenda v některých výměnách prostě přehrála. Ona má nosánek trochu nahoru, snad je jinak v pohodě.
A Brenda prostě ještě nemá takovou sílu, aby větší rány spolehlivě usměrnila. Ale hledala cesty, přes vyšší míče, zakončení z první... Několik outů tam bylo také těsných, to se úplně jako chyba nedá v tomto případě počítat - počítat by se měly špatně trefené údery a tam to zas takový průšvih nebyl.
Prostě uhrát proti GS šampionce ve svém prvním zápase ještě ve 14ti 4 gamy je prostě pěkný výsledek, ale hlavně se za ním skrývá mraky zkušeností (odvrácené breakbally...), ale vlastně každým míčem se učila.
Lepší takováto zkušenost a prohra, než usmolená výhra nad soupeřkou kvalit, které zná dobře z jiných turnajů.
Netušil jsem, že se mi mé přání vidět Brendu na pěkném kurtu s kamerami splní tak brzy a jsem za to moc rádsmile
Hodně štěstí dálesmile
PS: Některé komentáře tu nekomentuji:)
Reagovat
blixa
smile
Reagovat
travar
Moc pěkné zhodnocení. Brenda nezklamala a zápas si užívala. Soupeřka byla pochopitelně silnější, ale Brenda přesto věřila své taktice a snažila se o aktivní hru. Z kurtu odešla se vztyčenou hlavou a s úsměvem na rtech. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak tak, žádná frustrace z pocitu "já na ni nemám". Prostě "zkusím, co se dá a zápas si užiju". Sympatické představení v rámci možností bez ohledu na to, jestli mohla uhrát o pár fiftýnů víc.
Reagovat
Mony
Druhý nebo třetí zápas už bude hratelnejsi. Rozhodně ji takové zápasy pomohou a dodají odhodlání k další praci
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Taky se mi líbilo, jak si zápas užila. Líbilo se mi, že se nebála a uhrála pěkný výměny.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, pár opravdu povedených výměn a moc ráda na ně bude vzpomínat.
A komentátor si dobře zapamatuje její BHsmile
Reagovat
hluuusa
Cekal jsem, ze ji vic potrapi. Urcite nepredvedla svuj standard, ma na vic. Kdyz uz se dostala k zakonceni, tak to vetsinou zkazila, vubec na sve pomery dost kazila. Asi to na ni i trochu dolehlo. Hlavne ze nedostala kanara, priste to bude lepsi.
Reagovat
travar
Snažila se hrát hodně agresivně, proto tolik kazila. Správně zvolená taktika. To byla jediná šance, jak ji aspoň potrápit. Nepovedlo se to, ale to vůbec nevadí. Já to vidím jako příslib do budoucna. Brenda je schopná v podstatě jako jediná hrát různě v závislosti na soupeřce a povrchu. To bude její obrovská výhoda v budoucnu. Tohle nikdo nedělá a ona to dělá už teď ve 14 letech. Každý se snaží hrát vždycky to co umí nejlépe a hraje vždycky úplně stejně. Obranářky vždycky brání, střelkyně vždycky střílí. Brenda sice hraje vždycky solidně, ale někdy je hodně trpělivá, jindy trpělivá tolik není, riskuje a útočí a světe div se, ono jí to většinou vychází. Dnes to s agresivitou trochu přešvihla. To se dá pochopit, měla proti sobě strašně dobrou soupeřku.
Reagovat
sojka1
byla zaskocena jak prostredim, tak delkou, razanci a spinem uderu souperky, to bylo evidentni... v technice hodne prace osobne vidim nejvic na FH....
Reagovat
travar
Nevím, jestli byla zaskočená. Působila naprosto klidně. Souhlasím ale s tím, že problémy s hrou soupeřky měla. Bude u ní ještě práce jako na kostele. Hlavně se ještě vůbec nenaučila chodit na síť a nehraje moc často drive voleje. Drive volej zahrát umí, ale bojí se to hrát. Je to proto, že tak nikdy nehrála, na síť nikdy nechodila a s tím má teď velký problém. Bude se to muset naučit. FH taky potřebuje zlepšit. Prostor pro zlepšování je u ní ještě obrovský.
Reagovat
sojka1
ja ji tak v oku nemam, ale za me napr. se konkretne dneska vubec nic nestalo, ze nechodila dopredu, Sloane by ji za tu drzost stejne jen potrestala... :-)) jinak prostoru ke zlepseni je jiste spousta a bylo by taky hodne zvlastni, kdyby v jejim veku ne. Celkove mi vsak jeji klidny projev velmi sedi, hlava ji srotuje, to pujde... ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přesně tak, hlavně ten spin Slůně má, že to kope, no jak od Slůnětesmile Samozřejmě, a to je velmi podstatné, a někteří místní kritici si to neuvědomují, pohyb Brenda také nemůže mít jako o 3-4roky starší holky, o těch pohybově hotových robotkách´nemluvě. Pak ovšem nemá čas na přípravu úderů a z toho pramení hodně chyb. Potenciál ukázala při pár prohozech, kraťasem, 75% úspěšností 1.servu i tím, že se úplně nerozsypalasmile Za mě dobrý.
Reagovat
Davor1
smile
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
Mony
hledá cesty, to je super ! ke konci 2. setu už to vypadalo nadějněji, ale už bylo pozdě.. úplný kontrast s Terkou. Ta žádný plán B nehledala, ale světe div se, ona už je tak dobrá, že ho ani nepotřebujesmile
Reagovat
blixa
Jojo, Terce už v podstatě stačí slušně realizovat plán A smilesmilesmile
Reagovat
Mony
až teď, dřive ne
Reagovat
Mony
Myslel jsem , že Elina se dá jen vystřílet nebo přechytračit, ale Terka ji upinkala a uhonila!
Reagovat
travar
Terka je dříč. Ona tenis miluje a maká. Vždycky toužila po tom, dostat se do první stovky a sen se jí nakonec splnil. Nelze jí to nepřát.
Reagovat
Mony
já se nestačím divit, jak zrajesmile
Reagovat
tommr
se Stephensovou mají negativní bilanci i Petra a Karolína takže se dalo čekat že Brenda dneska prohraje. Zápas sice moh bejt o něco vyrovnanější, ale na Brendě se možná projevily aklimatizační potíže spojený s přechodem na tvrdej povrch a vysokou nadmořskou výšku. Už v kvalifikaci nehrála Brenda tak dobře jako v Argentině a dneska se to jen plně projevilo ...
Důležitý bude aby se ta dnešní vysoká porážka neprojevila na Brendině sebevědomí. To poznáme až na dalším ITF turnaji. Na WTA turnaje zatím nemá ...
Reagovat
Dobry-den
Tak bohužel dneska Brenda jakoby hlavou vůbec nebyla na kurtu. Jestliže se čekalo na srovnání, jak si povede proti kvalitní soupeřce, tak tenhle zápas nám vůbec nic neřekl, protože Brenda byla dneska fakt mimo, výhozů víc než za celý týden v Argentýně, většina úplně zbytečných... Možná nervozita, možná prostě jenom den blbec, to už je jedno. Jak píšete níže, má na to nárok. Dneska by asi prohrála s každou, tak nakonec dobře, že měla tu Sloane a nedostala výprask od nějaké no name hráčky. smile

Na dnešek tedy zapomenout a příště už to bude zase ta Brenda, jak ji známe. smile
Reagovat
Mony
??? Spadni na zem
Reagovat
HolyMotors
smile
Reagovat
blixa
Co to meleš ???? smilesmilesmile
Reagovat
sojka1
ale tak to prece vubec nelezi ani nebezi, Sloane neni kazda, navic velky kurt, velka ocekavani... ja vubec zklamana nejsem, Brendi si zakonite musela pripadat jak vyorana mys.... to prejde... :-)
Reagovat
Davor1
Ty dokážeš pochopiť, že tu hrala proti súperke, ktorá vyhrala na harde tie najväčšie turnaje na svete a tie lopty, ktoré od nej Fruhvirtová dostáva, budú asi iné, ako dostáva od nejakých noname hráčok na ITFku v Argentíne, ešte k tomu všetkému na antukovom kurte, aký mám doma za barákom? Že sa bude ťažšie vracať lopta, ktorá letí výrazne vyššou rýchlosťou, hraná výrazne vyšším topspinom na veľkom kurte, ako niekde na dedine v Argentíne proti hráčkam, ktoré majú problém trafiť 5 úderov po sebe do kurtu? Ťažko sa to takto polopatisticky vysvetľuje, ale keď tomu tenisu nerozumiete, tak radšej nepíšte nič, ako také drísty smile
Reagovat
Dobry-den
Ale no tak. Snad nevěříš tomu, že Brenda dnes opravdu odehrála to, na co momentálně má. smile

Připadáte mi tu dnes jak z jiného světa. smile
Reagovat
blixa
Ano, Brenda dneska odehrála přesně to, na co momentálně má. Sundejte si už ty růžové brýle, bože !!!
Reagovat
tommr
jsem přesvědčenej že kdyby dneska Brenda hrála proti nějaký slabší soupeřce (tj. proti komukoli ze zdejšího startovního pole s výjímkou Keysový a Stephensový) tak by její výkon byl mnohem lepší ...
Reagovat
blixa
No pokud by jí to jiná soupeřka dovolila, tak by samozřejmě byl lepší.
Reagovat
tommr
myslel jsem to tak že když Brenda viděla že na Stephensovou nestačí tak šel její výkon dolů a hrála hůř než obvykle. S hratelnější soupeřkou by se to nestalo a hrála by minimálně svůj standard. Ten los byl pro ní prostě příliš těžkej ...
Reagovat
sojka1
s tim take souhlasim, jenze proste hrala se Sloane a velmi rozumim vytocenemu Davorovi, to se neda cist tady..... ne, ze bych byla tak chytra, ale take me jako holku zenska vypraskala z kurtu, z centru, uz jen ta akustika dusi... ;-)
Reagovat
HolyMotors
Tak to nečti, nikdo tě nenutí.
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
blixa
Tak neblábol, nikdo tě nenutí smilesmile
Reagovat
HolyMotors
Co přesně je blábol?
Reagovat
blixa
No v tomto případě tvoje usilovná podpora sofitikované úvaze nicku Dobry-den, která se týkala tenisové problematiky o které nemá ani páru ...
Reagovat
HolyMotors
Tak to jo. V tom případě asi nemám o tenise páru ani já, ale pokud to tvrdíš zrovna ty, vůbec mi to nevadí.
Reagovat
Davor1
smile
Niekedy je to tu ako za trest smilesmile
Reagovat
HolyMotors
Někdy ano, zvlášť když máš odlišný názor a automaticy tak nerozumíš problematice.
Reagovat
blixa
Tady už je to dost dlouho za trest ... a to ještě nepřikvačil Ultras s výstřelem z Aurory ... smile
Reagovat
Davor1
Tak tieto odporné individuá ako on už nečítam vôbec, keď vidím ten nick tam mi oči už automaticky preskočia úplne inde smile
Reagovat
annah
Přesně tak reaguju taky. Automaticky tu střelbu z Aurory nečtu.
Reagovat
blixa
Chudák Ultras, a on se tak snaží, aby nás obrátil na víru pravou ! smilesmilesmile
Reagovat
annah
smilesmile
Reagovat
HolyMotors
Proč na něj takto útočíš? Vdyť jen napsal, že Brenda nehrála dobře ze zcela relevantních důvodů, některé uvedl on, teď si některé přidal ty. Vůbec si nemyslím, že něco z toho znamená, že tenisu nerozmí/me. Tak se zklidni trošku.
Reagovat
Dobry-den
Díky za zastání, ale to je asi marný. Tady asi každá reakce podnětí jen další agresivitu. smile
Reagovat
HolyMotors
Typické pro dnešní dobu. Důležité je si to nějak nebrat:)
Reagovat
sojka1
myslim, ze nejdulezitejsi je strizlivy pohled... ;-)
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Mony
jen to zní tak, že kdyby tohle nebylo 1.kolo int.WTA, ale finále GS, tak to byl jen blbý den, ve kterým by prohrála s každou.
Reagovat
Dobry-den
Možná tu Kungovou by dneska znovu porazila, asi s většími problémy než včera, ale jinak fakt nevím. smile
Reagovat
tommr
s výjímkou Keysový, Stephensový a možná SST by mohla porazit každou pokud by předvedla podobnej výkon jaký předváděla v Argentině ...
Reagovat
Davor1
Neútočím na neho, akurát ma dosť vytáča, keď vidím, že niekto, kto absolútne nerozumie problematike, kritizuje 14 ročné dieťa, ktoré je už teraz inde ako 99% jej rovesníkov a práve takýto rádoby fanúšici, ktorí ju budú v 14 kritizovať, že neporazila GS šampiónku v najlepších rokoch na jej najlepšom povrchu, jej tú kariéru môžu výrazne pribrzdiť...
Reagovat
HolyMotors
On ji kritizuje za to, že ji neporazila? Nevšiml jsem si. Skoro bych řekl, že ji nekritizuje vůbec, jen poukázal na některé skutečnosti. A opravdu se z toho nedá vyvozovat, že absolutně nerozumí problematice, tak bych tě poprosil o vyvarování se zbytečných a urážejících závěrů.
Reagovat
smazaný uživatel
"Tak bohužel dneska Brenda jakoby hlavou vůbec nebyla na kurtu. Jestliže se čekalo na srovnání, jak si povede proti kvalitní soupeřce, tak tenhle zápas nám vůbec nic neřekl, protože Brenda byla dneska fakt mimo, výhozů víc než za celý týden v Argentýně, většina úplně zbytečných..."

Dobrý-den měl nějaká očekávání a asi už viděl Brendu minimálně v dalším kole, pokud ne rovnou s titulem, takže si nevšiml, že Brenda zápas se Sloane zvládla se ctí.
Reagovat
George_Renel
Jen pro pořádek, ta dědina je větší než Brno. smile
Reagovat
blixa
Tak Brno, že ... dědina, no ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Výstižně napsáno.
Pro Brendu byl turnaj obrovskou zkušeností.
Reagovat
blixa
Dva gemy v každém setu, to ujde.
Reagovat
JohnB
1.66 na Stephens docela dáreček ale
Reagovat
HolyMotors
Tolik bylo? Tak to jen úlet. I za 1,5 value.
Reagovat
tommr
tak aspon to nebude žádnej kanár ...
Reagovat
JohnB
kdyby hrála Stephens ve formě, na 70% svých kvalit, tak jsou podle mě dva.
Reagovat
tommr
kdyby hrála Brenda podobně jako v Argentině tak by to mohlo být vyrovnanější ...
Reagovat
JohnB
Pole soupeře je tam slaboučký, to moc nejde srovnávat.
Reagovat
tommr
uvidíme jak si Brenda povede na dalších ITF turnajích. Dnešní zápas neberu jako nějaký měřítko. Je jasný, že na WTA úroven ještě nemá dostatečnou fyzičku ...
Reagovat
HolyMotors
Brenda se vůbec nechytá. Dalo se čekat, že prohraje, ale po lepším výkonu tedy. Odehrála toho ale teď spoustu, určitě má na slabší výkon nárok, zvlášť proti gs šampiónce)
Reagovat
sojka1
jak slabsi vykon, to je prece jen normalni konfrontace s realitou, na tom neni vubec nic spatneho, ne nadarmo se rika, ze kopance posunou dopredu nejvic... ;-)
Reagovat
HolyMotors
V pořádku. Jen říkám, že poslední zápasy hrála výrazně lépe.
Reagovat
sojka1
taky nehrala proti GS sampionkam....
Reagovat
JohnB
Jako jo, Stephens je Stephens, ale doby, kdy měla na to, aby vyhrála, případně vyhrávala grandslamy, jsou pryč...
Reagovat
sojka1
ma to v ruce, proboha....
Reagovat
JohnB
Já tím chci jen říct, že je z formy a je jedno, že vyhrála GS. Dneska je to jako kočka s myší.
Reagovat
blixa
Hraješ vždycky tak, jak ti dovolí soupeř. V posledních zápasech jí soupeřky dovolily hrát výrazně lépe.
Reagovat
JohnB
tak tak
Reagovat
HolyMotors
Samozřejmě, úzce to s tím souvisí. I tak jsem čekal možná malinko víc)
Reagovat
JohnB
Je vidět obrovský rozdíl v síle úderů, je to skoro jako kdyby hrála muž proti ženě.
Reagovat
Davor1
Tak to nie je o jej slabom výkone, ale na takom obrovskom kurte asi ešte nikdy nehrala a je to dosť rozdiel oproti tomu, na čo je bežne zvyknutá. Taktiež nikdy nehrala proti top hráčke, ak nerátam exhibíciu s Cornet, to je proste úplne iná úroveň ako noname súperky na zabudnutých ITF turnajoch. To skôr ľudia majú nereálne očakávania, že keď v 14 vyhravá ITF turnaje, tak to hneď bude všetko valcovať. Tenis má ale nejaké úrovne a na tú najvyššiu ešte ale potrebuje újsť ohromne ďalekú cestu...
Reagovat
JohnB
napsal si to přesně, jak to je
Reagovat
sojka1
Sloane opousti nerv a uz se rozehrava, ta kvalita bude uz znat, ale nevadi, co uz, pojd, dite! :-)
Reagovat
Jon61
Na začátku zápasu byla nervoznější než Brenda, teď už ji přehrává. smile
Reagovat
sojka1
ja to i chapu... :-) Brenda ma BH suprovy, ten FH na skrcenou ruku je trochu divny, tim bomby neustoji....
Reagovat
Davor1
Pre Sloane je to len taký lepší sparing, hrá tak na 60% a aj tak je tam vidieť obrovský rozdiel. Ale presne to som aj očakával, Brenda je síce šikovná, ale silovo na dospelé ženy ešte obrovský stráca a tu je proste vidieť rozdiel medzi ITF a WTA úrovňou... na ITF tie súperky majú problém so základnými údermi, tam to aj šikovné dieťa môže valcovať. Ale sú to pre ňu nezaplatiteľné skúsenosti...
Reagovat
sojka1
urcite, ten naraz je moc potrebny.... proporcne... :-)
Reagovat
Jon61
Sloan hodně chybuje, ale game zahránila díky dobrým podáním.
Reagovat
Oin
Brendice vyhraje ve třech setech.
Reagovat
Dobry-den
Tak hodně štěstí, Brendo! smilesmile
Reagovat
George_Renel
A Brenda se Sloan již na kurtu.smile
Reagovat
Hornych
může mi někdo, prosím, poradit na kterém tenisovém portálu je možno zjistit počty bodů za turnaje futures, nebo za kvaldu na turnajích. Na webu "Tenisportál" jsou body pouze za turnaje ATP, chalengery, ale vše bez kvaldy a futures nejsou vůbec, děkuji
Reagovat
Ondřej.Jirásek
doporučuji:

https://en.wikipedia.org/wiki/ATP_Rankings
https://en.wikipedia.org/wiki/WTA_Rankings
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Fandina
Dá se to najít na ITF stránkách, tam jsou všechna možná pravidla a nebo konkrétně na stránkách ATP nebo WTA.

https://www.itftennis.com/en/about-us/governance/rules-and-regulations/?type=tour-regulations

https://www.atptour.com/en/corporate/rulebook

https://www.wtatennis.com/news/1347389/wta-rules
Reagovat
SpacialRecognition
rád sem jí tedy za ty herecké výkony neměl, ale tady mi jí bylo líto smilesmile
Reagovat
Ondra979
sry za OT, ale neodpustim si to - po dnesnim stvavem a nenavistnem projevu agresora z Kremlu uz na nej prizvisko Putler sedi naprosto dokonale..jestli ho vcas nezastavime, tak po ukrajine jsme na rade my..snad uz se EU rozhoupe k poradnym tvrdim a cilenym sankcim na zlodeje kolem muzika, zatim to bylo jen takove solichani o nicem ale ted uz je cas!!
Reagovat
Ondra979
tvrdym sankcim samozrejm smilee..takze doufam, ze i swift..uz neni jina cesta
Reagovat
SydneyOpen
no a je to tady. Rusko oficiálně zahájilo vojenskou intervenci na Ukrajinu... odporná země zla smile
Reagovat
Ondra979
ano je to tak..naprosto nechutne, je to rise zla a jsem velmi zvedav na reakce, hlavne zdejsi pate kolony - tedy KSC, SPD, Triko a hlavne hradniho velezradce..kdo bude dal stat na strane agresora putlera, tak uz neni o cem - to je tuplovana zrada
Reagovat
Ondra979
a jeste dodam - co to nedavno tvrdil ten hradni kolaborantsky zok - ze pry zadna vojenska agrese ze strany ruska nehrozi?? smal bych se, ale vesele to bohuzel neni, jen ze sebe udelal tuplovaneho kokta a slouhu kremlu, coz uz ale je dlouho..snad uz brzy vypadne, nema tam davno co delat
Reagovat
sojka1
"mirova operace"... prece, uz zase... udelalo se mi z nich zle!
Reagovat
Ondra979
ano, uz zase..je to opravdu na zvraceni a jsem zvedav na sankce, musi prijit a cim tvrdsi tim lepe..jestli to putler a jeho oligarchove silne nepociti, bude to o nicem tak snad se konecne dockame toho, co uz melo prijit davno...a omezit s ruskem diplomaticke styky na minimum, cela EU, ted uz jednat je zbytecne, to s takovymi psychousi nikdy k nicemu nevedlo a vidime to ted v primem prenosu
Reagovat
Serpens
Chudák Svitolina, ta taky musí dostávat co proto od fanoušků, že celou kariéru je další tenistkou, která až na výjimky psychicky nemá na velké výsledky, ale tenisem na to má.
Reagovat
tommr
Tereze přálo štěstí a ve druhém kole se neutká s Kudermetovou ale s Rusovou. To jí dává velkou šanci na další postup ...
Reagovat
Fandina
Hráďa s Mirzou vyhrály první set a ve druhém vedou nad Niculescu Zvonareva 5:3, ale to oblečení holek, je tam kosa, diváci se choulí v teplých bundách, holky mají dlouhé rukávy a leginy pod sukynkou, ale Zvonek má jen leginy a vypadají hrozně.
Reagovat
smazaný uživatel
Novakovismilesmile Sportu zdar!!! Na Dubai 2
Reagovat
turista
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
po překvapivých prohrách Halepové s Garciou, Beguové s Petrou a Cirstey s Muguruzou překvapivě vyhrála Cristian nad Rybakinou ... smile
Reagovat
sojka1
to mi spad kamen... :-)) Mertenska se da zastrasit, Anettka bude tuzsi sousto....
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile mě taky. A Tereza taky dobrý. Neviděl jsem nic.
Reagovat
Krisboy
Je ten výsledek správně? Zápas jsem neviděl, ale podle komentářů bych ho čekal spíš opačně. smile
Reagovat
tommr
Petra bude jak se dalo čekat hrát ve druhém kole s Mertensovou ...
Reagovat
tommr
a v případným třetím kole by jí čekala Kontaveit ...
Reagovat
vibbi
poradte mi prosím, kde sledovat turnaje...ráda bych na pc i mobilu...vím, že tu zminujete aplikaci sportzone, ale mám trochu obavy si něco takového stahovat kvůli bezpečnosti. zejména třeba kvůli ban¨kovnictví.
jinak klidně si zaplatím, mám třeba eurosport. ale chci WTA. O2 už živit nehodlám, mají to prostě neskutečně předražené, navíc jen jeden stream. Oproti jiným placeným službám jsou to hamouni. Nevíte prosím o něčem?
Reagovat
George_Renel
1 Stream? Teď právě jdou 4 wta zápasy na č kanálech najednou, jen si vybrat co v TV, co v PC a co na mobilu....
Reagovat
smazaný uživatel
1 stream = asi jedno zařízení. Což jí asi svazuje ruce.
Reagovat
George_Renel
Podle mě multidimenza na O2 je super řešení a najednou můžu sledovat až 4 zápasy.
Reagovat
Pe3k
Streamy jsou zdarma.

https://www.jokerlivestream.xyz/joker-tennis-live-streaming-61.html

http://md.freestreams-live1.com/tennis-live-stream6/
Reagovat
Jon61
Navíc si můžete vybrat, který zápas chcete sledovat, jinde se za to platí.
Reagovat
annah
Nebo si založit účet na Tipsportu, kancelář mají v každém minimálně okresním městě. Vstupní vklad je 200 korun (teda byl, když jsem účet zakládala)a pak je nutné každý měsíc vsadit aspoň 30 korun na jakýkoliv zápas nebo jeho část. Mám účet asi tři roky a ještě nikdy jsem nemusela žádné peníze přidávat.
Reagovat
Krisboy
Potvrzuji, na sledování v mobilu je Tipáč ideální, dobrá kvalita a stabilní přenos. Na stolní PC ale rozhodně ne.
Reagovat
annah
Já sleduju Tipsport na noťasu vleže - noťas na klíně. A jde to vidět docela dobře, obraz je možné trochu zvětšit, skoro na půl obrazovky. Na celou obrazovku ne, nebo já to aspoň neumím.
K tomu mám SportZone, ale tam u ženských zápasů nejde zvuk. U mužských (a taky u ostatních sportů) zvuk funguje. Nechápu to.
Reagovat
Jon61
Nebude to tím, že některé tenistky řvou jak na lesy. smile
Reagovat
Fandina
DDDD smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Já myslím, že se nemusí nikam chodit. Dá se to založit na internetu i ověřit na internetu. Nevýhoda je, že se to nedá vidět zpětně.
Reagovat
Mony
Já už teď nejraději sleduji na mobilu u app Fortuny. Stačí týdne vsadit 10kc! Super kvalita a 1GB stačí na více, než 3 hodiny kvalitního prenosu (CT4 sport nebo ITF přenosy přes chrome žerou vice) , pokud nejsi na WiFi. I Sportzone se mi včera při Brende na PC setkalo, tak jsem vytáhl mobil a pohoda.
Reagovat
Pavlis
Aplikace SportZone je v pohodě - 6b.cz/Rtc2 je pravda, že jsem měl problém ji najít. Ale v systému moc nezabírá a nic dalšího se neinstalovalo. Na Online streamy pozor, pokud nejde o YT přenosy apod., často tam skáčou další nevyžádaná okna. Kde právě nebezpečné hrozby být můžou. Výhodou samozřejmě je ofiko placený zdroj, který ti ty tenisové přenosy zajistí, navíc ve vyšší kvalitě.

SportZone snímá zápasy a umožňuje je sledovat. Nějaká prodleva tam bude. Většinou funguje dobře. Pokud ne, tak využívám ty internetové streamy. Zároveň platí, že chce-li uživatel tyto aplikace a linky používat, měl by mít lepší antivir a dávat si větší pozor.
Reagovat
dadaft
myslím, že už první den napověděl, že uvidíme atraktivnější tenis než v Dubaji
Reagovat
baba
nevíte někdo, co Muška ???Je už hrozně dlouho pryč, tohle je už opravdu špatný...
Reagovat
smazaný uživatel
O víkendu byla na výstavě.
https://www.instagram.com/p/CaNZDEogJHk/
Reagovat
PetaM
Měla by se vrátit v IW. :)
Reagovat
annah
Begu Petře vydatně pomohla. To byl jeden out za druhým.
Reagovat
tommr
Petra dneska příjemně překvapila a vrátila Beguový tu drtivou porážku z Petrohradu. Až na jedno malý zaváhání hrála dneska Petra nečekaně dobře a takticky vyzrále když bezhlavě neútočila a nechala chybující soupeřku se vyházet ... smile
Reagovat
dadaft
navíc solidní return a dobrá délka úderů
Reagovat
baba
dnes to byla od Begu totálně bez šťávy, tolik UE jsem u ní již dlouho nezažila. A Petra se ani nemusela moc snažit.
Reagovat
dadaft
pohodovka na úvod smile
nutno říct, že Begu nehrála jako v Petrohradu
Reagovat
tommr
Rumunky dneska nemají svůj den ... smile
Reagovat
zfloyd
pro mě překvapivě hladké vítězství myslel jsem že to bude vyrovnanější ale takto to bylo aspoň bez nervů smilesmilesmile
Reagovat
d@ve
Tož vyhraj to tam celé.. smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Petra super smile chtělo by to zase nějaký výsledek, velká šance bude i v dalším kole
Reagovat
tommr
ve třetím kole ale příjde těžká překážka v podobě Kontaveitový ...
Reagovat
Fandina
super a bylo by fajn v tom pokračovat i dále. Begu dneska dala s přehledem a na Petrohrad dala zapomenout. Moc drží palce do dalšího kola. Peti pojď!!!
Reagovat
Nenela
Momentalni vytvor od Nike se mi docela hodne libi, ale fakt ty spodary mohli udelat taky cervene. Ta bila jak kouka zpod satu vypada proste jako spodarysmile
Reagovat
George_Renel
Nejsem holka, ale není divné pocitově, když je ten výstřih tak šejdrem?
Reagovat
annah
Mně se to taky nelíbí, asymetrii nemám ráda. Ale každý to má jinak.
Reagovat
Blondie
Je to divny smile
Reagovat
tommr
Petra začala skvěle a rychle šla do vedení4:0. Pak ale přišlo nečekaný zaškobrtnutí a Petra měla co dělat aby první set dotáhla. Z druhýho setu mám docela obavy ... smile
Reagovat
Nenela
Taky jsem to tak mela, prestala jsem se divat a to asi pomohlo. Ted kouknu a k memu prekvapeni je to uz (zase) 4:0! Tak doufam, ze se nebude opakovat scenar z 1. setu
Reagovat
tommr
zatím to vypadá dobře ...
Reagovat
Davor1
Martincová veľmi pekne, mám rád podobné príbehy, kedy sa outsiderky či outsidery, ktorí väčšinu kariéry len tak nejak bojujú o prežitie na okruhu na nižších turnajoch, nakoniec vďaka tvrdej práci dostanú na najvyšší level a zúročia tú celoživotnú drinu, to je presne Terezin prípad, kedy si nakoniec ešte tenisom zarobí na zvyšok života, čo by možno ešte tak pred dvoma rokmi vôbec nečakala.

U Svitoliny presný opak, príde mi, že jej už nejaká tvrdá tréningová drina nič nehovorí, žije milionársky život vďaka tým zopár úspešným rokom, kedy sa parádne napakovala a teraz už pôjde len dole a porážať ju bude čoraz viac outsideriek, nejak už u nej ani nevidím motiváciu sa niekde posunúť a do top10 sa už nikdy nevráti. Ani by som sa nečudoval, keby si s Gaelom čoskoro založili rodinu, predsa len jej výkonnosť už nie je nič moc a bude len horšia.
Reagovat
Mony
výkonnost má pořád skvělou, akorát Terka dnes zazářila.
Reagovat
Davor1
Tento rok porazila len Ferro, Tan a Sherif, čo sú podpriemerné tenistky, posledné lepšie výsledky na veľkých turnajoch mala v roku 2019, odvtedy občas dôjde ďaleko na malých turnajoch a pravidelne prehráva s outsiderkami...
Reagovat
dadaft
............ takhle dobře hrát Garciu už jsem neviděl pěkně dlouho...
Reagovat
Mony
Už se sebou musela něco dělat, jinak by to asi byl brzy její konec
Reagovat
tommr
jj kdo by to řek že zrovna dneska bude letadýlko ... smile
Reagovat
Mony
zkazila mi sice tiket s 8 zápasy, ale i tak jí to přeji...Jestli mi ale i další zkazí Gauff smile.., to už budu zlý..zatím se ale Coco drží dobře.
Reagovat
blixa
Jojo, říkám to pořád, nesázejte, nesázejte, nebo se z toho zblázníte ... smile
Reagovat
Mony
jen tak zlehka po dlouhé době, když mi Fortuna nabídla bonus 300,-, když vsadím za 900.. i bez Halepky už těch 300 navíc mám v kapse....teď si dám zase pokoj...pořád mi zní v hlavě slova jednoho dívčího trenéra, že na holky může sázet jen blázen, protože vidí jak jsou každá denně v jiném rozpoložení..k tomu ty cykly!..něco na tom bude, i když tentokrát mi to v celku vyšlo
Reagovat
annah
Prostě den plný překvapení. Martincová porazí Svitolinu, Veselý Cilice a Halepka prohrává s Garciou. Čeho se ještě dočkáme? Snad to nebude pro změnu nepříjemné překvapení u Petry.
Reagovat
tommr
u Petry by překvapení bylo kdyby vyhrála ... smile
Reagovat
Pe3k
smile smile
Reagovat
Fransoas
Tak to je naprostá bomba.Dokázala vybojovat postup přes favoritku.Gratulace k postupu !
Reagovat
lars
A oznamil si tu bombu na policii ? :)
Reagovat
dadaft
zápas v těžkých podmínkách, kdy servis rozhodně nebyl žádnou výhodou, dramatická, vyrovnaná bitva s proměnlivou úrovní hry --- většinou dobrý, ale třeba Tereza vyhořela v koncovce prvního setu, Elina v koncovce druhého...
dobré vítězství,
gratulace.
Reagovat
Nenela
Co je s Marketou Vondrousovou? Nevite, proc se odhlasila?
Reagovat
blixa
Zraněná ... ale nevím co ....
Reagovat
tommr
přitahovač ...
Reagovat
Mony
Tak asi tě pritahovac, kvůli kterému nenastoupila do semifinále v Dubaji, pořád bolí
Reagovat
Mony
Ještě cennější výhra proto, že jí porazila Elininymi vlastními zbraněmi. až se naučí takové hračky dostávat do nekonformní pozice, Tak myslím, že to ani zas tolik bolet nebude
Reagovat
Mony
A já blbec jsem vypral čepici s jejím podpisem
z US Open někdy před 5 lety, když jsme jí dotlačili vyhrát skoro prohraný zápas v kvalde s jednou Řekyní v prvním kole.. smile
Reagovat
blixa
No tos posral .... smile
Reagovat
Mony
Příjmení tě Rekyne používám jako jazykolam. Uhadnete o koho jde?
Reagovat
SpacialRecognition
grammatikopoulou
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
lars
A jakym zpusobem si ji k tomu dotlacil ? :)
Reagovat
Mony
prohrávala ve 3. setu už asi 1:5 nebo tak nějak, tak jsme se s klukama rozhodli, že jí pomůžeme a fandili jako při fotbale..docela se pak rozjela a dala to.. Chudák Řekyně pak odcházela s pláčem..nakonec se Terka probila do MD, tak u ní máme asi milionsmile
Reagovat
Mony
Ještě si pamatuji, když mi podepisovala tu čepici, že jsem se jí zeptal, kdy konečně bude ta stovka? tak pak svěsila hlavu a řekla.. To je strašně těžký
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist