Martincová v Torontu ztroskotala v prvním kole na Bencicové a na zvládnutou kvalifikaci nenavázala

10. 8. 2022, 00:59
Aktuality 49
WTA TORONTO - Tereza Martincová ani na čtvrtý pokus proti Belindě Bencicové neuhrála set. V Torontu vítězce posledních olympijských her ani jednou nesebrala servis, po porážce 4-6 2-6 na zvládnutou kvalifikaci nenavázala a na deseti z posledních 12 turnajů vypadla v prvním kole. Švýcarka bude pokračovat soubojem bývalých šampionek se Serenou Williamsovou.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereze Martincové se stále nedaří navázat na loňskou životní sezonu. V té letošní se pouze třikrát dostala do závěrečných kol, a to osmifinále v Dauhá, čtvrtfinále v Petrohradu a semifinále v Nottinghamu. V žebříčku tak klesla ze 40. pozice až do osmé desítky.

Svůj debut v Torontu proto musela zahájit v kvalifikačních bojích, v nichž potvrdila roli favoritky proti Emině Bektasové a Marině Stakusicové. V hlavní soutěži však schytala těžkou soupeřkou a s Belindou Bencicovou prohrála 4-6 2-6, na deseti z posledních 12 turnajů tak vypadla v prvním kole.

S vítězkou posledních olympijských her nedokázala 27letá pražská rodačka uhrát set ani na čtvrtý pokus, dnes si vypracovala jediný brejkbol a Švýcarce ani jednou nesebrala podání. Turnaj pro ni skončil po hodině a čtvrt. V kvalifikaci bude muset začít i na následujícím podniku kategorie WTA 1000 v Cincinnati.

Pětadvacetiletá Bencicová bude pokračovat soubojem bývalých šampionek se Serenou Williamsovou (H2H 1-2). Jedinou výhru nad 40letou Američankou, která si včera připsala své první singlové vítězství od loňského French Open, urvala v roce 2015 v semifinále právě v Torontu po cestě za svým prvním hardovým titulem.

Z českých zástupkyň tak v kanadské metropoli pokračuje už jen Karolína Plíšková, jež vyřadila Barboru Krejčíkovou. Včera v prvním kole skončily také kvalifikantka Marie Bouzková a Petra Kvitová. Další soupeřkou Plíškové bude Amanda Anisimovová. S Američankou, která si za necelou hodinu poradila 6-1 6-3 s domácí Carol Zhaovou, vyhrála úvodní čtyři souboje, ale před týdnem na ni nestačila v San José.

Cori Gauffová zahájila své působení na "tisícovce" v Torontu suverénně. Osmnáctiletá Američanka při svém debutu v tomto dějišti za hodinu hry smázla 6-1 6-3 krajanku a kvalifikantku Madison Brengleovou. O účast mezi nejlepší šestnáctkou se utká s wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou.

Camila Giorgiová vykročila za obhajobou loňského triumfu na Canadian Open skalpem světové desítky Emmy Raducanuové, proti úřadující šampionce US Open získala posledních šest her a porazila ji 7-6(0) 6-2. Italka ve druhém kole narazí na Elise Mertensovou, Belgičanku porazila loni ve druhém dějišti tohoto podniku v Montréalu.

Naomi Ósakaová pokračuje v neideální přípravě na US Open, které v minulosti dvakrát ovládla. Bývalá světová jednička před týdnem v San José vypadla už ve druhém kole a v Torontu se loučila hned v prvním, když za stavu 6-7(4) 0-3 kvůli bolestem zad vzdala Kaie Kanepiové. Estonská veteránka, jež v neděli ve Washingtonu bojovala o titul, si o osmifinále zahraje s Garbiñe Muguruzaovou (H2H 1-1).

Bianca Andreescuová před týdnem v San José v úvodním kole nestačila na pozdější finalistku Shelby Rogersovou, ale v prvním zápase v Torontu si po setech 7-6(5) 6-4 vyšlápla na Darju Kasatkinovou, která v Kalifornii triumfovala a zajistila si návrat do Top 10. Dvaadvacetiletá Kanaďanka si v domácím dějišti připsala už sedmé vítězství v řadě a navazuje na triumf z roku 2019. V dalším kole se utká s Alizé Cornetovou (H2H 0-2).

Maria Sakkariová ve svém úvodním duelu v Torontu po více než dvou hodinách zdolala 6-2 4-6 6-2 bývalou šampionku US Open Sloane Stephensovou a na rozdíl od předchozí akce v San José vstup do turnaje zvládla. V osmifinále se řecká jednička potká s Amandou Anisimovovou, nebo Karolínou Plíškovou a bude usilovat o své první čtvrtfinále po dvou měsících.

Úvodní soupeřku už zná světová jednička Iga Šwiateková. Do turnaje vstoupí proti kvalifikantce Ajle Tomljanovicové, se kterou se dosud utkala právě jen v kanadské metropoli. Australanka po více než dvou hodinách zdolala 6-4 2-6 7-6(3) Veroniku Kuděrmetovovou, jež před týdnem v San José vyřadila Ons Džabúrovou a na čtyřech předchozích turnajích prošla minimálně do čtvrtfinále.

• WTA 1000 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.697.250 dolarů
úterní výsledky (9. 8. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Sakkariová (3-Řec.) - Stephensová (USA) 6-2 4-6 6-2
• Dvouhra - 1. kolo •
Bencicová (12-Švýc.) - Martincová (ČR) 6-4 6-2
Giorgiová (It.) - Raducanuová (9-Brit.) 7-6(0) 6-2
Gauffová (10-USA) - Brengleová (USA) 6-1 6-3
Andreescuová (Kan.) - Kasatkinová (11-) 7-6(5) 6-4
Qinwen Zheng (Čína) - Marinová (Kan.) 3-6 7-6(5) 6-4
Sorribesová (Šp.) - Liuová (USA) 7-6(4) 2-6 7-6(5)
Mertensová (Belg.) - Bondárová (Maď.) 7-6(2) 6-1
Tomljanovicová (Austr.) - Kuděrmetovová (-) 6-4 2-6 7-6(3)
Anisimovová (USA) - Zhaová (Kan.) 6-1 6-3
Shuai Zhang (Čína) - Bucsaová (Šp.) 6-1 6-3
Kanepiová (Est.) - Ósakaová (Jap.) 7-6(4) 3-0 / skreč
• Čtyřhra - 1. kolo •
Haddadová Maiaová/Krejčíková (7-Braz./ČR) - Christianová/Kalašnikovová (USA/Gruz.) 6-1 6-2
Bouzková/Siegemundová (ČR/Něm.) - N. Kičenoková/Mihalíková (Ukr./SR) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
misa
Snad Maruška nepřijde kvůli čtyřhře ještě o kvalifikaci Cincinnati. V dalším kole ale má dvojice Bouzková/Siegemund 3. nasazený pár Gauff/Pegula, což bude asi konečná.
Reagovat
smazaný uživatel
Laura je gs vítězka v deblu. Třeba si s Maruškou sedne jako v Bepou :-).
Reagovat
tommr
Bouzková/Siegemund zápas vzdaly a z turnaje odstoupily. Doufám, že Marie není zase nemocná nebo zraněná ... smile
Reagovat
misa
Snad zase nechytla covid :(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Chytila letadlosmile
Reagovat
fandorin78
Bohužel se naplnily mé obavy před turnajem a Kasatkina vypadla hned v prvním kole s Andreescu. Po vyhraném San Jose si klidně mohla dát pauzu, ale chápu, že WTA1000 je lákavá vidina. Jenže Andreescu přeci jen hraje lépe, než čemu odpovídá její místo v žebříčku. Navíc domácí publikum. Inu škoda.
Reagovat
Pavol
Jedna z mojich poučiek. Ruskí hovoriaci hráči / čky po vyhranom turnaji nasledujúci vypúšťajú.
Reagovat
tommr
Andreescu hlavně včera předvedla nechutný divadlo kterým Kasatkinu rozhodila. Celej zápas se okolo ní motali tři doktoři jako kdyby měla každou chvíli umřít, ale na kurtu to kupodivu nebylo vůbec znát ... smile
Reagovat
Pavol
Prihrávaš mi na ďalšiu poučku. Tipuj na domácich favoritov ktorým organizátori pripravili najlepšie podmienky pre hru - večerný zápas, podpora publika, podpora čiarových atď. atď. smile
Reagovat
misa
Doufám, že se Andreescu v dohledné době nevrátí na místo kanadské jedničky.
Reagovat
Vlk-v-trave
Kanadska Jednicka bude vzdy Evzenie:) a muze byt i na 1358 miste zebricku:)
Reagovat
misa
Možná tak v počtu selfíček na instagramu :)
Reagovat
Vlk-v-trave
nejen v tom :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Leylahsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
tsss, Kanadsky tenis... zname je, Raonic si vzal behem jednoho zapasu MTO nepocitane (prumer byl co tri gemy), ze dokonce takoveho klidaka jak Potro vytocil a dostal do ironickych hlasek...:D Nakonec Potro prohral...a Raonic dosel hodne daleko:) ale ani nevim kam, bo ten Masters je neco jako itf turnaj.
Reagovat
fandorin78
Aha, to jsem ani nevěděl. Zápas jsem nesledoval, už to na mne bylo příliš pozdě v noci. Zachytil jsem výsledek. Hlavně aby se Darja chytila na US Open.
Reagovat
makro99
pokud nedostane Kateřinu
Reagovat
Pavol
Chytiť sa za chrbát a skrečovať. To že prehrá som vedel len som nečakal že to nedohrá. No nič skús šťastie znova. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vypadá to, jako by dělala reklamu na nějakou nezdravou výživu. Mladá holka a rupne jí v zádech v prvním setusmile
Reagovat
Pavol
Bude to asi hlavne v tej hlave. Víťazka GS sa vráti k trénovaniu otcom. Je to o hlave ostatné problémy sú pridružené.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak hlavu úplně v pořádku nemá, ale díky ní jí snad neruplo v zádech. Teda, přišlo mi, že se pár míčů před MTO divně kroutila.
Reagovat
Pavol
Priznám sa mňa sa to troška dotklo lebo už som sa tešil z 3,3 násobku vkladu a nič. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Škoda zápasu, případně i těch dalších, co tam mohla Naomi odehrát.
Reagovat
baba
ještě že los dal v prvním kole 2 naše holky proti sobě, máme alespoň jednu tenistku v druhých kole !!!
No a dnes se rozloučíme i s KP ...
Reagovat
EllNino
Tak Rybakina a BeBe byly pro Marii a Terezu opravdu těžké doupeřky do 1. kola, navíc po těžké kvalifikaci, u Petry jsem byl celkem i překvapen, že uhrála set, když uvážíme všechny okolnosti, no a děvčata Kája s Bárou holt smolíček, ale tak aspoň jedna postoupila ...

Třeba tento týden udělá radost Muška, stejně jako předtím Maruška a Katka a Petra :)
Reagovat
baba
Muška musí, když nedá turnaj nižší úrovně, tak to už je prostě smolík dost velikej !!!! Tam snad hrozí pouze Pera ....
Reagovat
tommr
Pera je ted v laufu a i jinak je ten turnaj velmi dobře obsazenej takže by mě hodně překvapilo kdyby ho byla Muška schopná vyhrát ...
Reagovat
makro99
tak vítězství bude, pokud přežije ty tři zápasy.. a pak už s Perou bych to zas nepřeháněl; možná radši odpočinout do Cinci;
Reagovat
lxr
No ta Scott mi taky nahání hrůzu. Ona v poslední době skoro jen vítězí a v prvním kole to byl rychlý proces.
Reagovat
JohnB
Možná by bylo dobrý, kdyby zdejší autoři článků měli alespoň základní znalost českého jazyka a trochu citu. Ten titulek, to je něco příšerného. ...Vypadla na Bencicové...
Reagovat
aligo
Čím dál větší patlalové smile
Reagovat
vavrinec
V některých kruzích se používají zvláštní spojení. Třeba Vémola (MMA zápasník) někde vysvětloval, že ochranky zásadně používají spojení "služba na dveřích", nikoliv "u dveří" jak by člověk předpokládal.
Reagovat
Ela-fon-isi
U nás se zas říká:,,jit na město" místo do města. Z lidových písní znám: ,,jít do hory." Zde jde ovšem o nářečí. Kdyby Vénola a spol skákal na hosty z horních futer dveří, mohli by sloužit na dveřích.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pořád si to snažím představit a nicsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Vylamala si zuby na Bencicove:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Nebo,... rozplacla se na Bencicove:)
Reagovat
Vlk-v-trave
a nebo,... rozmlatila se na Bencicce:)
Reagovat
Vlk-v-trave
a nebo,... udelala se na Bencicove
to by byl uplny hit:D
Reagovat
vavrinec
No pane Vlku! Co to? Nedostatek sexu nebo bujná fantazie? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No pane Vavrinec, na co vy hned nemyslite:)
Uz jako decka jsem rikali, ze jsem se na necem udelal...:)))
Ale priznavam, bylo mi jasne, ze v dnesni dobe se to bude brat spis jinak...takze takova provokacka...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
udělat se na jezusmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
skončila na Bencicovesmile
Reagovat
EllNino
ztroskotala? :))
Reagovat
vavrinec
Tak! smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, ztroskotala je ten spravny vyraz, ale me by se libilo to s tema zubama:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
samozřejmě tam mělo být ztroskotala, únava materiálu smile
Reagovat
Vlk-v-trave
ale zase... kolik radosti to prineslo :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A lidové tvořivosti smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist