Medveděv porazil Sinnera i popáté. V Rotterdamu získal 16. titul

19. 2. 2023, 18:26
Aktuality 9
ATP ROTTERDAM - Daniil Medveděv na halovém turnaji ATP 500 v Rotterdamu získal první letošní a celkově 16. titul. Ve finále zdolal po obratu z 0-1 na sety a 2 hodinách a 28 minutách boje sedm zápasů neporaženého Itala Jannika Sinnera, s nímž vyhrál i pátý vzájemný zápas.
Profily hráčů
J. Sinner a D. Medveděv (© Profimedia)

Daniil Medveděv se v Rotterdamu představil poprvé od porážky ve třetím kole Australian Open a po úvodním ztraceném setu s Alejandrem Davidovichem dominoval. V dalších osmi setech ztratil dohromady jen 17 gamů, proti obhájci titulu Félixi Augeru-Aliassimemu si připsal první letošní skalp hráče Top 10 a postoupil do svého celkově 28. finále. 

V něm dnes čelil rozjetému Janniku Sinnerovi, který minulý týden triumfoval v Montpellier, v Rotterdamu vyřadil bývalého šampiona Stana Wawrinku či Stefanose Tsitsipase, proti kterému si připsal nejcennější skalp v kariéře, a neprohrál sedm zápasů v řadě. 

Statistiky zápasu
Sinner - Medveděv
2 esa 4
1 dvojchyby 1
57 %
1. podání 'in' 69 %
62 %
úsp. 1. podání 75 %
46 %
úsp. 2. podání 44 %
21 winnery 18
48 nevyn. chyby 34
17/26 hra na síti 7/10
2/6 brejkboly 5/12
83 celkem bodů 99
čas: 2:28

27letý Medveděv s o šest let mladším Italem vyhrál všechny čtyři vzájemné souboje a uspěl i na pátý pokus. Opět v hale. Přestože prohrál úvodní set, vývoj otočil a po dvou a půl hodinách boje zvítězil 5-7 6-2 6-2.

Finalisté divákům nabízeli spoustu dlouhých výměn, které mnohem častěji končily nevynucenou chybou, než vítězným úderem. Výrazně víc chyb nakonec spáchal Sinner (48).

"Poprvé jsem tu hrál v roce 2018 a hned jsem si to tu zamiloval," řekl Medveděv, jenž vylepšil svou bilanci v Rotterdamu na 10-4. Přitom poslední dva starty pro něj skončily vždy hned v prvním kole. "Rád se sem vracím. Poslední dva zápasy jsem tu hrál hrozně, takže jsem rád, že jsem si to letos skóre vylepšil."



Vítěz US Open 2021 Medveděv získal 16. titul, patnáct z nich slavil na tvrdém povrchu a osm v hale. Díky němu se zítra vrátí ve světovém žebříčku vrátí do Top 10.

21letý Sinner hrál 8. finále a teprve podruhé a poprvé mimo turnaj Masters 1000 v něm našel přemožitele. 

”Daniilovi gratuluju k zisku prvního letošního titulu. Myslím, že letos vyhraje mnohem víc turnajů. Pro mě to byly dva pozitivní týdny, odehrál jsem spoustu dobrých zápasů a jsem na sebe pyšný," řekl 14. hráč světa Sinner.

Medveděv se nyní přesune na turnaj ATP 250 v katarském Dauhá. Sinner ještě zůstává v evropských halách, v Marseille bude plnit roli nasazené dvojky.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 2.224.460 eur
nedělní výsledky (19. 02. 2023)
• Dvouhra - finále •
Medveděv (6-Rus.) - Sinner (It.) 5-7 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Dodig/Krajicek (3-Chorv./USA) - Bopanna/Ebden (Indie/Austr.) 7-6(5) 2-6 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Krisboy
Viděl jsem jen závěr a Janek dost chyboval. Buší do toho sice pěkně, ale Méďu takhle jen tak nepretlačí, ten už odolal jinejm ranařům.
Za Meďovo vítězství jsem ale rád, jeho "před AO22 forma" mi na okruhu moc chybí a jistý rádobynejlepšíhráčhistoryje si i díky tomu moc fouká.
Reagovat
Tennisfan77
Medveděv v topu, ideální titul na zvýšené sebevědomí po několika měsících "trápení".

Už se nám poslední měsíce trošku krystalizuje budoucí tenisová elita. Vidím v ní Sinnera, Runeho a Alcaraze.

Naopak v ní nevidím Tsitsipase či Aliassima. Speciálně Kanaďan tak trošku Berdychuje, horší hráče porazí, na lepší těžce nemá.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Psal jsem to na AO, napíšu to i teď.... Sinner během pár let bude hráče jako Medvedev a Tsitsipas pravidelně porážet. Musí ještě zapracovat na fyzičce, zesílit, popracovat na agresivitě a bude se s Carlosem a Runem přetahovat o slamy.

Sinner možná bude zrát nejdéle z této trojice, ale o to více může být v konečném zúčtování nebezpečný. Takže pozor na něj. Tichá voda břehy mele. Z nové trojice ho mám nejraději, ačkoli ani Carlitos mi nevadí.smilesmile

Podceňování Sinnera od některých je veliká chyba. :)
Reagovat
Martan1
Dobrá analýza. Jde to i bez rozebírání Nadalova dopingu.smile
Reagovat
magnus
Skvelý tenis, skvelé finále. Dufam, že ženy diskuterky sa nenahnevaju, ale toto sa ani nahodou nedá porovnat so ženskym nezaujímavým finále. Toto bol vyrovnaný zápas, Medvedev po prvom prehratom sete zabojoval a otočil to. Takže gratulácia.Takto má vyzerať finále.
Reagovat
Davor1
Mne to až tak skvelé neprišlo. Začínam mať alergiou na Medvedevove zápasy, ten jeho return z tribúny a nekonečné pinkanie 2 metre za baseline nevydržím pozerať viac ako jeden set. Dnes som to dal len kvôli tomu, že fandím Sinnerovi, ale hneď ako pustil ten servis okamžite po vyhranom prvom sete, som tušil, že to mentálne neustojí a na tom pomalom harde nezvládne ďalšie 2 sety udržať úroveň z prvého, hlavne keď toho mal v nohách za posledné 2 týždne už vážne priveľa...
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jestli Danil výrazně nezlepší forehand a hru na síti, tak je jenom otázka času, než ho mladí vlčáci rozeberou. Ten jeho styl hry pro člověka s jeho somatotypem není udržitelný. Nějak mu nevěřím, že to udrží. Pád bude bolestivý.

Ale já patřím mezi ty, kteří jeho hru uznávají. Je zkrátka efektivní..... to přiznávám, ačkoli porazil mého oblíbence.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
S tím zdravím je to opravdu otázka, při jeho výšce. Robotická chobotnice je určitě složité zařízení.
Já jeho hru ani jeho samotného nemusím. Špagetka Joker bude pomalu končit a místo něj přichází snad ještě něco horšího.
Taky doufám, že si mladíci vezmou příklad z Nicka a budou ho klepat. Musí ho dorážet na síti a nesmí přitom polevit v hlavě.
Reagovat
stefankelner
Tak prečo nehral súper podanie zo spodu?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist