Medveděv v Paříži nevyhrál ani na čtvrtý pokus. Fucsovics si proti Rusovi připsal životní skalp

29. 9. 2020, 00:23
Aktuality 21
FRENCH OPEN - Pátý hráč světa Daniil Medveděv skončil i na svém čtvrtém Roland Garros hned v prvním kole. Letos podlehl Maďaru Mártonu Fucsovicsovi a na antuce prohrál už pošesté v řadě. Osmadvacetiletý Fucsovics si naopak na 15. pokus připsal první skalp hráče Top 10 a vyrovnal své pařížské maximum. Naopak vítězně začali dvanáctinásobný šampion Rafael Nadal i čerstvý vítěz z US Open Rakušan Dominic Thiem.
Márton Fucsovics (© AFP)

Daniil Medveděv si vítězný zápas na antuce užil naposledy v dubnu 2019 v semifinále turnaje v Barceloně proti Keii Nišikorimu. Od té doby na oranžové drti prohrál už šestkrát po sobě: s Dominicem Thiemem, Guidem Pellou, Nickem Kyrgiosem, Pierrem-Huguesem Herbertem, Ugem Humbertem a naposledy v Paříži s Mártonem Fucsovicsem. 

Na French Open č
tyřiadvacetiletý Rus ještě nikdy nevyhrál. Po třech nezdarech proti domácím hráčům Benjaminu Bonzimu, Lucasi Pouillemu a Pierru-Huguesi Herbertovi nenašel recept ani na Maďara Mártona Fucsovicse, jemuž v chladných podmínkách podlehl 4-6 6-7 6-2 1-6.

Osmadvacetiletý Fucsovics, aktuálně 63. hráč světa, si tak v 15. souboji s hráčem Top 10 připsal premiérovou výhru. Už postupem do druhého kola French Open vyrovnal své pařížské maximum z roku 2018, kdy na grandslamu ve francouzské metropoli debutoval.

Očekávanou výhrou vykročil za již 13. titulem z French Open Rafael Nadal. V prvním duelu od nečekané porážky s Diegem Schwartzmanem v Římě si poradil 6-4 6-4 6-2 s Bělorusem Egorem Gerasimovem., proti kterému si jediné zaváhání vybral v úvodu třetího setu, kdy prohrával 0-2.

"Letos je tu všechno jiné. Ale já budu dělat vše jako obvykle. Každý den bude normální. Každý zápas budu hrát na sto procent a udělám všechno pro to, abych tady znovu vyhrál. I když je to teď všechno speciální, tak jsem rád, že tu mohu být," řekl druhý hráč světa Nadal.

"Teď půjdu na hotel, odpočinu si a zítra půjdu na trénink před dalším zápasem," dodal 34leý Španěl, jehož ve druhém kole čeká až 236. hráč světa Mackenzie McDonald z USA.



Překvapení na úvod Roland Garros nepřipustil Dominic Thiem. Hráč zvyklý na chlad z rakouské domoviny si v Paříži poradil v duelu dvou vítězů US Open s někdejším Marinem Čiličem. Teoreticky nebezpečného Chorvata porazil 6-4 6-3 6-3.

"Jsem nadšený ze svého výkonu, ale vyplývá to z toho, že to tady mám rád," řekl loňský a předloňský finalista turnaje.

Zatímco většina hráčů a hráček si stěžuje na chladné počasí, které v současné době panuje ve francouzské metropoli, Thiem je na těžké podmínky zvyklý. "Pochopitelně, protože v Rakousku je takových dní hodně. Od juniorských let jsme začínali v březnu v Chorvatsku, v Česku a bývalo podobně," vzpomínal.

"Chlad a těžké míče pro mě nejsou ničím novým. A určitě mi to v utkání s Marinem pomohlo, protože se mi lépe returnoval jeho servis," řekl Thiem.

Rakušan je na vítězné vlně, kterou by po zisku premiérového grandslamového titulu rád prodloužil. "V New Yorku jsem byl v ráži, pak jsem si dal týden doma, relaxoval jsem, ale neztratil herní napětí a teď jsem zase rád na kurtu," dodal.

• FRENCH OPEN 2020 •
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
pondělní výsledky (28. 09. 2020)
• Dvouhra mužů - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Broady (Brit.) 6-2 5-7 6-3 6-2
Nadal (2-Šp.) - Gerasimov (Běl.) 6-4 6-4 6-2
Thiem (3-Rak.) - Čilič (Chorv.) 6-4 6-3 6-3
Fucsovics (Maď.) - Medveděv (5-Rus.) 6-4 7-6(3) 2-6 6-1
Bublik (Kaz.) - Monfils (8-Fr.) 6-4 7-5 3-6 6-3
Kukuškin (Kaz.) - Fognini (14-It.) 7-5 3-6 7-6(1) 6-0
Chačanov (15-Rus.) - Majchrzak (Pol.) 7-6(3) 6-3 6-3
Carreño (17-Šp.) - Millman (Austr.) 6-3 6-2 7-5
Milojevič (Srb.) - Krajinovič (26-Srb.) 6-4 3-6 6-3 6-1
Ruud (28-Nor.) - Sugita (Jap.) 6-1 6-3 6-1
Sandgren (USA) - Hurkacz (29-Pol.) 7-5 2-6 4-6 7-6(1) 11-9
Struff (30-Něm.) - Tiafoe (USA) 3-6 7-6(5) 6-3 6-7(2) 6-3
Nišioka (Jap.) - Auger-Aliassime (Kan.) 7-5 6-3 6-3
Herbert (Fr.) - Mmoh (USA) 6-3 6-2 6-3
Paul (USA) - Duckworth (Austr.) 6-2 6-3 6-2
McDonald (USA) - Diez (Kan.) 4-6 6-3 6-3 6-4
Sonego (It.) - Gómez (Ekv.) 6-7(6) 6-3 6-1 6-7(4) 6-3
Sock (USA) - Opelka (USA) 6-4 6-4 6-3
Gaston (Fr.) - Janvier (Fr.) 7-6(5) 6-4 6-3
Martínez (Šp.) - Vukic (Austr.) 7-5 6-4 6-0
Giustino (It.) - Moutet (Fr.) 0-6 7-6(7) 7-6(3) 2-6 18-16
Pella (Arg.) - Caruso (It.) 7-6(6) 6-7(4) 7-5 6-4
Bedene (Slovin.) - Rinderknech (Fr.) 6-2 6-7(7) 6-4 6-4
Ramos (Šp.) - Mannarino (Fr.) 6-4 6-3 6-0
Galán (Kol.) - Norrie (Brit.) 4-6 6-3 5-7 6-1 6-1
Altmaier (Něm.) - F. López (Šp.) 7-6(1) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
turista
Nestačil jsem se divit jak byl ten Maďar dobrej. Je lepší a lepší. Medveděva slupnul jako ruskou polévku "šči".
Reagovat
Herbert_Hoover
Medvěd si chválil míče i počasí a pak je na kurtu úplně bezradný :)) made my day..ačkoliv Fuxku by do prvního kola asi málokdo chtěl..
Reagovat
Krisboy
Já jsem ho viděl v Římě a byl fakt tragickej. Chyb jak máku, vůbec jsem ho nepoznával, hrál jak já. Takže jeho porážka mě vůbec nepřekvapila. Koneckonců měl jsem Martona i na tiketu smile
Reagovat
Krisboy
smile

https://images.prismic.io/fft-rg-commun-news/6127b8bf-e416-40cf-94b2-c2e63abafb89_20200928_RG_NG_204419.JPG?auto=compress,format
Reagovat
Herbert_Hoover
Řím šel mimo mě bohužel, ale jestli tam byly podobné podmínky tak jo, já vycházel z těchto a z jeho pozitivních slov ohledně míčů atd..věřil si :)
Reagovat
Krisboy
Prostě mu antuka obecně moc nevoní.
Nikdy nebude GOATem smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak sice to nebylo v peti setech, aby ho to poradne nakoplo, ale uvdime, jdu kouknout na zaznam:) Ale prijemne prekvapeni, tipoval jsem ze podela zapas i s Carusem, nu coz, finale Pella vs. 1111 je stale mozne :D i po prvnim kole...
Reagovat
Marduch
Myslím, že vhodnější formulace je "finále Pella vs. 1111 je opět o něco blíže smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No Marduch!
Kdoby to do tebe rekl...ses vytahl..., diky:)
Reagovat
Alien
1111 ?
Reagovat
Vlk-v-trave
Legenda tenisu, cili 4nasobna jednicka ve vsem. GOAT, jehoz jmeno se na TP ani nevyslovuje.
Reagovat
Alien
Tak to jsem si moc nepomohl!
Reagovat
annah
Isner.
Reagovat
LordMutademus
Nezapomínej na SF proti Pablovi. :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Nezapominam, ale Pablo jeste nema prvni kolo za sebou, az Klaksona sejme, ihne postuju... Legendarni SF Pella x Cuevas se neuprosne blizi:)

Z nasi strany jen budeme potrebovat vic raket, a vypravece na pohadky...

Co z vasi, jak to vypada u vas s tim Pablem?;)
Reagovat
LordMutademus
No, přiznám se, že jsem ho teď dlouho hrát neviděl, takže nevím.
Reagovat
Vlk-v-trave
Se Stefanem hral celkem dobre...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
A nebo lepe receno Velke SF v Parizi na spadnuti :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Senor Warning Pella.

Tak ma za sebou Kvidou premieru drsneho rozmlaceni rakety, nevo ve stylu Marcose, tedy na lavicce si posedime a likvidujeme...takze warning...a frustrace obrovska. V tu chvili Caruso ve tretim brejkuje a jde podavat na vitezstvi ve tretim setu. Vsechno vypada, ze tento souboj smeruje tam, kde se dalo predpokladat. Jenze Caruso chtel rychle koncit vymeny, a stylem uz, uz abych mel ten treti set, tak ho Pellovi proste daroval. 5:5, ale nejake zlepseni Pelly, jestli nekdo cekal ani nahodou...tzv. mam uz to vpazi, stve mne to, nejak to prehodim, coz neni uplne spatny stav, bo on i hraje najednou tak nejak zajimaveji a bez chyb. Ohromne Forza, Forza Carusa naznacovalo, ze proste ten treti set bude Tailiana, prohozy k lajnam, a naproti lezerni ve svem stylu Kvido, dalsi nabidky BB...ale v te lezernosti si tam ten melancholicky Argentinec vytahne par dobrych micu a Carusovi nezbyva nic jineho nez udrzet servis aby tohle dostal do TB. Forza, Forza...ale lezerni Pella ho prekvapil tak. Ze potom, co skoncila posledni vymena a na tabuli se rozsvitilo nechopitelnych 7:5 pro Pellu, tak ten talian vam stal na tom kurtu a nemohl tvl. uverit jak se to vubec mohlo stat...
Caruso tedy pomalu smeruje k lavicce, ikdyz se mu evidentne nechce, tezko prijmout takovy vysledek tretiho setu. Ja cho docela chapu:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Nic Caruso nabuseny vletel do 4. brejkem a Forza, Forza opet zni nad zapadlym nekde kurtem obrovskeho arealu RG. Ihned prolamuje Pellu a vsechno smeruje k patemu setu...jenze zase netrpelivy Ital a jde rebrejk...stav 3:2 pro Pellu Caruso na servu, vede 40:15, najednou ten svihly Argentinec si tam da drop, cisty BH ze servisu, takze winner...toz Ital nasraty jasne. shoda a srovnani na 3:3 oslavil revem, jak by se na Rim valil Hanibal.

Stav 4:4 a Pella nez zacne servirovat tak si to spaciruje k empajrovi a neco mu tam vysvetluje...nevim co, ale predpokladam, jestli to nejde ukoncit, nebot za chvilu zaviraji v Disney Landu... je v melancholii povida si s trenerem, vysvetluje mu, za tam uz nechce byt, a tak zpresnuje jeho melancholie delku uderu, najednou i tu delku mixuje jak za starych casu...a zaznamenava nej. servis gem zapasu...5:4. V pauze prichazi mistni vypravec rict pohadku Pellovi o Snehurce a 7 trpaslicich, Kvido podekoval a Caruso na to servu nezmohl nic, protoze Kvido zahral gem ve stylu, ktery si pamatuji nekdy...no...rok zpatky...
Reagovat
Vlk-v-trave
Par doporuceni do 2. kola s Bustickou.

- na zacatku rozmlatit min. dve rakety.
- nastavit tu melancholickou.
- no a minimalne tak 3x behem zapasu aby si k sobe zavolal nejakeho toho mistniho vypravece.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist